Winix Zero Pro
Med Winix Zero Pro-modellen får du en brugervenlig luftrenser, der effektivt renser luften for partikler fra støv, røg og pollen. Den er udstyret med 6 blæsehastigheder og har et særligt program med lavt lydniveau til…
Med Winix Zero Pro-modellen får du en brugervenlig luftrenser, der effektivt renser luften for partikler fra støv, røg og pollen. Den er udstyret med 6 blæsehastigheder og har et særligt program med lavt lydniveau til…
En kvalitetsluftrenser kan være med til at forbedre den indendørs luftkvalitet i dit hjem. Den rigtige luftrenser er ikke kun effektiv i drift, men tilpasser sig også din husstands specifikke behov – hvad enten det drejer sig om sæsonbetingede allergier, skæl fra kæledyr eller vedvarende lugt. Moderne modeller er udstyret med funktioner som HEPA-filtre, aktive kulfiltre og endda UV-C-lysteknologi, der alle arbejder i harmoni for at fange og eliminere en række luftbårne forurenende stoffer med minimal indsats fra din side. Nogle har udviklet sig til at omfatte smarte funktioner som overvågning af luftkvaliteten i realtid og fjernbetjening via mobilapps, så driften kan skræddersys til at opfylde din husstands præcise behov. En engangsinvestering i en robust luftrenser kan føre til langsigtede fordele, der potentielt kan spare på lægeregninger og sikre et godt indeklima i dit hjem.
Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.
Gennem årene har vi testet mange af de bedste luftrensere. Lige fra de teknisk avancerede modeller til de mere simple og budgetvenlige.
Fortsæt med at læse, og se de 7 luftrensere, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle størrelser af haver og budgetter
Hvilken er den bedste luftrenser i test 2023?
Vi har sammenlignet modellerne og giver dem en individuel og en samlet score baseret på følgende kriterier: filtreringseffektivitet, brugervenlighed og støjniveau.
Den bedste luftrenser i vores test er Winix Zero Pro.
Luftrenseren Winix Zero Pro er vores testvinder i 2023. Zero Pro udmærker sig ved sin høje filtreringseffektivitet, der takket være et 4-trins filtreringssystem effektivt eliminerer en bred vifte af luftbårne partikler og lugte. Den er også den af modellerne, der er bedst til at tilpasse sin drift efter rummets aktuelle luftkvalitet, hvilket sikrer en optimal luftrensning til enhver tid. Desuden er den relativt støjsvag i drift (målt til kun 49 dB på laveste indstilling), og har en energieffektiv drift, hvilket gør den til et økonomisk valg på lang sigt. Med den intuitive brugerflade og klare indikatorer for filterudskiftning, er Winix Zero Pro nem at betjene og vedligeholde, hvilket gør den til en pålidelig løsning for en sundere indendørsluft.
Med Winix Zero Pro-modellen får du en brugervenlig luftrenser, der effektivt renser luften for partikler fra støv, røg og pollen. Den er udstyret med 6 blæsehastigheder og har et særligt program med lavt lydniveau til anvendelse om natten.
Kontrolpanelet er ifølge vores dybdegående research intuitivt. Knapperne er tydeligt markerede, hvilket gør dem brugervenlige. Luftrenseren er forsynet med et lys, der skifter fra rødt til blåt i takt med, at luften renses. Det er tydeligt synligt, også hvis du står på afstand fra luftrenseren. Winix Zero Pro vejer 9,3 kilogram, hvilket er tungere end eksempelvis Philips 3000i AC3033, der vejer 6,84 kilogram. Det er en ulempe, hvis du gerne vil bruge den i forskellige rum og skal flytte rundt på den. Som den eneste model er denne til gengæld udstyret med en børnelås.
Winix Zero Pro-luftrenser arbejder med luftfiltrering i 5 trin, hvor andre modeller i testen fungerer med 3 trin. Et forfilter fjerner større hår- og støvpartikler. Et HEPA-filter fjerner de allermindste partikler såsom pollen, mens kulfilterets opgave er at fjerne dårlige lugte og gas. Og så er der en antibakterial belægning på filteret.
