Mandolinjern test (2022) → Find det bedste mandolinjern til dig

OXO Chef's Mandolinjern 2.0

Du kan med fordel investere i dette mandolinjern, hvis du leder efter en model, der giver mulighed for mange forskellige snit og tykkelsesniveauer. Modellen giver nemlig mulighed for helt op til 21 forskellige snit og har intervaller på 0,5 mm, så du kan få alle madvarer i lige den tykkelse, der passer for dig. Derfor skal du vælge et OXO Chef’s Mandolinjern 2.0 Hvis du sætter stor pris på både funktionalitet og et flot design, når du er på jagt efter nye redskaber til køkkenet, så kan du udmærket kaste...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Amanda Lee Edelstein

I denne mandolinjern test kan du læse om de 8 bedste mandolinjern på markedet netop nu. Vi har kåret et OXO Chef’s Mandolinjern 2.0 som bedst i test, da det klarer sig ideelt på test parametrene: funktionalitet, opbygning og pris.

De andre modeller på den nedenstående liste har dog også fået gode anmeldelser, så du kan altid se, om en af disse modeller passer bedre til dine forventninger. Du kan desuden læse mere om, hvordan du finder frem til det rette mandolinjern efter gennemgangen af de bedste produkter.

Det mener vores produkteksperter

Du kan med fordel investere i dette mandolinjern, hvis du leder efter en model, der giver mulighed for mange forskellige snit og tykkelsesniveauer. Modellen giver nemlig mulighed for helt op til 21 forskellige snit og har intervaller på 0,5 mm, så du kan få alle madvarer i lige den tykkelse, der passer for dig.

Derfor skal du vælge et OXO Chef’s Mandolinjern 2.0

Hvis du sætter stor pris på både funktionalitet og et flot design, når du er på jagt efter nye redskaber til køkkenet, så kan du udmærket kaste blikket efter dette mandolinjern fra mærket OXO. Dette mandolinjern er nemlig udviklet ved brug af et vinklet japansk stålblad i rustfrit stål. Dette får hele produktet til at se både elegant og flot ud. 

Samtidig er det netop multifunktionelt, da det kan lave op til 21 forskellige snit og endda har indstilling af tykkelsesniveauet i intervaller på 0,5 mm. Produktets klinger varierer desuden mellem både lige, bølgede, julienne- og pommes fritesklinger. Du har altså et hav af muligheder for at tilberede maden lige netop som du ønsker det, hvis du investerer i denne model.

Mandolinjernet er desuden udviklet med et blødt non-slip håndtag, så du kan holde et godt greb om produktet. På den måde er der ikke så stor sandsynlighed for, at jernet eller hånden pludselig glider og at der så opstår ulykker.

Produktdetaljer

 • Antal snit: 21 stk
 • Snit interval: 0,5 mm
 • Materiale: Rustfrit stål
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Ideel opbygning af rustfrit stål og et non-slip håndtag
 • plus-circle.svg Mulighed for at lave op til 21 forskellige snit
 • plus-circle.svg Mulighed for at indstille tykkelsen i intervaller på 0,5 mm

Det mener vores produkteksperter

Et mandolinjern behøver langt fra at koste alverden – især ikke hvis du investerer i denne model fra Zyliss. Produktet er et håndholdt mandolinjern, der kan indstilles til tre tykkelsesindstillinger, så du selv bestemmer tykkelsen på dine skårne madvarer.

Derfor skal du vælge en Zyliss Håndmandolin Easy

Hvis du ikke har lyst til at bruge alt for mange penge på dit nye mandolinjern, så kan du udmærket investere i denne variant fra mærket Zyliss. Produktet sælges nemlig til en lav pris, som alle kan være med på. Du vil derfor ikke føle, at du kaster alt for mange penge efter købet, hvis du investerer i denne model.

Derudover er modellen en fin håndmodel, der er nem at styre. F.eks. kan du blot proppe ingredienserne ned i den indrettede beholder, køre frem og tilbage med jernets knive af rustfrit stål og voila! Så har du lige stænger, skiver e.l. af den pågældende vare. Dine fingre er desuden beskyttede, da der er indbygget fingerbeskyttelse i modellen.

Uanset hvad der skal skæres, så er denne model noget for dig. Den har en opbygning af knive i rustfrit stål og produktet kan indstilles til tre forskellige tykkelser. Du har derfor mulighed for både at lave tynde og tykke skiver – alt efter hvad der skal serveres. Modellen skærer i både julienne (strimler) og skiver.

