Ledningsfri støvsuger test (2022) → Se de 10 bedste Ledningsfrie støvsugere

De 8 udvalgte modeller

Bedste ledningsfri støvsuger

Dyson V8 Absolute

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Utrolig kraftig sugeevne og lang driftstid
 • plus-circle.svg Smart filter, som sørger for, at der kommer renere luft ud af den
 • plus-circle.svg Smart og praktisk ladestationen til væggen med opbevaring til ekstra udstyr

Artikel af Amanda Lee Edelstein

Leder du efter en ny støvsuger, som er ledningsfri og nem at rengøre med? Så har vi i denne ledningsfri støvsuger test samlet 9 forskellige modeller, så du kan finde den bedste ledningsfri støvsuger til dit hjem.

I denne ledningsfri støvsuger test går Dyson V11 med testvinder-titlen, fordi det er en alsidig støvsuger, som kan bruges til både de små og krævende rengøringsopgaver, og så har den en helt vildt god sugeevne. Der findes dog mange forskellige modeller, og dét er jo ikke sikkert, at den passer perfekt til netop dit hjem, og derfor er der også 9 andre gode modeller med, så du kan finde den rette støvsuger til dit hjem.

Når du skal købe en støvsuger, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på, og dem har vi samlet nederst i denne artikel. Ledningsfrie støvsugere er ikke som helt almindelige støvsugere, men du kan bruge den meget hyppigere og nemmere, da den

Bedste ledningsfri støvsuger

Dyson V8 Absolute

Det mener vores produkteksperter

Der er ingen tvivl om, at denne model fra Dyson er bedst i test. Den har bl..a vundet forbrugerrådet Tænks test, hvor den bl.a. skiller sig, fordi den har en utrolig god sugeevne, let vægt og stor beholder til støvet. Med Dyson V8 absolut får du 2 i 1 støvsuger, da det både er en gulv- og håndstøvsuger i én model.

Derfor skal du vælge Dyson V8 Absolute

Dyson V8 er drevet af en digital motor, som roterer med op til 110.000 omdrejninger i minuttet, og det giver en sugeevne, som er større end de andre ledningsfrie støvsugere på markedet. Den leverer altså en kraftfuld sugeevne på alle slags gulve.

Dyson V8 skal bruge 5 timer på at blive opladet, og på en fuld opladning har den en driftstid på op til 40 minutter alt efter hvilket program du bruger. Den har flere forskellige hastigheder, så du kan tilpasse maskinen efter din rengøringsopgave.

For at tilpasse støvsugeren endnu mere til dit hjem og rengøringsopgave, så medfølger der forskellige mundstykker. Den har et ‘Direct drive’ mundstykke, som sørger for at fjerne snavs nede i tæppet, da den presser børsten ned. Soft roller-mundstykke er derimod designet til hårde gulve, da den kan fjerne både større partikler af snavs, men også fine partikler. Den bløde ministøvbørste er til at støve nænsomt af på overfladerne i hjemmet.

Filteret er vigtig på en støvsuger, fordi det er filteret, som sørger for at snavset bliver inde i støvbeholderen. Dyson V8 har et avanceret HEPA filter, som er fuldt forseglet, så støv, bakterier og allergener ikke ryger tilbage og ud i luften. Vakuummet tilbageholder nemlig 99,97% af støv og uddriver dermed renere luft.

Der medfølger en praktisk docking-station, som skal hænges på vægge. Her oplades den ledningsfri støvsuger, og der er også plads til at opbevare det medfølgende ekstraudstyr. Hvis du efter hver gang husker at sætte den tilbage i ladestationen efter, så vil støvsugeren være klar til brug og fuldt opladet hele tiden.

Alle disse funktioner, dens ydeevne og en utrolig god sugeevne, gør at dette er den bedste ledningsfrie støvsuger. Desuden har den også et ganske fornuftigt lydniveau, som kun er en anelse højere end en almindelig samtale. Det skyldes det smarte design, hvor de har gjort hvad de kunne for at mindske lyden og absorbere vibrationer, så komforten er i top.

