Løvsuger Test: 8 bedste løvesugere i test (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Bosch løvsuger 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1
TESTVINDER

Bosch løvsuger 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1

Du kan med fordel investere i denne løvsuger fra mærket Bosch, hvis du er på jagt efter en multifunktionel løvsuger. Lige netop denne model kan nemlig både blæse og suge haveaffald i form af f.eks.…

Bosch løvsuger 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1 1
Den bedste løvsuger

Bosch løvsuger 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1

Makita benzin løvblæser BHX2501SX 4T med sugekit 2
Den bedste benzindrevne løvsuger

Makita benzin løvblæser BHX2501SX 4T med sugekit

Bosch løvsuger 2400W U ALS 2400 3
Til dig, der ønsker en akku løvsuger

Bosch løvsuger 2400W U ALS 2400

Makita UB1103 løvblæser/løvsuger 600W 5
Den bedste mini løvsuger

Makita UB1103 løvblæser/løvsuger 600W

Black & Decker løvsuger BCBLV36B-XJ SOLO 36V 6
Den bedste løvsuger med kværn

Black & Decker løvsuger BCBLV36B-XJ SOLO 36V

Ryobi RBV36B akku løvblæser/suger 36V solo 7
Den bedste løvsuger med kulfri motor

Ryobi RBV36B akku løvblæser/suger 36V solo

Stiga løvsuger/-blæser benzin SBL 327 V 8
En løvsuger, der sikrer en ergonomisk arbejdsstilling

Stiga løvsuger/-blæser benzin SBL 327 V

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En løvsuger er den ideelle investering for dig, der er træt af at bukke dig gentagne gange for at fjerne haveaffald fra græsplænen, terrassen, indkørslen etc. Løvsugeren vil nemlig hjælpe dig med at opsamle løvfald og mindre grene i en stående position, så det hurtigt bliver skaffet af vejen uden alt for meget arbejde.

Men hvilken løvsuger er bedst i test? Det har vi sat os for at undersøge i denne løvsuger test. På nedenstående liste finder du således de bedste løvsugere på markedet, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilken model, der bedst passer til dine behov.

Bosch løvsuger 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1

Den bedste løvsuger

Bosch løvsuger 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1
Fordele
 • pros-icon.svg Lydsvag model, der har et lydeffektniveau på 75 % mindre end andre modeller
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning og design med ergonomisk greb
 • pros-icon.svg Den medfølgende opsamlingspose har hurtigudløser og fugtafvisende jord skærme

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne løvsuger fra mærket Bosch, hvis du er på jagt efter en multifunktionel løvsuger. Lige netop denne model kan nemlig både blæse og suge haveaffald i form af f.eks. grene og blade fra jorden, så du ikke skal bukke dig ned og samle det op. Løvsugeren er ergonomisk at holde om og udviklet som en støjsvag model.

Derfor skal du vælge en Bosch løvsuger 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1

Hvis du leder efter en fremragende løvsuger til en god pris, så skal du investere i denne model fra Bosch. Denne løvsuger er nemlig en prisvenlig model, der faktisk fungerer som et multifunktionelt værktøj, da den kan benyttes til tre funktioner: blæs, sug og findeling. Du får altså rig mulighed for at benytte denne løvsuger til flere forskellige formål i forbindelse med dit havearbejde. Modellen er desuden udviklet med fugtafvisende jord skærme.

En anden fordel ved at investere i denne model er, at du både får en brugervenlig, let og fleksibel løvsuger. Modellen har en ergonomisk opbygning og i kombination med den høje brugervenlighed, sikrer det dig fuld kontrol over maskinen. Og dette endda på trods af, at denne løvsuger har en motorydelse på 1800 watt og  en variabel luftgennemstrømningshastighed på mellem 165 og 285 km/t.

