Kapselkaffemaskine Test: 7 bedste kapselkaffemaskiner (April 2024)

I vores kapselkaffemaskine test analyserer og anmelder vi de 7 bedste modeller vi mener markedet kan byde på. Med udgangspunkt i ekspert- og laboratorietests, samt vores egne erfaringer går vi i dybden med hver enkelt maskines bryggeegenskaber, funktioner og brugervenlighed. Vores erfarne produkteksperter, som har brugt utallige morgener på at perfektionere deres kaffebryg, guider dig gennem labyrinten af valgmuligheder og udpeger de maskiner, der virkelig løfter din kaffeoplevelse - og dem, der falder til jorden.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

DeLonghi Lattissima Touch

Denne Nespresso Lattissima Touch F521 kaffemaskine er det ideelle valg for dig, der ønsker den bedste kaffe til den bedste pris. Kapselkaffemaskinen har et kompakt design, men stadig med god kapacitet. Den er udstyret med…

1
Bedste i test

DeLonghi Lattissima Touch

4
Deluxe kaffemaskine

Nespresso Lattissima Pro F456

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

At bruge en kapselkaffemaskine derhjemme er en perfekt blanding af lethed og kvalitet. Der er bare noget ved at åbne en kapsel og se en dejlig kop kaffe udfolde sig på få sekunder. I modsætning til arbejdet med at kværne og brygge, fanger kapselkaffemaskiner essensen af enkelhed, uden at gå på kompromis med smagen af god kaffe. Rejsen fra kapsel til en forrygende kop afhænger af forskellige faktorer, herunder maskinens bryggemekanisme og kvaliteten af kaffekapslerne, men det er præcisionen i bryggekontrollerne, der finjusterer smagsnoterne og kaffens fylde efter din smag.
I vores omfattende undersøgelse af kapselkaffemaskiner dykker vi ned i nøjagtigheden af bryggetemperaturerne, konsekvent kaffeudvinding og støjniveauet under drift. Brugervenligheden evalueres også omhyggeligt for at sikre en let kaffebrygning.

Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.

Fortsæt med at læse, og se de 7 kapselkaffemaskiner, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle størrelser af haver og budgetter.

I denne artikel finder du:

 • Testvinder: Den bedste kapselkaffemaskine i 2023
 • Detaljeret gennemgang af 7 modeller
 • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
 • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
 • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette kapselkaffemaskine til dit behov

Hvilken er den bedste kapselkaffemaskine i test 2023?

Vi har nøje analyseret modellerne og tildelt dem en individuel og en samlet score baseret på følgende kriterier: brugervenlighed, kvalitet af kaffe, ekstra funktioner, og energieffektivitet.

Den bedste kapselkaffemaskine i vores test er Nespresso Lattissima Touch.

Nespresso Lattissima Touch  er vores testvinder for 2023.  Denne kapselkaffemaskine har en vandtankkapacitet på 1 liter og vejer kun 4 kg, hvilket gør den både kompakt og effektiv. Den har en hurtig opvarmning på blot 25 sekunder, hvilket er ideelt for dem med en travl hverdag.

Maskinen kommer med en mælkeskummer og flere programmerbare kopstørrelser, hvilket gør den alsidig og let at tilpasee til dine kaffepreferencer. Det er også en energibesparende model med et energibesparelsesprogram, hvilket gør den til et miljøvenligt valg.

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  4
 • Brugervenlighed
  Info
  5
 • Indstillingsmuligheder
  Info
  5
 • Opvarmningstid
  Info
  4
 • Kapacitet
  Info
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vores vurdering

Vi anbefaler Nespresso Lattissima Touch F521 til dig, der elsker forskellige slags kaffe. Med hele 6 forskellige kaffeopskrifter er dette modellen i vores test med bedste muligheder for variation. Dertil er den hurtig og har indbygget afkalkningssystem, så den er ideel til familien med en travl hverdag.