Da det er en poseløs støvsuger skal støvbeholderen tømmes, og den har en kapacitet på 0,54 liter. Du tømmer den med et enkelt klik uden du får kontakt med støvet – bare sørg for at der er en skraldespand under støvbeholderen.

Produktdetaljer: 

 • Beholderkapacitet: 0,54 liter
 • Poseløs: ja
 • Batteri: Genopladeligt
 • Driftstid: 40 min
 • Sugeeffekt: 44,1 watt
 • Lydniveau: 77 dB(A)
 • Vægt: 4,24 kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Utrolig kraftig sugeevne og lang driftstid
 • plus-circle.svg Smart filter, som sørger for, at der kommer renere luft ud af den
 • plus-circle.svg Smart og praktisk ladestationen til væggen med opbevaring til ekstra udstyr

Ledningsfri støvsuger med høj driftstid

Nilfisk Easy Cleaner

Det mener vores produkteksperter

Med denne Nilfisk støvsuger får du både en opretstående støvsuger og en håndholdt støvsuger, hvilket er det bedste fra begge verdener, og så har den en kraftig sugeevne og en høj driftstid.

Desuden fås Nilfisk Easy Cleaner i 3 forskellige farver og 2 forskellige styrker. Dette er 36v-modellen, men hvis bor i et mindre hus eller lejlighed, og kan nøjes med en mindre driftstid, så er det også en mulighed.

Derfor skal du vælge Nilfisk Easy Cleaner

Ledningsfrie støvsugere blev for få år siden kritiseret for ikke at være stærke nok eller kun være god til mindre opgaver, men producenterne og teknologien bliver bedre og bedre, og denne Nilfisk ledningsfri støvsuger er et rigtig godt eksempel på, at de ledningsfrie støvsugere er mere end stærke nok. Den har en lang driftstid på op til 80 minutter kun på en enkelt opladning.

Den har 3 styrker i alt, så uanset om du skal i gang med den helt store støvsugning eller mindre rengøringsopgaver, så kan den klare opgaven. Desuden kan den også komme ind i kroge, hvor en traditionel støvsuger ikke kan, fordi den også har en indbygget håndstøvsuger. Håndstøvsugeren egner sig f.eks. perfekt til rengøring i vindueskarme og andre steder, hvor en stor støvsuger ikke kan komme til.

Støvsugeren er meget manøvredygtig, og Nilfisk har selvfølgelig også monteret LED-lys på mundstykket, så når du støvsuger mørke steder, så kan du være sikker på at få alt snavs med.

Denne støvsuger egner sig også til hjem med eller uden dyr, så ønsker du en nem og hurtig måde, hvor du kan komme af med hundehårene, så skal du ikke bekymre dig om det.

Når du skal bruge støvsugeren til mindre arbejdsopgaver, skal du kun trykke på en enkelt knap og så er håndstøvsugeren afmonteret og klar til brug, og lydniveauet er på 7 dB(A), hvilket er en smule højere end en normal samtale.

Støvbeholderen har en kapacitet på 0,6 liter, hvilket er en smule større end andre modeller.

Nilfisk Easy Cleaner vinder altså titlen bedste ledningsfrie støvsuger med høj driftstid.

Produktdetaljer:  

 • Beholderkapacitet: 0,6 liter
 • Effekt: 170 watt
 • Poseløs: ja
 • Batteri: Genopladeligt
 • Driftstid: op til 80 min
 • Sugeeffekt: 44,1 watt
 • Lydniveau: 77 dB(A)
 • Vægt: 3,62 kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Op til 80 minutters driftstid på én enkelt opladning og kraftig sugeevne
 • plus-circle.svg Kraftig og integreret LED-lampe i mundstykket
 • plus-circle.svg Egner sig til hjem med eller uden dyr.

Billig ledningsfri støvsuger

Proficare PC-BS 3037

Det mener vores produkteksperter

Denne støvsuger er perfekt, når du ikke gider at finde den helt store og traditionelle støvsuger frem, og så er prisen endda rigtig god! Proficare PC-BS 3037 er også en håndstøvsuger med et stativ, så du både kan bruge den som håndstøvsuger eller en opretstående støvsuger.