Produktdetaljer

 • Højde: 10 cm
 • Bredde / diameter: 11 cm
 • Vægt: 290 gram
 • Antal indstillinger: 3 stk
 • Farve: Rød, hvid og sort
 • Materiale: Plast og rustfrit stål
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Sælges til en budgetvenlig pris, som alle har råd til
 • plus-circle.svg Indbygget fingerbeskyttelse, så du skal ikke være bange for at skære dig
 • plus-circle.svg Mulighed for at indstille den til tre tykkelsesindstillinger

Klappesammenligt mandolinjern

OXO Good Grips V-Blad Mandolinjern

Det mener vores produkteksperter

Dette mandolinjern er oplagt til dig, der gerne vil kunne pakke dit redskab optimalt væk igen efter brug. Modellen kan nemlig klappes sammen efter brug, så det fylder mindst muligt, og låses, så der er en god sikkerhed. Derudover kan det dog justeres i højden, når det er i brug.

Derfor skal du vælge et OXO Good Grips V-Blad Mandolinjern

Går du højt op i sikkerhed i køkkenet både under og efter brugen af diverse redskaber? I så fald kan det være du skal vende blikket mod dette mandolinjern fra OXO. Først og fremmest er mandolinjernet udstyret med en låsemekanisme og med mulighed for at blive slået sammen efter brug, hvilket højner sikkerheden. Der er altså ikke mulighed for, at den skærer i personer eller ting, hvis den falder ud af skabet eller man få holdt om produktet.

Derudover er modellen udstyret med en særlig “grøntsagsholder”, altså et lille rundt gadget, der lader dig holde f.eks. en tomat fast uden at holde decideret på den. På den måde kan du skære tomaten helt til, uden at du risikerer at få snittet fingrene. Håndtager er udviklet som et non-slip håndtag, så du har et godt greb, når du skal snitte grøntsager / frugter. Du har desuden også mulighed for at justere mandolinjernet i højden, hvis du føler behovet for det. 

Mandolinjernet er udstyret med fire forskellige klinger, så du kan snitte madvarer til diverse anvendelser. Selve overfladen er yderst struktureret, hvilket sikrer, at de råvarer du benytter ikke klæber sig fast. På den måde bliver hele processen en hel del lettere.

Produktdetaljer

 • Antal snit: 4 stk
 • Farve: Hvid
 • Materiale: Rustfrit stål
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Mulighed for at klappe mandolinjernet sammen og låse det, når det ikke er i brug
 • plus-circle.svg Justér mandolinjernet i højden, så det passer til arbejdet
 • plus-circle.svg Non-slip håndtag og en særlig holder, der beskytter mod uheld

Det bedste mandolinjern med skridsikre fødder

Westmark Mandolinjern med 5 blade

Det mener vores produkteksperter

Ved at investere i dette mandolinjern får du en optimal model til en budgetvenlig pris. Produktet er udviklet med skridsikre fødder, der sikrer, at det altid står fast under brug. Du skal altså ikke både bruge kræfter på at skære / snitte og holde fast på jernet.

Derfor skal du vælge et Westmark Mandolinjern med 5 blade

Det kan være ret så irriterende at skulle stå og holde fast i både jern og råvare, når man skal skære eller snitte med et mandolinjern. Heldigvis behøver du ikke at holde på mandolinjernet, hvis du investerer i denne model, da den er udviklet med skridsikre gummifødder, der sørger for at holde produktet på plads. Så kan du i stedet have mere fokus på selve snitningen.

Du skal ikke engang være nervøs for at komme til skade, når du benytter dette produkt, da der medfølger en særlig holder. Du er således ikke i fare for at få dine fingre alt for tæt på skærene. Og så er produktet naturligvis let at anvende.

Med til mandolinjernet følger fem forskellige skæreblade, som du frit kan skifte mellem, alt efter hvad du skal servere. De skæreblade, der ikke er i brug, kan opbevares i den integrerede holder i produktet. Dette sikrer også, at du altid ved, hvor de forskellige skær er blevet lagt.

Produktdetaljer

 • Antal snit: 5 stk
 • Materiale: Plastik og rustfrit stål
 • Farve: Hvid og rød
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Udviklet med skridsikre fødder, så produktet altid står fast
 • plus-circle.svg Der medfølger en smart holder, så du kan have et godt greb om råvaren
 • plus-circle.svg Udviklet med integreret opbevaring til de fem medfølgende skæreblade

Det mener vores produkteksperter

Dette mandolinjern adskiller sig en smule fra de andre varianter på listen, da produktet er fremstillet af melamin materiale frem for almindeligt plast. Derudover er det, hvad man kalder en japanermodel (eller japansk mandolin), som især er god til orientalsk inspireret mad.

