Klimeanlæg Test: De 5 bedste klimaanlæg

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Electrolux ChillFlex Pro mobil aircondition EXP34U338CW 4
flere funktioner

Electrolux ChillFlex Pro mobil aircondition EXP34U338CW

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med her i vores klimaanlæg test, hvor vi tester de 5 bedste klimaanlæg.
Hvis du har rejst sydpå, eller til store byer i USA, så har du helt sikkert boet i en lejlighed med klimaanlæg på et eller andet tidspunkt. Det er nemlig meget udbredt rundt omkring i verden. Herhjemme kender du det måske bedst fra din bil, men faktisk er der flere og flere, der vælger at få et klimaanlæg installeret i deres eget hjem til de varme sommerdage.

Der findes mange modeller på markedet, så hvordan vælger man lige det bedste?
I vores test af klimaanlæg har vi sammenlignet 5 modeller og set på deres fordele og ulemper. I vores købsguide kan du blive meget klogere på klimaanlæg, og hvad du skal tage højde for inden køb.

Du kan også tage et kig i vores sammenligningstabel, hvor du lynhurtigt kan få et overblik over de forskellige klimaanlæg.

Nedis ACMB1WT9

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Bærbar
 • pros-icon.svg Air Swing så luften fordeles godt i rummet
 • pros-icon.svg Kan styres via fjernbetjening

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nedis ACMB1WT9

Her får du et bærbart klimaanlæg der giver behagelig luft i dit hjem lige når du har brug for det. Enheden styres via fjernbetjening, og fordi den er bærbar kan du flytte den hen hvor end du vil, og du kan endda tage den med i sommerhuset eller campingvognen og få dejlig frisk luft der også. Klimaanlægget køres på hjul, så du behøver ikke at bekymre dig om hvor meget det vejer at flytte det.

Dette klimaanlæg har en kapacitet på hele 9000 btu/t, og kan køle et rum på op til 20 m2, derfor egner dette klimaanlæg sig ikke til meget store rum, men vil eksempelvis være oplagt at bruge i campingvognen eller forteltet.

Enheden er også udstyret med Air Swing, det gør at luften fordeles bedre og mere ensartet ud i hele rummet. Og som en ekstra funktion kan du planlægge kølingen op til 24 timer i forvejen, så du kan være forberedt,  hvis du ved at der kommer en ekstra varm dag eller nat.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fire hjul, to med bremser
 • pros-icon.svg Tre hastighedsniveauer
 • pros-icon.svg Touch-panel med LED belysning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Tectake Air conditioning

Med Tectake air conditioning får du rigtig meget klimaanlæg for pengene. Du får nemlig en ventilator, en luftfugter og en luftkøler i en og samme maskine. Du kan vælge imellem tre forskellige hastighedsniveauer, så du kan få det lige som du gerne vil have det i dit hjem. Alle funktioner styres via det smarte touch-felt som har LED-belysning. Eller hvis du lige har sat dig rigtig godt til rette i sofaen, så kan du også bare bruge den medfølgende fjernbetjening. Bemærk at batterier ikke medfølger.

Du kan også indstille lamellerne på klimaanlægget individuelt, så du kan styre luftstrømmen endnu bedre, det kan være du gerne vil have at de skal pege i en hel bestemt retning, eller at luften skal spredes så godt ud som muligt.

Med dette klimaanlæg får du transportabel aircondition, og du kan derfor altid placere det lige der hvor der er brug for det, eller du kan tage det med dig hvis du skal i sommerhus eller lignende. Klimaanlægget har en 8 timers timerfunktion, så du på forhånd kan indstille hvor, og hvordan du gerne vil have dit hjem kølet ned, så du kan få en behagelig temperatur indendørs. Det kan være at du gerne vil indstille dit anlæg til at starte på det tidspunkt hvor du skal i seng, så du altid har et dejligt afkølet soveværelse.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg WiFi-kontrol
 • pros-icon.svg Kan køle store rum, op til 130 m3

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge DeLonghi PAC EX130 Eco

Her får du et premium klimaanlæg der renser luften og giver et sundt indeklima. Som noget helt særligt kan dette klimaanlæg styres med WiFi kontrol via den unikke app, så du kan tænde for dit klimaanlæg når du er på vej hjem, og ønsker at komme hjem til kølig luft, en behageligt soveklima og et bedre indeklima. Dette er en god aircondition til dig med et større hus, fordi den her hele 13000 BTU kølekapacitet, der kan køle et rum helt op til 130 m3.

Det kan også være du gerne vil nedkøle en stor garage, eller et loftsrum hvor der ikke må blive alt for fugtigt.