Fordele
 • pros-icon.svg One-touch system med 6 forskellige kaffeopskrifter og integreret mælkeskummer
 • pros-icon.svg Udstyret med hurtig opvarmning, automatisk sluk- og standbyfunktion
 • pros-icon.svg Indbygget afkalkningssystem for nem vedligeholdelse

Detaljeret gennemgang

Denne Nespresso Lattissima Touch F521 kaffemaskine er det ideelle valg for dig, der ønsker den bedste kaffe til den bedste pris. Kapselkaffemaskinen har et kompakt design, men stadig med god kapacitet. Den er udstyret med mælkeskummer og hele seks forskellige kaffeopskrifter, så man altid kan få kaffe, der minder om baristakvalitet.

Derfor skal du vælge Nespresso Lattissima Touch F521

Ved køb af denne Lattissima Touch kaffemaskine får man et hav af funktioner for en ekstraordinær kaffeoplevelse til en overkommelig pris, som mange kan være med på. Den kan brygge kaffe både med og uden mælk. Udover at man kan vælge kapsler med forskellige smage, så er denne kaffemaskine også udstyret med et one-touch system med hele 6 forskellige kaffeopskrifter at vælge imellem; ristretto, espresso, lungo, cappuccino og latte macchiato. Til sammenligning har Essenza Mini C30 to kaffeopskrifter. Selve mælkeskummeren har sin helt egen knap til skummet mælk i kaffen.

Lattissima Touch F521 kaffemaskinen fra Nespresso er velegnet til at lave velsmagende kaffe, men den er også designet til at hjælpe dig i en travl hverdag og kan dertil sikre dig en energibesparelse. Kaffemaskinen er nemlig udstyret med hurtig opvarmning, som kun tager 40 sekunder, så du aldrig behøver at vente. Endvidere har den automatisk standby- og slukfunktion på henholdsvis 9 minutter og 30 minutter, så den aldrig bare vil stå tændt, selvom hvis du skulle glemme at få slukket for den efter brug. Sidst men ikke mindst er den utrolig let at vedligeholde. Lattissima Touch har nemlig et indbygget afkalkningssystem, der kan programmeres præcist efter hårdheden i det vand, der kommer ud af din vandhane derhjemme.

Mælkeskummer?: Ja Auto-sluk funktion: Ja Kaffeopskrifter: 6 Vandtank kapacitet: 0,9 L Mælkebeholder kapacitet: 0,35 L Opvarmningstid: 40 sek Antal kopper: 1 Kopstørrelser: 1
3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  5
 • Brugervenlighed
  Info
  4
 • Indstillingsmuligheder
  Info
  3
 • Opvarmningstid
  Info
  3
 • Kapacitet
  Info
  3

Vores vurdering

Vi anbefaler Essenza Mini C30 til dig der primært drikker sort kaffe. Den tilbyder blot to kaffeopskrifter uden mælk, så den er ikke for dig der elsker en god caffe latte. Til gengæld er den kompakt og nem at rengøre, så den er perfekt til parret eller singlen med et mindre køkken.

Fordele
 • pros-icon.svg Lille og kompakt kapselkaffemaskine
 • pros-icon.svg Autosluk for energibesparelse
 • pros-icon.svg To kaffeopskrifter for brugervenlighed og velsmag

Detaljeret gennemgang

Denne kompakte og meget budgetvenlige Essenza Mini C30 kapselkaffemaskine fra Nespresso er det helt ideelle valg for dig, der elsker kaffe, men har et lille køkken eller småt med bordplads. Den kan brygge velsmagende kaffe, mens den hverken fylder på køkkenbordet eller koster det vilde, hvilket gør den til den bedste billige kapselkaffemaskine i vores test.

Derfor skal du vælge Nespresso Essenza Mini C30

Essenza Mini kaffemaskinen fra Nespresso er trods sin størrelse en yderst velfungerende kapselmaskine, der kan brygge velsmagende kaffe i høj kvalitet. Det er Nespressos mindste kaffemaskine, som er designet til at fylde så lidt som muligt uden, at der gås på kompromis med kvalitet og smag. Selvom Essenza Mini C30 er en lille kaffemaskine, så får du stadig flere funktioner, der er velegnet til kaffebrygning i hverdagen.

