Mandolinjern test – Bedste 7 2023

I vores mandolinjern test ser vi på markedets 7 bedste mandolinjern. Vi kigger i den forbindelse grundigt både udenlandske og danske brugeranmeldelser, ekspertvurderinger og eksterne tests, hvorefter vi evaluerer og anmelder produkterne ud fra disse for at vælge de bedste mandolinjern. Vi holder os altid opdaterede om de seneste udviklinger og nye teknologier og opdaterer løbende vores tests.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

microplane mandoline vegetable slicer
TESTVINDER

Microplane V-Blade Mandolinjern 36cm

Microplane V-Blade Mandolinjern 36cm er et kompakt mandolinjern med mulighed for at justere tykkelsen på skiver, og som også kan skære stænger. Det bedste mandolinjern med ergonomisk håndtag til allround-anvendelse. Det er et håndholdt mandolinjern…

microplane mandoline vegetable slicer 1
bedst i test

Microplane V-Blade Mandolinjern 36cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du finder i denne test de 7 bedste mandolinjern på markedet lige nu. De er med i vores test på baggrund af nøje udvalgte kriterier om brugervenlighed, bladenes skarphed og kvalitet, deres funktionalitet, og også hvor nemme forskellige mandolinjern i vores mandolinjern test er at rengøre.

I vores købsguide stiller vi skarpt på disse parametre og dykker ned i detaljer, så du nemt finder det rette mandolinjern til dine behov.

Microplane V-Blade Mandolinjern 36cm

bedst i test

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Skarphed
  5
 • Allround
  5
 • Rengøring
  5
microplane mandoline vegetable slicer
Fordele
 • pros-icon.svg Ifølge brugeranmeldelser har det et meget skarpt blad i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Brugervenlig soft-touch-drejeknap til ændring af tykkelse
 • pros-icon.svg Ifølge ekspertanmeldelser egnet til både tynde eller tykke skiver og giver ensartede skiver
 • pros-icon.svg Multifunktionel og også egnet som julienne-jern
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag og blødt non-slip håndtag giver ifølge ekspertanmeldelser god kontrol
 • pros-icon.svg Beskyttelse er ifølge brugeranmeldelser både god og nødvendig
 • pros-icon.svg Udstyret med kroge i bunden, som kan hægtes på en skål
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
Ulemper
 • cons-icon.svg Juliennestave kan ikke justeres i tykkelsen
 • cons-icon.svg Juliennefunktion fungerer ifølge brugeranmeldelser kun ved nedadgående bevægelser og ikke opadgående
 • cons-icon.svg Kan være svært at skære grøntsager med højt fiberindhold som eksempelvis ingefær

Detaljeret gennemgang

Microplane V-Blade Mandolinjern 36cm er et kompakt mandolinjern med mulighed for at justere tykkelsen på skiver, og som også kan skære stænger. Det bedste mandolinjern med ergonomisk håndtag til allround-anvendelse.

Design og brugervenlighed

Det er et håndholdt mandolinjern med et blad af rustfrit stål, der kan skære grøntsager i tykke og tynde skiver. Dette er en fordel, hvis du bruger mandolinjernet både til hjemmelavet agurkesalat, men også retter, der kræver en tykkere skive. Du justerer tykkelsen ved at dreje på drejeknappen bagpå. Dette Microplane-mandolinjern adskiller sig fra andre modeller på markedet ved at have en nem justering af tykkelse uden begrænsning. Hvor andre modeller kan justeres til 3 eller 4 tykkelser, får du her en trinløs justering, hvilket giver dig fuld kontrol. Mandolinjernet er ifølge ekspertanmeldelser udstyret med skarpe blade, der nemt skærer igennem bløde og hårdere grøntsager som eksempelvis kartofler. Dette Microplane-mandolinjern havde ingen problemer med at skære ensartede skiver selv på den tyndeste indstilling, hvilket godt kan være svært med andre modeller.

Det kan også bruges til at skære grøntsager i tynde stave, altså skære julienne. Vi fandt i vores undersøgelse af produktet ud af, at det er nemt at udskifte pladen til anvendelse af V-skærefladen til at skære julienne. Mandolinjernet har et non-slip-håndtag, og der medfølger en håndbeskyttelse, som du sætter i grøntsager og på den måde beskytter dine fingre, når du slicer dem.

Dette Microplane-mandolinjern har ligesom andre modeller på markedet kroge i bunden. Vil du skære grøntsager direkte ned i en skål, placerer du krogene på skålens kant længst væk fra dig, så bladet befinder sig over skålen. Ifølge vores undersøgelser forhindrede krogene mandolinjernet i at glide af skålen og gav brugeren mere kontrol.

