Køleskab Test: 9 bedste køleskabe i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Electrolux ERF4114AOX Fritstående køleskab
TESTVINDER

Electrolux ERF4114AOX Fritstående køleskab

Du kan med fordel investere i dette fritstående køleskab fra Electrolux, da det i den grad lever op til alle forventninger. Modellen har en stor kølekapacitet, er udstyret med ventileret kølig for en jævn temperatur…

Electrolux ERF4114AOX Fritstående køleskab 1
Det bedste køleskab

Electrolux ERF4114AOX Fritstående køleskab

Liebherr SK4260-20057 Fritstående køleskab 2
Det bedste lydsvage køleskab

Liebherr SK4260-20057 Fritstående køleskab

Smeg FAB30LPG3 Fritstående køle-fryseskab 3
Det bedste retro køleskab

Smeg FAB30LPG3 Fritstående køle-fryseskab

Bosch KSV36VB3P Fritstående køleskab 4
Et godt køleskab med fleksibel opbygning

Bosch KSV36VB3P Fritstående køleskab

Smeg S7323LFLD2P1 Integrerbart køleskab 5
Det bedste integrerbare køleskab

Smeg S7323LFLD2P1 Integrerbart køleskab

Miele K28202Dws Fritstående køleskab 6
Et køleskab med stor kapacitet

Miele K28202Dws Fritstående køleskab

Gorenje R6192FBK Fritstående køleskab 7
Det bedste billige køleskab med fugtkontrol og antibakteriel IonAir-teknologi

Gorenje R6192FBK Fritstående køleskab

LG GL5241MCJZ1 Fritstående køleskab 8
Det bedste køleskab med WiFi kontrol

LG GL5241MCJZ1 Fritstående køleskab

Siemens KS36FPI4P Fritstående køleskab 9
Et ideelt miljøvenligt køleskab

Siemens KS36FPI4P Fritstående køleskab

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kan du læse om de 10 bedste køleskabe på markedet. I vores køleskab test har vi kåret et Electrolux ERF4114AOX Fritstående køleskab som testvinder. Det skyldes, at produktet brillerer på test parametrene kapacitet, funktionalitet, udseende og pris.

På listen finder du dog en række produkter, der klart er investeringen værd, og som adskiller sig fra vores testvinder i størrelse, prisklasse, udseende etc. Du kan derfor med fordel læse testen, hvis du forsøger at finde frem til det bedste køleskab for dig.

Vi giver dig desuden også nogle gode råd med på vejen, til hvordan du finder den bedste model til dine behov. Derudover kan du også blive klogere på rengøring og vedligeholdelse af dit køleskab senere i artiklen.

Electrolux ERF4114AOX Fritstående køleskab

Det bedste køleskab

Electrolux ERF4114AOX Fritstående køleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Køleskab med en kapacitet på lige under 400 liter
 • pros-icon.svg Miljøvenlig og energieffektiv model, der tilhører energiklasse A++
 • pros-icon.svg Optimal holdbarhed af madvarer grundet ensartet fordeling af temperaturen
 • pros-icon.svg Elektronisk temperaturstyring, LED og vendbar dør indikerer en høj brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i dette fritstående køleskab fra Electrolux, da det i den grad lever op til alle forventninger. Modellen har en stor kølekapacitet, er udstyret med ventileret kølig for en jævn temperatur i hele køleskabet og er miljøvenlig, da den tilhører energiklasse A++. Derudover sælges køleskabet endda til en budgetvenlig pris.

Derfor skal du vælge et Electrolux ERF4114AOX Fritstående køleskab

Hvis du leder efter en af de absolut bedste køleskabe på markedet, så er denne model fra Electrolux lige noget for dig. Vi har kåret modellen som vores testvinder i denne køleskab test, så du kan roligt stole på, at den vil leve op til dine forventninger. En af de helt store fordele ved produktet er, at den er miljøvenlig, da virker energieffektivt. Af den grund tilhører produktet da også den næstbedste energiklasse: A++.

Køleskab med stor kapacitet

Derudover er modellen udstyret med et stort kølerum med en kapacitet på hele 387 liter. Dette køleskab er altså ideelt til selv lidt større familier, da der er rigeligt med plads til et hav af madvarer. Der er endda tænkt over, hvordan du får mest muligt ud af pladsen i dette køleskab, da der bl.a. er udviklet en pladsbesparende hylde til opbevaring af flasker.

Køleskabet er udviklet med et FreeStore system – altså ventileret køl. Dette hjælper med at sikre en jævn luftfordeling gennem hele køleskabet, så alle dele har den indstillede temperatur. Du har også mulighed for at benytte funktionen SuperKøl, hvis der er brug for at køleskabet skal køle hurtigt ned – f.eks. hvis det har stået åben i en del tid. Tilsammen sikrer den rette luftfordeling og hurtig nedkøling, at dine madvarer kan holde længere.

Fritstående køleskab med brugervenlig opbygning

Det er næsten umuligt at opremse alle de fordele, der er ved at investere i dette køleskab fra Electrolux. Kort sagt kan man vel sige, at modellen er udstyret med en række teknologier, egenskaber o.l., der er med til at gøre den utroligt brugervenlig. Du har f.eks. elektronisk og præcis temperaturstyring, som du kan holde øje med via LCD displayet. Derudover er der en visuel og akustisk døralarm, som giver besked, hvis temperaturen stiger i køleskabet – f.eks. hvis du har glemt at lukke døren ordentligt.

Modellen er også udviklet med en såkaldt feriefunktion, der gør det muligt at sætte køleskabet i hvilefunktion, så det sparer på strømmen, når du ikke er hjemme i en længere periode. Dette mindsker dannelsen af mug og grimme lugte. Du kan nemt rengøre modellen, da den afrimer sig selv. Af den grund kræver det kun en våd klud i ny og næ for at holde den pæn indvendig.

Som en ekstra bonus er den udvendige overflade behandlet med en AntiFingerPrint belægning, så du slipper for fedtfingre og pletter på dit køleskabs frontside. Du vælger selv om du vil have modellen i rustfrit stål eller med en hvid front.

Produktdetaljer

 • Højde: 185,4 cm
 • Dybde: 66,8 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 60,1 kg
 • Farve: Rustfrit stål eller hvid
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Kølekapacitet: 387 liter
 • Dørhængsling: Højrehængt, men er vendbar
 • Energiklasse: A++

Liebherr SK4260-20057 Fritstående køleskab

Det bedste lydsvage køleskab

Liebherr SK4260-20057 Fritstående køleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Lydsvagt køleskab med et lydniveau på 34 dB(A)
 • pros-icon.svg Udviklet med fleksible hylder, der ikke kan gå i stykker
 • pros-icon.svg Dørhåndtag med særlig åbningsmekanisme for let åbning af døren
 • pros-icon.svg Udstyret med ventileret køling, der sikrer en god fordeling af den kolde luft

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i dette køleskab fra mærket Liebherr, kan du være sikker på, at du ikke bliver forstyrret af dit køleskab eller finder det larmende, da modellen er en lydsvag variant. Derudover er det en miljøvenlig model, da den tilhører energiklasse A++, så du skåner både miljøet og din pengepung. Ventileret køling sikrer en ensartet temperatur i hele køleskabet.

