Induktionskomfur Test: 5 bedste induktionskomfurer

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Voss ELI23020HV Induktionskomfur 2
Det bedste billige induktionskomfur

Voss ELI23020HV Induktionskomfur

Electrolux EKI6051EOW Induktionskomfur 4
Et stort induktionskomfur

Electrolux EKI6051EOW Induktionskomfur

Gorenje EIT6455WP Induktionskomfur 5
Induktionskomfur med forbindelseszoner

Gorenje EIT6455WP Induktionskomfur

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har kåret modellen HL9R4T020U Induktionskomfur fra Siemens som testvinder i denne induktionskomfur test, da modellen udmærker sig på test parametrene: funktionalitet, sikkerhed, udseende og pris. I alt finder du dog 6 fremragende induktionskomfurer i denne test, som i den grad vil leve op til dine forventninger. Du vil derfor nemt kunne finde frem til det bedste induktionskomfur til dig, hvis du læser med her.

Det er langt lettere at tilberede mad med et induktionskomfur, da kogezonerne hurtigere varmer op og køler ned, hvilket sikrer dig fuld kontrol over madlavningen. Der findes dog en lang række induktionskomfurer på markedet, og derfor kan du med fordel finde inspiration i denne test, da vi har samlet de induktionskomfurer, der har klaret sig bedst i test ét sted.

Siemens HL9R4T020U

Det bedste induktionskomfur

Fordele
 • pros-icon.svg God kapacitet med 63 liter i ovnrum og 4 kogeplader
 • pros-icon.svg Udstyret med 7 ovnfunktioner og 17 effekttrin for kogepladerne
 • pros-icon.svg Nem rengøring af både ovn og kogeplader – bl.a. automatisk selvrens i ovnen
 • pros-icon.svg Høj sikkerhed med kølig front og børnesikring

Detaljeret gennemgang

Dette induktionskomfur fra Siemens er en sådan model, der vil passe ind i de fleste hjem og så er det et af de bedste induktionskomfurer. Modellen har en enkel og stilren opbygning, samt en god kapacitet i ovnrummet på 63 liter. Derudover er der fire kogeplader, så der er altså rig mulighed for at tilberede mad til flere mennesker med dette induktionskomfur.

Derfor skal du vælge et Siemens HL9R4T020U Induktionskomfur

Hvis du leder efter det bedste induktionskomfur på markedet, så kan du med fordel investere i denne variant fra Siemens. De har udviklet et yderst funktionelt induktionskomfur, der kan passe ind i samtlige husholdninger. Dette skyldes først og fremmest, at modellen har en stilren opbygning, som kan passe ind i de fleste indretningsstile, men også at den har en optimal kapacitet til både store og små husholdninger. I alt har ovnen en kapacitet på 63 liter, mens der er fire kogeplader til rådighed.

Modellen er udviklet med automatisk selvrens i form af pyrolyse. Denne type selvrens varmer ovnen op på +400 grader, hvilket er med til at nedbryde fedt, snavs og madrester. På den måde slipper du for at skulle kæmpe med at gøre ovnen ren. Induktionskomfuret er også udstyret med elektronikur, minutur, timer, udtageligt hængegitter og dobbelt teleskopudtræk. Derudover medfølger der to emaljeret bageplader, en rist og en universalpande.

Induktionskomfur med godt sikkerhedsniveau

Induktionskogezonerne betjenes via et touchControl betjening og kan indstilles i 17 effekttrin. De har desuden hver især en boost funktion, som gør det muligt at få høj varme på ingen tid. Kogezonerne har to trins restvarmeindikation og er generelt udviklet med en høj sikkerhed. Der er nemlig både børnesikring, controlPanel Pause, sikkerhedsafbryder, gryderegistrering og en powerManagement funktion.