Nem rengøring

Vi fandt vi vores undersøgelser ud af, at dette mandolinjern tåler maskinopvask, også selvom der på nogle af konkurrenternes sider står, det ikke gør. Det kan ikke ligesom OXO Good Grips skilles ad, men er ifølge ekspertanmeldelser nemt og hurtigt at gøre rent.

Vores vurdering

Det håndholdte mandolinjern er et godt mandolinjern til dig, der både vil kunne skære skiver og stave. Det er nemt at indstille tykkelsen, og du har fuld kontrol over tykkelsen. Det har desuden skridsikre fødder og praktiske kroge til at sætte det på en skål og derfor vinderen i vores madolinjern-test.

Materiale: Plast, Rustfrit stål Tykkelser: Ubegrænset Kan skære julienne: Ja Kan skilles ad: Nej Tåler maskinopvask: Ja Skridsikre fødder: Ja Farve: Sort Mål: 36 x 10,3 x 5,5 cm Vægt: 350 g
4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Skarphed
  4
 • Allround
  4
 • Rengøring
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Skarpt keramisk stål fra Japan
 • pros-icon.svg Godt greb på mandolinjern, der er bedre at holde om end andre modellers lige udformede håndtag
 • pros-icon.svg God til at skære tynde skiver kartofler
Ulemper
 • cons-icon.svg Beskyttelseshåndtaget er lille, hvilket ifølge ekspertanmeldelser kan gøre det svært at bruge effektivt
 • cons-icon.svg Har ingen skridsikre fødder
 • cons-icon.svg Ifølge brugeranmeldelser ikke egnet til tykkere skiver (maks. 3 mm)

Detaljeret gennemgang

Kyocera Julienne Mandolinjern 30cm er et af de billigere mandolinjern i vores mandolinjern-test, men det er bestemt ikke en afspejling af dets kvalitet. For med dette mandolinjern får du tynde skiver, også når du skærer hårdere grøntsager som kartofler!

Design og brugervenlighed

Det har ligesom testvinderen og premiummodellen kroge bagpå til at skære ned i en skål. Til gengæld har dette ingen skridsikre fødder. Du kan vælge mellem 4 forskellige tykkelser på 0,5, 1,3, 2,0 og 3,0 millimeter. Tykkelsen indstilles modsat de to første produkter i vores mandolinjern-test ved at dreje på en stav bagpå mandolinjernet. Ifølge diverse brugeranmeldelser er det også netop tykkelsen, der ikke lever op til de forventningerne. Det tyndeste er 0,5 millimeter, hvor eksempelvis Benriner-modellen kan skære ned til 0,3 millimeter. Det tykkeste er 3 millimeter. Til sammenligning er Benriners tykkeste indstilling på 5 millimeter. Der er altså mindre variation i tykkelser med denne model.

Til gengæld adskiller dette mandolinjern sig fra andre modeller i denne mandolinjern-test ved at have et keramisk blad. Det betyder, at bladet ikke kan ruste. Det gør også, at bladet er nemmere at rengøre, da ingen madrester sætter sig fast på det, hvilket sker ved blade af rustfrit stål. Mandolinjernet tåler ligesom både testens vinder og premiummodellen opvaskemaskine.

Der medfølger et beskyttelseshåndtag, der ifølge anmeldelser er for smalt, og som ikke griber ordentligt fat om grøntsagerne. Vi fandt i vores analyse af produktet ud af, at mange brugere mente, det var nemmere at bruge mandolinjernet uden beskyttelseshåndtaget, men at bladet er meget skarpt, så man skal passe på fingrene!

Vores vurdering

Dette er et billigt mandolinjern og faktisk det andenbilligste i vores test, der kun koster cirka 48 kroner mere end testens billigste model. Det kan skære supertynde skiver. Og så er det udstyret med et keramisk blad af yderst høj kvalitet. Så leder du efter en god basismodel, er dette mandolinjern et rigtig godt bud.

