Bedste køleskab med fryser 2022

Liebherr CT 2531

Derfor skal du vælge Liebherr CT 2531 Det fritstående køleskab er dejlig rummeligt og passer perfekt til en husholdning på 3-4 personer. Hylderne kan nemt tages ud og rengøres. De er desuden lavet af brudsikkert glas. Og skal du lige have en stor gryde ind at stå, flytter du bare lidt om på en hylde og vupti, så er der plads! Køleskabet indeholder to separate kølesystemer. Denne teknologi kaldes DuoCooling, og den sørger at dine madvarer ikke tørrer ud, og at eventuel madlugt ikke kan føres fra køledelen til...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Liebherr CT 2531

4.197 kr.
Lavprishvidevarer Tjek prisen

Bosch KGN36NWEA

3.863 kr.
Bilka hvidevarer Tjek prisen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Ida Jensen

Det kan godt være lidt overvældende at skulle finde det helt rigtige køleskab med fryser. Der er mange modeller på markedet og flere ting at tage højde for. Og så fås kølefryseskabe efterhånden også med mange forskellige funktioner – og hvad er det lige, de er og kan? Det får du svar på her!

Vi har lavet en dejlig overskuelig oversigt til dig over de fem bedste køleskabe med fryser på markedet lige nu. Der er både fritstående og integrerede køleskabe med fryser, så du er sikker på at finde dit nye køleskab.

Hvis du er usikker på, hvad det egentlig er, du bør vide om køleskabe med fryser, så bliv bare hængende. For vi har forneden tilmed sammensat en praktisk købsguide, hvor vi har samlet alle de nødvendige oplysninger til dig. Og for at gøre det endnu mere overskueligt har vi desuden sammensat en super overskuelig sammenligningstabellen lige her.

Det mener vores produkteksperter

Derfor skal du vælge Liebherr CT 2531

Det fritstående køleskab er dejlig rummeligt og passer perfekt til en husholdning på 3-4 personer. Hylderne kan nemt tages ud og rengøres. De er desuden lavet af brudsikkert glas. Og skal du lige have en stor gryde ind at stå, flytter du bare lidt om på en hylde og vupti, så er der plads! Køleskabet indeholder to separate kølesystemer. Denne teknologi kaldes DuoCooling, og den sørger at dine madvarer ikke tørrer ud, og at eventuel madlugt ikke kan føres fra køledelen til frysedelen, fordi temperaturen i de to skabe indstilles uafhængigt af hinanden. SmartFrost-teknologien sørger desuden for, at isdannelse reduceres kraftigt, så du kun skal afrime en til to gange om året.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg DuoCooling-system
 • plus-circle.svg SmartFrost-teknologi
 • plus-circle.svg Meget lavt lydniveau på 37 dB
 • plus-circle.svg LED-lys
 • plus-circle.svg God pris

Det mener vores produkteksperter

Derfor skal du vælge Bosch KGN36NWEA

Hvis du hader at skulle afrime dit køleskab eller din fryser, så er dette kølefryseskab det helt rigtige for dig! Det er nemlig udstyret med den geniale NoFrost-funktion, så du ganske enkelt slipper for at skulle afrime dit køleskab og fryseskabet manuelt – nogensinde! Du sparer altså både tid og energi! Derudover er det udstyret med et MultiAirflow-system, der sikrer, at luften fordeles jævnt over det hele. Det giver et bedre indeklima, og det betyder, at dine fødevarer bevarer deres smag længere. Det indeholder fire hylder fremstillet af brudsikkert glas, hvoraf de tre hylder kan justeres i højden. Døren er ligeledes udstyret med fire hylder, så der er masser af plads til både mad- og drikkevarer. Det støjer måske en anelse mere end andre køleskabe, men til gengæld ligger det i en meget overkommelig prisklasse.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg NoFrost-funktion
 • plus-circle.svg MultiBox beskytter grøntsager mod kondens
 • plus-circle.svg LED-belysning holder hele skabets levetid
 • plus-circle.svg MultiAirflow-system

