Massageapparet Test: 9 bedste massageapparater

Af Miklas Kroager BAdge
Miklas Kroager

Miklas er ansvarlig for den tekniske drift og optimering af Bedsteitest.dk. Læs mere

Conzept Massageapparat 7
Bedste til nakke og skuldre

Conzept Massageapparat

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kender du det, du har haft en lang dag hvor du har siddet i en mærkelig og på alle måder forkert stilling, og nu hvor det er aften (og i øvrigt for sent til at last-minute booke en massør) kunne du virkelig godt bruge en afspænding af dine ømme og stive muskler? Det er her, at en hjemmemassage kommer ind i billedet – og det er i denne artikel, at vi hjælper dig med at finde det bedste massageapparat til formålet!

I denne massageapparat test gennemgår vi 9 af de bedste massageapparater, du kan købe lige nu, og vi guider dig så du ved, hvilke features dit massageapparat skal have for at kunne opfylde dine personlige behov. Derudover vi fortæller dig om forskellen på massagepistolens pulserende tappe-massage og massagepudens roterende bevægelser. Sidst men ikke mindst, kommer vi med et par gode råd til, hvordan du skal bruge dit massageapparat, så du altid er sikret den bedste massage!

Beurer MG 100

Bedste massageapparat i test

Fordele
 • pros-icon.svg Infrarødt massageapparat med en god afspændende effekt uanset programindstilling
 • pros-icon.svg Lækkert og stilet design i sandblæst aluminium
 • pros-icon.svg Brugervenligt greb med skridsikre håndtag – brug det ubesværet alene eller få din partner eller ven til at give dig en omgang massage
 • pros-icon.svg 2 forskellige massagehoveder medfølger
 • pros-icon.svg Giver en effektiv ‘tappende’ percussionsmassage
 • pros-icon.svg Kan bruges til hele kroppen

Detaljeret gennemgang

Få den perfekte massage med dette super smarte massageapparat fra Beurer! Hvad enten afslappende eller dybdegående – med 4 massageprogrammer og 5 forskellige hastigheder, byder dette apparat på alt, hvad en god massage skal bestå af.

Derfor skal du vælge Beurer MG100

Befri dig selv for ømme og stive muskler med dette ret så fantastiske shiatsu massageapparat fra tyske Beurer. Det er et håndholdt massageapparat, som giver hele kroppen – fra top til tå –  en massage, der effektivt øger blodcirkulationen mens det lindrer dine smerter med en dejligt afslappende effekt. Grundet apparatets længde, tyngde og form, er det desuden ekstra nemt at massere ryg- og nakkeområder, som normalt kan være svære at nå selv selv. Derudover kan det indstilles så det nænsomt masserer på lavfrekvente impulser, og det kan sættes op, så du kan få en dyb og kraftig massage, der effektivt blødgør alle spændte muskelgrupper. Hastigheder og massageprogrammer styres på apparatets overflade så du nemt kan tilpasse massagen mens du er i gang. Det er altså svært at overgå vinderen af denne massageapparat test, som bare er et virkeligt godt massageapparat, og en super stimulator til alle former for muskelspændinger.

Beurer MG 55

Bedste til ben og skuldre

Fordele
 • pros-icon.svg God til at lindre ømhed og muskelsmerter i lår- og lægmuskler
 • pros-icon.svg Giver en stærk og dyb massage
 • pros-icon.svg 3 forskellige udskiftelige massagehoveder medfølger
 • pros-icon.svg Ergonomisk non-slip håndtag – ekstra nem og behagelig at anvende
 • pros-icon.svg Bestem selv om du vil massere med eller uden infrarød varme
 • pros-icon.svg Støjsvagt apparat – brug det uden at forstyrre partner, roomie eller familiemedlemmer

Detaljeret gennemgang

På en flot 2.plads kommer her endnu et Beurer massageapparat, denne gang i form af MG 55 modellen, som med en effektiv infrarød massage kan give dig en seriøs behandling, der virkelig kan mærkes! 

Derfor skal du vælge Beurer MG55

Skip en tur hos massøren og få lindret dine smerter med et af markedets bedste massageapparater. Med dette håndholdte apparat får du nem adgang til en aldeles effektiv og dybdegående massage uden indviklede indstillinger. Her har vi nemlig fat i et super enkelt massageapparat, der er nemt at komme i gang med og som hurtigt vil øge blodcirkulationen og lindre alle slags ømme muskler. Apparatet er i øvrigt formet, så det hviler godt – og helt uden at tynge – på områder, der kan være svære at komme til. Derfor vil det være særligt effektivt til typer, som døjer med smerter i skulderparti, øvre ryg og ben.