Materiale: Keramik Tykkelser: 4 tykkelser, 0,5 mm, 1,3 mm, 2 mm, 3 mm Kan skære julienne: Ja Kan skilles ad: Nej Tåler maskinopvask: Ja Skridsikre fødder: Nej Farve: Sort Mål: 26,92 x 9,14 x 1,02 cm Vægt: 120 g
4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3
 • Skarphed
  5
 • Allround
  5
 • Rengøring
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Ifølge ekspertanmeldelser er det udstyret med ekstremt skarpe blade
 • pros-icon.svg God til fiberholdige grøntsager som ingefær
 • pros-icon.svg Trinløs indstilling fra 0,3 mm til 5 mm
 • pros-icon.svg Fremstillet af BPA-fri plast og håndslebne blade i rustfrit stål
Ulemper
 • cons-icon.svg Anbefales at rengøres i hånden
 • cons-icon.svg Modsat testvinder god til ingefær
 • cons-icon.svg Kræver kendskab, da bladene er meget skarpe
 • cons-icon.svg Beskyttelseshåndtag ifølge ekspert- og brugeranmeldelser ikke effektivt

Detaljeret gennemgang

Det japanske mærke Benriner specialiserer sig i mandolinjern, og denne model skuffer ikke. Benriner Super er et japansk mandolinjern med ultra skarpe blade, og mandolinjernet skærer grøntsagerne effektivt og især er godt til juliennestave.

Design og brugervenlighed

Det japanske mandolinjern har ligesom testvinderen skridsikre fødder og kroge, så du kan skære grøntsager over en skål. Du får samlet 4 forskellige og udskiftelige blade i rustfrit stål. De giver dig mulighed for at skære tykke og papirtynde skiver, samt lange og ekstra tynde juliennestave, der varierer fra 0,3 til 5 millimeter. Testvinderen har til sammenligning én tykkelse. De gav til gengæld begge gode resultater på den tyndeste indstilling, hvilket for mange modeller kan være svært. Vi fandt i vores undersøgelse ud af, at juliennebladet ikke var så skarpt som de andre blade, der medfølger.

Bladet sættes i og fastgøres med skruerne på siden. Du kan også indstille pladen over bladet til at sidde højere end bladet. Dette gør, at dine fingre er beskyttet under brug. Der medfølger ligesom hos Microplane V-Blade Mandolinjern en beskyttelse. Ved Benriner Super Mandolinjernet glider dette op og ned ad jernet ad skinner ligesom hos Kyocera-modellen. Vi var desværre ikke imponerede over denne beskyttelse, der i praktiske tests viste sig ikke at være egnet til tynde grøntsager, da den ikke kan få fat på dem. Dette er en ulempe, hvis du eksempelvis vil skære bladselleri.

Rengøring mere krævende

Dette mandolinjern tåler opvaskemaskine. Til gengæld anbefaler producenten at rengøre et japansk mandolin-jern som dette i hånden. Bladene kan modsat testvinderen udskiftes, hvilket gør det lettere at rengøre dem ordentligt.

Vores vurdering

Et japansk mandolinjern med japansk rustfrit stål, der skærer selv de fiberholdige grøntsager som ingefær med lethed. En skarphed, der har givet denne model en plads som bedste premium i vores mandolinjern-test. Til gengæld er det ikke den bedste model til novicer. Du skal skifte blade, og det kræver kendskab, håndsikkerhed og færdighed at bruge dette mandolinjern. Men er du selvudnævnt mesterkok, der går op i madlavning og er vant til at bruge mere avancerede køkkenredskaber, vil du med garanti være begejstret for dette gourmet-mandolinjern! Det er godt nok dyrere end de fleste modeller men absolut pengene værd.

Materiale: BPA-fri plast, rustfrit stål Tykkelser: Trinløs indstilling fra 0,3 mm til 5 mm Kan skære julienne: Ja Kan skilles ad: Ja Tåler maskinopvask: Ja, men håndvask anbefales Skridsikre fødder: Ja Farve: Hvid Mål: 14,6 x 5 x 36,8 cm Vægt: 525 g

De Buyer Swing Plus Mandolinjern 40cm

bedste mandolinjern til feinschmeckeren

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3
 • Skarphed
  5
 • Allround
  5
 • Rengøring
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Stabil konstruktion, der er god at holde om
 • pros-icon.svg Særlig velegnet til meget tykke juliennestave (10 mm)
 • pros-icon.svg Integreret sikkerhedshåndtag
 • pros-icon.svg Mulighed for at skære skiver lige eller bølgede til hjemmelavede chips
 • pros-icon.svg Ifølge brugeranmeldelser nem at sætte sammen og skille ad og indsætte blade
Ulemper
 • cons-icon.svg Skubberen kan være en smule stiv, så man kan komme til at presse for meget ned og på den måde mase blødere grøntsager eller frugt
 • cons-icon.svg Tung (1,19 kg), tungeste i test
 • cons-icon.svg Optager ifølge brugeranmeldelser meget plads (‎44,5 x 19,5 x 15 cm)

Detaljeret gennemgang

Søger du et gourmet-mandolinjern til perfekte tynde skiver, men også med mulighed for at justere mandolinjernet til tykkere skiver eller stave, er denne model oplagt.

