Kombiovn test (2021) → Test af 6 funktionelle og bedste kombiovne

1
Beurer blodtryksmåler 77 BM

Du kommer ikke til at mangle hverken plads eller funktioner, hvis du investerer i denne kombiovn fra Siemens. Modellen er udviklet med en ovnkapacitet på 67 liter og tilbyder 10 ovnfunktioner at vælge imellem. Den kan indstilles til fem mikroovnsniveauer. Derudover har den 14 automatiske madlavningsprogrammer, indbygget køleblæser og rengøringsprogram. Derfor skal du vælge en Siemens HM633GBS1S Kombiovn Nægter du at gå på kompromis med din kommende kombiovn? I så fald vil vi anbefale dig…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Beurer blodtryksmåler 77 BM
Skousen
Beurer blodtryksmåler 77 BM
Elgiganten.dk
Smeg SF4102MCN Kombiovn
Elgiganten.dk
Electrolux COM700CV Kombiovn
Ikke på lager
Siemens CM633GBW1 iQ700 Kombiovn
Elgiganten.dk

I denne kombiovn test kan du læse om X funktionelle kombiovne, som alle fungerer optimalt i drift, har flere indstillingsmuligheder og vil give et elegant pift til køkkenet. Du kan også læse mere om, hvilke parametre du skal prioritere i valget af din nye kombiovn, samt hvordan du finder det bedste kombiovn tilbud. 

Vi har kåret en Siemens HM633GBS1S Kombiovn som vores testvinder, da maskinen er en god investering, som alle kan drage nytte af at have i hjemmet. Modellen skiller sig bl.a. ud på ovnkapacitet, funktionalitet, mulighed for rengøring og udseende. Læs med og se, hvilken model der er den bedste kombiovn for dig.

#1 Siemens HM633GBS1S Kombiovn – Den bedste kombiovn

Du kommer ikke til at mangle hverken plads eller funktioner, hvis du investerer i denne kombiovn fra Siemens. Modellen er udviklet med en ovnkapacitet på 67 liter og tilbyder 10 ovnfunktioner at vælge imellem. Den kan indstilles til fem mikroovnsniveauer. Derudover har den 14 automatiske madlavningsprogrammer, indbygget køleblæser og rengøringsprogram.

Derfor skal du vælge en Siemens HM633GBS1S Kombiovn

Nægter du at gå på kompromis med din kommende kombiovn? I så fald vil vi anbefale dig at kaste blikket på vores testvinder i denne kombiovn test, da du så kan være sikker på, at du får det bedste af det bedste. Kombiovnen har en stor kapacitet på 67 liter og er udstyret med 10 ovnfunktioner, fem mikrobølgeovn niveauer og 14 automatiske programmer, der kan være en fordel i forbindelse med madlavningen. Du vælger altså helt selv, hvordan du vil have hver enkelt ret tilberedt.

Ovnen kan både indstilles til skånsom opvarmning eller lynopvarmning. Derudover kan den sættes til temperaturinterval mellem 30 og 300 grader. Selv hvis du vælger den højeste temperatur, skal du dog ikke være nervøs for, at ovnen bliver for varm uden på. Den er nemlig udviklet med en indbygget køleblæser og kan ikke nå en højere temperatur på fronten end 40 grader. Dette giver en større sikkerhed i køkkenet. Det samme gør børnesikringen, restvarmeindikation og en soft close ovnlåge.

Ovnen er desuden let at rengøre, da den er udviklet med EcoClean Plus rengøring på bagvæggen. Ingen madrester vil altså brænde sig for meget fast på overfladen. Ydersiden af ovnen kan også let rengøres med en våd klud – og er yderst holdbar, da den har en opbygning af rustfrit stål. Med i købet følger der både en stegerist og en universalpande.