Derfor skal du vælge et Liebherr SK4260-20057 Fritstående køleskab

Hvis du leder efter et lydsvagt køleskab, så er denne model fra Liebherr lige noget for dig. Modellen er nemlig yderst lydsvag, da dens lydniveau kun ligger på 34 dB(A). Du vil derfor aldrig komme til at opleve, at modellen virker larmende eller støjende – heller ikke når der er ro i hele huset.

Derudover er denne model en miljøvenlig variant, hvilket også kommer til udtryk i produktets energimærkning, hvor den tilhører energiklasse A++. Dette er et udtryk for, at modellen både er skånsom over for miljøet og ikke vil koste alt for meget i elforbrug, da den er energieffektiv.

Optimal udnyttelse af pladsen

Dette køleskab kan rumme op til 381 liter, hvorfor det er ideelt til en lidt større familie, der har brug for plads til en del madvarer på én gang. Du skal endda ikke være nervøs for at fylde køleskabet helt op, da modellen er udstyret med ventileret køling. Dette hjælper med at fordele luften i hele køleskabet, så der er en ensartet temperatur overalt. Som en ekstra bonus hjælper dette også til en bedre holdbarhed for dine madvarer.

Der er virkelig blevet tænkt over køleskabet opbygning, så du får mest muligt ud af den tilgængelige plads. Du vil bl.a. få en flytbar halv hylde og fleksible hylder, der hver kan rykkes cirka 5 cm. Det er desuden ikke muligt at knække dørhylderne, da de er udviklet med en patenteret løsning, som kun Liebherr har adgang til. Og så er skufferne placeret på skinner, så de er nemme at trække ud og ind, selvom hvis de indeholder tunge madvarer.

Easy Open dørhåndtag

Produktet er udviklet med et såkaldt Easy Open dørhåndtag. Dette er en åbningsmekanisme, der sørger for, at døren åbnes nemt og bekvemt,. På den måde skal du ikke stå og kæmpe med at åbne eller lukke køleskabet.

Skulle køleskabet dog mod al forventning ikke blive lukket ordentligt i, så er det udstyret med en særlig alarm, der indikerer at temperaturen falder og at døren har stået åben for længe. Modellen er også udstyret med en hurtig nedkølingsevne, så dine madvarer ikke bliver for varme, selv hvis døren har stået åben længe.

Produktdetaljer

 • Højde: 185 cm
 • Dybde: 63 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 75,3 kg
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 34 dB(A)
 • Kølekapacitet: 381 liter
 • Dørhængsling: Højrehængt, men er vendbar
 • Energiklasse: A++

Smeg FAB30LPG3 Fritstående køle-fryseskab

Det bedste retro køleskab

Smeg FAB30LPG3 Fritstående køle-fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Retro opbygning og udseende, der skiller sig ud fra andre modeller på markedet
 • pros-icon.svg Miljøvenlig og energieffektivt kølefryseskab – godt for miljøet og din pengepung
 • pros-icon.svg Kan købes i flere farver, heriblandt hvid, sort, lysegrøn, blå, lyserød m.fl.

Detaljeret gennemgang

Dette flotte køleskab adskiller sig en smule fra de andre modeller ved, at det har en retro opbygning. Derudover er modellen en kombination mellem et køleskab og en fryser, så du får altså både plads til køle- og frostvarer. Modellen er en miljøvenlig model og tilhører endda også den bedste energiklasse på markedet: A+++.

Derfor skal du vælge et Smeg FAB30LPG3 Fritstående køle-fryseskab

Hvis du leder efter et køleskab, der skiller sig ud fra andre modeller og kan give et pift til køkkenet, så skal du kaste blikket på denne model fra Smeg. De har nemlig udviklet et højteknologisk og moderne køleskab med et retro design. På den måde får du det bedste af begge tidsaldre.

Modellen er udstyret med MultiFlow, en god form for ventilation, så kulden fordeles gennem hele køleskabet. Det er bl.a. også udviklet med en Life Plus zone på 0 grader, hvor du med fordel kan opbevare fersk kød, så det holder længere. Du kan også få dine grøntsager og frugter til at holde længere ved at opbevare dem i den medfølgende skuffe. Denne står på glideskinner, så du let kan trække den ud og ind. Derudover får du 3 justerbare hylder af glas.

Et lille køleskab med fryser

En af de helt store fordele ved at investere i dette køleskab er, at det faktisk er en kombinationsmodel. Du får nemlig både et køleskab og fryser i samme model – altså et kølefryseskab. Køleafdelingen har plads til 222 liter indhold, mens fryseren har en kapacitet på 72 liter. Dette burde være nok plads til en husholdning på 3 til 4 personer. 

Vær gerne opmærksom på, at denne model kommer med en venstrehængt dørhængsling, som ikke er vendbar. Du skal derfor være sikker på, at du kan åbne døren denne vej før du investerer i produktet.

Miljøvenligt køleskab A+++

Selvom modellen både indeholder køleskab og fryser, så går du stadig ikke på kompromis med produktets energieffektivitet. Denne model er en del af den højeste energiklasse på markedet, A+++, og derfor kan du være sikker på, at denne variant både er skånsom over for miljøet og din pengepung, da elregningen bliver holdt i bund.

Du skal desuden ikke være nervøs for, at køleskabsdøren kommer til at stå åben, uden at du opdager det. Modellen er nemlig udstyret med både en akustisk og visuel alarm, der begynder, når lågen har stået åben for længe. 

Produktdetaljer

 • Højde: 172 cm
 • Dybde: 72,8 cm
 • Bredde: 60,1 cm
 • Vægt: 78,6 kg
 • Farve: Findes i flere retro farver
 • Lydniveau: 37 dB(A)
 • Kølekapacitet: 222 liter
 • Dørhængsling: Venstrehængt
 • Energiklasse: A+++

Bosch KSV36VB3P Fritstående køleskab

Et godt køleskab med fleksibel opbygning

Bosch KSV36VB3P Fritstående køleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med justerbare og udtrækkelige hylder
 • pros-icon.svg Er klassificeret som en god investering hos Forbrugerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Elegant design, der passer ind i ethvert stilrent køkken

Detaljeret gennemgang

Med dette køleskab har du mulighed for at tilpasse opbygningen til lige præcis dine behov. Modellen er nemlig udstyret med hele syv hylder, hvoraf flere af dem er justerbare og udtrækkelige. Du behøver dog ikke kun tage vores ord for, at denne model er investeringen værd – bare lyt til Forbrugerrådet Tænk, der har klassificeret denne som et godt køb.

