TEST: Kogeplade med emhætte (Juli 2024)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Siemens ED7FQ15E 5
bedste anmelderroste

Siemens ED7FQ15E

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kogeplader med emhætte er moderne, praktisk og elegant løsning, der slår to fluer med ét smæk – frem for at installere en større emhætte på væggen eller i loftet, vil en kogeplade med emhætte som regel have udsugningen siddende på selve kogepladen, hvor maden tilberedes.

Skal du have nyt komfur, kan en kogeplade med emhætte altså være en fantastisk god investering.

Vi hjælper dig i denne kogeplade med emhætte test med at finde ud af, hvilken en du bør vælge – og i vores købsguide gennemgår vi nogle af de ting, du generelt set bør være opmærksom på, når du køber den bedste kogeplade med emhætte.

Vil du sammenligne de forskellige produkter, der anmeldes her, kan du bruge vores sammenligningstabel.

Bosch PVQ811F15E

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Alsidig – kan både bruges til recirkulation og rørføring
 • pros-icon.svg Touch-display

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bosch PVQ811F15E

Dette er den bedste induktions-kogeplade med emhætte i vores test.

En fordel ved denne model fra Bosch er, at den kan bruges, uanset om du har rørføring i dit køkken, eller ønsker at bruge den som en recirkulationsemhætte. Den kommer nemlig med mulighed for begge dele, hvilket gør installationen ekstranem.

Denne emhætte kommer med fire kogeplader samt Bosch’ smarte 2 CombiZone, som gør det muligt at lave mange kogezoner om til én større zone, så du kan anvende større gryder eller pander.

Den har samtidig ‘Power Boost’, der giver op til 50 procent hurtigere opvarmning.

Generelt kommer denne kogeplade med integreret emhætte spækket med features og høj brugervenlighed, hvilket gør den til vinderen af denne kogeplade med emhætte test, på trods af, at støjniveauet

Fordele
 • pros-icon.svg Høj sugestyrke
 • pros-icon.svg Energiklasse A
 • pros-icon.svg Brugervenlig

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Elica Nikolatesla Prime BL A

Denne kogeplade med indbygget emhætte suger damp, røg og madlugt med en imponerede kraft på hele 800 kubikmeter i timen. Samtidig har den høj brugervenlighed takket være Elicas gode touch-system.

Emhætten sidder i midten af komfuret. Apparatet kommer med Stop and Go-funktionen, hvilket betyder, at du blot skal trykke på stop and go-knappen, når du hurtigt forlader køkkenet, hvorefter komfuret med det samme slukker alle kogesektioner. Når du kommer tilbage, trykker du blot på knappen igen, og det vil starte alle kogepunkter på samme trin som før.

Oveni dette kommer den med 5 års support hos Elica, hvis du registrerer din kogeplade hos producenten.

Støjniveauet er relativt højt på denne kogeplade med indbygget emhætte, men du får alligevel enormt meget for pengene.

Miele KMDA 7634

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Keramisk kogeplade med emhætte
 • pros-icon.svg Højeste energicertificering
 • pros-icon.svg selvregulerende

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Miele KMDA 7634

Denne Miele kogeplade med emhætte er en støjsvag luksusmodel med 4 kogeplader, som der er mulighed for at udvide til to store kogezoner.

Den har et flot, stilrent design, som også er ekstra funktionelt og med høj brugervenlighed: Miele udnytter her mulighederne i et kombiprodukt med deres øCon@activity’-teknologi, der går ud på, at kogepladerne sender et signal til den integrerede emhætte om, hvordan blæsertrinnene skal reguleres. Og du skal ikke selv huske at slukke for udsugningen senere. Dette er en funktion, der som udgangspunkt er finde i alle kogeplader med integreret emhætte fra Miele.

Emhætterne fra Miele er desuden forsynet med en metalfedtfilter bestående af 10 lag i rustfrit stål. Dette filter kan du rengøre i opvaskemaskinen uden at risikere misfarvning, hvilket betyder, at det beholder sit flotte udseende længe.

EICO Nikolatesla 4705

bedste støjsvage

Fordele
 • pros-icon.svg Lavt antal dB, selv når blæseren arbejder på højtryk
 • pros-icon.svg Karakteristisk design med rund blæser
 • pros-icon.svg Børnesikring

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge EICA Nikolatesla  4705

Denne model har fire kogeplader og et støjniveau, der ifølge producenten ikke kommer over 59 dB. Dette er på trods af, at den udelukkende fungerer ved hjælp af udsugning, som typisk er lidt mere støjende end recirkulation.

Den kommer samtidig med børnesikring, som gør det umuligt at tænde for en kogezone ved et uheld, og den har en varmeindikator, der viser hvilke kogesektioner, der endnu er varme.

Ligesom den lignende model fra Elica, kommer den med den smarte brofunktion, der gør det muligt at kombinere kogeplader til én stor kogezone, hvis du skal lave store gryderetter eller andet, der kræver mere plads end traditionelle kogeplader kan håndtere.