Derfor skal du vælge Proficare PC-BS 3037

Den ledningsfrie støvsuger fra Proficare har et utrolig nemt og enkelt design, og det giver den en samlet vægt på lidt over 2 kg., så den er utrolig nem og fleksibel at bruge og manøvrere med. Ikke nok med det, så har Proficare også lavet denne støvsuger, så den kan knække på midten. Vi kender nok alle sammen problematikken med, at støvsuger ikke kan nå ind under de meget små og smalle overflade, men Proficare har løst problemet ved at lave et stativ, som kan knække på midten. Det er nemt at indstille, og gør rengøringen en smule nemmere.

For at opnå et rigtig godt resultat, så er Proficare udstyret med en elektrisk roterende gulvbørste, og som mundstykke medfølger der en ekstra lang spalte, børst, hyndedyse og en specialbørste. Mundstykket kan også bevæge sig 180 grader, hvilket gør det nemmere at komme rundt om ting f.eks. bordben, dørkarme osv.

Proficare har også sat LED-lys ved mundstykket, så du kan være sikker på at få alt støv og snavs med når du støvsuger.

På én enkelt opladning kan du støvsuge 35 min., og der medfølger også en ladestation, så du nemt kan oplade støvsugerens batteri. Det tager 270 min. at lade den fuldt op. Desuden er det også en poseløs støvsuger, så det hele samles i den lille beholder, som sidder oppe ved håndtaget. Tøm den efter hvert brug eller efter behov.

Produktdetaljer:  

 • Poseløs: ja
 • Batteri: Genopladeligt
 • Driftstid: 35 min.
 • Opladetid: 270 min.
 • Lydniveau: 74 dB(A)
 • Vægt: 2,10 kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kan knække på midten, så du kan komme ind under de små flader
 • plus-circle.svg 180 vendbart mundstykke
 • plus-circle.svg LED-belysning for at være sikker på at få alt med

3 i 1 ledningsfri støvsuger i høj kvalitet

Miele Triflex HX1 SMUL0

Det mener vores produkteksperter

Denne ledningsfrie støvsuger giver dig hele 3 funktioner i 1, så du kan opnå maksimal fleksibilitet når du støvsuger. Miele har i mange år været kendt som et kvalitetsbrand, som kostede en smule mere end andre på markedet, men til gengæld kan produkterne typisk holde i mange, mange år.

Derfor skal du vælge Miele Triflex HX1 SMUL0

Miele Triflex har mange anvendelsesmuligheder, da den har 3 funktioner i 1, behøver du Støvsugerdelen med beholderen, batteriet osv kaldes for ‘PowerUnit’, og den kan du både tilkoble nederst eller øverst på støvsugeren alt efter hvad du skal bruge den til. Hvis du f.eks. skal støvsuge i loftet, så er det smart, at den er placeret der hvor du holder støvsugeren, da det vil skabe mere stabilitet end hvis den havde siddet helt ude på spidsen. Det ville gøre det sværere for dig at holde den oppe i luften.

Det samme gælder hvis du f.eks. skal støvsuge under sofaen eller i kroge, hvor der ikke er særlig meget plads. Her er det også en god idé, at ‘PowerUnit’ ikke sidder og fylder for enden af støvsugeren, men i stedet oppe, hvor du holder den.

Vælger du at placere ‘PowerUnit’ nederst på støvsugeren får du den perfekte støvsuger til rengøring på store overflader som en lang gang eller stor stue.

Hvis du bare skal fjerne et par krummer fra sofaen, kan du også bare tage ‘PowerUnit’ med, da den også kan bruges uden det lange skaft. Du behøver altså ikke slæbe hele støvsugeren med, men i stedet kun tage den lille del med. Selve sugestyrken kan også justere i 3 forskellige trin. Det gør Miele Triflex HX1 SMUL0 aldeles let at håndtere, og du kan tilpasse den præcis til det du har brug for.

Miele har selvfølgelig også haft fokus på komforten, og derfor har den kun en vægt på 4 kg. og griberøret ligger helt perfekt i hånden.

