Kaffemaskine Test: 12 bedste kaffemaskiner i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine
TESTVINDER

Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine

Du kan ikke gå galt i byen med denne kaffemaskine fra mærket Moccamaster. Deres kaffemaskine kan tilberede helt op til 10 kopper kaffe på seks minutter, så du skal altså ikke vente for længe på…

Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine 1
Den bedste kaffemaskine

Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine

Electrolux EKF7800 2
En kaffemaskine kåret som bedst i test

Electrolux EKF7800

KitchenAid One Touch 3
En god kaffemaskine med timer

KitchenAid One Touch

Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine 4
Den bedste kaffemaskine med konstant temperatur

Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine

Sage SDC 450 UK Kaffemaskine 6
Den bedste kaffemaskine med termokande

Sage SDC 450 UK Kaffemaskine

Philips HD5408/20 Cafe Gourmet kaffemaskine 10
En lille kaffemaskine

Philips HD5408/20 Cafe Gourmet kaffemaskine

Hamilton Beach The Scoop 2-Way kaffemaskine 12
En budgetvenlig kaffemaskine med god kapacitet

Hamilton Beach The Scoop 2-Way kaffemaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes forskellige kaffemaskiner på markedet, men hvilken model tæller egentlig som den bedste kaffemaskine? Det klargør vi i denne kaffemaskine test, hvor vi også vil guide dig til de 14 bedste produkter. Vores testvinder er en Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine, da den brygger kaffen hurtigt og til perfektion hver gang. Derudover er den rost af flere organisationer inden for branchen.

De udvalgte kaffemaskiner adskiller sig i størrelse, pris, funktionalitet o.l., så der er noget for enhver smag i denne test. Vi guider dig dog ikke blot til de bedste kaffemaskiner i denne test, men også til, hvordan du finder den bedste model til dig, hvordan du rengør din kaffemaskine m.m. Læs med og bliv klogere!

Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine

Den bedste kaffemaskine

Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Kan tilberede 10 kopper kaffe på blot 6 minutter
 • pros-icon.svg Fremstillet i ridsefast aluminium, der er yderst robust
 • pros-icon.svg Udviklet med auto sluk funktion for højere sikkerhed
 • pros-icon.svg Godkendt af European Coffee Brewing Center, samt certificeret af SCAA og SCAE

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne kaffemaskine fra mærket Moccamaster. Deres kaffemaskine kan tilberede helt op til 10 kopper kaffe på seks minutter, så du skal altså ikke vente for længe på din morgenkaffe. Derudover har den en robust opbygning, der kan holde i mange år, samt er godkendt og certificeret af flere kaffe-organisationer.

Derfor skal du vælge en Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine

Hvis du gerne vil have fingrene i den bedste kaffemaskine på markedet, så vil vi anbefale dig at investere i denne model fra Moccamaster. Med denne variant er du nemlig garanteret en fremragende maskine, der kan tilberede op til 10 kopper kaffe på ingen tid – faktisk blot seks minutter. Den indbyggede varmeplade, som desuden er justerbar, holder kaffen varm, så du skal ikke haste dig gennem din kaffe.

Derudover er denne model udviklet med en yderst solid opbygning, idet den er fremstillet i ridsefast aluminium. Alle produkter fra Moccamaster bliver desuden testet før de forlader fabrikken. Der er altså alle betingelser for, at denne maskine kan holde i mange år. Vandbeholderen rummer 1,25 liter og så er maskinen udviklet med manuelt drypstop.

Du behøver ikke nødvendigvis at tage vores ord for, at denne kaffemaskine er af høj kvalitet og en model, som man gerne vil have stående hjemme på køkkenbordet. Modellen er nemlig blevet godkendt af European Coffee Brewing Center (ECBC) og har opnået certificeringer fra Specialty Coffee Associations of America and Europe (SCAA & SCAE).

Produktdetaljer

 • Højde: 35,5 cm
 • Dybde: 17 cm
 • Bredde: 35,5 cm
 • Farve: Aluminium, mat stål, børstet metal, hvid, creme eller sort
 • Effekt: 1520 watt
 • Beholder kapacitet: 1,25 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 10 stk

Electrolux EKF7800

En kaffemaskine kåret som bedst i test

Electrolux EKF7800
Fordele
 • pros-icon.svg Er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Virker selvrensende og filtrerer vandet for en bedre smagsoplevelse
 • pros-icon.svg Brugervenlig betjening via LCD skærm
 • pros-icon.svg Udstyret med en bl.a. anti-dryp, vandfilter status og funktion, der holder kaffen varm

Detaljeret gennemgang

Denne kaffemaskine fra Electrolux er ideel til dig, der nægter at gå ned på kvalitet, når det kommer til din kaffe. Produktet filtrerer bl.a. vandet og holder kaffen varm, så du kan få den bedste smagsoplevelse. Det er intet under, at denne maskine er kåret som en meget god investering hos Forbrugerrådet Tænk.

Derfor skal du vælge Electrolux EKF7800 Kaffemaskine

En kaffemaskine med mange funktioner og en brugervenlig opbygning. Dét er, hvad du får, hvis du investerer i denne maskine fra Electrolux. Modellen er udviklet med et LCD display, der sikrer en høj brugervenlighed, så du kan få det meste ud af din kaffemaskine. Du kan bl.a. indstille en programmerbar timer. Derudover har du let adgang til alle de smarte funktioner, såsom en indikator for vandfilter status og antidryp funktion.

Derudover kan du være sikker på at få en eminent smagsoplevelse med denne kaffemaskine, da den er udstyret med et indbygget vandfilter og en aromafunktion, der simpelthen får kaffen til at smage bedre. Kaffen bliver desuden holdt varm, så selvom den brygger 12 kopper kaffe på en gang, så behøver du ikke skynde dig at drikke dem (du kan selvfølgelig også vælge at brygge færre kopper).

Maskinen er udstyret med automatisk slukning, hvilket indtræder efter 40 minutter uden brug. Du kan altså være sikker på, at den ikke står og bruger alt for meget strøm, selvom du glemmer at slukke for maskinen. Og så er denne kaffemaskine bedst i test ifølge Forbrugerrådet Tænk. De har valgt at give produktet en bedømmelse på 82 procent ud af 100 mulige.

Produktdetaljer

 • Højde: 36 cm
 • Dybde: 32 cm
 • Bredde: 19,2 cm
 • Farve: Stål
 • Effekt: 1080 watt
 • Beholder kapacitet: 1,6 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 12 stk

KitchenAid One Touch

En god kaffemaskine med timer

KitchenAid One Touch
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en timerfunktion, der kan indstilles op til 24 timer
 • pros-icon.svg Kan indstilles til flere antal kopper – maksimalt 12 stk per brygning
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille bryggestyrke, men den optimerer selv varmen

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne kaffemaskine fra mærket KitchenAid, kan du altid have en frisk kop kaffe stående klar, til når du kommer hjem fra arbejde eller om morgenen. Modellen er nemlig udviklet med en timerfunktion, der gør det muligt at indstille brygningen til mellem 1 og 24 timer frem i tiden. Derudover kan du brygge op til 12 kopper kaffe på én gang.

