Miele Triflex HX2
Det tyske mærke Miele står for kvalitet, og denne ledningsfri støvsuger er ingen undtagelse. Den overbeviser med særlig god og effektiv sugeevne, et justerbart design i tre indstillinger og en god driftstid. Miele Triflex HX2…
Det tyske mærke Miele står for kvalitet, og denne ledningsfri støvsuger er ingen undtagelse. Den overbeviser med særlig god og effektiv sugeevne, et justerbart design i tre indstillinger og en god driftstid. Miele Triflex HX2…
Rengøring er sjældent en favoritopgave, men ledningsfrie støvsugere har gjort opgaven betydeligt mere tålelig. Disse enheder tilbyder uovertruffen bekvemmelighed, så du kan tackle spild og snavs uden besværet med at trække en klodset støvsuger med ledning frem fra sit skjulested. Det kan dog være svært at vælge den ideelle ledningsfrie støvsuger, da der findes et væld af håndholdte modeller.
Selvom mange modeller ser ens ud, kan der være stor forskel på deres egenskaber. Det er her, vores ekspertise kommer ind i billedet. Vi har nøje analyseret en lang række ledningsfrie støvsugere for at give dig de mest pålidelige muligheder, der findes i 2023. Uanset om du er træt af at manøvrere en tung støvsuger rundt i dit hjem, eller du har brug for en hurtig løsning til at rydde op efter kæledyr, børn eller en rodet partner, har vi noget til dig.
Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.
Fortsæt med at læse, og find de ledningsfrie støvsugere som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle typer af behov og pengepung.
Vi har nøje analyseret modellerne og tildelt dem en individuel og en samlet score baseret på følgende kriterier: brugervenlighed, sugestyrke på forskellige overflader, effektivitet i forskellige situationer som tæpper og hårde gulve, støjniveau, samt batteriets drifts- og opladningstid.
Den bedste ledningsfri støvsuger i vores test er Miele Triflex HX2.
Miele Triflex HX2 er vores topvalg for 2023. Denne støvsuger er en mester i alsidighed med sit 3-i-1-design, der tilpasser sig forskellige rengøringsbehov. Den manøvrerer ubesværet rundt i hjemmet og kommer let ind under møbler. Med en sugeevne på 30 watt viser den sig at være effektiv på både hårde gulve og tæpper. Dens støjniveau er også imponerende lavt, målt til kun 63 dB, hvilket svarer til en almindelig samtale mellem to mennesker. Batteriets driftstid på 60 minutter og opladningstid på over 240 minutter er velafbalanceret, hvilket gør den ideel til både små og store rengøringsopgaver.
David Ludlow fra TrustedReviews, støvsuger- og teknologiekspert siden 1998 udtaler:“Det er lidt besværligt at skifte mellem de forskellige tilstande, men muligheden for at skifte mellem opretstående, stang- og håndholdt tilstand gør Miele Triflex HX2 Pro til en meget fleksibel støvsuger. Den er også usædvanligt kraftfuld og scorede topkarakterer i alle mine rengøringstests. Med to batterier, der giver langvarig rengøring, er dette en fantastisk erstatning for en plug-in-støvsuger.”
Det tyske mærke Miele står for kvalitet, og denne ledningsfri støvsuger er ingen undtagelse. Den overbeviser med særlig god og effektiv sugeevne, et justerbart design i tre indstillinger og en god driftstid. Miele Triflex HX2 registrerer automatisk børsternes rotationshastighed i henhold til gulvtype, hvilket bevirker, at den sparer på energien, og batteriet holder længere.
MieleTriflex HX2-modellen er en opgradering af den tidligere model HX1. Denne model er udstyret med Mieles digital efficiency-teknologi, der lover en 60 % forbedret sugeevne. Og vi kan gennem vores grundige analyse bekræfte, at det er det, du får! Omend sugestyrken på 31,8 watt ligger under sugestyrken hos andre ledningsfri støvsugere, gør kombinationen af sugestyrken og det mangfoldige udvalg af tilbehør den trådløse støvsuger effektiv.
I praktiske tests viser det at støvsugeren på trods af den lavere sugestyrke kan suge 99,53 gram på laveste styrke. Den kan altså suge tilsvarende mængde som andre modeller med en højere sugeevne.
I vores analyse har vi fundet ud af, at den især er god til hårde gulve. Der medfølger en børste specielt beregnet til hårdt gulv, der er designet med en blød, fløjlsagtig overflade. Det bevirker, at krummer, støv og andet snavs sætter sig på rullen og ikke hvirvler op.
Denne ledningsfri støvsuger udmærker sig på tæpper, hvor det i en sugetest fremgik, at den på ét minut kan suge 77,44 gram snavs på et pelset tæppe, mens Samsung Bespoke Jet støvsuger 65 gram på ét minut.
