Metaldetektor Test: 4 bedste metaldetektorer

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Nokta Makro Simplex+ WHP Metaldetektor
TESTVINDER

Nokta Makro Simplex+ WHP Metaldetektor

Du kan ikke gå galt i byen med denne metaldetektor fra Nokta Makro. Deres Simplex+ model er nemlig kåret som årets metaldetektor 2020, og det er derfor intet under, at den også florerer som testvinder…

Nokta Makro Simplex+ WHP Metaldetektor 1
Den bedste metaldetektor

Nokta Makro Simplex+ WHP Metaldetektor

quest-x10-metal-detector-500x500 2
Den bedste letvægts metaldetektor

Quest X10 metaldetektor

3
Den bedste undervands metaldetektor

Deteknix Scuba Tector Metaldetektor

Bounty Hunter Mach-1 Metaldetektor 4
Den bedste billige metaldetektor

Bounty Hunter Mach-1 Metaldetektor

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne metaldetektor test kan du læse om de 5 bedste metaldetektorer på markedet. Du finder både modeller til voksne og børn på listen.Vi har kåret en Simplex+ WHP Metaldetektor fra mærket Nokta Makro som vores testvinder. Det skyldes, at modellen udmærker sig på test parametrene funktionalitet, brugervenlighed og udseende.

Du kan dog sagtens vælge en af de andre modeller i testen end lige vores testvinder, hvis du ønsker at investere i en billigere model uden at gå ned på kvalitet. Efter gennemgangen af produkterne kan du læse mere om, hvad du kan finde med en metaldetektor, hvordan du finder den bedste metaldetektor til dine behov og hvordan du finder et godt metaldetektor tilbud.

Nokta Makro Simplex+ WHP Metaldetektor

Den bedste metaldetektor

Nokta Makro Simplex+ WHP Metaldetektor
Fordele
 • pros-icon.svg Kåret som årets metaldetektor 2020
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning og manual på dansk
 • pros-icon.svg Udviklet med highend funktioner, ekstrem dybdegang og online software opdatering
 • pros-icon.svg Vandtæt metaldetektor, der kan klare sig ned til tre meters dybde

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne metaldetektor fra Nokta Makro. Deres Simplex+ model er nemlig kåret som årets metaldetektor 2020, og det er derfor intet under, at den også florerer som testvinder i denne metaldetektor test. Maskinen har et hav af funktionelle egenskaber, en brugervenlig opbygning og er vandtæt.

Derfor skal du vælge en Nokta Makro Simplex+ WHP Metaldetektor

Hvis du nægter at gå på kompromis med din metaldetektor, så skal du investere i denne model fra mærket Nokta Makro. De har udviklet den ideelle metaldetektor, som både har en brugervenlig opbygning og en fuldendt ydeevne. Du kan indstille Simplex+ til fire forudindstillede søgeprogrammer, metal, mark, park og strand, hvilket gør det muligt for dig at finde genstande i flere områder.

Det er også muligt for dig at benytte detektoren efter mørkets frembrud, da maskinen er udviklet med displaybelysning, baggrundsbelysning af knapper og LED belysning. Modellen kan opdateres via online software opdatering, hvilket garanterer en metaldetektor, der følger med udviklingen. Og så er den udviklet med et hav af gode funktioner til din søgen. Det er altså en kompleks maskine med mange muligheder på trods af den brugervenlige opbygning. Der medfølger desuden en brugervejledning på dansk og engelsk, som du kan rådføre dig med, hvis du er helt på bar bund i forhold til at bruge maskinen.

Vandtæt metaldetektor

En af de helt store fordele ved at investere i denne metaldetektor er, at den er vandtæt. Du kan således benytte den i regnvejr uden problemer eller som undervand metaldetektor ned til 3 meters dybde. Med en vandtæt metaldetektor skal du ikke være nervøs for, at din undersøgelse pludselig er nødt til at stoppe, idet du rammer en sø, havet e.l. Du kan blot blive ved med at undersøge området, også selvom det betyder, at detektoren kommer helt under vand.