Derfor skal du vælge en KitchenAid One Touch kaffemaskine

Hvis du leder efter en kaffemaskine, der både kan brygge mange kopper med kaffe på ingen tid og kan indstilles til fremtidig brygning, så er denne variant fra KitchenAid noget for dig. Modellen er nemlig udviklet med en timerfunktion, der kan indstilles, så maskinen påbegynder en brygning inden for 24 timer på et tidspunkt, der passer dig. Du kan altså få kaffe lige præcis når du ønsker det – også selvom du ikke er hjemme til at brygge den. 

Derudover er modellen udviklet med en rummelig kande, så du kan brygge op til 12 kopper kaffe på samme tid. Du kan dog også vælge at indstille maskinen til en mindre mængde á 1 til 4 kopper. Det er muligt at skænke en kop kaffe midt i brygningen grundet en indbygget stop og hæld funktion. Maskinen vil desuden holde din kaffe varm i kanden i op til 30 minutter efter endt brygning.

Du har mulighed for at indstille bryggestyrken med denne kaffemaskine, så du får din kop kaffe, lige som du ønsker. Du kan desuden roligt stole på, at kaffesmagen er i top, da maskinen er udviklet med et udskifteligt vandkulfilter, som reducerer urenheder i vandet. Der medfølger også et Gold Tone filter, som kan rengøres efter brug, hvilket gør det muligt at genbruge filteret frem for at benytte engangsfiltre.

Produktdetaljer

 • Højde: 38,7 cm
 • Dybde: 23,2 cm
 • Bredde: 29,7 cm
 • Farve: Sort
 • Effekt: 1200 watt
 • Beholder kapacitet: 1,7 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 12 stk

Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine

Den bedste kaffemaskine med konstant temperatur

Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Bibeholder en konstant temperatur på 94 grader gennem hele brygningen
 • pros-icon.svg God opbygning med doseringsnøgle, termotragt, varmelegeme, pumpe m.fl.
 • pros-icon.svg Stilrent og moderne design, der giver et pift til køkkenbordet
 • pros-icon.svg Udstyret med en aftagelig vandbeholder, der nemt kan rengøres

Detaljeret gennemgang

Du opnår en langt bedre kop kaffe, hvis maskinen bibeholder den samme temperatur gennem hele brygningen. Af den grund vil vi anbefale dig at investere i denne kaffemaskine fra Wilfa, hvis du vil være sikker på at få en god kop kaffe, da den holder en konstant temperatur på 94 grader. Maskinen har desuden et stilrent design.

Derfor skal du vælge en Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine

Hvis du gerne vil være sikker på, at din kaffe bliver brygget ved en høj nok varme, til at smagen fra bønnerne bliver udledt optimalt, så er denne kaffemaskine fra mærket Wilfa et ideelt køb. Produktet brygger nemlig kaffe ved en konstant temperatur på 94 grader, så du får mest muligt ud af dine kaffebønner. Derudover holder maskinen også kaffens varm via en varmeplade, så du kan nyde din kaffe over længere tid.

Modellen er udviklet med en pumpe, der tømmer maskinen efter endt brygning og et brusehoved, der er med til at sikre den bedste udnyttelse af alle bønner. Derudover er den udviklet med en aftagelig vandbeholder, så du altid kan benytte rent vand til din kaffe. Beholderen er desuden udstyret med med en doseringsnøgle. Filterholderne er udviklet med justerbare åbninger på undersiden. Dette kaldes Flow Control og tillader dig at kontrollere vandhastigheden.

Denne kaffemaskine vil være en flot tilføjelse til dit køkkenbord, da den har et stilrent og moderne design. Modellen vil i den grad skille sig ud fra andre kaffemaskiner, hvilket vil gøre din kaffemaskine til et samtaleemne for dine gæster – og så kan du jo fint blære dig lidt med, hvor god en kop kaffe den brygger, samtidig med at den har et flot udseende. Du behøver ikke blot tro på vores udtalelse, da også Forbrugerrådet Tænk har kategoriseret denne maskine som et godt kop i deres kaffemaskine test.

Produktdetaljer

 • Højde: 39 cm
 • Længde: 25,2 cm
 • Bredde: 41,2 cm
 • Vægt: 4 kg
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 2200 watt
 • Beholder kapacitet: 1,25 liter

Melitta AromaFresh

Den bedste kaffemaskine med kværn

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget kaffekværn kan indstilles til forskellige malegrader eller slås fra
 • pros-icon.svg Udviklet med automatisk kalkrensning og indikator for, hvornår afkalkning skal ske
 • pros-icon.svg Rost af Forbrugerrådet Tænk i 2018
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med LCD display og timer funktion

Detaljeret gennemgang

Med denne kaffemaskine fra Melitta kan du altid brygge den ideel kop kaffe for dig – uanset om denne indeholder friskmalede eller formalet kaffebønner. Modellen er nemlig udstyret med en indbygget kaffekværn, som du selv bestemmer, om skal være slået til. Derudover har du mulighed for at justere styrken og benytte den indbyggede timer efter behov.

Derfor skal du vælge en Melitta AromaFresh Kaffemaskine

Hvis du leder efter en kaffemaskine med en indbygget kaffekværn, så du kan få friskmalet kaffe, hvornår end du ønsker det, så skal du investere i denne kaffemaskine fra Melitta. Deres fine kaffemaskine med en traditionel opbygning er nemlig udviklet med en integreret kaffekværn, der endda kan justeres i malegrad fra fint- til groftmalet, så du kan få kaffe efter din foretrukne smag. Det er også muligt at slå kværnen fra, hvis du ind imellem blot ønsker at brygge en kop kaffe med formalede bønner.

Du kan også sagtens indstille kaffestyrken til enten mild, medium eller stærk og så kan der brygges op til 10 kopper kaffe, men du kan også nøjes med at brygge 2 kopper. Vandbeholderen er udviklet med en letlæselig vandstandsindikator på forsiden, så du hurtigt kan påfylde den korrekte mængde vand. Du kan desuden holde kaffen varm i 20, 40 eller 60 minutter, hvis du har fået brygget “for meget” kaffe.

Det er nemt at indstille de ovenstående elementer til lige netop dine behov via det indbyggede LCD display i kaffemaskinen. Du kan også altid benytte den indbyggede timer funktion, hvis du gerne vil have en friskbrygget kop kaffe stående klar til dig senere på dagen eller om morgenen. Modellen har desuden fået gode resultater i Forbrugerrådet Tænks test, hvor især brugervenligheden er blevet fremhævet.