Du kan vælge mellem seks funktioner: lav, medium, høj, turbo, automatisk tilstand og nattilstand. I nattilstand slukkes lyset på luftrenseren, hvilket er en fordel, hvis du vil placere luftrenseren i samme rum, hvor du sover. I samme tilstand sænkes lyden også til et lavere lydniveau. Når luftrenseren er i automatisk tilstand, regulerer blæsehastigheden sig af sig selv i henhold til rummets luftkvalitet og slukker, når den har renset luften, hvilket er en fordel. Til gengæld har denne model ifølge vores research et højt lydniveau sammenlignet med andre modeller på markedet. Det var desværre ikke muligt at finde præcise tal på lydniveauet.
Ifølge producenten arbejder denne luftrenser med en teknologi, de selv kalder for “plasmawave”, der er designet til at neutralisere virusser og gas uden at udlede ozon. Her adskiller den sig fra de andre modeller i test, der ikke er udstyret med en lignende teknologi. Ifølge ekspertanmeldelser, hvor specifikke tests blev udført, var det ikke muligt at finde frem til afgørende resultater, der understøtter påstanden plasmawave-teknologien og kulfilterets effektivitet.
Til gengæld viste luftrenseren sig ifølge vores undersøgelser at klare sig godt i CADR-tests , og den fjernede effektivt støv, pollen og røg fra rummet. Den forbruger 87,2 watt, hvor eksempelvis Philips 3000i AC3033 forbruger 52,6 watt. Til sammenligning bruger testens mest energivenlige model, Philips AC2889, 44,9 watt.
Producenten markedsfører denne luftrenser til at være egnet til en rumstørrelse på op til 120 kvadratmeter. I vores grundige research fandt vi frem til, at den fungerer optimalt og efter henseende ved rum på 25 kvadratmeter og maksimalt 30 kvadratmeter. Til sammenligning egner Blueair Health Protect 7740i sig til det dobbelte, altså 60 kvadratmeter, og testens billigste model til 104 kvadratmeter.
Du får rigtig meget for pengene med denne Winix Zero Pro-luftrenser. Faktisk er det den andenbilligste luftrenser i vores luftrenser-test, og så er det en virkelig effektiv luftrenser til at rense luften og derved fjerne skadelige partikler. Det er den bedste luftrenser til hjemmet, hvis du gerne vil rense luften i mindre rum på maksimalt 30 kvadratmeter.
Søger du en billig luftrenser, er Levoit Core 400S et rigtig godt bud. Den cylinderformede luftrenser viste sig især at være god til at rense luften hurtigt og effektivt. Og så er det den mest energivenlige luftrenser i test.
Denne luftrenser egner sig til en rumstørrelse på maksimalt 37 kvadratmeter. Den er ligesom de fleste andre modeller i testen forsynet med et LED-display. Modsat de andre luftrensere er knapperne på displayet små, hvilket kan være en ulempe. Til gengæld er denne model udstyret med håndtag i siden. Modsat andre modeller er denne designet med en hukommelse, så den husker dine indstillinger, når du slukker og tænder den igen, hvilket er et plus.
Den fungerer ligesom de andre modeller i testen med den tilhørende app. I appen kan du programmere luftrenseren til at køre på bestemte tidspunkter. Du har i appen også mulighed for at få en oversigt over luftkvaliteten over en uge i form af en graf. Det er vores erfaring med denne luftrenser, at du efter oprettelse af konto i appen og registrering modtager mange reklamemails, hvilket er et minus.
Lydniveauet er højere end andre hos andre modeller på markedet. Vi fandt gennem vores analyse af produktet ud af, at den i nattilstand blev målt til at have et lydniveau på 42,1 decibel, hvilket er det laveste for denne model, og 59,9 decibel på turbo. Til sammenligning har Philips 3000i AC3033 et lydniveau på 34 decibel på laveste niveau.
En indikator på luftrenseren angiver, når det er tid til at skifte filteret. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at indikatoren kan virke forvirrende, da der i manualen står, at det ikke nødvendigvis betyder, at filteret skal skiftes, når lyset tændes.
