Kap Geringssav Test: 5 bedste kap gerinssave (Juli 2024)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

I vores kap geringssav test guide vi dig til at vælge den rette model for dig.

En kap geringssav er et uvurderligt stykke værktøj til dig, der bruger meget tid på gør-det-selv-projekter i hjemmet. Modsat den gamle fukssvans, kan du med en elektronisk kap- og geringssav få et helt rent snit hver eneste gang.

Det er generelt en brugervenlig maskine, som er ekstremt alsidig og leverer høj præcision fra alle vinkler på både små og større emner, og de er flittigt brugt af professionelle håndværker.

Skal du afkorte lægter, skære planker eller store stykker træ, lave skrå snit eller andre krævende skæreopgaver, er dette en effektiv sav-type til arbejdet.

Vi har samlet de fem bedste kap geringssave på markedet og vi hjælper dig i denne kap geringssav test med at finde den bedste model til dig. I vores købsguide kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål om kap geringssave. Gå til vores sammenligningstabel for at sammenligne de forskellige produkters specifikationer.

Makita LS0815FLN

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Kan skære brede emner
 • pros-icon.svg Meget præcis
 • pros-icon.svg Nem at indstille

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Makita LS0815FLN

Dette er en kap- geringssav til en god pris, som kan levere nøjagtige snit og kappe brædderne, selv når de er meget store.

Makita-værktøjer er generelt kendt for at være relativt dyre og mest brugt af professionelle, men denne er perfekt til diverse gør-det-selv-opgaver til huset eller lejligheden – den klarer nemt det meste, medmindre du skal skære meget store stykker tømmer.

Det er generelt en alsidig sav, som også får gode anmeldelser. Den er god til førstegangskøberen, hobby-håndværkere, møbelsnedkere, gulvinstallatører og folk, der for eksempel skal bygge en terrasse derhjemme.

Metabo KGS 254 M

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg 1800 watt motor
 • pros-icon.svg Kan bæres i én hånd
 • pros-icon.svg Laser-funktion
 • pros-icon.svg LED-lys

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Metabo KGS 254 M

Denne kap geringssav er til pengene fantastisk valg, hvis du begiver dig ud i gør-det-selv-opgaver derhjemme. Den har en kraftig motor til at klare de fleste former for opgaver indenfor generelt træarbejde.

Den har en god nøjagtighed, hvilket er et noget, folk ofte klager over ved billigere save; når det kommer til præcision kan de komme til kort, og der kan være behov for dyrere, professionelle produkter til at lægge sidst hånd på værket. Men det er altså ikke tilfældet med denne.

LED-lyset på denne kap geringssav gør det nemt at arbejde med godt visuelt indblik selv under dårlige lysforhold, så du ikke behøver at bøje dig ned og knibe øjnene sammen for at få det perfekte snit.

Den kommer med en støvpose, som er udmærket, hvis du ikke bruger maskinen relativt meget – men hvis den skal bruges indendørs, kan du være nødt til at købe et støvopsug ved siden af, da der ellers hurtigt vil flyde med savsmuld, støv og sundhedsskadelige  partikler. Dette bliver mindre nødvendigt, hvis du bruger saven udendørs.

DeWalt DWS780

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg God sikkerhed
 • pros-icon.svg Meget nøjagtige skæringer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge DeWalt DWS780

Med 3800 omdrejninger i minuttet er denne kap geringssav én af de kraftigste på markedet. Den kommer med et stort glideanslag, der gør det muligt at øge bredden på dine snit, og det er primært det, der giver den en ekstra stjerne i forhold til mange andre kap geringssave. Samtidig har den elektronisk hastighedskontrol, der gør det muligt at kontrollere skærehastigheden, når du skærer i andre materialer end træ – f.eks. plastik eller stål.

Saven kan i øvrigt skære igennem nogle meget stærke materialer uden problemer takket være den stærke motor på 1675 watt.

Den maksimale dybde på snit er 110 millimeter, og den maksimale bredde er 303 millimeter, hvilket betyder, at du kan skære gennem nogle meget store stykker træ. Den har kapaciteten af en større bordsav, hvilket er meget atypisk for en kap geringssav.

Sikkerheden er også i top på denne model. Støvaflednings-funktionen sørger meget effektivt for, at selv store mængder støv bliver sendt væk fra skæreområdet, så du lettere kan holde øje med klingen, som er beskyttet af et plastik-cover for at undgå uheld og farlige situationer.

