Køkkenkniv Test: Anmeldelse af 9 bedste køkkeknive

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

4
En elegant og stilren kokkekniv

Japansk kokkekniv fra Qknives

5
En fantastisk kniv til grønt, kød og fisk

ELITE Japansk Gyuto kniv fra CIBUMIC

6
Den perfekte kniv til frugt og krydderurter

AOGAMI Japansk Santoku kniv fra CIBUMIC

9
Den perfekte kniv til at snitte og hakke

AZUMI Japansk Santoku kniv fra CIBUMIC

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne test af køkkenknive er det en Gyuto kokkekniv, der er kåret til at være bedst i test. Dette er den på grund af knivens mange egenskaber, der gør den i stand til at kunne klare enhver skæreopgave. Der findes mange skarpe efterfølgere, og i denne test kan du læse og frit vælge mellem de bedste kokkeknive på markedet.

Er du træt af at skulle mase dig igennem frugt, grønt og kød med slappe og uskarpe knive, når du skal lave mad i dit køkken? Med en skarp kniv i høj kvalitet kan madlavningen blive en ren fornøjelse. Der findes mange forskellige knive, der kan klare flere forskellige opgaver. I vores test af de bedste kokkeknive på markedet, kan du læse om og blive guidet til, hvilken af de forskellige køkken- og kokkeknive, der passer bedst til dig.

GYUTO kokkekniv

Den bedste køkkenkniv

Fordele
  • pros-icon.svg Velegnet til enhver skæreopgave for høj brugervenlighed
  • pros-icon.svg Ekstrem skarphed med damasceret knivblad af VG10-stål
  • pros-icon.svg En hårdhed på 61 HRC for styrke og skarphed i høj kvalitet

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en køkkenkniv, der kan alt? En Gyuoto kokkekniv er velegnet til enhver skæreopgave, og du vil derfor kunne nøjes med kun én køkkenkniv, der kan klare udskæring af kød, grønt, frugt og meget mere. Knivens ultraskarpe blad og hårdhed gør det let som en leg at forberede maden i hverdagen.

Derfor skal du vælge en Gyuto Kokkekniv

Ønsker du en kniv af god kvalitet, som ligger godt i hånden og kan klare enhver skæreopgave, så du kan nøjes med én kniv til alle dine madforberedelser, så er denne kniv den helt ideelle for dig. En Gyuto kokkekniv er udstyret med et damasceret knivblad med en kerne af VG10-stål omgivet af japansk rustfrit stål. Netop dette giver kniven det karakteristiske letbølgede udseende, en ekstrem skarphed samt en hårhed på hele 61 HRC på Rockwell-skalaen.

Udover at det lange knivblad er ultraskarpt, har højden samt bredden på bladet desuden den funktion at holde knoerne fra skærebrættet, og det er lige så brugbart, når det udskårne madvarer skal fra bræt til gryde eller pande. Ud af de mange forskellige kokkeknive på markedet er denne en rigtig god alsidig kniv til dig, der ønsker en kokkekniv med mange funktioner samt en kniv i høj kvalitet.

Produktdetaljer:

  • Knivbladets længde: 21 cm
  • Knivbladets hårdhed: 61 HRC
  • Knivbladets materiale: VG10-kernestål omgivet af 66 lag rustfrit japansk stål
  • Skæftemateriale: Ergonomisk sort G10 komposit

SANTOKU kokkekniv

Den bedste klassiske kokkekniv

Fordele
  • pros-icon.svg Klassisk kokkekniv til grønt, kød, fisk samt snitte-, hakke- og skærearbejde
  • pros-icon.svg Resistent overfor korrosion for overlegen skarphed og styrke
  • pros-icon.svg Friktionsløs skæreoplevelse med blad udført med luftskær

Detaljeret gennemgang

Santoku betyder “tre dyder” på japansk, og netop dette er en reference til de madtyper samt de funktioner, køkkenkniven kan bruges til. Den kan nemlig bruges til: Grønt, kød og fisk og den er det perfekte køkkenværktøj til at skære, snitte og hakke. En Santoku Kokkekniv er derfor et fantastisk bud på en klassisk kokkekniv.