Siemens ED7FQ15E

bedste anmelderroste

Siemens ED7FQ15E
Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra brugervenlig grundet smart slide-funktion
 • pros-icon.svg Kogeplader kan forudindstilles i styrken
 • pros-icon.svg Forbrugerrådet tænk vurderer, at det er den bedste kogeplade med emhætte

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Siemens ED7FQ15E

Denne model med emhætte/kogeplade-kombi kommer med fire kogeplader og en masse smarte funktioner fra Siemens, der kan gøre madlavning lettere og mere intuitiv. Forbrugerrådet Tænk kårede i 2022 denne kogeplade med indbygget emhætte bedst i test.

Siemens’ kogeplade med emhætte kommer blandt andet med ‘Powermove’-funktionen, der gør det muligt at forudindstille individuelle effektniveauer for de forskellige kogeplader, som derefter vil blive aktiveret, når gryden eller panden bevæges rundt på punkterne.

Derudover kommer den med touchslider, der gør det muligt at ændre styrken på de forskellige kogeplader ved blot at køre en finger henover touch-displayet, som styrer varmen i halve trin fra 0-9.

Kogepladen kan både bruges til recirkulation og med klassisk udtræk.

Guide

Bosch PVQ811F15E Elica Nikolatesla Prime BL A Miele KMDA 7634 EICO Nikolatesla 4705 Siemens ED7FQ15E
Rør/recirkulation Begge dele Rør Begge dele Rør Begge dele
Kogeplade-type Induktion Induktion Induktion Induktion Induktion
Støjniveau (max) 69 dB 61 dB 73 59 69 dB

Sådan vælger du den bedste kogeplade med emhætte

En kogeplade med emhætte er en relativt ny opfindelse. Til trods for det, er det hurtigt blevet meget populært, fordi det er lidt af en revolution indenfor køkkendesign: Nu behøver du ikke længere at baske med installation af emhætter, som ofte bliver meget dikterende for køkkenets øvrige indretning.

Den store popularitet gør selvfølgelig også, at markedet allerede bugner med produkter, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken kogeplade du skal vælge.

Bare rolig, det hjælper vi dig med at finde ud af i denne købsguide, der vil gennemgå nogle af de vigtigste specifikationer og overvejelser, du bør gøre dig i jagten på din næste kogeplade.

Hvad er en kogeplade med indbygget emhætte?

Men først til det helt grundlæggende, som du måske allerede har en idé om, men som alligevel er værd at få på plads: En kogeplade med emhætte er meget simpelt en kogeplade, hvor udsugningen sidder på komfuret i højde med bordpladen dér, hvor du tilbereder din mad. Dette er modsat den klassiske konstellation, hvor emhætten er placeret over komfuret enten på væggen eller i loftet.

Dette er selvfølgelig meget pladsbesparende og åbner indretningsmæssigt dit køkken op på en helt ny måde.

Hvad er fordelene ved en kogeplade med indbygget emhætte?

Den mest åbenlyse fordel ved emhætte-kogeplader er som nævnt, at du sparer plads. Men det er ikke det eneste, der gør, at du bør overveje at investere i denne kombiløsning.

Køkkenets design er noget, mange af os går op i, og for os er er der godt nyt: de fleste emhætter med kogeplade er i sagens natur meget stilrene og komplimenterer de fleste hjem. For selvom stil naturligvis er subjektivt, kan de fleste blive enige om, at en diskret udsugning, der gemmer sig blandt komfurets kogeplader, slår en stor klods, der hænger ned fra loftet og stjæler lys, udsyn og plads.

En anden god ting ved kogeplader, der har indbygget emhætte, er, at de gerne kommer med nyere og moderne teknologi, eftersom det jo er en ret ny opfindelse. Touch-display, app-styring og andre smarte funktioner er et plus hos de fleste.

Hvad er ulemperne?

Nogen vil måske tænke, at en kombiløsning som denne også kan være en måde at spare penge på, idet man ikke behøver at investere i to apparater. Her må vi desværre skuffe: En kogeplade med integreret emhætte kommer ofte med en relativt høj pris, da det er en ny og mere avanceret teknologi, hvor man må antage, at man også betaler lidt for det praktiske design.

Potentielt dårligere sugeevne

Og selv hvis du betaler en høj pris, er det en mulighed, at dit produkt stadig ikke vil hamle op med en almindelig emhætte, når det kommer til sugeevne. Dette er uanset, om du investerer i en model med udsugning eller recirkulation.

Bekvemmelighed vs. kvalitet i kombinationsprodukter

I forlængelse af dette, er det med dette produkt, som det er med så mange andre kombinationsprodukter: frem for at fokusere på at gøre én ting rigtig godt – i dette tilfælde lave komfur eller emhætte – skal firmaerne gøre begge dele, og derfor kan det ske, at ét af elementer halter bagefter, uden du har muligheden for at vælge det fra. Det skal forstås sådan, at du måske kan opleve et produkt, der har en god emhætte, men dårlige kogeplader eller omvendt. På den måde kan der være et element af, at du med en kogeplade med indbygget emhætte ofrer noget kvalitet til fordel for bekvemmelighed. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig byttehandel, men blot noget at være opmærksom på.