Produktdetaljer

 • Højde: 59,5 cm
 • Dybde: 54,8 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 55 cm
 • Vægt: 40,4 kg
 • Farve: Rustfrit stål
 • Ovnrum kapacitet: 67 liter
Det kan vi lide:
 • Stor ovnkapacitet og en lang række programmer for både ovn og mikrobølgeovn
 • Højt sikkerhedsniveau med køleblæser, børnesikring, kølig fronttemperatur m.m.
 • Mulighed for lynopvarmning og forslag til temperaturindstilling
 • Nem at rengøre grundet ecoClean Plus rengøring på bagvæg

#2 Bosch CMG633BW1 Kombiovn – Elegant og billig kombiovn

Denne kombiovn har et elegant design i hvid med et TFT display og touch control, som i den grad vil se flot ud i ethvert køkken. Derudover sælges denne kombiovn til en lidt billigere pris end de andre kombiovne i denne test. Det er både muligt at benytte modellen som ovn, mikroovn eller en kombination af begge dele. I alt har den en kapacitet på 45 liter.

Derfor skal du vælge en Bosch CMG633BW1 Kombiovn

Hvis du gerne vil spare lidt penge på købet af din nye kombiovn, så kan du med fordel vælge denne model fra Bosch, da det er den billigste kombiovn i denne test. Prisforskellen fra de andre modeller er ikke markant, men der er stadig penge at spare, uden du skal føle, at du går på kompromis med kvaliteten af din nye kombiovn. F.eks. får du fingrene i en kombiovn, der ikke blot kan benyttes som enten mikrobølgeovn eller ovn, men også som en kombination mellem de to varianter. Derudover har ovnen en kapacitet på 45 liter, så der er god plads til at tilberede mad til flere personer.

En anden fordel ved at investere i denne kombiovn er, at den har et yderst elegant udseende. Den vil derfor kunne hjælpe dig med at skabe et mere eksklusivt vibe i køkkenet. Fronten kommer i en enkel hvid og har et indbygget TFT display med touch funktion. Det bliver således også nemt for dig at skifte mellem de forskellige indstillingsmuligheder. Og dem er der faktisk en del af, da produktet kan indstilles til fem mikrobølgeovnsniveauer, 6 ovnfunktioner og 14 automatiske madlavningsprogrammer. Maskinen har desuden AutoPilot, opvarmningskontrol, giver temperaturforslag og meget mere.

Ud over ovenstående er denne kombiovn nem at holde ren, da den har en opbygning i antracitemalje i ovnrummet. Madresterne vil således ikke brænde sig fast på emaljen, men i stedet være let at tørre af. Derudover har kombiovnen også et højt sikkerhedsniveau, da den har en indbygget køleblæser, børnesikring med nøglefunktion, restvarmeindikation og en sikkerhedsafbryder. Der medfølger både stegerist og universalplade i købet.

Produktdetaljer

 • Højde: 45,5 cm
 • Dybde: 54,8 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Indbygningshøjde: 45 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 55 cm
 • Vægt: 35,5 kg
 • Farve: Hvid
 • Ovnrum kapacitet: 45 liter
Det kan vi lide:
 • Elegant hvidt design med TFT display og touch control
 • Sælges til en budgetvenlig pris
 • Udstyret med 6 ovnfunktioner, 14 automatiske programmer og 5 mikroovnniveauer
 • Høj sikkerhed, f.eks. køleblæser, børnesikring, afbryder, restvarmeindikation m.m

Smeg SF4102MCN Kombiovn – En god og lille kombiovn med grillfunktion

Denne kombiovn fra mærket Smeg er ideel til dig, der gerne vil have en kompakt ovn, der både fungerer som en traditionel ovn og en mikrobølgeovn. Modellen har en kapacitet på 40 liter, så på trods af den lille størrelse, er der god plads til flere retter eller større portioner. Modellen har endda en velfungerende grillfunktion og tilbyder flere tilberedningsmuligheder.