Når man støvsuger sker det ofte, at man lige skal pause den i et kort øjeblik, fordi man skal samle noget op fra gulvet eller flytte rundt på nogle ting. Derfor har denne støvsuger en pause-funktion, så du kan sætte støvsugeren kortvarigt på pause.

Støvsugeren har en driftstid på 60 minutter, og skal bruge ca. 240 minutter på at blive fuld opladeligt.

Støvsugeren er udstyret med et genopladeligt batteri, og kan lades ved støvsugerens ‘PowerUnit’, så du kan både oplade den når ‘PowerUnit’ er placeret nederst og øverst på støvsugeren, hvis du ønsker at hænge støvsugeren på væggen. Dette valg skal du selvfølgelig tage inden du hænger holderen op på væggen. Ønsker du ikke at hænge vægholderen op på væggen, kan du også bare sætte ledningen direkte i batteriet. Hvis der ikke er nogen stikkontakt i nærheden af, hvor du opbevarer støvsugeren, kan batteriet også oplades uden resten af støvsugeren.

Produktdetaljer: 

 • Beholderkapacitet: 0,50 liter
 • Poseløs: ja
 • Batteri: Genopladeligt
 • Opladningstid: 240 min.
 • Driftstid: 60 minutter
 • Lydniveau: 78 dB(A)
 • Vægt: 4 kg.
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 3 forskellige anvendelsesmuligheder, så du kan tilpasse den til din rengøringsopgave
 • plus-circle.svg 3 trins sugestyrkeregulering
 • plus-circle.svg Udstyret med en pause-funktioner for kortere pauser i støvsugningen

Ideel ledningsfri støvsuger til dig med dyr

Bosch Athlet BCH6ZOOO

Det mener vores produkteksperter

De fleste hunde- eller katteejere kan nikke genkendende til, at der hurtigt kan komme mange hundehår over det hele. Med denne ledningsfri støvsuger fra Bosch kan du nemt støvsuge huset også selvom du hunde og katte, fordi støvsugeren har et medfølgende elektrisk mundstykke, som nemt fjerner dyrehår.

Derfor skal du vælge Bosch Athlet BCH6ZOOO

Bosch Athlet BCH6ZOOO giver dig maksimal fleksibilitet, så du kan støvsuge uden begrænsninger. Den har et yderst fleksibelt mundstykke, så du kan komme ind i alle husets hjørner, og rundt samt under møblerne. Denne trådløse støvsuger egner sig specielt til dig med dyr i husstanden, da der medfølger et elektriske mundstykke med en børste, som specielt egner sig til at fjerne dyrehår.

Den indbyggede LongLife motor sikrer også en høj ydeevne og en lang levetid. Det er muligt at indstille støvsugeren på 3 forskellige niveauer. Niveau 1 er til let rengøring, og her opnår du også den optimale driftstid. Niveau 2 egner sig til normal rengøring og den har en middel driftstid. Det tredje og sidste niveau er turbo og er til krævende rengøringsopgaver, og her vil du opleve den laveste driftstid. Den optimale driftstid er på 60 minutter, og derefter skal støvsugeren lades op.

Bosch Athlet BCH6ZOOO er udstyret med et genopladeligt Bosch Lithium-Ion batteri, som er holdbart, stærkt og sikrer en hurtig opladning. Det tager ca. 3 timer at oplade 80% af batteriet, og 6 timer at lade det fuldt op. Der sidder en 3 trins indikator for, så du kan se, hvor langt den er i opladningen. Batteriet oplades ved at tilsætte ledningen til en stikkontakt.

Komforten er selvfølgelig også i top, hvilket skyldes dens lave vægt på 4,51 kg. og den solide fritstående konstruktion. Det gør støvsugeren nem at anvende og opbevare, da den fristående konstruktion er pladsbesparende.

Dette er en ledningsfri- og posefri støvsuger, så alt samles i en beholder, der har en kapacitet på 0,90 liter. Bosch har selvfølgelig sørger for, at det er nemt at tømme og støvbeholderen.