Flowlife Flowpillow Heat

Bedste til restitutionsmassage

Fordele
 • pros-icon.svg Infrarød varme som hurtigt når optimal temperatur
 • pros-icon.svg Pudens 2 massagehoveder kan indstilles så de roterer i forskellige retninger
 • pros-icon.svg Særligt god til lænd og ømme muskler i underbenene
 • pros-icon.svg Dette er en støjsvag model – hyg dig uforstyrret foran TV’et eller med en god bog mens du lader puden gøre sit arbejde
 • pros-icon.svg Puden er designet med et elastikbånd så den nemt kan spændes fast til et ryglæn eller en større pude
 • pros-icon.svg Holder omkring 1,5 time på en fuld opladning – det er en ret lang omgang massage du her kan få

Detaljeret gennemgang

Folkene bag Flowlife har i samarbejde med atleter, fysioterapeuter og massører skabt dette trådløse og alsidige massageapparat (som faktisk er en pude), så du for alvor kan få lindret ømme og spændte muskler uden at skulle spendere på en professionel massage.

Derfor skal du vælge Flowlife Flowpillow Heat

Med dette Flowlife Heat design er du sikret shiatsu massage i topklasse, og du får det sågar med hele 3 forskellige hastighedsniveauer. Skal du have lindret dine ømme muskler efter træningen, løbeturen eller bare efter en lang dag på kontoret, så kommer dette svenske massageapparat dig til undsætning! Det er et virkeligt godt massageapparat, som vil befri dig for smerter samtidigt med, at det øger blodcirkulationen så dine muskler restitueres hurtigere. Alt i alt et super lækkert og brugervenligt apparat, der med sine funktioner og præstationer absolut er prisen værd! 

Beurer MG 147

Bedste til nakken

Fordele
 • pros-icon.svg Massageapparat med infrarød varme der hurtigt vil lindre smerter og ømme muskler
 • pros-icon.svg Betræk i åndbart materiale som er aftageligt og vaskbart
 • pros-icon.svg Massagehovederne i denne pude kan indstilles til at rotere både med- og mod urets retning
 • pros-icon.svg Brugervenlig – fjernbetjeningens menu er simpel og ligetil
 • pros-icon.svg Autosluk efter 15 minutter – så risikerer du ikke at få for meget

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter et massageapparat, hvor du bare kan læne dig tilbage og nyde i fulde drag med minimal anstrengelse, så er det muligvis denne MG 147 pude, du skal på jagt efter. Massageapparatet her er nemlig velsignet med en fjernbetjening, så du bare kan blive liggende mens du skifter indstillinger – yes!

Derfor skal du vælge Beurer MG 147

Døjer du særligt med ømme og spændte muskler i nakke og skuldre, er dette Beurer massageapparat måske lige noget for dig! Her har vi fat i endnu et fantastisk godt shiatsu massageapparat, der kan give en kraftig og mere dybdegående massage lige såvel som en lækker og afslappende behandling, der virkelig kan løsne op!

Puden her er desuden udstyret med et elastikbånd, så du kan spænde den fast, hvor det passer dig. Derudover vil de roterende bevægelser og varmefunktionen i dette geniale ‘pudeapparat’ sørge for, at din blodcirkulation øges uanset hvilken type massage du har sat indstillingerne på. 

Flowlife Flowgun Go!

Bedste til at afspænde

Fordele
 • pros-icon.svg Denne massage gun er trådløs
 • pros-icon.svg Smart opbevaringstaske med plads til alle dele medfølger
 • pros-icon.svg Hele 6 forskellige massagehoveder medfølger – her få du en massage gun med mange muligheder!
 • pros-icon.svg Op til 8 timers batteritid på en fuld opladning – holdbarhed der vil noget!
 • pros-icon.svg Virkelig nem at bruge!
 • pros-icon.svg Også god til ømme fødder

Detaljeret gennemgang

Første massage gun på listen! Her kommer et massageapparat, der faktisk godt kan give en professionel massør en smule baghjul. Du kan både lindre smerter og få sat skub i blodcirkulationen med denne flotte massage gun, som vil være en super god hjemmeterapeut til alle sportsaktive typer. 

