Isterningemaskine Test: 5 bedste isterningemaskiner

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

4
En stilren isterningmaskine

Champion IM210 isterningmaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne isterningmaskine test har vi kåret en Wilfa ICE-12S isterningemaskine som den bedste isterningemaskine. Alle de udvalgte modeller kan dog tælle som en bedst i test isterningmaskine, da de har fået gode anmeldelser af diverse forbrugere og har klaret sig godt i tests. Du kan altså roligt stole på, at alle apparater i testen er investeringen værd.

Det kan ikke kun blive klogere på de bedste isterningmaskiner i denne test. Vi guider dig nemlig også til rengøringen af en isterningemaskine og hvilke parametre du skal være opmærksom på i købet af en isterningmaskine, for at få bestilt den rette model for dig hjem.

Wilfa ICE-12S isterningemaskine

Den bedste isterningemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at betjene, hvorfor du hurtigt kan få den rette mængde isterninger
 • pros-icon.svg Udviklet i et kompakt design, der gør det nemt at opbevare maskinen
 • pros-icon.svg Kåret som testvinder hos inspekto.se i deres test 2020
 • pros-icon.svg Indikatorer giver besked om, hvornår der mangler vand og iskurven er fyldt

Detaljeret gennemgang

Med denne isterningemaskine i hjemmet skal du aldrig bekymre dig om at fryse vand ned før du får gæster på besøg eller have is liggende i fryseren over hele sommeren. Maskinen sikrer dig en portion isterninger i to forskellige størrelser på 6 til 13 minutter – og så kan den lave op til 70 isterninger i timen. Den er desuden nem at betjene.

Derfor skal du vælge en Wilfa ICE-12S isterningemaskine

Vil du gerne være sikker på, at du får fingrene i en god isterningmaskine, der kan lave isterninger på ingen tid? I så fald skal du investere i denne model fra Wilfa, da det er en af de bedste isterningemaskiner på markedet. Vi har kåret modellen som vores testvinder, da den passer til de fleste forbrugeres behov og har et stilrent design, der vil se godt ud i ethvert hjem. Den relativt kompakte størrelse sikrer desuden, at modellen ikke vil fylde alverden, når den står til opbevaring.

Du kan hurtigt få isterninger med denne maskine, da den kan lave op til 70 isterninger i timen. Du har faktisk mulighed for at vælge mellem to forskellige størrelser, så du kan få lige den type, du selv foretrækker. Maskinen kan sikre dig op til 12 kilo is på 24 timer. Èn portion isterninger tager mellem 6 og 13 minutter at lave, så du skal ikke vente alt for længe på at kunne servere isterninger for dig selv eller dine gæster.

Det er nemt at benytte denne ismaskine, da du blot skal hælde vand i maskinen, vælge den ønskede størrelse på dine isterninger og derefter starte maskinen. Du kan nemt skifte vandet via en lille ventil i bunden af maskinen. Som en ekstra bonus skal du ikke engang selv holde øje med, hvordan iskurven skal tømmes eller hvornår der mangler vand i maskinen, da den er udstyret med indikatorer, der giver besked om begge dele.

Produktdetaljer

 • Højde: 25 cm
 • Længde: 36 cm
 • Bredde: 32 cm
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 1000 watt
 • Antal isterninger i timen: 70 stk

Emerio Isterningemaskine

En højteknologisk isterningemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Styr alle indstillingsmuligheder via det indbyggede digitale display
 • pros-icon.svg Vælg frit mellem små, medium eller store isterninger
 • pros-icon.svg Udstyret med en aftagelig iskurv og indbygget alarm, når denne er fyldt
 • pros-icon.svg Ismaskinen står fast på et par gummifødder, der sikrer den mod at rykke sig

Detaljeret gennemgang

Med denne isterningemaskine bliver det let som en leg at skaffe isterninger til festen, familiesammenkomsten eller en hyggelig fredag eftermiddag efter arbejde. Maskinen kan producere op til 12 kg is i døgnet, og så kan du selv vælge størrelsen på din is via det indbyggede digitale display. Du kommer altså aldrig til at gå på kompromis med din is.

Derfor skal du vælge en Emerio Isterningemaskine

Hvis du gerne vil have fingrene i en isterningemaskine med digitalt display, der let kan indstilles til dine behov, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Emerio. Produktet har et fint digitalt display med trykknapper under, hvor du let indstillinger, hvilken størrelses isterninger du ønsker. F.eks. kan du frit vælge mellem små, mellem eller store isterninger.