Når du benytter maskinen under vand vil du opleve en vibrationsfunktion i håndtaget og stadig kunne se dine fund via det vandtætte LCD display. Du kan desuden let rengøre detektoren under en vandhane eller bruser, hvis den har brug for en skyller, når du kommer hjem.

Derudover er denne model nem at transportere og kan benyttes af personer i alle højder, da den kan udvides fra 63 til 132 cm. Du skal således ikke bukke dig for meget ned, når du benytter metaldetektoren eller være nervøs for, at den fylder for meget i bilen, tasken etc., når den skal med på farten. Som en ekstra bonus kan du benytte dig af trådløse hovedtelefoner til denne maskine, så du slipper for at bekymre dig om hovedtelefonkablet, når der skal graves.

Produktdetaljer

 • Længde: Mellem 63 og 132 cm
 • Vægt: 1,3 kg
 • Skærmtype: LCD
 • Driftsfrekvens: 12 kHz
 • Søgefunktioner: 4 stk
 • Lydtoner: 3 stk
 • Følsomhedsindstilling: 6 niveauer
 • Batteri: 2300 Ah litiumpolymer, genopladeligt og integreret

Quest X10 metaldetektor

Den bedste letvægts metaldetektor

quest-x10-metal-detector-500x500
Fordele
 • pros-icon.svg Letvægts metaldetektor, der vejer under 1 kg
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere længden til alle familiens medlemmer
 • pros-icon.svg Udviklet med lynhurtigt processor, frekvens justering og automatisk jordbalance
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Denne metaldetektor fra mærket Quest er ideel til brug af hele familien. Det er nemlig muligt at indstille produktet til forskellige højder. Derudover er det en letvægts model, der vejer under 1 kg. Dét gør det langt lettere at benytte maskinens for selv mindre eller ældre familiemedlemmer. Metaldetektoren koster heller ikke alverden i forhold til andre modeller.

Derfor skal du vælge en Quest X10 metaldetektor

Hvis du er på jagt efter en metaldetektor, der ikke vejer alverden, så vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne variant fra Quest. Producenten har udviklet en metaldetektor, der vejer under 1 kg, hvilket i den grad gør den let i vægt. Modellen er desuden udviklet med fokus på ergonomi og alsidighed, hvorfor denne variant er udviklet med en stang i tre dele. På den måde kan du let tilpasse detektoren til både voksne og børn. Håndtaget kan også justeres i tre forskellige positioner for et bedre greb.

Ud over at være alsidig i sin opbygning, så er denne model også fyldt til randen med gode funktioner. Du har altså rig mulighed for at benytte den til flere formål. F.eks. er modellen udviklet med med en hurtig reaktion, så du kan gennemsøge områder på kortere tid. Den kan også registrere, hvis der befinder sig flere objekter samme sted. Derudover kan du indstille maskinen til fire forskellige søgeprogrammer og læse 10 segmenter på displayet.

Budgetvenlig metaldetektor

Denne metaldetektor er lang fra den dyreste model på markedet – faktisk sælges den til en budgetvenlig pris. Det giver mulighed for, at du kan få råd til produktet uden at skulle spare op i flere år. Du skal dog ikke være nervøs for, at du går på kompromis med modellens funktionalitet, blot fordi du ønsker at spare lidt penge. Modellen vil nemlig med garanti leve op til dine forventninger. Du kan endda benytte den i regnvejr og på lavt vand, da den er regntæt. Displayet må blot ikke komme under vand.

Metaldetektoren er udviklet med et indbygget og genopladeligt lithiumbatteri, der giver en driftstid på mellem 30 og 40 minutter ved en fuld opladning – op til 30 timer med højttalere. Batteriet oplades nemt via USB og du kan derfor benytte flere forskellige strømforsyninger, såsom en stikkontakt, powerbank, computer m.fl.