Der var i diverse anmeldelser uenighed om, hvor ofte filteret skal udskiftes. Nogle anbefaler at skifte det én gang om året, mens andre anbefaler to gange om året. For at være sikker anbefaler vi at tjekke målingerne i appen, der i procenter angiver, hvor effektivt filteret er. Det er vores erfaring med luftrenseren, at det kan være besværligt at få basen af, hvilket er nødvendigt for at skifte filteret.
I CADR-test viste den sig at være god til at rense luften for røg, luftbårne allergener som pollen og forurenende stoffer, så du får et sundt indeklima. Det er vores erfaring med luftrenseren, at den har en god evne til at suge røg hurtigt og effektivt. Vi fandt igennem vores omfattende research ud af, at der er uenighed om dens evne til at slippe af med lugten fra cigaretter. Nogle ekspertvurderinger påpegede også, at sensorerne til måling af luftkvaliteten ikke altid er præcise.
Den adskiller sig fra de andre ved at have et lavere forbrug. I turbo forbruger den 35 watt, mens den på laveste indstilling forbruger 5 watt,8 watt. Det betyder, at den overordnet set har det laveste forbrug, når den renser luften blandt de forskellige luftrensere i testen.
Dette er den billigste model i vores luftrensertest. Den har et lignende 3-trins filtersystem som testvinderen, men du kan få den til cirka 200 kroner mindre, og den renser luften lige så godt. Den er desuden mere energivenlig og har et lavere forbrug end de andre maskiner i denne test. Hvis du gerne vil slippe af med cigaretlugt, anbefaler vi i stedet Philips AC2889. Denne er til gengæld perfekt, hvis du gerne vil holde forbruget nede.
Philips 3000i AC3033 er en intelligent luftrenser, der ligesom testvinderen er udstyret med sensorer. Men du kan modsat testvinderen styre luftrenseren via din smartphone. Den adskiller sig fra den anden Philips-model i test ved at være egnet til et større rum.
Knapperne på kontrolpanelet bipper, når du trykker dem, hvilket gør dem velegnede til svagtseende. Det er vores erfaring med produktet, at kontrolpanelet ikke er lige så intuitivt som eksempelvis testvinderens. Ifølge eksterne tests er det nødvendigt at bruge manualen for at finde rundt i menuen. Vi fandt også ud af, at start-/stopknappen skal holdes nede i mindst 3 sekunder for at tændes/slukkes.
Denne Philips-luftrenser er udstyret med sensorer, der tjekker luftkvaliteten og automatisk kontrollerer styrken og tilpasser den efter behov ligesom andre modeller i testen. Den adskiller sig ved at justere intensiteten af kontrolpanelets lys, når du slukker lyset i rummet, for eksempel når du går i seng. Du kan også slukke det manuelt.
På kontrolpanelet kan du holde øje med luftkvaliteten. Dette bliver angivet i tal, samtidig med at farven omkring panelet skifter. Displayet angiver også, hvor effektivt filteret er, og når det er tid til at skifte filteret. Du kan se oplysningerne i den tilhørende app, og du har også mulighed for at bruge stemmestyring. Vi fandt i vores undersøgelser
ud af, at skriften i appen er lille, hvilket kan gøre indholdet sværere at læse for nogle.
Det er vores erfaring med produktet, at det har et lavt støjniveau på 34 decibel, når den er i nattilstand sammenlignet med andre luftrensere på markedet. Til gengæld fremhæver de samme anmeldelser, at den larmer meget i turbofunktion.
Philips 3000i AC3033 er udstyret med et HEPA-filter, mens Philips AC2889 har 3: 1 forfilter, 1 kulfilter og 1 nanoprotect filter S3. Den har 3 hastigheder, hvor Philips 3000i AC3033 har 1. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at Philips 3000i AC3033 gør brug af elektrostatiske filtre til at tiltrække støv og luftbårne partikler. Det betyder, at den ikke skal arbejde så hårdt, hvilket mindsker både lyd og energiforbrug.
Vi fandt i vores analyse af produktet ud af, at den i CADR-test ydede bedre end testvinderen, når det gjaldt om at fjerne skadelige partikler såsom støv, pollen og røg og rense luften for gas. Den suger 520 kubikmeter luft i timen. Den egner sig ifølge vores undersøgelser af luftrenseren ikke til køkkenet, men er god til andre rum.