Manglende ovenlys

Det kan også ske, at du i en kogeplade med indbygget emhætte vil savne ovenlyset fra en traditionel emhætte, som mange benytter sig af, når de laver mad.

Sværere installation

Sidst men ikke mindst bør det nævnes, at en kogeplade med indbygget emhætte man være sværere at bygge ind i et eksisterende køkken end et almindeligt komfur, og det er også noget, du bør undersøge, før du foretager dit køb.

Forskellige typer af udsugning

Kogeplader med indbygget emhætte kommer, ligesom traditionelle emhætter, med forskellige typer af udsugning. Typen af udsugning er enormt afgørende for din integrerede emhættes evne til at fuldføre sin allervigtigste opgave, nemlig at fjerne lugt, mados og fedt fra dit hjem.

Rørføring

Den ene slags udsugning er den klassiske med rørføring, som er emhætten i sin reneste form: den er tilsluttet et rør, der føres ud gennem et hul i muren på dit hus eller lejlighed, hvilket betyder at ting som røg og lugt, der opstår, når du laver mad, bliver ført udenfor – ud i det fri.

Recirkulation

Den anden slags udsugning er i virkeligheden slet ikke en udsugning, men kaldes i stedet for recirkulation – og som du måske har gættet ud fra navnet, betyder det, at røg og lugte fra madlavningen bliver suget ind i emhætten, som herefter recirkulerer luften, før den sender den tilbage ud i dit køkken. Recirkuleringen foregår ved, at et filter i apparatet renser luften. I emhætter med recirkulation er det ofte en blanding af et kulfilter og et fedtfilter, der arbejder sammen.

Recirkulations ulemper

Sidstnævnte løsning er ikke nær så effektiv som den første, da der jo er tale om to helt forskellige processer. Kort sagt kan man sige, at en traditionel emhætte skiller sig af med luften, mens en emhætte med recirkulation blot renser den – en rensning, som ikke er fuldstændig perfekt. Der kan med et recirkulationsfilter stadig være en betydelig mængde røg, fugt og lugt tilbage, efter den har arbejdet – specielt hvis du har at gøre med en dårlig model.

Recirkulations fordele

Der er dog også fordele ved recirkulation; den mest åbenlyse er nok, at du ikke behøver at lave et udtræk til emhætten. Dette er prisværdigt for dem, som måske ikke har den mulighed, fordi de bor i en fredet bygning, hvor man ikke må lave store huller i facaden, eller fordi deres køkken – måske af designmæssige årsager – ikke er egnet til at trække et stort rør igennem. Det er også en større installation – i hvert fald ikke noget, de flest selv kan ordne på en times tid. Typisk kræver det, at du ringer efter håndværkere, der kan gøre det for dig.

Udsugningens kapacitet

Når du har besluttet dig for, om du vil have en kogeplade med emhætte, der benytter sig af recirkulation eller klassisk rørføring, skal du orientere dig omkring deres evne til at gøre deres arbejde bedst muligt – altså rense luften i dit køkken.

Heldigvis er der en relativt simpel udregning, du kan foretage, for at finde ud af, om en given kogeplade med emhætte lever op til lige præcis dine behov.

Emhætters sugeevne er målt i kubikmeter i timen, og den generelle anbefaling lyder, at denne bør være 10 gange køkkenets rumfang. Det vil sige, at hvis dit køkken har et rumfang på 30 kubikmeter, bør emhætten have en sugeevne på 300 kubikmeter i timen. Det skriver Videncentret Bolius.

Rumfanget af dit køkken kan du beregne ved at gange køkkenets længde, bredde og højde (længde x bredde x højde).

Jo højere udsugningsevne, des bedre vil emhætten være til at rense luften, når du laver mad.

Støjniveau

Mange af os kender til den ro, der pludselig opstår, når madlavningen er overstået, emhætten slukkes, og det pludselig går op for én, hvor meget den store blæser over komfuret egentlig har larmet gennem de sidste 30 minutter.

De fleste er klar over, at en emhætte producerer støj – men der er en relativt stor forskel på, hvor meget de forskellige modeller larmer. Og det er faktisk muligt at undersøge dette, før du køber en emhætte på nettet, da de fleste – hvis ikke alle – producenter i dag opgiver både minimum- og maksimumværdierne for deres emhætters støjniveau. Disse værdier angives i decibel (dB).

Mange af de nyere modeller er generelt relativt støjsvage i forhold til dem, der blev produceret før i tiden. Vil du være ganske sikker på, at din emhætte larmer så lidt som muligt, bør du kigge efter modeller, der ligger i den lave ende af 50’erne.

FAQ

Hvilken kogeplade med emhætte er bedst i test?

Den bedste kogeplade med emhætte i test er Bosch PVQ811F15E, som kan bruges både med rørføring og recirkulationsfilter, og som har god sugeevne til prisen.

Hvorfor vælge en kogeplade med emhætte?

En kogeplade med emfang gør den klassiske emhætte i væg eller loft overflødig, og åbner op for plads i køkkenet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×