Klapvogn Test: 9 bedste klapvogne i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

B-Motion 4+ Inkl. Kaleche Cosmos Black fra Britax

Denne enkle, men yderst funktionelle klapvogn fra Britax, har alle de vigtigste egenskaber, man skal bruge i hverdagen og på tur. En B-Motion 4+ Kaleche klapvogn kan bruges i både by og natur. Den kan…

1
Den bedste klapvogn

B-Motion 4+ Inkl. Kaleche Cosmos Black fra Britax

2
Den bedste rejsevenlige klapvogn

City Tour 2 Jet fra Baby Jogger

3
Den bedste økologiske klapvogn

Naturkind Klapvogn LUX Panther

4
Outdoor Black Emmaljunga

NXT90 F

5
Den bedste billige duo klapvogn

Evalite duo coal Joie

6
Den bedste billige løbejogger

BabyTrold Jogger Sort

8
Den bedste løbejogger

Thule Urban Glide2 Black On Black

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne klapvogn test har vi sammenlignet de bedste klapvogne på markedet og derudfra kåret den bedste klapvogn i test. Testvinderen i denne klapvogn test er B-Motion 4+ Inkl. Kaleche Cosmos Black fra Britax. Netop denne model vinder på dens mange funktionaliteter samt fordi den både kan bruges i by og natur.

En klapvogn kan være helt uundværlig i hverdagen og på tur for mange familier med småbørn. Er det blevet tid til at finde den helt rette klapvogn for jeres familie til de mange ture I skal på, og den friske luft I skal ud og nyde, så læs med i denne klapvogn test, hvor I kan læse om de bedste klapvogne på markedet og blive guidet til, hvilken klapvogn der passer bedst til jer som familie.

B-Motion 4+ Inkl. Kaleche Cosmos Black fra Britax

Den bedste klapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Enhåndsbetjent quick fold for høj brugervenlighed
 • pros-icon.svg Velegnet til ture i ethvert terræn
 • pros-icon.svg Kan tilpasses til ethvert behov – tilføj babylift eller autostol i stedet for sædet

Detaljeret gennemgang

Denne enkle, men yderst funktionelle klapvogn fra Britax, har alle de vigtigste egenskaber, man skal bruge i hverdagen og på tur. En B-Motion 4+ Kaleche klapvogn kan bruges i både by og natur. Den kan bruges til børn helt fra spæd og til 3-4 års alderen, da det er muligt at skife sædedelen ud med babylift eller autostol.

Derfor skal du vælge en B-Motion 4+ Inkl. Kaleche Cosmos Black fra Britax

B-Motion 4+ Kaleche klapvogn fra Britax er en multifunktionel klapvogn, der kan passe ind i enhver familie. Står du med barnet på armen og skal have klapvognen med dig er den nem og hurtig at klappe sammen med sammenklapningsmekanisme, der kan betjenes med kun én hånd. Dette giver god fleksibilitet og høj brugervenlighed i hverdagen og på tur.

Klapvognen kan du både bruge i by og natur, da den er fremstillet til at kunne klare ethvert terræn. Den er udstyret med dobbeltaffjedring samt skumfyldte, punkteringsfrie hjul, der sikrer fredfyldt køreture med høj kørekomfort ligegyldigt, hvor I begiver jer på tur som familie. Denne model fra Britax har desuden et langt siddemål, og kan bære et barn på helt op til 20 kg. Der er en justérbar fodstøtte, så dit barn kan hvile benene og slappe af under køreturen.

Det er muligt at tilpasse denne B-Motion 4+ klapvogn til flere behov og til børn fra spæd til 3-4 års alderen. Dette kan gøres ved at skifte sædedelen ud med enten en babylift, en hård carrycot eller en autostol, hvilket giver komplet fleksibilitet for jer som familie.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 11,5 kg
 • Vægtkapacitet: 26 kg
 • Justérbart styr: Ja fra 84 – 112 cm
 • Drejelige forhjul: Ja

City Tour 2 Jet fra Baby Jogger

Den bedste rejsevenlige klapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Ultralet og kompakt og leveres med transporttaske – perfekt til familier på farten
 • pros-icon.svg Udstyret med quick fold og kan foldes sammen med kun én hånd
 • pros-icon.svg Kan benyttes med babylift eller autostol i stedet for sæde

Detaljeret gennemgang

Denne City Tour 2 Jet klapvogn fra Baby Jogger, er den perfekte rejseven for familier, der ofte er på farten. Den har et ultralet og kompakt design, der gør den ideel til rejseglade og travle familier. Den medfølgende transporttaske gør den nem at tage med på armen.

