TEST: Kaffemaskine med kværn – 5 bedste i test

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Nordic Sense 12370 2
bedste billige

Nordic Sense 12370

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Nykværnede kaffebønner fra en kaffemaskine med indbygget kværn giver bedre smag, aroma og alt i alt en friskere bryg, end hvis du bruger formalet kaffe.

Derfor kan det være den perfekte løsning til dig, der ønsker at brygge velsmagende kaffe derhjemme uden at investere i et større café-setup.

Vi har testet 5 udvalgte kaffemaskiner og i denne kaffemaskine med kværn-test hjælper vi dig med at finde den bedste kaffebrygger med kværn til dit behov – hvad end det er en semiautomatisk espressomaskine eller en almindelig filterkaffemaskine.

Én ting er sikkert: Livet er for kort til en dårlig kop kaffe.

Derfor har vi har samlet al vores viden om kaffemaskiner med kværn i denne købsguide. Ønsker du at sammenligne produkternes specifikationer, kan du gøre det i vores sammenligningsmodel.

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig til at starte op og brygge kaffe samt steame mælk
 • pros-icon.svg Nem at indstille til den perfekte kop
 • pros-icon.svg Delene kan komme i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Kommer med værktøjer, der gør det nemt at tampe kaffen ensartet hver gang uden at spilde på bordet
 • pros-icon.svg Lydsvag kværn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vægle DeLonghi La Specialiste Arte EC9155MB

La Specialiste Arte er bedst i test og maskinen til dig, der ønsker en god espresso eller cafe latte, uden der skal gå for meget tid med indstillinger, opvarmning eller rengøring.

Maskinen, der har et kompakt og klassisk design, er bygget med en særlig varmeteknologi, der gør, at den – modsat mange andre espressomaskiner  – varmer op på kort tid og derefter er klar til at brygge kaffe.

Du behøver ikke at justere særlig meget – maskinens indstillinger gør det nemt at ramme den optimale bryggetemperatur og den ideelle mængde kaffe i første hug.

Den medfølgende tampeguide fra DeLonghi gør det samtidig dejlig smertefrit at dosere og tampe den malede kaffe til et ensartet resultat hver gang – uden at spilde kaffe ud over køkkenbordet. Når du er færdig med at lave kaffe, kan de fleste redskaber komme direkte i opvaskeren.

Alt i alt er denne espressomaskine ideel til dig, der ønsker at lave cafe latte eller cappucino i høj kvalitet, men uden at bruge for meget tid i køkkenet.

Nordic Sense 12370

bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan både bruges til hele bønner og formalet kaffe
 • pros-icon.svg Kan brygge op til 12 kopper ad gangen
 • pros-icon.svg Aftagelig bønnebeholder gør den nem at rengøre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nordic Sense 12370

Dette er en traditionel kaffemaskine og en god løsning til dig, der ønsker at brygge større mængder sort kaffe hurtigt og nemt.

Takket være en integreret kaffekværn kan du bruge friske kaffebønner af høj kvalitet og dermed få god kaffe ud af en maskine, som er så nem, at alle kan bruge den. Du hælder blot bønner og vand på maskinen, trykker på en knap, og så klarer den selv resten.

Ønsker du at bruge formalede bønner, kan du også det.

Vandtanken på 1.5 liter lader dig brygge meget kaffe på én gang.

Sage The Barista Touch

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg LCD-display giver enorm brugervenlighed
 • pros-icon.svg Mange indstillingsmuligheder, så du kan ramme den perfekte kop kaffe
 • pros-icon.svg Finder du den perfekte indstilling, er den nem at gemme
 • pros-icon.svg Kommer med filter i flere størrelser, så du kan brygge én eller to kopper
 • pros-icon.svg God, automatisk mælkeskummer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Sage The Barista Touch

The Barista Touch er en anmelderrost maskine og et godt valg til dig, der vil så tæt som muligt på en kop kaffe af barista-kvalitet, men ikke vil investere i en af de helt store maskiner ala dem, de har på caféerne.

Da dette ikke er en fuldautomatisk kaffemaskine, men en semiautomatisk, kommer maskinen med mulighed for at justere alt fra mængden af kaffe i hvert skud, hvor fint bønnerne males og hvor lang tid kaffen er om at brygge – detaljer, som gør forskellen for dig, der ønsker at brygge den bedste kop kaffe.