I den travle hverdag hvor kaffemaskinen ofte er i brug på travle morgener, eller mens man har gæster og serverer en god kop kaffe, er det ikke altid, man får husket at slukke og lukke kaffemaskinen ned efter brug. Flere af Nespresso kaffemaskinerne er udstyret med autosluk, og trods det kompakte og minimalistiske design, så er det ingen undtagelse med denne C30 Mini Essenza model. Størrelsen på kaffemaskinen går heller ikke udover muligheden for en en rigtig god kaffe, da der også er to kaffeopskrifter at vælge imellem foruden de mange forskellige kapsler, der findes. Alt dette får man til en meget fordelagtig pris i forhold til kvaliteten og funktionaliteterne.
Denne model har ikke mælkebeholder og kan ikke lave skummet mælk til din kaffe, modsat vores testvinder. Dertil er vandbeholderen på 0,6 L mindre end  testvinderens 0,9 L.

 

Mælkeskummer?: Nej Auto-sluk funktion: Ja Kaffeopskrifter: 2 Vandtank kapacitet: 0,6 L Mælkebeholder kapacitet: - Opvarmningstid: - Antal kopper: 1 Kopstørrelser: 2

Delonghi VertuoPlus Deluxe

Stor kapselkaffemaskine til hele familien og alle gæsterne

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  5
 • Brugervenlighed
  Info
  4
 • Indstillingsmuligheder
  Info
  5
 • Opvarmningstid
  Info
  4
 • Kapacitet
  Info
  5

Vores vurdering

Vi anbefaler VertuoPlus Deluxe-kapselkaffemaskine til den store familie eller dem som ofte laver kaffe til mange. Modellen har den største kapacitet i test og er tilmed den der er hurtigst klar. Modellen er også den med flest tekniske funktioner som forfiner kaffeoplevelsen, så denne er for dig der sætter pris på ekstra god kaffe.

Fordele
 • pros-icon.svg Stor vandbeholder med kapacitet på 1,8 liter for kaffe til hele familien el. alle gæster
 • pros-icon.svg Vælg mellem 5 kaffestørrelser og 3 kapselstørrelser for brugervenlighed
 • pros-icon.svg Stregkodeteknologi og centrifusionsteknologi for udsøgt smag og bevarelse af aroma

Detaljeret gennemgang

En komplet Nespresso-oplevelse i flere kopstørrelse og fra forskellige kapselstørrelser er bare én af de goder, man får ved køb af denne Nespresso VertuoPlus Deluxe kapselkaffemaskine. Herudover er denne model den mest rummelige kaffemaskine i testen med en vandkapacitet på hele 1,8 liter.

Derfor skal du vælge Nespresso VertuoPlus Deluxe, 1,8 l., black, Kapselkaffemaskine

Brygger I mange kopper kaffe derhjemme? Måske også ofte til flere gæster ad gangen? I så fald vil denne Nespresso VertuoPlus Deluxe kapselkaffemaskine være det helt ideelle valg for jer. Denne kaffemaskine er nemlig den model, der er allermest rummelig af alle kapselkaffemaskiner i denne test. Den har en vandbeholder med en kapacitet på hele 1,8 liter. Selve kaffemaskinen fylder dog ikke derefter, så man kan sagtens stadig have den stående på køkkenbordet uden, at den stjæler al pladsen eller have den opbevaret uden problemer.

