TEST: Marshall Højtalere

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

I denne test sammenligner vi fem populære højttalere fra Marshall, så du kan blive klogere på fordele og ulemper, hvis du overvejer at investere i en ny højttaler.
Marshall er kendt for deres højttalere i ikonisk retro design, og de vil passe ind i de fleste hjem, men vi tester selvfølgelig også tekniske features, lydkvalitet og brugervenlighed.

Ægteskabelige skænderier om nødvendigheden af store højttalere er nærmest en klassiker, men der er ingen grund til at ødelægge den gode stemning, når man i stedet kan vælge en højttaler fra Marshall. Hvis du hverken vil gå på kompromis med fantastisk lyd eller stilrent design, er det nemlig oplagt at vælge en højtaler fra Marshall.

Marshall producerede oprindeligt guitarforstærkere, men i de seneste par år er de især blevet kendt for deres højttalere og hovedtelefoner. Udtrykket ligner dog stadig de klassiske marshall forstærkere, og dem er der mange, der gladeligt vil have stående derhjemme.

Marshall producerer højttalere i mange forskellige størrelser og prisklasser, så der er en model, der passer til de fleste. I vores test kan du få et indtryk af fem af de populære Marshall højttalere, og du kan få det fulde overblik over deres features i vores købsguide og sammenligningstabel.

Marshall Acton 2

Bedste Marshall højtaler

Fordele
 • pros-icon.svg Harmonisk lydoplevelse
 • pros-icon.svg Stor lyd i forholdsvis lille højttaler
 • pros-icon.svg Lydstyrken er markeret med rødt lys rundt om knappen, så det er nemt at justere lyden selv i mørke

Detaljeret gennemgang

Førstepladsen i vores test går til Marshall Acton 2.0 Det er en af Marshalls mindre højttalere, men det skal man ikke lade sig narre af. Det er nemlig noget nær den perfekte højtaler, hvis man er på udkig efter en kompakt model med rigtig god lyd – og det er netop kombinationen af det kompakte design og lydkvaliteten, der gør Marshall Acton til testens vinder. 

Marshall Acton styres via bluetooth, og man kan bruge den tilhørende app, når man skal spille musik og lige vil indstille lyden lidt. På denne måde har man altid en fjernbetjening lige ved hånden.

Der er dog også fysiske knapper, som man bla. kan bruge til at indstille volumen og hvor dyb bas, man ønsker. 

Marshall Acton har tre dedikerede klasse-D forstærkere, to tweeters og en subwoofer, så den kommer ikke til kort, når du skruer op for musikken.

Fordele
 • pros-icon.svg Højtaleren vejer kun 700 g
 • pros-icon.svg Godt batteri med hele 20 timers spilletid, så der er ingen grund til at holde sig nær en stikkontakt
 • pros-icon.svg Robust og kompakt

Detaljeret gennemgang

Vi vurderer, at den bedste Marshall højttaler til prisen er Marshall Emberton. Dette er en transportabel højtaler, så du kan have god lyd med trådløs forbindelse, uanset hvor du er.
Emberton bruger True Stereophonic, der er Marshalls særlige multiretningsbestemte lyd. Det betyder, at man får super lyd hele vejen rundt om højttaleren, så den bliver hurtigt til festens midtpunkt.

Marshall lover endda, at Emberton-modellen kan tåle at være under en meter dybt vand i 30 minutter, så du kan roligt stille den i fugtigt græs eller have den med på stranden.
Marshall Emberton er en bluetooth højttaler, som kan forbindes til din telefon og musikken styres via en mulitretningsbestemt kontrolknap. Højtaleren er meget nem at betjene, så der er ingen problemer med at styre musikken, selvom man er på farten.

Marshall Woburn 2 BT

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Klar og nuanceret lyd
 • pros-icon.svg Særligt god til rock og pop, men al musik lyder godt på Marshall Woburn
 • pros-icon.svg Nem at sætte op og nem at betjene
 • pros-icon.svg Bluetooth, behøver ikke kabler

Detaljeret gennemgang

Hvis du vil have virkelig god lydkvalitet, og du ikke har noget imod, at din højtaler fylder lidt, skal du vælge Marshall Woburn 2.

Marshall Woburn 2 er den største højttaler, vi har testet, men det kan også høres på lyden – den har simpelthen fantastisk lyd. Højtaleren har i modsætning til de andre modeller to bass-enheder i stedet for en. Så hvis du er glad for god bass og rock, er dette højtaleren for dig.

Man kan tilpasse lyden på to bas/treble-knapper på selve højtaleren eller via den tilhørende app, som har equalizer. Marshall Woburn har selvfølgelig også indbygget bluetooth.

Man kan uden problemer spille højt på sin Marshall Woburn uden at det går ud over lydkvaliteten, så det er nærmest som om, der bliver spillet koncerter hjemme i stuen.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg God lyd og masser af power på trods af kompakt størrelse
 • pros-icon.svg Mange smarte indbyggede features

Detaljeret gennemgang

Marshall Stanmore ii er en højttaler, der er god til dig, der ikke kun vil have solid lyd, men også ønsker det bedste inden for moderne teknologi.