Det kan virke som en stor mundfuld for, men fordi maskinen kommer med et skarpt og brugervenlig touch-display, går det hurtigt og nemt at finde de indstillinger, som passer netop din smag.

Sage har her ramt den perfekte balance mellem kompleksiteten, der er afgørende for en god kop kaffe, og brugervenligheden, der kendetegner en kaffemaskine til hjemmet.

Maskinen kommer med en lufttæt beholder til kaffebønner, så de bevarer den friske smag og aroma.

Philips Series 2200 EP2231

bedste fuldautomatiske espressomaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Fuldautomatisk kaffemaskine leverer espresso eller cappuccino med et enkelt tryk
 • pros-icon.svg Automatisk renseprogram
 • pros-icon.svg Ensartet resultater takket være en automatiseret proces

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Phillips Series 2200 EP2231

Denne fuldautomatiske kaffemaskine med kværn er perfekt til dig, som ønsker espresso, cappuccino eller latte uden arbejdet, som følger med en semiautomatisk espressomaskine.

Med et tryk på en knap kværner en fuldautomatisk kaffemaskine dine bønner, trækker et skud espresso, steamer mælk og serverer dig en kop cappuccino – og bagefter kan du køre et automatisk renseprogram.

Al det manuelle arbejde, som du kender fra de traditionelle espressomaskiner er altså taget ud af processen med en fuldautomatisk kaffemaskine.

Maskinen leverer dog stadig et solidt resultat takket være Phillips AromaExtract-system, som sørger for at holde vandtemperaturen stabilt mellem 90 og 98 grader celsius – det gyldne punkt for en perfekt ekstraktion af dine bønner.

De færre muligheder i en fuldautomatisk kaffemaskine kan være en ulempe, hvis du nyder at justere maskinen og resultatet efter din egen smag – men en fordel, hvis du vil have en espresso, cappuccino eller latte serveret hurtigt uden for meget arbejde.

Severin KA 4813

bedste med timer-funktion

Fordele
 • pros-icon.svg Alsidig kaffemaskine med en timer-funktion gør det muligt at planlægge brygning og holde kaffen varm i op til 60 minutter
 • pros-icon.svg Indstil malingsgraden af dine bønner for en kop friskbrygget kaffe, der matcher din smag
 • pros-icon.svg LED-display gør maskinen ekstra brugervenlig
 • pros-icon.svg ‘Bloom’-funktion bringer ekstra smag frem i kaffen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Severin KA 4813

Severin KA 4813 med integreret kaffekværn tager den traditionelle kaffemaskine skridtet videre med en række smarte features.

Maskinens Perfect Grind-teknologi lader dig justere, hvor fint eller groft den kværner kaffen, hvilket har stor betydning for kaffens smag og styrke – jo finere, jo stærkere.

Ønsker du at bruge din formalede kaffe, kan du også gøre det.

Den såkaldte ‘Bloom’-funktion imiterer en klassisk barista-teknik, hvor bønnerne trækker i vandet, før kaffen brygges – det trækker flere smagsnuancer ud af bønnerne og resulterer kort og godt i en mere lækker kaffe.

Du kan med den indbyggede timer-funktion indstille maskinen til at have en kop friskbrygget kaffe klar på et senere tidspunkt.

Maskinen har en bønnebeholder på 200 gram og en vandtank på 1,25 liter svarende til cirka 10 kopper kaffe.

Guide

DeLonghi La Specialista Arte Nordic Sense Sage Barista Touch Philips Series Severin
Type Espresso, semiautomatisk Filterkaffe Espresso, semiautomatisk Espresso -fuldautomatisk Filterkaffe
Kopper ad gangen 2 ~12 2-10 1 2-10
Kaffetype Espresso, cafe latte mm. Sort kaffe Espresso, cafe latte mm. Espresso, latte, cappuccino Sort kaffe
Justerbar kværn Ja Nej Ja Nej Ja

Sådan vælger du den bedste kaffemaskine med kværn

En kop kaffe er et morgenritual for en stor del af os danskere. Men hvor ritualer ofte er noget, vi klarer hurtigt og på autopilot, er kaffebrygning med årene kun blevet en mere og mere kompleks affære; flere typer af maskiner og bryggemetoder vinder indpas i hjemmene, og hver har vi vores præferencer, når vi brygger kaffe.