Derfor skal du vælge Flowlife Flowgun Go!

Alle elsker denne massage gun fra vores venner i det svenske, og det er der selvfølgelig mange gode grunde til. Her får du en massagepistol, der er mindst lige så effektiv som den er flot at se på! Start langsomt ud med lav hastighed og få en lækker og let afspænding eller skru op for hastigheden og få en stærk og mere dybdegående massage. Uanset hvilken hastighed og type massage du vælger, så er denne massagepistol imponerende nem at betjene, og i modsætning til mange andre massageapparater, får du med denne smarte sag rig mulighed for at nå rundt til alle kroppens muskelgrupper. 

MikaMax Muscle Massager Gun

Bedste alsidige massageapparat

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Trådløs
 • pros-icon.svg Holder i 3 timer på en fuld opladning
 • pros-icon.svg Ergonomisk greb og let i vægt – nem at betjene
 • pros-icon.svg Denne massage gun er produceret i BPA-frit materiale – lækker detalje
 • pros-icon.svg Fantastisk til prisen – kan erhverves uden at vælte budgettet

Detaljeret gennemgang

Stærk og kraftfuld, eller bare en let og behagelig massage? Med denne super alsidige massage gun fra MikaMax har du hele spektret af styrker lige ved hånden.

Med 6 hastighedsniveauer og 4 forskellige mundstykker er du med denne massage gun garanteret en effektiv og målrettet massage når som helst du har brug for det.

Derfor skal du vælge MikaMax Muscle Massager Gun

Uanset hvor på kroppen du har brug for at lindre muskelsmerter, vil denne Muscle Massager Gun fra MikaMax redde din dag! Pistolens 4 forskellige mundstykker er nemme at udskifte og garanterer dig hver især en grundig og ordentlig massage – også selvom du har mange spændinger rundt omkring! Massagepistolens forskellige hastigheder justeres desuden med et enkelt klik på bagsiden af pistolhovedet, hvor en lysende indikator samtidigt vil vise dig, hvilken hastighed du er på. Denne MikaMax model er i det hele taget en uundværlig massage partner til aktive typer, som holder af intens træning og har brug for at have et effektivt massageapparat inden for rækkevidde.

Conzept Massageapparat

Bedste til nakke og skuldre

Conzept Massageapparat
Fordele
 • pros-icon.svg Dette massageapparat kan du lægge omkring nakke og skuldre
 • pros-icon.svg God til prisen – vælter ikke budgettet
 • pros-icon.svg Super nemt at bruge
 • pros-icon.svg Også god til lænden!

Detaljeret gennemgang

Spændinger i nakken eller bare en god omgang selvforkælelse? Med dette shiatsu massageapparat fra Conzept kan du både lindre smerter og få den ultimative afslappende følelse af afspænding og velvære.

Derfor skal du vælge Conzept Massageapparat

Du skal vælge dette shiatsu apparat fra Conzept, hvis du døjer særligt med spændinger i nakke og skuldre. Apparatet her er den perfekte hjemmeterapeut efter en lang dag på kontoret eller foran rattet, og vil altså være en lækker behandling til alle spændte skuldre og nakkemuskler.

Apparatets 12 forskellige hastigheder og infrarøde varme gør det desuden super nemt for alle smertetærskler at få den tilpasse behandling. Er du i øvrigt lidt kreativ med vinklerne kan du bruge dette apparat de fleste steder på kroppen.

Tunturi Massage Gun

Bedste massagepistol med længste batteritid

Fordele
 • pros-icon.svg Smart LED-touchskærm gør det nemt at skifte indstillinger
 • pros-icon.svg Stimulerer blodcirkulationen bedre end de fleste!
 • pros-icon.svg Støjsvag med kun 60 db
 • pros-icon.svg Kompakt bærbart etui medfølger – så kan du nemt have udstyret med dig
 • pros-icon.svg Har udover 3 programindstillinger også en manuel tilstand
 • pros-icon.svg Ekstra lang batteritid

Detaljeret gennemgang

Varm dine muskler op før træning og afspænd dem efterfølgende med denne Tunturi super-gun! Med hele 20 forskellige hastighedsindstillinger byder dette massageapparat på alle typer af behandlinger uanset hvor og hvornår du har brug for det. 