Med denne kaffemaskine skal du ikke engang bekymre dig alt for meget om vedligeholdelse, da modellen er udviklet med en 3-i-1 kalkbeskyttelse. En indikator informerer, hvornår afkalkningsprogrammet skal udføres og så starter du blot det automatiske program.

Produktdetaljer

 • Højde: 43 cm
 • Dybde: 23,5 cm
 • Bredde: 24,9 cm
 • Farve: Sort og sølv
 • Effekt: 1000 watt
 • Vandbeholder kapacitet: 1,25 liter
 • Kaffebønnebeholder kapacitet: 180 gram
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 10 stk

Sage SDC 450 UK Kaffemaskine

Den bedste kaffemaskine med termokande

Sage SDC 450 UK Kaffemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en termokande, der holder kaffen varm i længere tid
 • pros-icon.svg Kan brygge kaffe i 6 forskellige bryggeformer
 • pros-icon.svg Passer til de fleste filtertragte, så du kan få en kop kaffe efter din smagspræference
 • pros-icon.svg SCA Kaffemaskine (specialty coffee association)

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne kaffemaskine fra Sage, kan du være sikker på, at du kan nyde din kaffe over længere tid, da modellen er udviklet med en indbygget termokande. Kaffen holder sig således varm over længere tid, uden at det ødelægger smagen. Derudover kan denne maskine tilberede mange forskellige typer af kaffe, så du får den lige som du ønsker.

Derfor skal du vælge en Sage SDC 450 UK Kaffemaskine

Er du typen, der godt kan lide at nyde din kaffe over længere tid og gerne indtage flere kopper? I så fald skal du se nærmere på denne kaffemaskine fra mærket Sage, da den er udviklet med en termokande frem for den traditionelle glaskande. Dette sikrer, at kaffen holder sig varm efter brygning, uden at du skal gå på kompromis med smagen ved at have den stående på en varmeflade. Du kan desuden brygge op til 12 kopper per brygning, så uanset om du er alene eller har gæster, er der nok kaffe til alle.

Kaffemaskinen kan tilberede et hav af forskellige typer af kaffe, så det er reelt kun dig selv, der sætter grænserne. F.eks. passer de fleste filtertragte til kaffemaskinen og så er der flere funktioner i de medfølgende filterkurve, cone og flat bottom filter. Maskinen sørger desuden for den optimale vand- og kaffekontakttid, samt at holde temperaturen konstant gennem hele brygningen. Du vælger selv din foretrukne temperatur mellem 91 og 96 grader.

Denne kaffemaskine er certificeret som en SCA kaffemaskine, som en af de første i verden. Dette betyder, at du roligt kan stole på, at denne maskines kaffe bliver brygget med en høj standard. Dette skyldes primært maskinens store fleksibilitet i forhold til brygning af kaffe og den præcise temperaturregulering.

Produktdetaljer

 • Højde: 31 cm
 • Dybde: 40 cm
 • Bredde: 17 cm
 • Vægt: 6 kg
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 1650 watt
 • Beholder kapacitet: 1,8 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 12 stk

Siemens TC86503

Anmelderrost kaffemaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Testet flere gange af Forbrugerrådet Tænk – og har konstant fået gode anmeldelser
 • pros-icon.svg Udviklet med en timer med hukommelsesfunktion
 • pros-icon.svg Indbygget og automatisk afkalkningssystem, der startes ved ét tryk på en knap
 • pros-icon.svg Udstyret med drypstop, auto sluk og swing-out filterbeholder

Detaljeret gennemgang

Denne kaffemaskine er blevet testet af flere sider, heriblandt flere gange af Forbrugerrådet Tænk, som kårer den til bedst i test og som et meget godt køb. Du kan derfor være sikker på, at du ikke går helt galt i byen med denne model. Maskinen roses primært for dens høje brugervenlighed og resultater i en smagstest. Vedligeholdelsen sker desuden automatisk.

Derfor skal du vælge en Siemens TC86503 Kaffemaskine

Du kan med fordel investere i denne kaffemaskine fra Siemens, hvis du gerne vil være garanteret en brugervenlig kaffemaskine, der i den grad vil leve op til alle dine forventninger. Modellen er udviklet med en AromaSensePlus funktion, der sikrer dig en eminent smagsoplevelse, uanset hvor mange kopper kaffe du ønsker at brygge på én gang. Maskinen er endda udviklet med en aromabevarende termokande, så du kan nyde din kaffe over længere tid.

Både maskinens bryggeevne og bibeholdelsen af aroma bliver rost af Forbrugerrådet Tænk. De sætter også fokus på maskinens brugervenlighed, hvor elementer som betjening støjniveau og rengøring scorer ekstra gode resultater. Maskinen er da også udstyret med et indbygget og automatisk afkalkningssystem, som selv indikerer, hvornår det er tid til afkalkning, hvorefter du blot skal trykke på én knap for at sætte processen i gang.

Derudover er denne model udviklet med en aftagelig vandtank med et integreret håndtag, så du hurtigt kan skaffe frisk vand til din kaffe. Filterbeholderen kan desuden svinges ud for at give nem og hurtig adgang. Denne variant har også en indbygget timer funktion, som endda er udstyret med en hukommelsesfunktion. På den måde kan du nemt indstille et bestemt starttidspunkt for kaffebrygningen, som du kan “genbruge” gang på gang.

Produktdetaljer

 • Højde: 35,5 cm
 • Dybde: 25 cm
 • Bredde: 26 cm
 • Vægt: 3 kg
 • Farve: Sort og sølv
 • Effekt: 1100 watt
 • Beholder kapacitet: 1 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 12 stk

Braun KF7020 Kaffemaskine

Den bedste billige kaffemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Anbefalet af Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön
 • pros-icon.svg Kan brygge op til 12 kopper kaffe per brygning, men også færre efter behov

Detaljeret gennemgang

Der findes mange forskellige typer af kaffemaskiner på markedet, hvoraf en stor del af dem er udviklet med et hav af teknologier, som er med til at skrue prisen på produktet op. Det skal du dog ikke være nervøs for med denne model, da den er fuldt funktionel, men sælges til en budgetvenlig pris, som alle kan være med på. Nyd derfor en kop kaffe uden kvaler.

Derfor skal du vælge en Braun KF7020 Kaffemaskine

Har du ikke det største budget at købe kaffemaskine for? Så må du endelig ikke gå i panik. I denne test finder du nemlig også en budgetvenlig kaffemaskine, der klart er investeringen værd. Modellen er kåret som testvinder hos Råd & Rön, samt er blevet anbefalet af Forbrugerrådet Tænk. Du behøver altså ikke tage vores ord for, at denne model er pengene værd. Og apropos penge, så skal du ikke være nervøs for, at du skal af med alt for mange. Modellen ligger nemlig i den billige ende af prisskalaen, så dette er en kaffemaskine alle kan være med på.