Design og brugervenlighed

Modsat de andre modeller er dette ikke en håndholdt model, men en model med ben, der slås ud, så den kan stå på bordet. Dens blade er fremstillet i rustfrit stål, og der medfølger 4 blade: Blad til juliennestave på 10 mm, et blad til julienne på 4 mm og en dobbelt vandret klinge samt et vaffelblad.

Du kan lave juliennestave på 4 og 10 millimeter, hvilket er det tykkeste i vores test. Det er muligt at købe et yderligere blad til julienne, der giver en tykkelse på 2 og 7 millimeter. Modsat andre modeller i testen kan du vælge at skære skiverne med en lige overflade eller i en bølget form som eksempelvis til bølgechips.

Sikkerhedshåndtag er udformet som en lille beholder, der sidder på mandolinjernet. Du lægger grøntsagerne ned i og sætter derpå låget på, som har et greb. Du kan under anvendelse dreje dette, så du snitter grøntsager på den led, du ønsker. Det er vores erfaring med dette De Buyer-mandolinjern, at du er nødt til at skære frugt og grønt til, så det passer ned i denne holder.

Tung og stor

Den er ifølge adskillige brugeranmeldelser effektiv til at skære frugt og snitte grøntsager, men den fylder til gengæld mere end andre modeller i testen og er tung. Den vejer 1,19 kilogram, hvor testvinderen eksempelvis vejer 350 gram.

Vores vurdering

De Buyer Swing Plus er den dyreste model i vores mandolinjern-test. Den er avanceret og lækker, men ikke pengene værd, hvis du kun bruger et mandolinjern i ny og næ. Bruger du det dog regelmæssigt, og er det vigtigt for dig at have det helt rigtige, kvalitetsudstyr, så er dette gourmet-mandolinjern det bedste mandolinjern for dig.

Materiale: Plast, rustfrit stål Tykkelser: 4 og 10 mm Kan skære julienne: Ja Kan skilles ad: Ja, bladene kan skiftes ud Tåler maskinopvask: Ja Skridsikre fødder: Ja Farve: Sort, rød Mål: ‎44,5 x 19,5 x 15 cm Vægt: 1.190 g

OXO - Mandolinjern 28.6cm

bedste mandolinjern til begyndere

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Skarphed
  4
 • Allround
  4
 • Rengøring
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Ifølge brugeranmeldelser er det særlig brugervenligt og nemt at indstille
 • pros-icon.svg Gennemsigtig plade, så du kan se gennem dit mandolinjern
 • pros-icon.svg Det bedste til mellemtykke skiver
 • pros-icon.svg Velegnet til at skære mindre mængder grøntsager og frugt af hårdere konsistens
 • pros-icon.svg Bladet kan låses fast, så du ikke skærer dig på det under opbevaring
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke beregnet til julienne
 • cons-icon.svg Ifølge ekspertanmeldelser var det til tider svært at skære råvarerne i en jævn bevægelse, da afstanden mellem plade og blad ikke er hensigtsmæssigt
 • cons-icon.svg Tomat blev ifølge ekspertanmeldelser ikke skåret ensartet

Detaljeret gennemgang

Søger du et billigt mandolinjern til at snitte grøntsager, er denne model et rigtig godt valg. Det er et håndholdt mandolinjern med beskyttelseshåndtag og blade i rustfrit stål. Det adskiller sig fra andre modeller ved at være gennemsigtigt og kun være beregnet til skiver.

Simpelt design – bedre til hårde råvarer

Hvor mange mandolinjern er udstyret med udskiftelige blade, er dette mandolinjern fremstillet i én del. Du kan indstille skiverne til 3 forskellige tykkelser: 1, 2,5 og 4 millimeter. Det egner sig ifølge vores undersøgelser ikke til helt tynde skiver. Vi var desværre heller ikke imponerede over dens evne til at skære tomat eller bløde råvarer, der ifølge ekspertanmeldelser blev ujævne. Mandolinjernet havde ingen problemer med at skære hårdere råvarer.

Vi fandt også ud af, at afstanden mellem pladen og bladet forhindrer en glidende og jævn bevægelse. Det var i praktiske tests nødvendigt at trykke hårdere nedad. For at justere tykkelsen glider du knappen på siden langs med mandolinjernet. Ligesom testvinderen har denne model kroge i bunden, så du kan bruge mandolinjernet på en skål. Modsat andre modeller er dette mandolinjern ikke beregnet til juliennestave, men til at skære tynde skiver frugt eller grønt.

