Bedsteitest.dk

Luftrenser Test – Se de 8 bedste luftrensere

Luftrensere er i fokus i denne artikel, og vi har udvalgt de 8 bedste luftrensere på markedet lige nu. Luftrenserne varierer i deres funktioner, størrelse, pris og deres dækningsareal samt i prisen. Vi mener, at en Dyson Pure Hot+Cool luftrenser er bedst i test, da den har tredobbelt funktion. Er du ude efter noget andet, så har vi inkluderet 7 andre pragtfulde modeller.

Har du svært ved at vælge, så guider vi dig igennem de vigtigste funktioner og egenskaber, så du kan finde den helt rigtige luftrenser til dig og dit behov, så du kan få et godt indeklima. Du bør vælge den luftrenser, der passer til det rum den skal placeres i, samt om der er en allergiker i husholdningen, da den dermed bør stå tændt hele døgnet og således skal have lavt energiforbrug.

testvinder
testvinder

Testvinder: Dyson Pure Hot+Cool Link Luftrenser

Dysons Pure Hot+Cool Link luftrenser giver dig et godt flow af frisk luft, som er fri fra bakterier, gasarter, pollen og skæl fra kæledyr. Dette kan forbedre hverdagen og livskvaliteten for allergikere. Luftrenseren kan ligeledes bruges som rumvarmer eller aircondition om sommeren. Den har en praktisk nattilstand, som ikke forstyrrer din nattesøvn. 

             Klik her og se prisen
DKK
Bedste luftrenser:
Pris
Billigst hos
image #1 Dyson Pure Hot+Cool Link Luftrenser
kr.
Elgiganten.dk Læs mere
image #2 Blueair Classic 405 Luftrenser
kr.
Punkt1 Læs mere
image #3 Electrolux Pure A9 PA91-404GY Luftrenser
kr.
Happii.dk Læs mere
image #4 Coway Luftrenare Luftrenser AP-1008CH
kr.
Elgiganten.dk Læs mere
image #5 Beurer LR310 Luftrenser
kr.
CompuMail Læs mere
image #6 Philips AC1214/10 Luftrenser
kr.
Pinkorblue.dk Læs mere
image #7 Soehnle Airfresh Clean Connect 500 Luftrenser
kr.
CompuMail Læs mere
image #8 Blueair BLUE PURE 221 Luftrenser
kr.
Skousen Læs mere
8 0 0

#1 Dyson Pure Hot+Cool Link Luftrenser - Bedste luftrenser

BEDSTE PRIS:
kr.
(Elgiganten.dk)

Dysons Pure Hot+Cool Link luftrenser giver dig et godt flow af frisk luft, som er fri fra bakterier, gasarter, pollen og skæl fra kæledyr. Dette kan forbedre hverdagen og livskvaliteten for allergikere. Luftrenseren kan ligeledes bruges som rumvarmer eller aircondition om sommeren. Den har en praktisk nattilstand, som ikke forstyrrer din nattesøvn.

 • Tredobbelt funktion, da den udover at rense luften også kan opvarme og nedkøle hjemmet
 • Nattilstand, med ekstra lavt lydniveau, så den ikke forstyrrer din søvn
 • Med Dyson Link App kan du kontrollere luftrenseren samt give et overblik over luftkvaliteten

Derfor skal du vælge Dyson Pure Hot+Cool Link luftrenseren

Denne ultra smarte luftrenser fra Dyson har en tredobbelt funktion, som både sikrer dig en god og ren luft i dit hjem samt kan den både nedkøle og opvarme rum. Luftrenseren har mange andre praktiske egenskaber, såsom et 360 graders glas HEPA filter, som sørger for at selv de mindste partikler, som pollen, skæl fra kæledyr eller bakterier bliver fjernet fra luften. Dette er med til at forbedre luften i hjemmet markant og bidrager til at forhindre allergier.

Med Dyson luftrenserens nattilstand, dæmper den for skærmen samt bruger den en mere lydsvag tilstand, så den ikke larmer og dermed forstyrre din søvn, men stadig opretholder den rene og bakteriefrie luft. Helt generelt er luftrenseren utrolig støjsvag og har et maksimalt lydniveau på 64 decibel.