Til tider vil du opleve at filteret skal rense, og det intelligente LED display vil give dig besked når det er nødvendigt. Den er udstyret med et hygiejnisk filter, som sikrer en renere udblæsningsluft.

Produktdetaljer:  

 • Beholderkapacitet: 0,90 liter
 • Poseløs: ja
 • Batteri: Genopladeligt
 • Opladningstid: 6
 • Lydniveau:
 • Vægt: 4,51 kg
 • H x B x D: 1160 mm x 285 mm 185 mm
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fleksibel og elektrisk mundstykke med børste ideel til dyrehår
 • plus-circle.svg 3 Niveauer for let, normal og turbo rengøring
 • plus-circle.svg Stærke og holdbare samt genopladelige batterier

Ledningsfri støvsuger med inkluderet håndstøvsuger

Electrolux EER7GREEN

Det mener vores produkteksperter

Vælger du at investere i Electrolux EER7GREEN får du både en ledningsfri støvsuger og en håndstøvsuger, så du kan støvsuge store og små arealer. Electrolux har fokuseret på de helt små detaljer, som gør den til en endnu bedre hjælpende hånd, når det gælder rengøringen.

Derfor skal du vælge Electrolux EER7GREEN

Electrolux EER7GREEN består af en normal håndstøvsuger og et smart stativ til håndstøvsugeren, så den kan bruges som en helt normal støvsuger – bare meget lettere at gå rundt med, da den er ledningsfri. Den aftagelige enhed er nem at tage af og på, så du hurtig kan støvsuge køkkenbordet, møblerne, din bils interiør eller hele din stue.

Mundstykket til støvsugeren er lavet med fokus på manøvredygtighed, og derfor har den 180 grader manøvredygtig, så du kan komme rundt i krogene, stoleben og under sofaen. Der sidder også to store baghjul, som sørger for, at du nemt kan dreje og flytte mundstykket på alle gulve.
Mundstykket har også en anden smart funktion, da den leveres med DustSpotter LED-lys, så du er sikker på, at du får alt med – selv når du støvsuger mørke steder eller steder med dårlig belysning.

Støvsugeren har to sugestyrker, så du kan tilpasse rengøringen alt efter, hvad du skal støvsuge og på hvilken overflade.

Støvsugeren er udstyret med et højtydende lithium TurboPower-batteri, så når du er færdig med at bruge den, så skal du bare sørge for at lade batteriet op, så støvsugeren er klar til brug næste gang. Når støvsugeren er ladet helt op, har den en driftstid på 35 min., og det tager 240 min. at lade den helt op. Du lader den op ved, at sætte den i ladestanderen, som skal være tilkoblet en stikkontakt.

Den er desuden også poseløs, så du skal ikke købe flere støvsugerposer, men i skal beholderen tømmes en gang imellem. Den har en kapacitet på 0,5 liter, og det er en ganske fin størrelse ift. de andre ledningsfrie støvsugere på markedet.

Med Electrolux EER7GREEN bliver rengøringen generelt bare nemmere, fordi du behøver heller ikke rengøre støvsugerbørsten for hår og andre fiber – det klarer den nemlig selv. Den er nemlig udstyret med en ny Selvrensende BrushRollClean-teknologi, så det eneste du skal gøre, er at træde på en pedal, så bliver børsten renset.

Det er også muligt at vaske støvsugerens filter, og det vil give støvsugeren en længere levetid.

Udover at lave et produkt, som fokuserer på din komfort, så har Electrolux også produceret den med omtanke for miljøet, og derfor er den fremstillet af genbrugsplast.