Det mener vores produkteksperter

Derfor skal du vælge Liebherr ICBD5122 Integreret køleskab

Er du glad for gadgets og effektivitet, er dette køleskab det rette for dig. Det ligger måske nok i den dyre ende, men det er heller ikke uden grund. Du får både et DuoCooling-system, der forhindrer luftudveksling mellem de to skabe, og på den måde sørger den ikke kun for, at dine madvarer holder sig friske længere, men forhindrer også, at eventuel madlugt føres fra køleskabet til fryseren og omvendt. Og ikke nok med det, BioFresh-teknologien sikrer oveni den ideelle luftfugtighed, så dine madvarer holder sig betydeligt længere. Med den praktiske SuperSoft-lukning undgår du, at døren smækker i, men altid lukker nænsomt. Køleskabet er ydermere udstyret med touch-display, så du hurtigt kan vælge en funktion eller tjekke temperaturen. Og takket være SmartFrost-teknologien kan du nøjedes med at begrænse den tidskrævende afrimning til kun en til to gange om året.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg DuoCooling-system
 • plus-circle.svg SmartFrost-teknologi
 • plus-circle.svg BioFresh-teknologi
 • plus-circle.svg Meget lavt lydniveau på 34 dB
 • plus-circle.svg LED-lys

Det mener vores produkteksperter

Derfor skal du vælge Samsung RB34T605CB1/EF

Hvis du leder efter et energibesparende og miljøvenligt kølefryseskab, har du i dette fritstående kølefryseskab fundet det rette. Som en ekstra bonus er det støjsvagt, så du ikke bliver generet af det i dagligdagen. Dets stilrene design ses ikke kun udenpå, men også indeni, Den smarte sorte farve skiller sig ud og giver dit hjem et moderne look. Optimal Fresh+-skuffen er inddelt i to separate rum, der helt og aldeles tilpasses dine behov. Du kan nemlig indstille temperaturen i hver del, så det passer til de madvarer, du opbevarer i den. Du kan også lægge dine grøntsager i HumidityFresh-skuffen, der holder dem friske i længere tid, så vitaminer bevares. Og bliver døren engang ikke lukket helt, informeres du herom med en lydtone. Virkelig smart til familier med børn og unge!

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Energiklasse C
 • plus-circle.svg Meget lavt lydniveau på 35 dB
 • plus-circle.svg Flot farve og design
 • plus-circle.svg OptimalFresh-skuffe
 • plus-circle.svg HumidityFresh-skuffe

Det mener vores produkteksperter

Derfor skal du vælge Gram KFI3012521 Integreret

Er pladsen i køkkenet trangt, og mangler du at finde et smalt køleskab, der skal integreres i dit hjem, så er det fine, hvide køleskab med fryseboks fra Gram måske det helt rigtigt for lige netop dig. Det er udstyret med et behageligt og energibesparende LED-lys. Den lave lydstyrke sikrer, at du ikke oplever støjgener i hverdagen. De fire køleskabshylder er aftagelige og kan derfor nemt rengøres. De er derudover fremstillet af SafetyGlass-glas, der er brudsikkert. Og skulle du være så uheldig at tabe en under rengøringen, så glasset går i stykker, har du den fordel, at det ikke splintrer i tusinde stykker, der kan være meget svære at finde og fjerne bagefter.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg LED-lys
 • plus-circle.svg Lydniveau på 38 dB
 • plus-circle.svg Brudsikre glashylder
 • plus-circle.svg God pris

Sådan vælger du det bedste køleskab med fryser

Der er mange modeller at vælge imellem. Men helt overordnet set er der to typer køleskabe at vælge imellem.

 1. Fritstående køleskabe
 2. Integrerede køleskabe

Det første du altså bør vide, er, om du skal have et fritstående eller integreret køleskab.

Integreret køleskab

Og hvad er det så lige, det betyder helt konkret? Et integreret køleskab bliver simpelthen indbygget i dit eksisterende eller nye køkken. Som regel bliver der monteret en køkkenlåge på foran, så det ligesom går ud i ét med resten af inventaret. Skal du have sådan et, er det meget vigtigt at kontrollere køleskabets mål og dybde, så du ved, om det passer til din indretning.

