Massagestol Test: 5 bedste massagestole

Mange mennesker elsker en god omgang massage, og i vores massagestol test bliver du klogere på udvalget af de bedste massagestole på markedet. Det er uanset om du savner en god massage i dit eget hjem eller overvejer at tilbyde en afslappende oplevelse til dine kunder.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

VidaXL Massagestol Kunstlæder
TESTVINDER

VidaXL Massagestol Kunstlæder

VidaXLs Massagestol er bedst i test, for du får vanvittigt meget for prisen – ikke mindst en stol med luftpudeteknologi, så massagen omfatter en god massage af hofte, ben og fødder. Massagestolen fra VidaXL tilpasses…

VidaXL Massagestol Kunstlæder 1
bedst i test

VidaXL Massagestol Kunstlæder

VidaXL Electric Massagestol 98 cm 2
bedste billige massagestol

VidaXL Electric Massagestol 98 cm

Ogawa Master Drive 4D Plus 3
bedste premium massagestol

Ogawa Master Drive 4D Plus

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes en række massagestole, som kan give en ret effektiv massage ved hjælp af skinnesystemer med ruller, der bearbejder kroppens muskler. En ny massagestol kan øge velværet og afhjælpe anspændte muskler.

Vi har undersøgt 5 af de bedste massagestole på markedet og undersøgt deres mange forskellige funktionaliteter. Vi har i vores massagestol test opstillet en liste over de primære fordele og ulemper for hver model. I vores sammenligningstabel får du det forkromede overblik over modellerne. I vores købsguide kan du blive klogere på, hvad du skal overveje inden et køb for at sikre, at din nye massagestol passer til netop dine behov.

VidaXL Massagestol Kunstlæder

bedst i test

VidaXL Massagestol Kunstlæder
Fordele
 • pros-icon.svg Elevationsstøtte
 • pros-icon.svg Ben og fodmassage
 • pros-icon.svg Hele 12 luftpuder
 • pros-icon.svg Hygiejnisk kunstlæderbetræk
Ulemper
 • cons-icon.svg Adapter til USB stik er ikke inkluderet

Detaljeret gennemgang

VidaXLs Massagestol er bedst i test, for du får vanvittigt meget for prisen – ikke mindst en stol med luftpudeteknologi, så massagen omfatter en god massage af hofte, ben og fødder.

Massagestolen fra VidaXL tilpasses automatisk til hele kroppen gennem mikrojusteringer.  Benstøtten kan udvides eller sammentrækkes for at tilpasses til din benlængde og ryg- og fodstøtterne kan justeres i forhold til hinanden, så stolen kan tilpasses hele din kropshøjde og give en fuld kropsmassage.

Materialet er en slags syntetisk læder, som er blødt og nemt at rengøre. Sædet er rigtigt godt polstret og giver noget nær optimal komfort, så stolen faktisk også kan bruges som lænestol foran fjernsynet. Stolen kan lægges tilbage til hvilestilling ved et enkelt tryk på fjernbetjeningen, så presset tages af rygsøjlen under massagen. Den har en vinkel på 160 grader, altså næsten vandret position. Og hvem ved, måske har massagen gjort dig så afslappet, at du bliver liggende. Varigheden af din massage kan indstilles efter ønske ved brug af en brugervenlig fjernbetjening. Du kan vælge mellem 10 minutter, 20 minutter og 30 minutter. Massagestolen kan giver flere typer massager: Massere skuldre og nakke, give særlig æltemassage af ryg og lænd og pneumatiske ruller til hofter og ben. Det er imponerende, når stolen hører til blandt de billige massagestole.

VidaXL Electric Massagestol 98 cm

bedste billige massagestol

VidaXL Electric Massagestol 98 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Tekstilbetræk i smukke farver
 • pros-icon.svg Ligner en almindelig lænestol 
 • pros-icon.svg Indbygget varme
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun vibrationsmassage, ingen æltemassage

Detaljeret gennemgang

Hvis man vil have en billig massagestol, som også kan bruges som lænestol i en moderne indretning, så er VidaXLs Electric Massagestol i tekstilbeklædning en lille sensation – og så er der varme i!