Derfor skal du vælge et Bosch KSV36VB3P Fritstående køleskab

Vil du gerne investere i et fritstående køleskab, der giver mulighed for at rykke rundt på hylderne, så du også kan have plads til større madvarer? I så fald skal du investere i denne model fra Bosch. Denne model er nemlig udstyret med syv hylder, hvoraf fem af dem er justerbare i højden, mens seks ud af syv er udtrækkelige. På den måde kan du sætte hylderne præcis som det passer dig – og let komme til alle madvarer på hylden. 

Hylderne er desuden udviklet af sikkerhedsglas, hvorfor de kan holde til en del vægt uden at gå i stykker. Med i købet følger der også en VitaFresh skuffe med en særlig fugtighedsregulering. Denne er ideel til opbevaring af frugt og grønt, så de forholder sig friske over længere tid.

Har klaret sig godt i køleskab test

En anden årsag til at vælge dette køleskab over nogle af de andre modeller på markedet er, at den er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk. De tester en lang række genstande, så forbrugere kan blive guidet til de bedste på markedet. Dette køleskab er blevet kategoriseret som et godt køb af Tænk så sent som i oktober 2018. Du kan altså roligt stole på, at modellen vil leve op til dine forventninger, så du kan få glæde af dit nye indkøb.

Energieffektivt køleskab

Dette køleskab har en kapacitet på 346 liter, hvilket gør det ideelt til en større husholdning. Du kan være sikker på, at kulden vil være jævn i hele køleskabet, da den er udstyret med ventileret køling. På den måde har alle hylder i køleskabet den samme temperatur. Du indstiller desuden let den ønskede temperatur via den elektroniske temperaturstyring.

Modellen er udstyret med LED belysning, så du altid har et godt overblik over indholdet i køleskabet – uanset hvilken tid på døgnet, du leder efter en madvare. Denne type lys er energibesparende, hvilket også gælder for resten af køleskabet, der er yderst energieffektivt. Det er derfor heller intet under, at denne model tilhører energiklasse A++ – den anden bedste på markedet.

Produktdetaljer

 • Højde: 186 cm
 • Dybde: 65 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 69 kg
 • Farve: Sort
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Kølekapacitet: 346 liter
 • Dørhængsling: Venstrehængt, men er vendbar
 • Energiklasse: A++

Smeg S7323LFLD2P1 Integrerbart køleskab

Det bedste integrerbare køleskab

Smeg S7323LFLD2P1 Integrerbart køleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Integrerbart køleskab med en god kapacitet på 319 liter
 • pros-icon.svg Udstyret med justerbare glashylder og gennemsigtig grøntsagsskuffe
 • pros-icon.svg Kan passe i et skab fra Ikea

Detaljeret gennemgang

Du behøver ikke nødvendigvis at investere i et fritstående køleskab, da der også findes en række gode integrerbare modeller. Denne variant fra Smeg er en af dem, da produktet både har en høj energieffektivitet, elektronisk temperaturstyring, fleksible hylder og en vendbar dør. Den passer desuden til Ikea Metod højskab til indbygning af hårde hvidevarer.

Derfor skal du vælge et Smeg S7323LFLD2P1 Integrerbart køleskab

Hvis du leder efter et godt integrerbart køleskab frem for en fritstående model, så vil vi anbefale dig at investere i denne variant fra mærket Smeg. Produktet giver dig mulighed for at “gemme det væk” i køkkenet, så det ikke virker så markant. Du kan sagtens indbygge dette køleskab i flere skabstyper, heriblandt nogle modeller fra Ikea.

Solid opbygning

Du har god plads til lidt af hvert i dette køleskab, da modellen har en kølekapacitet på 319 liter. Den kan altså både benyttes af store og små husholdninger. I alt indeholder dette køleskab seks justerbare glashylder, én gennemsigtig grøntsagsskuffe, én flaskehylde og tre justerbare dørhylder. Du har derfor god plads til alverdens madvarer – uanset deres størrelse. Derudover medfølger der en ægge-, ost- og smørbakke med i købet.

Modellen er udviklet med med elektronisk temperaturstyring og en justerbar termostat, så du altid kan have den rette temperatur i køleskabet. Derudover er produktet freonfrit.

Miljøvenligt integrerbart køleskab

Ud over at have en generelt god opbygning, så er denne model også en miljøvenlig model. Dette skyldes bl.a. dens høje energieffektivitet. Købet af denne variant vil derfor ikke kun være optimalt for miljøet, men også for din pengepung, da den ikke benytter alverdens strøm. Den tilhører desuden energiklasse A++.

Du har mulighed for at vende døren i køleskabet til både højre- og venstrehængt. Dette giver dig en del fleksibilitet i forhold til, hvor du vil have modellen stående og hvilket skab det bliver indsat i.

Produktdetaljer

 • Højde: 177, 9 cm
 • Bredde: 54 cm
 • Dybde: 54,9 cm
 • Indbygningshøjde: 177,3 cm
 • Indbygningsbredde: 54,5 cm
 • Indbygningsdybde: 55 cm
 • Vægt: 54 kg
 • Farve: Rustfrit stål
 • Lydniveau: 34 dB(A)
 • Kølekapacitet: 319 liter
 • Dørhængsling: Vendbar dør
 • Energiklasse: A++

Miele K28202Dws Fritstående køleskab

Et køleskab med stor kapacitet

Miele K28202Dws Fritstående køleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på op til 381 liter i køleskabet
 • pros-icon.svg Udsytret med DynaCool funktion, så luften konstant cirkuleres
 • pros-icon.svg Mulighed for at vaske diverse hylder i opvaskemaskinen for en lettere rengøring

Detaljeret gennemgang

Dette køleskab fra Miele er ideelt til husholdninger med mange mennesker. Produktet har nemlig en stor kapacitet, hvorfor der er god plads til madvarer til hele husholdningen. Og naturligvis er køleskabet udviklet med ventileret køling, så alle hylder og dele opnår den rette temperatur. Derudover er rengøringen på et minimum med denne variant.

Derfor skal du vælge et Miele K28202Dws Fritstående køleskab

Hvis du gerne vil være sikker på, at du har rigelig med plads til alverdens indkøb, så skal du se nærmere på denne model fra Miele. Dette fritstående køleskab har nemlig en optimal kapacitet til selv større husholdninger, da den kan indeholde op til 381 liter. Der er altså også god plads til opbevaring af diverse retter, når der kommer gæster på besøg.

Selvom produktet har en stor kapacitet, så skal du dog ikke være nervøs for energiforbruget. Modellen tilhører nemlig energiklasse A++, hvilket indikerer, at det er en miljøvenlig og energieffektiv model. Af den grund holdes dit elforbrug i bund, selvom du har et stort køleskab.