Produktdetaljer:  

 • Beholderkapacitet: 0,50 liter
 • Poseløs: ja
 • Batteri: Genopladeligt
 • Opladningstid: 240 min
 • Driftstid: 35 min
 • Lydniveau: 79 dB(A)
 • Vægt: 3,14  kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 180 grader manøvredygtig mundstykke for optimal rengøring
 • plus-circle.svg Rengør selv mørke steder, da der er indbygget LED-lys
 • plus-circle.svg Produceret af genbrugsplads

Bedste letvægtsstøvsuger

Kärcher VC 4 S Plus

Det mener vores produkteksperter

Kärcher er kendt for alle deres kvalitets rengøringsmaskiner f.eks. højtryksrensere, terrasserensere, gulvaskere og en masse andet, som egner sig til større eller mindre rengøringsopgaver. Med denne ledningsfri støvsuger har de lavet et produkt, så vi nemt og hurtigt kan fjerne snavs fra stuerne, men skal du i gang med den helt store rengøring, så kan støvsugeren også klare det

Derfor skal du vælge Kärcher VC 4 S Plus

Her har vi endnu en 2 i 1 støvsuger, og endda en ledningsfri støvsuger, som har en utrolig høj ydeevne og lang driftstid. Du kan altså både bruge den som en gulv- eller håndstøvsuger alt efter hvad du skal rengøre. Der medfølger også et fugemundstykke og møbelbørste, så det er en ledningsfri støvsuger til et alsidigt rengøringsbehov.

Den egner sig til rengøring af alle typer gulv – også hårde gulve og gulvtæpper. Desuden er er den også velegnet til rengøring af fliser, parket og polstrede møbler.

Kärcher har så utrolig mange års erfaringer, så de ved godt, hvilke parametre, der er vigtige for dig som bruger af produktet. Derfor har de fokuseret på at lave et strømlinet design, som giver en god komfort. Det har de gjort ved at lave et letvægtsdesign, som har en ideel vægtfordeling, så du kan rengøre uden besvær. Støvsugeren vejer 1,3 kg. uden tilbehør, og det gør det nemmere at manøvrere støvsugeren end en almindelig støvsuger – og ikke mindst, fordi den også er uden ledning.

Støvsugerens greb skiller sig også ud fra de andre på markedet, da den har et dobbeltgreb, så uanset om du bruger den som gulv- eller håndstøvsuger, så har den en optimal ergonomi.

Som nævnt er Kärcher VC 4 S Plus en kraftfuld støvsuger med en høj ydeevne, og det skyldes bl.a. den børsteløse højhastighedsmotor, den kraftige sugeevne, multicyklon rensningssystem og HEPA 12 filter, hvilket giver en ydeevne, som konstant ligger på 15.000 pa. Derfor har den også en lang driftstid på 60 minutter i eco-mode, og den har i alt 3 forskellige niveauer i styrken.

Selve mundstykke har også et 180 graders hængsel, så du kan komme rundt om krogene og møblerne i huset. Desuden er det også et motoriserede mundstykke, som sørger for, at give dig ekstraordinære rengøringsresultater.

Det er en poseløs støvsuger, og derfor skal den tømmes efter behov, men bare roligt det gøres hurtigt og enkelt.

Selve ladestationen medfølger selvfølgelig også i pakken. Det er en opretstående ladestation, så støvsugeren kommer næsten ikke til at fylde noget i skabet.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 220 watt
 • Poseløs: ja
 • Batteri: Genopladeligt
 • Driftstid: min. 60 minutter
 • Opladningstid: 210 minutter
 • Lydniveau: 79 dB(A)
 • Vægt: 1,3 kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Ideel vægtfordeling og softgrip håndtag for god komfort
 • plus-circle.svg Lang driftstid på 60 minutter
 • plus-circle.svg Mulighed for styrkejustering i 3 niveauer

Ledningsfri støvsuger med teleskoprør

Samsung Jet 90 VS20R9044S2

Det mener vores produkteksperter

Med denne smarte ledningsfri støvsuger fra Samsung har de fokuseret på de små ting, som er med til at gøre en kæmpe forskel bl.a. teleskoprøret, som kan gøre det meget mere behageligt for dig at bruge støvsugeren. Samsung har også fokuseret utrolig meget på luftgennemstrømningen, så du kan indånde en renere luft.

Derfor skal du vælge Samsung Jet 90 VS20R9044S2

Når du skal vælge din nye støvsuger, bør du overveje dens komfort, fordi det er trods alt en maskine, som du kommer til at bruge i mange timer i fremtiden, og derfor har Samsung valgt, at udstyre denne ledningsfrie støvsuger med et teleskoprør i skaftet. Du kan altså indstille den til netop din højde. Den kan justeres i 4 længder fra 930 mm til 1.140 mm., så den bliver behagelig for dig at bruge.