Maskinen er fremstillet af rustfrit stål og har derfor et markant udseende, der vil skille sig ud. Den har en kapacitet på 2,2 liter og er udstyret med en aftagelig iskurv, så du hele tiden kan tømme maskinen for is, så den kan lave endnu mere. Så længe du husker at udskifte iskurven med jævne mellemrum, kan der laves op til 12 kg is per døgn. Du skal dog ikke stå og holde øje med maskinen for at vide, hvornår iskurven er fyldt. Den højteknologiske maskine er nemlig udviklet med en alarm, der giver besked.

En anden god grund til at investere i denne isterningmaskine er, at den er udstyret med nogle særlige anti-slip gummifødder. Disse er med til at garantere, at maskinen ikke rykker på sig eller skrider, når den er i fuld sving med at producere isterninger. Maskinen har desuden et lavt energiforbrug, så du kan bare gå amok med at lave isterninger, uden det kan ses på elregningen.

Produktdetaljer

 • Højde: 37 cm
 • Længde: 39,3 cm
 • Bredde: 28,4 cm
 • Farve: Sølv og sort
 • Effekt: 120 watt
 • Mængde af isterninger i døgnet: 12 kg

CASO IceMaster PRO Isterningmaskine

Den bedste ismaskine med auto sluk

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en auto sluk funktion, så du ikke behøver at holde øje med maskinen
 • pros-icon.svg Låget er udstyret med et vindue, så du kan holde øje med indholdet undervejs
 • pros-icon.svg Med i købet følger der en udtagelig kurv, portionsske og indvendig vandindikator
 • pros-icon.svg Fremstiller op mod 500 gram isterninger i timen og en portion på 6 til 13 minutter

Detaljeret gennemgang

Du behøver ikke at holde øje med din isterningemaskine, mens den producerer en omgang lækre isterninger til din drink, hvis du benytter dig af denne variant fra Caso. Modellen er nemlig udviklet med en auto sluk funktion, hvilket betyder, at den selv slukker, når den er fyldt eller ikke har mere vand. Alt i alt er dette en model, som du bare må eje!

Derfor skal du vælge en CASO IceMaster PRO Isterningmaskine

Det er jo næsten ikke til at få armene ned over denne isterningemaskine fra mærket Caso. Først og fremmest kan du hurtigt få en god omgang isterninger, da maskinen kun benytter 6 til 13 minutter på at tilberede isen – det præcise minuttal afhænger af den størrelse, som du vælger, at isterningerne skal have. Der kan vælges mellem to størrelser. Efter blot én time kan du stå med op til 500 gram isterninger.

Du kan være sikker på, at denne model holder godt på kulden, da den har et kabinet af rustfrit stål og har en god isolering. Du kan altså sagtens lade isen blive i maskinen, hvis du lyster. Du kan også nemt tage isterningerne ud, da iskurven er aftagelig. Og er du i tvivl om, hvordan processen går, kan du hurtigt kigge ned i beholderen via et vindue i maskinens låg. Du kan også hurtigt tjekke op på vandstanden i maskinen via den indbyggede vandstandsindikator, som du finder inde i beholderen.

En helt særlig funktion ved denne isterningemaskine er, at den er udviklet med en auto sluk funktion. Dette betyder, at maskinen selv vil slukke, når den ikke har mere vand at omdanne til is eller hvis kurven er fyldt og endnu ikke er blevet tømt. Dette sikrer, at maskinen ikke benytter unødvendigt meget strøm eller går i stykker, fordi den overfyldes. Med i købet følger der desuden en portionsske, så du hurtigt kan servere isen for dine gæster.

Produktdetaljer

 • Højde: 32,8 cm
 • Længde: 35,8 cm
 • Bredde: 24,2 cm
 • Vægt: 9,3 kg
 • Farve: Sølv eller hvid
 • Effekt: 90 watt
 • Mængde af isterninger i timen: 500 gram

Champion IM210 isterningmaskine

En stilren isterningmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Stilren og elegant i sit udseende, hvilket sikrer, at den kan stå fremme
 • pros-icon.svg Brugervenlig og enkel opbygning garanterer en let betjening
 • pros-icon.svg Kan producere op til 10 kg isterninger på 24 timer

Detaljeret gennemgang

Isterningmaskiner skal ikke blot være funktionelle, men også helst selv pæn ud, så du kan holde ud at have den stående fremme, når den er i brug. Dét er denne variant fra Champion, da den er udviklet med et stilrent design med en opbygning af rustfrit stål. Påfyldning af vand sker også nemt på denne variant, så du kan roligt læne dig tilbage og nyde en kold drink.

Derfor skal du vælge en Champion IM210 isterningmaskine

Går du meget op i udseendet på dine maskiner og apparater i hjemmet? Så vil du nok ønske at prioritere en stilren og flot isterningemaskine frem for en stor og klodset model. Du kan netop få en pæn variant, hvis du vælger at investere dine penge i dette produkt fra Champion. Men du må endelig ikke blot tro, at maskinen kun er til pænt – den kan sagtens lave et hav af isterninger på ingen tid.