Derfor skal du vælge en City Tour 2 – Jet fra Baby Jogger

En Baby Jogger City Tour 2 klapvogn er perfekt til jer, hvis I er en travl familie, der ofte er på farten, hvis I er glade for at rejse eller hvis I er en familie, der bor småt eller i en fleretages bygning. Designet på denne klapvogn er nemlig ultralet, og den vejer kun 6,5 kg. Sammenfoldet er klapvognen kompakt og fylder et minimum. Der medfølger en transporttaske, som man i hverdagene også kan bruge som opbevaringstaske, så den ikke fylder i hjemmet, når man ikke bruger den.

Om I er en forælder eller to af sted på tur, kan det hurtigt blive bøvlet, hvis en klapvogn skal foldes sammen på en besværlig måde, men dette slipper I for med denne City Tour 2 klapvogn fra Baby Jogger, da den kan klappes sammen med én enkelt hånd i et snuptag. Det giver jer frihed og fleksibilitet samt en lettere hverdag eller tur, da den nemlig også snildt kan foldes sammen med et barn på armen.

I kan bruge denne klapvogn fra jeres baby er helt spæd til barnet vejer 15 kg. Det er let og enkelt at skifte sædedelen ud med en babylift, når barnet er helt lille eller en autostol. I kan derfor have denne klapvogn i familien i hele den første tid af barnets liv.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 6,5 kg
 • Vægtkapacitet: 15 kg
 • Justérbart styr: Ja
 • Drejelige forhjul: Ja

Naturkind Klapvogn LUX Panther

Den bedste økologiske klapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af økologiske materialer
 • pros-icon.svg Kan let klappes sammen til et minimum for nem opbevaring
 • pros-icon.svg Vælg mellem to hjultyper efter dine behov

Detaljeret gennemgang

Ønsker du en klapvogn, hvor økologi, kvalitet og egenskaber går op i en højere enhed? I så fald kan du med stor fornøjelse vælge denne økologiske klapvogn fra det østrigske mærke Naturkind. Al dit barn kommer i kontakt med på denne klapvogn er fremstillet i økologiske certicerede materialer.

Derfor skal du vælge en Naturkind Klapvogn LUX Panther

Er du som forbruger bevidst om materialer og ønsker at tilvælge økologi, så er denne Naturkind Lux Panther klapvogn den helt rette for dig. En Lux Panther klapvogn er fremstillet af økologisk bomuldsstof fra kontrolleret dyrkning og fyldmaterialet er 100% økologisk uld. Naturkind klapvogne er nogle af de førende økologiske klapvogne på markedet.

Vil du gerne nemt og enkelt kunne opbevare eller transportere klapvognen til dit barn, er dette også en let sag med en Naturkind Lux Panther klapvogn, da den kan foldes sammen til et minimum. Den kan passe til de helt små biler, og kan nemt gemmes væk i hjemmet.

Klapvognen er udstyret med låsbare, drejelige hjul, så du let kan navigere og manøvrere på turen. Det er muligt at vælge plastikhjul eller tilvælge punkteringsfrie hjul, uanset hvad valget bliver, er du med denne Naturkind Lux Panther klapvogn sikret et fast vejgreb også til diverse outdoor aktiviteter.

Produktdetaljer:

 • Mål sammenklappet:
 • Liggemål: 93 x 33 cm
 • Vægt: 14 kg
 • Vægtkapacitet: 22 kg
 • Justérbart styr: Ja fra 69 cm til 112 cm
 • Drejelige forhjul: Ja

NXT90 F

Outdoor Black Emmaljunga

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet på fossilfri fabrik med miljøcertificering
 • pros-icon.svg Vendbart klapvognsæde, der kan gøres helt fladt
 • pros-icon.svg Justérbar affjedring for komfortabel kørsel og køreglæde for dig og dit barn

Detaljeret gennemgang

Emmaljunga er et mærke, der går op i grønnere fremstilling og bæredygtighed. Med denne NXT90 F Outdoor klapvogn fra Emmaljunga er du derfor sikker på at have taget et miljøvenligt valg. Denne klapvogn er eksklusiv og rummelig, og der er fokuseret på at give køreglæde og -komfort for både dig og dit barn.