Denne model forbruger 52,6 watt, mens vores testvinder forbruger 87,2 watt. Philips AC2889 forbruger til sammenligning 44,9 watt og altså 7,7 watt mindre.
Luftrenseren informerer dig om, hvornår det er tid til at rengøre den og skifte filter. Det er vores erfaring med produktet, at det kræver lidt kraft at få filteret ud. Du er nødt til at holde fast om luftrenseren med den ene hånd, mens du skifter filteret ud med den anden, hvilket er en ulempe. Det viste sig til gengæld i praktiske tests at være nemt at sætte filteret på plads, og så vejer den 6,84 kilogram, hvilket er 660 gram mindre end Philips AC2889.
I modsætning til den anden Philips-model er denne rund og suger 360 grader. Vi fandt gennem vores omfattende undersøgelser ud af, at det udelukkende er muligt, hvis den står i midten af rummet. Placeres den op ad en væg, reduceres fladen. Denne model egner sig til et rum på maksimalt 104 kvadratmeter. Til sammenligning er Philips AC2889 egnet til en rumstørrelse på 79 kvadratmeter, hvilket er 25 kvadratmeter mindre.
Dette er den andendyreste model i vores luftrenser-test. Men du får ikke kun en moderne luftrenser med smart-teknologi. På trods af dens kompakte størrelse, er det den luftrenser i test, der egner sig til det største rum. Den suger fra alle sider og klarer effektivt alle partikler og alle allergener. Den koster 2.000 kroner mere end testvinderen, men er pengene værd, hvis du gerne vil have en model, der ikke fylder det hele, men stadig er effektiv.
Leder du efter en luftrenser, der kan rense luften flere gange i timen og kontinuerligt holde luftkvaliteten på et godt niveau, er denne Blueair Health Protect 7470i det rette valg for dig. Den er egnet til rum på 60 kvadratmeter og giver dig flere blæsehastigheder i appen end på displayet.
Ligesom på de to første produkter i testen er det på denne model muligt at se niveauet af fine partikler og gas i luften via displayet. Displayet gør brug af farverne rød, orange, gul, grøn og blå, hvilket ikke er optimalt til farveblinde mennesker. Det er vores erfaring med luftrenseren, at knapperne på displayet kan drille og ikke reagerer, når maskinen er slukket. Du kan løse dette ved at åbne appen og tænde for den i appen.
Du kan sætte den på automatisk funktion, så den udelukkende tænder, når den registrerer et dyk i luftkvaliteten. Du kan også lade den køre kontinuerligt. Den er forsynet med 4 blæsehastigheder. Ligesom andre modeller i testen har den en nattilstand, hvor lydniveauet sænkes og lyset dæmpes. Vi fandt i vores research af produktet frem til, at lydniveauet i nattilstand var højt sammenlignet med andre modeller i testen.
I appen kan du vælge mellem 22 blæsehastigheder. Appen giver dig et mere detaljeret overblik over luftkvaliteten, end du får på displayet på selve luftrenseren. Du får også målinger over temperatur og luftfugtighed. Vi var desværre ikke så imponerede over formatet i appen. Det er ikke muligt at få alle målinger og oplysninger på samme side, og det er nødvendigt at klikke sig igennem de forskellige parametre, hvilket er et minus.
Blueair Health Protect 7470i måler 69,5 x 30 x 30,5 cm og vejer 12,62 kilogram. Dette gør den til den tungeste model i test, hvilket er en ulempe, hvis du gerne vil kunne flytte den rundt i hjemmet.
Denne model er egnet til samme rumstørrelse på 60 kvadratmeter som Electrolux-modellen. Producenten reklamerer med at gøre brug af plasma charging-teknologi, der skulle opfange vira og bakterier, som den udsletter selv i standby-funktion. Ifølge vores undersøgelser var det ikke muligt at måle effektiviteten af dette.
Den renser luften effektivt 5 gange i timen og opfanger luftbårne partikler på 3 forskellige størrelser samt tVOC. I CADR-test rensede den luften for alle partikler og klarede også de ultrafine partikler fra røg og allergener. I denne test scorede den i eksterne tests ligesom Philips 3000i AC3033 topscore.