Du kan således tilbyde dine gæster kolde drinks efter ankomst, selvom du har glemt at smide en isterningepose i fryseren på forhånd. Denne isterningmaskine kan tilberede en portion is hurtigt og har en kapacitet på 1,7 liter vand i beholderen, så der kan blive ved med at produceres flere isterninger. I alt kan maskinen lave 10 kg isterninger på 24 timer. Du kommer altså ikke til at løbe tør for is, så længe du har denne isterningmaskine stående.

Maskinen er let at benytte, så det kræver ikke alverden at sætte sig ind i den. Og du kan jo altid vælge at tage den med på farten, hvis du vil have mulighed for at lave isterninger i dit sommerhus eller på campingturen. Det eneste denne maskine kræver er et strømstik og lidt vand i beholderen, så er den klar til at lave isterninger. Du kan altid holde øje med beholderens mængde ved at kigge gennem det indbyggede vindue i låget.

Produktdetaljer

 • Højde: 32,8 cm
 • Længde: 38 cm
 • Bredde: 24,2 cm
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 150 watt
 • Mængde af isterninger i døgnet: 10 kg

Urban Icebreaker isterningmaskine

En håndholdt og billig isterningemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg En lille og håndholdt isterningemaskine, der nemt kan opbevares på bordet
 • pros-icon.svg Udviklet uden brugen af skadelige stoffer og er EU fødevaregodkendt
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, som de fleste kan være med på
 • pros-icon.svg Optager ingen lugt fra fryseren og opsamler selv kondensvand og smeltevand

Detaljeret gennemgang

Med denne isterningmaskine fra Urban har du mulighed for nemt at servere isterningerne til dine gæster, uden at skulle lægge dem i en skål, hvor de bare ligger og tør op. Maskinen er en håndholdt model, der laver 12 isterninger ad gangen og serverer dem én efter én. Den er desuden prisvenlig, hvorfor de fleste husholdninger vil kunne få glæde af denne model.

Derfor skal du vælge en Urban Icebreaker isterningmaskine

Hvis du ikke leder efter en stor og upraktisk isterningmaskine, men nærmere en model, der sikre en lettere servering af isterninger, så skal du købe en isterningmaskine fra mærket Urban. Deres Icebreaker model kan lave isterninger på forhånd, som du så nemt kan servere efterfølgende direkte fra maskinen. Og da maskinen er håndholdt kan du blot tage den med ind til bordet, holde den over det enkelte glas, dreje på låget og servere en isterning. I alt har den 12 isterninger klar per omgang.

For at kunne lave en portion isterninger med denne isterningemaskine, skal du sørge for at hælde vand i den og lægge den lidt tid i fryseren. Du skal dog ikke være nervøs for, at vandet lækker ud i fryseren, da apparatet er udviklet med en drypbakke, der opsamler både kondens- og smeltevand. Det betyder altså kort sagt, at Icebreaker isterningmaskinen fra Urban er vandtæt. Vi vil anbefale dig at benytte denne isterningemaskine i stedet for poser eller bakker, da den også sikrer, at dine isterninger ikke optager nogen lugt fra fryseren.

Denne isterningmaskine er udviklet af materialerne ABS, TPE, PP og silikone. Den er Ftalat- og BPA fri, samt indeholder ingen skadelige stoffer. Af den grund er det intet under, at denne model er EU fødevaregodkendt. Du skal endda ikke tænke for meget på rengøring af isterningmaskine, da den tåler en tur i opvaskemaskinen. Den kan altså nemt vaskes op, når du tænker, at den har brug for at blive rengjort.Modellen sælges i flere forskellige farver og til en billig pris, så det er bare med at slå til.

Produktdetaljer

 • Højde: 11,5 cm
 • Dybde: 6 cm
 • Længde: 23,5 cm
 • Farve: Mørkegrå, lysegrå, mørkeblå eller gul
 • Antal isterninger ad gangen: 12 stk

Guide

Guide til køb af en isterningemaskine

Du har indtil videre fået en del viden om de bedste produkter i denne isterningmaskine test. Det hjælper dig dog ikke med at finde frem til den helt rette variant til dine behov eller giver dig viden om, hvordan du skal rengøre din isterningmaskine. Disse elementer kan du dog blive klogere på i de nedenstående afsnit, hvor vi guider dig til valget af din nye maskine og hvordan du bedst muligt vedligeholder den, så du kan få glæde af din isterningmaskine i mange år fremover.