Derudover er denne kaffemaskine også en ideel investering for personer, der drikker meget kaffe i hverdagen eller som ofte har gæster på besøg, hvor der gerne skal brygges en del kopper på én gang. Modellen kan brygge op til tolv kopper kaffe per brygning, så der er rigeligt med kaffe til alle. Det er dog også muligt at brygge færre kopper uden at skulle gå på kompromis med smagen. Det er især maskinens evner inden for kaffebrygning og bibeholdelse af aroma, der bliver rost hos Tænk.

Det er muligt for dig at have en kop frisk kaffe stående klar til dig om morgenen, da du kan indstille en timer på denne maskine. Timeren kan indstilles i et tidsrum på 24 timer, så du allerede dagen før kan bestemme, hvornår du vil have din kaffe til at stå færdigbrygget. Derudover slukket maskinen automatisk efter 40 minutter uden brug, så den ikke benytter unødvendige mængder strøm. Maskinen giver dig også en advarsel, når det er tid til at afkalke den og så er den udviklet med drypstop, som forhindrer griseri i køkkenet.

Som du kan læse, går du altså ikke på kompromis med din kaffe eller maskinens funktionalitet, blot fordi du investerer i en billig kaffemaskine.

Produktdetaljer

 • Højde: 36 cm
 • Længde: 20 cm
 • Bredde: 20 cm
 • Vægt: 2,8 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 1000 watt
 • Beholder kapacitet: 1,2 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 12 stk

Smeg Retro

Miljøvenlig kaffemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med genanvendelige kaffefiltre, der blot skal vaskes
 • pros-icon.svg Skiller sig ud med et retro design og kan købes i flere farver
 • pros-icon.svg Brugervenlig betjening via LED display – indstil bl.a. timer, intensitet og vandhårdhed
 • pros-icon.svg Informerer dig om, hvornår det er tid til en afkalkning

Detaljeret gennemgang

Vi vil anbefale dig at investere i denne kaffemaskine, hvis du går op i miljøet eller blot gerne vil have, at din kaffemaskine skiller sig ud. Med i købet følger der nemlig genanvendelige kaffefiltre, som kan bruges i maskinen. Du slipper således for at købe nye filtre fremover, da disse kan vaskes. Modellen har desuden et retro look, der i den grad skiller sig ud.

Derfor skal du vælge en Smeg Retro kaffemaskine

Der er flere grunde til at investere i denne kaffemaskine fra Smeg. Først og fremmest må vi hellere kommentere på modellens udseende, der i den grad skiller sig ud fra alle andre kaffemaskiner på markedet. Denne model har et retro design, der er klassisk for Smeg produkter. Uanset om du har andre Smeg produkter stående i hjemmet eller ej, så vil du falde pladask for denne kaffemaskine. Du kan endda købe den i flere forskellige farver, hvilket garanterer en kaffemaskine perfekt tilpasset din indretningsstil – og som kan give et pift til køkkenet.

Ud over at have et flot design, så er denne model også miljøvenlig. Det skyldes bl.a., at den automatisk slukker efter ikke at have været i brug i 20 minutter, hvilket er kortere tid end for de fleste andre maskiner med auto sluk, og er udstyret med genanvendelige kaffefiltre. Filtrene er vaskbare, så du skal aldrig ud og købe normale engangskaffefiltre igen. Derudover kan du indstille maskinen til at påbegynde brygning på et senere tidspunkt via den indbyggede timer funktion med auto-start.

Det er muligt at indstille flere egenskaber via det indbyggede LED display, som desuden også indeholder et ur. Du kan bl.a. indstille aromaintensiteten, så du får en kop kaffe, der lever op til dine præferencer. Du vælger også selv, om der skal brygges kaffe til mange eller få kopper. I alt kan maskinen brygge 10 kopper på én gang, men du kan også vælge kun at brygge til fire kopper, hvis der ikke er behov for en hel kande. Maskinen kan desuden holde kaffen varm, så du kan nyde din kaffe over længere tid. Som en ekstra bonus informerer maskinen selv, hvornår det er tid til en afkalkning.

Produktdetaljer

 • Højde: 36,1 cm
 • Dybde: 25,6 cm
 • Bredde: 24,5 cm
 • Vægt: 3,4 kg
 • Farve: Sort, pastelblå, pastelgrøn, creme, rød, sølv eller hvid
 • Effekt: 1050 watt
 • Beholder kapacitet: 1,25 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 10 stk

Philips HD5408/20 Cafe Gourmet kaffemaskine

En lille kaffemaskine

Philips HD5408/20 Cafe Gourmet kaffemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Fylder ikke for meget og kan nemt rykkes rundt, da designet er smalt og let
 • pros-icon.svg Er blevet rost af Forbrugerrådet Tænk for smag og brugervenlighed
 • pros-icon.svg Alle løse dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen

Detaljeret gennemgang

Lyder en letvægts kaffemaskine med et elegant og smalt design som noget for dig? Så er produkt nr. 11 i denne test et oplagt valg. Modellen fylder ikke særlig meget i bredden og kan nemt rykkes rundt efter behov. Derudover er den blevet rost af Forbrugerrådet Tænk for dens bryggeevne, bibeholdelse af aroma og høje brugervenlighed.

Derfor skal du vælge en Philips HD5408/20 Cafe Gourmet kaffemaskine

Hvis du ikke har alverdens plads på dit køkkenbord, men stadig gerne vil være garanteret en eminent kop kaffe til din hverdag, så kan du med fordel kaste blikket efter denne kaffemaskine fra Philips. Deres kaffemaskine er udviklet til at være højere og tyndere end de fleste andre modeller, hvilket gør, at den ikke fylder helt så meget på køkkenbordet. 

Derudover er designet elegant og stilrent, hvilket giver lysten til at have maskinen stående fremme. Skulle du dog alligevel foretrække at pakke den helt væk efter brug, så vejer maskinen blot 2,3 kg. Det er altså ikke besværligt at rykke rundt på denne letvægts kaffemaskine. Du kan også sagtens lave en hel del kopper med denne maskine, da den har en kapacitet på 1 liter, hvilket svarer til cirka 10 kopper kaffe. Du kan endda sagtens servere et par kopper undervejs i brygningen, da maskinen er udviklet med drypstop funktion.

Maskinens opbygning sikrer et unikt bryggesystem, der garanterer en bibeholdelse af aromaen og en optimal bryggetemperatur hele vejen igennem. Dette er med til at sikre dig en velbrygget kop kaffe – hver gang. Dette er desuden også en af parametrene som Forbrugerrådet Tænk roser hos denne model. Tænk har kåret modellen som et godt køb med 77 point / procent ud af 100 mulige.