Vi er dog ikke helt færdige med at opremse fordele ved denne Bosch løvsuger, da modellen endda også er en lydsvag variant. Det betyder kort sagt, at modellen har et reduceret lydeffektniveau på op til 75 procent i forhold til andre maskiner. Både du og dine naboer vil således ikke blive irriteret over lyden ved brug af maskinen. Med i købet medfølger der en lysnetdel, opsamlerpose, polstret skuldersele og et støvsugerrør.

Produktdetaljer

 • Vægt løvblæser: 3,4 kg
 • Vægt havestøvsuger: 4,7 kg
 • Lydeffektniveau: 99 dB(A)
 • Luftstrøm hastighed: Variabel luftgennemstrømningshastighed mellem 165 og 285 km/t 
 • Motorydelse: 1800 watt
 • Opsamlerpose kapacitet: 45 liter

Makita benzin løvblæser BHX2501SX 4T med sugekit

Den bedste benzindrevne løvsuger

Makita benzin løvblæser BHX2501SX 4T med sugekit
Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv benzindrevet maskine udstyret med en motor med stor luftmængde
 • pros-icon.svg Lavt benzinforbrug og en støjsvag model
 • pros-icon.svg Kan benyttes som både løvblæser og -suger efter behov

Detaljeret gennemgang

Med denne benzindrevne løvblæser fra Makita kan du være sikker på, at du investerer i en multifunktionel maskine med en lang driftstid. Det skyldes bl.a. at maskinen både kan benyttes som løvblæser og løvsuger, da den har en effektiv suge- og blæseevne, samt et lavt benzinforbrug, hvilket er med til at forlænge maskinens driftstid.

Derfor skal du vælge Makita benzin løvblæser BHX2501SX 4T med sugekit

Hvis du foretrækker en benzindrevet løvsuger over en akku løvsuger, så kan du med fordel investere i denne benzindrevne model fra Makita. Ved købet af denne variant kan du være sikker på at få en kraftfuld løvblæser, der kan få bugt med alle slags blade og mindre haveaffald. Modellen er nemlig udstyret med en god fire-takts motor, der konstant leverer en stor luftmængde ved brug. 

Selvom denne maskine er yderst effektiv og kraftfuld, så kører den dog stadig på et lavt benzinforbrug. Dette garanterer dig en maskine med en længere driftstid, hvilket du vil sætte pris på, når timer går med arbejdet i haven. Modellen er også støjsvag, hvilket både du og dine naboer vil sætte pris på i længden. Som en ekstra bonus er maskinen kompakt opbygget og er nem at betjene, hvilket gør arbejdet en hel del lettere for dig.

Du har desuden mulighed for at benytte denne løvblæser model som både en løvblæser og en løvsuger, da den er udstyret med et sugekit. På den måde har du en vis fleksibilitet i fjernelsen af diverse elementer i haven, da du enten kan suge dem op eller blæse dem sammen, så de kan samles sammen senere.

Produktdetaljer

 • Højde: 42 cm
 • Længde: 37 cm
 • Bredde: 27,5 cm
 • Vægt: 4,4 kg
 • Maksimal luftmængde: 10,1 liter i minuttet
 • Maksimal effekt: 0,81 kW og 1,1 HK
 • Motor: 4-takts benzin

Bosch løvsuger 2400W U ALS 2400

Til dig, der ønsker en akku løvsuger

Bosch løvsuger 2400W U ALS 2400
Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv batteridreven løvsuger med høj sugeevne og lufthastighed
 • pros-icon.svg Ergonomisk og gummibelagt greb sikrer en afbalanceret vægtfordeling
 • pros-icon.svg Medfølgende opsamler med kapacitet på 45 liter sikrer optimale arbejdsbetingelser

Detaljeret gennemgang

Denne batteridrevne løvsuger fra Bosch er både effektiv i sug og blæs, hvilket gør modellen til en multifunktionel maskine, der kan benyttes til flere forskellige formål i haven. Modellen kan bl.a. benyttes til at fjerne klæbende og fugtige blade fra haven efter behov. Du kan endda være sikker på at have optimal håndtering, da maskinen har et gummibelagt greb.