Som noget ekstra kan anlægget også reducere energiforbruget med op til 30%, med den specialdesignede EscoRealFeel-teknologi, derfor er anlægget særligt energieffektiv, og har et imponerende lavt energiniveau.

Hvis du ikke har lyst til at styre din nye aircondition via app’en, så kan du selvfølgelig også gøre det via det display du finder på fronten af maskinen. Sidst med ikke mindst er dette mobile klimaanlæg udstyret med håndtag og robuste hjul, så du nemt kan flytte det fra rum til rum og styre temperaturen.

Electrolux ChillFlex Pro mobil aircondition EXP34U338CW

flere funktioner

Electrolux ChillFlex Pro mobil aircondition EXP34U338CW
Fordele
 • pros-icon.svg Flere brugbare funktioner
 • pros-icon.svg God til mindre rum
 • pros-icon.svg Nemt at flytte rundt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Electrolux ChillFlex Pro mobil aircondition EXP34U338CW

Electrolux chillflex pro exp26u338cw er et klimaanlæg med flere funktioner. Du kan både  bruge det til afkøling, filtrering og rensning og det er derfor en meget alsidig model. Derfor er dette ikke blot et klimaanlæg du kan bruge til at køle dit soveværelse, i de varme måneder, nej du kan faktisk bruge det året rundt. Du styrer hurtigt klimaanlægget med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Apparatet kan afkøle rum og give bedre indeklima på lokaler op til 50 m2, og har en afkøling kapacitet på 3,5 kW. Klimaanlægget har både stabile hjul og smarte håndtag, så du nemt kan flytte det rundt i dit hjem for effektiv nedkøling, rensning eller filtrering.

Fordele
 • pros-icon.svg Affugtnings Funktion
 • pros-icon.svg Fylder ikke meget
 • pros-icon.svg Bæredygtig løsning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge DeLonghi PAC N90 ECO Silent

Med delonghi pac n90 eco silent, får du et klimaanlæg med lavt støjniveau men stadig effektiv afkøling. Du kan køle rum på op til 85 m3, og vælge imellem 3 forskellige hastighedsindstillinger. Derudover har denne maskine også en affugtnings funktion på op til 34 liter i døgnet, så du regulerer luftfugtighed og undgå fugtige omgivelser.

DeLonghi er kendt for at lave elegante og moderne modeller, der ser flotte ud i dit hjem, og fylder så lidt som muligt, mens du stadig får en utrolig kraftfuld aircondition. Der er også håndtag og hjul monteret, så du får et mobilt klimaanlæg.

Dette er det bedste klimaanlæg hvis du gerne vil gå efter en mere energivenlig løsning, da gassen i denne maskine er mere energivenlig end i de fleste andre modeller. Du kan både styre klimaanlægget via kontrolpanelet eller via en trådløs fjernbetjening, og hæve eller sænke temperaturen. Delonghi pac n90 eco klimaanlæg har energiklasse a.

Guide

Sådan vælger du det bedste klimaanlæg

Der findes mange forskellige klimaanlæg, og derfor kan det være svært at finde den bedste aircondition for dig og dit hjem, hvis ikke du ved hvad der er vigtigt at tage højde for. I nedenstående købsguide tager vi dig igennem alle de aspekter du bør tage højde for inden køb.

Forskellige typer klimaanlæg

Der findes både stationære klimaanlæg og mobile aircondition, og det handler om for dig, at finde ud af hvilket type der passer bedst til dit hjem, og netop her kommer vores aircondition test dig til gode.

Fastmonteret aircondition

De stationære klimaanlæg er fastmonteret, og kan derfor ikke flyttes rundt til forskellige rum. Derfor er det vigtigt at de monteres der hvor du bedst får glæde af den. De fleste fastmonterede klimaanlæg styres via en smart fjernbetjening, hvor du kan vælge temperatur, hastighed osv.

Flytbart klimaanlæg: 

Hvis du vælger et mobilt klimaanlæg, kan du trække det rundt hvor end du vil, og vil også have mulighed for at tage det med hvis du f.eks. skal i sommerhus eller campingvogn. Dette er oplagt for dig der har en større bolig, og har brug for at kunne nedkøle forskellige rum.

Kapacitet og støj

Når du skal finde ud af hvor stor kapacitet dit klimaanlæg skal have, skal du igen tænke på hvilke rum du gerne vil bruge den til. Hvis du blot er soveværelset du gerne vil holde på en konstant temperatur når du skal sove, så er det selvfølgelig ikke nødvendigt med en meget høj kapacitet. Er det derimod store rum såsom køkken alrum, garage eller loftsrum, så har du brug for mere kapacitet.