Ovnen har også et højt sikkerhedsniveau med børnesikring, mekanisk og elektronisk dørlås, sikkerhedsafbryder og en indbygget køleblæser, så overfladen af ovnen ikke bliver for varm. F.eks. vil fronten maksimal komme op på 30 grader, selv når ovnen kører ved høj varme. Ovnen er udstyret med syv funktioner, så du kan tilberede en lang række måltider. Der er endda indbyggede automatikprogrammer og anbefalinger til individuelle retter.

Produktdetaljer

 • Højde: 90 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 66,3 kg
 • Farve: Hvid
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Ovnrum kapacitet: 63 liter
 • Energiklasse: A 

Voss ELI23020HV Induktionskomfur

Det bedste billige induktionskomfur

Voss ELI23020HV Induktionskomfur
Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris
 • pros-icon.svg Ovnrummet er udstyret med katalytisk belægning, der nedbryder madrester og fedt
 • pros-icon.svg Ideel til større familier, da den er udstyret med fire kogeplader og ovn på 72 liter

Detaljeret gennemgang

Med dette fine induktionskomfur fra Voss behøver du ikke have særlig mange penge op ad lommen for, at det kan blive dit. Modellen sælges til en budgetvenlig pris, som de fleste heldigvis kan være med på. Du går dog ikke ned på kvalitet, da produktet stadig har en god kapacitet og funktionelle egenskaber – bl.a. katalytisk belægning til nem rengøring.

Derfor skal du vælge et Voss ELI23020HV Induktionskomfur

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med i købet af dit nye induktionskomfur, så kan du med fordel gå efter denne model fra mærket Voss, som vi har kåret som det bedste billige produkt i denne induktionskomfur test. Modellen er udstyret med et stort ovnrum med en kapacitet på 72 liter og fire kogefelter på induktionskogepladen, så der er altså god mulighed for at tilberede mad til større familier og gæster, selvom du ikke har givet alverden for dit nye induktionskomfur.

Du skal ikke være nervøs for at komme til at trykke dig op ad ovnen, når du laver mad, da den er udviklet med en tredobbelt glasdør. Dette sikrer, at ovnens låge forbliver kold udenpå, selvom den er knaldvarm indeni. Du kan nemt opbevare forskelligt udstyr til ovnen i den praktiske magasinskuffe og så medfølger der faktisk en XL bageplade, som giver mulighed for at tilberede større fødevarer i ovnen.

Nem og effektiv rengøring

Du skal hverken kæmpe med rengøring af kogeplade eller ovn, hvis du investerer i denne model. Produktet har nemlig en glat overflade, som nemt kan tørres af, og pop-ud knapper, der kan trykkes ind under tilberedningen, så fedtstænk ikke sætter sig på knapperne. Selve ovnen har en katalytisk lægning, som er med til at nedbryde madrester og fedt på indersiden af ovnen, når den varmes op til over 200 grader. Dette gør det langt nemmere at rengøre ovnrummet uden at skulle skubbe løs.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 85 og 93,5 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Vægt: 58 kg
 • Farve: Hvid
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Ovnrum kapacitet: 72 liter
 • Energiklasse: A

Bosch HLL09A020U Induktionskomfur

Et enkelt induktionskomfur med booster funktion

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med booster-, QuickStart- og ReStart funktion for let tilberedning
 • pros-icon.svg Ovnen er udstyret med delvis katalytisk selvrens, som sikrer en hurtig rengøring
 • pros-icon.svg Højt niveau af brugervenlighed og sikkerhed med funktionelt TouchControl
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere højden på induktionskomfuret

Detaljeret gennemgang

Det går helt generelt hurtigt at varme med med induktionskogeplader, men det kommer til at gå endnu hurtigere med denne model fra Bosch, da den er udstyret med en booster funktion for alle fire kogezoner. Derudover kan de indstille i 17 effekttrin, mens ovnen kan indstilles til syv forskellige funktioner. Modellen har desuden også delvis katalytisk selvrens.