Rengøring øverst i opvaskemaskinen

Mandolinjernet samt bladene i rustfrit stål tåler maskinopvask. Vi fandt dog gennem vores grundige research ud af, at dit mandolinjern skal placeres i øverste skuffe i opvaskemaskinen.

Vores vurdering

OXO Mandolinjern 28.6cm er det bedste mandolinjern til at skære mellemtykke skiver og et godt mandolinjern til nybegyndere, der gerne vil prøve det af. Du får ikke stor variation i tykkelsen, men du kan sagtens bruge mandolinjernet til tynde kartoffelskiver på 1 millimeter. Men hvis du ønsker et mandolinjern, der kan skære tyndere skiver på under 1 millimeter, anbefaler vi premiummodellen, Dette OXO-mandolinjern er også et billigere mandolinjern og faktisk den billigste model i vores mandolinjernstest.

Materiale: ABS-plast, rustfrit stål Tykkelser: 3 tykkelser: 1, 2,5 + 4 mm Kan skære julienne: Nej Kan skilles ad: Nej Tåler maskinopvask: Ja Skridsikre fødder: Ja Farve: Hvid, sølv Mål: 9,6 x 5,8 x 29 cm Vægt: 249,48 g

GEFU Violi 2.0 Multifunctional Mandolinjern 32.3cm

bedste mandolinjern i brugervenligt design

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Skarphed
  4
 • Allround
  4
 • Rengøring
  5
Fordele
 • pros-icon.svg 5 forskellige tykkelser (1 mm intervaller)
 • pros-icon.svg Nemt at indstille tykkelsen på lille drejehjul foran
 • pros-icon.svg Størrelse tydeligt markeret på drejehjul
 • pros-icon.svg Madskubber god til at få ordentligt fat på både hele grøntsager og rester
Ulemper
 • cons-icon.svg Ifølge brugeranmeldelser kan det være nødvendigt at skære nogle råvarer i mindre stykker
 • cons-icon.svg Mandolinjernets plade er tynd og har tendens til at bøje, hvis du kommer til at trykke for hårdt ned på det under brug
 • cons-icon.svg Man kan skrue bladet af, men det er ikke muligt at købe et blad til udskiftning

Detaljeret gennemgang

Dette GEFU Violi 2.0-mandolinjern minder om andre modeller i denne test. Med dette GEFU-mandolinjern får du et praktisk mandolinjern, der udmærker sig ved at være særlig sikkert og brugervenligt, samtidig med at du får de perfekte skiver

Gennemtænkt design og brugervenlighed

GEFU Violi 2.0 er udstyret med intervaller på 1 mm, hvor det hos andre modeller er muligt at indstille tykkelsen med intervaller på 0,5 mm. Det er vores erfaring med produktet, at det er nemt at indstille. Der sidder et lille drejehjul foran, hvorpå de forskellige tykkelser er angivet med tal.

Dets skarpe skær får tynde strimler uanset type råvare. Til gengæld fandt vi i vores grundige research ud af, at nogle grøntsager var for store til at kunne skæres hele på dette GEFU-mandolinjern. Det er en ulempe, hvis du eksempelvis gerne vil lave løgringe af et større løg.

Ligesom hos de andre modeller i testen medfølger der en madskubber. Når du bruger mandolinjernet til frugt og grønt, er du hele tiden sikret mod at skære dig. Ifølge brugeranmeldelser fungerer skubberen også godt, når der er en rest grøntsag, som skal skæres. Også denne model tåler opvaskemaskine, hvilket er et plus. Her er andre modeller, som eksempelvis Kyocera Julienne, ikke effektive.

Vores vurdering

Dette er det bedste mandolinjern til et gennemtænkt, sikkert og brugervenligt design, der på bedste vis undgår, at du kommer til at skære fingrene, når du fremtryller hjemmelavede pommes frites! Det ligger i mellemprisklassen og er bestemt et godt køb, uanset om du er selvudnævnt mesterkok eller blot bruger mandolinjernet lejlighedsvist.