VertuoPlus Deluxe kaffemaskinen fra Nespresso er en premium model til en overkommelig pris, hvor man får rigtig meget kaffemaskine for pengene. Den varmer op på bare 30 sek, hvilket er 10 sekunder hurtigere end Nespresso Lattissima Touch F521.  Det er muligt at vælge mellem hele 5 forskellige kaffestørrelser; espresso, dobbelt espresso, gran lungo, kaffe og alto, og man kan benytte hele 3 forskellige kapselstørrelser i maskinen. Stregkodeteknologien denne VertuoPlus Deluxe er udstyret med vil automatisk juster brygningsparametrene alt efter kaffeblanding og kapselstørrelse, og centrifusionsteknologien vil sikre nænsom brygning og bevarelse af smag og aroma for en yderst velsmagende kop kaffe hver gang.
Modellen har indbygget beholder til brugte kaffekapsler, og kan indeholde 10 kapsler ad gangen. Modsat  Nespresso Lattissima Touch F521 har denne ikke indbygget mælkeskummer men der medfølger en seperat, så du kan få skummet mælk i din kaffe.

Mælkeskummer?: Nej Auto-sluk funktion: Ja Kaffeopskrifter: 5 Vandtank kapacitet: 1,8 L Mælkebeholder kapacitet: - Opvarmningstid: 30 sek Antal kopper: 2 Kopstørrelser: 3

Nespresso Lattissima Pro F456

Deluxe kaffemaskine

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  5
 • Brugervenlighed
  Info
  3
 • Indstillingsmuligheder
  Info
  4
 • Opvarmningstid
  Info
  5
 • Kapacitet
  Info
  5

Vores vurdering

Vi anbefaler Nespresso Lattissima Pro F456 til dig, der elsker mælkebaserede kaffetyper, da den integrerede mælkeskummer er en af de bedste i test. Som den eneste model i test har denne one-touch betjening og er dermed yderst brugervenlig. Den er god til dig der har en travl hverdag, da den er klar til kaffebrygning på bare 25 sekunder.

Fordele
 • pros-icon.svg One touch touch screen betjening for brugervenlighed
 • pros-icon.svg Mulighed for programmering af kopstørrelser
 • pros-icon.svg Udstyret med automatisk rengøringsfunktion til mælkesystemet

Detaljeret gennemgang

Nespresso Lattissima Pro F456 er en deluxe udgave af en kapselkaffemaskine, som er det perfekte valg for dig, der vil have det bedste af det bedste. Lattissima Pro har masser af kapacitet, og der er rig mulighed for at få skummet mælk i kaffen. Der kan skabes mange smagsvarianter og kopstørrelser lige efter din individuelle smag.

Derfor skal du vælge Nespresso Lattissima Pro F456

Denne Nespresso kapselkaffemaskine er en smule mere bekostelig end de andre modeller, der er med i denne test. Den har dog også egenskaber og funktioner derefter. Lattissima Pro F456 er udstyret med et yderst brugervenligt one-touch touch screen betjeningssystem, som er nemt at navigere i. Der er mulighed for at vælge imellem 5 kaffeopskrifter såsom cappuccino, latte eller macchiato. Man desuden programmere hele 3 forskellige kopstørrelser, så det passer til opskriften eller den mængder, man lige skulle ønske sig.

Foruden de mange lækre og velsmagende kaffeopskrifter, denne Nespresso Lattissima Pro F456 kaffemaskine i samarbejde med den automatiske mælkeskummer kan brygge, så har maskinen også en stor kapacitet på hele 1,3 liter til vand og 0,5 liter til mælk. Til sammenligning har VertuoPlus Deluxe en kapacitet på 1,8 Liter. Der kan derfor brygges mange kopper kaffe, inden man skal fylde på igen, dette gælder både vand såvel som mælk til mælkeskummeren. Man kan nemlig sagtens fylde mælkeskummeren, selvom man kun lige skal bruge en enkelt kop kaffe, da den er let aftagelig og kan stilles på køl, når den ikke er i brug. Derved bliver det enormt let tilgængeligt at få sig en hurtig, lækker kop kaffe, også med mælk i. Der er heller ikke megen vedligeholdelse forbundet med denne kapselkaffemaskine fra Nespresso, da den er udstyret med en helt automatisk rengøringsfunktion til mælkesystemet.

Den opvarmer på bare 25 sekunder, hvilket er det hurtigste i test. VertuoPlus Deluxe opvarmer fx på 30 sekunder.

