TEST: Miele Støvsugere – Hvilken skal jeg vælge?

Med en Miele støvsuger er du sikret uovertruffen kvalitet for pengene. En støvsuger bruges ofte, måske flere gange om ugen, og derfor skal den også fungere upåklageligt hver gang.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Hos Miele finder du et godt udvalg. Miele støvsugere er nemlig udviklet med brugeren i baghovedet, og alle Miele støvsugere præstere godt alt efter, hvad den er designet til at kunne.

Vi har testet nogle af de bedste Miele støvsugere på markedet, og placeret fem som værende nogle af de bedste baseret på forskellige kriterier. Derfor har vi både fundet nogle i den lave og høje prisklasse, samt testet de almindelige støvsugere med ledning samt en ledningsfri støvsuger, hvis det er det, du går efter.

I vores købsguide hjælper vi dig på vej med, hvilken Miele støvsuger du skal vælge baseret på dine behov. Nederst kan du sammenligne specifikationerne for de forskellige støvsugere i vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Med teleskoprør 
 • pros-icon.svg Kraftig sugeevne
 • pros-icon.svg Med Mieles AirClean-filter
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvis kort ledningslængde på 6,5 m

Detaljeret gennemgang

Denne Complete C2 er en af de bedste Miele støvsugere. Den har en kraftig sugeevne, og styrken kan nemt justeres ved hjælp af en drejeknap. Den skal bruge støvsugerpose, og i posen kan den samle 4,5 liter støv, hvilket er en rigtig god størrelse.

Det er en traditionel cylinderstøvsuger, og den har et forholdsvist lavt lydniveau. Mieles støvsugere kommer med ét af tre forskellige filtre, og denne model er udstyret med et AirClean-filter, der betyder, at den luft, som støvsuger udblæser, er renere end den rumluft, der var inden støvsugningen. På den måde hjælper denne støvsuger altså med at opnå en renere rumluft.

Denne Miele støvsuger er desuden udstyret med en teleskopstang, der betyder, at du ikke skal bukke dig, men blot kan indstille støvsugere i den passende højde. Det er helt klart en fordel ved denne støvsuger. Ledningslængden er 6,5 m, og støvsugere er angivet til at have en rækkevidde på 10 m.

En sidste ting, der er værd at nævne ved denne støvsuger fra Miele, er, at støvsugeren er udstyret med en liste af kunststof hele vejen rundt. Det skåner altså møbler og andet, som du kan komme til at køre ind i, mens du støvsuger.

Fordele
 • pros-icon.svg Komplet fodstyring 
 • pros-icon.svg God udstyrspakke 
 • pros-icon.svg Med AirClean Plus-filter
Ulemper
 • cons-icon.svg Vejer en smule mere end de andre modeller

Detaljeret gennemgang

Mieles Complete C3 støvsugere performer rigtig godt. Denne model er en af de bedste Miele støvsugere, hvis du er på udkig efter en billig løsning. Den er utrolig brugervenlig, og så kan du få den for ikke ret mange penge.

Hos Miele er kvaliteten i top, og det er også tilfælde for denne mere skrabede model, som slet ikke virker så skrabet endda. Den kommer med en god udstyrspakke integreret i selve maskinen, så du har alt inden for rækkevidde. Desuden kan du støvsuge inden for en radius af 12 m, da den kommer med en god ledningslængde på 8,5 m.

Den har et lavt lydniveau, og så er den udstyret med det optimerede AirClean Plus-filter, som sikrer et særligt godt indeklima. En særlig funktion som Miele har tilføjet fortæller desuden, hvornår der er behov for at skifte filteret.

Denne Miele støvsuger C3 skal bruges med pose og har en kapacitet på 4,5 liter, hvilket er inden for normalen. Desuden kan den fuldt betjenes med foden, så du behøver ikke at bukke dig – hverken for at indstille sugestyrke, tænde, slukke og rulle ledningen ind. Det gør den yderst behagelig og nem at anvende.

Fordele
 • pros-icon.svg Særligt dreje-/vippeled i støvsugerhovedet 
 • pros-icon.svg Velegnet til sarte gulve 
 • pros-icon.svg Power Efficiency-motor med forbedret virkningsgrad
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke det bedst valg til et hjem med langhårede husdyr 

Detaljeret gennemgang

Dette er en af førsteklasses Miele støvsugere. Det er en Complete C3, som er særligt udviklet til sarte og hårde gulve. Denne Miele støvsuger fungerer fantastisk, og med denne model bliver det let at komme til i alle kroge og hjørner. Den er nemlig udstyret med et funktionelt dreje-/vippeled til hjørner og vinkler.

Hos Miele sikres det, at kundeoplevelsen er i top. Derfor er denne Miele Complete C3 også både udstyret med teleskopstang for at sikre korrekt indstilling samt let fodbetjening. Desuden kan hele ledningen rulles op med blot et enkelt tryk med foden – det er smart. Den har en god sugeevne, som ligeledes kan indstilles med foden.

Den har et rimeligt lydniveau, og kommer med en power efficiency-motor, som forbedrer virkningen. Ledningens længde er 8,5 m, hvilket betyder, at du kan arbejde inden for en radius af cirka 12 m uden at skulle skifte stikkontakt.

Denne Miele støvsuger egner sig altså godt til dig, hvor du værner om husets gulvbelægning, og hvor størstedelen af dit hus består af sarte parketgulve. Du kan støvsuge med god samvittighed og uden at bekymre dig om ridser eller lignende.