Ved støvsugning af tæpper er det vigtigt at vælge det rigtige tilbehør. Der medfølger to forskellige børster til tæpper. Det ene er fra producentens side betegnet som beregnet til mere skrøbelige tæpper, men vores undersøgelser viser at mundstykket med grå børster er til en mere allround anvendelse. Rullen med røde børster derimod egner sig til lurvede tæpper. Det er vigtigt at bruge den rette rulle, da du ellers vil opleve, at rullen simpelthen ikke kan dreje rundt i det pelsede tæppe. Vores undersøgelser har vist, at støvsugeren i et sådant tilfælde simpelthen stopper. En udskiftning af den rette tæpperulle løste dette problem.
Bemærk, at vi i vores research fandt ud af, at lange hår har tendens til at sætte sig fast. Derfor er den ikke den bedste støvsuger uden ledning til lange dyrehår, men den klarer sig godt til korte hår.
Støvsugeren udmærker sig også ved, at sugeevnen måles til ikke at forringes, selv når beholderen er godt fyldt op, hvilket ellers godt kan være tilfældet ved nogle trådløse støvsugere.
Denne model er udstyret med et allergivenligt HEPA-filter, der opsamler alt støv og op til 99,9 procent af alle mikroskopiske partikler.
Den trådløse støvsuger har 3 hastighedstrin. Driftstiden afhænger af, hvilken styrke du anvender under støvsugningen. Sætter du støvsugeren på lav styrke, vil du kunne støvsuge i omkring 60 minutter modsat mange andre trådløse støvsugere, der maksimalt holder i omkring 30 til 40 minutter. Sætter du den derimod på den maksimale styrke, vil driftstiden være begrænset til maksimalt 14,33 minutter. Det er en rigtig god holdbarhed for en ledningsfri støvsuger. De fleste modeller har en driftstid på omkring 10 minutter på maksimal styrke.
Ulempen ved denne model er forholdet mellem arbejds- og opladningstid. Den har en lang opladningstid på 4 timer. Vil du kunne bruge den i mere end én time ad gangen ved laveste styrke, vil du altså skulle vente 4 timer på, at den oplader. En måde at komme udenom dette er at købe et ekstra batteri. Du kan også vælge HX2 Pro-modellen, der kan mange af de samme ting, men som leveres med 2 genopladelige batterier.
Der medfølger også en oplader, som kan monteres på en væg. Modsat mange andre støvsugere, sætter du ikke selve støvsugeren i en ladestation. Du er nødt til at afmontere selve batteriet og sætte det i opladeren. Det betyder, at du skal sætte batteriet på inden hver anvendelse og tage det af, hver gang det skal oplades.
Støvsugeren kan sættes sammen og bruges på 3 forskellige måder. Den kan samles, så batteriet sidder øverst eller nederst på stangen, og så kan den bruges som håndstøvsuger. Når batteriet er placeret nederst, får du et behageligt og ergonomisk design. Den håndfri støvsuger er selvstående, men kun når batteriet er monteret nederst, hvilket også fordeler vægten bedre, så støvsugeren ikke føles så tung.
Nederst på stangen har støvsugeren et drejbart led, der gør det muligt at bevæge støvsugeren sidelæns ind under lave møbler. Ved at kunne dreje stangen bliver det nemmere at komme ind under møbler, uden at batteriet sidder i vejen. Det er eksempelvis ikke muligt med Samsung Bespoke Jet-støvsugeren.
Skal du støvsuge under mange møbler og kunne komme ind smalle steder, kan batteriet virke forstyrrende. Det er her sammensætningen med batteriet øverst på stangen kommer til sin ret. Til gengæld gør det også støvsugeren tungere at bruge.
Til sidst kan du også bruge den som en lille håndholdt støvsuger. Det er smart, hvis du eksempelvis skal støvsuge krummer på sofaen.
En ulempe er dens lille beholder på 500 milliliter. Sammenlignet har eksempelvis Dyson V11 Absolute en kapacitet på 900 milliliter. Det betyder, at du skal regne med at skulle tømme Miele Triflex HX2 en del oftere end andre trådløse støvsuger.
Alt i alt er denne støvsuger virkelig lækker og behagelig at bruge. Når du har trykket på startknappen, har du hænderne frie til andre ting og skal ikke holde knappen inde under brug som på nogle andre ledningsfrie støvsugere. Hvis du vil bruge din støvsuger til støvsugning i maksimalt en time og især har hårdt gulv i dit hjem, er denne model et virkelig godt bud. Der medfølger kun et batteri. Pro-modellen i denne serie fås med to batterier, men hvis du kun bruger din ledningsfri støvsuger til mindre flader eller i kortere tid ad gangen, kan du sagtens vælge en god allround og alsidig støvsuger, som denne Miele Triflex HX2.
Med Dyson V11 Absolute får du en effektiv 2-i-1 ledningsfri støvsuger. Den giver dig en grundig støvsugning på både hårdt gulv og gulvtæpper og egner sig også til hjem med kæledyr.
Den giver dig en effektiv rengøring på såvel hårde gulve som på tynde tæpper. Den har en sugeevne på 102,3 watt, hvilket er over dobbelt så meget som Miele Triflex HX2. Det er den trådløse støvsuger i vores test med den kraftigste sugeevne.