Stolen her er en fremragende og billig massagelænestol til din stue, hvis du ikke kan afsætte en masse plads til en ren massagestol. Massagestolen er lavet af et jernstel med krydsfiner og er beklædt med tekstil, polstret med skum og PP-bomuld, så den er både blød og holder faconen. I forbindelse med mere professionel massage vil det være en ulempe at man ikke kan tørre stolen over, men for mange er tekstil beklædningen kun et plus. Tekstil farverne er rigtig fine og det her er en elektrisk massagestol, som passer bedre ind i privat indretning end de sorte læder massagestole.

Der er kun 6 massagepunkter i ryggen, sædet og benene, så det skal man være klar over. Men det kan sagtens være nok, hvis man bare ønsker sig en stol, som sørger for afslappende vibrationer til en hyggestund. Fjernbetjeningen giver dig dog mulighed for at vælge mellem programmer med forskellige massage teknikker. Det store scoop er at sædet kan opvarmes med et enkelt tryk på knappen. Ryglænet kan godt lænes tilbage, men ikke helt til vandret.

Ogawa Master Drive 4D Plus

bedste premium massagestol

Ogawa Master Drive 4D Plus
Fordele
 • pros-icon.svg Uovertruffen intensiv 4D massage
 • pros-icon.svg Rammer hele 36 akupunkturpunkter
 • pros-icon.svg Unik knæmassage
 • pros-icon.svg Varmeterapi
 • pros-icon.svg Kan lægges helt ned
 • pros-icon.svg Lækre farver
Ulemper
 • cons-icon.svg Pladskrævende

Detaljeret gennemgang

Her er vi oppe i limousine-klassen! Ogawa Master Drive 4D er en massagestol, der ved hjælp af avanceret teknologi kan ramme ømme punkter på kroppen, som andre massagestole ikke kan nå.

Hvis du er klar til at investere i noget nær den bedste massagestol, der kan købes for penge, så skal du tjekke Ogawas Master Drive 4D plus ud. Plus modellen er den bedste massagestol til effektiv massage. Den såkaldte 4D teknologi udfører dybdegående massage i verdensklasse ved hjælp af 4 forskellige akser, der kan ramme hele 36 forskellige akupunkturpunkter og erstatter en professionel massør.

Stolens SL-formede skinner sikrer en præcis og virkningsfuld massage af ømme muskler. De unikke isolerede termiske silikone massageruller minder om menneskelig berøring. Stolen kombinerer 6 massage teknikker til 4 quick start programmer og muligheden for at vælge mange forskellige programmer som Chinese og Thai Stretch.

Der er tale om mange penge, men stolen kan også udføre en intelligent kropsscanning, hvor den indbyggede M.5 GEN® mikroprocessor har en unik algoritme, som tilpasser massagen til kroppen. Som den eneste stol i verden har Master Drive Plus har en unik ben/knæ 3D massage. Og selvfølgelig bruger den ligefrem varmeterapi i selve rullerne! Wow.

Beurer MC5000 Deluxe

bedste luksus massagestol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Program med individuelle præferencer
 • pros-icon.svg Elevationsstøtte til benene
 • pros-icon.svg Ekstra lufttryksmassage til underkrop og ben
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder i rummet

Detaljeret gennemgang

Helkropsmassagen med Beurers Deluxe model er ren luksus. Du kan vælge mellem mange massageteknikker og indstillinger og gemme dine individuelle præferencer fra gang til gang.

Her får du en massagestol med kropsscanner og en række komplekse teknikker af hele kroppen inklusiv baller, ben og fødder: Rullende, knækkende, æltende shiatsu og helkropsmassage af benene med lufttryksmassage. Stolen her har 3 grundprogrammer og 3 intensitetsniveauer med 4 massagehoveder, så du kan få masseret hele kroppen.

Den går helt op til en brugervægt på 200 kg, samtidig med at det er en zero gravity massagestol, der kan lægges tilbage. Den har lækker kvalitets polstring og solid mekanik, og kan bruges i en professionel ramme, men også bare til dig, der ikke behøver spare på pladsen. Og så er det den bedste massagestol, hvis du ønsker at kunne gemme dine indstillinger fra gang til gang. Forestil dig sådan en god massagestol foran storskærmen eller udenfor saunaen.