Mindre rengøring og vedligeholdelse

En af de helt store fordele ved at investere i dette fritstående køleskab er, at modellen er udstyret med ComfortClean dørholdere. Disse består af førsteklasses SAN-kunststof og så er de endda også både ridsefaste, kemikalieresistente, temperaturbestandige og transparente. Du får altså dørhylder med en optimal og solid opbygning. Derudover kan lige netop disse holdere også tåle en tur i opvaskemaskinen ved 55 grader, hvilket gør rengøringen lettere for dig.

De bedste opbevaringsbetingelser

Dine madvarer vil altid have den rette temperatur ved at blive opbevaret i dette køleskab, hvorfor de helt generelt vil kunne holde længere. I udviklingen af køleskabet har der nemlig været fokus på temperaturfordeling og luftfugtighed. Af den grund har dette produkt en DynaCool funktion, der er med til at få luften til at cirkulere rundt via en ventilator. På den måde bliver både temperaturen og luftfugtigheden fordelt optimalt.

Du kan let åbne og lukke køleskabet med funktionen Easy Open og så kan du desuden altid se, hvad der gemmer sig i køleskabet grundet den indvendige belysning med LED lys, som endda er vedligeholdelsesfri. LED lamperne er også energibesparende, hvorfor de har en lang levetid.

Produktdetaljer

 • Højde: 185 cm
 • Dybde: 67,5 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 75 kg
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 34 dB(A)
 • Kølekapacitet: 381 liter
 • Dørhængsling: Højrehængt
 • Energiklasse: A++

Gorenje R6192FBK Fritstående køleskab

Det bedste billige køleskab med fugtkontrol og antibakteriel IonAir-teknologi

Gorenje R6192FBK Fritstående køleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, som de fleste kan være med på
 • pros-icon.svg Udviklet med antibakteriel teknologi, der udrydder 95 procent af alle bakterier
 • pros-icon.svg Fugtkontrol i den medfølgende grøntsagsskuffe, så fødevarerne holder bedre
 • pros-icon.svg Stor kapacitet og miljøvenligt køleskab

Detaljeret gennemgang

Et fremragende køleskab behøver ikke nødvendigvis at koste alverden. Det gør sig bl.a. gældende for denne lækre model fra mærket Gorenje, der sælges til en budgetvenlig pris, men stadig er udviklet med et hav af gode teknologier. Du er f.eks. garanteret ren luft uden bakterier, fugtkontrol, et forbedret ventilationssystem og god plads til selv store madvarer.

Derfor skal du vælge et Gorenje R6192FBK Fritstående køleskab

Hvis du ikke har det største budget at købe køleskab for eller bare ikke ønsker at benytte alt for mange penge på din nye hårde hvidevare, så er der heldigvis stadig rig mulighed for at få en god model bestilt hjem. Dette billige køleskab fra Gorenje har nemlig sneget sig med i denne køleskab test, da det simpelthen fungerer til punkt og prikke, samt er udstyret med en række teknologier, som slår andre køleskabe af pinden. Og alt dette uden at prisen er sat afsindigt højt.

Antibakteriel IonAir teknologi og fugtkontrol

Èn af de teknologier som man kun kan elske ved denne model er den særlige Antibakteriel IonAir teknologi. Dette er en teknologi indbygget i køleskabets AirPower ventilator eller MultiFlow 360 panel, altså den del der sørger for at sikre en god luftfordeling og cirkulation i kølerummet. Teknologien er med til at udrydde 95 procent af alle bakterier og hjælper således med at holde luften i kølerummet ren. På den måde vil dine friske fødevare kunne holde sig friske længere, samt bedre bevare både smag og duft. Teknologien er også med til at minimere lugtgener. Produktet har generelt et godt ventilationssystem grundet DynamiCooling med dynamisk køling.

Derudover er modellen også udstyret med en særlig CrispZone grøntsagsskuffe med en kapacitet på 36 liter, hvor du har mulighed for at tilpasse fugtniveauet til indhold med en HumidityControl skydelåge. På den måde kan frugt og grønt holde sig bedre, mens de bibeholder vitaminer og næringsstoffer.

Der eksisterer også en FreshZone skuffe nederst i køleskabet, hvor en blæser holder temperaturen på 3 grader. Her kan du altså placere de madvarer, som du gerne vil opbevare lidt køligere end i resten af køleskabet.

Miljøvenlig og lydsvag

Som om alle de ovenstående egenskaber ikke var nok, så er denne model også energieffektiv, og dermed miljøvenlig, samt lydsvag. Den tilhører derfor energiklasse A++, altså den næstbedste på markedet. Da lydniveauet ligger på 38 dB(A) er det ikke den mest lydsvage model, men den har altså stadig et lavt støjniveau. Du vil derfor ikke føle, at denne model er larmende, når alle andre lyde er slukket i hjemmet.

Produktdetaljer

 • Højde: 185 cm
 • Dybde: 64 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 75 kg
 • Farve: Sort
 • Lydniveau: 38 dB(A)
 • Kølekapacitet: 368 liter
 • Dørhængsling: Højrehængt, men er vendbar
 • Energiklasse: A++

LG GL5241MCJZ1 Fritstående køleskab

Det bedste køleskab med WiFi kontrol

LG GL5241MCJZ1 Fritstående køleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med WiFi kontrol, der sikrer nem styring og diagnosticering af køleskabet
 • pros-icon.svg MultiAir Flow system opretholder en jævn temperatur og mindsker kondens
 • pros-icon.svg En god mængde hylder og skuffer for optimal opbevaring

Detaljeret gennemgang

Dette køleskab fra LG er ideelt til det moderne køkken, hvor den vil blende direkte ind. Produktet har en stor kapacitet på 382 liter, så du kan sagtens investere i modellen, selvom I er en stor husstand. Derudover kan du koble din telefon til køleskabet, så du kan justere indstillinger og fejlfinde produktet via din telefon.

Derfor skal du vælge et LG GL5241MCJZ1 Fritstående køleskab

Der er flere grunde til at vælge dette køleskab fra LG, men det helt store trækplaster er klart muligheden for at kunne tilslutte sin telefon til køleskabet. På den måde har du nemlig mulighed for at styre og diagnosticere dit køleskab uden overhoved at være i nærheden af det. Du kan altså sidde på ferie eller arbejde og stadig holde øje med, at alt er som det skal være med din nye hårde hvidevare. 

Det kan selvfølgelig også bare være, at du ikke gider at rejse dig fra sofaen for at indstille køleskabet til en anden temperatur – så er det heldigvis du kan gøre det direkte fra sofaen, hvis du har din telefon i nærheden. Tilslutningen mellem telefonen og køleskabet kan også komme dig til gode, hvis dit køleskab pludselig ikke virker som det skal. Her kan du nemlig ringe direkte til LGs kundeservice, hvorefter en af deres computere vil kommunikere med køleskabet, hvis blot du har din telefon i nærheden af produktet. Så sker der en nem fejlfinding og du får hurtigt løst det pågældende problem frem for at skulle have en tekniker forbi dit hjem.