I tests støvsugede den 100 procent skidt på hårdt gulv og op til 99 procent snavs fra tynde tæpper. Når du anvender Torque Drive-mundstykket regulerer den ledningsfri støvsuger automatisk styrken alt efter gulvtype. Det betyder, at du kan skifte fra hårdt gulv til gulvtæppe uden at skifte mundstykke.
I vores research kom det frem, at rullen med de store børster egner sig bedst til hårde gulve, da Torque Drive-mundstykket har tendens til at skubbe større skidt og snavs frem for sig. Fra producentens side betegnes Torque Drive-mundstykket som værende et universelt mundstykke, men det er mere effektivt på tynde gulvtæpper. I en test fremgik det, at mundstykket ved tykke pelsede tæpper enten gik i stå eller sad fast. Har du mange lurvede tæpper, er denne model altså ikke den rette for dig. Vi anbefaler i dette tilfælde testvinderen, Miele Triflex HX2, der har et mundstykke til tykke tæpper.
Denne ledningsfri Dyson-støvsuger kan bruges både som stangstøvsuger og som håndholdt støvsuger. I henhold til dens design er der nogle ulemper i sammenligning med ledningsfrie støvsugere fra Miele.
Denne trådløse støvsuger er ikke fritstående. Du kan altså ikke give slip på den under støvsugningen, da den vil vælte. Du kan heller ikke slippe startknappen. Du er nødt til at holde knappen inde under støvsugningen, hvilket i tests viste sig at være belastende for arm og hånd. Desuden sidder både støvbeholder og batteri øverst på den ledningsfrie støvsuger. Det betyder, at den ved længere brug vil føles endnu tungere end sine 3,3 kilo. Dens design gør, at hylsteret trykker mod hånden ved brug, hvilket også kan virke generende ved brug i længere tid.
Modsat Miele HX2 får du med Dyson V11 Absolute et fugemundstykke. Til gengæld følger der ikke en flexslange med, hvilket ville være praktisk til effektiv rengøring under møbler. En yderligere designmæssig ulempe er, at mundstykkerne er høje. Det gør det svært at komme ind under lave møbler.
I vores undersøgelser viste det sig, at hår ikke sætter sig fast i mundstykket, som de ellers kan have tendens til ved ledningsfrie støvsugere. Testen viste, at hår sætter sig fast i de små hjul ude i siden under mundstykket. Det kan med tiden gå ud over hjulenes evne til at dreje ordentligt, og du vil derfor blive nødt til at fjerne hårene efterhånden.
Mundstykkerne er gennemsigtige, så du kan se, hvor beskidte rullerne er, og om det er nødvendigt at rengøre dem. Ifølge vores analyse mister den gennemsigtige plast med tiden sin glans og bliver sløret. Det betyder, at det bliver sværere at se rullerne inde i mundstykket, og om de trænger til at blive rengjort.
Vær opmærksom på, at den har et højt støjniveau på 87 decibel, hvilket er 24 decibel mere end testvinderen, Miele Triflex HX2, der har et støjniveau på 63 decibel. Den har dermed det højeste støjniveau blandt modellerne i vores test
Der følger 2 batterier med denne model modsat mange andre modeller, der kun leveres med 1 batteri. Det betyder, at du kan indsætte et fuldt opladet batteri, når det ene er tomt for dernæst at fortsætte støvsugningen.
Eco-funktionen giver dig den længste batteritid på mellem 60 og 65 minutter, mens boost-funktionen er på omkring 14 minutter. Den minder altså meget om Miele Triflex HX2. Forskellen ses, hvis du bruger Dyson V11 Absolute uden børste. Bruger du boost-funktionen uden børste, viste et forsøg, at denne nedsættes fra 14 til 9 minutter. Tests viste også, at omend eco-funktionen giver dig den længste driftstid, så egner den sig ikke til større stykker skidt. Ved større skidt og snavs, er det nødvendigt som minimum at bruge medium-styrken, hvilket sænker batteritiden.
På samme måde som Miele Triflex HX2 er der også en stor forskel på driftstid og opladningstid. Du skal regne med 4,5 timer for en opladning, hvilket er lang tid i forhold til en times driftstid. Fordelen er, at der medfølger 2 batterier, hvilket ikke er tilfældet ved Miele Triflex HX2.
Der medfølger en fritstående ladestation. Det er en smagssag, om du gerne vil have en ladestation til montering på væggen eller en fritstående. Fordelen ved den fritstående er, at du kan flytte rundt med den.
Vælg Dyson V11 Absolute, hvis du har brug for en effektiv ledningsfri støvsuger til hårdt gulv og almindelige tæpper. Denne model er ligeledes et godt valg, hvis du har kæledyr. I vores undersøgelse fremgik det, at den både kan klare kattegrus og lange hår, uden at mundstykket stoppes til. Den egner sig ikke til tykke tæpper på trods af en god sugeevne, da mundstykket sætter sig fast i tæppet.
