Kondenstørretumbler Test: 5 bedste kondenstørretumblere (April 2024)

Af Benjamin Bang BAdge
Benjamin Bang

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden. Han elsker at finde det bedste produkt...

BOSCH WTW894A8SN Serie 6 Tørretumbler
TESTVINDER

BOSCH WTW894A8SN Serie 6 Tørretumbler

Med en Bosch WTW894A8SN Serie 6 tørretumbler, får du en kondenstørretumbler med varmepumpe, som kan bidrage til en nemmere hverdag for dig. Tørretumbleren kan holde op til 8kg tøj ad gangen og har mange specialprogrammer,…

BOSCH WTW894A8SN Serie 6 Tørretumbler 1
Bedst i test

BOSCH WTW894A8SN Serie 6 Tørretumbler

Gorenje DPE92 Tørretumbler 2
Bedste billige

Gorenje DPE92 Tørretumbler

AEG T9DEN866C Tørretumbler 3
Bedste premium

AEG T9DEN866C Tørretumbler

LG FDRC308N0W9 Tørretumbler 4
Bedste app-tilslutning

LG FDRC308N0W9 Tørretumbler

SIEMENS WT4HXEL9DN IQ800 Tørretumbler 5
Bedste intelligente system

SIEMENS WT4HXEL9DN IQ800 Tørretumbler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vidste du, at en kondenstørretumbler kan tørre de samme mængder tøj som en traditionel tørretumbler, men for kun en tredjedel af strømforbruget? Mange vælger kondenstørretumbleren netop grundet det lave energiforbrug.

Kondenssystemet med varmepumpe er opgøret med det klassiske aftræk på en tørretumbler, hvor den varme luft i stedet bliver opsamlet som kondens og kan løbe af som kondensvand. Denne teknologi sikrer, at kondenstørretumbleren altid ligger i en bedre energiklasse end de traditionelle. Det sikrer desuden også, at tøjet ikke skal tørres ved samme varme og derfor ikke bliver ødelagt, når det er i tørretumbleren .

Vi har kigget på de 5 bedste kondenstørretumblere på markedet og sammenlignet dem på tørrekapacitet, tilslutning til dræn, smart-funktioner og specialfunktioner. Alt det kan du få overblik over i vores sammenligningsmodel Læs med her, i vores kondenstørretumbler test, for at blive klogere på de forskellige modeller med fordele og ulemper. I vores købsguide kan du læse meget mere om alt det du bør overveje inden køb.

BOSCH WTW894A8SN Serie 6 Tørretumbler

Bedst i test

BOSCH WTW894A8SN Serie 6 Tørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg Selvrensende kondensator
 • pros-icon.svg 24 t forskudt starttid
 • pros-icon.svg AntiVibration Design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge BOSCH WTW894A8SN Serie 6 Tørretumbler

Med en Bosch WTW894A8SN Serie 6 tørretumbler, får du en kondenstørretumbler med varmepumpe, som kan bidrage til en nemmere hverdag for dig.

Tørretumbleren kan holde op til 8kg tøj ad gangen og har mange specialprogrammer, bl.a. UldFinish, Tidsprogram varmt, Tidsprogram koldt, Sport, Skjorter/Business, Finvask/Silke, Antikrøl og mange flere. Med Antikrøl programmet bliver tørretumbleren ved med at køre op til 60 min efter endt program for at sikre rent tøj uden krøller.

Denne Bosch kondenstørretumbler har lavt energiforbrug i energiklasse A+++ samt en kondenseringsevne B. Ligeledes er selve designet af tørretumbleren med et AntiVibration system med til at sikre mere stabilitet og lavere støjniveau, når du skal tørre tøj.

Med SensitiveDry-concept får du desuden en stor galvaniseret tromle og medbringere i soft-design, som alt sammen sikrer blødt tøj, når det kommer ud af kondenstørretumbleren.

Denne tørretumbler har en tørrekapacitet på 8 kg, kan ikke tilsluttes til et dræn og udmærker sig med hele 10 specialprogrammer.

