Knivsliber Test: 9 bedste knivslibere i test (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

2
Den bedste elektriske knivsliber

Chef's Choice 1520

4
Den bedste slibesten

QKnives Korn 1000 / 6000

5
En billig knivsliber med fod

Cibumic Knivaftrækker

9
Lavpris knivsliber med non-stick belægning

Fiskars Roll-Sharp 1001482

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne knivsliber test kan du læse om de bedste knivslibere til forskellige typer af knive. Vi anbefaler Onyx 4-i-1 knivsliber, da den lever op til alle forventninger, kan bruges til flere køkkenredskaber og endda sælges til en yderst budgetvenlig pris. Alle modeller i denne test adskiller sig dog fra hinanden, så du kan udmærket læse med, hvis du ønsker en model, der passer specifikt til dine behov.

Efter gennemgangen af produkterne kan du desuden læse mere om, hvad forskellen på en knivsliber, slibesten og et strygestål er. På den måde er du godt klædt på til at kunne vedligeholde dine knive i fremtiden.

Onyx 4-i-1

Den bedste knivsliber

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at slibe alle køkkenknive, da den både har diamant, wolfram og keramik
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, så alle kan få råd til en velfungerende knivsliber
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag sikrer en god komfort under arbejdet

Detaljeret gennemgang

Vi vil anbefale dig at investere i denne knivsliber fra Onyx, da den giver alle andre typer baghjul. Af den grund har vi da også valgt at kåre den som bedst i test over de andre produkter i denne knivsliber test. Modellen er en universal knivsliber, der kan slibe alle slags knive uden problemer. Derudover sælges den endda til en ultra lav pris.

Derfor skal du vælge Onyx 4-i-1

Det er jo næsten ikke til at få armene ned over denne knivsliber fra mærket Onyx. Endnu engang må vi bare indrømme, at Onyx har blik for kvalitet og funktionalitet. Deres knivsliber er en manuel model, så du skal selv stå for en del af arbejdet. Til gengæld kan du bruge den til alle dine knive, da den er universal. Den har fire trin, hvoraf én er særligt udviklet til sakse, mens de andre tre sliber med henholdsvis diamant, wolfram og keramik. Dette resulterer i den perfekte slibning af enhver kniv.

En anden klar fordel ved denne knivsliber er, at den har en ergonomisk opbygning, hvilket sikrer, at det effektive håndtag er komfortabelt at holde om. Derudover er den enkel og stilren i udseende, hvorfor man gerne vil have denne knivsliber stående fremme i køkkenet. Som om alt det ovenstående ikke var nok, så kan denne knivsliber blive din for nærmest ingen penge. Den sælges nemlig til en ultra lav pris, så alle kan faktisk få råd til en velfungerende knivsliber af høj kvalitet.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort
 • Materiale: Diamant, wolfram og keramik

Chef's Choice 1520

Den bedste elektriske knivsliber

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med to slibetrin og polering for bedst mulig slibning af diverse knive
 • pros-icon.svg Elektrisk variant, der minimerer mængden af arbejde for forbrugeren
 • pros-icon.svg Består bl.a. af en diamant slibesten for længst mulig holdbarhed

Detaljeret gennemgang

Denne knivsliber er en elektrisk variant, så du skal kun gøre et absolut minimum selv for at få dine knive helt skarpe igen. Produktet har to slibetrin til henholdsvis vestlige og asiatiske knive, og så sikrer et sidste trin optimal polering af knivene. Dette er desuden en diamantbelagt slibesten, så knivsliberen kan holde i rigtig mange år.

Derfor skal du vælge Chef’s Choice 1520

Du skal investere i denne knivsliber fra Chef’s Choice, hvis du vil være sikker på at få en knivsliber, der kan holde i mange år og som egner sig til slibning af forskellige slags knive. Modellens slibesten er diamantbelagte, hvilket garanterer en lang levetid, da materialet ikke bliver varmt ved brug og formår at bevarer formen. Du kan altså få glæde af din knivsliber i mange år, hvis du vælger denne variant. 

Derudover har du mulighed for at benytte denne knivsliber til både vestlige og asiatiske knive. Maskinen er en elektrisk knivsliber, der er inddelt i tre forskellige trin. To af disse er slibetrin, hvor asiatiske knive slibes i en vinkel på 15 grader, mens den for vestlige er sat til 20 grader. Der slibes én side ad gangen. Herefter kan du med fordel benytte det sidste trin, der finsliber og polerer æggen på kniven, så den holder sig skarp længst muligt.