Derfor skal du vælge en Santoku Kokkekniv

En Santoku kokkekniv er en højkvalitets kokkekniv, der kan bruges til det mest essentielle arbejde af de fleste fødevarer. Santoku kokkekniven er en klassisk kokkekniv af både udseende samt funktionalitet. Med en Santoku kokkekniv i din samling af køkkenredskaber er du sikret en kniv, der giver en friktionsløs skæreoplevelse, og bladet udført med luftskær, der giver de små fordybninger i knivbladet mindsker oplevelsen af, at fødevarerne klæber sig fast til klingen, når du skærer, snitter og hakker.

Kniven er fremstillet af 67 lag stål med en kerne af VG10. Dette sammen med en helt unik sammensætning af mineraler samt et højt indhold af gør, at knivbladet er resistent over for korrosion, og det giver kniven styrke og utrolig skarphed.

Produktdetaljer:

  • Knivbladets længde: 18 cm
  • Knivbladets hårdhed: 61 HRC
  • Knivbladets materiale: VG10-kernestål omgivet af 66 lag rustfrit japansk stål
  • Skæftemateriale: Ergonomisk sort G10-komposit

ONYX™ Kokkekniv

Den bedste innovative kokkekniv

Fordele
  • pros-icon.svg Patenteret hybrid keramisk knivblad for ultimativ skarphed
  • pros-icon.svg Utrolig hårdhed på 64 HRC
  • pros-icon.svg Letvægt kokkekniv
  • pros-icon.svg 5 års garanti og købes direkte hos ONYX

Detaljeret gennemgang

Denne innovative kokkekniv fra ONYX er fremstillet af patenteret hybrid keramisk stål og er specifikt designet til at have ultra skarphed og længere levetid på knivsæggen. Kniven er letvægt og har ergonomisk antislip glasfiberhåndtag for høj brugervenlighed.

Derfor skal du vælge en ONYX Kokkekniv

ONYX kokkekniv fremstillet af det patenterede hybrid keramiske stål er fremstillet til at være ultraskarp og have livslang holdbarhed. Den helt utrolige hårdhed gør kniven særlig slidstærk og til et ekstremt robust køkkenværktøj.

Glasfiberhåndtager er med til at gøre denne kokkekniv til en letvægtskniv, og med det ergonomiske design bliver den til en køkkenkniv med meget høj brugervenlighed. Når man køber denne ONYX kokkekniv, er man desuden omfattet af brandets 5 års garanti og 100 dages returret, hvis man ikke skulle være tilfreds med sit køb. Dette giver kvalitetssikkerhed og en tryghed hos dig som forbruger. Ønsker du at købe netop denne køkkenkniv, kan den købes direkte hos ONYX, som gerne vil spare sine forbrugere for udgifter til en distributionskæde, så man kun betaler for produktet og dets kvalitet.

Produktdetaljer:

  • Vægt: 248 g
  • Knivbladets længde: 20,5 cm
  • Knivbladets hårdhed: 64 HRC
  • Knivbladets materiale: Tysk stål i høj kvalitet
  • Skæftemateriale: Høj kvalitets fiberglas

Japansk kokkekniv fra Qknives

En elegant og stilren kokkekniv

Fordele
  • pros-icon.svg Smedet efter Damascus metoden for hårdhed og lang holdbarhed
  • pros-icon.svg Et skæfte af pakkatræ for slidstærkt, robust og vandfast håndtag
  • pros-icon.svg Alsidig kokkekniv til frugt, grønt og kød

Detaljeret gennemgang

Har du et ønske om at eje kokkekniv med utrolig skarphed og et elegant og stilrent design? Med denne japanske kokkekniv fra Qknives, får du en kniv, der er smedet efter Damacus metoden for en ekstraordinær hårdhed og holdbarhed på kniven med de mange lags carbonstål.

Derfor skal du vælge en Japansk kokkekniv fra Qknives

Når du vælger denne japanske kokkekniv fra Qknives er du sikret en alsidig kniv, der både har et holdbart og slidstærkt knivblad samt skæfte. Kniven kan benyttes til både frugt og grønt samt kød, og er dertil et elegant værktøj at have i sit køkken.