Bosch GCM 8 SJL Professional

bedste transportable

Fordele
 • pros-icon.svg Høj byggekvalitet
 • pros-icon.svg Kan skære gennem kraftige emner

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bosch GCM 8 SJL Proefssional

Denne kap geringssav giver dig mulighed for at lave nogle seriøse snit uden besvær takket være 1600 watt-motoren – den klarer selv store stykker af tømmer. Det medfølgende blad på 216 millimeter lader dig lave skære med en dybde på 7 centimeter og en bredde på knap 31 centimeter.  Det betyder, at store planker også nemt kan klares. Saven er god til projekter derhjemme, og du kan nemt tage den med dig i sommerhuset eller andre steder, hvor der er behov for en kap geringssav.

Kap geringssaven kan levere på professionelt niveau – både i forhold til dens kraft og dens sikkerhed, som der også stilles højere krav til, når maskiner skal bruges af håndværkere. Her vil de nemlig ofte køre i meget lang tid ad gangen.

Og den kan altså relativt let transporteres, da den ‘kun’ vejer 17 kg. Dette er måske meget for nogle save, der bruges til hjemme projekter, men det er relativt lidt for en model, som kan bruges professionelt.

En stor fordel ved Bosch-produkter er samtidig, at reservedele er lettilgængelige hos mange forhandlere, ligesom mærkets popularitet gør, at det er nemt at få råd og vejledning hos professionelle, skulle der opstå problemer med saven.

DeWalt DW743N

Bedste kombinationssav

Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk sav: kan nemt laves om til en bordsav
 • pros-icon.svg Meget brugervenlig
 • pros-icon.svg 2000 w
 • pros-icon.svg Effektiv udsugning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge DeWalt DW743N

Den helt store fordel ved denne kap geringssav er, at den kan transformeres til en bordsav uden problemer eller uden ekstra værktøj.

Den bliver brugt i stor stil af professionelle rundt omkring i verden af netop denne grund – her behøver du nemlig blot én maskine frem for to.

Det er ikke den eneste sav, der har denne funktion, men ifølge mange anmeldere er det den eneste, som rent faktisk formår at gøre det på en nem og brugervenlig måde. Du vender den blot en enkelt gang, og så er du kørende.

Til dig, der ved, at du får brug for en bordsav ligeså vel som en kap- og geringssav – måske er du professionel håndværker hvilket i høj grad er målgruppen, der benytter sig af denne sav – er dette et sikkert valg. Det er svært at finde dårlige anmeldelser af DeWalt DW743N, som har været på markedet i over et årti.

Guide

Sådan vælger du den bedste kap- og geringssav

Der er flere ting at overveje, når du investere i en ny kap- og geringssav. Disse save er ofte velegnet til professionelt brug, og koster derfor også mange penge i forhold til en klassisk fukssvans grundet de mange ekstra funktioner. De kommer ofte med integreret laser, har høj skærekapacitet og leverer et usædvanligt præcist snit.

Det er med andre ord en kraftig maskine til gør-det-selv-opgaver og et elektrisk værktøj, som du skal undersøge nøje, før du køber det.

I den ovenstående kap geringssav test har vi gennemgået nogle af de mest populære modeller på markedet, og i denne købsguide forsøger vi nu at gøre dig klogere på de forskellige faktorer, du bør overveje, før du køber.

En bordsav eller en kap- og geringssav?

En bordssav er den klassiske, semi-store elektriske sav, der kun skærer i én retning. Den er god til at lave præcise snit af professionel kvalitet i både små og store tømmer – og den bruges især til bredere emner. Generelt set kan en kap- og geringssave og bordsave ikke erstatte hinanden. Til gengæld kan en professionel geringssav være en fantastisk tilføjelse til arsenalet, hvis du i forvejen har en bordsav.

Det er også værd at bemærke, at man kan købe en vendbar kap- geringssav til mere krævende projekter – disse kan skære den modsatte vej og dermed fungere som en bordsav. Har du pt. ingen af delene, vil dette da være et oplagt valg.

Kap- geringssav med udtræk

En kap- geringssav med udtræk er klart anbefalet, da det giver bedre præcision, sikkerhed og generelt bedre arbejdsforhold. I dag vil de fleste modeller være med udtræk – nogle har endda dobbelt udtræk.

Størrelse

Størrelsen på din kap- og geringssav har meget at sige, og du bør derfor overveje grundigt, hvor og hvordan du skal bruge den, før du foretager din investering.

Det er fordi, at en større kap- og geringssav generelt vil være bedre til at gøre det, den skal gøre, nemlig at save. Den står bedre fast og sikrer bedre stabilitet, hvilket er enormt vigtigt, når det kommer til præcisionsarbejde, som det at save jo er.

