Integreret Opvaskemaskine Test: 5 bedste i test (August 2023)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Electrolux EEZ69410L
TESTVINDER

Electrolux EEZ69410L Integreret

Med denne model får du en integrerbar opvaskemaskine, der er effektiv med mange moderne funktioner og teknologier inkluderet. Opvaskemaskinen har et meget lavt støjniveau, og du får meget plads, da den har en kapacitet, der…

Electrolux EEZ69410L 1
bedst i test

Electrolux EEZ69410L Integreret

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En integrerbar opvaskemaskine har virkelig vundet frem de senere år, hvor det moderne og elegante udseende har betydning i indretningen af køkkenet. En integrerbar opvaskemaskine stikker ikke ud som en industriel hvidevare, og fronten ligner blot et almindeligt skab, som en naturlig del af køkkenet.

Er du på udkig efter en opvaskemaskine, der passer ind i et stilrent køkken? Så vil en integrerbar opvaskemaskine helt sikkert være noget for dig. Det er den moderne opvaskemaskine til de moderne hjem. Der findes mange forskellige integrerbare opvaskemaskiner på markedet og vi har kigget på fem af de bedste modeller.

Vi har undersøgt opvaskemaskiner i forskellige prisklasser, og du kan læse fordele og ulemper ved de forskellige modeller. I vores købsguide hjælper vi dig med, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge den rette integrerbare opvaskemaskine til dig. Specifikationerne for de enkelte modeller kan du nemt se nederst i vores sammenligningsmodel.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lydsvag
 • pros-icon.svg Mange programmer
 • pros-icon.svg Air-dry teknologi

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Electrolux EEZ69410L

Med denne model får du en integrerbar opvaskemaskine, der er effektiv med mange moderne funktioner og teknologier inkluderet. Opvaskemaskinen har et meget lavt støjniveau, og du får meget plads, da den har en kapacitet, der er ti liter større end almindelige opvaskemaskiner.

Du får en integrerbar opvaskemaskine med mange forskellige programmer, hvor det blandt andet kan gøre brug af et kvik-program på 30 minutter eller det miljøbevidste program, hvor energi- og vandforbrug er sænket til et minimum. Grundet størrelsen er dette dog en integrerbar opvaskemaskine med en smule højere vandforbrug i forhold til en integreret opvaskemaskine af mindre størrelse.

Maskinen har en særdeles god vaske og tørreevne, som sikrer optimal tørring ved hjælp af en såkaldt air-dry teknologi, som betyder, at maskinen åbner sig med ti cm i slutningen af programmet. Så er det altså slut med at stå og eftertørre service.

SoftGrip og SoftSpikes sikrer, at glas og porcelæn kan stå sikkert under vaskeprogrammet. Desuden er det en integrerbar opvaskemaskine, der er udstyret med en automatisk slukfunktion, samt indvendig belysning i maskinen.

Bosch SPV2IKX10E

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg God til prisen
 • pros-icon.svg Kan betjenes fra din smartphone
 • pros-icon.svg Kan tælle opvasketabs for dig

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bosch SPV2IKX10E

Denne maskine fra Bosch er et virkelig godt valg til en virkelig god pris. Det er en smart integrerbar opvaskemaskine, der har mange gode funktioner. Det er tilmed en støjsvag opvaskemaskine.

Den sikrer optimal vask og en grundig tørring ved hjælp af ExtraDry-programmet. Programmet øger temperaturen til sidst i programmet og forlænger tørretiden, så selv store plastbøtter bliver tørre. Desuden er det en integrerbar opvaskemaskine, der er udstyret med en smart vanddoseringsteknologi, der sparer på vandet samt en optimeret filterteknologi.

Det er en mere smal opvaskemaskine end nogle af de andre på markedet, og det betyder, at det er en optimal integrerbar opvaskemaskine, der vil passe ind i et køkken hos en mindre familie. Selvom man er på jagt efter en integrerbar opvaskemaskine, kan man altså godt få dem i forskellige størrelser, som kan passe ind i lige netop dit køkken.

Det er en smart integrerbar opvaskemaskine, da den kan betjenes fra en app på din telefon, hvilket kan være en rigtig nyttig funktion, som kan gøre hverdagens små opgaver lidt nemmere.

