Se tallene: Jonas Vingegaards toursejr får danskernes cykellyst til at eksplodere

Der er ingen tvivl om at Jonas Vingegaard er sommerens hovedperson. Folkefesten er på sit højeste, efter Jonas Vingegaard er vendt hjem efter en suveræn sejr i verdens største cykelløb Tour de France.

Forbrugermagasinet Bedsteitest.dk har været igennem data fra Google, for at finde de mest populære og trendende søgninger, relateret til til Tour de France 2022. Vi har omregnet tallene til indekstal, således at de er nemmere at sammenligne.

Danskernes interesse for cykelsport har aldrig været større – se bare med her.

Jonas Vingegaard

Det er ingen overraskelse at hovedpersonen selv, er det mest trendende navn for tiden. Sammenlignet med sidste år, hvor bjergrytten fra Glyngøre i øvrigt blev #2 i det samlet Tour de France klassement, søger hele 3233% flere på “Jonas Vingegaard”

Tour de France

Touren startede 1. juli med en række fantastiske etaper i Danmark. Allerede her eksploderede interessen. Sammenlignet med sidste år søgte 376% flere danskere på “Tour de france”.

Glyngøre

Nok er der mange mennesker på Rådhuspladsen, klar til at fejre Jonas Vingegaard. På mange måder findes den største fest nok i Glyngøre - Vingegaards hjemby. Den lille by i midtjylland, med under 1500 indbyggere, har været flittigt nævnt igennem Tourdækningen, og har deraf tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Sammenlignet med sidste år, hvor Vingegaards hjemby også tiltrak sig en del opmærksomhed, søger over 488% flere på den lille by.

Også fødebyen Hillerslev, oplever stor interesse. Sammenlignet med sidste år søger ca. 1215% flere på den lille by i Nordjylland.

Racercykel

Euforien efter den danske toursejr kan mærkes i cykelbutikkerne rundt om i landet. I hvert fald er søgningerne efter “Racercykel” på sit højeste nogensinde. Sammenlignet med sidste år, søger 177% flere nu efter en ny cykel.