Men skal du så bare vælge den størst mulige? Ikke nødvendigvis. En mindre model med et kompakt design har jo nemlig den store fordel, at den er nem at transportere rundt, og det kan være altafgørende for dig, der har projekter mange forskellige steder – f.eks. hvis du er professionel håndværker.

Præcision

De fleste, der køber en kap- geringssav gør det først og fremmest på grund af de meget præcise snit, den kan levere. Den høje præcision er savens største fordel, og derfor bør du også være meget opmærksom på, om den lever op til dine krav og standarder, når du køber en ny kap- geringssav.

I dag kommer mange modeller med en indbygget laser, som giver mere præcise skæringer, fordi du har får en stribe, som markerer der, hvor du skal skære. Det er dog ikke en funktion, som alle modeller har. Har du brug for den ekstra hjælp, vil det være en god idé at kigge efter dette.

Savklinge

Der findes mange forskellige klinger til kap- og geringssave. De kommer i forskellige diametre, som giver forskellige muligheder og begrænsninger. Har du behov for et længere snit, bør du klart gå efter en større diameter, da den vil give dig muligheden for dette.

Samtidig er det vigtigt at kigge på antallet af tænder, som savklingen har – du flere tænder, des finere vil snittet blive.

Sidst, men ikke mindst, skal du huske, at det er muligt at tilkøbe forskellige klinger til andre typer af materiale. I udgangspunkt er en kap- geringssav skabt til at skære i træ, men med de rette klinger kan du ligeledes skære i materialer som plastik eller metal.

Vinkling

Som nævnt er den primære årsag til, at folk køber en kap- geringssav over en almindelig bordsav, at den kan skære i forskellige vinkler. Generelt set vil de en standard kap- og geringssav kunne skære omkring 45 grader, mens de dyrere modeller typisk kan klare endnu større vinkler.

Sav med støvopsug?

Skal du vælge en sav, der har støvopsug? Det kommer an på, om du skal bruge maskinen indendørs eller udendørs.

Hvor en kap- geringssav til udendørsbrug generelt ikke vil komme med støvopsug, er det ret vigtigt, at én til indendørsbrug har dette. Et støvopsug vil fange al savsmuld og støv fra saven og indsamle det i en medfølgende støvpose.

Dette er nødvendigt, fordi støv, savsmuld og andre partikler fra savningen er farligt at indånde og ikke godt for helbredet. Det skaber samtidig en usikker arbejdsplads, hvis der ligger savsmuld overalt, fordi man kan glide i det og komme til skade.

Så skal du bruge saven indendørs, bør du investere i en model med støvopsug.

Belysning

Belysning er en af de brugbare funktioner, som du vil få rigtig meget glæde af – og som formentlig vil hjælpe dig til i højere grad at skære præcise snit og have godt visuelt indblik, når du arbejde. Med god belysning kan du arbejde under dårlige lysforhold og generelt set få bedre arbejdsvilkår og overblik. Det anbefales derfor kraftigt, at du lægger mærke til om den model, du vil købe, kommer med godt lys, da du ellers kan risikere at skulle bøje dig helt indover maskinen, mens du saver. Dette er ikke den mest behagelige arbejdsstilling, og det kan i nogle tilfælde også udgøre en sikkerhedsrisiko.

Kap geringssavens effekt

Dette parameter siger noget om, hvor kraftfuld din sav er, og hvor store opgaver, den kan klare. Generelt set kan det siges, at maskiner, der ikke er ledningsdrevede, men i stedet kører på batteri, er mindre kraftfulde. De anbefales derfor ikke, hvis du skal skære i meget store, meget solide materialer.

Med eller uden bord

Kap geringssave kommer ofte enkeltstående og beregnet til at sætte på et bord, du i forvejen har. De kan stort set stille på alle typer af arbejdsborde, så længe du har en plan og solid overflade. De kan desuden også bruges på jorden.

De kan dog også købes med tilhørende bord, hvis du ikke allerede har et oplagt bord at stille den på. Det kan være godt, hvis du f.eks. ved, at du vil bruge saven det samme sted det meste af tiden. Har du allerede købt en kap geringssav, kan du i rigtig mange finde et bord, der passer til netop din model.

FAQ

Hvilken kap- geringssav er bedst i test?

Den bedste kap- geringssav i test er Makita LS0815FLN, fordi den meget præcist kan skære i brede planker og er nem at indstille.

Hvad er forskellen på en kap- geringssav og en bordsav?

En kap- og geringssav kan skære i flere vinkler.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×