Det er også vigtigt at sætte dig ind i hvor meget modellen larmer. Hvis du gerne vil nedkøle det rum du skal sove i, så er det f.eks. ikke ret optimalt med et klimaanlæg der brummer natten lang. Alle producenter af klimaanlæg noterer enhedens støjniveau i decibel, og jo lavere tallet er, desto bedre. Som guideline kan du tænke på at lydniveauet på en normal samtale mellem to mennesker er 60 dB.

Økonomi

Når vi snakker økonomi og klimaanlæg, så er der selvfølgelig den åbenlyse faktor som er prisen for selve klimaanlægget. En anden, men vigtig ting du også bør overveje er strømforbruget. Nogle af de lidt større klimaanlæg kræver forholdsvis meget strøm for at køre, og dette skal du selvfølgelig tage med i dine beregninger.

Ekstra funktioner

Nogle klimaanlæg har forskellige ekstra funktioner, såsom rensning og reducering af luftfugtigheden. så du skal også gøre op med dig selv, om du ønsker en klimaanlæg der blot kan ændre temperaturen, eller om du gerne vil have andre funktioner.

Du skal også se på timer funktioner, om du kan bede maskinen slukke eller starte på bestemte tidspunkter, så der f.eks. er en rar temperatur allerede når du kommer hjem. Nogle klimaanlæg kan også bruges til at hæve temperaturen hvis det er koldt udenfor.

Har jeg brug for et klimaanlæg?

Sidst, men ikke mindst skal du selvfølgelig gøre op med dig selvom du har brug for aircondition i dit hjem. Det vil, lige meget hvad du gør, blive en ekstra udgift for dig i forhold til dit strømforbrug, så du skal veje op om det er det værd.

I Danmark begynder det at blive varmere og varmere om sommeren, og ofte når vi rimelig høje temperaturer når solen står højest på himlen. For mange kan det være rigtig svært at sove når det er alt for varmt, og så kan et klimaanlæg være som sendt fra himlen. Du skal også huske på at du jo ikke behøver bruge klimaanlægget hver dag, og på den måde spare på strømmen, så din regning ikke stiger til vejrs.

Sådan fungerer et airconditionanlæg

Hvis du nu sidder og tænker over hvordan sådan et klimaanlæg/aircondition anlæg virker, så læs med. Vi vil prøve at forklare det så nemt som muligt. Et klimaanlæg fungerer faktisk lidt på samme måde som et køleskab. Der er dog den store forskel at et køleskab køler i meget begrænset omfang, mens et klimaanlæg kan afkøle større arealer, alt efter kapaciteten.

Selve kølingen foregår ved at maskinen fordamper væske, og derefter suger varmen fra omgivelserne. Kølemidlet dirigeres ind i et fordampnings system med lavt tryk, og det lave tryk sørger for at det kølemiddel fordampes til en form for gas, som afkøler anlæggets ribber. Overfladen på ribberne er stor, og derfor kan de sænke temperaturen på den luft der så bliver sendt ud i rummet.

Det betyde altså at i korte træk, så er det kølemiddel, omdannet til gas der afkøler ribberne, og ribberne er så med til at afkøle rummet hvor klimaanlægget er placeret.

Hold luften frisk og kold på egen hånd

Hvis du ikke er helt sikker på at du faktisk har brug for et klimaanlæg, så kan du starte med at prøve forskellige andre metoder der er til at holde dit hjem køligt og med sund fugtighed. Det er eksempelvis en god start at lufte ud hver dag. Sørg for at åbne alle vinduer, så du får luftet rigtig godt igennem. Noget andet du kan gøre er at købe mørklægningsgardiner, så du kan holde solens varme ude, når det er ekstra varmt udenfor.

Undgå at bruge apparater der opvarmer dit hjem. Hvis det er ekstra varmt, så grill maden udenfor, eller lav en frisk salat til aftensmad, istedet for at tænde ovn og kogeplader, som sender varm luft ud i dit hjem, En sidste ting du kan gøre, er at sørge for at luften bliver godt cirkuleret i dit hjem. Dette kan du f.eks. gøre ved at købe en ventilator. De koster ikke ret meget, og bruger heller ikke voldsomt meget strøm, men de er gode til at få luften cirkuleret rundt engang imellem.

FAQ

Hvilket klimaanlæg er bedst i test?

Det bedste klimaanlæg i test er Nedis ACMB1WT9. Her får du et klimaanlæg til en god pris, med flere funktioner, bla. Airswing der fordeler luften godt i rummet.

Skal jeg vælge mobilt eller fastmonteret klimaanlæg?

Det kommer meget an på dine behov. Hvis du har brug for at køle mange forskellige rum, så skal du vælge det mobile, og hvis du blot har brug for at afkøle et enkelt rum, så kan det fastmonterede klimaanlæg være det rigtige for dig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×