Vores premiummodel Miele Triflex HX2 Pro adskiller sig fra HX2-modellen ved at være udstyret med LED-lys på gulvmundstykket. Modsat HX2’en får du her 2 genopladelige batterier, en oplader og en ladestation. Du får altså alle de gode funktioner plus nogle nice to have funktioner som LED-lys, et ekstra batteri og en ladestation.
Ligesom HX2-modellen giver Pro-modellen dig 60 procent mere sugestyrke sammenlignet med den tidligere model HX1. Den har en sugeeffekt på 36,8 watt, hvor Miele Triflex HX2-modellen har en sugeeffekt på 31,8 watt.
Du kan vælge mellem tre hastighedstrin, men du kan også gøre brug af den automatiske hastighedsregulering. Vær opmærksom på, at denne selvregulering kun er mulig ved brug af gulvmundstykket og i eco- eller boost-funktion, men ikke på medium styrke. Den virker heller ikke med de mindre mundstykker. Det er også vigtigt at påpege, at støvsugeren regulerer børstens hastighed, men ikke sugestyrken. Den skal du indstille manuelt.
Vi lagde i vores undersøgelse mærke til, at det tager et par sekunder, inden støvsugeren formår at skifte indstilling, når du skifter fra eksempelvis eco- til medium-styrke.
I vores analyse viste det sig ligeledes, at støvsugeren i kombination med gulvmundstykket havde et støjniveau på mellem 54 og 58 decibel, alt efter hvilken indstilling blev brugt. Ved brug af det mindre tilbehør måltes støjniveauet til nå op på 63 decibel i boost-funktion, hvilket er det laveste i vores test!
Den har samme 3-trins design med indbygget håndstøvsuger og drejeled nederst på stangen som HX2-modellen. Du kan bruge den som stangstøvsuger med støvbeholderen nederst på stangen, hvilket giver en god vægtfordeling. Pro-modellen vejer 400 gram mere end testvinderen, HX2, derfor er sammensætningen med den tunge del smart, når du støvsuger større flader.
Til gulvmundstykket følger tre forskellige børster med. Fra producentens side er de tænkt til henholdsvis hårdt gulv, tæpper og skrøbelige tæpper. På samme måde som ved HX2-modellen egner den røde børste sig bedre til lurvede tæpper. Den anden børsterulle sætter sig ganske enkelt fast i pelsede tæpper.
Den universelle børste kan være et problem, hvis du bruger dem til at støvsuge lange, stride hår, eksempelvis fra dyr. De lange hår ender med at sætte sig fast rundt om børsten, så du er nødt til at tage den ud og rengøre den, da det ellers nedsætter effektiviteten. Har du kæledyr, er Samsung Jet 90 Pet mere egnet, da den fås med en børste beregnet specielt til dyr.
Gulvmundstykket er ved Pro-modellen udstyret med et LED-lys foran, så du bedre får øje på alt støv og snavs på mindre oplyste steder. Her adskiller den sig fra HX2-modellen. Du får med Pro-modellen også et fugemundstykke, hvilket HX2-modellen ikke har.
Støvbeholderen skal tømmes manuelt og har ikke en automatisk tømning som Samsung Bespoke Jet. Du skal først tage beholderen af støvsugeren og dernæst dreje låget af, hvorefter du kan vippe indholdet ud i en skraldespand. Ulempen er, at der er en risiko for, at noget af støvet hvirvler op igen, når du drejer låget af. Og da støvbeholderen har en kapacitet på 500 milliliter, risikerer du at skulle tømme den ofte.
Batteritid
Batteritiden er den samme som på HX2-modellen. Forskellen er, at der følger to batterier med Pro-modellen, så det ene kan lade, mens du støvsuger videre med det andet. Det er smart, hvis du har større flader, men ikke kan eller vil vente på, at batteriet lader op, inden du kan fortsætte støvsugningen. En enkelt opladning er i mange tilfælde ikke tilstrækkelig til at klare hele hjemmet.
I boost-funktion får du 14,29 minutters driftstid, hvilket er godt sammenlignet med andre trådløse støvsugere, der i samme funktion ligger på under 10 minutter eller mindre.
Opladningstiden på denne model er lang i forhold til batteriets driftstid. På laveste styrke opnår du maksimalt 60 minutters støvsugning, mens det tager 3 timer for at opnå en fuld opladning. En fordel er her, at Pro-modellen adskiller sig fra HX2-modellen ved, at der både medfølger en oplader og en ladestation til vægmontering. Det betyder, at du kan lade begge batterier op på én gang.
Denne model egner sig til dig, der har forskellige typer gulve, da den kan skifte mellem hårdt gulv og tæpper og yder godt på begge. Den er også ideel, hvis du gerne vil have en støjsvag model uden ledning. På maksimal styrke og uden tilbehør kom den i tests op på 63 decibel. Støvbeholderen er med sine 500 milliliter i forhold til batteritiden lille, og du vil skulle tømme den ofte undervejs. Men gør det dig ikke noget, opvejer HX2 Pro-modellen med et ekstra batteri, en ladestation og et praktisk LED-lys i mundstykket, der gør støvsugningen mere behagelig og effektiv.