Et lys indikerer, når det er tid til at udskifte filteret. Ligesom hos Philips 3000i AC3033 var dette i tests besværligt, da filteret sidder godt fast. Det var sværere end hos Philips 3000i AC3033 at få filteret sat ordentligt på plads. Ifølge vores omfattende analyse var filterets effektivitet på 66 procent efter 3 måneders regelmæssig anvendelse.
Blueair Health Protect 7470i er den dyreste model i vores test. Den kan ikke klare et så stort rum som testens billige model, men det er til gengæld en smart og effektiv luftrenser til (hjemme)kontorer eller hjem med meget dårligt indeklima, der suger 735 kubikmeter i timen. Det er vores erfaring med luftrenseren, at den markant forbedrede symptomer hos personer med astma og gjorde vejrtrækningen lettere hos mennesker med bihuleproblemer.
Vil du helst have en simpel luftrenser uden for mange dikkedarer, så er Blueair Blue Pure 221 ideel. Den er udstyret med 3 hastighedsindstillinger og renser luften lige så effektivt som andre modeller, også selvom den ikke har så mange funktioner.
Denne luftrenser arbejder med 3 blæsehastigheder. Modsat de fleste andre modeller i testen har den ingen timer, appfunktion, nattilstand eller automatisk funktion. Det betyder, at du selv skal indstille blæsehastigheden efter behov. Hvor Blueair Health Protect 7740i er beregnet til en rumstørrelse på op til 60 kvadratmeter, er denne velegnet til mindre rum på maksimalt 50 kvadratmeter.
Der medfølger to forfiltre i forskellige farver. Du kan købe disse filtre i andre farver, så luftrenseren matcher din indretning i farven. Det er valgfrit, om du vil bruge forfilteret. Hvis du gør, skal det støbes over den nederste del, hvilket kan være fumlet.
Den vejer med sine 7,31 kilo mindre end både testvinderen, der vejer 9,3 kilogram, og Blueair Health Protect 7740i, der vejer 12,62 kilogram, og som er den tungeste i test.
Blueair Blue Pure 221 renser 590 kubikmeter i timen, hvilket betyder, at den vil rense luften hvert 12. minut i et rum på maksimalt 50 kvadratmeter. Den viste sig i CADR-test at være lige så effektiv til at suge støv, pollen og allergener som andre modeller i testen. Det er vores erfaring med luftrenseren, at den renser bedst i hastighed 3.
Til gengæld har den et meget højt lydniveau. Ifølge brugeranmeldelser har hastighed nummer 2 samme lydniveau som en emhætte. Det er en ulempe, hvis du gerne vil kunne bruge luftrenseren om natten.
Filteret udskiftes modsat andre modeller ovenfra. Det var ifølge vores undersøgelser svært at få overdelen af for at komme til filteret. Til gengæld har du ved denne model mulighed for at vaske forfilteret i vaskemaskinen, hvilket ikke alle modeller i vores test tilbyder.
Blandt de bedste luftrensere på markedet er dette den bedste basismodel. Den har ingen appfunktion, nattilstand eller automatisk funktion. Den egner sig derfor til sporadisk anvendelse efter behov. Men det er stadig en effektiv luftrenser, der kan rense luften for støv og andre generende partikler. Den indeholder ikke et HEPA-filter og er derfor ikke den bedste luftrenser mod allergi, men den egner sig fint til generelt at forbedre luftfugtigheden og komme af med tør luft og støvmider. Prismæssigt ligger den i mellemprisklassen og koster cirka 1.000 kroner mere end testvinderen.
Hvis du vil rense luften for dårlig lugt, bakterier og vira, så er denne model med aktivt kulfilter den rigtige for dig. Den har et lavt lydniveau på laveste niveau og er god til små rum på 29 kvadratmeter.
Denne model minder meget om testvinderen. Begge luftrensere har timer, sensorer, automatisk funktion og nattilstand. Til sammenligning har Philips 3000i AC3033 ingen timer eller automatisk funktion. Timeren på denne Philips AC2889 kan indstilles til at køre hver time i op til 12 timer ad gangen. Den har 5 blæsehastigheder, hvor Philips 3000i AC3033 fungerer med 3 forskellige hastigheder. Til sammenligning har testvinderen 6 blæsehastigheder.