Beurer MC3800

bedste shiatsu massage

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk kropsscanning
 • pros-icon.svg Shiatsu med tappeteknik 
 • pros-icon.svg Moderne design
 • pros-icon.svg Trådløs fjernbetjening
 • pros-icon.svg Fylder ikke så meget
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke luftpuder til benmassage

Detaljeret gennemgang

Beurers MC3800 model er valget for dig, der vil have en kropsscanner funktion med præcis massage af akupunkturpunkterne, men kan leve uden luftpuder om benene.

Beurer modellen giver en blid og behagelig massage med sine 3 skønne massageprogrammer. Et afslappende program, et afstressende program og det, der kaldes terapimassage. Programmerne er kombinationer af 4 forskellige massagefunktioner: Shiatsu-, trykke-, ælte- og rullemassage. Men inden du når så langt, foretager stolen en full body scanning, så du automatisk får justeret ryg- og fodstøtte og tilpasset massagepunkterne.

Stolen har ikke luftpude teknik, som typisk gør massagestolene lidt kluntede at se på, og det betyder da også, at MC3800 modellen har et mere minimalistisk og stringent udtryk, som kan passe ind i et smart kontormiljø. Til gengæld er der 3 intensitetsniveauer for vibrationsmassagen ved sædeområdet. Og så er det en sjov lille detalje, at der er trådløs fjernbetjening til betjening af stolen, så man kan tænde den for andre og give dem en overraskelse.

Guide

Sådan vælger du den rigtige massagestol

Massagestolen er en produkttype, hvor der er meget stor forskel på prisen fra den billigste type til den dyreste, fordi forskellige massagestole bruges i vidt forskellige rammer. Når du vælger massagestol skal du tænke på, om du har planer om at åbne en skønhedssalon eller tilbyde kunderne på dit hotel en ekstra oplevelse, for så skal du bruge den bedste massagestol, som får blodet til at strømme og afhjælper spændte muskler. Hvis du derimod ønsker en behagelig massage derhjemme, så kan du klare dig med en simplere model. Det er klart, at prisen stiger i takt med antallet af funktioner.

Funktionalitet

Det afgørende for dit køb af massagestol er selvfølgelig, hvor god den er til at massere. Derfor er det en god ide at forsøge at skabe sig et indtryk af, hvor dybt og præcist, den kan massere. Men det er muligt at få massagestole med mange funktioner og forskellige massageteknikker, som du kan læse om her.

Mekanik

En massagestol er et stykke teknologi, en slags robot, hvor de mekaniske dele bevæger sig på forskellige dele i forhold til hinanden, for at give forskellige typer af massage.

Der er selvfølgelig forskel på en stol med ganske få ruller og skinner, som måske kun kan trykke på enkelte punkter på skuldre og ryg – og så en avanceret stol, som kan massere mange steder på kroppen og med forskellige teknikker.

Skinner

Producenter af massagestole forsøger at genskabe oplevelsen ved en manuel massage, hvor der også kan bruges forskellige teknikker som at stryge, ælte, nive, rulle og pulsere. Når de skal beskrive massage mekanikken er der typisk tale om en af tre forskellige typer af skinneruller: En L-skinne, en S-skinne eller en J-skinne. En L-skinne kan tilpasse sig ryggens bøjning i hele kroppens længde  og er rigtigt godt til lænden. En S-skinne er den originale lidt kortere type, men den kan strække kroppen og twiste rygraden, og en J-skinne kombinerer længden og rotationen fra L og S.

Intensitet

Måske er den bedste massage for dig, at din massagestol summer blidt og får dig til at slappe af efter en lang dag, men hvis du er sådan en, der værdsætter en massør, som tager ordentligt fat og ælter dig godt igennem, så skal du kigge efter en massagestol, hvor du kan skrue op for intensiteten. Antallet af motorer inde i stolen afgør, hvor intens en massage, du kan få.

Man taler om 2D, 3D og 4D massage, hvilket også har indflydelse på intensiteten. I en basis 2D massagestol kan massagerullerne bevæge sig op og ned og fra side til side. I en 3D massagestol arbejder rullerne på tre forskellige akser og giver en dybere massage. En 4D massagestol kan arbejde med vævs massage og kan ramme punkter på kroppen, som andre massagestole ikke kan nå.