Denne Samsung Jet 70 Complete er en billig ledningsfri støvsuger i 2-i-1-design. Omend dens 150 watt motor er mindre kraftig end Samsung Bespokes 200 watt motor, minder de meget om hinanden. Den væsentligste forskel er, at du på denne model ikke kan justere stangens højde, og du får kun et enkelt batteri med. Men Samsung Jet 70 Complete klarer sig næsten lige så godt i tests som Bespoke, og den får i vores analyse ros for sin evne til at takle dyrehår, hårde gulve og småt skidt. Og så er det den billigste ledningsfri støvsuger i vores test!
Samsung Jet 70 Complete har en sugestyrke på 46,6 watt, hvor Bespoke-modellen har en sugestyrke på 52,1 watt. På hårdt gulv klarer de sig ens og støvsuger op til 99 procent.
Samsung Jet 70 klarer sig mindre godt på tæpper end på hårde gulve. Men når det drejer sig om mindre skidt og snavs på både pelsede og tynde tæpper klarer den sig bedre end Bespoke. På pelsede tæpper opsamler den 95% og på tynde tæpper 93% modsat 76% og 82% procent hos Bespoke i samme test.
Samsung Jet 70 klarer sig i sammenligning med Bespoke dårligere, når den skal støvsuge større skidt og snavs på tæpper. På tynde tæpper opsamler den 80 procent og på lurvede tæpper 85 procent sammenlignet med 85 og 94 procent hos Bespoke.
Udførlige tests viste til gengæld, at Jet 70 er lige så god til at støvsuge hår, og den opsamler 100 procent dyrehår uanset overfladen.
Modsat mange andre ledningsfrie støvsugere opretholdes sugestyrken også i takt med at støvbeholderen fyldes.
Ligesom ved Bespoke-modellen er der mulighed for at bruge Samsung Jet 70 til vådvask. Spinning Sweeper-mundstykket, som er nødvendigt til vådfunktionen, følger ikke med, men skal købes separat.
Højden på Samsung Jet 70 Complete kan ikke indstilles ligesom på de to andre Samsung-modeller i vores test. Den adskiller sig til gengæld ved at være den letteste ledningsfri støvsuger i vores test. Den vejer samlet 2,6 kilo.
En ulempe er, at håndstøvsugeren vejer 1.485 kilo. Det er ikke så tungt som eksempelvis Bosch-modellen, som vejer over 2 kilo. Men det er vores erfaring, at det stadig er tungt, hvis du bruger håndstøvsugeren i højden i længere tid ad gangen.
Tømningen af støvbeholderen foregår på samme måde som på Samsung Jet 90 Pet. I processen kan du ikke undgå, at støv falder af filtret og hvirvler op, hvilket er et minus. Du kan løse dette ved at købe en Samsung-rensestation, som tømmer beholderen automatisk.
Denne model har en samlet batteritid på 34 minutter på standardstyrke. Bruges boost-funktionen reduceres driftstiden til 6 minutter og 54 sekunder, hvilket er mindre sammenholdt med Bespoke-modellens 9 minutter og 48 sekunder i boost-funktion.
Et stort plus er, at modellen, sammenlignet med de andre Samsung-modeller, har en kortere opladningstid. En enkelt opladning tager 1 time og 37 minutter, hvilket er 48 minutter hurtigere end eksempelvis Samsung Bespoke Jet.
Søger du en ledningsfri støvsuger til en overkommelig pris, er denne model et rigtig godt bud, hvis du hovedsageligt har hårde gulve eller mest vil bruge den til småt skidt og snavs. Vores undersøgelser viser, at den ikke er så god til større skidt og snavs på tæpper. Den egner sig dog fremragende til hjem med kæledyr, og så har du også mulighed for at bruge den til vådvask. Du får altså mange af de samme funktioner som Bespoke-modellen, men til færre penge!
Samsung Bespoke Jet er god til dig, der vil have det så nemt som muligt. Takket være den praktiske rensestation, det lækre digitale display og muligheden for moppefunktion får du et alsidigt og funktionelt produkt. Den er især god på hårdt gulv. Et plus er, at denne model kan indstilles i højden, så den passer til brugeren.
I tests støvsugede den effektivt støvpartikler og større stykker snavs op fra både laminat, trægulve og fliser selv på laveste styrke. Til gengæld viste vores undersøgelser, at den ikke var så god som eksempelvis Miele Triflex HX2 til at støvsuge fnuller og skidt fra møbler og tekstiler. På ét minut suger den omkring 65 gram fra et tæppe, mens Miele Triflex HX2 er helt oppe på over 77 gram i samme test.
Den får også fat på skidt mellem gulvbrædder, omend ikke så godt som den billigere Samsung Jet 70 Complete.