Mælkeskummer?: Ja Auto-sluk funktion: Ja Kaffeopskrifter: 5 Vandtank kapacitet: 1,3 L Mælkebeholder kapacitet: 0,5 L Opvarmningstid: 25 sek Antal kopper: 1 Kopstørrelser: 2

Nespresso Citiz & Milk D123

Kompakt, funktionel

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  5
 • Brugervenlighed
  Info
  4
 • Indstillingsmuligheder
  Info
  3
 • Opvarmningstid
  Info
  5
 • Kapacitet
  Info
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vores vurdering

Nespresso Citiz&Milk C123/D123 er et fremragende valg for kaffeelskere, der søger bekvemmelighed uden at gå på kompromis med kvaliteten. Den kombinerer brugervenlighed med imponerende ydeevne, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til ethvert køkken. Denne maskine anbefales varmt for sin evne til at levere barista-lignende kaffe hjemme.

Fordele
 • pros-icon.svg Moderne retrodesign i solidt og robust kvalitet
 • pros-icon.svg Foldbar drypbakke for plads til store latteglas
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning på bare 25 sekunder
 • pros-icon.svg Signalerer, når det er tid til en afkalkning for brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Nespresso Citiz&Milk C123/D123 er en elegant og kompakt espressomaskine, der lover at bringe kaffebar-kvalitet ind i hjemmet. Med sit stilfulde design og indbygget mælkeskummer er den ideel for enhver kaffeentusiast.

Brugervenlighed

Vores omfattende analyse viser at Nespresso Citiz&Milk C123/D123 især vinde på sin brugervenlighed. Maskinen er intuitiv og nem at betjene, hvilket gør det nemt for enhver, uanset erfaring med espressomaskiner, at brygge en perfekt kop kaffe. Den medfølgende mælkeskummer er et yderligere plus, der giver dig mulighed for nemt at lave cremet cappuccino eller latte macchiato.

Når det kommer til ydeevne, leverer Nespresso Citiz&Milk C123/D123 konsekvent høj kvalitet. Maskinens tryk på 19 bar sikrer en optimal ekstraktion af kaffe, hvilket resulterer i en rig og aromatisk espresso. Dens hurtige opvarmningstid betyder, at din kaffe er klar på blot 25 sekunder ligesom Lattissima Pro F456 , hvilket er ideelt til travle morgener.

 

Mælkeskummer?: Ja Auto-sluk funktion: Ja Kaffeopskrifter: - Vandtank kapacitet: 1 L Mælkebeholder kapacitet: 0, 24L Opvarmningstid: 25 sek Antal kopper: 1 Kopstørrelser: 2

Nespresso Pixie Titan

Miljøvenlig kapselkaffemaskine

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  4
 • Brugervenlighed
  Info
  4
 • Indstillingsmuligheder
  Info
  3
 • Opvarmningstid
  Info
  5
 • Kapacitet
  Info
  3

Vores vurdering

Nespresso Pixie Titan er for dig der elsker sort kaffe. Den er ideel til dig med en travl hverdag, da den opvarmer hurtigt og er meget nem at betjene. Vandbeholderen er mindre end andre i testen men prisen er også derefter.

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning på blot 25 sekunder for brugervenlighed i en travl hverdag
 • pros-icon.svg Vælg mellem automatisk kopstørrelse eller programmér selv
 • pros-icon.svg Energibesparende og miljøvenlig model med energibesparelsesprogram

Detaljeret gennemgang

Denne lille, praktiske Pixie Eletric Titan C61/D61 kaffemaskine fra Nespresso er det ideelle valg for dig, der ønsker en enkel og energirigtig model, der stadig kan brygge yderst velsmagende kaffe lige efter dit ønske. Den er designet til at være hurtig, så på blot 25 sekunder vil din kaffemaskine være klar til at brygge en god kop kaffe til dig.