Luftrenseren har en tilhørende app kaldet Dyson Link app. Denne app giver dig mulighed for at styre luftrenseren gennem app’en. Du kan også bruge den til at tænde og slukke enheden samt yder den et overblik over den nuværende luftkvalitet i dit hjem.

Enheden har en 90 graders vinkelrotation, som gør at luftrenseren roterer omkring sin akse for at sikre dig, at den rensede luft bliver spredt ensartet rundt i dit hjem.

Produktdetaljer:

 • Lydniveau, høj: 64 dB
 • Lydniveau, lav: 39 dB
 • CADR-værdi (røg): 30,57
 • CADR-værdi (pollen): 30,57
 • CADR-værdi (støv): 30,57
 • Luftgennemgang: 58 m2/time
 • Farve: Sølv/hvid
 • Mål (H x B x D): 63,2 cm x 15,4 cm x 11,2 cm
 • Kabellængde: 180 cm
 • Vægt: 3,8 kg

#2 Blueair Classic 405 Luftrenser - Miljøvenlig og effektiv luftrenser

BEDSTE PRIS:
kr.
(Punkt1)

Luftrenseren Classic 405 fra Blueair er en rigtig populær luftrenser, som har et prisbelønnet metaldesign. Den har en rigtig god størrelse og passer perfekt ind i de større soveværelser, mindre stuer eller mindre kontorer. Testinstituttet Testfakta har valgt Blueair luftrenseren som testvinder, grundet dens lille størrelse og høje luftrensningskapacitet.

 • Arbejder med 2 hastigheder og passer til rum på maks. 40 m2
 • HEPASilent-teknik fanger 99,97% af alle luftbårne partikler ned til 0,3 mikrometer
 • LED-oplyste symboler fortæller status på Wi-Fi tilslutning, blæserhastighed og hvornår filteret skal skiftes

Derfor skal du vælge Blueair Classic 405 luftrenseren

Den populære Blueair Classic 405 luftrenser er anbefalet af Asthma Allergy Nordic til personer med astma, allergi og åndedrætsbesvær. Luftrenseren arbejder med 2 hastigheder og fungerer til en rumstørrelse på maksimalt 40 m2.

Luftrenseren Classic 405 fanger 99,97% af alle luftbårne partikler ned til 0,3 mikrometers størrelse, takket være Blueairs HEPASilent-teknik. Denne teknik anvender en helt unik kombination af både elektrostatisk og mekanisk filtrering, som betyder at filtermedierne kan gøres mindre tætte. Der kræves således ikke særlig meget kraft for at presse luften gennem filteret, hvilket giver en ydelse i absolut topklasse ved alle hastigheder, og den har næsten en helt lydløs drift. Luftrenseren er desuden EnergyStar-certificeret, som betyder at den har et minimalt strømforbrug.

Symboler fortæller blæserhastigheden og filterkvaliteten

Enheden har tydelige LED-oplyste symboler, hvor du kan se statussen på Classic 405 luftrenserens wi-fi-tilslutning, blæserhastigheden og hvornår filteret bør udskiftes. Enheden er kompatibel med wi-fi og giver dig mulighed for at betjene den helt enkelt med din smartphone eller tablet.

Med app’en Blueair Friend kan du nemt styre funktionerne på din luftrenser. Her kan du blandt andet styre luftstrømningshastigheden, LED-intensitetet, børnesikring samt natfunktion. Du kan downloade Blueair Friend-app’en gratis til iOS og Android.

Med Blueair luftrenseren får du et partikelfilter installeret. Hvis du har problemer med lugt og gasser, er det anbefalet at anvende SmokeStop-filteret, da det indeholder aktivt kul, som sikrer dig det bedste resultat, så du kan indånde ren og sund luft, der er 99,97% fri for forurening.