Derfor skal du vælge et Bosch HLL09A020U Induktionskomfur

Hvis du leder efter en funktionelt induktionskomfur, der gør det let at lave mad til både mange og få personer, så skal du kaste blikket på denne model fra Bosch. Med dette komfur har du altid fuld kontrol over både kogeplader og ovn, så du kan få tilberedt dine madvarer præcis som du ønsker det. Du har også god plads til at tilberede mere end én ret ad gangen, da modellen er udviklet med fire induktionskogezoner og en ovnkapacitet på 66 liter.

Madlavningen bliver let som en leg med denne variant, da den både er udstyret med QuickStart, ReStart og Booster funktion for kogezonerne. Derudover kan disse indstilles i 17 effekttrin. Der er også indstillet en timer med afbryder funktion på alle kogezonerne. Alle disse egenskaber betjenes let via det brugervenlige TouchControl betjeningspanel. 

En funktionel ovn

Det er ikke kun kogezonerne, der er funktionelle og gode i brug – det samme gælder modellens ovn. Denne er udstyret med syv ovnfunktioner, så du har rig mulighed for at tilberede mange forskellige retter til perfektion. Du kan f.eks. vælge mellem 3D varmluft Plus, over- og undervarme, samt en pizzafunktion. Med i købet følger der desuden både to emaljerede bageplader, en rist og en universalpande.

Du skal ikke være nervøs for, at rengøringen bliver besværlig, når du investerer i dette induktionskomfur. Modellen er udstyret med en bagvæg med EcoClean, også kaldet en katalytisk emalje, som hjælper med at nedbryde både fedt og madrester. Dette sker, når ovnen varmer op til mere end 200 grader. På den måde bliver rengøringen af ovnens bagvæg langt lettere, da du ikke skal skrubbe på livet løs.

Modellen er også udstyret med udtageligt hængegitter og med mulighed for at bestille teleskopudtræk til hylderne. Sikkerheden er desuden i top med en mekanisk dørlås og indbygget køleblæser. Derudover bliver modellens glasdør maksimalt 50 grader varm uanset varmeniveauet i ovnen. Dette sikrer en mindre risiko for brændmærker, selv hvis man kommer i nærheden af ovnen, mens den er på høj varme.

Produktdetaljer

 • Højde: 90 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 61 kg
 • Farve: Hvid
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Ovnrum kapacitet: 66 liter
 • Energiklasse: A

Electrolux EKI6051EOW Induktionskomfur

Et stort induktionskomfur

Electrolux EKI6051EOW Induktionskomfur
Fordele
 • pros-icon.svg Stor ovnkapacitet på 72 liter og fire kogezoner for nem tilberedning af flere retter
 • pros-icon.svg Ydersiden af komfuret vil altid være køligt, så ingen kommer til skade
 • pros-icon.svg Energieffektivt komfur, der holder godt på varmen
 • pros-icon.svg Nemt at rengøre både ovnrum, glaslåger og kogeplade

Detaljeret gennemgang

Det er fuldstændig lige meget, hvor mange der skal laves mad til, hvis du blot har dette induktionskomfur fra Electrolux stående derhjemme. Modellen har nemlig en stor kapacitet med en ovn på 72 liter og fire kogezoner til rådighed på induktionskogepladen. Modellen er desuden yderst let at rengøre og forbliver kold på overflader, så ingen kommer til skade.

Derfor skal du vælge et Electrolux EKI6051EOW Induktionskomfur

Hvis du leder efter et induktionskomfur med en stor kapacitet, så du kan lave mad til mange mennesker på én gang, så skal du kaste blikket på dette induktionskomfur fra Electrolux. Modellen er nemlig udviklet med et ovnrum med en kapacitet på 72 liter, hvilket gør det nemt at tilberede enhver slags ret i ovnen. Der er endda rigeligt med plads til at kokkerere flere retter på samme tid. 