Materiale: Plast, rustfrit stål Tykkelser: 5 tykkelser (1, 2, 3, 4 og 5 mm) Kan skære julienne: Ja Kan skilles ad: Ja Tåler maskinopvask: Ja Skridsikre fødder: Nej Farve: Sort Mål: 32,3 x 8 x 2,2 cm Vægt: 265 g

OXO Good Grips Mandolinjern 41cm

bedste mandolinjern med højdejustering

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Skarphed
  4
 • Allround
  4
 • Rengøring
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Højden kan indstilles
 • pros-icon.svg Kan klappes sammen og låses under opbevaring
 • pros-icon.svg Madskubber udviklet med lange “nåle”, der skubbes ind i råvaren og holder godt fast under anvendelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Rengøring besværlig
 • cons-icon.svg Ifølge både ekspert- og brugeranmeldelser besværlig at samle
 • cons-icon.svg Tåler ikke maskinopvask
 • cons-icon.svg Ifølge brugeranmeldelser bliver plasten med tiden misfarvet

Detaljeret gennemgang

OXO Good Grips-mandolinjern er et alsidigt mandolinjern, der har 4 forskellige skæreindstillinger og 4 forskellige tykkelser. Det adskiller sig fra de fleste andre modeller ved at være et fritstående mandolinjern. Der medfølger en madskubber med lange pigge.

Design og brugervenlighed

Dette er ikke en håndholdt model, men et mandolinjern, der står på bordet ligesom De Buyer Swing Plus. Det er udstyret med små fødder, som du klapper ud. De er forsynet med skridsikre dupper under, så mandolinjernet ikke glider.

OXO Good Grips kan indstilles til 1,5, 3, 4,5 og 6 millimeter. Du kan skære lige eller bølgede skiver, stave eller julienne. Den medfølgende madskubber sidder ikke på skinner ligesom hos andre modeller i testen, hvilket gør den sværere at styre under brug. Ifølge vores undersøgelser er bladene til gengæld skarpe og skærer igennem det meste. OXO Good Grips viste sig i nogle praktiske tests at have svært ved blødere råvarer som tomater.

God låsemekanisme, besværlig rengøring

Det er vores erfaring med mandolinjernet, at den hvide plast med tiden får misfarvninger. Og hvor alle andre modeller i testen tåler opvaskemaskine, skal OXO Good Grips rengøres i hånden, hvilket er et minus. For at give den en grundig rengøring er det nødvendigt at skille den ad, hvilket ifølge ekspertanmeldelser er besværligt. Du kan til gengæld låse mandolinjernet, hvilket er en fordel ved opbevaring af det i skabet, og hvis du har børn i hjemmet.

Vores vurdering

Denne anden model fra OXO i vores mandolinjern-test er det bedste mandolinjern til at have stående på bordet modsat andre modeller, der er håndholdte. Og så er det også et særdeles funktionelt mandolinjern, der skærer ensartede skiver og giver dig et godt udvalg af tykkelser og skæreindstillinger. Men det er desværre besværligt at rengøre, da det skal vaskes i hånden, og så er det besværligt at samle igen bagefter. Kan du leve med det, vil du blive glad for dette mandolinjern fra OXO.

Materiale: Plast, rustfrit stål Tykkelser: 4 tykkelser (1,5, 3, 4,5 og 6 mm) Kan skære julienne: Ja Kan skilles ad: Ja Tåler maskinopvask: Nej Skridsikre fødder: Ja Farve: Hvid Mål: 9,4 x 15,2 x 5,8 cm Vægt: 770 g

Guide Sådan vælger du det bedste mandolinjern

 
microplane-mandoline-vegetable-slicer-transformed.png

Microplane V-Blade Mandolinjern 36cm

Kyocera_Julienne_Mandolinjern_30cm-transformed.png

Kyocera Julienne Mandolinjern 30cm

removal.ai_7e8d164c-9ad7-4df3-9153-950b5492d4f7-benriner-super-mandolinjern-37cm-1.png

Benriner Super Mandolinjern 37cm

removal.ai_70f1a730-7617-4672-a51b-0c36ffee769c-de-buyer-swing-plus-mandolinjern-40cm.png

De Buyer Swing Plus Mandolinjern 40cm

removal.ai_a25517a4-eb07-46fb-8a34-dc12c354419b-oxo-mandolinjern-28-6cm.png

OXO - Mandolinjern 28.6cm

removal.ai_ddeb1f45-e5cf-4eee-a156-ee90e55afd74-julienne-v-slicer-violi-20-black-gefu.png