Derfor skal du vælge en Bosch løvsuger 2400W U ALS 2400

Det kan være svært at få bugt med klæbende og fugtige blade, når man skal fjerne løvblade og andet haveaffald. Hvis du ofte oplever et problem med at få samlet alle blade op, så skal du overveje at investere i denne model fra Bosch. Maskinen er nemlig en yderst kraftig model med en høj sugestyrke og lufthastighed, som endda kommer helt op på 300 kilometer i timen, hvilket gør, at den udmærket kan fjerne selv de klæbende og fugtige blade uden problemer. 

Denne model fra Bosch kan desuden benyttes som både en løvblæser og en løvsuger. Hvis du benytter den som en løvsuger, så får du også glæde af den optimale opsamlingspose med en kapacitet på 45 liter. Posen er fremstillet i et fugtafvisende materiale, hvilket gør den ideel til haveaffald, og så er den både nem at montere på maskinen og tømme uden at al affaldet spildes.

Du vil altid have et godt greb på løvsugeren, da den er udstyret med et ergonomisk og gummibelagt greb. Dette sikrer bl.a. en afbalanceret vægtfordeling og dermed også en god håndtering af maskinen uanset hvem der benytter den. Maskinen er også udstyret med en findelings funktion på 10:1 kompostering.

Produktdetaljer

 • Vægt løvblæser: 3,2 kg
 • Vægt havestøvsuger: 4,4 kg
 • Opsamlerpose kapacitet: 45 liter
 • Variabel luftgennemstrømningshastighed: 280 – 300 km/t
 • Motorydelse: 2500 watt

Einhell akku løvsuger 18V GE-CL 36 Li-Solo

Den bedste billige løvsuger med batteri

Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris i forhold til flere andre modeller
 • pros-icon.svg Udviklet med et ergonomisk design for en høj brugerkomfort
 • pros-icon.svg Kværnen slår de opsamlede blade i småstykker for at udnytte pladsen bedre i posen

Detaljeret gennemgang

Selvom budgettet ikke er det største, så kan du sagtens få en god løvsuger. Dette illustrerer denne batteridrevne løvsuger fra Einhell, da den er en effektiv model udstyret med bl.a. elektronisk hastighedsjustering og et ergonomisk design, men samtidig sælges til en budgetvenlig pris.

Derfor skal du vælge en Einhell akku løvsuger 18V GE-CL 36 Li-Solo

Hvis du leder efter en akku løvsuger med en god opbygning, som dog stadig er til at betale på et lidt stramt budget, så skal du have fingrene i denne løvsuger fra mærket Einhell. Denne model er nemlig en smule billigere i pris end andre løvsugere, hvilket giver dig mulighed for at spare nogle penge i købet. Du skal dog være opmærksom på, at denne maskine leveres uden batteri og lader, så du skal meget gerne have disse elementer derhjemme selv.

Der er til gengæld en række fordele ved at vælge denne løvsuger frem for andre, selvom batteri og oplader ikke medfølger. Maskinen er nemlig udstyret med en børsteløs motor med en høj ydeevne, har en blæsehastighed på 210 kilometer i timen og elektronisk hastighedsjustering. Du har altså mulighed for at få bugt med samtlige genstande – store som små. Denne model kan desuden benyttes som både løvsuger og løvblæser.

Maskinen er udviklet med et ergonomisk design, hvilket sikrer en høj brugerkomfort og optimal håndtering af maskinen for enhver bruger. Derudover får du desuden en opsamlingspose på 45 liter med i købet, hvor den effektive kværn slår bladene i småstykker ved opsugning, så pladsen i posen bliver udnyttet mere effektivt.