Ifølge vores undersøgelser har den et lavt lydniveau, når den sættes på laveste blæsehastighed. Til gengæld er lydniveauet højt, når du skruer op for den. Det er vores erfaring, at det er bedre at bruge de højere hastigheder på tidspunkter, hvor du ikke er i rummet.
Producenten påstår, at denne model egner sig til rum på 79 kvadratmeter. Vi fandt i vores analyse af produktet ud af, at den er mest effektiv, hvis den anvendes til et rum på maksimalt 29 kvadratmeter. Ligesom andre modeller indeholder denne model et HEPA-filter, der kan opfange partikler ned til 0,3 mikron.
I CADR-tests ydede denne model ikke så godt som testens 5 første modeller. Den adskiller sig til gengæld fra andre modeller ved at have et aktivt kulfilter. Det aktive kulfilter er designet til at reducere gas og renser luften for dårlig lugt, og den har funktioner beregnet til at fjerne allergener og bestemte typer bakterie og vira. Vi fandt i vores research frem til, at du kan indstille alle disse funktioner i appen, og at den er brugervenlig. Appen er gratis, men indeholder reklame, der popper op under anvendelse, hvilket er et minus.
Sammenlignet med Philips 3000i AC3033 er forbruget lavere. Denne model bruger 44,9 watt, mens Philips 3000i AC3033 forbruger 52,6 watt.
Vores vurdering
Vælg denne luftrenser, hvis du især lægger vægt på at rense luften for dårlig lugt og gas. Det er nemlig netop det, som det aktive kulfilter gør. Den ligger i den dyrere ende prismæssigt, men koster et par hundrede kroner mindre end Philips 3000i AC3033, også selvom du får flere funktioner.
Electrolux Well A7 Air Purifier er egnet til samme rumstørrelse på 60 kvadratmeter som Blueair Health Protect 7740i-modellen. Den er dog fremstillet i et stilrent design, der valgfrit kan sættes på gulvet eller hænges på væggen.
Elektrolux-luftrenser fås med både vægbeslag og små ben, så du også kan sætte den på gulvet. Den har ligesom Levoit Core 400S et håndtag og vejer 6,2 kilogram, hvilket er en fordel, hvis du gerne vil kunne bruge den i forskellige rum i dit hjem.
I appen kan du se de forskellige parametre, og ifølge vores analyse giver den et godt overblik og er intuitiv at bruge. Den giver også en god oversigt over temperaturen og luftfugtigheden i rummet. Til gengæld er det bedst at bruge appen, da knapperne på luftrenseren er besværlige at finde rundt i. Det er vores erfaring med denne luftrenser, at knapperne ikke altid virker hensigtsmæssigt. Luftrenseren har altså ikke som de fleste andre modeller i testen et overskueligt og intuitivt kontrolpanel.
Nogle tests viste en ustabil forbindelse mellem luftrenser og app, mens andre mente, det virkede efter hensigten. I modsætning til andre modeller kan denne ikke bruges med stemmestyring.
Den indeholder både et HEPA- og et aktivt kulfilter. Ifølge bruger- og ekspertanmeldelser var den effektiv, når den renser luften, men den scorer i CADR-tests ikke så højt som testens første 4 modeller. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at den er god til at fjerne dårlig lugt. Til gengæld blev det fremhævet, at den er langsommere end andre modeller på markedet. Dette gælder også, når den indstilles til højeste hastighed. Ifølge vores analyse er denne model middelmådig til at fjerne gasser.
Vi fandt ligeledes ud af, at den larmer meget på højeste hastighed. Det anbefales derfor at programmere den til at køre på de højere hastigheder, når du ikke er i rummet. Til gengæld er den lave hastighed yderst støjsvag og egner sig til soveværelset, også selv om det ikke er en decideret nattilstand.
Denne luftrenser gør, hvad den skal og kan rense luften på en effektiv vis. Vil du have en luftrenser, der renser luften hurtigere, eller som er specielt beregnet til gas, anbefaler vi i stedet en af de første tre af de bedste luftrensere i vores test. Til gengæld er denne model det helt oplagte valg, hvis du også gerne vil have en smuk luftrenser, der også kan hænges på væggen.