Der er flere ting at være opmærksom på, uanset typen af maskine, du vælger: hvor hurtigt kan den male kaffebønnerne, kan den brygge en enkelt eller flere kopper kaffe ad gangen — og har den et elegant og stilrent design, der pynter i køkkenet. Derudover kan det, hvis du vælger at gå espresso-vejen, være relevant at overveje, om du vil købe en fuldautomatisk kaffemaskine eller en semiautomatisk.

Friske bønner for god kaffe

Uanset set om man er til filterkaffe eller espresso, er det svært at komme udenom, at friskmalede kaffebønner stort set altid slår formalet kaffe, når det kommer til smag og aroma.

Det er fordi, at ristet kaffe indeholder olier, som er årsagen til kaffens mange smagsnuancer, og ligeså snart bønnerne bliver malet, begynder disse olier at fordampe – og smagen forsvinder.

Med andre ord: Jo kortere tid fra at bønnerne males, til du brygger kaffen, des bedre smag. Derfor vil du opleve et kæmpe nøk op i smagsoplevelsen, når du køber en kaffemaskine med kværn og begynder at bruge friskmalede bønner frem for at købe formalet kaffe.

Mange kaffemaskiner kommer i dag med en kværn, og så er du godt på vej – men hvordan vælger man den bedste?

Det vil vi forsøge at give dig svar på her.

Filterkaffe vs. espresso

Det første, du skal tage stilling til, er hvorvidt du vil brygge espresso eller filterkaffe – og dermed hvilken type maskine, du skal investere i.

Mængden af kaffe

Traditionelle kaffemaskiner har den fordel, at de er nemme og hurtige at bruge, og samtidig kan de brygge større mængder kaffe på én gang. Eftersom mange af dem nu kommer med indbygget kaffekværn, er de blevet endnu mere interessante i spørgsmålet om smag og aroma – hvis du bruger frisk kaffe i form af hele kaffebønner, kan du brygge en fantastisk kop kaffe på en ellers ydmyg maskine.

Og hvor mange espressomaskiner kun kan brygge en enkelt kop ad gangen, kan filterkaffemaskine som regel brygge adskillige – gerne 10 eller flere.

Rengøring og forberedelse

Dertil kommer, at mange espressomaskiner ofte består af adskillige dele, som hver især kræver rengøring og forberedelse, før du kan brygge din kaffe; maskinerne har også ofte brug for at varme op, og det er generelt en mere tidskrævende proces.

Typen af kaffe

Dette er dog ikke nødvendigvis et minus – for mange er selve kaffebrygningen et ritual, de nyder, og de flere trin åbner også muligheden for at tilpasse smag og styrke efter egne præferencer og opnå en mere intens kaffe, som er perfekt til drikke som cappuccino og latte macchiato.

Helt kort kan det siges, at hvis du ønsker at lave den slags mælkebaserede kaffedrikke, og du ikke har noget imod at bruge ekstra tid på processen – samt vedligehold og rengøring af maskinen –  kan du med fordel vælge en espressomaskine.

Skal der hurtigt laves større mængder kaffe, så vælg en traditionel kaffemaskine med kværn.

Kværnens kvalitet og indstillingsmuligheder

Kvaliteten af kværnen har meget at sige, når det kommer til kaffens smag og styrke – det samme har spørgsmålet om, hvorvidt du har mulighed for at justere malingsgraden.

Hvor fint eller groft, dine bønner er malet, er vigtigt, når det kommer til kaffens smag og styrke: jo finere, du maler bønnerne, des stærkere bliver din kaffe, både i smag og virkning. Derfor kan det være en fordel at vælge en kaffemaskine med en kværn, som er justerbar. Det giver dig nemlig mulighed for at justere op eller ned og få vidt forskellige smagsnuancer ud af dine bønner.

Når det kommer til kværnens kvalitet, er det meget simpelt: En keramisk kværn – en såkaldt burr-kværn – er stort set altid at foretrække, hvis du er ude efter den bedste smag. Keramiske kværne maler kaffen mere ensartet og giver den bedste ekstraktion.