Produktdetaljer:

 • Maks. arbejdsområde: 40 m2
 • Effekt: 90 watt
 • Farve: Hvid

#3 Electrolux Pure A9 PA91-404GY Luftrenser - Luftrenser, der tilpasser sig miljøet og dit behov

BEDSTE PRIS:
kr.
(Happii.dk)

Med Electrolux Pure A9 PA91-404GY kan du få tilpasset luften lige til netop det miljø rummet er i. Sker der ændringer, så tilpasser luftrenseren sig også det. Den har ligeledes funktioner såsom PureSense-system, skræddersyet filtrering, løbende information, air surround-system, stille lydniveau og et flot svensk design.

 • PureSense-system, der løbende måler niveauet for luftkvaliteten inden- og udendørs
 • Tilpasser og skræddersyer filtreringen, så den passer til dit personlige og det sæsonmæssige behov
 • Minimalt lydniveau på blot 17 decibel

Derfor skal du vælge Electrolux Pure A9 PA91-404GY

Electrolux Pure A9 PA91-404GY luftrenseren skræddersyer luftrensningen til ændringer i dit miljø. Pure A9 er udstyret med det unikke PureSense-system, som løbende måler niveauet for luftkvaliteten indendørs og udendørs, og den justerer automatisk luftrensnings-hastigheden, så du kommer hjem til et perfekt sundt indeklima.

Luftrenseren har skræddersyet filtrering, hvilket gør at luftrenseren tilpasser sig efter dit personlige og det sæsonmæssige behov med dens 360 filtre og 5-trins rensning. Hvert eneste filter har et unikt tag, som holder styr på dets brug, også selvom du fjerner et filter og geninstallerer det næste sæson, så holder det automatisk styr på den resterende levetid.

Luftrenseren giver dig løbende information om luftkvaliteten fra den smarte app. Du kan tjekke luftkvaliteten uanset hvor du befinder dig. Således kan du holde øje med om Pure A9 luftrenseren gør sit job og giver dig smarte opdateringer samt kan du justere dine præferencer.

Skaber en jævn cirkulation og effektiv rensning af luften

Systemet AirSurround sørger for at skabe en kraftig, men jævn, spiralbevægelse af luft indendørs, som effektivt cirkulerer og renser luften mere effektivt, end hvad de tidligere generationer har kunne. Luftrenseren har desuden et absolut minimalt lydniveau på blot 17 decibel, hvilket gør at du dårligt nok lægger mærke til den. Ved dens maksimale hastighed er lydniveauet på blot 49 decibel.

Ikke nok med at luftrenseren er effektiv og ultra smart, så har den også et flot, moderne, skandinavisk design, som kun vil pynte i ethvert rum.

Produktdetaljer:

 • Maks. arbejdsområde: 92 m2
 • Luftgennemstrømning: 111 liter(sek
 • Lydniveau min.: 17 dB(A)
 • Lydniveau, maks.: 49 dB(A)
 • HEPA-filter medfølger
 • Farve: Grå

#4 Coway Luftrenare Luftrenser AP-1008CH - Lydsvag luftrenser

BEDSTE PRIS:
kr.
(Elgiganten.dk)

Forbedre luftkvaliteten inde i dit hjem og minimer forurenende kilder, som cigaretrøg, støv og snavs fra kæledyr. Med luftrenseren Coway Luftrenare får du fjernet 99,5% af uønskede partikler og lugt i dit hjem. Forbruget vil ikke overstige 47 watt. Luftrenseren indstiller helt automatisk luftstrømmen baseret på luftforurenings-niveauet i det pågældende rum og skifter selv til dvaletilstand, når lyset slukkes.

 • Højt og slankt design passer perfekt ind i enhver indretning
 • Avanceret filtersystem med 3 ventilationshastigheder, hvor du kan opnå ren og støvfri luft
 • Lydsvag og dvaletilstand, når lyset slukkes, hvor den laver minimal støj

Derfor skal du vælge Coway Luftrenare AP-1008CH luftrenseren

Coway Luftrenare AP-1008CH giver dig fantastisk ren og sund luft i dit hjem med kraft og høj effektivitet. Der er absolut ikke gået på kompromis med designet, da den har et flot og minimalistisk design, med en høj og slank krop samt afrundede kanter. Den slanke konstruktion gør at luftrenseren passer ind overalt og i enhver indretning.