Som en ekstra bonus tåler alle løse dele at komme en tur i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen langt mere ligetil for dig.

Produktdetaljer

 • Højde: 51 cm
 • Dybde: 22,5 cm
 • Bredde: 19,5 cm
 • Vægt: 2,3 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 1300 watt
 • Beholder kapacitet: 1 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 10 stk

OBH Duo Tech Kaffemaskine

En god industri kaffemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Dobbelt kaffemaskine med to kander med en kapacitet på hver 1,4 liter
 • pros-icon.svg Sikrer optimal smag og aroma til alle kopper kaffe
 • pros-icon.svg Antidryp funktion sikrer, at du kan servere fra kanden uden at spilde

Detaljeret gennemgang

Nu kalder vi godt nok denne kaffemaskine for en industri kaffemaskine, men det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan have den stående hjemme i køkkenet. Det betyder blot, at denne maskine brygger en god kop kaffe hver gang og kan brygge mange kopper på én gang. Den er f.eks. udstyret med to kander og kan derfor brygge 20 kopper på ingen tid.

Derfor skal du vælge en OBH Duo Tech Kaffemaskine

Hvis du leder efter en ideel kaffemaskine til din cafe, arbejdsplads eller hvis du simpelthen bare har brug for at kunne brygge mange kopper kaffe derhjemme, da du er del af en større husholdning eller ofte har mange gæster på besøg, så er denne dobbelte kaffemaskine investeringen værd. Modellen indeholder to separate kander, der dog kan brygge kaffe på samme tid. Det betyder, at du på ingen tid kan brygge op mod 20 kopper kaffe.

Det er desuden både hurtigt og nemt at betjene denne maskine, så du skal ikke bruge alt for meget tid på at sætte den igang. Det er heller ikke nødvendigt at vente på, at hele kanden er færdigbrygget, da denne kaffemaskine er udviklet med antidryp. Dette sikrer, at du kan tage kanden af maskinen undervejs i brygningen, uden at den fortsætter med at hælde kaffe op. Når du sætter kanden på plads igen, så fortsætter programmet dog.

Du kan roligt regne med, at du stadig får serveret en ideel kop kaffe med denne maskine – også selvom den kan lave mange kopper på én gang. Modellen er nemlig udstyret med en aroma funktion, der sikrer den optimale smag til kaffen og en god aroma, uanset hvor meget du brygger. Derudover kan du altid hælde mere vand på kanden undervejs i brygningen, hvis behovet skulle opstå.

I forhold til sin kapacitet, koster denne kaffemaskine ikke alverden. Det er derfor et godt køb for dig, der gerne vil spare penge på købet. Vi må også hellere informere dig om, at modellen automatisk slukker efter 40 minutter uden brug. Du kan altså have ro i sjælen, selv hvis du går fra maskinen uden at slukke den.

Produktdetaljer

 • Højde: 37 cm
 • Dybde: 26,6 cm
 • Bredde: 37,4 cm
 • Vægt: 4,2 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 2100 watt
 • Beholder kapacitet: 2,8 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 20 stk

Hamilton Beach The Scoop 2-Way kaffemaskine

En budgetvenlig kaffemaskine med god kapacitet

Hamilton Beach The Scoop 2-Way kaffemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, som alle kan være med på
 • pros-icon.svg Mulighed for både at lave en enkelt kop kaffe eller en hel kande
 • pros-icon.svg Udviklet med timer funktion, der kan indstilles op til 24 timer i fremtiden

Detaljeret gennemgang

Med denne kaffemaskine fra mærket Hamilton Beach kan du brygge både en kop kaffe for sig eller en hel kande med plads til 12 kopper. Det er altså nemt at tilberede en hurtig kop om morgenen og flere, når der er gæster på besøg. Maskinen er desuden billig, hvilket gør den ideel til alle husholdninger – uanset hvad man er villig til at betale for en kaffemaskine.

Derfor skal du vælge en Hamilton Beach The Scoop 2-Way kaffemaskine

Har du ikke lyst til at skulle brygge flere kopper kaffe, når du nogen gange blot skal bruge én enkelt kop? I så fald skal du se nærmere på denne model fra Hamilton Beach. Denne variant er nemlig udviklet til både at kunne brygge én kop kaffe eller en kande med en kapacitet på op til 12 kopper. På den måde kan du let tilpasse mængden, til hvor meget kaffe du ønsker på det pågældende tidspunkt. Det er muligt at sætte en termokop direkte i maskinen, så du kan tage din kaffe med på farten.

Uanset om du vil brygge én kop eller én kande kaffe, så kan du selv justere kaffens styrke. På den måde får du en kop god kaffe efter dine ønsker hver gang den skal brygges. Du kan desuden indstille maskinen til at brygge kaffe i fremtiden ved at benytte den indbyggede timer funktion. Med den funktion kan du sætte maskinen til at brygge frisk kaffe op til 24 timer ud i fremtiden – og dermed f.eks. altid have frisklavet kaffe, når du står op.

Denne kaffemaskine er desuden en prisvenlig model, hvorfor de fleste husholdninger kan få råd til den uden at skulle vende hver en femøre. På trods af den billige pris er denne maskine dog én, som du med garanti vil blive glad for.

Produktdetaljer

 • Højde: 35,3 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Bredde: 31 cm
 • Farve: Sort
 • Effekt: 950 watt
 • Beholder kapacitet: 1,5 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Kopper pr. brygning: Op til 13 stk

Guide

Find den bedste kaffemaskine til dig

I denne kaffemaskine test har vi gennemgået en del forskellige kaffemaskiner som er investeringen værd, da de tæller som nogle af de bedste på markedet. Det hjælper dig dog ikke nærmere, hvilken model der er den bedste til dine behov. Af den grund har vi her samlet en række råd og guidelines, som du med fordel kan følge, hvis du fortsat er på bar bund om, hvilken kaffemaskine du skal investere i af de ovenstående modeller.

Hold øje med kaffemaskinens bryggeegenskaber

Først og fremmest vil vi anbefale dig at holde et vågent øje med de forskellige maskiner bryggeegenskaber i forhold til, hvad du egentlig forventer at få ud af din maskine. Skal den blot kunne lave en sort kop kaffe eller vil du gerne have mulighed for at lave flere typer kaffe? Foretrækker du filterkaffe? Eller hvad med nymalet kaffe, der kværnes i en kaffekværn?

Derudover kan du også se på, hvor hurtigt maskinen brygger en kop kaffe. Nogle maskiner bruger nemlig umådelig lang tid, mens andre har 12 kopper kaffe klar til dig på knap fem minutter. Hvis du utålmodigt venter på din kaffe hver morgen, så er det nok en god ide at vælge en model, der brygger hurtigt.