Knivens blad er smedet efter Damaskus metoden, hvor der påføres flere lag af samme slags stål oven på hinanden. Med denne metode bliver knivens blad skarpt samt utrolig slidstærkt med en hårdhed på 62 HRC, der øger knivens holdbarhed.

Qknives japanske kokkekniv er desuden udstyret med et skæfte af pakkatræ, som er et træpulver, der er presset sammen for ekstra robusthed og hårdhed. Det er desuden et vandafvisende materiale, der egner sig ideelt til, når man arbejder i et køkken.

Produktdetaljer:

  • Knivbladets længde: 20,5 cm
  • Knivbladets hårdhed: 62 HRC
  • Knivbladets materiale: 67 lags carbon stål smedet efter Damascus metoden
  • Skæftemateriale: pakkatræ

ELITE Japansk Gyuto kniv fra CIBUMIC

En fantastisk kniv til grønt, kød og fisk

Fordele
  • pros-icon.svg Velegnet til at hakke samt skære grønt, kød og fisk
  • pros-icon.svg Tung og kraftig klinge til større skæreopgaver
  • pros-icon.svg Tsuschime behandling forhindrer fødevarer i at klæbe sig til klingen

Detaljeret gennemgang

Denne japanske kokkekniv fra Cibumic ELITE serie, er fremstillet med hamret Tschushine design og er smedet efter Damacus metoden for et smukt udseende og en ekstraordinær skarphed. Denne kniv er til dig, der ønsker en kniv, der især er velegnet til grønt, kød og fisk.

Derfor skal du vælge en ELITE Japansk Gyuto kniv fra CIBUMIC

En CIBUMIC japansk ELITE Gyuto kokkekniv er stor og lang køkkenkniv, der på grund af både størrelse samt form er særligt velegnet til større skæreopgaver af fx kød, fisk samt grønt og til hakkearbejde. Hvis du er glad for stege og store bøffer, grønt eller fisk er denne japanske kniv er fantastisk bud til dig.

Som mange andre japanske kokkeknive er denne ELITE Gyuto kniv Tsuschime behandlet, som er det hamrede look kniven har på den øverste del af klingen. Dette medvirker til at fødevarer ikke vil klæbe sig fast til klingen, når du udfører skærearbejde med kniven. Dette vil gøre enhver skæreopgave lettere i hverdagen.

Produktdetaljer:

  • Knivbladets længde: 24 cm
  • Knivbladets hårdhed: 60 HrC
  • Knivbladets materiale: 37 lag japansk VG-10 damaskus stål
  • Skæftemateriale: Rosentræ

AOGAMI Japansk Santoku kniv fra CIBUMIC

Den perfekte kniv til frugt og krydderurter

Fordele
  • pros-icon.svg Stålkerne af Aogami stål, der vil give kniven et smukt patineret look over tid
  • pros-icon.svg Perfekt til snitte- og hakkearbejde i køkkenet
  • pros-icon.svg Især velegnet til frugt og krydderurter

Detaljeret gennemgang

Har du brug for en kokkekniv, der skal kunne det hele, men især være velegnet til frugt og friske krydderurter? Så er denne japanske AOGAMI Santoku kniv fra Cibumic det helt rette valg for dig. Kniven har en stålkerne af Aogami stål, der vil give kniven et smukt patineret udseende over tid.

Derfor skal du vælge en AOGAMI Japansk Santoku kniv

CIBUMIC AOGAMI japanske Santoku kniv er smedet efter damasku metoden, og har en hårdhed på 60 HRC. Dette giver kniven styrke samt en utrolig skarphed. Stålkernen består af aogami stål, der har et lavt indhold af krom, og derfor vil kniven over tid tage en anden farve, der giver kniven et smukt patineret udseende.

Knivens form med en buet knivsægge samt det formede skæfte, gør kniven særlig velegnet til at snitte og hakke. Den er derfor ideel til skæreopgaver af frugt og friske krydderurter. Kniven kan dog sagtens benyttes til både kød og grønt, da længden på 16,5 cm på knivbladet gør den god til dette også.