Massagepunkter og områder

Mange massagestole masserer primært ryggen, men de avancerede modeller kombinerer flere former for mekanik. Den første ting du skal overveje er om det er vigtigt for dig, at få dine ben og fødder masseret, da stolene helt overordnet er delt op i dem med og uden benstøtter.

Benmassage

Benmassagen er typisk udført ved hjælp af en anden teknologi end ryg, nakke, skulder og ballemassagen. I avancerede massagestole kombineres rullerne nemlig med en særlig luftpude-teknologi, hvor individuelle lommer fyldes af luft, så de klemmer rundt om ben og fødder i et kompressionssystem, som øger blodgennemstrømningen. Når vi kommer op i alderen, bliver mange af os indhentet af skavanker som stivhed, ømhed og dårligt kredsløb, og så bør en massagestol med kompression prioriteres!

Mulighed for hvilestilling

Det er ikke sikkert, du kan lide at få en massage af en massør, hvor du skal ligge på en massagebriks med hovedet ned i et hul. Til gengæld er det super behageligt at ligge ned på ryggen i en massagestol. Det er ikke kun godt for komforten, det er også godt for helbredet. Når du ligger tilbagelænet i en stol i en såkaldt zero gravity position, er dine ben en anelse højere end dit hjerte. Det giver mulighed for en god afslappende massage, men betyder også, at blodcirkulationen øges og din puls sænkes. Og vigtigst: At du skåner din rygrad. Det kan også lindre smerter at tage vægten af.

Teknologiske ekstrafunktioner

De fleste massagestole har en medfølgende fjernbetjening, som gør, at du kan vælge varigheden og vælge mellem forskellige programmer baseret på forskellige massageformer. De mere avancerede stole kombinerer ofte massagen med flere andre teknologiske muligheder.

En spændende mulighed kan være en stol med indbygget varmeterapi. Det er oplagt at opvarme musklerne, da varme øger smidigheden og bidrager til både velvære og sundhed.

De bedste stole kan udføre en slags kropsscanning, inden massagen går i gang, så stolen på forhånd kender din krops proportioner og kan placere rullerne de rigtige steder.

Hvis du er typen, der ved, hvad du kan lide, er det en fordel at have en stol, hvor det er muligt at indstille individuelle præferencer. Når du først én gang har finjusteret indstillingerne, kan du kaste dig direkte ned i stolen og få den perfekte oplevelse. Med en stol af den kaliber kan en massagestol overgå en menneskelig massageterapeut, som ofte trykker for hårdt eller for blødt.

Størrelse

Der er ikke kæmpe forskel på størrelserne af de forskellige modeller, men hvis du har begrænset plads, er du nødt til at vurdere, om du har plads til sådan et lille rumskib. Det er klart, at det stiller ekstra krav til pladsen, hvis modellen skal kunne lænes tilbage..

Materialer

En anden praktisk overvejelse er materialet. Mange massagestole er lavet i en form for kunstigt læder. Det er nemt at rengøre og en god ide, hvis forskellige mennesker bruger stolen.

De fleste massagestole er sorte, men de mere eksklusive modeller har også læderbetræk i for eksempel beige og grå, som gør at stolen passer ind i et moderne hjem.

En fordel ved en tekstilbeklædt massagestol er, at tekstil giver mulighed for langt flere farver og en funky indretning med for eksempel en mørkegrøn eller lilla massagestol.

FAQ

Hvilken massagestol er bedst i test?

Den bedste massagestol i test er massagestolen i kunstlæder fra VidaXL, fordi du får du en ret avanceret stol med elevationsstøtte og luftpuder til massage af ben og fødder for en meget fornuftig pris.

Hvilke funktioner skal min massagestol have?

Hvis du har udfordringer med kredsløbet er det en god ide at vælge en massagestol, hvor sædet kan lægges helt ned og som kan give benmassage. Hvis du bare vil have en vibrationsmassage, behøver du ikke den helt store model, men kan vælge en lidt fiksere model.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×