Aktiv køling og MultiAir Flow system

Modellen er udviklet til at sikre en god luftfugtighed og -cirkulation i hele køleskabet. Dette sker via aktiv køling og et MultiAir Flow system, hvor den kolde luft bliver spredt jævnt ud i hele kølerummet. På den måde vil der altid være en optimal temperatur på alle hylder og i alle skuffer. Dette sikrer også, at dine madvarer kan holde sig længere.

Køleskabet er udviklet med fem glashylder, fem dørhylder og to udtræksskuffer. Derudover er der også særlige flaskeholdere og en såkaldt Magic Crisper, hvor du kan opbevare dine grøntsager i, så de bibeholder deres friskhed over længere tid.

Produktdetaljer

 • Højde: 185 cm
 • Dybde: 56,5 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 73 kg
 • Farve: Sort
 • Lydniveau: 40 dB(A)
 • Kølekapacitet: 382 liter
 • Dørhængsling: Højrehængt, men er vendbar
 • Energiklasse: A++

Siemens KS36FPI4P Fritstående køleskab

Et ideelt miljøvenligt køleskab

Siemens KS36FPI4P Fritstående køleskab
Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig og energieffektiv model med A+++ i energimærkning
 • pros-icon.svg Udviklet med en døråbningsvinkel på 90 grader, så der kan stå helt op ad en væg
 • pros-icon.svg Intelligent sensorteknologi hjælper med at skabe en jævn temperatur
 • pros-icon.svg Mulighed for valg af Superkøling

Detaljeret gennemgang

Denne model fra Siemens er en yderst energieffektiv og miljøvenlig model, der i den grad vil have en positiv indvirkning på din elregning. Modellen tilhører da også den bedste energiklasse: A+++. Derudover har den en døråbningsvinkel på 90 grader, så der ikke nødvendigvis skal være afstand til en væg og er udstyret med elektronisk temperaturstyring.

Derfor skal du vælge et Siemens KS36FPI4P Fritstående køleskab

Flere af de udvalgte modeller på denne liste har været miljøvenlige og det er også tilfældet med denne model. Den overgår dog nogle af de andre modeller, da den tilhører den bedste energiklasse på feltet. Du investerer altså i en model med en A+++ energimærkning, hvis du vælger denne variant som dit nye køleskab. Det er relevant at gå efter en energieffektiv model – ikke kun fordi det er positivt over for miljøet, men også fordi det i længden vil spare dig en del penge på din elregning, da en sådan variant ikke benytter helt så meget strøm som andre køleskabe.

Optimale køleteknologier

Du har mulighed for at styre temperaturen elektronisk via TouchControl. Og hvis pludselig ikke køleskabet har den ønskede temperatur, f.eks. fordi lågen har stået åben for længe, så kommer der et akustisk advarselssignal. Afkølingen sker via en ventilator, der står for dynamisk køling. Derudover sørger den såkaldte FreshSense sensorteknologi for, at der altid er en jævn temperatur i køleskabet.

Du har mulighed for at benytte en Superkøling funktion, hvis du har haft køleskabsdøren meget åben eller at temperaturen af en anden grund er blevet for høj i kølerummet. Superkøling sænker temperaturen til 2 grader, men efter cirka seks timer vender temperaturen tilbage til den oprindelige indstilling. Du kan også holde dine grøntsager, frugter eller fersk kød friskere i længere tid ved at benytte dig af HyperFresh skufferne. Disse har gode fugtighedsniveauer og -regulering, samt en lav temperatur, så smagen, næringsstoffer o.l. bibeholdes bedre.

Køleskab med optimal døråbningsvinkel

Dette er et fritstående køleskab og derfor er det normalt vigtigt, at man ikke lader den stå alt for tæt på andre møbler, da køleskabet ellers ikke kan åbne normalt. Dette behøver du dog ikke tænke over med denne model, da den er udviklet med en døråbningsvinkel på 90 grader. Dette forhindrer produktets dør i at åbne op i vægge, bordkanter o.l.

Derudover er selve køleskabet faktisk også en del fleksibelt indvendig. Det er nemlig udstyret med fem hylder af sikkerhedsglas. Tre af disse hylder er højdejusterbare. Produktet har også fire dørhylder og en fleksibel hylde, som kan anvendes som flaskehylde efter behov. Der er endda også en særlige ColdTray, som er en dørhylde, der kan blive ekstra kølig. Det er ideelt at opbevare drikkevarer på denne kølige hylde.

Produktdetaljer

 • Højde: 186 cm
 • Dybde: 65 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 74 kg
 • Farve: Rustfrit stål
 • Lydniveau: 38 dB(A)
 • Kølekapacitet: 300 liter
 • Dørhængsling: Venstrehængt, men er vendbar
 • Energiklasse: A+++

Guide

Sådan vælger du den rigtige model i denne køleskab test

I denne artikel har du fået vores bud på de 10 bedste køleskabe på markedet netop nu. Men en gennemgang af de bedste modeller klæder dig naturligvis ikke bedre på til at vælge, præcis hvilket produkt der er det bedste for dig. Du kan derfor med fordel læse med i dette afsnit, hvis du er i tvivl om, hvilken type køleskab du skal have fingrene i. Vi giver dig nemlig en blanding af gode råd og overvejelser som du burde gøre dig på forhånd inden du køber et køleskab. På den måde er du bedre rustet til at finde frem til den helt rigtige model for dig.

 • Overvej om du vil have et fritstående eller integreret køleskab
 • Mål efter i det område, hvor køleskabet skal placeres
 • Vil du have en model, der åbner til højre eller venstre?
 • Hvor stor en kølekapacitet har du brug for?
 • Leder du efter et køleskab med en glaslåge eller almindelig låge?
 • Sørg for, at dit nye køleskab har et godt ventilationssystem
 • Investér i et køleskab med specielle skuffer til frugt, grønt og fersk kød
 • Gå efter et køleskab med en god energimærkning
 • Leder du efter et køleskab med en række bestemte funktioner?
 • Har du præferencer i forhold til dit køleskab udseende?
 • Læg mærke til køleskabets lydniveau – gå gerne efter en lydsvag model
 • Læg et budget fra starten af

Overvej om du vil have et fritstående eller integreret køleskab

Når det kommer til valget af dit nye køleskab, så kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du ønsker et fritstående eller integreret køleskab. De fritstående modeller er mest fremtrædende på markedet, men der findes dog stadig en række gode integrerede modeller. Se bare produkt nr. 5 på denne liste, et Smeg S7323LFLD2P1 Integrerbart køleskab, som i den grad lever op til de forventninger du måtte have til et integreret køleskab.