Produktdetaljer

 • Højde: 45 cm
 • Længde: 30,5 cm
 • Bredde: 24,4 cm
 • Vægt: 3,38 kg
 • Luftstrøm hastighed: 210 km/t
 • Luftvolumen, maks: 195 m3/t
 • Opsamlingspose: 45 liter

Makita UB1103 løvblæser/løvsuger 600W

Den bedste mini løvsuger

Makita UB1103 løvblæser/løvsuger 600W
Fordele
 • pros-icon.svg Enkel og lille løvsuger, der både kan benyttes som løvsuger og -blæser
 • pros-icon.svg Ydelse på 600 watt med op til 16.000 omdrejninger i minuttet (justerbar hastighed)
 • pros-icon.svg Støvpose og gummirør medfølger i købet

Detaljeret gennemgang

Med denne løvsuger fra mærket Makita får du en mere enkel, lille og handy løvsuger frem for en stor og tung model. Modellen vejer kun 2 kg, hvilket gør den let at håndtere og gør det muligt at benytte den med én hånd. Alligevel får du dog en effektiv maskine, da modellen suger med en variabel hastighed.

Derfor skal du vælge en Makita UB1103 løvblæser/løvsuger 600W

Det er ikke altid sådan, at større er bedre. Af den grund er der ingen grund til, at du investerer i en kæmpe løvsuger model, hvis du ikke kommer til at benytte den, fordi den er for stor og uhandy. I stedet kan vi anbefale dig at investere i denne mini løvsuger fra Makita, der med en vægt på 2 kg og et kompakt design er let at håndtere. Faktisk kan du udmærket benytte denne løvsuger med kun én hånd, hvilket i den grad understreger, at modellen er mere håndterbar end andre løvsugere.

På trods af sin mindre størrelse, så vil du dog opleve, at denne løvsuger stadig fungerer optimalt og dermed får bugt med samtlige løvblade o.l. i haven. Dette skyldes, at maskinen har en ydelse på 600 watt og har en variabel hastighed, som du altid kan tilpasse til dine behov. Maskinen kan benyttes til både opsamling og blæsning af haveaffald, samt til rengøring af større havemaskiner. 

Med i købet følger der desuden både en støvpose og et gummirør, så du har altså alt, hvad du skal bruge til din maskine lige ved hånden.

Produktdetaljer

 • Højde: 17,8 cm
 • Længde: 47,9 cm
 • Bredde: 18,5 cm
 • Vægt: 2 kg
 • Maks luftmængde: 4,1 m3 i minuttet
 • Maks ydelse: 600 watt
 • Batteri: 230 volt

Black & Decker løvsuger BCBLV36B-XJ SOLO 36V

Den bedste løvsuger med kværn

Black & Decker løvsuger BCBLV36B-XJ SOLO 36V
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med en kraftfuld kværn, der hakker bladene i opsamlingsposen
 • pros-icon.svg Løvsuger og -blæser med kulløs motor
 • pros-icon.svg Udstyret med hjul på røret for at lette arbejdet

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå helt galt i byen med denne løvsuger fra Black & Decker, da modellen er udstyret med en kulløs motor, hvilket sikrer lang levetid og høj ydelse. Denne maskine kan benyttes som både løvblæser og -suger og du kan nemt skifte mellem de to grundet opbygningen med et smart to rørs system. Maskinen er også udstyret med en kværn.

Derfor skal du vælge en Black & Decker løvsuger BCBLV36B-XJ SOLO 36V

Hvis du leder efter en kraftig løvsuger, der kan holde i mange år, så skal du se nærmere på denne model fra Black & Decker. Det særlige ved denne løvsuger er nemlig, at den er udstyret med en kul- og børsteløs motor. Dette sikrer dig en kraftfuld maskine, der kan holde i mange år uden at miste sin kraft med tiden. Modellen har en høj suge- og blæsekapacitet, hvilket gør den velegnet til brug på selv tunge blade. Du kan desuden altid let skifte mellem blæse- og sugefunktionen, da maskinen er udstyret med et smart to rørs system. 