Derfor skal du vælge en NXT90 F – Outdoor Black Emmaljunga

En NXT90 F Outdoor klapvogn fra Emmaljunga er det ideelle valg for den bevidste forbruger, der går op i kvalitet, men også gerne vil skåne natur og miljø. Investeringer i grønnere fremstillingsmetoder har gjort fabrikken, hvor mærket producerer deres produkter til en fuldstændig fossilfri fabrik, der dertil har oprettet eget recycle program. For deres grønnere omstilling er har mærket fået miljøcertificeringen ISO14001 på fabrikken.

Denne miljøvenlige klapvogn fra Emmaljunga er udstyret med et vendbart klapvognsæde, der kan fungere fremadvendt eller vendt mod forældre. Sædet kan lægges helt fladt ned, så barnet kan tage sig et hvil eller en lur i klapvognen. Der er tre positionsmuligheder, så sædet kan indstilles efter behov. Klapvognen kan foldes sammen, så den nemt kan medbringes eller opbevares.

Komforten er i top for både barn og forælder, når man køber en NXT90 F Outdoor klapvogn fra Emmaljunga. Styret kan er et ergonomisk, justérbart styr, der kan tilpasses begge forældres højde. Stellet er et Outdoor offroad stel, hjulene er punkteringsfrie og affjedringen kan justeres, så køreglæden kan være i top for både dig og dit barn.

Produktdetaljer:

 • Mål sammenklappet: L 80 / B 48 / H 18 cm
 • Vægt: 17,8 kg
 • Justérbart styr: Ja
 • Drejelige forhjul: Ja

Evalite duo coal Joie

Den bedste billige duo klapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Ultralet design med plads til to børn og al deres bagage
 • pros-icon.svg Nem at klappe sammen med én hånd for nem opbevaring og transport
 • pros-icon.svg Individuelle justeringer til hvert barn

Detaljeret gennemgang

Har I to børn, der skal transporteres rundt i gaderne eller naturen, så er denne klapvogn den helt rette for jeres familie. Den har et ultralet design og kan nemt foldes sammen til at fylde et minimum, så den let kan opbevares eller medbringes.

Derfor skal du vælge en Evalite duo coal Joie

Evalite Duo Coal Joie klapvognen kan gøre hverdagen til en leg for en familie med to mindre børn. Er man på tur alene forælder, vil det være helt umuligt at skulle styre to klapvogne på én gang, hvorfor en duo klapvogn er en helt ideel løsning. På den måde kan man have begge børn med på tur og holde øje med begge to samtidig. Er man begge forældre på tur er denne løsning også at foretrække, kan det både er en overskuelig løsning for forældrene imens det kan give tryghed for børnene at være i hinandens nærvær. Den ekstra store indkøbskurv giver plads til at begge børns bagage.

Duo klapvognen fra Joie har et ultralet design, der både er gavnligt på tur med to børn samt når klapvognen skal medbringes eller hvis den skal op og ned af trapper eller andre forhindringer. Dertil er Evalite duovognen Joie klapvogn udstyret med quick fold, så den let kan foldes sammen med bare én hånd. Dette gør, at den nemt kan opbevares eller medbringes i diverse transportmidler. Klapvognen kan desuden stå op af sig selv, når den er sammenfoldet. Dette giver en masse fleksibilitet for familien i hverdagene og på ture.

Det er let at lave individuelle justeringer alt efter hvert barns behov med de justérbare benstøtter og rygpositioner. Det er muligt at låse forhjulenes position, og der er en fodbremse til, når barnevognen skal stå stille. En Evalite Duo vogn kan passe sammen med Joie Gemm og i-Gemm uden adaptere.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 10,5 kg
 • Justérbart styr: Ja
 • Drejelige forhjul: Ja

BabyTrold Jogger Sort

Den bedste billige løbejogger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Designet til løbeture og anden aktivitet til den aktive familie
 • pros-icon.svg Udstyret med håndbremse for nem håndtering på løbeturen
 • pros-icon.svg Stor varekurv til bagage på farten

Detaljeret gennemgang

Det kan være svært at nå forbi et fitnesscenter eller komme af sted på en løbetur, når man har en lille derhjemme, der skal være under opsyn hele tiden. Med en løbejogger har du en løsning på netop dette, da du nemt og enkelt kan tage barnet med på løbeturen. En BabyTrold Jogger er designet til at være din bedste løbemakker til pasning af den lille på din løbetur.

Derfor skal du vælge en BabyTrold Jogger – Sort

En løbejogger er det perfekte valg for aktive familier, der ønsker at kunne tage barnet med på løbeture eller til andre aktivitetsformer. Denne BabyTrold Jogger er designet til at være en perfekt babysitter under dine løbeture, så du kan få motioneret, det du gerne vil.