Luftranere AP1008CH er udstyret med et avanceret filtreringssystem, hvor du kan vælge mellem 3 ventilationshastigheder, så du kan opnå en ren og støvfri luft med den højeste effektivitet. Luftrenseren kombinerer forfilter, der fjerner hår, pollen og støv, med et antibakterielt carbonfilter, der effektivt fjerner lugt samt et HEPA-filter, som ødelægger bakterier og fanger de ultrafine partikler.

Går i dvaletilstand om natten med minimal støj

Den er dejlig lydsvag i drift. Når lyset bliver slukket om aftenen, skifter enheden til dvaletilstand og arbejder her med en minimal støj, så den ikke afbryder din søvn. Med filterændringsindikatoren giver dig besked om nøjagtig hvornår filteret skal skiftes. Enheden er ligeledes udstyret med en renhedssensor, som kan finde ud af, hvor ren luften er derhjemme, og dermed vælge den perfekte indstilling, helt automatisk.

Når luften har været ren i minimum 30 minutter, så stopper den automatisk, sparer energi og reducerer dermed dine omkostninger til el.

Luftrenseren er velegnet til større rum, på op til 73 m2.

Produktdetaljer:

 • Lydniveau, høj: 22 dB
 • Lydniveau, lav: 49 dB
 • Anbefalet størrelse rum: maks 73 m2
 • CADR-værdi (røg): 155

#5 Beurer LR310 Luftrenser - Luftrenser med rensende UV-lys

BEDSTE PRIS:
kr.
(CompuMail)

Optimér dit indeklima med Beurer LR310 luftrenseren, som renser luften for skadelige partikler i dit hjem. Luftrenseren renser dit hjem gennem en 3-lags-filtersystem og et ultraviolet lys. Den kan rense luften i rum med størrelsen fra 18 til 56 m2. LR310 renser luften for støv, pollen, dyrehår, dårlige lugte, forskellige bakterier, virusser samt skadelige luftarter.

 • 3-lags filtersystem; præfilter, kulfilter og EPA E12 filter, med filtreringspræstation på 99,5%
 • UV-lys renser luften yderligere, så de sidste skadelige bakterier og lugte bliver dræbt
 • Udstyret med ultra følsom sensor, der kan detektere de allermindste partikler i luften

Derfor skal du vælge Beurer LR310 luftrenseren

Beurers LR310 luftrenser anvender et tre-lags filtersystem, som består af præfilter, et aktivt kulfilter og et EPA E12 filter, som har en filtreringspræstation på hele 99,5%. Den renser luften trækker den omgivende luft ind gennem filteret og på sin vej gennem filteret bliver de større partikler og skidt først filtreret, såsom store støvkorn, fnuller, hår og dyrehår. Derefter passerer luften gennem det aktive kulfilter, som renser luften for skadelige luftarter og dårlig lugt fra eksempelvis tobaksrøg og os fra madlavningen. Den beskidte luft når så til EPA E12 filtreret, som renser luften for de mindste partikler, såsom pollen, vira og bakterier. Filteret EPA E12 har en filtreringsevne på 99,5%, hvilket betyder at 99,5% af partiklerne bliver filtreret væk fra luften.

UV-lys renser luften yderligere

De allersidste skadelige partikler, som bakterier og lugte, bliver dræbt af UV-lyset, når funktionen er slået til. Dette UV-lys lyser med en bølgelængde på 254 nm, hvilket er den mest effektive bølgelængde for eliminering af bakterier. Beurer LR310 luftrenseren er ligeledes udstyret med en ultra følsom sensor, som kan detektere partikler helt ned til en størrelse på 0,3 mikrometer. Sensoren detekterer fine partikler i luften utrolig hurtigt, således at luftsensoren på AUTO-funktionen kan reagere hurtigt på uren luft og dermed skrue op for hastigheden.

Det er vigtigt, at filtret bliver renset en gang om måneden, så du kan opretholde den optimale luftgennemstrømning. Tag filtret ud og støvsug den foran og bagpå med et smalt mundstykke. Sensoren sidder på siden af luftrenseren og den skal renses hver anden måned, således at AUTO-funktionen fungerer optimalt.

