Maling Test: 5 bedste malinger i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Teknos vægmaling Biora 20 modehvid 9 liter 2
Den bedste allergivenlige maling

Teknos vægmaling Biora 20 modehvid 9 liter

B&J 10 Vægmaling 3
En god maling med rengøringsvenlig overflade

B&J 10 Vægmaling

Dyrup Væg 05 Mat & Vaskbar Hvid 5
Den bedste smudsafvisende maling

Dyrup Væg 05 Mat & Vaskbar Hvid

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne test har vi gennemgået de 6 bedste malinger på markedet netop nu. Vi har kåret en Jotun LADY Vægmaling 10 som bedst i test, da den har en ekstra god dækkeevne, er miljøvenlig, hurtigttørrende og kan bestilles i et hav af farver.

Alle de udvalgte malinger i denne test er dog investeringen værd – og altså ikke kun vores testvinder. Du kan således med fordel se listen igennem for at se, om en af de andre malinger passer bedre til dine behov. Vi guider dig desuden også til godt malerudstyr og hvad du skal prioritere i købet af maling senere i artiklen.

Jotun LADY Vægmaling 10

Den bedste maling

Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig og kemikaliefri maling, som er mærket med Svanen og EU-blomsten
 • pros-icon.svg Akryl baseret vægmaling, der er slidstærk og har en god dækkeevne
 • pros-icon.svg Kan bestilles hjem i enhver farve og kan bestilles i flere størrelser
 • pros-icon.svg Tørrer på kun én time og kan males over efter to timer

Detaljeret gennemgang

Uanset hvilket rum der skal males i hjemmet, så kan du ikke gå galt i byen med denne maling fra mærket Jotun. Deres Lady Væg 10 er en akrylvægmaling med glans, som kan bestilles i et hav af farver. Malingen er yderst slidstærk og har en god dækkeevne. Derudover holder den miljømærkningerne Svanen og EU-blomsten.

Derfor skal du vælge en Jotun LADY Vægmaling 10

Der er flere grunde til at investere i denne Lady Vægmaling 10 fra mærket Jotun. Først og fremmest får du en slidstærk akrylvægmaling bestilt hjem, som kan tones med et hav af farver. Du kan derfor få lige den farve på væggene, som du ønsker. Og så kan den endda benyttes på enhver type væg indendørs, heriblandt beton, puds, glasvæv, glasfilt o.l. Malingen har en ekstra god dækkeevne og en vaskbar overflade, så du kan holde væggen pæn at se på.

Derudover er denne maling blevet tildelt Svanemærket og EU-blomsten. Disse mærkninger er din garanti for, at malingen er miljøvenlig og ikke indeholder nogen sundhedsskadelige stoffer. Du skal altså ikke være nervøs for at benytte denne maling i dit soveværelse eller på børneværelset, da den ikke afgiver skadelige lugte e.l. Du kan købe malingen i spande á 0,68, 2,7, 4,5 eller 9 liter. Èn liter af denne maling har en rækkeevne på mellem 8 og 10 m2.

Produktdetaljer

 • Mængde: 0,68, 2,7, 4,5 eller 9 liter
 • Rækkeevne: 8 til 10 m² pr. liter
 • Tørretid: 1 time, overmalbar efter cirka 2 timer
 • Fortynding: Kan fortyndes med vand
 • Glans: Cirka 10, silkemat

Teknos vægmaling Biora 20 modehvid 9 liter

Den bedste allergivenlige maling

Teknos vægmaling Biora 20 modehvid 9 liter
Fordele
 • pros-icon.svg Allergivenlig vægmaling uden lugt, der holder flere allergivenlige certifikater
 • pros-icon.svg Opløsningsmiddelfri maling, hvor det kun er vand, der fordamper, når den tørrer
 • pros-icon.svg Ideel til alle indvendige vægge og lofter, heriblandt gips, beton, mursten m.fl.

Detaljeret gennemgang

Du skal hverken være nervøs for at fremprovokere allergi eller skabe allergiske reaktioner, hvis du benytter denne vægmaling fra mærket Teknos. Produktet er nemlig en lugtfri og vandbaseret akrylmaling, som både holder certifikat fra Svanemærket, M1 og Finlands Allergi- og Astmaforening.