På styret af denne BabyTrold Jogger, sidder der en håndbremse, du hurtigt og enkelt kan bruge, når du ønsker at sætte farten ned eller stoppe op på turen, og løbejoggeren ikke skal fortsætte i fuld fart fremad. Dette giver både dig komfort samt en sikkerhed, så du ved, du altid kan holde styr på din babyjogger, også selvom det går ned ad bakke.

BabyTrold løbejoggeren er udstyret med en 5 punktssele, så dit barn er spændt godt fast under hele turen, selvom der kommer fart over feltet. Under sædedelen er en stor varekurv, så både vandflaske, energibar og babys bagage kan komme med på tur.

Produktdetaljer:

 • Mål sammenklappet: H 80 / B 15 / L 44
 • Liggemål: 93 cm
 • Vægtkapacitet: 15 kg
 • Justérbart styr: Ja
 • Drejeligt forhjul: Nej

UPPAbaby CRUZ Klapvogn, Jordan Grey

Den bedste billige klapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt stel og kan stå selv, når den er sammenfoldet
 • pros-icon.svg Stor og vendbar siddedel
 • pros-icon.svg Mulighed for udvidelse til travel system

Detaljeret gennemgang

Er du på jagt efter en budgetvenlig klapvogn i høj kvalitet? Med en UPPAbaby klapvogn er du sikret kvalitet, egenskaber og funktioner, der kan give din familie en masse glæde i hverdagen og på tur. Alt dette til en budgetvenlig pris, så der også er luft i regnskabet.

Derfor skal du vælge en UPPAbaby CRUZ Klapvogn, Jordan Grey

UPPAbaby Cruz klapvogn er en moderne, funktionel klapvogn, der er perfekt til, når familien skal på tur. Den kan bruges i al slags vejr. Den er udstyret med en kaleche med UPF50+ solbeskyttelse, der kan trækkes ud og ned for at beskytte mod solens stråler. Dertil medfølger der et regnslag samt insektnet til de regnfulde dage og sommerdagene med mange insekter i luften.

Stellet på Cruz klapvognen fra UPPAbaby er kompakt og vognen kan man let klappe sammen, så den ikke fylder, og den har dertil et let design. Denne klapvogn er derfor nem at have med på farten. Den kan desuden stå selv, når den er sammenklappet.

Siddedelen er stor og UPPAbaby klapvognen en større tumling kan derfor snildt være i vognen. Den kan bruges til helt spæde børn også, hvis man tilkøber lift eller autostol. Dette gør Cruz klapvognen til et rigtig godt køb til barnets første tid.

Produktdetaljer:

 • Mål sammenklappet: H 94 / L 35,5 / B 56,5 cm
 • Vægt: 9,8 kg
 • Justérbart styr: Ja
 • Drejelige forhjul: Ja

Thule Urban Glide2 Black On Black

Den bedste løbejogger

Fordele
 • pros-icon.svg Designet til at kunne bruges i alle terræner
 • pros-icon.svg Udstyret med drejehåndbremse og fodbremse for optimal kontrol
 • pros-icon.svg Sæde med polstret 5 punktssele og ventilation for komfort og sikkerhed
 • pros-icon.svg Udstyret med quick fold så klapvognen kan klappes sammen med én hånd

Detaljeret gennemgang

Er I en aktiv familie, der elsker at være på gåture eller gerne vil kunne løbe med jeres valgte klapvogn? I så fald er en denne Thule Urban Glide2 et genialt valg for jer, så I altid kan komme ud på gåtur eller en løbetur. En Thule Urban Glide2 klapvogn er specifikt designet til at støtte jer optimalt på gåture og løbetur og gøre dem sikre for både barn og forælder.

Derfor skal du vælge en Thule Urban Glide2  – Black On Black

Thule Urban Glide2 er en ultrasikker og multifunktionel klapvogn og løbejogger i én. Med denne model får du en klapvogn samt løbejogger, der kan bruges i alle terræner uden at kørekomforten for dig eller dit barn forringes. Er du på vej ned ad bakke eller ude på en løbetur giver klapvognen ekstra sikkerhed og kontrol med en drejehåndbremse, så vognen ikke kører fra dig, og dertil er der fodbremse til, når klapvognen skal stå stille.