Derfor skal du vælge en Smeg SF4102MCN Kombiovn

Vil du gerne have mulighed for at grille diverse retter til perfektion i din kombiovn, når vejret ikke er til at stå ved en udendørs grill? I så fald kan denne kombiovn fra Smeg være den rette model for dig, da den netop er udviklet med en særlig grillfunktion på 1000 watt. Du har dog også mulighed for at vælge mellem en lang række andre funktioner til madlavning, da produktet er udviklet med i alt 13 funktioner, heriblandt en varmluftfunktion.

Der er plads til både større portioner eller et par forskellige retter i ovnrummet, da det har en kapacitet på 40 liter. Du kan således sagtens lave mad til flere personer med denne kombiovn. Med i købet følger der desuden både en bageplade i glas, en grillrist til en bageplade og en almindelig grillrist. Produktet er udstyret med et elektronisk programvalg og temperaturkontrol, samt har automatisk tænd og sluk funktion. Ovntemperaturen kan indstilles mellem 50 og 250 grader, og indstilles let via det funktionelle digitale display. 

Indersiden af kombiovnen er fremstillet i rustfrit stål, som er med til at gøre ovnen yderst modstandsdygtig og holdbar. Du kan nemt rengøre ovnlågen, da den er aftagelig. Derudover er ovnlågen udviklet med to lag glas for at forhindre varmen i at brede sig til lågen. Samtidig er både ovn og låge tilsluttet et kølesystem. Produktet er også udviklet med en børnesikring, så yngre personer ikke får åbnet lågen til ovnen på et uhensigtsmæssigt tidspunkt.

Produktdetaljer

 • Højde: 45,8 cm
 • Dybde: 56 cm
 • Bredde: 59,7 cm
 • Indbygningshøjde: 44,5 cm
 • Indbygningsbredde: 54,4 cm
 • Indbygningsdybde: 56 cm
 • Vægt: 39,8 kg
 • Farve: Sort
 • Ovnrum kapacitet: 40 liter
Det kan vi lide:
 • Kompakt kombiovn med en ovnkapacitet på 40 liter
 • Mulighed for at benytte 13 forskellige funktioner, heriblandt en grillfunktion
 • Udviklet med automatisk tænd og sluk funktion

AEG KME761000B Blackline Kombiovn – Energibesparende kombiovn

Med denne kombiovn kommer du aldrig til at gå på kompromis med din madlavning. Ovnen kan indstilles til både varmluft, mikrobølgeeffekt, grillfunktion m.fl., så du har mulighed for at tilberede en lang række retter i ovnen. Som en ekstra bonus er den energieffektiv grundet udviklingen med et Hot Air system, der får luften til at cirkulere optimalt i hele ovnrummet.

Derfor skal du vælge en AEG KME761000B Blackline Kombiovn

Hvis du gerne vil prioritere en energieffektiv kombiovn, så din elregning og belastning på miljøet ikke bliver alt for markant, så kan vi anbefale dig at investere i denne model fra AEG. Dette er nemlig en energibesparende kombiovn, hvilket bl.a. skyldes udviklingen med et såkaldt Hot Air system. Dette system får den varme luft til at cirkulere i ovnrummet, så alle dele opnår den rette temperatur på ingen tid. Faktisk kan systemet være med til at reducere temperaturen med op til 20 procent, hvilket har en positiv indvirkning på energiforbruget.

Derudover er kombiovnen også udviklet med automatiske vægtprogrammer, der gør det muligt for dig at indtaste nogle typer af madvarers vægt, hvorefter ovnen selv udregner tilberedningstid. Dette gør madlavningen langt lettere for dig – uanset om du er en haj i køkkenet eller ej. Du kan både benytte dig af en varmlufts-, grill- eller mikrobølgeovn funktion til tilberedning af retter. Og skal det gå stærkt, kan du benytte modellens indbyggede booster funktion, der opvarmer ovnen på ingen tid.

Du skal ikke være nervøs for, at du selv eller andre i husholdninger brænder sig på denne ovns front, da den er udstyret med en aktiv dørventilation og IsoFront Top, som er en ovnlåge med flere lag glas. På den måde vil ydersiden aldrig blive varmere end 20 grader over stuetemperaturen, hvilket sikrer en relativt kølig front. Derudover kan du også indstille en børnesikring, så du kan holde yngre medlemmer af husholdningen fra at åbne ovnen under tilberedning af mad.