Vælg en kaffemaskine med en passende kapacitet

Kaffemaskinens kapacitet skal gerne passe til dine behov. For hvis du ofte har mange gæster på besøg eller i generelt er en stor husholdning, så nytter det intet, at kaffemaskinen kun kan tilberede fire kopper kaffe per brygning. Bor du derimod alene eller kun med din partner, så er det også irriterende, at maskinen altid brygger 12 kopper kaffe. Du skal derfor gerne finde en middelvej, så du får fingrene i en kaffemaskine med en kapacitet, der passer til dit forbrug.

De fleste kaffemaskiner er udviklet til at kunne brygge minimum otte kopper kaffe per brygning, så du skal ikke være nervøs for, at du ikke kan brygge større mængder ind imellem. Derudover er flere moderne modeller udviklet til både at kunne tilberede mange og få kopper kaffe. På den måde kan du blot indstille maskinen til at brygge færre kopper, når du er alene og flere når du skal have gæster på besøg.

Overvej hvilke funktioner du vil prioritere

Mængden af indbyggede funktioner skifter meget fra model til model. For nogle betyder diverse funktioner alverden for, hvilken maskine de vil prioritere, mens det ikke har den store betydning for andre forbrugere. Vi vil anbefale dig at gøre dig nogle overvejelser i forhold til, hvilke funktioner du vil prioritere, så du ikke ender med at blive skuffet over din kaffemaskine.

Herunder giver vi dig en kort forklaring af nogle af de yderst funktionelle egenskaber, som du med fordel kan gå efter, når du skal vælge kaffemaskine.

 • Kaffemaskine med auto sluk: Denne funktion er nok en af de vigtigste, hvis du spørger os. En kaffemaskine med en sådan funktion vil simpelthen slukke automatisk, når der er gået et vis stykke tid, uden at maskinen er blevet betjent. Tidsperioden skifter fra model til model, men normalt ligger den under 1 time. Du skal således ikke selv tænke på at slukke for din kaffemaskine – og så mindsker det ulykker i hjemmet, hvis du får gået hjemmefra uden at slukke el-apparatet.
 • Kaffemaskine med drypstop: Drypstop er en funktion, der sikrer, at kaffemaskinen stopper med at dryppe kaffe i kanden, hvis du tager den af undervejs i brygningen. Dette gør det muligt for dig at servere en kop kaffe, selvom maskinen ikke har færdigbrygget hele indholdet. Du skal således ikke vente længe på god kaffe. Drypstop hjælper dig også med at mindske svineriet i køkkenet i forbindelse med brygningen af kaffe.
 • Kaffemaskine med varmeflade: Maskiner med indbygget varmeflade sørger for at holde væsken varm, selvom brygningen er færdig. På den måde skal du ikke skynde dig igennem din kop. Det giver også mulighed for at servere kaffe for gæster over flere omgange uden at skulle brygge kaffe på ny.
 • Kaffemaskine med flere indstillingsmuligheder: Vi har allerede været inde på kaffemaskinens funktionalitet i forhold til at kunne brygge forskellige typer af kaffe. Dette tæller naturligvis som en indstillingsmulighed, men vi tænker også på funktioner som indstilling af vandmængde, smagsstyrke, aromaniveau o.l. Nogle foretrækker f.eks. en tynd kop kaffe, mens andre ikke kan få den stærk eller bitter nok.
 • Kaffemaskine med indbygget kværn: En kaffemaskine med indbygget kværn er ideel til dig, der gerne vil have friskmalet kaffe frem for at benytte formalede kaffebønner. Hvis du investerer i en kaffemaskine med kaffekværn, kan det dog godt anbefales, at du vælger en model, hvor man kan slå kværnen fra. På den måde kan du også vælge at benytte formalet kaffe, hvis trangen skulle melde sig senere hen.

Hold øje med kaffemaskinens effektivitet

Der er ingen grund til at investere i en kaffemaskine, der egentlig ikke brygger kaffe særlig hurtigt eller bruger alt for meget strøm undervejs i processen. Af den grund vil vi anbefale dig at holde øje med maskinen effektivitet i forhold til bryggetid, funktionalitet og watt forbrug. Vi kan dog berolige dig med, at samtlige modeller i denne test har en optimal effektivitet – nogle af modellerne er endda energibesparende.

Er kaffemaskinen nem at rengøre / vedligeholde?

Hvis du regner med at benytte din kaffemaskine på daglig basis, så kan det være en god ide at holde øje med, om maskinen er nem at rengøre og vedligeholde. Det kan f.eks. være om delene er aftagelige, så de bedre kan skylles, om nogle dele kan tåle en tur i opvaskemaskinen eller om maskinen er selvrensende. Det kan være oplagt at investere i en model med indbygget afkalkningsprogram eller som minimum en indikator, der fortæller, hvornår maskinen har brug for en afkalkning.

Gør dig nogle overvejelser om kaffemaskinens design og udseende

Det kan sagtens betale sig at gøre sig nogle tanker om kaffemaskinens udseende. Du skal trods alt se på den hver dag (medmindre du pakker den væk i et skab, når den ikke er i brug). Mange modeller er udviklet med en klassisk opbygning, hvilket får dem til at blende ind i køkkenet. Men der er også rig mulighed for at finde kaffemaskiner, der skiller sig ud. Dette gælder f.eks. for model nr. 10 på denne listen, en Smeg retro Kaffemaskine, der har et design som kom den fra 1950’erne og kan bestilles hjem i flere fancy farver.

Husk også gerne at prioritere en brugervenlig model, så du rent faktisk kan få det meste ud af din kaffemaskine. Du kommer trods alt ikke langt med en højteknologisk kaffemaskine, hvis du ikke kan finde ud af at betjene den optimalt.

Sæt et budget på forhånd

Det kan blive en dyr fornøjelse at købe en kaffemaskine, og derfor vil vi anbefale dig at sætte et budget på forhånd. På den måde kan du få et indblik i, hvad du reelt har råd til at give for din nye kaffemaskine – og dermed en forståelse for, hvad du kan forvente af din maskine.

Har du blot et budget på 500 kroner, så kan du ikke forvente en maskine, der kan brygge flere forskellige typer af kaffe og har et hav af moderne teknologier. Det kan dog heller ikke betale sig at kaste 2000 kroner efter en kaffemaskine, hvis du ville være fint tilfreds med en mere enkel maskine.