På gåturene kan du let manøvrere rundt med drejeligt forhjul, og på løbeturene kan forhjulet låses fast, så du kan løbe derudaf i fuld fart. Affjedringen sikrer behagelige køreture uanset terræn og fart. Sædet er udstyret med foret en 5 punktssele, der giver optimal sikkerhed på de daglige ture, i ujævnt terræn samt på løbeturene med fart over feltet. Der er der indbygget ventilation i sædet og ventilationsvinduer i siderne, så dit barn aldrig får det for varmt selv på de rigtig varme dage med løb i solskinsvejr. Der er kigvinduer, så du nemt og uforstyrrende kan kigge til dit barn.

Denne Thule Urban Glide2, der fungerer som en 2i1 klapvogn og løbejogger, er udstyret med quick fold funktion, så den er let at klappe sammen og nemt kan opbevares eller medbringes. Vognen kan bruges helt fra spæd med babylift eller autostol, og den har den højeste vægtkapacitet i denne test, så den kan rumme større tumlinger. Man får derfor ultimativ fleksibilitet til hverdag og ture med denne klapvogn fra Thule.

Produktdetaljer:

 • Mål sammenklappet: 87 / 69 / 34 cm
 • Vægt: 11,4 kg
 • Vægtkapacitet: 34 kg
 • Justérbart styr: Ja
 • Drejeligt forhjul: Ja, låsbart
Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt design med foldbart sæde og plads til to børn op til 22 kg
 • pros-icon.svg Kan justeres og indstilles til børnenes individuelle behov
 • pros-icon.svg Udstyret med affjedring på alle 4 hjul for optimal kørekomfort uanset terræn

Detaljeret gennemgang

Har I tvillinger eller to mindre børn er det helt ideelt med en duovogn, hvor begge børn kan være samlet i én klapvogn, så det er muligt at holde styr på begge samtidig. En City Mini GT 2 double Jet klapvogn fra Baby Jogger er kompakt og funktionel, den kan let manøvreres rundt, og den er samtidig stabil og kan bruges uanset terræn.

Derfor skal du vælge en City Mini GT 2 double Jet Baby Jogger

En duovogn kan hurtigt blive stor og klodset, men denne City Mini GT 2 Double Jet Baby Jogger er en klapvogn i et kompakt design, hvor der stadig er plads til to børn helt op til 22 kg, som børn vejer ved ca. 3-4 års alderen. Det er let at navigere rundt på mindre gader og stræder, og ind gennem de fleste døråbninger. Klapvognen kan let klappes sammen, så den bliver nem at medbringe eller opbevare.

Det er let at justere både sæde og fodstøtter til børnenes individuelle behov på denne City Mini klapvogn fra Baby Jogger, da alt indstilles separat. På den måde kan det ene barn sagtens ligge og sove, mens det andet sidder og følger med og kigger ud. Børnene kan få en masse glæde af hinanden og sidde og hygge sig, fordi sæderne er placeret side om side. Dette kan også give tryghed i, at børnene er i hinandens nærvær.

For at øge komforten for børn og voksne er der affjedring på alle hjul, så køreturen bliver behagelig uanset terræn. Forhjulene er drejelige, men kan låses efter behov. City Mini GT 2 klapvognen har dertil justérbart håndtag, så man kan regulere alt efter, hvilken forælder der skubber vognen. Med mulighed for at udskifte begge siddedele til lifte eller autostole, er en City Mini GT 2 Double Jet klapvogn den perfekte løsning for familier med tvillinger en småbørn nær hinanden aldersmæssigt.

Produktdetaljer:

 • Mål sammenklappet: L 84 / B 75,5 / H 30,5 cm
 • Vægt: 16 kg
 • Vægtkapacitet: 2 x 22 kg + 4,5 kg i kurv
 • Justérbart styr: Ja
 • Drejeligt forhjul: Ja

Guide

Hvornår er barnet gammelt nok til klapvogn?

Som udgang er barnet parat til klapvogn, når det selv er i stand til at sidde oprejst uden støtte. Selvom barnet bliver støttet i ryggen af klapvognssædet belaster det stadig ryggen, når barnet skal sidde op længere tid ad gangen. Med mange klapvogne har man dog mulighed for at skifte siddedelen ud med en en babylift, så barnet kan ligge ned i klapvognen. Vælger man en klapvogn, hvor det er en mulighed, kan man sagtens købe sig en klapvogn, der kan bruges mens barnet er spæd.Foretrækker du at have en barnevogn til barnets første spæde tid, kan du læse mere om de bedste barnevogne på markedet samt blive guidet til, hvilken der er den rette for jer som familie i vores store barnevogn test.