Komfuret er også udstyret med fire funktionelle kogezoner, som er udviklet med induktionsteknologi. På den måde kan du let skrue op og ned for varmen. Modellen er desuden udviklet med præcis varmekontrol. Du kan altid se, hvornår komfuret er klar til at blive rengjort, da det er udviklet med restvarmeindikatorer. Som en ekstra bonus er dette induktionskomfur udviklet med en god isolering, der sørger for at holde optimalt på varmen. Dette gør modellen mere energieffektiv, da der ikke benyttes så meget energi.

Nem at rengøre og høj sikkerhed

Det er nemt at rengøre både kogesektion og ovnrum, når du har dette induktionskomfur stående. Kogesektionens overflade er nemlig fuldkommmen glat, hvilket sikrer en hurtig og særdeles en aftørring af overfladen. Derudover er ovnen udviklet med katalytisk belægning, som sikrer, at fedt og madrester lettere fjernes fra overfladen, da det nedbrydes ved høj varme. Du kan desuden let rengøre produktets låge af glas, da denne kan skilles ad helt uden brugen af værktøj.

Derudover er modellen udviklet med et aktivt kølesystem og en ovnlåge med tre lag glas. Dette sikrer, at ovnlågens yderside maksimalt varmes til 20 grader over stuetemperaturen. På den måde forbliver ydersiden altså relativt kølig at røre ved, så ingen kommer til skade på en varm overflade.

Produktet er udstyret med en magasinskuffe, hvor du udmærket kan opbevare det medfølgende tilbehør i form af to bageplader, en bradepande og en rist.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 – 93,9 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Vægt: 63 kg
 • Farve: Hvid
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Ovnrum kapacitet: 72 liter
 • Energiklasse: A

Gorenje EIT6455WP Induktionskomfur

Induktionskomfur med forbindelseszoner

Gorenje EIT6455WP Induktionskomfur
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med BridgeZone, som forbinder to kogezoner til større pander / potter
 • pros-icon.svg Mulighed for at rengøre ovnrummet med damp – samt en modstandsdygtig inderside
 • pros-icon.svg Indbygget stegetermometer

Detaljeret gennemgang

Med dette induktionskomfur fra mærket Gorenje, kan du være sikker på at få et fuldt funktionelt komfur til hjemmet. Modellen er udviklet med særlige forbindelseszoner på kogepladen, som gør det muligt at forbinde to zoner til hinanden. Derudover er der indbygget stegetermometer, damprengøring og Gentle Close låge for en støjsvag lukning.

Derfor skal du vælge et Gorenje EIT6455WP Induktionskomfur

Vil du gerne have mulighed for at tilberede mad i større pander og potter på dit komfur? I så fald er denne model fra Gorenje en optimal investering for dig. Modellen er nemlig udstyret med teknologien BridgeZone, der gør det muligt at forbinde to zoner med blot en enkelt berøring, så du har større induktionskogeplader at arbejde med end normalt.

Og du skal ikke være nervøs for, at du går på kompromis med komfurets ovnkapacitet blot fordi det har en funktionel opbygning på kogepladen. Modellen er nemlig udstyret med et rummeligt ovnrum på 71 liter. I ovnen er der en optimal cirkulation af luft, som garanterer, at alle dele af ovnen får den samme mængde varme. Du kan indstille ovnen til flere funktioner, heriblandt FastPreheat, som varmer ovnen til 200 grader på 6 minutter, og PerfectGrill, der hjælper dig med en perfekt tilberedning grundet 3D varmefordeling.

Modstandsdygtig opbygning

Denne ovn er udviklet med SilverMatte, som er et yderst modstandsdygtigt materiale. Det tager derfor ikke skade af høje varmegrader, mikrobølger eller damp. Dette sikrer også, at overfladen er fri for mikroporer og så hjælper den tredobbelte belægning med at reflektere varme, hvilket resulterer i ekstra isolering af varmen. Du kan desuden nemt rengøre ovnen ved brug af funktionen AquaClean, som gør det muligt at rengøre ovnrummet ved hjælp af damp. På blot 30 minutter vil pletter, fedt og snavs være let at tørre af.