Produktdetaljer:

  • Knivbladets længde: 16.5 cm
  • Knivbladets hårdhed: 60 HrC
  • Knivbladets materiale: aogami stål
  • Skæftemateriale: Ibenholt

MAC Chef kokkekniv m. luftskær

Den bedste billige kokkekniv

Fordele
  • pros-icon.svg Højt kulindhold så klingen holder sig skarphed og rustfri
  • pros-icon.svg Luftskær så fødevarerne ikke klæber til klingen
  • pros-icon.svg Smedet på traditionel manér, der stammer fra tilblivelsen af de gamle samuraisværd

Detaljeret gennemgang

Har du et ønske om at eje en kokkekniv, der ikke nødvendigvis sprænger budgettet? Så er denne MAC Chef kokkekniv et fantastisk bud til dig. Kokkekniven fra MACs Chef-serie er en alsidig kniv, der er velegnet til de fleste skæreopgaver og kan gøre madlavningen i hverdagen til en leg selv for den prisbevidste forbruger.

Derfor skal du vælge en MAC Chef kokkekniv m. luftskær

Denne MAC Chef kokkekniv er en del af den MACs prisvenlige Chef-serie, der til forskel fra almindelig køkkenknive har en række fordele, der gør kniven til noget særligt. En MAC Chef kokkekniv er fremstillet med et højt indhold af kul i klingen, således den kan opretholde sig skarphed og samtidig holde sig rustfri.

Chef kokkekniven fra MAC er designet med luftskær, så der ikke skabes vakuumeffekt, når man skærer i sine fødevarer, og derved klæber fødevarerne sig ikke fast til klingen, hvilket kan være en ulempe ved en traditionel køkkenkniv. Kniven er smedet på helt gammel traditionel manér, der stammer helt tilbage fra tilblivelsen af de gamle samuraisværd. Alle knivene er håndslebne og kvalitetssikrede inden, de forlader produktionen i Sakai, Japan.

Produktdetaljer:

  • Knivbladets længde: 20 cm
  • Knivbladets hårdhed: 59 HRC
  • Knivbladets materiale: Rustfri stål, molybdenum
  • Skæftemateriale: Lamineret birk

Satake Kuro Kiritsuke kniv

En kokkekniv designet til kraft og præcision

Fordele
  • pros-icon.svg Udstyret med et langt, kraftigt blad perfekt til udskæring af fisk og kød
  • pros-icon.svg Tsuschime behandlet – forhindrer fødevarer i at klæbe sig til klingen
  • pros-icon.svg Elegant skæfte af træ og stål for perfekt greb, balance, stabilitet og robusthed

Detaljeret gennemgang

Vil du gerne udvide køkkengrejssamlingen med en kniv, der er velegnet til kraft og præcision og især til udskæring af kød og fisk? Med denne Satake Kuro Kiritsuke kniv får du en rå japansk kokkekniv i et rustikt look med Tsuschime design.

Derfor skal du vælge en Satake Kuro Kiritsuke kniv

Vælger du denne rustikke og robuste Satake Kuro Kiritsuke kokkekniv, vil du få en kniv, der velegner sig til større skæreopgaver, såsom udskæring af kød og fisk, på grund af det lange, kraftige knivblad på 23 cm. Knivsæggen er ultra skarp og giver en finere afskåret overflade. Det rå, grovhamrede look på hele knivbladet kaldes Tsuschime, og netop dette design medvirker til, at fødevarerne ikke klæber sig fast til klingen, både når du udskærer råt og tilberedt kød samt når du benytter kniven til andre skæreopgaver.

Kniven er især designet til at være kraftfuld og med det elegante skæfte af både brændt træ og 18/8 stål, er man sikret et perfekt greb med god balance og stabilitet til sine skæreopgaver.