Derfor skal du vælge en Teknos vægmaling Biora 20 modehvid 9 liter

Hvis du gerne vil prioritere en maling, der er allergivenlig i sin opbygning, så du ikke risikerer at irritere luftveje for nogen i husholdningen eller fremprovokere allergi, så vil vi anbefale dig at investere i denne Biora vægmaling fra Teknos. Produktet er en vandbaseret akrylmaling til indvendige vægge og lofter og er fremstillet uden brug af opløsningsmiddel. Det vil bl.a. sige, at det udelukkende er vand, der fordamper, når malingen tørrer. Du kan benytte malingen overalt i hjemmet, da den kan påføres alt fra beton og mursten til spartlede overflader og gipsplader.

Produktet er M1 mærkede, Svanemærket og certificeret af Finlands Allergi- og Astmaforening. Du kan altså være sikker på, at denne maling ikke indeholder skadelige stoffer eller kan resultere i en allergisk reaktion. Derudover er afdunstningen fra malingen minimeret. Denne maling fås i diverse hvide nuancer og kan købes i spande á 7 eller 9 liter. Den har naturligvis en god dækkeevne og kan tørres af med en våd klud uden at det slider på malingen.

Produktdetaljer

 • Mængde: 7 eller 9 liter
 • Tørretid: 30 minutter
 • Fortynding: Vand
 • Glans: Halvmat

B&J 10 Vægmaling

En god maling med rengøringsvenlig overflade

B&J 10 Vægmaling
Fordele
 • pros-icon.svg Slidstærk vægmaling med rengøringsvenlig overflade, der kun kræver en fugtig klud
 • pros-icon.svg Nem at arbejde med og giver en god dækning
 • pros-icon.svg Lugtsvag og miljøvenlig opbygning

Detaljeret gennemgang

Du kan nemt få bugt med stænk og misfarvninger på vægge, hvis de er malet med denne vægmaling fra B&J, da malingen har en yderst rengøringsvenlig overflade, der kan holde til mange omgange med en klud uden at skalle af eller miste sin farvning. Malingen er desuden miljøvenlig og stænker minimalt.

Derfor skal du vælge en B&J 10 Vægmaling

Vil du gerne have mulighed for at rengøre din væg, hvis der opstår sorte streger eller kommer stænk på overfladen? I så fald vil vi anbefale dig at investere i en maling med en rengøringsvenlig overflade, som denne variant fra mærket B&J. Vægmalingen er udviklet til at have en slidstærk overflade, der er let at rengøre med en fugtig klud, uden at det slider på selve malingen. Den kan benyttes i både værelser, køkkenet, brygger o.l.

En anden fordel ved denne maling er, at den er miljømærket og er lugtsvag. Den er således ikke skadelig eller vil virke forstyrrende efter påføring. Malingen er også nem at arbejde med, da den stænker minimalt. Derudover har den naturligvis en god dækkeevne, uanset om du maler én eller flere gange. Du kan købe denne maling i et hav af farver, så det er helt op til dig selv, hvilken farve du ønsker på dine vægge. Det er muligt at fortynde malingen med vand.

Produktdetaljer

 • Mængde: 0,9, 2,7, 4,5 eller 10 liter
 • Rækkeevne: 8 til 10 m² pr. liter
 • Tørretid: 2 til 4 timer, overmalbar efter +8 timer
 • Fortynding: Kan fortyndes med vand
 • Glans: Cirka 10, halvmat

Jotun LADY Pure Color Vægmaling

Den bedste eksklusive maling i mat

Fordele
 • pros-icon.svg Supermat maling, der kan bestilles i samtlige farver, både lyse og mørke toner
 • pros-icon.svg Slidstærk i sin opbygning og har en rengøringsvenlig overflade
 • pros-icon.svg Garanti for god dækkeevne

Detaljeret gennemgang

Denne maling fra mærket Jotun har samme gode opbygning som testvinderen i denne test, men er i stedet en mat variant. Det supermatte udseende sikrer et eksklusivt vibe og er med til at skabe en unik farveoplevelse. Malingen er slidstærk, rengøringsvenlig og nem at påføre.