Modellens sugestyrke ligger på samme niveau som testvinderen. Den kan på ét minut suge 99,40 gram større snavs på laveste styrke. Kombinationsmundstykket med en tofarvet børste foran er beregnet til skånsom rengøring af trægulve. Men ligger der større snavs og tykt støv eller mange hår, ender den lille børste med at skubbe skidtet frem foran sig. Det sker, fordi den ikke er motoriseret, men har brug for at være i konstant kontakt med gulvet for at bevæge sig gennem friktion. Denne friktion kan ikke opnås, hvis der ligger et for tykt lag støv. Du kan i stedet bruge det universelle og motoriserede mundstykke til hårdt gulv.
Både Samsung Bespoke Jet og Samsung Jet 70 har modsat de fleste trådløse støvsugere mulighed for en moppefunktion, så du kan støvsuge og vaske gulve med ét og samme produkt. Vil du bruge moppefunktionen, kan du anskaffe dig det såkaldte Spray Spinning Sweeper-mundstykke, som kan købes separat. Den fungerer med rengøringsmiddel og en moppe, der arbejder med 260 roteringer i minuttet. Vand og sæbe fyldes direkte i mundstykket. Det er værd at bemærke at støvsugeren og moppen ikke fungerer samtidig. Du skal altså støvsuge først og så bruge moppefunktionen.
Ifølge vores undersøgelser er denne funktion god til en overfladisk rengøring, men den klarer sig i tests ikke godt ved indtørrede madrester, som eksempelvis sovs.
Samsung Bespoke Jet er en del mere lydsvag end øvrige modeller. På hårde overflader har den et decibelniveau på 69,6, mens det på tæpper er helt nede på 68,9 decibel. Den ligger altså under det gennemsnitlige lydniveau på omkring 70.
Samsung Bespoke Jet kan bruges som stang- eller håndstøvsuger, og er i den forstand en klassisk støvsuger uden ledning. Hvor testvinderen kan sættes sammen på tre forskellige måder, kan denne bruges på to måder, men til gengæld kan højden indstilles. Det er heller ikke en fritstående model, hvilket betyder, at den skal stå lænet op ad noget, hvis du giver slip på den.
Alt tilbehøret kan monteres på støvsugeren. Stangen har et drejesystem, så du kan komme ind under lave møbler. Der er ingen LED-lys på mundstykkerne, som det eksempelvis er tilfældet med Miele Triflex HX2 Pro. Det er en skam ved et ellers gennemtænkt produkt. Der følger et fugemundstykke, men ingen flexslange med, hvorimod det hos Samsung Jet 90 Pet er lige omvendt. Her får du en flexslange, men ikke et fugemundstykke.
Denne har modsat Miele-modellerne et nemt overskueligt LCD-display, der gør det muligt at have et overblik over sugestyrke og resterende driftstid.
Støvbeholderen er med sin kapacitet på 500 milliliter mindre end eksempelvis de to Dyson-modeller i vores test. Hvor andre modellers støvbeholdere skal tømmes manuelt, følger der et automatisk rensesystem med Samsung Bespoke Jet. Du sætter efter endt anvendelse støvsugeren i rensestationen og trykker på en knap. Indholdet falder dernæst ned i en lukket skraldespand, som du kan nøjes med at tømme et par gange om måneden eller efter behov. Du undgår på den måde at komme i kontakt med skidtet, når du tømmer den, hvilket ofte er tilfældet ved andre modeller.
Vær opmærksom på, at Samsung Bespoke Jet modsat de andre modeller i vores test bruger poser i støvbeholderen. Det betyder, at der kommer nogle omkostninger til poser oveni. Vil du spare penge på poser, kan du tømme støvbeholderen manuelt.
Denne ledningsfri støvsuger leveres med 2 batterier modsat Samsung Jet 90 Pet, hvor der medfølger et enkelt. I vores batteritest fandt vi ud af, at Samsung Bespoke Jet ved en fuld opladning og en anvendelse på maksimal styrke har en driftstid på 9,52 minutter. Dette er kortere end Miele Triflex HX2, der på 14,33 minutter gik fra 100 til 0 procent.
En klar fordel er, at denne model har en lang driftstid i eco-funktion og en kort opladningstid. Den kan på laveste styrke køre i op til 65 minutter, hvilket ligger over mange konkurrerende modeller. Opladningstiden begrænser sig til 149 minutter, hvilket er 91 minutter mindre end Miele-modellerne og 121 minutter mindre end Dyson V11 Absolute.
Hvis du gerne vil have en støvsuger uden ledning, der kræver minimal indsats fra din side, så er denne model et godt valg. Det er en multifunktionel støvsuger, der kan støvsuge og moppe gulvet, og så er den takket være den praktiske rensestation supernem at tømme. Prismæssigt ligger den i den dyre ende, men du får også mange muligheder og en god sugeevne til gulve og tæpper. Og så bruger støvbeholderen poser, hvilket andre ledningsfrie støvsugere typisk ikke gør.
Har du kæledyr, bør du vælge en anden model, da lange hår sætter sig fast i mundstykket. Den egner sig heller ikke til et hjem med lave møbler, da den er for bastant til at komme ind under dem.