Produktdetaljer:

 • Maks. arbejdsområde: 56 m2
 • Effekt: 50 watt
 • Farve: Hvid

#6 Philips AC1214/10 Luftrenser - Effektiv luftrenser med app

BEDSTE PRIS:
kr.
(Pinkorblue.dk)

Med Philips AC1214/10 luftrenser får du fjernet 99,97% af partiklerne og allergener fra luften i dit hjem. Den har fire ventilatorhastigheder og tre automatiske tilstande samt har den et meget lavt støjniveau, specielt om natten, når den går i dvaletilstand. Du kan styre ventilationen via en tilhørende app.

 • Ideel til soveværelset, takket være den ekstra lydsvage dvaletilstand
 • Fjerner 99,97% af partiklerne med dens tre indbyggede filtre
 • Vælg mellem 4 manuelle tilstande eller 3 automatiske tilstande

Derfor skal du vælge Philips AC1214/10 luftrenseren

AC1214/10 fra Philips er en rigtig god og intelligent luftrenser, der er ideel til soveværelset, da den renser luften næsten helt lydløst, når den er i dvaletilstand, eller nattilstand, som den automatisk skifter over til, når lyset slukkes om aftenen. Således får du en rigtig god nattesøvn i frisk og behagelig luft, uden at blive forstyrret af lyden fra enheden. Om dagen har den en kraftfuld turbo-tilstand, hvor den effektivt renser luften igennem.

AC1214/10 luftrenseren fjerner hele 99,97% af partiklerne i dit hjem, så du får en renere og sundere luft indendørs. Dette er takket være dens tre filtre, som renser luften helt naturligt, uden at afgive skadelige restprodukter, som eksempelvis ozon. Forfilteret fanger de større partikler som eksempelvis støv og hår. Det aktive kulfilter filtrere gasser og lugte, og HEPA-filteret fjerner de helt små partikler, som alt i alt giver den ultimative friske og sunde luft indendørs.

Tilpas selv luftrensningen eller lad enheden gøre det selv

Som sagt har luftrenseren 3 automatiske tilstande, men du kan også med fordel vælge mellem 4 manuelle tilstande, hvor du selv kan styre omdrejningshastigheden. Her kan du vælge lige fra den ekstra lydsvage hastighed 1 til den ekstra kraftige turbo-tilstand. På den måde kan du tilpasse den lige efter det du ønsker.

Med den tilhørende app kan du nemt holde øje med luftkvaliteten indendørs og udendørs, og kontrollere luftrenseren uanset, hvor du befinder dig. Disse data bliver kombineret med data om den udendørs forurening og pollen samt giver dig et helt komplet billede af luftkvaliteten.

Produktdetaljer:

 • Farve: Hvid
 • Højde: 54 cm
 • Areal: 63 m3
 • Dybde: 21 cm
 • Ledningslængde: 1,8 m
 • Vægt: 5,2 kg
 • Bredde: 32,5 cm
 • Materiale: ABS-plastik
 • Lydniveau: 32-62 dB(A)
 • Indstillinger 3 automatiske tilstande

#7 Soehnle Airfresh Clean Connect 500 Luftrenser - Luftrenser til store rum

BEDSTE PRIS:
kr.
(CompuMail)

Luftrenseren Airfresh Clean Connect 500 renser luften til perfektion samt har en smart og praktisk app, hvorfra du kan kontrollere den. Den fordeler den rene luft jævnt i rummet på et størrelse helt op til 55 m2. Luftrenseren har et oplyst display, hvorpå du kan se luftkvaliteten og så kan du indstille maskinen lige efter dit behov. Den sikrer dig en fremragende nattesøvn, og giver dig besked, når du bør udskifte filteret.