Derfor skal du vælge Nespresso Pixie Eletric Titan C61/D61

Pixie Eletric Titan C61/D61 kommer ikke med lige så mange funktioner, som nogle af de andre kaffemaskiner i vores test leveres med. Det er en kompakt model, og der er tiltænkt praktik og lavt energiforbrug ind i maskinen, men den brygger stadig utrolig velsmagende sort kaffe på kort tid, og der er stadig 2 forskellige kaffeopskrifter at vælge imellem, samt mulighed for flere forskellige kopstørrelser. Det kompakte design understøttes af den lave vægt, som gør denne model velegnet til, hvis den skal flyttes rundt på køkkenbordet eller skal opbevares, når den ikke er i brug.

Denne Pixie Electric kaffemaskine fra Nespresso kan yde optimal brugervenlighed i en travl hverdag. Den skal nemlig kun bruge 25 sekunder på opvarmning før, den er klar til at brygge dig en dejlig kop kaffe. Det er ca. samme tid, som du skal bruge på at finde en kop eller vælge en kapsel. Hertil kan man vælge mellem forskellige kaffeopskrifter samt 2 automatiske eller programmerbare kopstørrelser. Endvidere er denne Pixie Electric kaffemaskine ekstra energibesparende og et godt miljøvenligt valg. Selvom flere af de andre modeller i denne test både har automatisk sluk og standby, så topper Pixie C61/D61 med muligheden for at vælge eco mode funktion og dertil har den selvfølgelig også autosluk funktion, så man kan spare mest mulig energi.

Mælkeskummer?: Nej Auto-sluk funktion: Ja Kaffeopskrifter: 2 Vandtank kapacitet: 0,7 L Mælkebeholder kapacitet: - Opvarmningstid: 25 sek Antal kopper: 1 Kopstørrelser: 2

Bosch Tassimo My Way 2 TAS6502

Bedste billige kaffemaskine

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  Info
  4
 • Brugervenlighed
  Info
  3
 • Indstillingsmuligheder
  Info
  5
 • Opvarmningstid
  Info
  3
 • Kapacitet
  Info
  5

Vores vurdering

Bosch Tassimo Vivy 2 fremstår som en fremragende mulighed for dig, der værdsætter enkelhed og alsidighed. Dens IntelliBrew teknologi og brede udvalg af tilgængelige drikke gør den til en attraktiv model for en bred vifte af brugere.

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt design
 • pros-icon.svg Udstyret med patenteret T-Disc teknologi for enkel brug og brugervenlighed
 • pros-icon.svg Automatiske rengørings- og deskaleringsprogrammer

Detaljeret gennemgang

Bosch Tassimo Vivy 2 er en kompakt og brugervenlig kaffemaskine, designet til at tilbyde en alsidig kaffeoplevelse med et bredt udvalg af drikke. Denne model er ideel for dig, der søger enkelhed og alsidighed i dit daglige kafferitual.

Design og Funktionalitet

Vores evaluering af Bosch Tassimo Vivy 2 afslører, at dens kompakte design gør den perfekt til små køkkener eller kontormiljøer. Med sit enkle interface og smarte teknologi tilbyder Vivy 2 en problemfri betjening for enhver bruger.

Dette system læser stregkoder på T-Discs (kapslerne), hvilket sikrer en perfekt brygning hver gang. Maskinen justerer automatisk indstillinger som vandmængde, temperatur og bryggetid baseret på den valgte drik. Vivy 2 understøtter et bredt udvalg af T-Discs, hvilket giver mulighed for at nyde forskellige typer kaffe, te, og varm chokolade. Modellen har faktisk 40 forskellige valgmuligheder.  Med sine små dimensioner passer Vivy 2 nemt ind i selv det mindste køkken, hvilket gør den ideel for dem med begrænset plads. Maskinen går i standby-tilstand straks efter brug, hvilket bidrager til energibesparelse. Vivy 2 har en vandtank på 0,7 liter, hvilket er mindre end fx VertuoPlus Deluxe, men tilstrækkeligt til flere drikke før nødvendig påfyldning.