Derfor skal du vælge et Bron-Coucke Mandolin 65 mm Japanermodel

Hvis du leder efter et enkelt mandolinjern med en lidt anderledes opbygning, så kan du sagtens vælge at investere i denne variant fra mærket Bron-Coucke. Produktet er fremstillet af melamin og er især velegnet til orientalsk inspireret mad, da den er ideel til fennikel, hvidkål, løg o.l. Produktet kan både skære frugt og grønt i skiver eller stænger – alt efter hvad du selv føler for.

Modellen er desuden meget enkel i sin opbygning og fylder ikke alverden, hvorfor den er ideel til dig, der gerne vil have et simpelt mandolinjern, som nemt kan opbevares, uden at det fylder for meget i skabet eller i skuffen. 

Produktet leveres med skær i bredderne 1, 2 og 3 mm. Og ud over at være ideel til brug på grøntsager og frugt, så kan lige netop denne variant også fint klare skæring af hårde oste. Du kan altså benytte modellen til flere formål.

Produktdetaljer

 • Højde: 3 mm
 • Længde: 31,5 mm
 • Bredde: 11 mm
 • Antal snit: 3 stk
 • Materiale: Melamin
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremstillet af melamin frem for almindeligt plast
 • plus-circle.svg Ideel til brug i forbindelse med orientalsk inspireret mad eller hårde oste
 • plus-circle.svg Leveres med tre skær i bredderne 1, 2 og 3 mm

Det mener vores produkteksperter

Dette mandolinjern har en yderst enkel opbygning, der dog stadig er i høj kvalitet. Produktet er derfor ideelt til dig, der ikke vil gå på kompromis med design og kvalitet, selvom du gerne vil have et billigt mandolinjern med en enkel opbygning. Modellen har bl.a. et ergonomisk håndtag og kan tåle opvaskemaskine.

Derfor skal du vælge et Microplane Gourmet mandolinjern

Hvis du er på jagt efter et mandolinjern med et solid opbygning, der sikrer en god sikkerhed ved brug, så skal du se nærmere på denne variant fra mærket Microplane. Produktet kommer fra deres Gourmet serie og er udstyret med et soft grib håndtag, der endda også er ergonomisk. Du kan således være 100 procent sikker på, at du altid vil have fuld kontrol over dit redskab og risikoen for ulykker er således minimal. Det hjælper endda også, at du ikke får overanstrengt hånden og håndleddet ved brug.

Ud over et soft grip håndtag til at holde godt styr på mandolinjernet, så er produktet også udviklet med skridsikre gummifødder. Disse sørger for, at produktet står fast på bordet og derved ikke smutter uhensigtsmæssigt. Jernet snitter skiver med en tykkelse på 2 mm på alle råvarer, så du kan være sikker på at få lige stykker, uanset hvad du skal have skåret.

Skærene virker efter hensigten, da de er fremstillet af fotoætset stål. Dette er med til at bevare både smag og aroma i madvarerne. De skarpe skær, som ikke er i risiko for at blive sløve, skærer alle råvarer optimalt frem for at rive eller flå i dem, selv i hårde råvarer som kartofler og rodfrugter, hvilket sikrer ideelle resultater. Som en ekstra bonus kan mandolinjernet tåle at komme i opvaskemaskinen, hvilket også gør rengøringen let som en leg. 

Produktdetaljer

 • Antal snit: 1 stk
 • Snit interval: 2 mm
 • Farve: Stål og sort
 • Materiale: Rustfrit stål
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Udviklet med et ergonomisk soft grip håndtag
 • plus-circle.svg Nem rengøring, da produktet tåler at komme i opvaskemaskinen
 • plus-circle.svg Enkel opbygning, der sikrer præcise snit på ingen tid

Et godt mandolinjern med mange snit

OXO Good Grips Chef's Mandolinjern 2.0

Det mener vores produkteksperter

Ved at investere i dette mandolinjern kan du være sikker på, at du kan tilberede alle madvarer efter ønske, da denne model kan indstilles til hele 21 forskellige snit. Derudover er tykkelsesindstillingerne i intervaller af 0,5 mm, så du kan få lige den tykkelse du ønsker. Produktet har desuden et non-slip håndtag.