Derfor skal du vælge Tunturi Massage Gun

Yndet af professionelle og i det hele taget bare en super god og alsidig massage gun – denne Tunturi model spænder bredt, og er lige effektiv i alle programmer og hastigheder, hvad enten langsomme eller ultra-hurtige. Dine muskler vil således restitueres effektivt og din krop vil afspændes på bedste vis med denne fikse fætter, som ovenikøbet er udstyret med et virkeligt godt og brugervenligt greb. Med en batteritid på mellem 5 og 11 timer (alt afhængigt af hvilken indstilling du bruger) overhaler denne model desuden alle sine masserende modstykker, og er derfor en ener på markedet for massagepistoler. 

Beurer FM 90

Bedste til fødder

Fordele
 • pros-icon.svg Du kan vælge mellem shiatsu- og kompressionsmassage – og en kombination af disse!
 • pros-icon.svg God til at øge blodomløbet i fødderne og mindske hævelser
 • pros-icon.svg Sæt varmen til for ekstra effektiv lindring af smerter
 • pros-icon.svg Stimulerer reflekszonerne under dine fødder
 • pros-icon.svg Kan bruges med eller uden sokker
 • pros-icon.svg Foret i maskinen er aftageligt og vaskbart

Detaljeret gennemgang

Nu er det slut med hævede og ømme fusser, for med denne laban af et fodmassageapparat kan hele familien få en super lækker og ikke mindst effektiv omgang fodterapi hjemme foran TV’et.

Derfor skal du vælge Beurer FM 90

Tyske Beurer har her skabt et fodmassageapparat, der giver både giver wellness vibes og superb smertelindring til alle slags fødder og de fleste fodstørrelser (til størrelse 45). Denne maskine vil desuden være fuldstændig genial til at vække liv i trætte fødder, som har en tendens til at være kolde og blege. Apparatet er derudover designet med 3 forskellige programmer og hastighedsindstillinger, der byder på alt fra den blideste cirkulerende fodmassage til den helt store omgang af hård ‘pres og klem’ terapi. Den store gevinst ved dette apparat er dets luftkompressions-program, som er et fedt alternativ til den efterhånden mere almindelige shiatsumassage. Denne hjelm-lignende maskine er således en solid garanti for en fantastisk lækker fodbehandling, som kan tilfredsstille fusserne på selv den mest kræsne forbruger.

Guide

Sådan vælger du det bedste massageapparat

Er du på jagt efter et massageapparat, der kan give dig en afslappende behandling et par gange om ugen når du skal forkæle dig selv? Eller træner du jævnligt og intenst og har brug for et massageapparat med infrarød varme, der virkelig kan massere i dybden? Overvejelser som disse har betydning for, hvilken type massageapparat du skal kigge efter. Ligeledes skal du overveje, hvilke områder på kroppen som du har brug for at få masseret. I denne sammenhæng, og især hvis dine smerter er lidt mere avancerede, anbefaler vi dig, at du får vejledning af en læge eller fysioterapeut. På den måde kan du få helt styr på, hvilke muskelgrupper dine smerter er koncentrerede omkring, og du kan undgå at kaste penge efter et ‘forkert’ apparat.

Og så er der naturligvis dit budget; hvor meget du vil spendere på dit massageapparat.

Heldigvis findes der mange gode massageapparater på markedet til alle behov og til ethvert budget, det er bare med at vælge det, som passer bedst til dig.

Vi gennemgår i det følgende nogle forskellige emner og spørgsmål som du kan have med i dine overvejelser, og som forhåbentlig kan hjælpe dig med at afklare, hvilken type massageapparat du skal på jagt efter.

Massage gun, pude eller almindeligt håndholdt apparat?

Er der tale om større muskelgrupper, og steder der kan være svære at komme til, vil en massage gun eller et håndholdt apparat være et oplagt valg. Disse apparater er noget mere fleksible end en massagepude, idet de giver dig mulighed for at nå rundt til alle områder på kroppen. Ligeledes vil de kunne give en noget mere fokuseret og ofte også mere dyb og intens form for massage.

En massagepude vil til gengæld være god, hvis det er nakke, skuldre og ryg, der er dine smerteområder. Du kan nemlig lade puden hvile på disse områder mens den massérer – eksempelvis ved at du spænder den fast på et ryglæn og på den måde læner dig op af det. Skulle du døje med dine lægmuskler vil en massagepude også her være super, da du nemt kan lægge den under dine ben.