Forskellen på en kombivogn, klapvogn og en løbejogger

Navnene på de tre forskellige vogne, altså “kombivogn”, “klapvogn” og “løbejogger” angiver meget fint, de tre væsentligste funktioner, de tre typer af vogne, har. En kombivogn kan fungere som barnevogn og klapvogn. En klapvogn kan klappes sammen og er nemme til ture og rejser, og en løbejogger kan du løbe med. Men alle vogne har oftest flere funktioner og kan bruge til andet end kun det, deres navne angiver. Læs mere i dette afsnit og bliv klogere på, hvad forskellene er på klapvogne og løbejoggere.

Kombivogn

En kombivogn er oftest en barnevogn og klapvogn i én. Som navnet indikerer har denne type vogn multifunktionelle egenskaber, og denne type kan derfor i starten af barnets liv fungere som en barnevogn og på sigt erstatte et køb af en klapvogn, når man skifter fra barnevognsdel til klapvognsdel. Dette kan være praktisk for enhver familie, da disse kan tilpasses forskellige livsstile og behov frem og tilbage alt efter, hvad familien skal bruge. Man slipper desuden for at skulle have flere vogne stående ved kun at vælge at købe én type vogn. De fleste kombivogne vil dog stadig ofte være en smule mere klodsede end en almindelig klapvogn, medmindre man skal gå på kompromis med størrelsen på ligge- og siddedelen. Derfor kan en almindelig klapvogn være nemmere at medbringe på ture og ferie, hvis man er en rejseglad familie på farten. Lyder en kombivogn mere som noget for jer, kan I  læse mere i vores barnevogn test om de bedste barnevogne på markedet. Der er flere kombivogne i blandt, så hvis denne type vogn, er den rette for jeres familie, kan I med fordel læse mere i barnevogn testen.

Klapvogn

En almindelig klapvogn har oftest fire hjul og kan klappes sammen, så den kan medbringes og opbevares nemt og enkelt. En klapvogn er mere handy, når man skal på farten, end hvis man har en klassisk barnevogn. De er ofte lette og har bevægelige hjul, så de er lette at manøvrere rundt. Nogle klapvogne kan bruges helt fra spæd, men fælles for de fleste er, at de ofte kan erstatte barnevognen, når barnet er blevet ældre, og indimellem selv vil gå, men stadig har brug for hvile i benene eller måske en lur i ny og næ, når man er på tur. Jo længere sidde- eller liggemål klapvognen har, des længere tid kan I bruge den til jeres ture.

Løbejogger

En løbejogger har oftest tre hjul, og kan den kan både fungere som klapvogn, men de er også designet til aktivitet og løbeture, så man kan motionere og samtidig være sammen med og passe sit barn. Det er en perfekt vogn til den aktive familie, der ofte godt kan lide at motionere og være på farten. Det kan for mange småbørnsforældre være svært at finde tid til motion og træningscentre, og så kan en løbetur med en løbejogger være en helt perfekt erstatning. Man skal nemlig ikke tage fejl af, hvor hårdt det er både at løbe samtidig med, at man skal skubbe barnet af sted. Med en løbejogger får du både kvalitetstid med dit barn samt en masse motion og får slået to fluer med ét smæk. Er du glad for friske ture og aktivitet i det hele taget, uden at være den store løbeentusiast kan en løbejogger stadig være et rigtig godt valg, da man kan bruge den som en god aktivitetsklapvogn også.

Guide til at finde den rette klapvogn

Når man er på jagt efter den helt rette klapvogn, kan det være svært at navigere rundt i de mange modeller, der findes. Der er flere parametre, der er fordelagtige at overveje i forbindelse med, at man skal ud og købe en klapvogn. Man kan med fordel vælge en af de 10 klapvogne, der er fremhævet på vores liste over de bedste klapvogne på markedet. Alle klapvognene og løbejoggerne har nemlig klaret sig godt i test, og er derfor klapvogne af høj kvalitet, der opfylder mange af de gængse behov, de fleste familie har i hverdagen og på tur. I dette afsnit kan du blive klogere på, hvilke overvejelser man bør gøre sig inden køb.

Hvilke behov skal klapvognen kunne opfylde?

For nogle er en klapvogn noget, der skal bruges hver eneste dag og for andre, er en klapvogn noget, der primært skal medbringes på ture længere fra hjemmet eller på rejser. Hvad end I som familie skal bruge klapvognen til, er det vigtigt, I overvejer netop dette parameter inden, I køber en klapvogn, så I hverken får købt en for stor eller for lille klapvogn til jeres behov. Bor I i byen og/eller i lejlighed muligvis uden elevator kan det være praktisk med en kompakt og let klapvogn, der let kan manøvreres, nemt kan fragtes op og ned ad trapper, og som kan klappes sammen, så den ikke står og fylder. Denne type klapvogn kan også være ideel til familie, der er meget på farten og skal medbringe klapvognen i transportmidler og med på rejser. Har man bare et ønske om en klapvogn, der skal kunne bruges i hele barnets første tid, er det en god idé at fokusere på at ligge- og siddedelen er stor nok til, at barnet kan vokse i klapvognen.