Fritstående køleskab

Et fritstående køleskab står derimod – som navnet også antyder – frit og for sig selv. Det sidstnævnte har derfor en pæn beklædning, fx i rustfrit stål, både foran og på siderne, så det tager sig godt ud fra alle sider.

Med eller uden fryser

Derefter bør du vide, om du vil have et køleskab med frostbox eller uden. Et med fryser betyder ganske enkelt, at det fungerer som både køleskab og som fryser, idet det har en som regel større del, der er køleskab, mens den anden del fungerer som fryser. På den måde kan man spare både plads og mange penge.

Man kan selvfølgelig også vælge at købe køleskab og separat fryser. Det valg afhænger af, hvor meget plads man har. Med et køleskab med integreret frysedel sparer du nok på pladsen, til gengæld er fryseskabet som regel forholdsvist lille. Har du masser af plads og en stor familie, så kan det altså godt betale sig at anskaffe et separat fryseskab eller en frysekumme. Men måske passer et stort køleskab med lille fryser til dine behov, og så er der jo heldigvis masser af modeller at vælge imellem.

Amerikanerkøleskab

De smukke amerikanerkøleskabe er som regel meget store og ligger for det meste også i en dyr prisklasse. Et sådant køleskab har køleskab og fryser, men de er placeret ved siden af hinanden, hvilket også er grunden til, at køleskabet er noget bredere. Ofte er denne type køleskab også udstyret med dispensere til is og vand.

Nogle har såkaldte French Doors. Nej, det er ikke franske døre, som vi kender dem fra ældre lejligheder. Det betyder derimod, at køledelen har to døre, der typisk er placeret øverst, mens fryserummet også enten har to døre eller er lavet som en fryseskuffe. Fordelen herved er, at dine madvarer er i øjenhøjde i begge rum, så det er nemmere at danne sig et overblik.

Det er et fritstående køleskab, men husk, at det vil være meget bredere end almindelige danske køleskabe, så tjek altid, om du har plads til det!

Køleskabets kapacitet

Energistyrelsen har udregnet, at én person som regel har brug for mindst 100 liter. Derefter lægges der 50 liter til pr. person i husstanden. Dette kan selvfølgelig variere alt efter, om du er typen, der ofte har gæster og derfor handler stort ind, eller har en, to eller flere sultne teenagere i dit hjem. En husstand på fire personer, kan i reglen klare sig med et køleskab på 250-300 liter.

Er du ikke typen, der handler ind til et senere tidspunkt, eller er du del af en lille husstand, kan et lille køleskab med fryser (eller uden) fint dække dit behov. Mindre køleskabe på 40 til 160 liter giver fint med opbevaring og passer typisk til en eller to personer, og så kommer frysedelen oveni. Det vil altså sige, at et kølefryseskab med kølerum på 200 liter og et fryserum på 100 liter passer fint til et hjem med 2-3 personer.

Det er ikke altid bedst at købe det største køleskab. Store kølefryseskabe har også et højere energiforbrug. Det er derfor altid bedre at anskaffe sig et kølefryseskab, der passer til dine behov både pladsmæssigt (højde, bredde og dybde) og med hensyn til den indvendige indretning af dit kølefryseskab.

Køb energimærket køleskab og spar penge på energiforbrug

Vi ved selvfølgelig godt, at det i sidste ende ofte er prisen, der afgør, hvilket køleskab man anskaffer sig. Det er bare også vigtigt at huske, at dit køleskab er tændt 24 timer i døgnet – hver eneste dag! Den bruger altså hele tiden strøm og meget energi, og det kan naturligvis være en belastning for miljøet. Det er derfor hensigtsmæssigt at vælge et energivenligt køleskab, så du sparer på strømmen.

Du kan få køleskabe til omkring 1.000 kroner, mens luxuriøse amerikanerkøleskabe kan ligge i den helt dyre ende af prisklassen på over 60.000 kroner. Det kan godt betale sig, at investere i et lidt dyrere kølefryseskab, der er energimærket A eller A+, da det i sidste ende bliver billigere for dig at have det stående og holder dit energiforbrug nede, fordi den ikke bruger så meget energi og derfor er med til at passe på miljøet.