Ligesom Bespoke Jet-modellen er Samsung Jet 90 nem at manøvrere, den kan suge skidt op fra mellem gulvbrædder og giver en god rengøring af både hårdt gulv og tæpper – men til færre penge end Bespoke! Dertil medfølger et mindre motoriseret mundstykke specielt designet til at fjerne dyrehår fra sofaen og andre møbler og tekstiler.
Denne model har en god sugeevne og egner sig derfor til hjem med kæledyr. De to medfølgende børster kan hurtigt tages ud af mundstykket, så de er nemme at rense for hår. Det lille motoriserede mundstykke kan sættes på den aftagelige håndstøvsuger, hvilket gør den velegnet til at støvsuge dyrehår på sofaer og andre møbler. Vores undersøgelser viser, at den opsamler 100 procent dyrehår fra alle slags overflader.
Vi så i vores analyse, at støvsugeren heller ikke har nogen problemer med at støvsuge alt fra skidt og snavs som sand, større krummer fra både hårde gulve og tæpper, hvor den klarede 94% procent af skidtet.
På tæpper klarer Samsung Jet 90 Pet sig dårligere end Bespoke. Den sugede 86 procent skidt og snavs fra tæpper og 65 procent småt skidt og snavs, hvor Bespoke klarede 85 og 76 procent.
En ulempe ved mundstykkerne er, at der ingen huller er på siderne, hvilket betyder, at den ikke suger skidt til sig, som ligger ved siden af den, men kun skidt, som den kører direkte hen over.
Samsung Bespoke Jet og Samsung Jet 90 ligner hinanden i deres design, idet de begge kan bruges som stangstøvsuger og håndholdt støvsuger, omend Samsung Jet 90 Pet ikke føles så robust som Bespoke-modellen.
Til gengæld er der færre omkostninger forbundet med Samsung Jet 90 Pet, som indeholder et HEPA-filter, som skal udskiftes en gang imellem. Til sammenligning skal du ved Bespoke-modellen også udskifte et mikrofilter, samt filtre og poser til rensestationen.
Der følger et enkelt batteri med, men køber du et ekstra batteri, kan du fordoble driftstiden til 122 minutters batteritid i stedet for 61 minutter.
Sammenlignet med de andre støvsugere i vores test er Samsung Jet 90 Pet besværlig at tømme. Du skal tage hele beholderen af og dernæst skille beholderen fra filteret. Du risikerer derfor at hvirvle en masse støv op i processen. Dette kan løses ved at købe en rensestation til Samsung Jet 90 Pet-modellen.
Den vejer 2,8 kilo, hvilket gør den til den anden letteste model i vores test kun overgået af Samsung Jet 70 Complete, der vejer 1,48 kilo.
Dens batteritid ligger på samme niveau som både Miele- og Dyson-modellerne. Hvor de kan holde til en times støvsugning på laveste styrke, klarede Samsung Jet 90 Pet i vores undersøgelse 61 minutter på tilsvarende styrke. I boost-funktion skal du regne med en driftstid på 10 minutter, hvilket er 4 minutter kortere end eksempelvis Miele Triflex-modellerne.
Til gengæld har Samsung Jet 90 Pet en kortere opladningstid på 140 minutter, hvor det tager mange andre modeller mere end 180 minutter.
Vores vurdering
Vil du gerne have en støvsuger uden ledning, der klarer sig godt på hårdt gulv og i særdeleshed til dyrehår, kan vi anbefale Samsung Jet 90 Pet. Du får to motoriserede børster, hvoraf det ene kan sættes på håndstøvsugeren. De gør støvsugningen af alle slags fnuller, skidt og selv lange, stride hår fra kæledyr lettere. Har du mange tæpper, vil Samsung Bespoke være et bedre valg, da Jet 90 Pet ikke klarer sig helt så godt på tæpper. Til gengæld er Jet 90 Pet billigere, og dens ladestation fylder ikke meget, og du skal modsat Bespoke ikke betale for forskellige filtre og poser.
På overfladen ligner denne ledningsfri Dyson-støvsuger sin forgænger, Dyson V11. De har samme slanke design, automatisk registrering og tilpasning af gulvtype og en god sugeevne. Men Dyson V15 har en større støvbeholder, og det får du brug for! For med dets laserlys får du øje på selv de mindste støvpartikler. Der medfølger et mundstykke specielt beregnet til hår, som kværner hår i mindre stykker, så de ikke snor sig rundt om børsten.
Dyson V15 Detect Absolute har en sugeevne på 54,4 watt, hvorimod Dyson V11 Absolute har en sugeeffekt på 102,3 watt. Vores erfaring er, at den ikke er lige så god på hårdt gulv og tæpper som DysonV11 Absolute, men i stedet bedre på ujævne overflader. Den viste sig i vores undersøgelser også at være bedre til at støvsuge hår.
Og til forskel fra Dyson V11 Absolut holder Dyson V15 dig via et LCD-display dig opdateret om, hvor meget du har støvsuget.
Tests viste også, at den har et lavere støjniveau på 72 decibel modsat 87 decibel på Dyson V11.