Derfor skal du vælge en Jotun LADY Pure Color Vægmaling

Denne vægmaling fra Jotun er ikke den billigste maling i denne test, men det er derimod den type maling, der vil garantere dig et eksklusivt udseende i hjemmet. Det er lige meget, om du benytter malingen til et soveværelse, stuen eller et andet rum i hjemmet – den vil sikre et elegant udtryk. Det skyldes, at malingen har en mat overflade, som resulterer i en unik farveoplevelse. Den supermatte overflade passer til en moderne boligindretning og du har selv mulighed for at vælge lige den farve, der passer til din bolig, da malingen kan blandes med både lyse og mørke toner.

Ud over at være ekstremt flot at se på, så er malingen også let at påføre. Derudover har den en optimal dækkeevne og kan vaskes, da den har en rengøringsvenlig overflade. Du skal altså ikke være nervøs for at stænk eller sorte streger ikke kan fjernes fra væggen igen, da der blot skal tørres over med en fugtig klud. Producenten giver desuden garanti for dækkeevnen, så du kan have ro i maven, når du investerer i denne maling.

Produktdetaljer

 • Mængde: 0,68, 2,7, 4,5 eller 9 liter
 • Rækkeevne: 8 til 10 m² pr. liter
 • Tørretid: 1 til 2 timer, overmalbar efter +3 timer
 • Fortynding: Kan fortyndes med vand
 • Glans: Cirka 1, helmat

Dyrup Væg 05 Mat & Vaskbar Hvid

Den bedste smudsafvisende maling

Dyrup Væg 05 Mat & Vaskbar Hvid
Fordele
 • pros-icon.svg Smudsafvisende maling, der modstår vand, snavs og fedt, samt kan rengøres
 • pros-icon.svg Ikke tilsat opløsnings- eller blødgøringsmidler, hvilket mindsker lugtgener
 • pros-icon.svg Overfladen har et mat look
 • pros-icon.svg Stænker minimalt, er let at påføre og har en god dækkeevne

Detaljeret gennemgang

Med denne maling fra Dyrup på dine vægge skal du ikke længere bekymre dig om smuds på væggens overflade. Malingen er nemlig en vaskbar og smudsafvisende akryl vægmaling. Den kan benyttes på samtlige indendørs vægge, men burde ikke påføres på væg i en vådzone. Malingen bevarer sit matte look, selv efter gentagen vask af overfladen.

Derfor skal du vælge en Dyrup Væg 05 Mat & Vaskbar Hvid

I vores test af maling er en del af produkterne udviklet med en rengøringsvenlig overflade, hvilket giver dig mulighed for at rengøre væggen, hvis den skulle blive beskidt eller der bliver spildt på den. Det samme gælder for denne akrylmaling fra Dyrup, men denne variant adskiller sig alligevel fra de andre, idet den virker decideret smudsafvisende. Det betyder, at fedt, snavs og vand ikke sætter sig fast på overfladen. Du skal således ikke engang stå og skrubbe overfladen ren. 

Denne maling har en optimal dækkeevne, stænker minimalt, hvilket gør påføring lettere, og har en god strygbarhed. Derudover er den fremstillet uden brugen af opløsnings- eller blødgøringsmidler, hvilket mindsker lugtgener ved brug af produktet. Malingen er en mat variant med en glans på cirka 5. Den kan anvendes på samtlige indendørs vægge i hjemmet, f.eks. beton, tapet, puds m.fl. Som en ekstra bonus tåler denne maling selv hyppig rengøring med rengøringsmidler – og endda uden at overfladens matte look forsvinder.

Produktdetaljer

 • Mængde: 4,5 eller 9 liter
 • Rækkeevne: 8 til 10 m² pr. liter
 • Tørretid: 1 time, overmalbar efter +4 timer
 • Fortynding: Kan fortyndes med vand – dog maksimalt 2,5 %
 • Glans: 5, glans

Guide

Vigtige redskaber til dit malerprojekt

For at opnå et flot resultat, når du maler dine vægge, er det vigtigt, at du benytter de rette redskaber. I de nedenstående afsnit guider vi dig til, hvad du som minimum burde have ved hånden før du begiver dig i gang med et malerprojekt.