Produktdetaljer

 • Længde: cm
 • Vægt: 945 gram
 • Skærmtype: LCD
 • Driftsfrekvens: 8 kHz
 • Søgefunktioner: 4 stk
 • Lydtoner: 5 stk
 • Følsomhedsindstilling: niveauer
 • Batteri: 1000 mAh Li-Po batteri, genopladeligt, driftstid: 30 timer med højttalere

Deteknix Scuba Tector Metaldetektor

Den bedste undervands metaldetektor

Fordele
 • pros-icon.svg Undervands metaldetektor, der kan klare dybder på ned til 60 meter
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris
 • pros-icon.svg Vejer blot 330 gram og kan købes i to farver

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne metaldetektor fra Deteknix, får du mulighed for at benytte din nye investering på både land og i vand. Modellen er nemlig udviklet som en undervands metaldetektor og kan derfor bruges til dybder ned til 60 meter. Derudover er denne model ekstremt let i vægt, hvilket gør den ideel for enhver, da den ikke føles tung i hånden.

Derfor skal du vælge en Deteknix Scuba Tector Metaldetektor

Er du på udkig efter en metaldetektor, der kan benyttes til søgninger under vand? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne undervands metaldetektor fra Deteknix frem for en metaldetektor, der blot er vandtæt. Denne model er nemlig særligt velegnet til brug under vand, hvilket betyder, at den er vandtæt til en dybde ned til 60 meter. Du kan altså komme langt ned med denne model uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt den kan holde til trykket.

Modellen er ideel at have med på ferier, til brug i havet eller på strande. Den har en optimal søgedybde, som du ikke får med mange andre metaldetektorer. Dette er dog en multifunktionel detektor, og den kan således sagtens benyttes på land såvel som i vand. Du skal desuden ikke være alt for opmærksom på indstillingen af område e.l., da maskinen er udviklet med automatisk indstilling.

Billig og let metaldetektor

Ud over at være ideel til brug på både større dybder i havet og på land, så er denne model også let at have med at gøre. Med sine blot 330 gram kan enhver håndtere metaldetektoren. Den lette vægt er især en fordel, når du benytter den på dybt vand, da du ikke skal bruge for mange kræfter på at bære og svømme med produktet. 

Derudover koster denne undervands metaldetektor langt fra alverden, hvilket også er en klar fordel. Du skal nemlig ikke tænke på at spare op i længere tid for at få råd til modellen. Med i købet får du endda et stik til lysnet. Og så har du mulighed for at vælge mellem to forskellige farver til modellen: sort eller orange. Den sorte farve er ideel, hvis du vil have en mere enkel metaldetektor, mens den orange er oplagt til dig, der ønsker en model, som skiller sig ud.

Produktdetaljer

 • Højde: 6 cm
 • Længde: 42 cm
 • Dybde: 10 cm
 • Vægt: 330 kg
 • Driftsfrekvens: 95 kHz
 • Søgefunktioner: automatisk
 • Lydtoner: pulse induktion
 • Batteri: Integreret 3,7 volt, 500 maH Li-Poly batteri
 • Farve: Sort eller orange

Bounty Hunter Mach-1 Metaldetektor

Den bedste billige metaldetektor

Bounty Hunter Mach-1 Metaldetektor
Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Kan benyttes af både børn og voksne
 • pros-icon.svg Giver fire forskellige lyde fra sig alt efter objekttypen
 • pros-icon.svg Registrerer genstande ned til en dybde på 90 cm

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke have den helt store mængde penge op ad lomme for at få råd til denne metaldetektor. Mærket Bounty Hunter står bag denne billige metaldetektor, som de fleste kan få råd til. Modellen kan både benyttes af voksne og børn, er let i vægt, udstyret med digital skærm, samt kan lokalisere både store og små objekter.

Derfor skal du vælge en Bounty Hunter Mach-1 Metaldetektor

Har du ikke det største budget at gøre godt med, men vil stadig gerne have fingrene i en god metaldetektor? I så fald skal du investere i denne model fra Bounty Hunter, da de har udviklet en funktionel metaldetektor, der dog ikke sælges til en alt for dyr pris. De fleste kan således finde plads i budgettet til denne model uden at skulle spare op i længere tid.

Modellen kan både benyttes af børn og voksne, da den kan indstilles i længden. Dette giver mere fleksibilitet for alle brugere. Produktet er desuden let i vægt, hvilket sikrer, at selv børn kan håndtere stangen uden problemer. Den brugervenlige opbygning er optimal for både børn, nybegyndere og personer med erfaring inden for metaldetektorer. Vær dog gerne opmærksom på, at modellen kun leveres med en engelsk manual.

