TEST: Høretelefoner til løb – 7 bedste modeller

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

I denne test kan du læse om de 6 bedste løbe høretelefoner, der er velegnet til brug under træning. Vores testvinder er Jabra Elite Active 75t, der er et par trådløse in ear høretelefoner med fremragende lyd og en pasform, der passer til alle. Du kan med fordel læse om de forskellige typer af høretelefoner til sport herunder, og dermed finde de høretelefoner, der passer bedst til dine behov.

Efter gennemgangen af produkterne kan du også læse mere om, hvad du skal lægge fokus på i købet af et par høretelefoner til løb. Der er nemlig nogle faktorer, som er vigtigere end andre, hvis du vil sikre dig et par fremragende træningshøretelefoner.

Vores vurdering

Apple AirPods Pro 2 er et ideelt valg for løbere, der søger fremragende lydkvalitet, letvægt og praktiske funktioner. Selvom de er i den dyrere ende, og pasformen kan være udfordrende i vanskeligt terræn, kompenseres dette rigeligt med deres lydkvalitet, holdbarhed og innovative teknologi. Disse øretelefoner er derfor vores topvalg til løbere.

Detaljeret gennemgang

Apple AirPods Pro 2 fremstår som en raffineret opdatering af et klassisk design, perfekt til løb. Med en vægt på kun 5,3g hører de til blandt markedets letteste øretelefoner, hvilket sikrer, at de forbliver sikkert på plads under flade løbeture. Pasformen er dog mindre sikker i mere krævende terræn som stejle bakker eller skovstier​​, men det oplever jeg kun som et problem for de mest avancerede løbeture.

Forbedret batterilevetid giver 6 timers spilletid på øretelefonerne, plus 24 timer fra etuiet – i alt 30 timer. Hurtigopladning tilbyder cirka 1 times spilletid efter kun 5 minutter i etuiet. Jeg oplevede ikke at skulle bekymre mig om at være tom for batteri.

Kontrolfunktionerne er brugervenlige, med swipe-funktion til volumen og Siri stemmeaktivering for håndfri betjening. Det fungerer på papiret, men jeg havde svært ved at betjene det korrekt under løb, og stemmeaktiveringen er jeg ikke i god nok form til at bruge under intense løbeture.

Med IP54-klassificering for støv, sved og vandmodstand er AirPods Pro 2 robuste og holdbare. Dog er de ikke modstandsdygtige over for fald på hårdt underlag som beton​​.

Lydoplevelsen er blandt de bedste for løbere, med adaptive EQ og Dolby Atmos, der tilbyder en rig og detaljeret lyd. Aktiv støjreduktion og transparensindstillinger er forbedret, og smarte funktioner som in-ear detektion og samtalebevidsthed gør dem endnu mere attraktive​​.

Jabra Elite Active 75t

De bedste løbe høretelefoner

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Trådløse in ear høretelefoner med god pasform for bedre komfort
  • pros-icon.svg True Wireless med mulighed for at tilslutte to enheder
  • pros-icon.svg Kvalitetslyd ved både musikafspilning og opkald – har bl.a. støjreducering
  • pros-icon.svg Op til 28 timers strøm, hvis du benytter dig af opladeretuiet

Detaljeret gennemgang

Vi vil anbefale dig at investere i disse løbe høretelefoner fra mærket Jabra, hvis du gerne vil have nogle gode trådløse høretelefoner, der gør løbeturen dét nemmere. Lige netop vores testvinder er in ear høretelefoner med True Wireless. Det er muligt at tage mod opkald, hvor kvaliteten stadig er høj. Uanset om det gælder opkald eller musik, så er lydoplevelsen i top.

Derfor skal du vælge Jabra Elite Active 75t

Der er flere grunde til, at du skal investere i disse Elite Active 75t trådløse høretelefoner fra Jabra. Først og fremmest er de de udviklet til at blive siddende i øret, selv under løbeturen. Du skal således ikke frygte, at de falder ud undervejs i træningen. Dette skyldes i høj grad den gode pasform, som også er med til at sikre en bedre komfort over tid, så du ikke får ondt i ørene ved at have disse høretelefoner siddende i. Derudover er høretelefonerne True Wireless, hvorfor de forbindes via Bluetooth teknologi, så du slipper for alle former for kabler.