 • Fjerner de sidste bakterier med UV-lys
 • Tilhørende app med mulighed for tilkobling af flere brugere
 • Renser 300 kubikmeter luft pr. time, og er derfor god til køkkenalrum og stuer

Derfor skal du vælge Soehnle Airfresh Clean Connect 500 luftrenseren

Airfresh Clean Connect 500 fra Soehnle er en rigtig god luftrenser med en masse nyttige funktioner. Luftrenseren fjerner effektivt 99% af alle allergener og forurenende stoffer op til 3,0 mikrometer fra din luft. Enheden har tre filtre, der består af et forfilter, et EPA filter samt et aktivt kulfilter, som alle er med til at fjerne alle størrelser partikler og organismer, som husstøv, pollen, hår, bakterier, støvmider, fint støv, vira og grimme lugte og gasser. Når luften er renset gennem de tre filtre, bliver luften gennemlyst af UV-stråler, som dræber de sidste bakterier. På denne måde får du en fantastisk ren luft, og du kan indånde fri uden at få irriterede øjne, ingen hoste og ingen problemer med vejrtrækningen.

Luftrenseren har en smart, tilhørende app, som du kan downloade til din smartphone eller tablet, hvorfra du kan styre luftrenseren og holde øje med luftkvaliteten. Du kan endda tilkoble flere brugere til luftrenseren, så både dig og din partner kan kontrollere enheden uanset, hvor I befinder jer.

Renser luften i op til 55 m2 rum

Airfresh Clean Connect 500 blæser den rene luft ud af dens støjsvage ventilator, som ikke forstyrrer dig om natten, når du sover. Den kan rense luften i rum op til 55 m2 og renser op til 300 kubikmeter luft per time, hvilket gør den god til de større rum som køkkenalrum og stuer.

Lufrenserenheden har et smart oplyst display, hvorpå du hurtigt kan se, hvordan luftkvaliteten er i hjemmet, som bliver indikeret med en oplyst ring yderst på displayet samt vises det også numerisk. Maskinen fortæller dig selv, når det er tid til at skifte filteret.

Sidst, men ikke mindst, så er Airfresh Clean Connect 500 certificeret af European Center for Allergy Research Foundation (ECARF).

Produktdetaljer:

 • Maks. arbejdsområde: 55 m2
 • Effekt: 65 watt
 • Lydniveau min.: 30 dB(A)
 • Lydniveau maks.: 62 dB(A)
 • HEPA-filter medfølger
 • Farve: Hvid

#8 Blueair BLUE PURE 221 Luftrenser - Bæredygtig luftrenser

BEDSTE PRIS:
kr.
(Skousen)

Blueair BLUE PURE 221 er en nem luftrenser med høj ydeevne og brugervenlighed. Den har et 360 graders luftindtag, som gør den nem at placere hvor du vil. Luftrenseren har Blueairs globale førende filterteknologi, og er ideel til rum med masser af plads. Den er desuden både støjsvag og energieffektiv.

 • Højeffektiv luftrenser i et flot design, der har et 360 graders luftindtag
 • Brugervenlig og intuitiv anvendelse, med blot én knap
 • Produceret i bæredygtige materialer og er yderst energieffektiv

Derfor skal du vælge Blueair Blue Pure 221 luftrenseren

Blueairs Blue Pure 221 luftrenser er en højeffektiv luftrenser i et flot design. Enheden er utrolig nem og intuitiv at anvende, da den blot har én knap, hvorfra du tænder og slukker luftrenseren, og styre driftshastigheden. Den giver dig også besked om, når det er tid til at skifte filteret, som cirka er hver sjette måned.

Blue Pure 221 luftrenseren indeholder Blueairs førende filterteknologi, som er en avanceret, genanvendeligt filter, som udgør hele den nederste del af Blue Pure luftrenseren. Den fanger nærmest hver eneste luftbårne fremmedlegeme, som pollen, støv, skæl fra kæledyr, sporer fra skimmelsvamp, røg, allergener og bakterier samt 99% af alle PM 2.5-partiklerne. Partikel + kulfilteret med aktivt kul eliminerer grimme lugte som røg og gasser samt flygtige organiske forbindelser (VOC).

Produceret i bæredygtige materialer og er energibesparende

Blue Pure 221-filteret indeholder polypropylenfibre, som er naturlige fjender for bakterier og skimmelsvamp. Ligesom alle de andre dele af Blue Pure luftrenseren er materialet 100% genanvendeligt. Desuden er det muligt at have luftrenseren tændt døgnet rundt, da den bruger lige så lidt strøm som en elpære. Den bruger nemlig kun mellem 30 til 61 watt.