Automatisk frafiltrering af jernaffald

En klar fordel ved denne metaldetektor er dens funktionalitet. Modellen er udviklet med effektive metaldetekteringsteknologier, som lægger grund for spændende oplevelser og fund. F.eks. kan du udmærket benytte denne model på både marker, legepladser, strande etc. Modellen har en detektionsdybde på op til 15 cm for mønter og op til 90 cm ved større metalemner. Derudover er metaldetektoren udviklet med tre diskriminations niveauer, hvilket sikrer en frafiltrering af jernaffald, når du søger rundt.

Du kan desuden let følge med i resultaterne, da maskinen er udviklet med en digital skærm og fire toner, der giver lyd alt efter objekttypen. Som en ekstra bonus er maskinen også udviklet med en indikator, som informerer dig om, hvornår den er nede på et lavt batteri. På den måde risikerer du ikke, at maskinen løber tør for strøm, mens du er på “opgave”. Et fuldt opladt batteri holder dog gerne op til 25 timer.

Produktdetaljer

 • Vægt: 900 gram (uden batterier)
 • Skærmtype: Digital
 • Søgefunktioner: 3 stk
 • Lydtoner: 4 stk
 • Følsomhedsindstilling: 3 niveauer
 • Batteri: 9V Alkaline 2 stk
 • Batterilevetid: Op til 25 timer

Guide

Hvad kan man finde med en metaldetektor?

Hele pointen med en metaldetektor er, at du kan finde elementer i jorden, som du ikke ville kunne se med det blotte øje. Metaldetektorens navn indikerer, hvad du kan finde med maskinen: metalemner. Men der er naturligvis mange ting, der tæller som metalemner, da det formuleringen både dækker emner af tin, bly, jern, kobber, aluminium, bronze, messing, stål m.fl. Du kan f.eks. sagtens være heldig at finde mønter og smykker, når du er på jagt med din metaldetektor.

Du skal dog huske på, at de fleste genstande som du kan finde i jorden, andet end moderne mønter, tæller som danefæ. Det er lovpligtigt at underrette et museum om fundet af danefæ – og du må faktisk helst ikke fjerne genstanden fra området, da det præcise findested skal noteres. Du må altså aldrig beholde danefæ selv. Vær også gerne opmærksom på, at moderne smykker skal indleveres på et hittegodskontor.

Anden nyttig viden i denne metaldetektor test

Der er et par ting, som du gerne skal være opmærksom på før du kaster dig over den første og bedste metaldetektor på markedet – ellers risikerer du, at du ikke får en model, der reelt passer til dine behov. Vi forsøger at gøre dig klogere på, hvilke parametre du skal overveje / være opmærksom på i købet af din metaldetektor, så du forhåbentligt kan få bestilt den rette model hjem inden for kort tid efter at have læst denne artikel.