GEFU Violi 2.0 Multifunctional Mandolinjern 32.3cm

615b60538ea1b-OXO-Good-Grips-V-Blad-Mandolinjern.png

OXO Good Grips Mandolinjern 41cm

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.4
star star star star star
4.4
star star star star star
4.0
star star star star star
Materiale Plast, Rustfrit stål Keramik BPA-fri plast, rustfrit stål Plast, rustfrit stål ABS-plast, rustfrit stål Plast, rustfrit stål Plast, rustfrit stål
Tykkelser Ubegrænset 4 tykkelser, 0,5 mm, 1,3 mm, 2 mm, 3 mm Trinløs indstilling fra 0,3 mm til 5 mm 4 og 10 mm 3 tykkelser: 1, 2,5 + 4 mm 5 tykkelser (1, 2, 3, 4 og 5 mm) 4 tykkelser (1,5, 3, 4,5 og 6 mm)
Kan skære julienne Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja
Kan skilles ad Nej Nej Ja Ja, bladene kan skiftes ud Nej Ja Ja
Tåler maskinopvask Ja Ja Ja, men håndvask anbefales Ja Ja Ja Nej
Skridsikre fødder Ja Nej Ja Ja Ja Nej Ja
Farve Sort Sort Hvid Sort, rød Hvid, sølv Sort Hvid
Mål 36 x 10,3 x 5,5 cm 26,92 x 9,14 x 1,02 cm 14,6 x 5 x 36,8 cm ‎44,5 x 19,5 x 15 cm 9,6 x 5,8 x 29 cm 32,3 x 8 x 2,2 cm 9,4 x 15,2 x 5,8 cm
Vægt 350 g 120 g 525 g 1.190 g 249,48 g 265 g 770 g
Brugeranmeldelser 4 5 5 5 5 4 4
Brugervenlighed 5 5 3 3 4 5 5
Skarphed 5 4 5 5 4 4 4
Allround 5 4 5 5 4 4 4
Rengøring 5 5 5 5 5 5 3
Tjek billigste pris Set til 199 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Waku Waku På lager
Set til 529 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Kitchentime På lager
Set til 759 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Kitchentime På lager
Set til 129 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 352 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 400 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager

Et mandolinjern er et praktisk køkkenredskab til at snitte og skære frugt og grønt i skiver. Det går hurtigt og er nemt, og så fylder det ikke så meget som elektriske køkkenmaskiner. Der er forskel på selv de forskellige mandolinjern, og uanset hvilket mandolinjern du vælger, er der nogle ting, du bør være opmærksom på.

I vores købsguide går vi i dybden med de forskellige parametre som brugervenlighed, bladenes skarphed og deres kvalitet, mandolinjernets generelle funktionalitet, og hvor hurtigt og nemt eller besværligt det er at rengøre.

Brugervenlighed

Der er stor forskel på, hvordan du indstiller både tykkelsen og skæretypen. Nogle modeller har udskiftelige blade, mens andre skal indstilles på mandolinjernet uden at skulle skifte blad. Der er ikke nogen af modellerne, der er decideret svære at indstille. Men det kan være mere besværligt, hvis du skal tage blade ud og sætte et nyt i, når du vil have et andet snit. Ved testvinderen vender du eksempelvis den øverste plade for at skifte fra skiver til stave. Du undgår altså at skulle skifte kniv, og det går hurtigt. Til sammenligning er det med Benriner Super-modellen nødvendigt at skifte bladet ud med et andet.

Sikkerhed

Et mandolinjern skal være nemt at bruge. Men det er vigtigt, at det er sikkert. Som udgangspunkt vil du stå med et skarpt mandolinjern. Det er derfor vigtigt, at du kan anvende det på en sikker måde. Modellerne i vores test fås med en madskubber eller et håndtag, som du kan bruge til at skubbe din grøntsag hen over bladet med.

Der er forskel på, hvordan de fungerer. Hos nogle kører de på skinner, så du ikke kan komme ud over kanten. Andre køres vilkårligt hen over bladet. På De Buyer Swing Plus er denne del fast integreret på mandolinjernet. Det er en præferencesag, hvilken type du bedst kan arbejde med og foretrækker. Men vi anbefaler klart at anvende en madskubber, så du undgår at skære dig i fingeren. For alle modeller har det til fælles, at de er virkelig skarpe!

Det er muligt at købe en særlig handske, som også fungerer som en beskyttelse. Det er vores erfaring, at handsken fungerer bedst sammen med en madskubber. De fleste mandolinjern er så skarpe, at de også skærer igennem en sikkerhedshandske. Bruger du begge dele, er du bedre beskyttet!

Bladenes skarphed

De skarpe blade er, hvad der gør et mandolinjern så effektivt. Uanset om du snitter grøntsager som tynde agurkeskiver, eller du vil snitte frugt, så opnår du de perfekte skiver, hvis de forskellige skæreblade er skarpe. Netop fordi de er så skarpe, kan du nemt slice hårde råvarer uden at bruge kræfter, men også bløde råvarer, uden at de smatter.

De fleste mandolinjern har blade i rustfrit stål. Kyocera-modellen har som den eneste et keramisk blad. Som udgangspunkt er blade i rustfri stål skarpere. Og selv om det hedder ‘rustfrit’, vil det med tiden kunne ruste. Det kan keramiske blade ikke. Fordelen ved dem er, at de holder længere, men altså er en anelse mindre skarpe til at begynde med.