Afdækningstape

Afdækningstape, også kaldet malertape, er et uundværligt redskab, når der skal males. Tapen benyttes til at holde pap- eller plastik på plads, så det optimalt beskytter gulvet. Derudover kan det også benyttes omkring stikkontakter, paneler, karme o.l., så disse områder ikke bliver malet over.

Vi vil anbefale dig at investere i afdækningstape fra mærket Roliba, hvis du vil være sikker på, at du får fingrene i en god variant. Denne type afdækningstape er en standard 120 micron tape med en solventbaseret klæbemasse, som er følsom over for UV. Den kan anvendes i temperaturer op til 60 grader, men burde fjernes hurtigst muligt, da den ellers kan efterlade klæberester. Afdækningstapen er yderst billig i pris og fås i to størrelser: Roliba afdækningstape 25 mm x 50 m og Roliba afdæknings tape 50 mm x 50 m.

Vælg den rigtige pensel eller fiberrulle

Når du har afdækket rummet, så du ikke risikerer at spilde på møbler eller gulv, er det på tide at finde en pensel eller malerrulle frem. Der findes et hav af forskellige af slagsen, så det er helt op til dig selv, hvilken du foretrækker.

Pensel

I valget af pensel skal du først tænke over, hvor stort et område der skal males – og dermed hvilken form din pensel skal have. Til større overflader kan en bred og firkantet pensel være oplagt, da det sikrer et ensartet resultat og klarer arbejdet hurtigere. Dog er en rund eller oval pensel bedre til lige kanter og mindre overflader.

Hvis du leder efter en god flad pensel, så vil vi anbefale dig at gå efter en Schuller fladpensel 50 mm. Denne type pensel er fuldlimet, har et skaft af kunststof og galvaniseret binding. Den er ideel at benytte i vand- og opløsningsmiddelbaserede malinger og lakker, da den har en god farveoptagelse- og afgivelse, samt en god stabilitet ved brug. Denne type pensel fås også i størrelserne 30 mm og 70 mm.

Fiberrulle

En fiberrulle, også kaldet en malerrulle, er ideel til dig, der gerne vil gøre malerprojektet så nemt for dig som muligt, hvis du arbejder med større overflader. Det er nemlig lettere at male større overflader med en malerrulle end med en pensel. Det skyldes, at det tager længere tid at male med penselstrøg, da man skal sørge for at opretholde et ensformigt resultat over hele væggen / loftet og konstant vende arm og håndled for at male med begge sider af penslen. Med en fiberrulle bliver det lettere at fordele malingen, da hovedet blot ruller over overfladen og påfører et optimalt lag.

Vi vil anbefale dig at investere i en iTools microfiber rulle 400-11 mm, hvis du gerne vil have et flot resultat. Produktet er nemlig fnugfri og sikrer dermed en ensartet overflade uden risiko for at efterlade rullespor. Du skal dog huske at købe et rullehåndtag med – gerne et der passer til dit behov.

Find den bedste maling til dig i denne maling test

I dette afsnit vil vi give en kort forklaring på de elementer, du især skal være opmærksom på i købet af maling. På den måde er der større sandsynlighed for, at du kommer hjem med den rette maling til dine behov.