Brugervenlighed og features

Endnu en ting du bør overveje, er hvor nemt det er at bruge massageapparatet. Skal det være trådløst så du ikke skal bekymre dig om at have et strømstik i nærheden? Skal det være udstyret med et solidt og ergonomisk håndtag, eller er der andre ting du sætter ekstra pris på, som for eksempel programindstillinger og massagehastigheder? Hav altid dine specifikke behov in mente, så du ikke risikerer at stå med et apparat, der for eksempel ikke kan massere kraftigt nok, eller som du ikke kan nå de særligt ømme steder på kroppen med.

Forskellige massageapparater tilbyder forskellige features, og det er derfor vigtigt at overveje alle detaljer inden du hiver kreditkortet frem.

Massageapparater med infrarød varme

De fleste massageapparater, herunder både puder og almindelige håndholdte apparater, er nu til dags udstyrede med infrarød varme. De er en smule anderledes end massageapparater uden denne funktion, da de kan tilføre varme under massagen. Det betyder, at de vil være særligt effektive i forhold til den afspændende og restituerende effekt de har på væv og muskler.

Et massageapparat med infrarød varme er som udgangspunkt ikke bedre end et apparat uden. I princippet vil de fleste massageapparater uden infrarød varme kunne afspænde og lindre ømhed og smerter ganske effektivt. Tilsættes der varme, effektiviseres massagen dog fordi tilførslen af denne varme intensiverer opblødningen af væv og muskler, hvorfor mange massageapparater netop er designede med denne funktion. Det særlige ved en infrarød effekt er, at de infrarøde stråler kan trænge dybt ned i muskelvævet, og et infrarødt apparat vil derfor være effektivt til give en meget fokuseret behandling.

Det er dog ikke ensbetydende med, at et apparat uden varme ikke kan give en god og dyb massage, og i sidste ende handler det nok mere om smag og behag hos den enkelte forbruger.

Hvordan virker massageapparater?

Massageapparater er, lidt forenklet sagt, en erstatning for en tur hos massøren eller fysioterapeuten. Et massageapparat fungerer ved, at dets elektriske impulser trykker og bevæger sig rundt med samme effekt som hvis du fik massage af et andet menneske. Over de senere år er kvalitet og funktion hos mange massageapparater virkelig skudt i vejret, og det er blevet nemt at få en god massage i hjemlige omgivelser og når som helst det passer.

Forskellen på en massagepude, en massage gun og et håndholdt massageapparat

Ja, hvad er forskellen egentlig på disse tre typer af massageapparater? En massagepude er, som navnet indikerer; en pude. Sådan en pude vil typisk have to indbyggede massagehoveder, som du skal læne dig mod for at blive masseret. Mange massagepuder er designede med et elastikbånd, så du kan spænde dem fast, for eksempel på et ryglæn. Andre fungerer mere som et slags omslag, hvor du skal lægge puden så den hviler på nakke og skuldre.

En massage gun og et håndholdt apparat kan i bred forstand gå under samme kategori idet de begge er håndholdte og har nogenlunde samme anvendelsesmetode. Mens en massage gun stort set altid kun har et enkelt massagehoved, kan et almindeligt håndholdt apparat sommetider have flere (som for eksempel Beurer MG 100 modellen i denne test, der har to).

Der er ikke noget endegyldigt svar på, hvilket af disse tre typer af apparater, der er bedst. Det vil, som tidligere nævnt, afhænge af hvilke områder på kroppen apparatet skal kunne massere, samt den massageform, du har brug for.

 

Forskellige massageformer – hvilken har du brug for?

I mange tilfælde er det sådan, at en massagepude masserer med roterende bevægelser mens en massagepistol og et håndholdt massageapparat masserer med tappende, pulserende bevægelser. Dertil kommer, at der ved håndholdte apparater og massagepistoler ofte medfølger forskellige massagehoveder, som hver især er henvendt til bestemte muskelgrupper, så man virkelig kan målrette massagen. Det er i øvrigt værd at nævne, at mange fysioteraputer anvender en massagepistol i deres behandlinger, fordi den med sin pulserende massage kan komme meget dybt i muskelvævet.