Modellen er udviklet med et indbygget stegetermometer, så du altid har styr på dit kød. Stegetermometeret hjælper desuden med at styre tilberedningen, samt udløser en alarm, når kødet er tilberedt til perfektion. Du skal heller ikke være nervøs for at smække med lågen, da den er udviklet med GentleClose. Dette er en særlige konstruktion af hængslerne, der sikrer, at lågen lukker blødt og støjsvagt, selv ved en lille berøring.

Produktdetaljer

 • Højde: 85 – 92 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 54 kg
 • Farve: Hvid
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Ovnrum kapacitet: 71 liter
 • Energiklasse: A

Guide

Hvad er fordelen ved induktion?

Der er flere fordele ved at vælge et induktionskomfur / induktionskogeplader. Den helt store fordel ved at benytte sig af induktionskogeplader frem for andre kogeplader på sit komfur er, at induktionskogeplader giver bedre mulighed for at regulere varmen både op og ned. Du skal således ikke ikke vente flere minutter på, at varmen bliver lavere eller højere, når du benytter dig af induktionskogeplader. På den måde bliver det lettere at tilberede mad, da du ikke skal overvåge madlavningen helt så nøje.

Induktions kogeplader er udviklet med en elektrisk spole under kogepladen, som danner et højfrekvent magnetfelt, når der sendes strøm gennem spolen. Dette er med til at skabe en elektrisk strøm, som resulterer i en opvarmning af gryder og pander, uden at kogepladen bliver særlig varm. Idet kogepladen ikke bliver opvarmet i samme grad som med andre typer, så er der også mindre spild af varmen.

Find den rette model for dig i denne induktionskomfur test

Det kan være svært at finde ud af, hvilken model der egentligt er den helt rette til dig. Af den grund vil vi i dette afsnit give dig vores bud på de 5 vigtigste faktorer, som du skal overveje før du kaster dig over det første og bedste induktionskomfur, du ser. Vi håber, at dette vil klæde dig bedre på til at vælge den rette model for dig i denne test.

 • Induktionskomfurets størrelse: Først og fremmest er du nødt til at måle, hvor meget plads du har at gøre godt med i dit køkken i forhold til, hvor du gerne vil have komfuret placeret. Du skal både måle pladsen i højde, bredde og dybde. Dette hjælper dig blandt andet også med at mindske udvalget, da ikke alle komfurer har samme mål.
 • Kapacitet: Ud over at tænke selv induktionskomfurets størrelse ind i billedet, så skal du også tænke over, hvor stort et ovnrum og hvor mange kogezoner du ønsker. De fleste modeller er udstyret med fire kogezoner, så det er muligvis ikke her du går galt i byen, men ovnens kapacitet skifter meget fra model til model. Nogle har f.eks. omkring 60 liter ovnkapacitet, mens andre har plads til over 70 liter. Ovnrummets størrelse afhænger meget af dit forbrug – og hvor mange mennesker der generelt skal kokkereres til. Et større ovnrum giver bedre mulighed for at tilberede flere retter på én gang, men vil højst sandsynligt også koste mere grundet et højere elforbrug.
 • Udseende: Det kan altid betale sig at overveje modellens udseende, da du trods alt skal kigge på dit komfur med induktion på daglig basis. Flere af induktionskomfurerne i denne test er hvide i deres opbygning, men du kan også sagtens få en lang række modeller i enten sort eller stål. I forhold til udseendet vil vi også anbefale dig at kigge lidt på produktets opbygning med knapper, display, lys, lågeform etc.
 • Indbyggede funktioner: Det er relevant at gøre sig nogle tanker om, hvilke funktioner du ikke kan leve uden, når du er på jagt efter et induktionskomfur. Det er nemlig ikke alle modeller, der er udstyret med de samme funktioner. Hold derfor et godt øje med, hvilke ovnfunktioner, rengøringsfunktioner, sikkerhedsfunktioner o.l. som modellen er udstyret med inden du køber dit nye komfur.
 • Pris: Prisen er naturligvis også vigtig at tænke ind, når man skal finde den rette model. I forhold til hårde hvidevarer svinger prisen meget, så det kan være en ide at lægge et budget på forhånd. På den måde har du et realistisk indblik i, hvad du kan betale for dit nye induktionskomfur – og samtidig vil du ikke føle, at du ikke har kastet alt for mange penge efter købet, hvis du holder dig inden for budgettet.