Sådan vælger du den bedste isterningemaskine til dig

Det er ikke nok, blot at beslutte sig for at investere i en isterningmaskine. Du skal nemlig også gerne finde frem til den rette model til dig, så du får mest mulig glæde af dit nye indkøb. Men hvad skal du holde øje med i købet af en isterningmaskine? Jo, det kan du blive klogere på i dette afsnit, hvor vi guider dig til de vigtigste parametre, der skal holdes øje med i købet.

 • Kapacitet: Først og fremmest skal du holde et vågent øje med, hvor meget is den pågældende isterningmaskine kan producere. Med nogle maskiner kan du få meget is på ingen tid, mens andre kun producerer en lille mængde is. Det er altså relevant at gøre sig nogle overvejelser om, hvor meget is du vil kunne lave på én gang. Skal det være en hel spand eller kun nok til et par drinks?
 • Tidsforbrug: Du skal også holde øje med, hvor lang tid der tager den enkelte maskine at lave et vist antal isterninger. For nogle isterningmaskiner kan det tage blot et par minutter at producere flere 500 gram is, mens det for andre tager en del længere tid. Nogle apparater kan desuden køre i et helt døgn, mens andre kun kan køre et kort stykke tid
 • Udseende: Overvej også gerne, om du vil have en maskine med et bestemt udseende. Skal den være lille og kompakt eller må den godt fylde lidt? Skal den have en bestemt farve? Regner du med at have den stående fremme på bordet eller gemt væk i et skab?
 • Brugervenlighed: Du risikerer at lægge din isterningmaskine væk og ikke benytte den længere, hvis den skal have den helt store rengøringstur efter hver brug. Hold derfor også lidt øje med, om den nemt kan rengøres
 • Pris: Prisen betyder måske ikke alt for dig, hvis du har et ok stort budget at gøre godt med. Alligevel kan det være en god ide at sammenligne priser på forskellige modeller, som du er interesseret i, for at se, hvad du får for dine penge

Rengøring af din isterningemaskine

Det er vigtigt, at du regelmæssigt rengør din isterningmaskine. Dette gælder, uanset om du har en lille håndholdt model, en isknuser eller en af de større isterningmaskiner. Rengøringen er vigtig for dit helbred, da der kan danne sig bakterier i beholderne, hvis de ikke rengøres. Og du kan altså blive ret syg af at indtage bakteriefyldt vand.

Heldigvis er det relativt nemt at rengøre en isterningmaskine. Du skal blot sørge for at vaske vand- og isbeholderen af med en omgang sæbevand med jævne mellemrum. Husk desuden altid at skylle grundigt efter med rent vand, så du ikke ender med at få sæberester i dine isterninger. Hvis du gerne vil gøre rengøringsprocessen endnu lettere for dig selv, så kan du altid investere i en isterningmaskine, som kan tåle maskinvask (eller nærmere specifikt: hvor beholderne kan tåle at komme i opvaskemaskinen).

Sådan er denne isterningemaskine test udført

Til udarbejdelsen af denne isterningmaskine test har vi undersøgt markedet for anmeldelser og eksperters udtalelser om diverse isterningmaskiner. Vi har også rådført os med andre testkilder og deres resultater i forhold til de enkelte apparater for at finde frem til de bedste isterningmaskiner. Derfra har vi så udvalgt de 6 modeller, som vi synes, var bedst i test. Vi har desuden så vidt muligt forsøgt at finde isterningmaskiner af forskellig art til denne test, så der var noget for enhver smag.

Knus is med en blender

Hvis du gerne vil have muligheden for at servere knust is til dine gæster frem for blot isterninger, så kan du udmærket investere i en blender til hjemmet ud over at have en isterningmaskine stående. Flere blendere kan nemlig sagtens knuse isterninger, så de får den rette konsistens til drinks.

Du kan altså få det fulde udbytte af din isterningemaskine, hvis du også har en blender til rådighed. I denne blender test kan du læse om alle de bedste blendere på markedet, hvordan du finder den rette model for dig og hvordan man bedst muligt vedligeholder sin blender.

FAQ

Hvilken isterningemaskine er bedst?

I denne test har vi kåret en Wilfa ICE-12S isterningemaskine som bedst i test. Det skyldes, at den passer til de fleste forbrugeres behov og er funktionel. Men læs med og find den bedste til dig.

Kan man købe en håndholdt isterningemaskine?

Ja, det er muligt at købe helt små isterningemaskiner, der kan stå på bordet eller decideret håndholdte maskiner. Du kan bl.a. læse om to funktionelle modeller i denne isterningmaskine test.

Hvor meget is kan man lave med en isterningemaskine i døgnet?

Det kommer meget an på, hvilken maskine du investerer i, hvor mange isterninger du kan lave i døgnet. Med maskiner på almindelig størrelser er det dog gerne omkring 10 kg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×