Samsung har produceret denne støvsuger med fokus på luftgennemstrømningen og at du kan indånde en renere luft. Det betyder, at de har valgt et 5-lags HEIPA-filter, der indfanger 99,999 % af alle partikler og mikrostøv, også allergifremkaldende stoffer. Desuden optimerer det aerodynamiske design luftgennemstrømningen helt nede fra mundstykket og op til filteret, og de fine støvpartikler bliver opfanget af multicyklonens luftfilter.

Støvbeholderen har en kapacitet på 0,5 liter, og er utrolig nem at rengøre. Støvbeholderen samt multicyklonsystemet kan vaskes, så det bliver helt rent og støvsugeren holdes hygiejnisk. Det er også med til at øge støvsugerens levetid. Det er nemt at løsne støvbeholderen, og så kan du nemt vippe støvet ud.

Ladestationen til Samsung Jet 90 er en smule anderledes end de andre på markedet. Den har et skrå design med en hældning på 7 grader, hvilket gør det nemmere at sætte støvsugeren på plads. Både selve støvsugeren og dens ladestation har et enkelt og slankt design, så du kan placere den lige præcis, hvor du vil.

Ladestationen er også unik, fordi det er muligt at oplade 2 batterier på samme tid, hvilket tager 3,5 time. Der medfølger ‘kun’ et batteri i pakken, men det er muligt at tilkøbe et ekstra batteri, så du kan skifte imellem dem. 2 batterier giver en samlet driftstid på 2 timer, så har du et stort hjem, hvor dette er nødvendigt, er dette en god støvsuger til dig. Et enkelt batteri har en driftstid på 1 time.

Produktdetaljer: 

 • Beholderkapacitet: 0,50 liter
 • Poseløs: ja
 • Batteri: Genopladeligt
 • Driftstid: min. 60 minutter
 • Lydniveau: 86 dB(A)
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Nem opbevaring af støvsugeren samt tilbehøret
 • plus-circle.svg Vask nemt støvbeholderen for optimal hygiejne
 • plus-circle.svg Mulighed for tilkøb af ekstra batteri, så du kan gøre rent i op til 2 timer af gangen

Sådan vælger du den bedste ledningsfri støvsuger til dit hjem

Vi har nu været igennem X forskellige modeller i denne test, og forhåbentlig har du fundet din favorit model, men det kan være svært at at vælge, og alle de ledningsfri støvsugere har forskellige funktioner og formål, og derfor skal du være helt sikker på, hvad du forventer af din støvsuger. Ledningsfrie støvsugere er bare anderledes og smartere end almindelige støvsuger, og den vil helt klart være en god hjælp i hverdagen. Læs videre og få gode råd til, hvordan din vælger den bedste ledningsfrie støvsuger til dig.