Semiautomatisk vs. fuldautomatisk epsressomaskine

De to mest velkendte typer af espressomaskiner er den fuldautomatiske og den semiautomatiske espressomaskine.

Hvad er en semiautomatisk espressomaskine?

De semiautomatiske er dem, der som regel er at finde på caféer: de kommer med den velkendte bajonet eller filterholder – et håndtaglignende filter, som du selv fylder med kaffe og skruer ind i maskinen for derefter at skyde vand igennem, som så bliver til tyktflydende espresso.

Med den semiautomatiske espressomaskine justerer du selv, hvor fint du maler kaffen, og hvor meget kaffe du bruger, ligesom du selv skal ‘tampe’ kaffen. At tampe vil sige at presse kaffen sammen, så den ligger kompakt i filteret, og det har meget at sige i forhold til ekstraktionen og dermed smagen.

Alt i alt giver en sådan maskine dig en stor kontrol over slutproduktet modsat en fuldautomatisk kaffemaskine, hvor man oftest blot fylder vandbeholderen og trykker på en knap. Her betaler du tit for enkelhed over kvalitet, da alle de finere detaljer er dem, der er med til at levere lækkert kaffe.

En fuldautomatisk kaffemaskine kan dog være en optimal løsning for rigtig mange mennesker. Det er fordi, en fuldautomatisk kaffemaskine ikke kræver nogen videre indsigt i kaffebrygning eller selve processen. Du kan dog alligevel bruge lækre, nyristede bønner og dermed få et resultat, som vil være bedre end mange andre metoder, der involverer formalet kaffe.

Skal jeg vælge en semi- eller fuldautomatisk kaffemaskine?

Skal det formuleres kort, kan man sige, at en fuldautomatisk kaffemaskine er til dig, der gerne vil have mere luksus, men ikke gider at bruge for meget tid på at optage en ny hobbie – mens den semiautomatiske er til dig, der ikke har noget imod at bruge lidt mere tid på at lære om kaffebrygning og om, hvordan en espressomaskine virker.

Mere brugervenlige med årene

Det lyder som en stor mundfuld, og den semiautomatiske kaffemaskine var da også i mange år primært forbeholdt caféer og kaffenørder. Men der er sket meget i de senere år: flere og flere modeller rammer en gylden balance mellem en fuldautomatisk espressomaskine og den semiautomatiske, da du nu har muligheden for at justere alle de vigtige variabler ved blot at trykke på nogle få knapper – samtidig er der væsentligt mindre vedligehold og rengøring involveret.

De bedste af de semiautomatiske maskiner – som f.eks. The Barista Touch fra Sage – får derfor også stor ros af mange anmeldere og kaffe-aficionados, da de nemt og smertefrit producerer kaffe, der kan konkurrere med gode caféer.

Espressomaskinens mælkeskummer

Mange af os køber ikke espressomaskiner for rent faktisk at drikke espresso. Snarere er det for at lave drikke som cafe latte, cappuccino eller macchiato. Og for at det skal blive godt, kræver det en god mælkeskummer.

Mælkeskummeren er den stav, der sidder på de fleste espressomaskiner, og som blæser varm damp ned i mælken, således at den udvikler bittesmå bobler – såkaldt microfoam – som giver mælken den rette temperatur og tekstur, inden den blandes med den stærke espresso.

Det er en kunst at steame mælk, så det bliver godt – det kræver øvelse. Hvis du ikke er interesseret i at begive dig ud i den disciplin, findes der i dag heldigvis espressomaskiner, som har en automatisk steamer-funktion, der fungerer rigtig godt.

FAQ

Hvilken kaffemaskine med kværn er bedst i test?

Den bedste kaffemaskine med kværn i test er DeLonghi La Specialista Arte EC9155. Maskinen kan lave espresso og cafe latte af høj kvalitet, i en høj fart og med minimal justering og rengøring.

Hvad er vigtigst at være opmærksom på, når jeg køber en kaffemaskine med kværn?

Det er vigtigt at undersøge kværnens kvalitet – har den en keramisk kværn, er det bedst, da det giver en ensartet maling af kaffen. Derudover er en kværn med flere indstillinger bedre, da du dermed kan justere kaffens styrke gennem malingsgraden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×