Du kan desuden nemt styre denne maskine ved brug, da den har et ergonomisk design og dermed også en god arbejdskomfort. Derudover er der monteret hjul på røret, hvilket gør arbejdet endnu lettere for dig. Som en ekstra bonus skal du ikke tænke på at tømme den 45 liter store opsamlingspose hele tiden, da maskinen også er udstyret med en effektiv kværn, der reducerer blade ned til 10 gange deres oprindelige størrelse.

Produktdetaljer

 • Vægt: 6 kg
 • Lydeffektniveau: 85 dB(A)
 • Lufthastighed (blæs), maks: 270 km/t
 • Sugehastighed: 218 km/t
 • Maks luftmængde: 8,8 m3 i minuttet
 • Batteri: 36 volt

Ryobi RBV36B akku løvblæser/suger 36V solo

Den bedste løvsuger med kulfri motor

Ryobi RBV36B akku løvblæser/suger 36V solo
Fordele
 • pros-icon.svg Opbygning med en kulfri motor sikrer bedre effektivitet og holdbarhed
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte maskinen som både blæser og suger på samme tid
 • pros-icon.svg Udviklet med softgreb håndtag, hvilket øger komforten ved brug

Detaljeret gennemgang

Med denne løvsuger og -blæser fra mærket Ryobi får du en multifunktionel maskine, der både kan benyttes som løvsuger, løvblæser eller begge dele på samme tid. Selvom maskinen er multifunktionel, så går du dog ikke ned på effektivitet, da maskinen har en høj suge- og blæseevne, hvilket bl.a. skyldes den opbygning med en kulfri motor.

Derfor skal du vælge en Ryobi RBV36B akku løvblæser/suger 36V solo

Du er kommet til den rette model for dig, hvis du leder efter en multifunktionel løvsuger, der er effektiv i drift og har en lang levetid. Denne løvsuger fra mærket Ryobi er nemlig en såkaldt 3-i-1 model, da du både kan vælge at benytte din maskine som en løvsuger, en løvblæser eller begge dele på en gang. Dette skyldes, at maskinens to rør kan være monteret på samme tid. 

Maskinen er desuden en effektiv model, der især er ideel til brug på hårde overflader, såsom indkørsler, terrasser, stier o.l. Effektiviteten skyldes bl.a. maskinens kulfri motor, der sikrer god ydeevne og en lang holdbarhed. Af den grund har maskinen naturligvis også både en høj suge- og blæseevne. Du får således en maskine med en kraftig luftmængde på 12,9 m2 pr. minut og en lufthastighed på 238 kilometer i timen. Maskinen har en justerbar hastighed, så du kan altid tilpasse hastigheden til den opgave, der skal løses.

Du kommer desuden ikke til at overanstrenge dig, når du arbejder med denne maskine, da den er udstyret med en praktisk bæresele og et softgreb håndtag for øget komfort. Derudover er den udstyret med kantsten hjul, hvilket sikrer en nem betjening på samtlige overflader.

Produktdetaljer

 • Vægt: 4,4 kg
 • Batterispænding: 36 volt
 • Batteri medfølger: Nej
 • Lydeffektniveau: 102,4 (LwA) dB(A)
 • Luftstrøm hastighed: 238 km/t 
 • Opsamlerkapacitet: 45 liter

Stiga løvsuger/-blæser benzin SBL 327 V

En løvsuger, der sikrer en ergonomisk arbejdsstilling

Stiga løvsuger/-blæser benzin SBL 327 V
Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk design op opbygning, hvilket sikrer en bedre arbejdsstilling
 • pros-icon.svg Benzindrevet to takts motor for høj effektivitet
 • pros-icon.svg Opsamler med en kapacitet på 55 liter

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne benzindrevne løvsuger fra Stiga, så kan du være sikker på at opnå en langt bedre arbejdsstilling fremover, da maskinen har et ergonomisk design og vibrationsdæmpende egenskaber. Maskinen er naturligvis også effektiv i drift, så du kan benytte den til både store og små opgaver i og omkring haven.