Produktdetaljer

 • Højde: 10,7 cm
 • Dybde: 10,7 cm
 • Bredde: 25,4 cm
 • Vægt: 1,8 kg
 • Farve: Hvid og sort
 • Materiale: Børstet stål

Anysharp Pro

En professionel knivsliber med stilrent design

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med tanke for et stilrent og elegant design – og sælges til en billig pris
 • pros-icon.svg Hurtig slibning af knive af enhver slags
 • pros-icon.svg Mulighed for enhåndsbetjening, da produktet står fast via en sugekop

Detaljeret gennemgang

Denne knivsliber er ideel til både private hjem og professionelle kokke. Det kræver blot at føre kniven gennem sliberen 3 til 4 gange, og så er kniven helt skarp igen. Du er desuden garanteret en høj sikkerhed, da modellen er udviklet med en sugekop. Dette resulterer i mulighed for enhåndsbetjening. Produktet er stilren og elegant i sit udseende.

Derfor skal du vælge Anysharp Pro

Uanset om du er professionel kok eller bare gerne vil have, at dine knive virker effektivt, når du laver mad til familien, så er denne knivsliber en god investering. Det kræver langt fra alverden at få slebet knivene til perfektion med denne knivsliber. Dens blade er fremstillet af tungsten, hvorfor det kun kræver at føre kniven igennem 3 til 4 gange før, at den rette skarphed er opnået. Der slibes med en vinkel på 20 grader.

Det er muligt at slibe alle slags knive med dette produkt, også knive med bølgede blade. Knivsliberen er desuden nem at betjene, da den er udstyret med en praktisk sugekop i bunden. Denne holder sliberen på plads, hvilket gør det muligt at slibe med blot én hånd. Du behøver ikke kun at stole på vores ord med denne model. Den er bl.a. blevet rost af Pru Leith, Ken Hom og Jamie Oliver, der alle er kendte navne inden for gastronomiens verden. Vi kan garantere, at produktets stilrene design vil passe ind i ethvert køkken.

Produktdetaljer

 • Højde: 7 cm
 • Dybde: 6,3 cm
 • Bredde: 6,3 cm
 • Vægt: 178 gram
 • Farve: Sort og sølv, rød eller mørkegrå
 • Materiale: Metal

QKnives Korn 1000 / 6000

Den bedste slibesten

Fordele
 • pros-icon.svg Dobbeltsidet slibesten, der bare kan foretage groft og fint slibearbejde
 • pros-icon.svg Leveres med opbevaring til stenen, så den er nemmere at benytte og opbevare

Detaljeret gennemgang

Denne knivsliber fra QKnives skiller sig en smule ud fra de tidligere nævnte produkter i denne test, da dette er en slibesten. Det betyder, at du skal klare en stor del af arbejdet, når dine knive skal slibes, men at du til gengæld også har de bedste betingelser for et godt resultat, der passer til dine behov. 

Derfor skal du vælge QKnives Korn 1000 / 6000

Hvis du er på jagt efter den bedste slibesten, så skal du se nærmere på denne model fra QKnives. Modellen sikrer en god slibning af diverse typer af knive, så de kan beholde deres skarphed og høje kvalitet i længere tid. Lige netop denne slibesten har to sider: en på 1000 korn og en på 6000 korn. Siden på 1000 korn er til det grovere slibearbejde, da denne hjælper med at rette ujævnheder til. Siden med 6000 korn fint sliber kniven og gør den ultra skarp.

Det er vigtigt, at du lægger denne slibesten i vand – gerne 15 minutter før du tager den i brug. På den måde opnår du de bedste resultater under slibningen. Slibestenen leveres med flere tilbehørsdele. F.eks. kommer den med en vinkel, der kan bruges til at få den helt rette slibning af knivene. Vinklen hjælper dig med at holde en 15 graders vinkel under slibning. Derudover får du en bambus holder, som du kan opbevare slibestenen i og så holder gummikanten fast på stenen, så den ikke glider rundt.

Produktdetaljer

 • Højde: 6 cm
 • Dybde: 3 cm
 • Bredde: 18 cm
 • Farve: Blå
 • Materiale: Korn (der medfølger også gummikant og bambusholder)

Cibumic Knivaftrækker

En billig knivsliber med fod

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en ultra lav pris på trods af sin gode funktionalitet
 • pros-icon.svg Brugervenlig i opbygning, så selv nybegynderen får det optimale ud af sliberen
 • pros-icon.svg Nem rengøring af knivsliberen, så den er klar til næste slibning

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne knivsliber (også kaldet knivaftrækker) fra mærket Cibumic, kan du få fingrene i en model, der er brugervenlig og sælges til en billig pris. Den brugervenlig opbygning gør denne knivsliber ideel for nybegyndere og personer, der bare vil klare arbejdet hurtigt.