Blandt andet kan den fortælle dig, hvornår maskinen er færdig med et program. Desuden kan appen fortælle dig, hvornår det er ved at være tid til at købe nye opvasketabs. Her får en en integrerbar opvaskemaskine, der kan klare det hele for dig nemt og effektivt og til en pris, der er svær at konkurrere med.

Asko DFI444BXXL1

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
 • pros-icon.svg Turbo Combi Drying
 • pros-icon.svg Forskellige vasketilstande

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Asko DFI444BXXL1

Her får du en brugervenlig integrerbar opvaskemaskine, som kan gøre alle snavsede tallerkener pletfrie og skinnende. Det er en integrerbar opvaskemaskine med en XXL-størrelse, som passer perfekt til den store familie, der er på udkig efter en ny integrerbar opvaskemaskine.

Maskinen har tre fleksible kurve og hele syv programmer, som du kan vælge mellem. Du kan blandt andet vælge mellem en ECO-program, som ikke bruger ret meget strøm, eller et automatisk program, hvor maskinen selv vælger den rette temperatur, vaskecyklus og tørring. Der er tilmed forskellige vasketilstande, som betyder, at du blandt andet kan vælge et night-program, som er en stille vask, der kører over natten.

Maskinen har en rigtig god tørreevne og åbner automatisk, når opvaskemaskinen er færdig med det pågældende program, hvilket hjælper på tørringsprocessen, da damp lukkes ud.

Desuden er dette en integrerbar opvaskemaskine med udsat start, hvilket kan være en stor fordel både i forhold til at tilpasse det med skole og arbejde men også i forhold til elpriserne. Vælger du at gå med denne model, får du en integrerbar opvaskemaskine af bedste kvalitet.

AEG FSB32610Z

bedste tørreevne

Fordele
 • pros-icon.svg Tørreevne A
 • pros-icon.svg Air-dry teknologi
 • pros-icon.svg Med timer funktion

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge AEG FSB32610Z

Med denne fuldintegreret opvaskemaskine fra AEG får du en enkel og effektiv opvaskemaskine. Det er en integrerbar opvaskemaskine med tørreevne A, som er det bedste, man kan få, i forhold til en integrerbar model.

Det er en integrerbar opvaskemaskine, der er hurtigere end mange andre opvaskemaskiner på markedet grundet et lynhurtigt halv times program. Opvaskemaskinens låge åbnes automatisk ved slutningen af et program, så tørringen maksimeres med naturlig tørring. Det gør den til en mere energivenlig opvaskemaskine, så du kan spare lidt et årligt elforbrug.

Det er en integrerbar opvaskemaskine med timer funktion, som betyder, at du kan udskyde starten med op til tre timer. Så kan du gøre den klar, inden du forlader hjemmet og have rent service, når du kommer hjem fra arbejde.

Blandt mange integrerede opvaskemaskiner er denne en af de meget brugervenlige. Symbolerne er tydelige, og der er ikke mange forskellige muligheder med de fem programmer. Dertil viser maskinen tydeligt, når den har brug for salt af afspændingsmiddel, så du altid kan sikre en grundig rengøring af dit service.

Siemens SX73HX60CE

Bedste teknologi

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig tørring og skyl
 • pros-icon.svg Kan styres med mobil og stemmestyring
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Siemens SX73HX60CE

Siemens har lavet en energibesparende opvaskemaskine, som giver dig mange muligheder for at sikre skinnende og rent service nemt og hurtigt. Blandt mange integreret opvaskemaskiner på markedet er denne en af de mest moderne. Denne type opvaskemaskine kan klare opvasken og tørring op til tre gange hurtigere end andre opvaskemaskiner.

Det er en stille opvaskemaskine med meget plads til alt dit service. Det er en integrerbar opvaskemaskine med seks forskellige programindstillinger og fire tillægsfunktioner. Maskinen er desuden rigtig godt udstyret med fleksible kurve, der kan justeres efter ønske.