Derfor skal du vælge en Stiga løvsuger/-blæser benzin SBL 327 V

Er du træt af at arbejde i dårlige arbejdsstillinger, når du skal fikse eller ordne ting i haven? I så fald skal du vælge at gå efter en maskine med en ergonomisk opbygning, som denne løvsuger fra Stiga. Modellen er udstyret med et softgrip håndtag og virker vibrationsdæmpende, hvilket sikrer dig en bedre håndtering af maskinen, samt at du bliver mindre træt undervejs i arbejdet. Derudover sørger hele opbygningen generelt for, at du arbejder i en bedre position, så du undgår ømhed i muskler og led.

Denne løvsuger er udstyret med en to takts benzinmotor og har en tankvolumen på 0,45 liter. Derudover finder du en easy start rekyl og en analog tændspole på maskinen. Alle disse ting sikrer, at modellen har en god effektivitet til en lang række af forskellige opgaver i haven, såsom at blæse blade væk eller opsamle småsnavs. 

Med i købet følger der desuden en vakuum opsamler, som har en kapacitet på 55 liter. Dette er en smule større end andre modeller og derfor skal du heller ikke tømme beholderen helt så tit.

Produktdetaljer

 • Højde: 37 cm
 • Længde: 52,5 cm
 • Bredde: 38 cm
 • Vægt: 4,8 kg
 • Maksimal lufthastighed: 72 m/s
 • Lydniveau: 109 dB(A)
 • Vibrationsniveau: 2,5 m/s2
 • Motorydelse: 0,8 kW
 • Motor: To takts

Guide

6 gode grunde til at investere i en løvsuger

 • Hjælper med at holde haven ren og pæn, da den opsamler eller blæser blade, grene og andet nedfaldent løv sammen
 • Du slipper for selv at kravle rundt på alle fire for at indsamle blade, grene og andet haveaffald
 • Flere maskiner er multifunktionelle og fungerer således både som løvsugere og løvblæsere
 • De kan oftest benyttes til at rengøre større havemaskiner
 • Du har mulighed for at købe en letvægts model, hvis du vil have en maskine, der er lettere at håndtere
 • En løvsuger kan købes som både batteri- (akku) eller benzindrevne varianter

Husk desuden, at du altid kan købe en løvsuger, der passer til lige netop dine behov. Du kan nemlig købe din løvsuger i forskellige størrelser og styrkeniveauer.

Sådan finder du den bedste løvsuger til din have

Det kan være lidt svært at vurdere, hvilken løvsuger model, der passer til dine egne behov, hvis du aldrig har benyttet en løvsuger før – eller i hvert fald aldrig har tænkt yderligere over, hvilken model du benyttede til arbejdet. Der er dog et par retningslinjer og overvejelser, som du med fordel kan inddrage i valget og dem kan du læse mere om i dette afsnit.

Først og fremmest burde du gøre dig nogle overvejelser om, hvor stor en maskine du ønsker. Skal det være en mini løvsuger eller en stor og tung model, der kræver bæresele for, at du kan kontrollere den? Husk gerne på, at størrelsen ikke altid betyder, at modellen er mere eller mindre kraftfuld, men at det kan være en fin indikator. Størrelsen af din maskine kan også bestemmes ud fra, hvor stort et areal du regner med at skulle benytte den på og hvor meget løvfald du umiddelbart tænker, at der bliver opsamlet per tur rundt i haven.

Dette leder os desuden hen på, at du også skal overveje, hvor stor en beholderkapacitet du har brug for. Hvis du har en stor have, så kan en model med en beholder på 50-55 liter måske være en god investering, men du kan også vælge at se nærmere på modeller med en indbygget kværn, der får det opsamlede materiale til at fylde mindre, så du ikke skal tømme beholderen helt så ofte.