Støjniveau

De færreste skænker nok deres køleskab en tanke i en travl hverdag. Medmindre man har ét, der larmer, så det ender med at blive et forstyrrende element. Sidder du i en lejlighed og befinder dig aldrig langt fra dit køleskab, kan det altså være virkelig smart at vælge et køleskab, der ikke kun har det rette energiforbrug samt den rigtige kølekapacitet, frysekapacitet og dybde, men også et, der er støjsvagt. Og lige den lave lydstyrke varierer en del fra model til model. Tjek altså altid specifikationerne, inden du køber. Lydniveauer bliver målt i dB. Jo lavere dB, desto mindre larmer dit køleskab. Et lydniveau på 40 dB eller under betragtes som et støjsvagt køleskab.

Afrimning af køleskab

Dit køleskab skal som regel afrimes regelmæssigt. Rim dannes, når den varmere luft fra dit hjem kommer i kontakt med den koldere luft og nedfrysningssystemet i køleskabet. Og det sker desværre hver gang, du åbner dit køleskab. I nyere køleskabe kan du dog undgå dette ved at anskaffe dig et med en antifrost-funktion. Her skelnes der mellem LowFrost og NoFrost.

Hvad er forskellen på LowFrost- og NoFrost-funktionerne?

I et køleskab med LowFrost kommer den varme luft ikke i direkte kontakt med rørene, fordi fordamperen er placeret uden for fryserummet. På den måde dannes der altså markant mindre rim, og du behøver kun afrime et par gange om året.

NoFrost-funktioner forhindrer til gengæld rim i at blive dannet. Her er fordamperen ligeledes placeret uden for fryserummet, men til forskel fra LowFrost er der derudover en indbygget opvarmningsfunktion, der med jævne mellemrum opvarmer fordamperen. Det gør den flere gange dagligt og afrimer på den måde simpelthen køleskabet for dig, så du ikke behøver gøre det!

Hylder og skuffer

Køleskabe er indrettet forskelligt. De indeholder hylder og skuffer, der som regel kan tages ud under rengøring. Det kan være en god idé at vælge et med hylder fremstillet af brudsikkert glas, så du ikke behøver at være bekymret for, om det splintrer i tusinde stykker, hvis du en dag skulle komme til at tabe en.

Et køleskab anvendes jo som bekendt til opbevaring og nedkøling af madvarer, men temperaturen spiller en stor rolle, når det kommer til holdbarheden af dine fødevarer. Nogle opbevaringsskuffer regulerer fugtigheden, så dine madvarer ikke mister deres vitaminer helt så hurtigt. Til kød og fisk kan det være smart med en skuffe, der har en lavere temperatur end de 5 °C et køleskab normalt bør være. Sådanne opbevaringsskuffer kan indstilles til at være helt nede på 0 °C, så holdbarheden på kød og fisk forlænges.

Elektronisk temperaturstyring

I nyere køleskabe er det muligt at få elektronisk temperaturindstilling. På den måde kan du via et display indstille temperaturen præcis, som du gerne vil have den. Og som nævnt ovenfor har temperaturen en betydning for, hvor længe dine fødevarer kan holde sig, så det er da bestemt værd at overveje.

FAQ

Hvilket køleskab med fryser er bedst i test?

Det bedste kølefryseskab i test er Liebherr CT 2531. Det er et skønt fritstående køleskab med fryser, der med god opbevaring egner sig til en gennemsnitlig husholdning på 3-4 personer, hvori hylderne af brudsikkert glas nemt kan tilpasses familiens behov. Det smarte DuoCooling-system holder dine madvarer friske i længere tid, og takket være den praktiske SmartFrost-teknologi kan du nøjes med at afrime et par gange om året.

Hvad betyder NoFrost?

NoFrost betyder, at et kølefryseskab har en indbygget afrimningsfunktion, så du simpelthen slipper for at afrime dit kølefryseskab manuelt. Det er derfor perfekt til travle mennesker eller til dig, der hellere vil bruge din tid på noget andet (og måske sjovere!).

Din produktekspert

Ida Jensen

Administrator