Denne indbygningsopvaskemaskine er desuden udstyret med en teknologi, der gør det muligt at styre den ved hjælp af din smartphone eller endda din stemme. Det er ikke for sjov, at Siemens slogan lyder “Fremtiden flytter ind”. Du kan blandt andet fremskynde starten af et program gennem appen, slå stille-funktionen til eller bestille nye opvasketabs. Du får en af markedets mest innovative indbyggede opvaskemaskiner med denne fra Siemens.

Guide

Sådan vælger du den bedste integrerede opvaskemaskine

I denne test af opvaskemaskiner har vi testet nogle af markedet bedste maskiner, og vi ønsker at hjælpe dig med at finde den bedste opvaskemaskine til dine behov. Derfor har vi lavet en købsguide, som kan svare på nogle af de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med dine overvejelser omkring valg af maskine.

Med en integrerbar opvaskemaskine får du en maskine, der passer ind uanset din stil i køkkenet. Du bestemmer nemlig helt selv, hvordan fronten skal se ud. På den måde adskiller den sig fra en fritstående opvaskemaskine, hvor den bliver en synlig del af de hårde hvidevarer i dit køkken. Hvis du er på udkig efter en ny opvaskemaskine, der er integrerbar, kan der være nogle forskellige forhold at overveje.

Maskinens størrelse og kapacitet

En integrerbar opvaskemaskine er formentlig en maskine, som du skal bruge flere gange om ugen, og den skal gerne være med til at gøre rengøringen efter måltider nem og simpel for dig. Derfor er det vigtigt, at vælge en maskine, der kan imødekomme dine behov. Dette er blandt andet i forhold til maskinens størrelse og kapacitet.

De forskellige opvaskemaskiner har forskellige såkaldte kuvertstørrelser, hvilket angiver, hvor meget service, der er plads til ved en enkelt vask. Antallet af kuverter kan være en god rettesnor i forhold til, hvad dit behov er. Man kan regne med, at en kapacitet på 12-14 kuverter er en god størrelse til en familie på fire til fem personer.

Det kan være, at du har brug for en mere kompakt opvaskemaskine måske grundet dit køkken størrelse, og her kan eksempelvis ni kuverter være en god størrelse. Den smalle opvaskemaskine egner sig godt til lejligheder eller mindre familier.

Vaske- og tørreevne

En integrerbar opvaskemaskine skal både vaske og tørre dit service, hvorfor det er vigtigt at begge egenskaber er gode til dit behov. De fleste nyere opvaskemaskiner har en rigtig god tørreevne grundet ny teknologi. Eksempelvis er der flere af modellerne, der åbner en smule i slutningen af et program for at bruge lufttørring til en del af tørringsprocessen. Det er også en god metode i forhold til at spare lidt på et årligt energiforbrug.

Integrerede opvaskemaskiner har som regel en angivet tørreevne, der fortæller dig, hvor godt den tørrer servicet. Det angives med bogstaverne A til G, som fortæller, hvor tørt servicet er 30 minutter efter endt opvask.

Her er A det bedste, hvor G er det dårligste. Hvis du vil være sikker på helt tørt service, selv hvis det er plastik, så skal du gå efter en integrerbar opvaskemaskine, der har scoret A i tørreevne.

Når du er på udkig efter en opvaskemaskine til indbygning skal du også se efter vaskeevnen, som angives på samme måde som tørreevnen. Går du efter maskiner med en A-score, kan du være sikker på, at alt snavs fra tallerkner og bestik er helt væk.

Strømforbrug og vandforbrug

Det kan være en god ide at have øje for to parametre, når man skal investere i en ny integrerbar opvaskemaskine: Årligt energiforbrug og årligt vandforbrug. De bedste integrerede opvaskemaskiner er også dem, der hjælper med at holde regningerne nede.

I forhold forbruget kan du altid aflæse energimærket på den integrerbare opvaskemaskine, som du har kig på. Energimærkningen viser hvor energieffektiv den pågældende maskine er, hvor skalaen spænder fra A til G, hvor A er den mest energibesparende. Sidste år ændrede energimærkningerne sig, og der er nu ikke længere noget, der hedder A+ eller A+++ for opvaskemaskiner.

Derfor vil energimærket A være det allerbedste, som du kan få til en integrerbar opvaskemaskine.