Forskellen på et integreret og fritstående køleskab er, hvorvidt køleskabet står for sig selv eller er indbygget i et skab. Det integrerede køleskab vil på en måde være “gemt væk” i køkkenet, altså ikke være helt så tydeligt og iøjnefaldende, mens et fritstående køleskab i flere tilfælde skiller sig en smule ud i køkkenet. Dette afhænger dog naturligvis af, hvilken model du vælger at investere i. Nogle modeller er trods alt meget iøjnefaldende, mens andre er lidt mere diskrete i deres opbygning.

Mål efter i det område, hvor køleskabet skal placeres

Det er utrolig træls at investere i et køleskab, der så ikke passer ind i køkkenet, fordi man glemte at måle efter inden man gik på jagt efter den nye hårde hvidevare. Vi vil altid anbefale dig at måle området, hvor du regner med at placere dit køleskab, efter. Dette gælder uanset om du investerer i en integreret eller fritstående model.

Husk også gerne på, at nogle modeller kan løftes en smule via fødderne eller har en opbygning, der kræver mere plads end blot det den fylder. Det kan f.eks. være, at der skal tages hensyn til et håndtag eller være plads i siden til at døren kan åbne en bestemt vej. Det er relevant også at tænke disse elementer ind, når du er på jagt efter et køleskab, så du kan åbne det uden at ødelægge lågen, en bordplade, væggen etc. Derudover skal du også huske, at nogle integrerbare modeller har en vis højde, bredde og dybde i deres egne mål, men kræver andre mål i forbindelse med indbygning.

Vil du have en model, der åbner til højre eller venstre?

En lang række køleskabe bliver efterhånden produceret med en vendbar dør. På den måde skal du ikke tage alt for meget hensyn til, om modellen er venstre- eller højrehængt, når du er på jagt efter dit nye køleskab. Men der er dog stadig visse modeller, der kun kan have døren vendt én vej. Så hvis du har præferencer i forhold til, om døren skal åbne til højre eller venstre, skal du altså gøre dig dette klart fra starten. Ellers risikerer du i hvert fald at få fingrene i en model, der ikke åbner den rigtige vej – og det vil bare skabe irritation i længden.

Hvor stor en kølekapacitet har du brug for?

Hele pointen med at købe et køleskab separat fra en fryser er, at du får mere plads til opbevaring af madvarer i køleskabet, da pladsen ikke skal fordeles på både et køleskab og en fryser. Men der er dog stadig stor forskel på de forskellige modellers kølekapacitet. Nogle varianter er udviklet med en kølekapacitet på omkring 400 liter, mens andre modeller er lidt mindre i størrelsen. Du kan f.eks. sagtens finde et køleskab med en kølekapacitet på omkring 300 liter, hvis du slet ikke har brug for helt så meget plads til opbevaring af madvarer. 

Det er helt op til dig selv, om du vil investere i et køleskab med en stor kapacitet eller ej. Nogle gange er der en forskel i prisen, men denne skyldes ofte flere andre funktioner end blot kølekapaciteten. Du kan altså sagtens finde et billig køleskab med en stor kølekapacitet, hvis du ønsker det. 

Vi vil anbefale dig at overveje, hvor meget plads du har brug for på forhånd, så du ikke risikerer at købe en for stor eller lille model. Der er trods alt ingen grund til at købe et køleskab med en kapacitet på næsten 400 liter, hvis du ikke regner med at udnytte pladsen. I så fald fylder dit nye køleskab måske bare unødvendigt meget i køkkenet. Samtidig skal du dog ikke gå på kompromis og købe et køleskab med en lille kølekapacitet, hvis du ofte laver mad til større middagsselskaber eller er del af en stor husholdning.

Leder du efter et køleskab med en glaslåge eller almindelig låge?

De fleste køleskabe er udviklet med en almindelig låge, hvor du ikke kan se igennem. Men der findes modeller på markedet, som er udviklet med en glaslåge. Dette er ideelt til dig, der gerne vil bryde stilen i køkkenet en smule eller som foretrækker at kunne se indholdet af dit køleskab uden at skulle åbne lågen. Du skal dog specifikt gå efter et køleskab med glaslåge, hvis du ønsker en sådan model, da der som sagt ikke er helt så mange af dem på markedet.

Sørg for, at dit nye køleskab har et godt ventilationssystem

Ventilationssystemet betyder nærmest alt i et køleskab, da det er med til at opretholde en optimal temperatur overalt i køleskabet. Ventilationssystemet hjælper med at cirkulere luften og eventuelt rense denne, så alle dele af køleskabet har ren luft og køles til den rette temperatur, så dine madvarer kan holde sig bedre. Af den grund er det utrolig vigtigt, at du investerer i et køleskab med et godt ventilationssystem. Det er simpelthen en af de funktioner, som du ikke må gå på kompromis med.

Investér i et køleskab med specielle skuffer til frugt, grønt og fersk kød

Flere moderne køleskabet bliver udviklet  med specielle skuffer til frugt, grøntsager og fersk kød – og vi vil klart anbefale dig at prioritere end model med disse indbygninger. Ved at opbevare dine grøntsager, frugter og friske kød i disse beholdere, kan madvarerne nemlig ofte holde længere, samt vil de bibeholde en del flere næringsstoffer. Derudover er det også en god måde at holde produkterne adskilte fra andre madvarer, så smagen ikke bliver kompromitteret.

Gå efter et køleskab med en god energimærkning

Energimærkningen er en måde at informere forbrugere om hårde hvidevarers energieffektivitet. Jo bedre end energimærkning, jo mindre strøm bruger produktet. Af den grund er det både en fordel for miljøet og din pengepung at investere i et køleskab med en god energimærkning. Du sparer trods alt en del penge på din elregning i længden ved at investere i en model, der er energieffektiv i drift.

Du skal gerne have fat i en model, der minimum tilhører energiklasse A+, men den må meget gerne tilhøre A++ eller A+++, der er den næstbedste og bedst energiklasse på markedet.

Leder du efter et køleskab med en række bestemte funktioner?

Det kan være en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvilke funktioner i dit køleskab du ikke kan leve uden. Dette kan f.eks. være opbygning med særlige beholdere til frugt, grøntsager eller kød, fleksible og justerbare hylder, mulighed for at hylder og skuffer kan blive rengjort i opvaskemaskinen eller et optimalt ventilationssystem. 

Det kan også være en elementer som en SuperKøl funktion, der sikrer en hurtig gendannelse af temperatur, selvom lågen har stået åben et stykke tid, eller en form for antibakteriel luftrensning, så luften renses for lugt og bakterier for at forlænge madvarernes holdbarhed og bibeholde deres forskellige smage bedre. Du kan også se nærmere på modeller, der kan styres via telefonen, hvis du foretrækker at kunne styre dine hårde hvidevarer uden at være i nærheden af dem.

Vi vil i hvert fald anbefale dig at gå efter en model med indbygget elektronisk temperaturstyring, så du altid kan ændre på temperaturniveauet, og et optimalt ventilationssystem.