Skal klapvognen ofte medbringes i transportmidler?

I forlængelse af ovenstående afsnit kan vi komme lidt mere ind på, hvad der er ideelt, hvis klapvognen ofte skal med i transportmidler. Hvis man ofte skal have barnet og klapvognen med i offentlig transport eller bil, kan det være ideelt med en kompakt og let klapvogn, der både er nem at bære op i transportmidlerne og dertil bør de ikke fylde for meget. Har man brug for at tage klapvognen med på rejser og med i fly, kan det være meget bekvemmeligt med en rejsevenlig, let og kompakt sammenklappet klapvogn, hvor der eventuelt medfølger en transporttaske eller er påsat et håndtag til at bære vognen.

Hvor længe skal klapvognen kunne bruges?

Skal man helst kunne bruge klapvognen i nogle år, er det som nævnt en rigtig god idé at fokusere på en lidt større ligge- og siddedel og dertil også et stel, der kan bære et barn på over 20 kg. Mindre, letvægtige klapvogne kan ofte bære ca. 15 kg og har også en lidt mindre ligge- og siddedel.

Skal klapvognen bruges til gåture eller til løbeture i ny og næ?

I afsnittet om forskellene på klapvogne og løbejoggere, er det måske blevet mere klart, hvilken type klapvogn I som familie har brug for. Er man som familie på gåture og vil gerne medbringe klapvognen på ture rundt om i landet eller udlandet, kan en klapvogn være det helt perfekte valg. Der findes mange klapvogne, der er lavet til aktivitet og forskellige terræner, der kan bruges af mange familier. Er man en aktiv familie, der gerne vil kunne løbe en tur med vognen i ny og næ, er det helt ideelt at vælge en løbejogger. De fleste løbejoggere egner sig både som klapvogne og løbevogne, og nogle kan endda indstilles og justeres, så de passer helt perfekt til enten gåture eller løbeture alt efter, hvad behovet er.

Anden nyttig viden i denne klapvogn test

I dette afsnit kan du læse mere om, hvor længe man som familie normalt har brug for en klapvogn, hvordan I bedst sørger for at vedligeholde den, mens I har den samt, hvordan I bedst kan finde frem til et godt klapvogn tilbud.

Hvor længe bruges en klapvogn normalt?

Alt efter hvilken type klapvogn man vælger, kan en klapvogn bruges helt fra spæd eller fra, når barnet selv kan sidde oprejst og til barnet selv kan klare gåturene. Klapvognens størrelse kan også være medbestemmende. De fleste klapvogne kan bære mellem 15-25 kg, hvilket betyder, at barnet kan være mellem 3-5 år før det bliver for stort til at være i klapvognen. Er det vigtigt for en, at man kan bruge klapvognen længst muligt, skal man derfor lede efter en model med plads til at barnet kan vokse.

Guide til at vedligeholde klapvognen

Når man har været ude og investere penge i en ny klapvogn, vil de fleste gerne sørge for at vedholde den, så den holder bedst muligt. I dette afsnit kan I blive guidet til, hvad I bør fokusere på for at holdbarheden af jeres nyindkøbte klapvogn forlænges.

Luft klapvognen godt igennem jævnligt

Det er en god idé altid at få luftet klapvognen godt igennem jævnligt. Det er ikke altid nødvendigt, men bliver klapvognen fugtig eller våd, er det en god idé at tørre den og få den luftet igennem. Det er en god idé at opbevare klapvognen indendørs, da den derved ikke vil stå og få fugt, og den vil samtidig være beskyttet mod vind og vejr, når den ikke bruges.

Tør alle materialer af med indimellem

Nogle klapvogne har aftagelige dele, man kan tage af og få vasket i vaskemaskinen. Er dette ikke tilfældet, bør man huske at få tørret alle materialer af med en våd klud regelmæssigt, så skidt og bakterier bliver fjernet. Det er vigtigt, at man tørrer efter, så vognen ikke er våd, og det er en god idé herefter også at få luftet vognen igennem, så klapvognen ikke står klappet sammen fugtig, da dette er skønne forhold for bakterievækst.