 • 2 i 1 støvsuger: Nogle af støvsugerne i denne test er det, som der kaldes 2 i 1 støvsuger, da det er en håndstøvsuger med et stativ rundt om, så den både kan bruges som en håndstøvsuger til de mindre rengøringsopgave f.eks. til at fjerne støv i vindueskarmene. Men den kan også fungere som en almindelig støvsuger, som er ledningsfri. Derfor er 2 i 1 støvsuger smarte, da det pludselig gør støvsugeren til et meget alsidig redskab.
 • Mundstykket: Mundstykket har vigtig betydning for, hvordan støvsugningen kommer til at foregå. Nogle modeller har endda flere mundstykker med, hvor ét egner sig utrolig godt til dyrehår. Mundstykkerne kan have forskellige slag formål, mens andre modeller leveres med et ‘all around’-mundstykke.
  Modellen fra Electrolux, som også er med i denne test, har endda lys ved mundstykket, hvilket gør det nemmere at rengøre mærke steder f.eks. under sofaen.
 • Manøvredygtighed og vægt: Vægten er utrolig vigtig for din komfort, fordi hvis støvsugeren er for tung, kan det være besværligt for dig at bruge den. Manøvredygtig er alfa omega, og det er det, som gør du nemt har lyst til at tage den frem til den lille rengøring eller den store.
 • Sugeevne: Sugeevnen er utrolig vigtig, da det er den, som fjerner snavs og støv fra dine gulve, vindueskarm eller din bil. Derfor skal sugeevnen være i top, for at du får optimal glæde af dem. Det kan nemlig være utrolig irriterende at skulle bruge tid på at støvsuge noget 2 gange pga. dårlig sugeevne.
 • Hvilke gulve egner støvsugeren sig til? Dette er også et vigtigt punkt, da du skal undersøge hvilke type gulv støvsugeren egner sig til. Har du f.eks. gulvtæpper eller hårde gulve over det hele, skal du være sikker på, at støvsugeren egner sig til de slags gulv. De fleste ledningsfrie støvsugere egner sig til alle typer af gulv.
 • Beholderens kapacitet: På disse ledningsfrie støvsugere er det vigtigt, at maskinen er let, så vi kan manøvrere fleksibelt rundt. For at holde den lave vægt nede, er beholderens kapacitet ikke lige så stort, som de traditionelle støvsugere med støvsugerposer. Her er det en beholder, som skal tømmes, og det skal gøres efter behov. Beholderens kapacitet ligger derfor omkring 0,5 liter, og modellen med den højeste beholder kapacitet i denne test, har en kapacitet på 0,9 liter.
 • Placér den et sted, hvor den er let tilgængelig: Disse smarte støvsugere fylder ikke særlig meget, og mange køber dem med det formål, at den skal være nem at få fat, hvis man lige taber nogle ris på gulvet eller lige ser noget støv. Derfor er det en god idé at placere den et sted, hvor den er let tilgængelige.

Leder du efter en traditionel støvsuger?

Ledningsfri støvsugere er smarte til en hurtig og nem rengøring. Har du et stort hjem, hvor der skal støvsuges hyppigt og meget lang tid af gangen, så er en almindelig støvsuger en god idé. I vores store støvsuger test kan du læse om 14 af de bedste støvsugere på markedet, og der er en støvsuger til ethvert behov uanset om du ledere efter en billig eller en kvalitetsstøvsuger. Hvis du har en gadget-glad mand i familien, så er en robotstøvsuger måske heller ikke en dum investering, da det sparer dig for rent faktisk at støvsuge. Du kan læse mere om robotstøvsugere i vores robotstøvsuger test.

Sådan er denne ledningsfri støvsuger test udført

Denne ledningsfrie støvsuger test er udført ved at indsamle informationer om de forskellige ledningsfrie støvsugere på markedet. Vi har samlet informationer fra internationale og nationale test som f.eks. Forbrugerrådet Tænk, men vi har også undersøgt de forskellige producenter og ikke mindst kundernes anmeldelser, og på den måde er vi kommet frem til den ledningsfri støvsuger bedst i test, og alle de andre gode kandidater.

Desuden kigger vi også på støvsugerens fleksbilitet og manøvredygtighed, sugeevne, støjniveau samt driftstid og opladningstid.

Uanset om du leder efter en billig ledningsfri støvsuger eller en som holder i mange, mange år, så er det muligt at finde i denne test.

FAQ

Hvilken ledningsfri støvsuger er bedst i test?

Dyson V8 er i denne test kåret som bedst i test, fordi den har den bedste sugeevne på markedet og mange andre vigtige kvaliteter. Læs mere om den i denne test.

Bør jeg vælge en 2 i 1 støvsuger?

Mange af de ledningsfri støvsugere i denne test er det som kaldes 2 i 1 støvsuger, da det både er en gulv- og håndstøvsuger, så du kan tilpasse modellen til netop dine rengøringsopgaver. Læs mere i artiklen.

Skal jeg vælge en ledningsfri eller almindelig støvsuger?

De ledningsfrie støvsuger fungerer lige så godt som en almindelig støvsuger, så er du jagt efter en ny støvsuger bør du overveje en ledningsfri. Læs mere og få gode råd til dit næste køb.

Din produktekspert

Amanda Lee Edelstein

Author