Desuden vil du kunne se, hvor mange kWh produktet forventes at bruge årligt, hvilket også er værd at tage med.

Når du anvender en integrerbar opvaskemaskine til at rengøre dit service sparer du vand sammenlignet med opvask i hånden, hvor der hurtigt kan løbe mange liter vand ud i køkkenvasken. De helt store opvaskemaskiner bruger omkring 12 liter vand pr. cyklus, hvilket er væsentligt mindre, end hvis du fylder køkkenvasken op med varmt vand. For at mindske vandforbruget kan du se efter mængden af vand pr. cyklus, som producenten har angivet, når du skal vælge, hvilken integrerbar opvaskemaskine, du skal eje.

Indstillingsmuligheder

Den integrerbare opvaskemaskine kan have mange indstillingsmuligheder, hvilket betyder, at du kan tilpasse opvasken efter dit behov og dit service. Som regel kan du indstille opvaskemaskinen med forskellige grader, men nogle modeller kan meget mere end det.

De nyere maskiner kan blandt andet tilbyde et ekstra støjsvagt program, det mest miljørigtige program eller et lynprogram. Du kan også få en integrerbar opvaskemaskine, der kan indstilles til eksempelvis glas eller til særligt snavset service. Der er altså indtænkt mange forskellige finesser i de nyere integrerbare opvaskemaskiner.

Desuden er det også muligt med en integrerbar opvaskemaskine af nyere dato at udskyde starten. Har du en støjsvag maskine, og er strømmen billigst om natten, så kan du sætte maskinen til at starte i nat, og så er servicen ren og tør, til du står op. Endvidere har nogle maskiner den funktion, at du kan se, hvornår maskinen er færdig, selv den er lukket, ved hjælp af et lys på gulvet.

Brugervenlighed

Det er ikke nødvendigvis den maskine med flest indstillingsmuligheder, der er den bedste integrerbare opvaskemaskine, da den også skal være til at finde ud af. Brugervenligheden er altså altafgørende for at du kan bruge de mange programmer, som maskinen tilbyder. En brugervenlig opvaskemaskine er et must.

Knapperne og symbolerne skal være tydelige, og det kan være en god ide at tænke over brugervenligheden, når du skal være den rette maskine til dig. Er du mest til et enkelt styresystem, hvor kun de vigtigste funktioner er til stede, eller er du mere til et højteknologisk og bredt udvalg af funktioner? Det bør du gøre op med dig selv, for der er et hav af muligheder på markedet. Brugervenligheden adskiller sig dog ikke fra eksempelvis den fritstående model, og de fleste opvaskemaskiner fungerer på mere eller mindre samme måde.

Nogle integreret opvaskemaskiner kan endda betjenes via din smartphone. Med en sådan type opvaskemaskine bliver det ikke nemmere at gøre servicen ren. Hele styresystemet kan være på din telefon, og så er brugervenligheden virkelig i top.

Sikkerhed

Foruden forskellige indstillingsmuligheder har en ny integrerbar opvaskemaskine også forskellige sikkerhedsmæssige installationer. Det kan eksempelvis være en god ide at undersøge, om den maskine, som du ser på, har den såkaldte AquaStop-funktion. funktionen beskytter mod vandskader og kan derfor være en rigtig effektiv funktion at have. Mange af de nyere integreret opvaskemaskiner har denne funktion, men det er alligevel en god ide at være opmærksom på.

FAQ

Hvilken integreret opvaskemaskine er bedst i test?

Den bedste integreret opvaskemaskine i test er Electrolux EEZ69410L. Her får du en integrerbar opvaskemaskine, der kan tilbyde det hele. Den er enorm rummelig og egner sig perfekt til den store familie.

Hvad vil det sige, at en opvaskemaskine er integreret?

En integrerbar opvaskemaskine integreres som en naturlig del af dit køkken. Det betyder, at det ikke er til at se, om det er et almindeligt skab eller en opvaskemaskine, der gemmer sig bag lågen. En integrerbar opvaskemaskine leveres derfor uden front- top- og sideplader, så man i stedet blot kan sætte en skabslåge på fronten.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×