Husk at vaske eller tørre stellet med en fugtig klud

En klapvogn er ofte ude i al slags vejr på de mange ture, man er på, og det er derfor vigtigt ligesom med de andre materialer, at man får vasket eller tørt stellet af med en fugtig klud, så skidt og snavs kommer væk. Det er også en god idé at undersøge eller spørge, om stellet har brug for at blive smurt ind imellem for, at man undgår rustpletter.

Husk at rengøre hjulene

Har du klapvognen stående indenfor, er det en god idé at få vasket eller tørret hjulene af inden, den kommer med ind, da man ellers hurtigt kan få hevet snavs med udefra ind i hjemmet. Dette er selvfølgelig vigtigst, hvis vejret udenfor er vådt, da hjulene ofte her vil blive mere snavsede. I de kolde måneder med regn, blæst og mudder er det en god idé at få vasket hjulene jævnligt, også selv hvis den ikke bliver opbevaret indendørs.

Beskyt klapvognen mod vind og vejr

I og med at klapvognen ofte vil komme til at blive brugt i forskellig slags vejr, er det en god idé at tænke over, hvordan man kan beskytte den mod at blive slidt og beskidt over tid. I de solrige måneder, er det en god idé både for barnet skyld, men også for vedligeholdelse, at man så vidt muligt holder klapvognen i skyggen. På den måde beskyttes klapvognen mod solens stråler, og den vil ikke på samme måde falme i farven. Selvom man har en klapvogn med kaleche, er det en god idé at benytte et regnslag, hvis man er på tur i regnvejr, da man på den måde undgår et vådt barn og en våd klapvogn, der skal tørre og luftes ekstra godt igennem. Flere klapvogne har medfølgende regnslag, men hvis dette ikke er tilfældet, er det en god idé at sørge for at finde et, der passer til klapvognen, så man undgår det flagrer for meget og generer barnet, når man er ude på regnfulde ture.

Undgå at overfylde klapvognen

Hvis man ønsker at klapvognen skal holde længst muligt, er det bedst man sørger for ikke at overfylde hverken kurven eller sædet med for mange ting eller et for tungt barn. Hvis barnet er blevet for stort til klapvognen, er det af komfort- og sikkerhedsmæssige årsager en god idé at droppe at forsøge at sætte barnet op i klapvognen, da man kan risikerer den går i stykker.

Sådan finder du et godt klapvogn tilbud

Hvis man også skal eller har brugt penge på en barnevogn, kan man godt være fristet til at ville finde en så billig klapvogn som muligt. Skal den ikke bruges særlig ofte, kan dette også være helt fint, men er I interesseret i at kunne bruge klapvognen en masse, har ønsker til funktionaliteter eller har brug for den nemt og enkelt kan medbringes og opbevares, er det en god idé at kigge efter en funktionel klapvogn i god kvalitet. Der findes både klapvogne og løbejoggere i forskellige prisklasser, og alt efter budget og ønsker, kan der være flere vogne, der kan passe helt perfekt til jeres familie. I kan med fordel læse om de 10 forskellige af de bedste klapvogne i denne klapvogn test, og dertil kan I holde øje med gode tilbud på klapvogne på de forskellige hjemmesider. Hvis I ikke skal bruge klapvognen lige nu, er det stadig en god idé at finde frem til den, I bedst kan lide, da I på den måde kan holde øje med, når netop denne drømmeklapvogn kommer på tilbud.

FAQ

Hvilken klapvogn er bedst i test?

I denne klapvogn test er det en B-Motion 4+ Inkl. Kaleche Cosmos Black fra Britax, der er kåret som den bedste klapvogn i test. Det er den på grund af dens multifunktionelle egenskaber samt fordi den både egner sig til ture i by og natur. Barnet har dertil mulighed for at vokse.

Hvad er forskellen på en klapvogn og en løbejogger?

Den helt store forskel på en klapvogn og en løbejogger er, at man kan bruge en løbejogger til at løbe ture med, og dette er en klapvogn sjældent egnet til. Der er en anden stabilitet og mulighed for fart med en løbejogger, som derfor kan være et ideelt valg for den aktive familie.

Hvad skal jeg prioritere i valget af klapvogn?

Det er vigtigt, at I prioritere de behov, I gerne vil have at klapvognen opfylder for jer. Der er stor forskel på, hvad der vil passe bedst til jeres familie alt efter, om I er aktive og vil kunne løbe med vognen, eller om I er rejselystne eller kun indimellem er på tur i omegnen af hjemmet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×