Derfor skal du vælge Cibumic Knivaftrækker

Ønsker du en billig knivsliber? Du skal på ingen måde bekymre dig om dit budget, hvis du vælger denne knivsliber fra Cibumic. Det skyldes, at denne knivsliber sælges til en billig pris, så alle kan få råd til den. Modellen er fremstillet af ABS med skæreelementer af Wolfram carbide. Dette sikrer dig en velfungerende knivsliber i høj kvalitet, der kan benyttes i mange år fremover og til en lang række knive.

Det kræver ikke en masse viden om knivslibning at benytte denne variant. Det skyldes, at den er udviklet med tanke for brugervenlighed. Af den grund kan selv nybegyndere let få det fulde udbytte af denne knivsliber. Det eneste du skal gøre er at trække knive mod dig gennem klingen et par gange – og så er det allerede skarpere. Du kan desuden let rengøre knivsliberen efter brug, da det blot kræver et par strøg med en fugtig klud.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv
 • Materiale: Wolfram carbide og ABS
 • Leveres med en fod

Chef's Choice 320

En god knivsliber til vestlige knive

Fordele
 • pros-icon.svg Er særligt velegnet til vestlige knive grundet opbygning med diamantbelægning
 • pros-icon.svg Sliber knivene i to trin, groft og fint, samt kan benyttes til takkede knive

Detaljeret gennemgang

Der findes mange forskellige knivslibere på markedet, og det er vigtigt, at du får valgt en variant, der passer til de knive, du har i hjemmet. Denne knivsliber fra Chef’s Choice er ideel til vestlige knive, da slibeknivene er belagt med små diamanter. Knivene slibes desuden i to trin for bedre resultater.

Derfor skal du vælge Chef’s Choice 320

Hvis du primært benytter dig af vestlige knive, så kan du udmærket gå efter denne model fra Chef’s Choice, da den er særligt velegnet til slibning af denne slags knive. Det er altså ikke en ideel model, hvis du udelukkende har japanske knive i huset. Lige netop denne variant er en elektrisk knivsliber, der sliber knivene i to forskellige trin. Det første trin foretager en grovslibning af kniven, mens trin 2 er en polering. Det andet trin kan også benyttes til slibning af takkede knive – f.eks. en brødkniv.

Modellen består af diamantbelagte slibesten. Dette er en fordel ved knivsliberen, da diamant som materiale ikke bliver opvarmet ved brug. På den måde vil knivsliberen ikke blive slidt med tiden, men i stedet holde formen og sine egenskaber. Derudover skåner diamantbelægningen knivene mest muligt under slibning, så de ikke ødelægges.

Produktdetaljer

 • Farve: Hvid
 • Materiale: Diamant

Zwilling TWIN Pro 250/1000

En slibesten til grov og fin slibning

Fordele
 • pros-icon.svg To sider med forskellig kornstørrelse for flere typer af slibning
 • pros-icon.svg Elegant udseende, som gør slibestenen pæn at have liggende fremme
 • pros-icon.svg Egner sig til alle slags knive, men især til Zwillings egne

Detaljeret gennemgang

Denne slibesten fra Zwilling er egnet til alle knive, men især til knivene fra deres eget mærke. Du kan derfor med fordel investere i denne variant, hvis du primært har Zwilling knive derhjemme. Du kan også vælge den for dens egenskaber med både grov og fin slibning – eller dens pæne udseende.

Derfor skal du vælge Zwilling TWIN Pro 250/1000

Vil du gerne have en slibesten frem for en elektrisk knivsliber? Så kan det udmærket tænkes, at denne model fra Zwilling er noget for dig, da det netop er en velfungerende slibesten. Det kræver en smule at benytte en slibesten, men når man først har fået taget på det, så er denne metode klart at foretrække til slibning af knive. Denne slibesten kan reelt bruges til alle knive på markedet, men er særligt velegnet til Zwillings egne blade.

Slibestenen er udstyret med to forskellige kornstørrelser, så du både kan slibe fint og groft. Siden med en kornstørrelse på 250 er ideel til grovere slibning af knivene, mens siden med en kornstørrelse på 1000 korn sikrer en mere fin slibning. Produktet har et elegant udseende, hvorfor det ikke er en irriterende genstand at have liggende fremme.