For en god ordens skyld skal du naturligvis også tænke maskinens effektivitet ind i ligningen. Det nytter trods alt intet, at du investerer i en model, der knap kan suge blade op fra jorden, når det er hele formålet med en løvsuger. Det er dog helt op til dig selv, om du foretrækker en batteri- eller benzindrevne løvsuger, da de ofte har samme effektivitetsniveau, så længe du vælger nogle gode modeller. Hvis du er meget på bar bund med valget af din nye løvsuger, så vil vi anbefale dig at ringe eller skrive til en af webshoppenes kundeservice, hvor du vil kunne få optimal vejledning til den rette model for dig.

Forskellen mellem en batteri- og benzindreven løvsuger

Du kan vælge mellem en batteridreven, også kaldet akku, eller benzindreven løvsuger. Begge varianter kan fungere optimalt og uden slinger i valsen, så længe du investerer i en ordentlig model (find eventuelt inspiration i ovenstående liste, hvis du er helt på bar bund over, hvilke løvsugere, der reelt er gode i deres opbygning). I mange år har der været en generel opfattelse af, at benzindrevne maskiner fungerede bedre og var mere kraftfulde end maskiner med batteri. Det er dog langt fra tilfældet, da teknologien på feltet har udviklet sig så meget gennem de sidste mange år. Du kan således nu få en akku løvsuger med samme funktionalitet og effektivitet som en benzindreven model, så der er ingen grund til at vige bort fra løvsugere med batteri.

Den store forskel på en løvsuger med benzinmotor og en batteridreven model er, hvordan du skal forholde dig til din maskine før du påbegynder arbejdet. Hvis du ejer en benzindreven løvsuger, så skal du sørge for, at den er fyldt op med det rette brændstof. Det er til gengæld nemt at hælde mere brændstof på undervejs, hvilket gør, at du kan arbejde længe i haven uden længere pauser. Med en batteridreven model er du muligvis nødt til at tænke pauser ind, da maskinen har et begrænset forbrug før dens batterier skal oplades igen. Du kan naturligvis altid have et par ekstra batterier liggende, hvis du regner med at arbejdet strækker sig over flere timer. Den store fordel ved en batteridreven model er, at den er mere miljøvenlig og at du ikke skal tænke over blandingen af brændstof eller påfyldning af denne på noget tidspunkt. I stedet skal du bare holde øje med, at dine batterier altid er opladte til, når du skal benytte din løvsuger.

Sådan finder du det bedste løvsuger tilbud

Afhængigt af hvilken løvsuger du vælger at investere i, så kan det godt blive en lidt smådyr affære. Du skal gerne regne med at kunne lægge minimum 1.000 kroner i købet af din nye løvsuger – medmindre du køber en lavpris model. Af den grund kan det være en god ide at holde øje med diverse løvsuger tilbud, så du får købt din nye maskine til den bedst mulige pris. Der kan trods alt være en del penge at spare, hvis først modellen sælges på tilbud frem for til sin normale pris.

Men hvordan finder du så det bedste løvsuger tilbud? Jo, det er heldigvis meget enkelt: du skal holde øje med diverse online forhandleres hjemmesider. Du skal simpelthen væbne dig med tålmodighed og holde øje med hjemmesiderne over en kortere tidsperiode. De fleste online forhandlere har nemlig tilbud på løvsugere med regelmæssige mellemrum, hvorfor du nemt kan spare en smule på dit nye køb, hvis du venter til den kommer på tilbud.

Husk dog gerne på, at der ofte kun er tilbud i en kort tidsperiode eller på begrænsede antal af hver vare, hvorfor du med fordel kan have gjort dig nogle overvejelser om, hvilken maskine du gerne vil investere i på forhånd.

Gode råd til brug af en løvsuger

En løvsuger er en behjælpelig maskine, der gør arbejdet i haven en del lettere for dig. Du skal dog stadig huske på, at du har at gøre med en kraftfuld maskine. Af den grund kan du med fordel tage dig nogle forholdsregler, når du benytter dig af din løvsuger. Herunder kan du læse om nogle af de vigtigste ting at være opmærksom på (eller undgå) ved brugen af en løvsuger.