Derfor skal du vælge et OXO Good Grips Chef’s Mandolinjern 2.0

Vil du gerne investere i et mandolinjern med en lang række indstillingsmuligheder og snit typer? I så fald kan du med fordel kaste blikket på dette produkt fra OXO. Modellen kan nemlig lave op til 21 forskellige snit og da klingernes udformning varerier mellem lige, bølgede, julienne- og pommesfrites klinger, så kan du altså skære madvarerne i flere forskellige former.

Du har også mulighed for at indstille tykkelsen på dit mandolinjern. Denne kan indstilles i tykkelser med 0,5 mm i interval. Der er altså god mulighed for at gøre hver madvare så tyk som du ønsker. Produktet er desuden brugervenligt og du kan f.eks. se den valgte indstilling i indikatorvinduet, så du ikke får lavet “fejl”, mens du kokkererer.

Dette mandolinjern har en funktionel opbygning, der gør det nemt at benytte produktet. Derudover er den udviklet med et særligt blødt non-slip håndtag, der sikrer, at du har et godt tag på produktet ved brug. På den måde risikerer du ikke, at mandolinjernet pludselig smutter, mens du står og benytter det.

Produktdetaljer

 • Antal snit: 21 stk
 • Snit interval: 0,5 mm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Farve: Sort
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 21 forskellige snit – og formen på klingerne varierer
 • plus-circle.svg Mulighed for at indstille tykkelsen i intervaller på 0,5 mm
 • plus-circle.svg Udviklet med non-slip og blødt håndtag, så du har fuld kontrol

Sådan vælger du det bedste mandolinjern

Selvom det ikke er den mest indviklede eller livsnødvendige investering, så kan det stadig være rart at finde frem til det rette mandolinjern fra starten af. Det slår da i hvert fald at investere i tre modeller før du finder et, der passer til dine behov. I dette afsnit kan læse om de tre overvejelser du med fordel kan gøre dig før du begiver dig på jagt efter et mandolinjern.

 • Hvor ofte regner du med at benytte mandolinjernet?
 • Hvilken størrelse mandolinjern vil du gerne have?
 • Ønsker du et manuelt eller elektrisk mandolinjern?
 • Hvilken pris er du komfortabel med at betale?
 • Har du brug for noget særligt tilbehør?

Hvor ofte regner du med at benytte mandolinjernet?

Du kan med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvor ofte du regner med at benytte dit nye mandolinjern. For hvis du benytter det nærmest hver dag (eller regner med at skulle gøre det), så kan du godt investere i en lidt mere fancy model med flere funktioner, så du har noget at vælge mellem. Derudover vil du få fuld valuta for pengene, når du benytter det ofte.

Er du derimod på jagt efter et mandolinjern fordi du bare gerne vil have muligheden for at benytte det en gang imellem, så behøver du ikke nødvendigvis at investere i en fancy model. Der kan en variant med en simpel opbygning til billige penge i stedet være det rette valg, da du så ikke vil blive helt så ærgerlig over købet, selv hvis du ikke får benyttet det nok.

Hvilken størrelse mandolinjern vil du gerne have?

Der findes både små og store mandolinjern på markedet. Du kan derfor godt gøre dig nogle tanker om, hvorvidt du ønsker dig en mindre model, som blot kan betjenes med én hånd, eller om du ønsker dig et større produkt, der giver mulighed for flere indstillinger – f.eks. en justering af skivernes tykkelse eller bredde, at det kan hæves op og ned o.l.

Det lille håndholdte mandolinjern er ideelt, hvis du gerne vil spare på pladsen i hjemmet eller ikke regner med at benytte produktet helt så ofte. Skal du derimod benytte mandolinjernet til daglig, så kan det være pengene værd at investere i en lidt større model, så du har et godt tag på produktet og kan benytte flere indstillinger.

Ønsker du et manuelt eller elektrisk mandolinjern?

De fleste mandolinjern bliver produceret som manuelle modeller, hvor du selv skal rykke madvaren for, at den bliver skåret. Der findes dog også elektriske varianter, som du med fordel kan overveje at investere i, hvis du gerne vil gøre hele processen endnu lettere for dig selv. Det er dog begrænset, præcis hvor godt disse virker og så kan de godt koste lidt mere end et manuelt mandolinjern. Der er desværre ingen elektriske mandolinjern, der har klaret sig godt nok i diverse test til, at vi har en model med på denne liste.

Hvilken pris er du komfortabel med at betale?