Produktdetaljer

 • Højde: 4 cm
 • Længde: 20 cm
 • Bredde: 8,5 cm
 • Farve: Grå
 • Materiale: Sten

Global G-74

Det bedste strygestål

Fordele
 • pros-icon.svg Strygestål af professionel kvalitet, der både giver skarphed og større præcision
 • pros-icon.svg Udstyret med et godt greb, så du har kontrol over strygestålet ved brug
 • pros-icon.svg Længden er god til de fleste knive

Detaljeret gennemgang

Dette strygestål fra mærket Global er velegnet til dig, der ikke blot har brug for en lidt skarpere kniv, men også ønsker at rette op på knivsæggen. Produktet adskiller sig fra de andre i denne test ved at rette op på hak og ujævnheder, der opstår ved brug.

Derfor skal du vælge Global G-74

Hvis du leder efter et redskab, der både kan gøre din kniv en smule skarpere og udbedre ujævnheder og hak i dens overflade, så skal du investere i dette strygestål fra Global. Produktet hjælper med at genoprette knivens æg, så den kan skære mere præcist gennem diverse ingredienser igen. Med tiden vil alle knive have brug for at få genoprettet deres æg, da denne slides ved brug.

Du kan roligt stole på, at dette strygestål fra Global er af høj kvalitet. Det er udviklet med tanke for professionel standard og fikser således kniven med bare et par få strøg. Produktet er udviklet med en komfortabelt og godt greb, så du har fuld kontrol over redskabet. Vær gerne opmærksom på, at kniven skal holdes i en vinkel á 10 til 15 grader, når de slibes på dette strygestål.

Produktdetaljer

 • Længde: 22 cm
 • Farve: Sølv
 • Materiale: Stål

Fiskars Roll-Sharp 1001482

Lavpris knivsliber med non-stick belægning

Fordele
 • pros-icon.svg En af de billigste knivslibere på markedet, der stadig er af høj kvalitet
 • pros-icon.svg Udviklet med non-stick belægning og kan bruges til alle knive
 • pros-icon.svg Kan tåle maskinvask, så kan du nemt rengøre den efter brug

Detaljeret gennemgang

Du har mulighed for at få det fulde udbytte ud af denne knivsliber, uanset om du er venstre- eller højrehåndet. Modellen er nemlig udviklet til at kunne bruges af alle brugere og er endda egnet til knive af enhver serie. Derudover er den i høj kvalitet med non stick belægning, selvom den sælges til en utroligt lav pris.

Derfor skal du vælge Fiskars Roll-Sharp 1001482

Fiskars har endnu engang formået at udvikle et produkt, der ikke blot er af høj kvalitet, men samtidig er utrolig funktionel. Og så denne knivsliber kan endda blive din for nærmest ingen penge, da den sælges til lavpris. Der er altså ingen undskyldning for ikke lige at tage et kig på denne knivsliber. Du skal ikke engang undgå den, selvom du ikke har Fiskars knive. Modellen kan nemlig benyttes til alle knive, da den består af en keramisk slibesten. Du skal dog undgå at bruge den på takkede knive.

Du har mulighed for at betjene denne knivsliber, uanset om du er højre- eller venstrehåndet, da den kan bruges begge veje. Modellen sliber kniven skarp på ingen tid, og så skal du ikke engang stå at bøvle med rengøringen efterfølgende. Det skyldes, at denne sliber tåler maskinvask, hvorfor den blot kan komme en tur i opvaskemaskinen.

Produktdetaljer

 • Højde: 12,5 cm
 • Længde: 22,7 cm
 • Bredde: 7 cm
 • Vægt: 64 gram
 • Farve: Sort
 • Materiale: Keramisk slibesten

Guide

Sådan vælger du den bedste knivsliber

Den ovenstående knivsliber test har vist, at der findes mange forskellige knivslibere på markedet. Af den grund vil vi i de nedenstående afsnit sætte fokus på, hvilke typer af knivslibere du kan vælge imellem og hvad du skal lægge vægt på i købet for at finde frem til den helt rette variant for dig.