 

Mælkeskummer?: Nej Auto-sluk funktion: Ja Kaffeopskrifter: 8 Vandtank kapacitet: 1,3 L Mælkebeholder kapacitet: - Opvarmningstid: ? Antal kopper: 1 Kopstørrelser: 3

Guide

 
615b58c8778e6-1-Nespresso-Lattissima-Touch-F521.png

DeLonghi Lattissima Touch

615b58d248c76-2-Nespresso-Essenza-Mini-C30.png

Nespresso Essenza Mini C30

615b58d381ab8-3-Delonghi-VertuoPlus-Deluxe.png

Delonghi VertuoPlus Deluxe

615b58d4ce329-4-Nespresso-Lattissima-Pro-F456.png

Nespresso Lattissima Pro F456

615b58d5ec9e7-5-Nespresso-CitizMilk-C123-D123.png

Nespresso Citiz & Milk D123

615b58d74bc94-6-Nespresso-Pixie-Electric-Titan-C61-D6.png

Nespresso Pixie Titan

615b58dc55b4b-7-Bosch-Tassimo-Vivy-2.png

Bosch Tassimo My Way 2 TAS6502

TestScore TestScore
Info
4.4
star star star star star
3.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.4
star star star star star
4.2
star star star star star
3.8
star star star star star
4.0
star star star star star
Mælkeskummer? Ja Nej Nej Ja Ja Nej Nej
Auto-sluk funktion Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Kaffeopskrifter 6 2 5 5 - 2 8
Vandtank kapacitet 0,9 L 0,6 L 1,8 L 1,3 L 1 L 0,7 L 1,3 L
Mælkebeholder kapacitet 0,35 L - - 0,5 L 0, 24L - -
Opvarmningstid 40 sek - 30 sek 25 sek 25 sek 25 sek ?
Antal kopper 1 1 2 1 1 1 1
Kopstørrelser 1 2 3 2 2 2 3
Brugeranmeldelser 4 5 5 5 5 4 4
Brugervenlighed 5 4 4 3 4 4 3
Indstillingsmuligheder 5 3 5 4 3 3 5
Opvarmningstid 4 3 4 5 5 5 3
Kapacitet 4 3 5 5 4 3 5
Tjek billigste pris Set til 653 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Power På lager
Set til 1.100 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Power På lager
Set til 1.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Skousen På lager
Set til 899 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Coop.dk På lager
Set til 650 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Sådan vælger du den bedste kapselkaffemaskine til dit køkken

Kapselkaffemaskiner er blevet mere og mere populære, og derfor kommer der også flere udbydere og modeller på markedet hele tiden. De fås i mange forskellige modeller og forskellige farver, og dertil også med varierende funktioner. Der er modeller til enhver smag og ethvert behov. Med de mange valgmuligheder følger også spørgsmål til, hvordan man finder den rette, og hvad man skal overveje før, man investerer i en ny kapselkaffemaskine.

Kapacitet

Det er ikke helt ligegyldigt at tænke over vandbeholderens kapacitet, og mælkebeholderens også, hvis kaffemaskinen er udstyret med sådan en vel og mærket, selvom man har sin kaffemaskine stående i køkkenet tæt på køkkenvasken og nemt kan fylde på. Er man kun 1-2 derhjemme, der drikker kaffe har det ikke nødvendigvis den store betydning, men er man flere eller har man ofte gæster ovre til blandt andet kaffe, så kan det være frustrerende, hvis man skal fylde op ad flere omgange imellem kaffekopperne. Hav derfor gerne dette med i overvejelserne, inden I bestemmer jer for, om det skal være en kompakt model eller måske en med lidt større kapacitet.