Gorenje DPE92 Tørretumbler

Bedste billige

Gorenje DPE92 Tørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg IonTech sikrer lækkert, tørt tøj hver gang du åbner lågen
 • pros-icon.svg 3 timers AntiKrøl program
 • pros-icon.svg TwinAir sikrer jævn tørring
 • pros-icon.svg 16 tørreprogrammer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Gorenje DPE92 Tørretumbler

Gorenje DPE92 kondenstørretumbleren er perfekt til dig, der vil have lækker tørretumbler med speciel teknologi. Med IonTech fra Gorenje bruges der negative ioner til at få et bedre resultat end ved almindelige tørretumblere. Negative ioner bidrager til færre krøller og fjerner allergener, pollen og røglugt. Ionerne sikrer desuden, at tøjet ikke bliver statisk elektrisk og det dermed er væsentligt nemmer at stryge.

Når tørretiden er ovre, er der 3 timers AntiKrøl funktion, så du kan tage tøjet ud, når du er klar. Tøjet bliver tørret med både TwinAir og en WaveActive Tromle, som sikrer henholdsvis jævn tørring og blid pleje af dit yndlingstøj.

Sidst, men ikke mindst, sikrer sensorerne i tørretumbleren, at programmet stopper, når der er den korrekte mængde fugt, så tøjet ikke bliver ødelagt ved udtørring i tørretumbleren.

Denne tørretumbler har en tørrekapacitet på 9 kg, kan tilsluttes til et dræn og udmærker sig med IonTech teknologien.

AEG T9DEN866C Tørretumbler

Bedste premium

AEG T9DEN866C Tørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg Woolmark certificeret skånsomt uldprogram
 • pros-icon.svg AbsoluteCare tilpasser tørring til de specifikke tekstiler
 • pros-icon.svg 3D-Scan funktion sikrer en præcis registrering af fugt i tøjet
 • pros-icon.svg Indvendig belysning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge AEG T9DEN866C Tørretumbler

Med en AEG T9DEN866C tørretumbler får du en kondenstørretumbler, man ikke kan gå galt i byen med. Med et woolmark certificeret uldprogram og AbsoluteCare er du sikret at kunne tørre dit tøj uden at skulle bekymre dig om hvorvidt tekstilerne kan klare mosten.

3D-scan funktionen sikrer ligeledes, at tøjet tørres til den korrekte fugtighedsgrad, da sensorerne kan opfange den præcise fugt inde i kondenstørretumbleren. På den måde sikres en skånsom tørring, hvor fugtniveauet i luften konstant monitoreres, så dit tøj ikke bliver ødelagt i en for tør tørretumbler.

Denne kondenstørretumbler fungerer desuden også rigtig fint til dig, der ønsker minimal vedligehold. ÖKO-flow fnugfilteret er lavet med 6 overflader, så den opfanger fnug og støv. Dermed sætter det sig ikke i uhensigtsmæssige steder på tørretumbleren og er desuden nemt at rengøre.

Denne tørretumbler har en tørrekapacitet på 8 kg, kan tilsluttes til et dræn og udmærker sig med sine mange forskellige avancerede teknologier.

LG FDRC308N0W9 Tørretumbler

Bedste app-tilslutning

LG FDRC308N0W9 Tørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg SmartThinQ funktion – kan styres af stemmefunktioner
 • pros-icon.svg Sensorstyrede programmer
 • pros-icon.svg Slut-tidspunkt kan indstilles

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge LG FDRC308N0W9 Tørretumbler

Når du køber en LG FDRC308N0W9 tørretumbler, får du præcis dét du køber en tørretumbler med kondenssystem og varmepumpe for. Denne tørretumbler sikrer, at overskydende fugt, fra den varme og fugtige luft i tørretumbleren, kondenseres og udledes gennem en afløbsslange.

Helt specielt for denne tørretumbler er dog, at den har SmartThinQ funktion, hvilket betyder at den kan styres direkte fra appen, så du ikke behøver at være fysisk tilstede. Med denne funktion får tørretumbleren desuden også en stemmestyret funktion, så du ikke behøver at trykke på touch skærmen.

Programmerne, som tørrer dit vasketøj, er sensorstyrede, hvilket vil sige, at de tørrer til den korrekte tørhedsgrad i stedet for udelukkende at køre efter tid. Ønsker du dog alligevel at tørre tøjet på et tidsbestemt program, er dette muligt og du kan ligeledes indstille sluttidspunktet.

Er du opmærksom på optimering og årligt energiforbrug, er det også væsentligt at denne tørretumbler har en kondenseringsevne A og ligger i energiklasse A+++

Denne tørretumbler har en tørrekapacitet på 8 kg, kan tilsluttes til et dræn og udmærker sig med app-funktion og stemmestyring.