Har du præferencer i forhold til dit køleskab udseende?

Det er dig selv, der primært skal kigge på dit køleskab, og derfor er det også vigtigt, at du finder en model med et udseende du faktisk kan lide at se på. Det er også helt op til dig selv, om du ønsker et køleskab, der blender ind i køkkenet eller som skiller sig ud fra de resterende møbler / hårde hvidevarer.

Du kan sagtens tænke lidt over, hvad du godt kan lide i selve køleskabets opbygning. Skal den have skarpe eller runde kanter? Et indbygget håndtag eller et håndtag, der stikker ud? Skal temperaturstyringen sidde gemt inde i køleskabet eller være tydeligt på modellens front? 

Derudover kan du også tænke lidt over, hvilken farve du ønsker, at dit nye køleskab skal have. De fleste modeller produceres i enkle farver, såsom sort, hvid eller rustfrit stål, men det er også muligt at finde et køleskab i en lidt mere anderledes og prangende farve. Hvis du godt kan lide tanken om et køleskab, der skiller sig ud i både opbygning og farve, så kan du med fordel se nærmere på produkt nr. 3 i denne køleskab test. Smeg FAB30LPG3 Fritstående køle-fryseskab fås nemlig i en lang række flotte farver og så har den en retro opbygning.

Læg mærke til køleskabets lydniveau – gå gerne efter en lydsvag model

Det vil i den grad føles som en dårlig investering, hvis du i længden føler, at dit køleskab er larmende. I så fald vil det bare virke forstyrrende og til gene. Af den grund vil vi anbefale dig at holde godt øje med dit køleskabs lydniveau. Dette skal gerne holde sig omkring / under 40 dB(A) og gerne helt ned omkring 35 dB(A), da du i så fald har fingrene i en lydsvag model. På den måde kan du være sikker på, at køleskabet ikke vil give diverse lyde fra sig, som holder dig vågen om natten eller generelt bare virker larmende i løbet af dagen.

Det er naturligvis ekstra vigtigt at investere i et lydsvagt køleskab, hvis du har soveværelse tæt op ad køkkenet. I så fald vil selv den mindste lyd kunne virke irriterende, når du forsøger at falde til ro.

Læg et budget fra starten af

Vi vil anbefale dig at lægge et budget før du overhoved går på jagt efter et nyt køleskab. På den måde har du nemlig en bedre forståelse for, hvad du kan forvente af dit køleskab og hvilke områder du måske er nødt til at gå lidt på kompromis med. Når det så er sagt, vil vi dog gerne pointere, at du ikke kan gå galt i byen med de ovenstående modeller – og de kommer trods alt fra forskellige prisklasser. Der er derfor rig mulighed for, at du kan finde en model, der passer til dit budget i denne køleskab test.

Vær desuden gerne realistisk, når du lægger dit budget. Det nytter trods alt intet, at du forventer at få et højteknologisk køleskab med et hav af forskellige funktioner, hvis du har sat et lavpris budget. Der er dog heller ingen grund til at kaste 10.000 kroner efter dit nye køleskab, hvis du slet ikke har brug for en variant i den skala.

Sådan vedligeholder du dit køleskab

Den bedste måde at vedligeholde dit køleskab på er at rengøre det med jævne mellemrum og sørge for at afrime det, hvis der danner sig is på køleelementet. Der vil nemlig samle sig bakterier i køleskabet, hvis det ikke bliver rengjort grundigt. Og så vil du også opleve, at køleskabet benytter mere strøm, hvis der er is på køleelementet. Begge disse ting vil man naturligvis gerne undgå. I de nedenstående afsnit vil vi guide dig til, hvordan du bedst muligt rengør dit køleskab og undgår dannelsen af bakterier – eller i hvert fald kommer bakterierne til livs.

Rengøring af dit køleskab

Det er utrolig vigtigt, at du rengør dit køleskab med jævne mellemrum, så du kan få bugt med snavs og bakterier. Hvis ikke du fjerner disse elementer fra køleskabet, risikerer du, at de overføres til dine madvarer, hvilket kan resultere i at fødevarerne bliver fordærvede. Afhængigt af kombinationen af fødevare og bakterier, så kan du altså risikere at blive rigtig syg, hvis du spiser fordærvet mad. Og det vil de fleste af os nok gerne undgå.

Men hvordan rengør du så dit køleskab bedst muligt? Og hvornår er det egentlig tid til at rengøre køleskabet? Det vil vi gøre dig klogere på i dette afsnit. Bakterier trives som beskrevet især i fugtige områder, og de er derfor ofte at finde i køleskabets afløbsrende, -hul eller er generelt bagerst i køleskabet. Her danner der sig kondens og kan lægge små mængder af gamle madrester. Mange mennesker glemmer at gøre afløbsrenden og andre kanter, lister, sprækker etc. rene, men det er faktisk især disse områder, der trænger til en kærlighed hånd, når køleskabet skal vedligeholdes / rengøres.

Hvor ofte skal køleskabet rengøres?

Det er helt umådelig vigtigt at rengøre køleskabet regelmæssigt. En grundig rengøring skal gerne ske cirka hver tredje måned, men du kan sagtens foretage nogle mindre rengøringer i mellemtiden. Du kommer trods alt langt med en våd klud i køleskabets hjørner og kanter. Hvis du ikke husker at gøre køleskabet rent med jævne mellemrum, så kan du risikere, at der dannes grobund for skimmelsvamp i dit køleskab. 

Det kan tydeligt ses, når køleskabet er ramt af skimmelsvamp, da det vil manifestere sig i grå eller sorte belægninger rundt om i køleskabet – især i kanter og sprækker. Hvis du opdager tegn på skimmelsvamp eller anden bakteriedannelse, så skal du med det samme give køleskabet en grundig rensning / rengøring.

Sådan rengør du et køleskab

Når det er på tide at foretage den store rengøring af køleskabet, så kan du med fordel følge den nedenstående guide. Den vil nemlig hjælpe dig med at få bugt med plamager af bakterier og snavs rundt om i køleskabet.