Afkalkning af kaffemaskine

Det er vigtigt at afkalke sin kaffemaskine med jævne mellemrum, da det ellers kan have en indvirkning på kaffens smag. Kalk opstår i maskiner, der benytter sig af vand, såsom kaffemaskiner, elkedler, opvaskemaskiner etc., da der er kalk i det danske grundvand. Kalk er ikke decideret farligt, men en maskine, der er kalket til, kan have svært ved at operere ved et funktionelt niveau, hvilket i længden påvirker effektiviteten. Du kan altså forlænge din maskines levetid og effektivitet, hvis du sørger for at afkalke den.

Måden hvorpå du skal afkalke din kaffemaskine afhænger lidt af, hvilken maskine du har investeret i. Nogle maskiner kræver nemlig manuel afkalkning, nogle kræver bestemte tabletter/ pulver og andre er udstyret med et automatisk afkalkningsprogram, hvor maskinen reelt selv klarer afkalkningen. I de nedenstående afsnit kan du blive klogere på hver metode, så du lettere kan benytte den “rigtige” for din kaffemaskine.

Kaffemaskiner med afkalkningsprogram

Det er naturligvis relativt let at afkalke en maskine med indbygget afkalkningsprogram. I så fald skal du kun gøre et minimum selv. Nogle maskiner klarer selv fjernelsen af kalk, mens andre har brug for en smule afkalkningsmiddel i beholderen e.l. Dette afhænger af din maskine, så vi vil anbefale dig at læse indlægssedlen før du begynder.

Flere maskiner med indbygget afkalkningsprogram skal slås til, men i disse tilfælde er kaffemaskinen gerne udstyret med en indikator, der fortæller, hvornår det er på tide at foretage afkalkning. Herefter trykker du blot på knappen, og så klarer maskinen selv resten. Efter programmet er afsluttet, kan du igen nyde en god kop kaffe uden smagsforstyrrelser.

Afkalkningsmidler

Der findes ekstremt mange forskellige afkalkningsmidler på markedet. Du kan således sagtens gå ned i dit nærmeste supermarked og finde et godt afkalkningsmiddel, som er egnet til kaffemaskiner. De skal dog alle benyttes på nogenlunde samme måde:

 • Tøm kaffemaskinen og skyl eventuelt vandbeholderen igennem, så du fjerner løse kalkrester
 • Fyld en blanding af vand og afkalkningsmiddel i beholderen – blandingsforholdene afhænger af midlet, så gå efter produktets retningslinjer
 • Start kaffemaskinen og lad cirka halvdelen af blandingen løbe gennem maskinen
 • Vent i cirka 20 til 30 minutter før du tænder den igen
 • Lad resten af blandingen løbe gennem kaffemaskinen
 • Hæld blandingen fra kanden
 • Skyl din kaffemaskine efter et par gange udelukkende med rent vand. Dette hjælper med at fjerne rester efter afkalkningsmidlet, så det ikke giver en dårlig smag til din kaffe efterfølgende

Flere af afkalkningsmidler kan dog godt indeholde nogle lidt skrappe ingredienser og derfor kan du med fordel benytte dig af eddike eller citronsyre, hvis du vil have en større indsigt i, hvad produktet indeholder. Produkterne kan også benyttes til andre typer af rengøring i hjemmet, så med disse får du multifunktionelle rengøringsmidler. De skal benyttes i maskinen på samme måde som andre alkalkningsmidler.

Eddike til afkalkning

Du kan både benytte almindeligt eddike eller eddikesyre til afkalkning af din kaffemaskine. Eddikesyre er bedst, hvis du ikke har afkalket i et godt stykke tid, da det er lidt “hårdere” ved genstridig kalk. Afkalker du dog regelmæssigt, kan du sagtens benytte almindeligt eddike til formålet. Normalt skal fordelingen hedde halv-halv, så du skal altså benytte lige meget vand og eddike. For at få smagen af eddike væk efterfølgende, så der gerne benyttes en del rent vand (eventuelt kogende eller blot på høje temperaturer).

Citronsyre til afkalkning

Et andet “husmoderråd” er at benytte citronsyre til afkalkning af kaffemaskinen. Du skal dog benytte en del mindre citronsyre end eddike / andre afkalkningsmidler. Der skal gerne benyttes cirka én spiseske citronsyre til én liter vand. Derudover kan du med fordel lade blandingen med citronsyre stå i længere tid (eventuelt natten over), hvis din kaffemaskine er hårdt ramt af kalk. Dette anbefales ikke med andre afkalkningsmidler.

Producenternes afkalkningsmidler

Som beskrevet anbefaler nogle producenter, at man benytter deres specielle afkalkningsmiddel, når kaffemaskinen skal afkalkes. I flere henseender kan du sagtens benytte dig af andre midler, men det er altid en god ide at dobbelttjekke med brugsanvisningen, så du er sikker på, at du ikke ødelægger din kaffemaskine. Der er dog intet i vejen med at benytte producentens afkalkningsmiddel – det kan blot være en smule dyrere end andre løsninger.

Vi vil lige påminde dig om, at du altid skal lade rent vand skylle gennem maskinen efter endt afkalkningsprocess (medmindre din maskine er udstyret med et automatisk afkalkningsprogram – i disse tilfælde klarer maskinen det ofte selv). Dette skyldes, at der kan være rester efter afkalkningsmidlet, som gerne skal skylles væk før du brygger kaffe, da det ellers vil forringe smagen betydeligt.

Find de bedste kaffebønner

Din kaffemaskine, bryggemetode, vandmængde o.l. har naturligvis en indflydelse på det endelige resultat, men kaffebønnerne betyder trods alt også alverden for en god kop kaffe. Der er stor forskel på bønnernes smag og aroma, hvorfor det godt kan betale sig at sætte sig ind i udvalget, hvis du nægter at gå på kompromis med din kaffe. I vores test af kaffebønner kan du læse mere om de bedste kaffebønner på markedet. Du er altså garanteret at få serveret en fremragende kop kaffe fremover, hvis du både investerer i den rette kaffemaskine og de bedste kaffebønner.

Husk at opbevare kaffebønnerne korrekt

For at være sikker på, at du får det optimale ud af dine kaffebønner, så skal du gerne sørge for at opbevare dem optimalt. Alle typer af kaffe, uanset om det er hele bønner, formalet kaffe, kapsler e.l. bør ikke opbevares for varmt. Ofte skal de fleste produkter gerne opbevares køligt, f.eks. i et skab, hvor solen ikke kan bare direkte ind på pakningen. Derudover skal du gerne sørge for, at dine kaffebønner er i en luft- og aromatæt beholder. Det kan derfor godt betale sig at hælde kaffen over i en anden beholder, når du først har åbnet posen.

Kan man fryse kaffebønner ned?

Ja, det er muligt at fryse kaffebønner ned. Så hvis du har købt for mange bønner og ikke kan nå at drikke dem alle, så er der ingen grund til at smide dem ud. I stedet skal du lægge bønnerne i en lufttæt frysepose og lægge dem i fryseren. Kaffen skal gerne tages ud af fryseren igen en dags tid før de skal benyttes, så de kan nå at få en optimal temperatur igen – og ikke er frosne, når de skal i maskinen.