SIEMENS WT4HXEL9DN IQ800 Tørretumbler

Bedste intelligente system

SIEMENS WT4HXEL9DN IQ800 Tørretumbler
Fordele
 • pros-icon.svg IntelligentCleaning – ingen rengøring af filter
 • pros-icon.svg HomeConnect – hold øje med tørretumbleren uanset hvor du er
 • pros-icon.svg IntelligentDry – lad din Siemens kondenstørretumbler vælge det rigtige program

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge SIEMENS WT4HXEL9DN IQ800 Tørretumbler

Der findes mange forskellige kondenstørretumblere, men Siemens WT4HXEL9DN er uden tvivl én af markedets bedste. Her får du en intelligent tørretumbler med mange gode funktioner.

Med IntelligentCleaning systemet bliver du fri for rengøring af filter efter brug, da gode kondenstørretumblere, som denne, klarer bl.a. dette helt af sig selv. En anden funktion, som denne Siemens tørretumbler også klarer helt selv, er valget af tørreprogram. Med IntelliggentDry vælger kondenstørretumbleren selv det mest optimale program til vasketøjet. Ønsker du dog selv at styre tørretiden og hvor varm luft, der skal bruges, kan du også selv vælge programmet.

Endnu mere intelligent bliver tørretumbleren med HomeConnect funktionen. Den giver mulighed for, at du kan holde øje med tørretumbleren uanset hvor du er. Desuden har denne tørretumbler et lavere energiforbrug, da den ligger i energiklasse A+++.

Denne tørretumbler har en tørrekapacitet på 9 kg, kan tilsluttes til et dræn og udmærker sig med effektiv tørring ved lavt støjniveau på 59dB samt højt intelligensniveau.

Guide

Sådan vælger du den bedste tørretumbler

Når du overvejer, at investere i ny tørretumbler, kan markedet nemt komme til at virke som en jungle af marketingstrategier, hvor den ene efter den anden tørretumbler bliver fremhævet som det produkt på markedet. Men hvad er det reelt kondenstørretumblere kan, som den klassiske ikke kan?

Hvorfor vælge kondenstørretumbler fremfor almindelig tørretumbler?

Helt overordnet har alle tørretumblere noget overskydende fugt og varme, som de skal af med. I en klassisk tørretumbler, bruges der aftræk hvorved varmen og fugten udledes ud af huset. Ved kondenstørretumblere opsamles det som kondensvand og udledes som vand i enten en bakke eller direkte tilsluttet et dræn. Dette sikrer, at tøjet ikke skal tørres på så høje grader, som det normalt ville, hvilket er bedre for ikke at udtørre og ødelægge det.

Teknologien fra kondenstørretumblere bidrager til et væsentligt lavere årligt energiforbrug. Kondenstørretumblere ligger på omkring 170 – 300 kWh årligt mens en klassisk tørretumbler ligger omkring 500 – 600 kWh. Det giver derfor god mening at investere i kondenstørretumblere.

Energiklasse

En tørretumbler med kondenssystemet og varmepumpe vil naturligt have en bedre energiklasse årligt end en traditionel tørretumbler. Det kan derfor være begrænset hvor meget man er nødt til at kigge efter energimærke på disse.

Dog kan der være en smule forskel, så hvis du gerne vil have en tørretumbler med højeste energimærke, går de fleste kondenstørretumblere i den kategori, men ikke alle.

Intelligensniveau

Intelligensniveauet af tørretumblere er uden tvivl meget forskelligt. Så når du kigger efter en ny, er det en god ide at gøre op med sig selv hvor meget af det du ønsker. Vil du have en almindeligt fungerende tørretumbler, der blot har nogle specialprogrammer at vælge mellem? Eller er du ude i at din tørretumbler skal kunne aktiveres og monitoreres fra din smartphone samt selv vælge det korrekte tørreprogram.

Specialprogrammer

Specialprogrammerne er der, hvor de enkelte tørretumblere virkelig kan skinne igennem. Du kan derfor være opmærksom på hvor vigtig de forskellige programmer, er for dig. Er det vigtigt med et rigtig godt uldprogram, kan du få et Woolmark certificeret uldprogram. Og skal blot tørre almindeligt tøj, er uldprogrammet måske ikke lige så vigtigt for dig. Uanset hvad, bør man kigge på hvilke specialprogrammer, der følger med de forskellige tørretumblere på markedet.