Design

Designet på ens kaffemaskine kan have en afgørende betydning, uanset om kaffemaskinen bruges dagligt og skal stå fremme, eller om kaffemaskinen kun bruges ved lejlighed og skal kunne opbevares. Drikker man sjældent kaffe, men ønsker en god kop kaffe i ny og næ eller til, når der kommer gæster, vil kaffemaskinen som oftest skulle opbevares, og så er det ideelt at finde en kompakt model eventuelt i et lidt firkantet design, så den let passer til både skuffer og skabe. Har man kun en smule bordplads, kan det også være en god idé med en model, der ikke fylder alverden, især hvis den bruges hver dag og for praktikkens skyld helst skal stå fremme. Designet er altså ikke helt lige meget, heller ikke hvis man har børn, da en let kaffemaskine også vil være ustabil end en tung, og modsat vil det være mere praktisk med en let model, hvis den ofte skal flyttes rundt på. Undersøg og overvej, hvilket design der bedst vil fungere i jeres hverdag og køkken.

Rengøring

Det er de færreste, der ønsker at skulle bruge tid og energi på rengøring af deres kaffemaskiner, når de har investeret i en, hvor der anvendes kaffekapsler. Disse investerer man nemlig ofte i, når man ønsker både god smag og bekvemmelighed i hverdagen, hvor kaffebrygning ikke skal tage tid og være nøje beregnet før, man er sikret en dejlig, velsmagende kop. Det kan derfor være en stor fordel at sørge for at investere i en kaffemaskine, der har et indbygget rengørings- og afkalkningsprogram…

Energiforbrug

Ligesom en almindelig kaffemaskine vil en kapselkaffemaskine også sluge strøm, hvis den står tændt, selvom man ikke nødvendigvis har den i brug. Der kan være ret stor variation i de forskellige modellers energiforbrug, og i nogle af kapselkaffemaskinerne er der også tænkt forskellige funktioner og teknologier ind for, at man kan spare på strømmen. Mange af modellerne har efterhånden enten autosluk eller både autosluk funktion samt automatisk standby efter noget tid, hvor kaffemaskinen ikke er i brug. Det kan være enormt belejligt, især hvis man indimellem selv kan have tendens til at få slukket helt for sine elektroniske apparater. Der findes også enkelte modeller, der har eco mode funktion samt hvor opvarmningen tager kort tid med mindst muligt energi. For flere af kaffemaskinerne kan man selv indstille, hvor lang tid der skal gå før autosluk eller -standby sætter ind. Det kan spare jer for både tid og penge, hvis I vælger at investere i en model, hvor energibesparelse er en del af løsningen og designet.

Mælkeskummer eller ej

Hvis man foretrækker kaffeopskrifter, hvor mælk indgår, kan en mælkeskummer være en bonus, der kan gøre smagen af kaffen fuldstændig perfekt. Det kan gøre hverdagen lettere, da de fleste mælkeskummere enten er halvt- eller fuldautomatiske, og ofte nemt kan aftages og stilles på køl, når man ikke benytter kaffemaskinen. Det vil give en bedre oplevelse og en følelse af at drikke mere eksklusiv kaffe. Drikker man derimod sjældent kaffe med mælk, og har man heller ikke gæster, der er fuldstændig blæst bagover skummet mælk i kaffen, så er en mælkeskummer helt overflødig. Kaffemaskiner med tilhørende og integrerede mælkeskummere koster også ofte derefter for den ekstra funktion.

 

FAQ

Hvilken kapselkaffemaskine er bedst i test?

Testvinderen i denne kapselkaffemaskine test er Nespresso Lattissima Touch F521. Den vinder på alsidighed og mange gode funktioner, der kan glæde i alle køkkener samt enhver kaffeentusiast.

Skal man bruge de tilhørende kaffekapsler til den indkøbte kaffemaskine?

Det er ikke nødvendigvis tilfældet, at man skal anvende de originale kaffekapsler. Det er dog ikke nødvendigvis alle kapsler, der passer, og det er ikke alle kaffemaskiner, der kan tåle andre kapsler.

Hvor skal de brugte kaffekapsler hen?

Brugte kaffekapsler skal ikke smides ud i restaffald, da de udleder tunge drivhusgasser. Aluminiumkapsler skal smides ud i metal, og kaffekapsler i plast skal smides ud med al andet plastaffald.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×