Produktdetaljer

 • Højde: 45,5 cm
 • Dybde: 56,7 cm
 • Bredde: 59,4 cm
 • Indbygningshøjde: 45 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 55 cm
 • Vægt: 39 kg
 • Farve: Sort
 • Ovnrum kapacitet: 43 liter
Det kan vi lide:
 • Energieffektiv og -besparende kombiovn, som både sparer tid og strøm
 • Udviklet med automatiske vægtprogrammer for lettere tilberedning
 • Aktiv dørventilation og IsoFront Top sikrer en kold ovnlåge og større sikkerhed

Electrolux COM700CV Kombiovn – Mini kombiovn med brugervenlig opbygning

Ved at investere i denne kombiovn fra Electrolux, kan du være sikker på, at du får det optimale ud af din investering, da produktet har en brugervenlig opbygning med let tilgang til alle de funktionelle indstillingsmuligheder. Modellen kan kombinere brugen af varmluft, grill og mikrobølgeeffekt, så det er helt op til dig selv, hvordan du vil tilberede dine retter.

Derfor skal du vælge en Electrolux COM700CV Kombiovn

For at få det optimale ud af din kombiovn, så skal du gerne have fingrene i en model med en brugervenlig opbygning. Dét har denne variant fra Electrolux, og du kan derfor let skifte mellem de forskellige indstillingsmuligheder og dermed tilberede en lang række retter til perfektion. Kombiovnen er udstyret med et ergonomisk håndtag og betjenes med en blanding af pop-ud knapper og touch. Du har derfor fuld kontrol over indstillingerne undervejs i madlavningen.

En af fordelene ved at vælge denne kombiovn er, at den kan tilberede maden på ingen tid, da den er udstyret med funktionen CombiQuick og en hurtig opvarmningsfunktion. Du har desuden mulighed for at benytte varmluft, grill eller mikrobølgeeffekt under tilberedning – eller alle tre på én gang. Ovnens system sørger for at få luften til at cirkulere, så alle dele af ovnen opnår samme temperatur. Dette sikrer desuden en besparelse af tid og energi.

Du styrer selv temperaturen via den elektriske termostat på ovnen, men du kan også vælge at benytte ovnens automatiske temperaturforslag. Det er desuden let at få pladerne ind i ovnrummet, da modellen er udstyret med Easy Entry ovnribber. Sikkerhedsniveauet er også i top for denne kombiovn, da den er udstyret med et aktivt kølesystem og en IsoFront Plus ovnlåge, der tilsammen sikrer en kølig overflade. Børnesikringen sørger desuden for, at børnene ikke kan lege med ovnlågen.

Produktdetaljer

 • Højde: 45,5 cm
 • Dybde: 56,7 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Indbygningshøjde: 45 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 55 cm
 • Vægt: 40,5 kg
 • Farve: Hvid
Det kan vi lide:
 • Brugervenlig model med ergonomisk håndtag, pop-ud knapper, touch betjening m.m.
 • Kan indstilles til flere programmer og funktioner, heriblandt CombiQuick ydeevne
 • Udstyret med automatisk temperaturforslag, samt elektronisk styring af temperaturen
 • Aktivt kølesystem og IsoFront Plus® ovnlåge mindsker risiko for tilskadekomst

Siemens CM633GBW1 iQ700 Kombiovn – En funktionel kombiovn med CookControl

Denne iQ700 kombiovn fra Siemens er en god investering for dig, der gerne vil have en funktionel kombiovn med et enkelt udseende, som nemt vil blende ind i køkkenet. Kombiovnen har en kapacitet i ovnrummet på 45 liter, så der er rigeligt med plads til diverse retter. Derudover kan den indstilles til mange funktioner og hjælper til en bedre madlavning.