 • Hvor skal der søges? Det kan godt betale sig at gøre sig nogle overvejelser over, hvor du regner med at søge med din metaldetektor. Det er nemlig ikke alle modeller, der klarer sig lige godt på f.eks. marker, græs, sand, hård jord etc. Af den grund skal du gerne holde øje med om udvalget af søgefunktioner passer til dit behov. Regner du med at benytte maskinen på flere forskellige overflader, så kan du udmærket gå efter en model med automatisk indstilling eller en del søgefunktioner indbygget.
 • Metaldetektor med flere funktioner: Det er altid en fordel at prioritere en multifunktionel metaldetektor, hvis du har råd til den. De indbyggede funktioner kan tælle alt fra jordbalance, en høj processor, displayet, automatisk frasortering af uønskede emner m.fl. Sørg også gerne for, at din metaldetektor kan opspore den slags genstande, som du primært regner med at lede efter.
 • Metaldetektor med lydtoner: De fleste metaldetektorer er udviklet med flere lydtoner, så du kan høre, hvornår du finder noget interessant og hvornår du er tæt på genstanden. Det skifter dog, hvor mange lydtoner maskinen er udviklet med og om disse afspilles højt eller via høretelefoner. Hvis de kan afspilles i høretelefoner, så kan du altid tjekke, om modellen kan forbindes til trådløse af slagsen, så du slipper for er skulle tage hensyn til en ledning.
 • Batteriet: Gå gerne efter en model med et genopladeligt batteri, da dette bare vil skabe færre gener for dig og sikre en mere miljøvenlig søgning. Vær gerne opmærksom på, at det skifter meget fra batteri til batteri, hvor længe det holder. Så hvis du regner med at skulle på længere udflugter, må du hellere gå efter en model, der kan holde en del timer. Du kan også med fordel prioritere en metaldetektor med indbygget indikator for, hvornår batteriet er ved at være opladt. På den måde løber din maskine ikke bare pludselig tør for strøm.
 • Regntæt / vandtæt metaldetektor: Når man render rundt i naturen, er det aldrig til at vide, hvornår der kommer et regnskyl. Af den grund vil vi anbefale dig at prioritere en vandtæt / regntæt metaldetektor, så du ikke skal løbe i skjul, hvis der kommer et par dråber, mens du er i gang med en søgning. Vær opmærksom på, at der er forskel på om modellen blot kan tåle regn og kan tåle at komme helt under vand.
 • Prisleje: Sæt gerne et budget før du forsøger at finde frem til en metaldetektor, da du ellers hurtigt kan komme til at købe en model, der ikke passer til dit prisleje. Det er altid ideelt at bestemme budget / prisleje ud fra dine forventninger til produktet.

Skal du bruge din metaldetektor under vand?

Hvis du regner med at skulle benytte din metaldetektor under vand, vil vi anbefale dig at investere i en vandtæt metaldetektor og ikke blot en regntæt metaldetektor. Regntætte metaldetektorer kan nemlig ofte godt tåle en vis mængde vand, og i nogle tilfælde også at komme en smule under overfladen, men de kan ikke tåle at komme særligt langt ned i vandet. Dét kan en vandtæt model dog. Alligevel skal du huske at dobbelttjekke, hvor langt ned metaldetektoreren er vandtæt. Nogle modeller kan maksimalt tåle 30 meter under vandoverfladen, mens andre tåler at komme endnu dybere ned (disse reklameres dog ofte som undervands metaldetektorer frem for vandtætte detektorer).

Find det bedste metaldetektor tilbud

Det kan blive en dyr fornøjelse at investere i en metaldetektor, hvis ikke du holder godt øje med prisen på din udvalgte model. Flere metaldetektorer koster nemlig gerne et par tusinde kroner, hvis ikke mere. Af den grund vil vi anbefale dig at finde frem til den bedste metaldetektor til dig uden at kigge alt for meget på prisen, for så derefter at forsøge at finde frem til et godt tilbud på den udvalgte model. På den måde går du ikke på kompromis med den model, du ønsker, men får heller ikke købt en alt for dyr variant.

For at finde frem til det bedste metaldetektor tilbud kan det godt betale sig at sammenligne priser hos diverse online forhandlere. Derudover skal du også gerne holde et vågent øje med deres webshops for at se, om ikke din udvalgte model skulle stå til en lidt billigere pris hos den ene frem for den anden.

FAQ

Hvilken metaldetektor er den bedste?

Hvis du leder efter den bedste metaldetektor, så skal du investere i en Nokta Makro Simplex+ WHP Metaldetektor. Denne model er kåret som årets bedste metaldetektor 2020 og er også vores testvinder i denne metaldetektor test.

Hvor meget koster en metaldetektor?

Det er både muligt at finde frem til billige og dyre metaldetektorer. I de fleste tilfælde skal du af med minimum 1000 kroner, nok endda mere, hvis du gerne vil bestille en god model hjem. I denne test finder du både eksempler på dyre og billige metaldetektorer.

Kan man købe metaldetektorer til børn?

Ja, der findes flere metaldetektorer specifikt udviklet til børn. Nogle er lidt mere enkle i deres opbygning, mens andre stadig er fuldt funktionelle. Flere modeller kan desuden både benyttes til børn og voksne. Se vores bud på den bedste metaldetektor til børn i testen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×