Til gengæld kan du med en massagepude oftest placere den, så presset øges med din kropsvægt når du bruger den, og på den måde sikre dig en dybdegående massage uden at skulle bruge armkræfter samtidigt. Det samme gælder for massagepuder, der hviler på skuldre og nakke. Derudover vil en massagepude og et håndholdt massageapparat typisk have det tilfælles, at de er udstyrede med infrarød varme. Infrarød varme ses derimod ikke så ofte i massagepistoler.

Tappe-massage/percussions terapi Vs. shiatsumassage

De tappende bevægelser, du får med håndholdte apparater og massagepistoler betegnes også som percussions terapi. Her vil massagepistolen typisk have en kraftigere styrke end et almindeligt håndholdt apparat. Denne form for massage er særligt god til at løsne bindevævet omkring musklerne. Derudover har den også en neurologisk effekt;

de tappende og pulserende bevægelser påvirker hjernen og signalerer, at musklerne skal slappe af.

En massagepude vil med sine roterende bevægelser, som oftest er betegnet som shiatsu massage, ligeledes have restituerende egenskaber, det er bare med en noget mildere tilgang. Man kan sige, at shiatsumassage er godt for både afspænding og afslapning, mens en massagepistol (og et håndholdt apparat alt afhængig af dets styrke) mere er et restitutions-værktøj.

Hvad er shiatsumassage?

Shiatsumassage var oprindeligt en kinesisk massageform, der blev bragt til Japan, hvor den yderligere blev blandet med vestlige massageteknikker. I dag er shiatsu bedst kendt som en traditionel japansk massageform, der helt grundlæggende, og meget kort sagt, fokuserer på at massere ved at lægge pres på forskellige punkter på kroppen. Ved at lægge pres på disse punkter, stimuleres og øges blodcirkulationen og kan på den måde reducere og afhjælpe alt fra psykiske tilstande såsom stress og angst, til anspændte muskelgrupper i hele kroppen. Shiatsumassage er i sin grundform en holistisk tilgang til den vestlige massages overordnede egenskaber.

Nok er shiatsu massageapparater effektive, men de har selvfølgelig begrænsninger, da de i sidste ende ikke kan hamle helt op med en professionel massør. Ligesom massageapparater mere overordnet, gør et shiatsu massageapparat dog et upåklageligt stykke arbejde og vil være en god løsning til hjemmebriksen, så længe du ikke døjer med skader eller lider af mere alvorlige muskelspændinger.

Derfor er det godt at have et massageapparat

Mens mange af os nyder massageapparater (og massage i det hele taget) fordi det giver os en dejligt afslappende følelse, kan et massageapparat altså meget mere end at lindre smerte og afspænde muskler. Mange af os ved, at en god massage udløser endorfiner, og på den måde virker beroligende på psykiske tilstande og afstressende på sindet. Massage vil på den måde også have en forebyggende effekt på både mentale og fysiske spændinger.

Desværre har de fleste af os svært ved at prioritere en afslappende massage, både fordi vi glemmer, hvor sundt det er for psyken og for livskvaliteten mere generelt, men også fordi, vi ikke har tid. Det er her, at et massageapparat er en af de mest handy og geniale opfindelser – du behøver nemlig ikke engang at have ekstra tid for at bruge det; du kan bare hive det frem derhjemme når det passer dig.

Gode råd når du bruger dit massageapparat

Brug altid dit massageapparat i rolige omgivelser, hvor du kan slappe helt af og ikke skal koncentrere dig om andet end dig og din massage. Vi ved, at det kan være fristende at medbringe den trådløse massagepude på køreturen, men et godt råd er ganske enkelt: lad være. Det er nemt at blive lidt døsig og magelig under en massage, og blandingen af døsighed og bilkørsel er bare aldrig en god kombo. Ligeledes bør du heller ikke falde i søvn mens du bruger apparatet – heller ikke selvom du ligger på sofaen. Det er nemlig ret vigtigt, at du kan kontrollere dit apparat mens det er i gang, så sørg for at holde dig vågen så længe massagen står på.

Massageapparater med autosluk funktion

De fleste massageapparater har en maksimal tid for brug og vil automatisk slukke efter 15 – 20 minutter. Fordi massageapparater er elektriske apparater er denne autosluk funktion i mange tilfælde installeret som en generel sikkerhed for, at apparatet ikke overopheder. Derudover er den anbefalede massagetid med et elektrisk massageapparat på et bestemt område af kroppen oftest på omkring de 15 minutter – ganske enkelt fordi mere end 15 minutters massage på ét område ikke er hensigtsmæssigt.