Du er garanteret en god lyd, der passer til dine ønsker, da du selv kan indstille equalizeren for afspilning direkte i Jabra Sound+ app’en. Høretelefonerne er desuden udviklet med 6 mm drivere med lukket akustisk princip. Du vil også opleve, at der er god lyd under opkald, da produktet er udstyret med en 4-mikrofons teknologi, der er med til at reducere baggrundsstøj og vindstød. Orker du ikke lige at finde mobilen frem, kan du altid benytte dig af den indbyggede stemmekontrol.

Disse høretelefoner kan udmærket bruges til al form for løb og træning. De er nemlig IP57 certificerede, hvorfor de ikke tager skade af støv og stænk af vand. Du skal ej heller tænke for meget over opladning med disse høretelefoner, da de har 7,5 times batteritid i sig selv, og op til 28 timer, hvis du lader dem op i det medfølgende etui. På blot 15 minutter får du en hel times mere musik.

Produktdetaljer

  • Højde: 1,9 cm
  • Dybde: 1,6 cm
  • Bredde: 2,2 cm
  • Vægt: 11 gram
  • Farve: Blå, kobber, grå, pink, sort eller turkis / mintgrøn
  • Type: In ear
  • Batterilevetid: 28 timer
  • Batteriopladningstid: 2,5 timer
  • Beskyttelse: IP57
  • Medfølger i købet: Opladeretui, tre par ørepropper i silikone og USB-C kabel

Bose QuietComfort Noise Cancelling Earbuds

Detaljeret gennemgang

Guide

Sådan vælger du de bedste høretelefoner til løb

Der er flere faktorer, som spiller ind, når man skal vælge et par gode høretelefoner til løb og anden træning. Du kan naturligvis vælge lige dem du ønsker, men der er fordele ved at vælge nogle af de forskellige typer af høretelefoner til sport, da disse er specielt udviklet til at give god lyd og ikke gå i stykker ved denne type brug. I de nedenstående punkter kan du læse mere om, hvad du især skal være opmærksom på, når du ønsker at finde de bedste høretelefoner til løb og træning.

  • Type af høretelefoner: Du skal helt generelt overveje, hvilken type høretelefoner du ønsker. Skal det være in ear høretelefoner eller vil du måske hellere have nogen, der sidder omkring øret. Begge dele kan være fint, så længe det er nogle, som du er komfortable med. Overordnet set kan in ear høretelefoner anbefales lige præcis til træning og løb, da de sidder godt fast frem for at hoppe rundt, som nogle on / around ear høretelefoner nemt kan gøre, når du er aktiv
  • Pasform og komfort: Vi vil anbefale, at du sikrer dig, at høretelefonerne har en optimal pasform, der passer til dine ører, hvis du vælger nogle høretelefoner, der sidder in ear. Dette vil nemlig resultere i, at du opnår en bedre komfort, hvorfor du også kan holde ud at have høretelefonerne i længere tid af gangen. Man kan med fordel gå efter nogle høretelefoner, der leveres med flere silikoneørestykker e.l.
  • Lydkvalitet: Inden du kaster dig over de første og bedste høretelefoner du ser, vil vi anbefale dig at tjekke, om lydkvaliteten nu også er optimal. Denne skal trods alt helst være rigtig god for, at man gider at blive ved med at benytte høretelefonerne. Er lyden ikke i top, mister høretelefonerne således lidt sit formål
  • Trådløse eller ej: Du skal gerne overveje, om du ønsker trådløse hovedtelefoner eller nogle med ledning. Vi vil anbefale dig at gå efter trådløse / bluetooth høretelefoner, da du så ikke skal bekymre dig om en ledning. Der er flere fordele ved dette, men de største er, at du har fuld bevægelsesfrihed og ikke pludselig river høretelefonerne ud af ørerne, fordi en arm kommer i vejen for ledningen e.l.
  • Form for styring: Det er oplagt at gå efter nogle trådløse høretelefoner, hvor du kan styre musik, opkald, lydniveau o.l. direkte på høretelefonerne. I så fald skal du ikke have din Smartphone op ad lommen hver gang der skal skiftes sang, skrues op og ned m.m. Du kan også prioritere en type bluetooth høretelefoner, der har indbygget stemmestyring
  • Modstandsdygtighed: Sørg for, at dine nye trådløse høretelefoner er modstandsdygtige over for elementer som regn, sved og støv. Dette resulterer i, at de kan holde til mere, så du ikke skal være nervøs for, om de bliver ødelagt undervejs i træning – uanset om denne foregår udenfor eller indenfor
  • Batterilevetid og -opladningstid: Det er en klar fordel at holde øje med, hvor langt tid batteriet kan holde. Regner du med at foretage lange træningspas, skal du jo helst kunne lytte til musik gennem hele træningen. Derudover spiller opladningstiden også en vigtig rolle, da denne gerne skal være så kort som muligt, så du hurtigt kan bruge høretelefonerne igen