 • Mængde versus pris: Der er stor forskel på indholdet i spande med maling. Du kan derfor ikke blot sammenligne pris uden at inddrage mængden i spanden og rækkeevnen. For de fleste produkter gælder det, at der er penge at spare, hvis du køber en større mængden. Husk dog, at det kun kan betale sig, hvis du faktisk skal bruge den mængde maling
 • Dækkeevne: Prioritér en maling med en god dækkeevne. Du skal nemlig bruge meget maling, hvis det er påkrævet, at den skal have flere lag for at dække optimalt. Alle produkter i denne test har dog en god dækkeevne
 • Rækkeevne: Det kan godt betale sig at holde øje med den enkelte malings rækkevidde. Rækkevidden indikerer, hvor meget maling der kan spredes ud over en væg / et loft per liter. Nogle har en rækkevidde på 8 til 10 m2 per liter, mens andre dækker langt mindre end det. Og så koster de reelt mere per liter end varianter, der har en bedre rækkeevne
 • Tørretid: Hold et vågent øje med malingens tørretid, da nogle tørrer på én times tid, mens andre tager +8 timer. Dette er især relevant, hvis du gerne vil have projektet overstået hurtigt eller skal kunne male flere gange på én dag
 • Glans: Du kan både få malinger med glans og med en mat opbygning. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker. Vær gerne opmærksom på, at der er forskellige typer af glans og mathed, så det kan være en god ide at se en prøve før du vælger
 • Farve: Nogle malinger kommer kun i basale farver, såsom hvid eller grå, mens andre kan bestilles i nærmest hele farvespektret. Hvis du gerne vil have en anden farve end hvid, kan det godt betale sig at gå efter en maling, der kan klare både lyse og mørke toner, samt kan bestilles hjem i mange farver
 • Rengøringsvenlig: Vi vil anbefale dig at gå efter en maling med en rengøringsvenlig overflade. En sådan overflade sikrer nemlig, at du kan fjerne smuds, pletter o.l. uden besvær. Nogle overflader er endda afvisende over for smuds og vand, hvilket kan være en fordel i et køkken, bryggers eller på børneværelset
 • Miljømærkning / allergivenlig: Det kan være en fordel at gå efter en miljø- og allergivenlig maling, så du ikke risikerer at fremprovokere allergi, hudirritation e.l. En maling med miljømærkning er desuden din garanti for, at produktet ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Rengøring af dit malerudstyr

Det er vigtigt at passe godt på sit malergrej, så det kan blive genbrugt til andre maleropgaver. Det kan trods alt blive en dyr fornøjelse, hvis du altid køber nye malerruller og -pensler hver gang der skal males i hjemmet. Du kan få glæde af dine pensler og ruller i lang tid, hvis du blot vedligeholder dem efter hver brug og opbevarer dem forsvarligt. Herunder kan du læse en kort step-by-step guide til, hvordan du bedst rengør og opbevarer dit malergrej:

 • Skyl pensler og ruller under rindende vand direkte efter opgaven er færdiggjort. Malingen må IKKE tørre ind i grejet! Hvis du ikke kan vaske dem direkte efter brug, kan du lægge dem i en tætlukket pose, så de ikke tørrer ind
 • Brug en smule sæbe på hårene / rullen og massér det rundt indtil det skummer op – det kan benyttes alt fra opvaskemiddel, håndsæbe, shampoo o.l.
 • Skyl al sæbe væk. Det er vigtigt, at der ikke er spor af sæbe tilbage på grejet, når du stopper med at skylle dem
 • Ryst penslen og rullen for overskydende vand. De kan eventuel lægges på et “sugende” underlag, såsom et viskestykke, håndklæde, køkkenrulle
 • Lad dem tørre godt igennem (lufttørre) før du pakker dem væk i en plastikpose e.l.

Skal du male træværk?

Hvis du skal behandle eller male træværk, så er det altid en god ide at benytte sig af en form for træbeskyttelse. På den måde er træet beskyttet mod insekter, svamp og andre mikroorganismer. Du kan både benytte olie- og vandbaseret træbeskyttelse, men det kommer meget an på træsorten, hvad der er at foretrække.

I vores test af træbeskyttelse kan du få svar på alle dine spørgsmål, samt blive guidet til de bedste former for træbeskyttelse på markedet.

FAQ

Hvilken maling er bedst?

I denne test har vi kåret en Jotun LADY Vægmaling 10 som den bedste maling. Alle de udvalgte modeller er dog gode i deres opbygning og har en optimal dækkeevne. Du kan altså frit vælge den variant, der passer bedst til dine behov ved at læse med her.

Kan jeg købe en allergivenlig maling?

Ja, der findes en lang række allergivenlige malinger på markedet. Du kan også med fordel gå efter en maling med miljømærkning, så du ved, at den ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Hvordan finder jeg frem til den billigste maling?

Man kan ikke bare se på malingens pris for at finde frem til, hvilken variant der er billigst. Man skal udregne pris ud fra beholderens mængde, rækkeevne og dækkeevne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×