Produktdetaljer:

  • Knivbladets længde: 23 cm
  • Knivbladets hårdhed: 58 HRC
  • Knivbladets materiale: Damaskusstål
  • Skæftemateriale: brændt træ med bolster og skaft af 18/8 stål

AZUMI Japansk Santoku kniv fra CIBUMIC

Den perfekte kniv til at snitte og hakke

Fordele
  • pros-icon.svg Tsuschime behandlet
  • pros-icon.svg Perfekt til snitte- og hakkearbejde i køkkenet
  • pros-icon.svg Især velegnet til frugt og krydderurter

Detaljeret gennemgang

Ønsker du en kokkekniv, der skal kunne det hele, men især være velegnet til frugt og friske krydderurter? Så kan du med fordel vælge denne japanske AZUMI Santoku kniv fra Cibumic. Kniven er Tsuschime behandlet og har et smukt rustikt look.

Derfor skal du vælge en AZUMI Japansk Santoku kniv fra CIBUMIC

Denne japanske kokkekniv har råt og rustikt look med fordybninger på det øverste af klingen. Dette hammerede design kaldes Tsuschime og er en traditionel japansk måde at fremstille kokkeknive på. De små fordybninger forhindrer fødevarerne at klæbe sig fast til klingen, når du skærer. Dette giver en høj brugervenlighed, da netop denne funktion kan gøre skæreopgaverne både lettere og hurtigere.

Kniven er fremstillet af damasceret stål og har en hårdhed på 60 HRC, som giver kniven skarphed og hjælper til at holde kniven skarp længere. Knivens form og design gør den ideel til at snitte og hakke, og den er derfor især velegnet til forberedelse af frugt og krydderurter. Den kan dog lige så benyttes til kød og grønt, og er derfor en alsidig kniv, der kan passe ind i ethvert køkken.

Produktdetaljer:

  • Knivbladets længde: 16 cm
  • Knivbladets hårdhed: 60 HrC
  • Knivbladets materiale: VG-10 rustfri stål Tsuchime
  • Skæftemateriale: Ibenholt

Guide

Sådan vedligeholder du bedst din køkkenkniv eller kokkekniv

Når man har investeret i en rigtig god kokkekniv, som man ønsker skal forblive skarp, er det vigtigt, at både den rette rengøring samt en slibning i ny og næ kan have stor indflydelse på netop dette. Herunder kan du læse lidt om, hvordan du bedst sørger for at vedligeholde din kokke- eller køkkenkniv.

Vask altid i hånden

Det anbefales, at man altid vasker sine skarpe knive op i hånden, og dertil at man vaske dem gerne lige efter brug. Det frarådes, at man lægger skarpe knive i opvaskeren, da dette kan resultere i, at knivene mister deres skarphed og bliver udsat for syreangreb eller får rustpletter. Rustpletter på rustfrit stål kan komme fra disse syreangreb, hvis man får lagt kniven i opvaskemaskinen eller glemmer at få vasket den op efter brug. Har uheldet været ude, kan pletter fjernes med metalpudsemiddel.

Husk at slibe klingen ved behov

Over tid er det uundgåeligt, at klingen på kniven bliver slidt og derved mister skarphed. Det kan dog undgås, hvis man husker at slibe sine knive jævnligt, således man opretholder den ultra skarpe klinge. Det er ikke alle knive og knivslibere, der passer sammen, fordi der findes mange forskellige kokkeknive på markedet, der er fremstillet af forskelligt materiale. Derfor er det vigtigt at tjekke, hvilken type knivsliber din kniv har behov for.

Benyt skærebræt, når du bruger kniven

Man kan hurtigt komme til at skade kniven, hvis man benytter den med et forkert underlag, når man bruger den til at snitte, skære og hakke. Især marmor- og aluminiumsunderlag kan skade de fleste knive. Benyt derfor altid skærebræt af træ eller plastik, så din kniv kan opretholde sin skarphed og styrke.

Anden nyttig viden i denne køkkenknive test

Skal man ud og investere i en ny køkkenkniv eller en professionel kokkekniv, er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvilke behov man har, så man ikke får brugt penge på noget, man ikke behøver. Dertil skal man huske, at knive kræver forskellig vedligeholdelse, og har man et ønske om, at ens kniv forbliver skarp, er det en god idé at investere i knivslibning. I afsnittene herunder kan du både finde råd til, hvordan du finder den rette kniv samt hvilke knivslibere, der passer til hvilke knive.