Marshall Stanmore højtaler har nemlig ikke kun den nyeste bluetooth – højttaleren har også indbygget wi-fi, Chromecast og er kompatibel med Spotify Connect, så du kan streame musik uden at dræne din smartphone for strøm.

Hvis du har flere højttalere med indbygget Chromecast, kan du endda lave et trådløst musiksystem til hele hjemmet.

Ligesom de øvrige Marshall højtalere, kan Marshall Stanmore højttaler forbindes med en app, så du kan styre lyden via din smartphone. Men Marshall Stanmore har derudover også indbygget Google Assistant-stemmestyring på dansk, så du kan justere lydniveauet og andre grundlæggende funktioner helt uden at løfte en finger.

Det er altså Marshall Stanmore højttaler du skal vælge, hvis du udover god lyd også går op i moderne teknik.

Marshall Kilburn 2 højtaler

Bedste transportable

Fordele
 • pros-icon.svg Alsidig transportabel højttaler, der også fungere godt som højttaler til en computer
 • pros-icon.svg Indbygget batteri
 • pros-icon.svg Bluetooth højttaler som kan parres til to enheder samtidig

Detaljeret gennemgang

Marshall Kilburn 2 er en af Marshalls transportable modeller. Den har indbygget batteri og mere end tyve timers batteritid, så du kan sagtens lytte til din yndlingsmusik på tur, uden at løbe tør for strøm midt i din yndlingssang.

Ligesom Marshalls andre modeller, er Marshall Kilburn kendetegnet ved et lækkert retrodesign, der giver associationer til klassiske guitarforstærkere og klassisk rock. Marshall Kilburn er desuden designet med en smart strop i læder, der gør den nem at transportere.

Marshall Kilburn har indbygget bluetooth, og højttaleren kan parres med to enheder samtidig, så der kan sagtens være flere, der skiftes om at være festens dj.

Man kan både justere lyden via knapper og via Marshalls app, og selvom højttalerne er lille og kompakt, er der overraskende god bas og diskant. Man når dog ikke helt op på samme niveau, som hos nogle af de større Marshall højtalere, men det kan heller ikke forventes af en så lille højtaler.

Guide

Sådan vælger du den rette Marshall højtaler

Hvis du har besluttet dig for, at din nye højttaler skal være fra Marshall, skal du bare vælge, hvilken model, der passer bedst til dit behov.

Alle Marshalls højtalere udmærker sig ved deres gode lyd og særlige design inspireret af guitarforstærkere. Når du skal vælge, hvilken Marshall højttaler du skal investere i, kommer det derfor først og fremmest an på, hvad du skal bruge den til.

Fleksibilitet

Skal den have en fast plads i stuen, eller er det vigtigt for dig, at den kan flyttes med rundt?

Er det vigtigt for dig, at din højttaler kan spille meget højt, eller skal den stå i et mindre rum, hvor der skal skrues knap så højt op for lyden?

Uanset hvad dit behov er, findes der en Marshall højttaler, som kan imødekomme det – så det handler bare om at finde ud af, hvilke egenskaber der er vigtigst for dig.

Features

Man behøver ikke at være særligt tech savvy for at betjene nogle af Marshalls højttalere, da de alle er meget intuitive at bruge og nemme at gå til. Så længe du har en smartphone til at tilknytte via bluetooth eller jackstik, behøver du ikke andet for at komme igang.

Nogle af højtalerne kan udelukkende bruges via bluetooth forbindelse og komme uden aux-indgang. Hvis du gerne vil tilslutte højttalerne til et stereoanlæg, skal du lige være opmærksom på dette.

Nogle modeller kommer med indbygget wi-fi, Chrome cast og Google assistant og kan betjenes via en app på din smartphone. Dette er super smart og gør at du kan opsætte et helt lydsystem i stuen. Men hvis du blot ønsker at bruge din højtaler til at spille musik fra dit tilkoblede stereoanlæg er det ‘unødvendige’ features.

Nogle af Marshall højtalerne er transportable. Det betyder selvfølgelig at de er lidt mindre men det er ikke desto mindre smart, hvis man gerne vil tage højtaleren med ud i haven, i parken eller på stranden.

Størrelse og lydkvalitet

Selvom alle Marshalls højtalere producerer fantastisk lyd, så er der nogle af de større modeller, der leverer en tand mere. Hvis du stiller store krav til lydoplevelsen er det måske værd at vælge en af de store modeller, der giver den gas med bassen.

Designmæssigt er alle Marshall højtalere virkelig flotte, så de kan sagtens tåle en prominent plads i stuen uden det bliver for meget med de store modeller.

FAQ

Hvilken Marshall højttaler er bedst i test?

Den bedste Marshall højtaler i test er Marshall Acton 2.0. Den udmærker sig ved sin gode lyd på trods af den kompakte størrelse. Læs mere om Marshall Acton øverst i artiklen.

Kan man afspille trådløst fra en Marshall højttaler?

Ja, alle Marshalls højttalere har indbygget bluetooth. Der medfølger dog også et kabel, så man kan tilslutte telefonen direkte, hvis forbindelsen svigter.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×