Sådan bruger du et massageapparat

Forskellige massageapparater anvendes på forskellige måder, og der medfølger som regel en udførlig instruktionsbog når du erhverver dig et af disse apparater. For god ordens skyld giver vi dig i det følgende et par gode råd til, hvordan du skal bruge massageapparatet, hvad enten det er en pude, pistol, eller et fodmassageapparat.

Sådan bruger du din massagepude

Massagepuden er et af de mest brugervenlige af de forskellige apparater vi har med i denne massageapparat test. En massagepude er relativt ligetil, og er nem at komme i gang med uden forudgående kendskab. Her handler det om at finde den position og vinkel, som muliggør at puden kan nå de dine udsatte muskelgrupper med den rette effekt. Bemærk, at det ikke er alle massagepuder, der kan klare en hel kropsvægt, og at det derfor ikke er alle puder, du må lægge dig under dig. For massagepuder, der hviler på nakke og skuldre, er det ligeledes nemt; du lægger apparatet over din nakke og dine skuldre, tænder på startknappen og finder den ønskede indstilling.

Sådan bruger du din massagepistol

Det kræver nænsomhed at bruge en massagepistol, og er du førstegangsbruger, kræver det ekstra forsigtighed. Brug nedenstående 5-trins guide, så du sikkert og effektivt kan anvende din massagepistol uden at komme til skade:

 1. Sørg for at det påsatte massagehoved er sat ordentligt fast
 2. Tænd for pistolen og lad den brumme indtil den har nået den indstillede hastighed. Start altid med laveste indstilling. Hvis du er nybegynder og/eller at dine muskler ikke har været under en massagepistol i et stykke tid, vær da særligt forsigtig. Pas altid på med ikke at ramme dine knogler!
 3. Start med at lade pistolen ‘nusse’ musklerne og brug god tid på at vænne dig til følelsen. På den måde kan du også vurdere, hvor høj en hastighed dine muskler kan tolerere. Undgå at trykke pistolen hårdt ind på musklerne
 4. Før forsigtigt pistolen over de områder du vil behandle – nu kan du (meget nænsomt) starte med at lægge en smule tryk på mens du bevæger pistolen i lette og langsomme bevægelser over musklerne. Husk, at du skal du lade pistolen gøre arbejdet, og at du sådan set bare skal holde den over dine muskler
 5. Slap af mens du bruger massagepistolen. Tag gerne et par dybe vejrtrækninger mens du er i gang. Finder du myoser eller andre ømme steder, er det en god idé at lade pistolen hvile let på det ømme sted i et øjeblik – igen skal du her lade pistolen gøre arbejdet, ikke noget med at trykke den ned i musklerne

Sådan bruger du dit håndholdte massageapparat

Ligesom med en massagepistol kan du selv, din partner, ven eller massør bruge dette apparat på dig. Der er ingen specifik metode for, hvordan det anvendes i praksis, men følger du ovenstående fremgangsmåde med massagepistolen, kan du ikke gå helt galt i byen. Vær særligt opmærksom på de lette og langsomme bevægelser over musklerne indtil du har fået fornemmelsen for apparatets styrker; prøv dig frem med forsigtighed, og find ud af, hvordan hastigheder og eventuelle programindstillinger passer bedst til dig.

Sådan bruger du dit fodmassageapparat

Selvom et fodmassageapparat er en lidt anderledes slags maskine, gælder nogenlunde samme forsigtighedsprincip som ved de håndholdte massageapparater. Vær omhyggelig med at få klargjort apparatet før du går i gang. Følg anvisningen og prøv dig langsomt frem med en blid hastighedsindstilling inden du går all in på den seriøse fodterapi.

FAQ

Hvilket er det bedste massageapparat?

Vinderen i denne massageapparat test er MG 100 modellen fra tyske Beurer! Her får du effektivitet og lækkert design, der kan lindre smerter og afspænde ømme muskler så fuglene synger!

Hvilket massageapparat skal jeg vælge?

Døjer du med smerter i nakke og skuldre, vil en massagepude være god. Er der derimod tale om større muskelgrupper, eller har du brug for en meget fokuseret massage, vil en massagepistol/håndholdt apparat oftest være det bedste valg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×