Sådan finder du den rette kniv til dine behov

Når du er på jagt efter den helt rette kniv til dine behov, er det en rigtig god idé at overveje følgende:

  • Hvad skal kniven bruges til?
  • Hvilken prisklasse passer til dit budget?
  • Hvor meget vedligeholdelse må kniven kræve?

De fleste kokkeknive er beregnet til både at kunne skære, snitte og hakke, hvorfor de ofte betragtes som universalknive. Det kan dog stadig være en fordel at overveje, hvad din kniv skal bruges til i hverdagen, da længden kan have betydning samt en eventuel runding på æggen, kan være det helt optimale for dig. Skal man primært bruge kniven til at skære kød, bør man vælge en ekstra skarp kniv. Skal den hertil bruges til store bøffer og stege, er et langt knivblad være en stor fordel. Skal man i stedet primært bruge kniven til at skære, hakke eller snitte grøntsager, kan et lidt kortere knivblad med den rette bue til at give det rigtige “rul” give en god følelse og balance, når kniven benyttes.

Der findes køkkenknive i alle prisklasser, og der findes kokkeknive i forskellige prisklasser. Kokkeknive har en helt anden kvalitet end almindelige køkkenknive, og ligger derfor i en højere prisklasse. Hvis du ønsker en ultraskarp, multifunktionel kniv i høj kvalitet, anbefaler vi at købe en kokkekniv, der lever op til de ønsker, du har. Det kan godt betale sig at investere lidt penge i en ordentlig kniv, da det hurtigt kan spare dig for tid og masen i hverdagen frem for, hvis man benytter en sløv kniv til sin madforberedelser.

Kokkeknive findes i forskellige ståltyper og med forskellige vedligeholdelseskrav. Fælles for alle knivene er, at de altid skal vaskes op i hånden, gerne lige efter brug samt, at de alle indimellem skal slibes for at opretholde skarpheden. Der er dog forskel på, hvor ofte dette bør gøres alt efter, hvilken ståltype og hårdhed kniven har. Man kan med fordel kigge efter knive med en høj hårdhed, da knivsæggen vil holde sig skarp længere tid på knive med en høj hårdhed. Almindelige køkkenknive ligger på ca. 55-57 HRC på Rockwell-skalaen, hvorimod kokkeknive ofte er omkring 60 HRC.

Find den rette knivsliber

Som også nævnes i afsnittet om, hvordan du vedligeholder dine knive på bedst mulig vis, så er det enormt vigtigt, at man husker at slibe sine knive, hvis man ønsker, de skal forblive skarpe samt, at man sliber med den rette knivsliber. I afsnittet herunder kan du læse lidt om de forskellige typer af knivslibere, og hvordan de bruges samt hvilke typer af stål, de kan bruges til.

Skærsliber

En skærsliber er det “nemme”, sikre og professionelle valg. Hvis du gerne vil være sikker på en god og korrekt slibning, kan du med fordel vælge at få slebet din kniv hos en professionel skærsliber. Når du får foretaget din slibning professionelt, behøver du hverken udstyr eller viden om, hvordan man sliber knive. Det tager længere tid, da man skal ud ad døren for at få slebet sine knive, men du undgår at slibe noget selv, og en skærsliber kan slibe knive af både blødt og meget hårdt stål uden problemer.

Strygestål

Strygestål er enkle og kan med lethed ligge hjemme i køkkenskuffen uden at tage plads fra andre køkkenredskaber, og den kan tages frem lige præcis, når det passer dig. Den er hurtig at bruge, men det kræver en smule viden og øvelse. Man kan dog med få klik hurtigt finde videoer på nettet, der viser, hvordan du bruger sådan en. Der findes flere forskellige typer strygestål, der kan noget forskelligt. Keramiske og diamant strygestål kan både skærpe og slibe knivene, hvorimod konventionelle kun kan skærpe og rette æggen på knivens klinge. Til hårdt stål skal der benyttes et keramisk strygestål, da man ellers kan risikere at slå helt små stykker af metal af klingen. Strygestål fås både til blødt og hårdt stål, så sikre dig altid, at du får fat i din rette, hvis du vælger at købe netop denne type knivsliber.