Funktionalitet og indstillinger

På de fleste kan du også indstille typer af slice-indstillinger. Det eneste mandolinjern i test, som eksempelvis ikke kan skære julienne, er OXO – Mandolinjern 28.6cm.

Du kan på alle modeller vælge mellem forskellige tykkelser. Her varierer det meget, hvilke indstillinger du kan vælge. Som regel er der mellem 3 og 4 indstillinger. Men hvor der på OXO – Mandolinjern 28.6cm er intervaller på 1 millimeter, vil du på andre kunne indstille med intervaller på 0,5 millimeter. Den tyndeste indstilling i test er 0,3 millimeter, mens den tykkeste er 10 millimeter.

Rengøring

Blandt de bedste mandolinjern i testen kan alle på nær ét tåle at komme en tur i opvaskemaskinen. Generelt set vil blade af rustfrit stål vil “gribe” mere fat om madrester end keramiske blade og kræver mere rengøring. Uanset model er det en god idé at skylle mandolinjernet med lunkent vand straks efter brug. Det vil gøre det meget nemmere at få alle madrester af.

Ikke alle modeller kan skilles af. I vores test kan Microplane-, Kyocera- og OXO – Mandolinjern på 28,6 centimeter ikke skilles ad. Ved brug vil madrester sætte sig i kroge og mellem kniv og plade. Og det kan være svært at få alle madrester væk, hvis du ikke kan skille bladet fra resten. Her kan du eventuelt bruge en lille kniv eller lignende til at pirke madrester ud med. Ved en model, der ikke kan skilles ad, er det en fordel, hvis den kan komme i opvaskemaskinen. Kan modellen ikke det, rengøres den med varmt sæbevand og en svamp eller en blød børste.

FAQ

Hvilket mandolinjern er bedst i test?

Det bedste mandolinjern i test er Microplane V-Blade Mandolinjern 36cm. Det er skarpt, brugervenligt og har trinløs indstilling, så du har fuld kontrol over, hvor tykke dine skiver skal være. Du kan desuden også bruge det til julienne.

Hvad kan et mandolinjern?

Et mandolinjern kan skære grøntsager og frugt i tynde skiver. De kan ofte indstilles til at skære tykkere skiver eller meget tynde skiver, alt efter om det er til agurkesalat, kartoffelgratin eller andet.

Hvorfor hedder det et mandolinjern?

Det vides ikke med sikkerhed. Men en mandolin er et instrument med strenge. Det kan altså være, at køkkenredskabets navn er inspireret af musikinstrumentet.

Hvad koster et mandolinjern?

Det er meget forskelligt. I vores test varierer prisen mellem over 600 kroner til under 150 kroner. Og prisen afspejler ikke kvaliteten, men har ofte en betydning for, hvor mange funktioner mandolinjernet har.

Hvad er et snittejern?

Et snittejern er en anden betegnelse for et mandolinjern, men det er det samme.

Kildeliste mandolinjern

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk er et amerikansk livsstilsmagasin med mere end 137 år på bagen. Udover at dele ud af tips og råd til husholdningen, tester de også husholdningsprodukter i deres eget Goodhousekeeping institute.

  Goodhousekeeping har testet 9 forskellige mandolinjern, b.la. Benriner Super Mandolinjern 37cm, Kyocera Julienne Mandolinjern 30cm og OXO Good Grips Mandolinjern 41cm

  (OXO V-blade). Se hele testen her

 • Flag Betterhomesandgardens.com Chevron down

  Betterhomesandgardens er et amerikansk bolig- og havemagasin, som først blev lanceret i 1922. Udover at udgive artikler om alt til boligen, mad og have, tester de også maskiner og redskaber til køkken og have i deres egne testkøkken og testhave. De har b.la. testet Microplane V-Blade Mandolinjern 36cm, 

  Benriner Super Mandolinjern 37cm,

  OXO – Mandolinjern 28.6cm

  (OXO Håndholdt)

  og OXO Good Grips Mandolinjern 41cm

  (OXO V-blade). Se hele testen her

 • Flag Thespruceeats.com Chevron down

  Thespruceeats er et amerikansk online madunivers med mere end 10.000 opskrifter og 25 år på bagen. Udover at dele opskrifter, how-to’s og guides, tester de også forskellige køkkenmaskiner og redskaber i deres eget testkøkken. De har testet OXO – Mandolinjern 28.6cm

  (OXO Håndholdt) her

×