 • Type af knivsliber: Du kan med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du ønsker en manuel eller elektrisk knivsliber før du går på jagt efter en ny model. Derudover skal du også gerne overveje, om du foretrækker brugen af en knivsliber eller en slibesten – du kan læse mere om forskellen på de to i et senere afsnit
 • Hvilken kniv skal slibes: Der er stor forskel på knive og hvad de kan tåle for en type slibning. Sørg derfor for, at du finder en knivsliber af et materiale, der passer til dine knive. Du skal især være opmærksom på, om sliberen er velegnet til vestlige eller asiatiske knive – eller kan bruges til begge
 • Fin eller grov slibning: Sørg for, at typen af slibning passer til dit behov. Nogle knivslibere kan kun slibe groft, mens andre kun sliber fint. Det kan anbefales at prioritere en model, der kan begge dele
 • Prisklasse: Hold et vågent øje med knivsliberens pris. Du kan få gode modeller i alle prisklasser, hvilket ovenstående test illustrerer, og derfor er der ingen grund til at betale overpris for en knivsliber, hvis ikke modellen virkelig lever op til alle dine forventninger

Der er flere måder at vedligeholde knive på

Når du overvejer at vedligeholde dine knive, så skal du først og fremmest sætte dig ind i, hvad de enkelte metoder gør for knivens opbygning. F.eks. er det ikke det samme at slibe kniven som at skærpe den. Det er to forskellige metoder, der hver især sikrer en bedre kniv. Du kan med fordel både skærpe og slibe kniven. Læs mere om forskellen på de forskellige vedligeholdelsesmetoder i de nedenstående afsnit.

Strygestål

Strygestål har til formål at skærpe kniven. Skærpningen udjævner de små hak og skævheder, som kniven uundgåeligt vil få, når den regelmæssigt er i brug. Dette gælder, uanset om du benytter den til frugt, grønt, kød, at skære gennem ben etc. Strygestål hjælper altså med at forlænge knivens levetid og sikre, at den skærer godt og præcist. Redskabet gør ikke som sådan kniven skarpere på samme måde som en knivsliber, men sikrer, at knivsæggen fortsat er i en optimal vinkel.

Det er en fordel at benytte strygestål regelmæssigt. Du kan udmærket skærpe knivene før du sliber dem, så du er sikker på, at de bliver så skarpe som muligt og stadig skærer præcist. Vil du vide mere om strygestål? I så fald kan du læse vores test af strygestål, hvor vi guider dig til de bedste produkter og hvordan man reelt benytter et strygestål.

Knivsliber

Knivsliberen har samme formål som en slibesten: at gøre kniven skarp igen. Med tiden vil en kniv blive mere og mere sløv, hvorfor det er en god ide at have enten en knivsliber eller slibesten til rådighed. Du kan få knivslibere som både manuelle varianter og elektriske. Fordelen ved at benytte en knivsliber, uanset om den er manuel eller elektrisk, er, at det er en enkel måde at slibe knivene på i forhold til en slibesten, da man ikke behøver at have sat sig så grundigt ind i processen for at gøre det rigtigt.

Slibesten

En slibesten er en rigtig god investering, hvis du vil sikre den bedste slibning af dine knive. Som nævnt kræver det en smule mere viden om processen end med en decideret knivsliber, så du skal være forberedt på at lægge lidt mere arbejde i det. En slibesten er dog nemmere at opbevare, da den generelt fylder mindre end en maskine-knivsliber. Derudover kan du få modeller med forskellige kornstørrelser på siderne, hvilket giver dig større mulighed for at finde et redskab, der er egnet til dine knive.

Står du og mangler en god kniv til skæring af diverse ingredienser i køkkenet? Du kan finde inspiration til købet i vores køkkenknive test. Skal kniven specifikt bruges til skæring af kød, kan du i stedet se nærmere på udvalget i vores kokkekniv test.

Sådan er denne knivsliber test udført

Vi har benyttet en del tid på at undersøge markedet for at være i stand til at udvælge de modeller, der kan kategoriseres som værende de bedste. Undervejs i processen har vi søgt inspiration hos diverse testkilder, samt benyttet os af ekspertudtalelser og forbrugeranmeldelser. Dette har været medvirkende til at give os et indblik i, hvilke knivslibere der klarer sig godt i test, men samtidig virker optimalt ude hos forbrugeren.

FAQ

Hvilken knivsliber er bedst i test?

Vi har kåret en Onyx 4-i-1 knivsliber som bedst i test. Modellen sælges til en billig pris, er yderst holdbar og kan bruges til slibning af mange knive. Læs mere og find den rette til dig her.

Hvordan bruger man en knivsliber?

Fremgangsmåden med en knivsliber kommer an på, hvilken model du vælger. De fleste modeller kræver dog blot, at du trækker kniven gennem sliberen. Slibesten kræver lidt mere arbejde og viden.

Hvad koster en knivsliber?

Du kan sagtens finde en billig knivsliber, der fungerer optimalt - bare se vores testvinder i denne knivsliber test. Faktisk findes de i de fleste prisklasser, så du kan altid finde en til dig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×