Andre gode høretelefoner

Hvis du faktisk ikke helt er på jagt efter nogle høretelefoner til brug ved træning, så behøver du ikke vælge nogle, der er særligt velegnet til dette. I så fald kan du sagtens vælge mere frit i forhold til type af høretelefoner, om de er med ledning eller nogle trådløse høretelefoner m.m. Vi vil anbefale dig at læse vores overordnede test af høretelefoner, hvis du ikke er helt sikre på, hvilke du gerne vil have fat i. I denne artikel guider vi dig nemlig gennem købet og til flere forskellige typer af høretelefoner. Du har således gode betingelser for, at finde de helt rette høretelefoner til dig, uanset om disse er in ear høretelefoner, trådløse høretelefoner, on ear høretelefoner m.fl.

Sådan er denne løbe høretelefoner test udført

I den ovenstående test har vi forsøgt at inddrage flere forskellige typer af høretelefoner, der egner sig specielt godt til træning. Det har krævet en del research at finde frem til de udvalgte produkter, da der findes et hav af høretelefoner på markedet, hvoraf mange har fremragende lyd og er af høj kvalitet. Forskellen på mange andre høretelefoner og høretelefoner til træning er dog, at høretelefoner til løb og andre træningsformer skal sidde ekstra godt i øret, så du opnår upåklagelig lyd uden risiko for, at høretelefonerne falder ud / af.

Vi har bl.a. benyttet diverse testkilder og forbrugeranmeldelser i vores udvælgelsesproces for at kunne sikre forbrugeren produkter, der rent faktisk lever op til deres promoverede egenskaber. Du kan således frit vælge mellem alle produkter i denne test, da de hver især er nogen gode høretelefoner til løb.

FAQ

Hvilke løbe høretelefoner er de bedste?

Vi har kåret Jabra Elite Active 75t høretelefoner, som de bedste i denne test. In ear høretelefonerne passer til de flestes behov og er yderst funktionelle. Læs mere om dem her i artiklen.

Hvad koster løbe høretelefoner?

Du skal nok regne med at skulle af med minimum 500 kroner, hvis du gerne vil have nogle gode løbe høretelefoner. De kan fås billigere, men så er du muligvis ikke lige så gode i brug.

Hvad skal jeg være opmærksom på i købet af løbe høretelefoner?

I købet af nogle nye løbe høretelefoner skal du især holde et vågent øje med lydkvaliteten og pasformen på ørestykkerne. Begge dele er vigtigt for, at du rent faktisk kan bruge dem til træning.

Er det bedst at benytte trådløse in ear høretelefoner til løb?

Både ja og nej, da det egentlig er en smagssag. Fordelen ved at benytte in ear trådløse høretelefoner er dog, at du ikke hæmmes af en ledning og at høretelefonerne ikke hopper rundt under træning.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×