Sådan rengør du dit induktionskomfur

Det er relativt let at gøre et induktionskomfur rent, da det ikke efterlader sig kulspor. Du skal derfor primært fokusere på rengøring af overfladerne i dit induktionskomfur. Og her bliver det også gjort nemt for dig, da mange moderne modeller er udstyret med diverse rengøringsteknologier, såsom pyrolyse, katalytisk selvrens, damprengøring o.l. Disse rengøringsteknologier hjælper med at nedbryde fedt og snavs, enten ved hjælp af en særlig emalje, varmeniveauet, damp etc., hvilket gør det lettere at rengøre overfladen med en våd klud efterfølgende. Du slipper derfor for at skrubbe overfladen ren ved hjælp af håndkraft og rengøringsmiddel, når du investerer en model med indbygget rengøringsteknologi.

Rengøring af induktionskogepladerne er heller ikke et problem. Det eneste du skal gøre er at rengøre overfladen ved brug af en fugtig klud efter madlavningen. På den måde får du fjernet eventuelle rester fra overfladen før de sætter sig fast. Skal der gøres lidt mere ud af rengøringen, så kan du altid benytte en smule opvaskemiddel på kluden.

Mangler du andre hårde hvidevarer?

I denne induktionskomfur test har vi gennemgået en lang række induktionskomfurer, der har klaret sig bedst i test. Det samme har vi gjort med en række andre hårde hvidevarer, så du lettere kan finde frem til de bedste modeller. Af den grund kan du med fordel søge rundt på siden, hvis du mangler inspiration til valget af andre hårde hvidevarer. F.eks. har vi skrevet en komplet guide til valget af et kølefryseskab, hvor du vil blive vejledt til de bedste kølefryseskabe på markedet netop nu, samt få svar på samtlige spørgsmål i forbindelse med købet. Så står du og mangler et nyt kølefryseskab, kan vi kun anbefale dig at læse mere i vores test af kølefryseskabe.

Er du derimod på jagt efter en fancy opbevaring til vine, så kan du blive guidet til de bedste vinkøleskabet i vores guide til emnet. Læs mere om vinkøleskabe og hvordan du opbevarer dine vin bedst muligt i denne vinkøleskab test.

FAQ

Hvilket induktionskomfur er bedst?

Du kan ikke gå galt i byen med vores testvinder fra Siemens, et HL9R4T020U Induktionskomfur. Denne model er både fuldt funktionel, har et højt sikkerhedsniveau og et flot udseende. De andre 5 modeller på listen er dog også klart investeringen værd.

Kan et induktionskomfur være selvrensende?

Ja, det er muligt at finde selvrensende induktionskomfurer. Faktisk er de fleste modeller udstyret med en selvrensende teknologi i form af katalyse, pyrolyse, damp e.l. Husk dog, at du under alle omstændigheder gerne skal rengøre overfladen med en fugtig klud.

Hvor meget koster et induktionskomfur?

Prisen på et induktionskomfur svinger meget fra model til model. Du kan sagtens finde billigere modeller til under 5.000 kroner, men de fleste ligger til et sted mellem 5.000 og 10.000 kroner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×