Derfor skal du vælge en Siemens CM633GBW1 iQ700 Kombiovn

Er du ikke den bedste til at tilberede mad? Eller har du måske bare ikke en interesse i at stå i køkkenet længere tid ad gangen? Uanset hvad årsagen er til, at du godt kunne bruge lidt ekstra hjælp i køkkenet, så kan du med fordel kaste blikket på denne kombiovn fra Siemens. Modellen er nemlig udviklet med CookControl, en række automatiske programmer og kan give temperaturforslag til tilberedningen af specifikke retter. Du kan altså nemt få hjælp til den rette tilberedning, hvis du har brug for det.

Du har også mulighed for at indstille kombiovnen til en lang række funktioner. F.eks. kan du vælge mellem 6 forskellige ovnfunktioner, heriblandt diverse varmluft, damp og grill funktioner. Det er også muligt at vælge mellem 5 niveauer, hvis du ønsker at benytte ovnen som mikrobølgeovn. Kombiovnen sørger desuden altid for en skånsom opvarmning. Du styrer let de forskellige indstillingsmuligheder via det indbyggede TFT-farvedisplay med touch control. 

Kombiovnens ovnrum har en kapacitet på 45 liter og har en opbygning af antracitemalje, hvilket gør det nemt at holde ovnrummet vedlige. Derudover har den indbygget LED belysning, der dog kan slukkes, og en SoftClose og -Openingm for at forhindre fingrene i at komme i klemme. Modellen har også en indbygget køleblæser, restvarmeindikator, sikkerhedsafbryder og børnesikring m.fl. I købet medfølger der en stegerist og universalplade, men du har også mulighed for at købe diverse brade- og bageplader, pizzasten, dekoliste og en stegeso i glas på 5,1 liter til din nye kombiovn.

Produktdetaljer

 • Højde: 45,5 cm
 • Dybde: 54,8 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Indbygningshøjde: 45 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 55 cm
 • Vægt: 35,4 kg
 • Farve: Hvid
 • Ovnrum kapacitet: 45 liter
Det kan vi lide:
 • Udviklet med CookControl, temperaturforslag, automatiske programmer m.m.
 • Kan indstilles til 6 ovnfunktioner, 5 mikrobølgeniveauer og lynopvarmning
 • God sikkerhed grundet kølig ovnlåge, køleblæser, børnesikring o.l.
 • Mulighed for at tilkøbe en del tilbehør til ovnen, såsom pizzasten og stegeso

Anden nyttig viden i denne kombiovn test

I de ovenstående afsnit har vi givet dig et indblik i, hvilke kombiovne der er de bedste på markedet og hvorfor de udvalgte modeller er investeringen værd. Det kan dog sagtens tænkes, at du også sidder med andre spørgsmål eller forbehold i forhold til at investere i en kombiovn – og dem håber vi på at kunne besvare og gøre dig klogere på i de nedenstående afsnit.

6 gode råd til valg af kombiovn

 • Dobbelttjek altid kombiovnens udvendige- og indbygningsmål, så du er sikker på, at den pågældende model passer til dit køkken
 • Prioritér en brugervenlig kombiovn, så du får det fulde udbytte ud af din nye investering
 • Hold øje med kombiovnens indbyggede funktioner og teknologier, så du får en kombiovn, der passer til dine behov og ønsker
 • Sørg for at købe en kombiovn med en ovnkapacitet, der passer til dine behov – større husholdninger kræver generelt en større ovn end mindre husholdninger, der f.eks. godt kan nøjes med en ovn med en kapacitet på cirka 40 liter, men det kommer naturligvis an på, hvor meget og til hvad I benytter ovnen til.
 • Investér i en kombiovn med et optimalt sikkerhedsniveau, f.eks. udstyret med køleblæser, børnesikring, restvarmeindikator, sikkerhedsafbryder, SoftClose e.l.
 • Hold øje med kombiovnen belægning, emalje, opbygning o.l. og / eller indbyggede rengøringsprogrammer, så du kan være sikker på, at den er let at gøre rent efter brug

Sådan finder du det bedste kombiovn tilbud

Det kan godt virke lidt dyrt at investere i en kombiovn, selvom prisen dog ofte er billigere end for en traditionel ovn. Det er heldigvis muligt at spare nogle penge på købet, hvis du blot kan væbne dig med tålmodighed inden du kaster dig over den første og bedste kombiovn du ser. Det eneste det kræver for at finde et godt tilbud på en kombiovn er nemlig at sammenligne prisen på en eller flere modeller hos forskellige online forhandlere.