Tilslutning til dræn

En lille, men vigtig detalje ved kondenstørretumblere, er hvorvidt kondensvandet kan tilsuttes direkte til et afløb, så du ikke skal tømme en bakke. Det gør hele processen væsentligt nemmere, da vandets afløb kommer til at køre automatisk. Vær derfor opmærksom på, om den tørretumbler, du har øje på, har tilslutning til dræn.

Udnyt din nye tørretumbler bedst muligt

For at få mest muligt ud af din nye kondenstørretumbler, er der flere ting du kan gøre. Det er blandt andet en god ide at være opmærksom på følgende:

Vælg korrekt tørreprogram til forskellige tekstiler

Når du tørrer tøj i din nye tørretumbler, vil resultatet i stor grad afhænge af hvilket program, du vælger. Alt efter om du vil tørre uld, bomuld, sengetøj eller det fine silke, vil programmet være forskelligt i parametre som centrifugering og temperatur. Vær derfor opmærksom på at vælge korrekt program til tøjet, du vil tørre.

Læg tøjet i tørretumbleren i mindre portioner

Præcis som tøjet ikke bliver rent i en overfyldt vaskemaskine, bliver resultatetet heller ikke optimalt med en overfyldt tørretumbler. Hvis maskinen er lidt for godt fyldt op, vil tørretiden for det første være længere. Derudover vil der være større sandsynlighed for, at tøjet krøller, da det ligger meget tæt. For at undgå mange krøller i det rene og tørre tøj, er det en god ide at tørre i mindre portioner og at tage det ud mens det stadig er en smule fugtigt. Herved kan du hænge det op, i den sidste del af tørreprocessen og dermed bliver tøjet uden krøller.

Læs manualen igennem inden start

Hvis du tager dig tid til at læse manualen grundigt igennem, vil det være væsentligt nemmere for dig at vurdere hvordan du bedst bruger maskinen generelt. Hvis du rent faktisk kender til programmerne på din nye tørretumbler, er det nemmere at vælge det korrekte program til det tekstil, du prøver at tørre.

Vælger du at læse manualen grundigt, vil du sandsynligvis også få øjnene op for nogle specialprogrammer, du måske ikke vidste, at du havde brug for. Manualen kan altså være nøglen til virkelig at få optimalt udbytte ud af din nye tørretumbler.

Genbrug kondensvandet

Når du køber og bruger en kondenstørretumbler, vil du have noget vand i overskud efter hver tumbling. I stedet for blot at smide omkring 4 liter vand væk ved hver tumbling, kan du sagtens genbruge det. Kondensvandet er nemlig uden mineraler og kalk, så det er derfor rigtig godt til forskellige formål.

Når du bruger kondensvandet til andre formål, er det en god ide at si små tøjfibre fra, så de ikke sætter sig i systemer, de ikke skal være i. Du kan bl.a. bruge vandet til følgende funktioner i din hverdag.

Vinduesvask og rengøring

Da vandet er uden kalk og mineraler, er det oplagt at bruge til både vinduesvask og rengøring. Bruger man kondensvandet til vinduesvask, bliver man fri for de striber, som kalk godt kan skabe på vinduerne.

Kondensvandet fungerer desuden også rigtig godt til rengøring af steder i huset, hvor man i forvejen bøvler med kalk. Eksempelvis køkken og badeværelse er rigtig fint at bruge kondensvandet til rengøring af.

Strygejernet

Når du alligevel er i gang med tøjvasken, er det meget naturligt at genbruge kondensvandet fra tørretumbleren i strygejernet, når du skal stryge. Da vandet er uden kalk, er det rigtig fint at bruge i strygejernet, så du bliver fri for at afkalke det fra tid til anden.

FAQ

Hvilken kondenstørretumbler er bedst i test?

Den bedste kondenstørretumbler i test er BOSCH WTW894A8SN Serie 6. Her får du en kondenstørretumbler - bedst i test, af en årsag. Med 10 specialprogrammer, 24 timers forskudt starttid og AntiVibration design, er der ikke noget at sætte en finger på. Læs resten af testen for flere detaljer om de testede modeller.

Hvad er kondenstørretumbler?

Med en kondenstørretumbler har tørretumbleren ikke brug for aftræk. Kondensvandet fra fugten i det nyvaskede tøj opsamles i tørretumblerens bakke eller tilsluttes direkte til et dræn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×