 • Sluk køleskabet før du begynder, så du ikke bruger unødvendigt meget strøm undervejs
 • Fjern alle madvarer fra køleskabet. Du kan med fordel lægge dem i en køletaske, så de holder sig kolde (ellers kan der også danne sig bakterier på madvarerne, mens de bare står på køkkenbordet)
 • Gør en balje med varmt vand og lidt opvaskemiddel klar
 • Vask køleskabet med en klud dyppet i baljen – gerne både indvendigt og udvendigt
 • Vask hylder og skuffer med vand og sæbe. Hvis de kan tåle en tur i opvaskemaskinen, så kan du sagtens starte den, mens du rengør resten af køleskabet
 • Fjern madrester / mindre klynger af snavs fra renden under køleelementet
 • Rens afløbsrenden og -hullet bagerst i køleskabet. Dette kan eventuelt gøres med et par vatpinde eller en piberenser, så du ikke kun får renset den øverste del
 • Tjek om der er is på køleelementet. Hvis der er det, så kan du lige så godt afrime køleskabet nu hvor det er slukket. Lad derfor køleskabet være slukket med døren åben indtil al isen er smeltet. Hav eventuelt en klud eller et viskestykke liggende i køleskabet, så væsken kan suges op frem for at blive til en pøl
 • Når du er tilfreds med rengøringen, så kan du tørre overflader o.l. over med en tør klud
 • Luk nu køleskabsdøren og tænd for køleskabet igen. Hvis det er udstyret med en SuperKøl funktion e.l., så kan du benytte denne for at få det ned på den rette temperatur hurtigere
 • Læg dine madvarer tilbage i køleskabet, når det rammer en temperatur under fem grader

Sådan undgår du bakterier i dit køleskab

Helt generelt undgår du en stor mængde bakterier i dit køleskab, hvis du husker at vedligeholde og rengøre det med jævne mellemrum. Ved en grundig rengøring kan du nemlig få bugt med en stor del af bakteriedannelsen i køleskabet. Men det er ikke kun manglende rengøring, der kan være en synder i forhold til dannelsen af bakterier i køleskabet. Temperaturen, hvor og hvordan du opbevarer dine madvarer, samt hvilke madvarer du opbevarer kan også have en indflydelse på bakteriedannelsen. 

Som beskrevet i afsnittet om rengøring af køleskabet, så er der mange steder, hvor bakterier kan trives, som man ikke umiddelbart får gjort godt nok rent. Dette gælder især køleskabets afløbsrende og -hul. Af den grund skal du gerne så vidt muligt undgå at placere dine madvarer tæt op ad dette område, da bakterier sagtens kan overføres fra renden til dine fødevarer. Umiddelbart vil vi anbefale dig at følge dette råd, selvom du regelmæssigt renser afløbshul og -rende, da det kan være svært at slippe af med samtlige bakterier på trods af en grundig rengøring.

Hold den rigtige temperatur

Bakterier trives i fugtige miljøer og har lettere ved at sprede sig, hvis temperaturen i køleskabet er højere end fem grader. Du skal derfor sørge for at holde dit køleskabs temperatur under fem grader på alle tidspunkter. Sørg også gerne for at dobbelttjekke temperaturen flere steder i køleskabet, da det langt fra er alle modeller, der ventilerer optimalt. Af den grund kan en hylde, skuffe eller dørhylderne godt have en højere temperatur end resten af køleskabet, hvis ikke luften cirkulerer godt nok.

Opbevaring af kød og fisk

Du skal også sørge for at opbevare råt kød og frisk fisk i lukkede beholdere i køleskabet. De burde aldrig opbevares uden en tætlukket emballage e.l., da bakterier især kan opstå i sådanne fødevarer. Af den grund kan det også være en god ide at holde fersk kød adskilt fra sine andre madvarer helt generelt. Og hvis dit køleskab er udstyret med en særlig skuffe / beholder til kød, så kan du med fordel benytte den til opbevaring. Disse vil nemlig oftest kunne indstilles til en lavere temperatur end resten af køleskabet, hvilket mindsker dannelsen af bakterier.

Undgå jord på grøntsager

Jord er ikke som sådan en dårlig ting på dine grøntsager, men det skal alligevel helst vaskes af, hvis du opbevarer dine grøntsager i køleskabet. Der er nemlig en stor sandsynlighed for, at jordresterne indeholder bakterier, som så kan overføres til de andre fødevarer i dit køleskab, hvis ikke de bliver skyllet rene. 

Hvis dit køleskab er udstyret med en grøntsagsskuffe, så vil vi klart anbefale dig at benytte denne hver gang du har grøntsager med hjem fra indkøbsturen. På den måde holder du nemlig grøntsager og andre madvarer, f.eks. kød, adskilt fra hinanden. Og så holder grøntsager og frugter ofte længere, når de opbevares i grøntsagsskuffen.

Hold fødevarerne adskilt

Vi vil anbefale dig at forsøge at holde dine forskellige typer af fødevarer adskilt fra hinanden, så vidt dette er muligt. På den måde vil du bedre kunne styre spredelsen af bakterier og så vil eventuel lugt ikke så nemt overføres fra én madvare til en anden. Du kan med fordel inddele dit køleskab i sektioner, hvor kød har én plads, drikkevarer en anden, pålæg en tredje etc. Dette kan også være med til at forlænge holdbarheden af dine fødevarer.

Leder du efter et køleskab med fryser?

Der er naturligvis en forskel på at investere i separate køleskabe og frysere og så investere i et kølefryseskab. Du får langt mere plads til opbevaring af madvarer i både køleskab og fryser, hvis du investerer i to separate produkter, men du skal til gengæld også sætte god plads af i køkkenet for at få plads til begge produkter. Et kølefryseskab kan derfor være en god løsning, hvis du ikke har alverdens plads i køkkenet – eller bare gerne vil bruge denne plads på andet end et stort køleskab og fryser.

Hvis du hælder mere til at investere i en model, der både indeholder køleskab og fryser i én, så står vi stadig til rådighed med at guide dig til det bedste produkt for dig. I vores test af de bedste kølefryseskabe kan du læse mere om modeller, der rent faktisk er en investering værd. Vi hjælper dig naturligvis også med at finde den helt rette variant for dig og guider dig til, hvordan du finder det bedste kølefryseskab tilbud, hvis du gerne vil spare penge på købet.

Sådan finder du det bedste køleskab tilbud

Det kan godt være en lidt dyr affære at købe et nyt køleskab – især hvis du gerne vil være sikker på, at du får fingrene i en god model, der kan holde i mange år, opbevarer dine madvarer ved den rette temperatur, har en god kapacitet, ser flot ud etc. Du må dog ikke gå i panik i jagten på et billigt køleskab, da der findes en lang række gode modeller, som ikke koster alverden. Du kan f.eks. altid vende blikket mod et Gorenje R6192FBK Fritstående køleskab, produkt nr. 7 på den ovenstående liste, som er udstyret fra top til tå med gode funktioner og teknologier, men som stadig sælges til en budgetvenlig pris.

Er du derimod faldet for et køleskab, der er lidt dyrere end hvad du egentlig havde tænkt dig at betale for dit nye køleskab? Så skal du nok nærmere på jagt efter et godt tilbud. Dette er trods alt den bedste måde at spare penge på købet. For at finde frem til det bedste køleskab tilbud, så skal du simpelthen bare sørge for at væbne dig med tålmodighed og holde øje med diverse online forhandleres hjemmesider. Der bliver nemlig regelmæssigt lagt gode tilbud op på online-siderne. Og når du så ser din model være på tilbud, så kan du jo overveje om du synes, at dette tilbud er godt nok eller om du har mulighed for at vente på et bedre tilbud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×