Produktdetaljer:

 • Maks. arbejdsområde: 50m m2
 • Effekt: 61 watt
 • Lydniveau min.: 31 dB(A)
 • Lydniveau maks.: 56 dB(A)

Anden nyttig information i denne luftrenser test

Som du kan se i vores luftrenser test, så findes der rigtig mange forskellige luftrensere med forskellige funktioner og typer på markedet. Det kan være svært at finde ud af hvad man vil have, hvis det er første gang man skal købe en luftrenser og ikke ligefrem er ekspert på området. Vi gennemgår derfor her hvilke ting, du bør have med i overvejelserne, når du skal vælge den bedste luftrenser til dit behov.

Type: I vores test har vi både luftrensere, der udelukkende renser luften og så er der vores testvinder, der udover at rense luften, kan nedkøle og opvarme rummets temperatur. Dette handler blot om du har brug for en der blot skal rense luften eller også ændre på temperaturen.

Filtre: En del af luftrenserene i vores luftrenser test har HEPA-filtre, som er et rigtig effektivt filter til at fjerne de helt små partikler i luften. Det fjerner mere end 99% af de skadelige partikler, som er rigtig godt, hvis der er allergikere i din husholdning.

Dækningsareal: Det varierer meget i, hvor stort et areal, de forskellige lufterensere kan dække. Som du kan se i testen, kan de fleste rense luften i rum op til 30 til 40 kvadratmeter. Dette svarer til et soveværelse eller en mindre stue. Ønsker du den placeret i større rum, som dit køkkenalrum eller stue, så vælg en af de modeller, der kan klarer op til 50 kvadratmeter.

Design: Luftrenserne kommer i forskellige størrelser og design, som du bør være opmærksom på. Skal den stå i soveværelset, vil du sikkert foretrække en mindre model, hvor at køkkenalrummet godt burde kunne have plads en større model.

Energiforbrug: Er der allergikere eller rygere i husholdningen, så bør luftrenseren altid være i gang. Her er det en rigtig god idé at vælge en model, der er energieffektiv, så elregningen ikke ender med at blive alt for høj, også for at skåne miljøet.

Funktioner: Mange af luftrenserne kommer med mange forskellige funktioner. Ikke alle er lige nødvendige, hvor du sagtens ville kunne spare lidt penge, naturligvis afhængigt af dit behov. En luftrenser med nattilstand, er nødvendigt, hvis du planlægger at placere luftrenseren i soveværelset. Nattilstanden gør nemlig at den bliver ekstra støjsvag og bruger mindre energi, men stadig holder sig igang, så du sover i frisk og ren luft. Vælg også gerne en med flere hastigheder, så du kan tilpasse rensningen i forhold til kvaliteten af luften. Mange luftrensere kan også gøre dette automatisk, da den selv analysere luftkvaliteten og indstiller den rette hastighed på rensningen derefter.

Teknologi: Nogle af luftrenserne er mere avancerede end andre. De avancerede enheder kan forbindes med Wi-Fi, så du kan kontrollere og holde øje med luftkvaliteten via en tilhørende app til smartphone og tablet. Her har du mulighed for at regulere luftrensningen selvom du sidder på arbejdet. Dette gør dog også at prisen bliver en anelse højere, hvilket så er en funktion du skal have behov for, før at de kan betale sig.

Sådan rengører og vedligeholder du din luftrenser

For at sikre at din luftrenser holder længe og altid renser luften helt optimalt og effektivt, så er det væsentligt, at du husker at rengøre og vedligeholder enheden.

For det første er det vigtigt, at du slukker for strømmen og tager stikket ud af stikkontakten, inden du rengører luftrenseren. Hvis der er skader på ledningen eller på strømtilførslen, må du ikke anvende luftrenseren og du bør få den repareret.

Nogle luftrensere har et permanent filter, som aldrig skal udskiftes. Du skal i stedet støvsuge filteret, gerne hver anden måned. Du må dog aldrig vaske det permanente filter.