Hvis ikke der er den store forskel på prisen, så kan du med fordel holde et vågent øje med siderne over de næste par uger. De fleste online forhandlere sætter nemlig regelmæssigt deres elektroniske produkter, heriblandt kombiovne, på tilbud. Og der kan være mange penge at spare, hvis du har tålmodighed og tid nok til at vente på et særligt tilbud.

Andre gode ovn løsninger

En kombiovn er, som navnet indikerer, en 2-i-1 løsning, da en sådan model både fungerer som en mere traditionel ovn og en mikrobølgeovn. Du har således mulighed for at varme frossen mad, poppe popcorn eller tilberede en steg i det samme produkt. En kombiovn er derfor også en pladsbesparende løsning, da du ikke både skal finde plads til en ovn og en mikrobølgeovn i køkkenet. Det er dog helt op til dig selv, om du gerne vil investere i en kombiovn eller to separate apparater.

Mikrobølgeovn

Hvis du ikke har alverdens plads i køkkenet og ej heller tilbereder helt så meget mad derhjemme, så kan en almindelig mikroovn være en god løsning. De færreste mikroovne fylder særlig meget og så er de gode til at varme frossen mad op eller lune allerede tilberedte retter. Og hvis du gerne vil have mulighed for at tilberede retter fra bunden, så skal du blot have fingrene i en mikrobølgeovn med indbygget varmluftsfunktion.

Overvejer du at investere i en mikrobølgeovn? I så fald vil vi anbefale dig at læse vores test af de bedste mikrobølgeovne på markedet. På den måde får du lettere ved at finde frem til en ideel model, der passer til dine behov i forhold til størrelse, kapacitet, funktioner, udseende o.l.

Indbygningsovn

Det er naturligvis ikke alle mennesker, der foretrækker kombinationsprodukter – det kan da også sagtens betale sig at have både en ovn og en mikrobølgeovn i hjemmet, så du kan tilberede og varme mad på samme tid uden at skulle planlægge det alt for meget. Hvis du gerne vil have en traditionel ovn, så vil vi anbefale dig at investere i en indbygningsovn. Dette er nemlig stadig en pladsbesparende løsning, da du ikke skal gøre plads til et fritstående komfur. I stedet er ovnen indbygget i væggen, et skab e.l.

Du kan læse mere om de bedste modeller i vores store test af indbygningsovne. Ved at finde inspiration til købet i testen, kan du være sikker på, at du får bestilt en velfungerende indbygningsovn hjem.

FAQ

Hvilken kombiovn er den bedste?

I denne kombiovn test har vi kåret en Siemens HM633GBS1S Kombiovn som bedst i test. Vi har dog samlet flere af de bedste modeller på markedet, så det kan sagtens tænkes, at en af de andre kombiovne i testen passer bedre til dine behov.

Hvad er en kombiovn?

En kombiovn er en 2-i-1 løsning, hvor du både får mulighed for at benytte produktet som traditionel ovn og en mikrobølgeovn. Det skyldes, at ovnen både kan indstilles til ovnfunktioner eller mikrobølgeovnsniveauer. De er ofte ikke alt for stor i størrelsen.

Hvad skal jeg prioritere i valget af en kombiovn?

Du skal primært fokusere på ovnrummets kapacitet og de forskellige indstillingsmuligheder i valget af din kombiovn. Derudover skal du altid sikre dig, at produktets indbygningsmål passer til dit hjem. Vi vil også anbefale dig at prioritere en brugervenlig kombiovn.