Slibesten

En slibesten kan benyttes til at slibe både knive af blødt og meget hårdt stål helt skarpe. Det kræver dog en hel del tillæring og øvelse at bruge netop denne type knivsliber, og man kan komme til at slibe sin kniv forkert. Mange slibesten og desuden også en smule pebret, og sommetider skal man bruge flere forskellige for at opnå den helt rette slibning.

Knivsliber

Knivslibere findes der mange forskellige af, både nogen der er specifikt lavet til helt bestemte knivmodeller samt nogle, der er lavet til at slibe forskellige knivtyper. De fås i mange prisklasser, men lige så også i mange kvaliteter, og man kan ligeledes med denne type, ligesom med slibesten, komme til at slibe sin kniv forkert, hvis man ikke har den rette knivsliber til sine knive, og dette kan ødelægge kniven. Det er dog en meget nem løsning, som alle kan mestre, da man bare kører kniven igennem knivsliberen. Så længe man finder den helt korrekte knivsliber til den pågældende kniv, er dette en let, enkel og hurtig måde at slibe sine knive på.

Derfor er japanske kokkeknive så populære

Hvis du har været alle eller blot de fleste af de 10 udvalgte kokkeknive igennem, har du måske lagt mærke til, at mange af knivene enten er japanske knive eller har et japansk twist. Japanske knive er blandt de mest eftertragtede på markedet blandt de mange forskellige kokkeknive, der findes. De er både populære blandt professionelle kokke samt blandt alle fritidskokkene ude i de private hjem. Funktionalitet og skarphed samt et skarpt design er noget, mange kokke sætter pris på, og den gamle og traditionelle fremstillingsmetode af japanske knive kan derfor være en grundene til, at de vinder ind.

Fremstillingsmetoden af de japanske knive stammer helt tilbage fra dengang, hvor de gamle samuarisværd blev til. Teknikken giver de japanske knive den helt unikke skarphed samt et elegant udseende. De bedste japanske knive fremstilles efter damaskus metoden, hvor mange lag af det samme stål smedes oven på hinanden for at skabe skarphed og styrke. Mange japanske knive er desuden Tsuschime behandlet, hvor knivbladet hamres, og de små fordybninger har den geniale funktion, at de forhindrer madvarerne i at klæbe sig til klingen.

Mangler du andet grej til køkkenet?

Når du nu forhåbentlig har fundet den helt rette kniv, kommer du muligvis i tanke om, at der er andre køkkenredskaber, der kunne være nyttige at eje. Måske har du endnu ikke et stegetermometer i din samling til, når du steger bøffer eller har en steg i ovnen. I så fald kan du med fordel læse mere og blive guidet til at vælge det rette i vores test af stegetermometre. Det kan også være, du ønsker at gøre noget ekstra ud af madlavningen derhjemme og godt kunne bruge en dehydrator til at tørre forskellige madvarer. I vores test af dehydratorer kan du blive klogere på, hvad dehydratorer kan bruges til samt blive guidet til, hvilken der kunne passe ind i samlingen af køkkengrej hjemme hos dig.

FAQ

Hvilken køkkenkniv er bedst i test?

I denne af køkkenkniv test er GYUTO kokkekniv kåret til at være den bedste kokkekniv i test. Dette er den på grund af knivens mange egenskaber, der gør den i stand til at kunne klare enhver skæreopgave. Den er derfor

Hvordan vedligeholder jeg min køkkenkniv?

For at opretholde en knivs skarphed og robusthed er det vigtigt, at man sørger for altid at vaske sin kniv op i hånden og gerne lige efter brug. Dertil bør man jævnligt sørge for at slibe kniven, så skarpheden ikke mistes.

Må min køkkenkniv / kokkekniv komme i opvaskemaskinen?

Det frarådes, at man lægger sin køkkenkniv i opvaskemaskinen, fordi kniven kan miste sin skarphed. Enhver køkken- eller kokkekniv har allerbedst af at blive vasket lige efter brug i hånden og dertil blive tørret af med det samme med et viskestykke.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×