Det er altid oplagt at gøre sig nogle overvejelser over, hvilket budget man gerne skal holde sig inden for. Er budgettet stramt derhjemme i forvejen, så er det trods alt ikke sikkert, at du vil prioritere et mandolinjern til +600 kroner. I stedet kan du gå efter en lidt billigere model og slippe med et par hundrede kroner.

Du er dog nødt til at tænke dine forventninger til produktet ind i overvejelsen af dit budget. Det nytter trods alt intet, at du regner med at få et multifunktionelt produkt, der har mange indstillingsmuligheder og en masse smarte egenskaber til ingen penge. Du skal dog heller ikke tro, at du skal give flere hundrede kroner for et mandolinjern for at få fingrene i det bedste produkt.

Hvis du er i tvivl om, hvad du kan forvente af dit mandolinjern i forhold til prisen, så kan du jo tage lidt inspiration i den ovenstående mandolinjern test. Her finder du nemlig eksempler på gode mandolinjern i flere prisklasser, der dog alle fungerer optimalt.

Har du brug for noget særligt tilbehør?

For at kunne beslutte dig angående prislejet for købet af et mandolinjern, så kan det sagtens tænkes, at du skal gøre dig nogle overvejelser om produktets medfølgende tilbehør. Dette er nemlig en måde at få de funktioner, som du ønsker at have til rådighed.

Skær

Når det kommer til valget af skær, har du jo nok allerede en ide om, hvilke typer skær du kommer til at benytte. Der er trods alt en grund til, at du overhoved overvejer at investere i et mandolinjern. Du kan altid gå efter en model med få skær for lige at se produktet an, og derefter investere i de varianter, som du føler, at du har brug for. Men du kan selvfølgelig også investere i en model med mange skær fra start. Dette kunne også være en model, der giver mulighed for at justere diverse skær i størrelsen, så du kan vælge flere tykkelser o.l.

Non-slip håndtag

Uanset om du er på jagt efter en billig, dyr, lille, stor etc. model, så kan du sagtens prioritere en variant med et non-slip håndtag. Dette sikrer nemlig, at du har et godt greb, når du arbejder med dit mandolinjern, så det ikke pludselig smutter. Dette kan således resultere i en større sikkerhed under tilberedningen.

Skridsikre fødder

En anden måde at sikre en bedre sikkerhed, når du benytter dit mandolinjern er at investere i en model med skridsikre fødder. Disse sikrer nemlig, at produktet står fast og ikke rykker rundt under arbejdet. Samtidig gør det, at du ikke nødvendigvis skal stå og holde imod på mandolinjernet, når du står og skærer / snitter frugt og grønt.

Opbevaring til skær

Nogle modeller har en integreret opbevaring til de resterende skær, der ikke er i brug, mens andre har en ekstern beholder, pose e.l. til dem. Du kan naturligvis godt være kreativ og finde din egen type opbevaring til skærene, men det kan være en fordel at gå efter en model med integreret beholder, da du i så fald altid ved, hvor du har gjort af skærene – og så kommer til ikke pludselig til at forlægge dem.

Holder til råvarer

En af årsagerne til, at folk kommer til skade, når de benytter et mandolinjern er, at de får skåret råvaren for langt ned, så fingrene pludselig kommer alt for tæt på skærene. Dette kan medføre en del knubs på fingre og knoer, hvis ikke man passer lidt på. Af den grund kan det være smart at investere i et produkt, der indeholder en decideret holder til råvarerne (eller selv købe en sådan gadget efterfølgende). Med en sådan holder sætter du blot råvaren i spænd og holder således på holderen frem for råvaren, når du skærer den på mandolinjernet. På denne måde får du også mere ud af råvaren, da du kan skære den en del længere ned.

Du kan naturligvis også gå efter en model med en indbygget beholder, hvor råvaren i stedet presses ned på skærene. På den måde er dine fingre aldrig i nærheden af skærene – og dermed ikke i risiko for at blive snittet.

Derfor skal du vælge et produkt fra denne mandolinjern test

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får et ideelt mandolinjern bestilt hjem, så kan du med fordel vælge en af de ovenstående modeller i denne mandolinjern test. Det skyldes, at de udvalgte modeller på vores liste alle har scoret gode resultater i diverse test og hos forbrugerne.

I testen har vi fundet frem til forskellige produkter, der har hver deres gode egenskaber, samt adskiller sig på opbygning og prisklasse. Du kan derfor stole på, at disse modeller vil leve op til dine forventninger. Dette gælder uanset om du vælger en billig eller dyrere model – eller om du leder efter et produkt med mange snit muligheder eller ej.

Din produktekspert

Amanda Lee Edelstein

Author