Vær gerne opmærksom på at nedfrysning af kaffe fungerer bedst med hele bønner. Man kan godt gøre det med formalet kaffe, men der er en risiko for, at pulveret får frostskader, klumper eller ikke smager på samme måde efter optøning.

Sådan finder du et godt kaffemaskine tilbud

Det kan altid betale sig at gå efter en kaffemaskine på tilbud, så du kan spare nogle penge på købet. Dette gælder uanset om du er faldet for en dyr eller billig model. Men hvordan finder du så det bedste kaffemaskine tilbud? Jo, det eneste det kræver er lidt tålmodighed og en internetforbindelse. Du skal nemlig lægge vejen forbi diverse forhandleres hjemmesider og holde øje med deres tilbud og kampagner. Det kan godt betale sig at sammenligne priser hos mere end to forhandlere, så du er sikker på, at du får købt produktet til den bedste pris.

Anden nyttig viden i denne kaffemaskine test

Vi har allerede gennemgået hvordan du finder frem til den bedste kaffemaskine til dig og hvordan du afkalker din kaffemaskine med forskellige midler. Der er dog andre spørgsmål, som måske trænger sig på i valget af den rette kaffemaskine. Dem håber vi på, at vi besvarer for dig i dette afsnit.

Hvad er en fuldautomatisk kaffemaskine?

En fuldautomatisk kaffemaskine, også kaldet en fuldautomatisk espressomaskine, er ideel til personer, der gerne vil have mulighed for at brygge flere forskellige typer af kaffe, men samtidig gerne vil skulle stå for så lidt af arbejdet som muligt. En sådan kaffemaskine klarer nemlig de fleste opgaver selv, hvilket resulterer i, at der ikke er så meget manuelt arbejde at tage sig af.

Fuldautomatiske kaffemaskiner er udviklet med både en indbygget kaffekværn og en mælkeskummer. Det er endda muligt at købe maskiner med komplette mælkesystemer, hvis du virkelig vil lege barista derhjemme. Kombinationen af både kværn og mælkeskummer giver dig mulighed for at brygge alt fra cappuccino til latte eller macchiato. Maskinen sørger selv for at varme mælken op, som sluges op via en slange, der er placeret i enten en mælkekarton, -karaffel eller -beholder. Funktionaliteten for mælkeskummeren skifter fra maskine til maskine. Det samme gælder kværnens indstillingsmuligheder, men de fleste har en del valgmulighederne, hvor du bl.a. kan justere malingsgraden og mængden benyttet i en kop kaffe.

En anden fordel ved at vælge en fuldautomatisk kaffemaskine er, at du ikke selv skal holde øje med rengøring og vedligeholdelse, da maskinen selv fortæller dig, hvornår det er tid til påfyldning, rengøring, afkalkning etc. Nogle modeller har automatiske rengøringsfunktioner, så du heller ikke her skal løfte en finger. Ulempen ved en fuldautomatisk kaffemaskiner er, at de er en del dyrere end andre kaffemaskiner. Du skal derfor være villig til at lægge en god sjat penge for din nye kaffemaskine, hvis du ønsker en fuldautomatisk og højteknologisk model.

Hvis du er interesseret i at købe en fuldautomatisk kaffemaskine, så kan vi anbefale dig at se nærmere på model nr. 3 i denne test, en De’Longhi espressomaskine Magnifica S Ecam 21.117.B. Denne model er nemlig yderst funktionel i sin opbygning og er udstyret med en god mælkeskummer, så du kan tilberede en lang række kaffe-drikke.

Burde jeg vælge en kapsel kaffemaskine?

En kaffemaskine der benytter sig af kapsler frem for en kværn eller filter er ideel til dig, der simpelthen synes, at den mere traditionelle kaffebrygning tager for lang tid. Du kan nemlig på ingen tid brygge en kop kaffe med en kapselmaskine. Derudover giver det større fleksibilitet i forhold til, hvilke typer af kaffe du kan brygge – og så kan kapsel kaffemaskiner også sagtens brygge te og kakao. Alle kan altså få glæde af en kapsel kaffemaskine.

Kaffemaskiner der benytter sig af kapsler til brygning bliver dog kritiseret af, idet flere mener, at maskinerne ikke brygger en lige så god kaffe og ikke er miljøvenlige, da der benyttes mere plastik med en sådan maskine. Der kan være noget om maskinens miljøvenlighed i forhold til kapslernes opbygning, men til gengæld benytter din mindre strøm, da den brygger en kop kaffe på ingen tid. Angående smagsoplevelse så kommer det meget an på, hvad man selv foretrækker, om man synes, at kapsler, instant, filter eller kværnet kaffe smager bedst.

Er du mere til instant kaffe?

Som beskrevet i det forrige afsnit, så har folk meget forskellige præferencer, når det kommer til kaffe. Nogle kan godt lide, at der er kræset ekstra for bønnerne gennem en længere tilberedning og bibeholdelse af aromaen, andre synes en hurtigt brygget filterkaffe er det bedste, mens nogle igen foretrækker at kunne brygge kaffen hurtigt. Hvis du er en af dem, der gerne vil kunne brygge kaffe på ingen tid, så kan det være du skal forsøge dig med instant kaffe. Denne kaffetype skal blot blandes op med vand og så er det nemt at justere smagsstyrken til dine ønsker.

Det eneste du skal benytte for at lave instant kaffe er kogende vand og selve produktet. Det er altså også et oplagt valg til dig, der ikke har plads til for meget i køkkenet, da det blot kræver en elkedel (eller en gryde, men det går hurtigere med at koge vandet i en elkedel).

FAQ

Hvilken kaffemaskine er bedst i test?

I denne test har vi kåret en Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffemaskine som bedst i test. Modellen udmærker sig ved at brygge en fremragende kaffe og mange kopper på blot 6 minutter. Testens modeller er blandt de bedste på markedet, så læs med og find en til dig.

Hvilke funktioner skal en kaffemaskine være udstyret med?

Det er helt op til dig selv, hvilke funktioner din kaffemaskine skal være udstyret med. Vi vil dog anbefale dig at prioritere funktioner som autosluk, varmelegeme, kværn, auto rens o.l. i dit valg. Læs mere om de forskellige funktioner i testen.

Hvor længe må kaffen opbevares i kaffemaskinen?

Kaffe bliver som sådan ikke dårligt af at blive opbevaret, men der kan godt være en smagsforskel, hvis den har stået i kaffemaskinen i flere timer - også selvom maskinen har indbygget varmelegeme. Det er derfor dine præferencer, der bestemmer på dette område.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×