 • Vær sikker på, at alle dele er monteret korrekt før du benytter løvsugeren – dette gælder både ved køb og hvis du har skilt modellen ad
 • Vælg en model, der passer til dit behov, så du hverken arbejder med en for tung / stor eller lille / ineffektiv maskine
  • Du kan f.eks. overveje, hvor stort et område, der skal ordnes på fast basis, om den både skal kunne suge og blæse (og eventuelt på samme tid), hvor tung maskinen kan være, så du stadig har mulighed for at håndtere den etc.
 • Tag dine forbehold, så du altid har kontrol over maskinen – også selvom du har købt en letvægts- eller mini model.
 • ‘Leg’ aldrig med løvsugeren. Det er en kraftfuld maskine og derfor skal den slukkes, hvis andre kommer i nærheden af dig. Du skal f.eks. lade være med at pege den på personer eller dyr for sjov, samt holde den på god afstand af skrøbelige genstande, såsom vinduer eller nipsting.

Hvad er forskellen på en løvsuger og en løvblæser

Mange mennesker forbinder efterhånden en løvsuger og en løvblæser som det samme, men det kan nu også være svært at adskille de to maskiner. Dette skyldes til dels, at maskinerne har samme formål: at fjerne blade, grene eller andet haveaffald, samt at mange modeller på markedet er multifunktionelle, og dermed kan benyttes som både en løvblæser og -suger.

Der er dog én afgørende forskel på de to maskiner, og det er hvordan de fjerner haveaffaldet. En løvblæser blæser blade, grene etc. i en retning og oftest sammen til en bunke, så man efterfølgende nemt kan samle indholdet op. En løvsuger er dog udstyret med en opsamlerpose, hvorfor den reelt kan suge ‘affaldet’ op. Du skal altså ikke selv stå og samle bladene sammen efterfølgende med en løvsuger som du skal med en løvblæser, men i stedet bare huske at tømme beholderen. Løvsugeren er altså den optimale maskine for dig, der gerne vil springe trinnet med at skulle kravle rundt på jorden over.

Som skrevet kan det dog være svært at kende forskel på maskinerne, da de fleste modeller på markedet er multifunktionelle. Det kan da også være en god ide at investere i en multifunktionel maskine, der både kan benyttes som en løvblæser og en løvsuger, da du så får mulighed for at skifte mellem de to funktioner efter behov – frem for at skulle have flere maskiner stående, som du kan skifte mellem.

Uanset om du vælger en multifunktionel model eller en mere enkel løvsuger, så vil vi anbefale dig at investere i en model med indbyggede hastighedsindstillinger. På den måde kan du nemlig bedre selv vælge niveauet for sugningen eller blæsningen afhængigt af, hvilken mængde, der er behov for til den pågældende opgave. Med mulighed for justering af hastigheden kan du også bedre benytte din maskine til flere forskellige opgaver end kun at opsamle eller blæse løv i haven.

FAQ

Hvilken løvsuger er bedst i test?

I denne store løvsuger test har vi fundet frem til, at en Bosch løvsuger 1600W Universal Garden Tidy 3-i-1 er den bedste i test. Til gengæld bliver den skarpt forfulgt af en række andre fremragende modeller, som du kan læse mere om i testen.

Hvad er forskellen på en batteridreven og en benzindreven løvsuger?

En batteridreven (også kaldet akku) løvsuger benytter sig af batterier, der skal oplades med jævne mellemrum, hvorimod en benzindreven løvsuger benytter benzin brændstof, der skal fyldes på efter behov. De to typer er dog ofte lige effektive i brug.

Er en løvsuger og en løvblæser det samme?

Nej, det er faktisk to forskellige maskiner. De har dog samme funktion: at fjerne blade, små grene o.l. En løvsuger suger materialet op i en opsamlingspose, mens en løvblæser blæser materialet hen i en bunke eller til siden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×