Dyson V15 fås med et Laser Slim Fluffy-mundstykke, der er udstyret med laserlys. Laserlyset oplyser mikropartikler, som du ikke kan se med det bare øje. Vær opmærksom på, at det universelle High Torque-mundstykke ikke har dette laserlys.
Hvor andre Dyson-modeller leveres med et lille motoriseret mundstykke, fås denne model med et mundstykket beregnet til hår fra både mennesker og dyr. Grundige tests viser, at den opsamler 100 procent af alle hår. Den kværner klumper af hår i mindre stykker, så det ryger direkte i den 770 milliliter støvbeholder uden at sidde fast i mundåbningen eller rundt om børsten.
Dette mundstykke egner sig ikke til at opsamle støv fra møbler på samme måde som det motoriserede mundstykker, da det er specialdesignet til at takle hår. Du kan i stedet bruge fugemundstykket eller universalmundstykket til at fjerne støv.
Den har en arbejdstid på omkring 60 minutter, alt efter hvilken styrke du anvender. Anvender du udelukkende boost-funktionen, reduceres batteritiden til 8 minutter og 42 sekunder, hvilket er nogle sekunder kortere end Dyson V11.
Opladningstiden er på 4 timer, hvilket er langt i forhold til driftstiden. Du kan undgå ventetiden ved at anskaffe dig et ekstra batteri.
Vi anbefaler Dyson V15 Detect Absolute, hvis du gerne vil have en støvsuger uden ledning i mellemprisklassen, der støvsuger effektivt på især ujævne overflader. Den klarer sig ikke lige så godt på hårdt gulv og tæpper som Dyson V11, men takket være specialmundstykket til hår, egner den sig bedre til dyrehår. Har du kæledyr, er vores vurdering at den højere pris er pengene værd. Støvbeholderen er også større end på Dyson V11, så du ikke behøver tømme den lige så ofte.
Denne ledningsfri støvsuger er god til at fjerne støv og andet mindre skidt i en håndevending. Det er en lydsvag støvsuger uden ledning, som kan bruges både som stang- og håndstøvsuger. Den ligger i mellemprisklassen, og da batterierne kan bruges til andre produkter af samme mærke, sparer du penge, hvis du har andre Bosch-produkter.
Med en sugeeffekt på 40,5 watt har den en bedre sugeeffekt end testvinderen. Til gengæld gør denne ledningsfrie støvsuger sig bedst, når den støvsuger støv. Den har sværere ved at få fat på større skidt som eksempelvis krummer, især når den bruges på standardstyrken. For at få alt skidtet med er du derfor nødt til at bruge boost-funktionen. Dette vil dog reducere batteritiden.
Støvsugeren er fremstillet i et 2-i-1-design, og du kan bruge den som stangstøvsuger eller håndstøvsuger. Den vejer 3,3 kilo, hvilket er på samme niveau som eksempelvis Dyson V15 Detect Absolute. Ulempen er, at håndstøvsugeren alene vejer 2,043 kilo, hvilket er meget af den samlede vægt. Erfaringen med denne ledningsfrie støvsuger er derfor, at du hurtigt kan blive træt i armen, når du støvsuger i højden.
Støvoptagningen reduceres, hvis støvbeholderen ikke tømmes modsat eksempelvis testvinderen Miele Triflex HX2. Og støvbeholderen er besværlig at tømme, da du skal hive filtret op af beholderen, hvorved du risikerer, at støv hvirvler op. Den har en kapacitet på 400 milliliter, hvilket er den mindste i vores test.
Til gengæld har den et lavt lydniveau på 66 decibel modsat mange andre modeller, der har et støjniveau på over 70 decibel.
Den adskiller sig yderligere fra alle de andre modeller i vores test ved at have et fleksibelt fugemundstykke. Det fleksible design gør det nemmere at komme ind smalle steder og rundt om hjørner.
Den har en batteritid på 35 minutter, hvilket er kortere end mange af de andre modeller i vores test. Denne trådløse støvsuger har sammenlignet med alle andre ledningsfrie støvsugere i vores test den hurtigste opladningstid. Det tager kun 47 minutter at opnå en fuld opladning.
Har du brug for mere batteritid, kan du købe flere batterier. En fordel er her, at du kan bruge alle Bosch-batterier i serien “Power for All”, der også kan bruges til andre Bosch-produkter.
Bosch BSS81POW Unlimited Serie 8 er billigere end begge Dyson-modeller, og den er især god til at fjerne støv fra gulve i hjemmet. Den er også ideel, hvis du gerne vil støvsuge mindre overflader flere gange om dagen. Takket være det fleksible fugemundstykke vil du nemmere kunne komme ind smalle steder og i sprækker. Grundet den korte batteritid er denne støvsuger ikke egnet til en grundig rengøring af hele hjemmet på én gang. Til gengæld er forholdet mellem drifts- og opladningstid det bedste i vores test. Denne støvsuger uden ledning er altså et oplagt valg, hvis du er på udkig efter en model i mellemprisklassen, der giver dig en god performance!