En del af modellerne i vores luftrenser test har flere filtrer, som inkluderer et forfilter, også kaldet præ-filter, som bruges til at opfange store partikler og forlænger det permanentes filters levetid. Præ-filtrene kan typisk sagtens vaskes. Tjek gerne hver 2. til 3. uge hvor beskidt filteret er. Det bør vaskes, hvis der er tydelige spor af støv og snavs. Vask filteret i hånden i varmt vand, og tilsæt gerne en smule sæbe, for at rense det ordentligt igennem. Når filteret er helt tørt sætter du det tilbage i maskinen. Brug lufttørring efter du har duppet det af i et håndklæde. Du må aldrig tørre det i tørretumbleren. Du bør ikke lade præ-filteret sidde for længe i luftrenseren uden at vaske det, da det kan ødelægge enhedens effektivitet.

Selve luftrenseren har også behov for at blive luftet, så hold altid toppen af luftrenseren fri og placér aldrig genstande der, da det blokerer luftcirkulationen.

Du bør desuden aldrig vaske luftrenseren med vaskepulver, håndopvask, benzin, malingsfortynder, glasrens eller andre lignende husholdningsmidler. Du bør i stedet tørre luftrenseren af udvendigt blot med en blød og fugtig klud. Luftkanalerne kan du støves af med en blød børste.

Luftrensere kan hverken tåle frost eller hedeslag, og bør derfor kun arbejde i rum, hvor temperaturen ligger mellem 4 og 43 grader.

Sådan virker en luftrenser

Genstande som stearinlys, madlavning, rygning, lange brusebade og partikler fra plast og elektronik, er med til at forringe luftkvaliteten i vores hjem, og det kan være sundhedsskadeligt for os. Jo bedre isoleret huset er, jo mere holder den på det dårlige indeklima, hvilket gør det helt essentielt at få installeret en luftrenser.

Helt generelt, så virker en luftrenser på den måde, at den fjerner partikler, som støv, pollen, røg, gasser, hår, skæl fra kæledyr, og andre irriterende stoffer fra luften. Den renser luften fra de partikler, som svæver rundt i luften.

Der findes disse fem forskellige slags luftrensere:

 

 • Ioniseringsapparater, fjerner partikler i luften, men kun en lille del af den samlede partikelmængde i rummet
 • Luftrensere med elektrostatiske filtre, fjerner effektivt partikler som svæver i luften
 • Luftrensere med partikelfiltre, filtrerer partiklerne i luften fra
 • Luftrensere med gasfiltre, opfanger delvist gasser i deres filter
 • Ozongenerator/ Ozonluftrenser, fjerner lugte, eksempelvis røglugt efter brand, og bør kun bruges af fagfolk

 

Der findes grundlæggende fire forskellige metoder, som en luftrenser kan benytte, og nogle kombinerer metoderne:

 • Elektrostatisk ionisering
 • Fotokemisk reaktion med UV-stråler
 • Ikke-kemisk plasmareaktion med stærk strøm
 • Mekanisk ved at presse luft mellem filtre

Hvis du vælger en luftrenser, der benytter de første tre metoder, så er der risiko for at de udleder ozon. Her er det vigtigt, at du tjekker med forhandleren om dette er tilfældet med den pågældende luftrenser, du har udset dig.

FAQ

Hvilken luftrenser er bedst?

Vi mener at den bedste luftrenser er Dyson Pure Hot+Cool Link Luftrenser, da den udover at rense luften også kan nedkøle og opvarme luften i rummet. Se resten af vores udvalg af fantastiske luftrensere i vores luftrenser test.

Hvad renser en luftrenser for?

En luftrenser renser luften for partikler, som støv, pollen, røg, gasser, hår, skæl fra kæledyr, og andre irriterende stoffer fra luften.

Hvilken luftrenser skal jeg vælge?

Du bør vælge din luftrenser ud fra hvilket rum, du ønsker at placere luftrenseren i. Skal den være i soveværelset, bør den bl.a kunne rense luft i rum op til 30-40 m2, have lydsvag nattilstand og være kompakt i størrelsen.

author img
About The Author

Om Emilie

More About Emilie Klement Gaarde >