Miele Triflex HX1 Select

bedste ledningsfrie

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ledningsfri
 • pros-icon.svg Du slipper for at købe poser, da den også er posefri 
 • pros-icon.svg Rigtig god sugeevne
Ulemper
 • cons-icon.svg Begrænset levetid på batteriet, som man skal sørge for at tilstrækkeligt opladt
 • cons-icon.svg Har ikke hepa airclean filter

Detaljeret gennemgang

Hos Miele finder du også de ledningsfrie modeller. Denne Miele ledningsfri støvsuger gør støvsugningen let og effektiv. Det er en mere kompakt støvsuger sammenlignet med de traditionelle, og der medfølger en vægophæng, så du kan lade den hænge på væggen i dit skab eller rengørings-/vaskerum.

Mieles støvsugere uden ledning har en rigtig fin sugeevne, og det har denne ligeledes. Den har tre indstillingsmuligheder, og så kan den nemt laves om til en håndstøvsuger også. Det gør det nemt at støvsuge i alle kroge og kanter.

Den har en lang batteritid på 60 minutter, hvilket egner sig godt til de flestes hjem. Desuden kan du tilkøbe et ekstra batteri, der forlænger levetiden med op til 120 minutter, og så er det pludselig ikke noget problem at støvsuge selv store områder.

Desuden kommer den med en ekstra stor elektrobørste på 28 cm, som hjælper med at støvsuge store områder nemt og hurtigt. Det særlige filter sørger desuden for at alle små partikler bliver støvsuget med op. Det er et vedligeholdelsesfrit filter, som sikrer en ubesværet betjening.

Blandt mange Miele støvsugere er denne en af de rigtig gode uden ledning og pose. Det er et godt valg til alsidig støvsugning.

Miele Boost Cx1 PowerLine

bedste uden pose

Fordele
 • pros-icon.svg Poseløs
 • pros-icon.svg Med Track Drive-teknologi
 • pros-icon.svg Kraftig rengøringseffekt med Vortex-teknologi
Ulemper
 • cons-icon.svg Uden turbo mundstykke til dyrehår

Detaljeret gennemgang

Miele støvsugere har det med at være innovative og førende inden for teknologien. Det er denne Miele støvsuger Boost Cx1 et godt eksempel på. Støvsugeren er poseløs, hvilket virkelig må være den allerstørste fordel ved denne støvsuger.

Når du skal vælge mellem mange støvsugere fra Miele kan det være en god ide at kigge efter de forskellige teknologier og funktioner, og denne kommer med nogle af de bedste og nyeste. Blandt andet er støvsugeren udstyret med Vortex-teknologien, som medfører en utrolig kraftig rengøringseffekt. Den har således en særdeles god og kraftfuld sugeevne.

Derudover har støvsugere den særlige Track Drive-teknologi, der betyder, at støvsugere følger dig og holder sig på sporet hele vejen rundt i dit hjem. Den funktion bliver du glad for, og så undgår du en støvsuger, som pludselig støder ind i væg og møbler.

Med støvsugeren følger en god udstyrspakke med forskellige mundstykker herunder en afstøvningsbørste, som er ret fin.

Blandt mange Miele støvsugere er vi ret vilde med denne, og den vil passe godt ind hos de fleste. Så hvis det er en poseløs støvsuger, du er ude efter, så er denne støvsuger et rigtig godt bud.

Guide

Sådan vælger du den bedste Miele støvsuger

Man kan gøre sig mange overvejelser omkring køb af en ny støvsuger. Man vil jo gerne gøre det rigtigt første gang, ikke? Og det er da også en jungel at finde rundt i. Retter man blikket mod Miele støvsugere, bliver beslutningen ikke just nemmere. Miele har nemlig et utrolig godt udvalg af eliminate støvsugere i forskellige typer og prisklasser. Støvsugere fra Miele er i god kvalitet og med den nyeste teknologi smækket ind i maskinerne.

I denne købsguide vil vi gøre dig klogere på, hvordan du vælger den helt rette støvsuger for dig fra Miele. Vi vil derfor gennemgå nogle af de vigtigste overvejelser, som du bør gøre dig, når du skimmer markedet for Miele støvsugere.

Med ledning eller uden

Miele støvsugere kommer både med og uden ledning. De traditionelle cylinderstøvsugere, som vi kender, kommer med ledning. Ledningen længde kan variere og spænder ofte fra 6 til 10 meter. Alt efter hvor mange stikkontakter du har i hjemmet, bør du altså overveje ledningens længde, hvis du vælger en støvsuger med ledning. Det er nemlig vigtigt, at du kan komme rundt i alle hjørner nemt og bekvemt. Støvsugningen skal nemlig helst være så let og hurtigt som muligt – det tror jeg de fleste vil foretrække.

Miele støvsugere uden ledning har ikke eksisteret helt lige så længe som dem med ledning. Det er nemlig først noget, man har fået øjnene op for de senere år. Og hold da op en øjenåbner. En ledningsfri støvsuger kan virkelig tage støvsugningen op på et helt andet niveau. Som regel vejer de ledningsfrie støvsugere ikke ret meget, og de fylder heller ikke specielt meget. Det kan derfor være et godt valg, hvis du bor i en lejlighed eller i et mindre hus.

Selvom en ledningsfri model umiddelbart virker helt fantastisk, er det dog ikke sikkert, at det er det bedste valg for dig. Bor du i et stort hus, kan det måske være vanskeligt at nå rundt i hele huset, inden batteriet løber tør for strøm. Batteriets levetid er derfor noget af det vigtigste at tjekke, hvis du overvejer at købe en støvsuger uden ledning. En levetid på omkring 60 minutter eller mere vil vi anbefale til de fleste.

Med eller uden støvsugerpose

Om din nye støvsuger skal være med eller uden pose, er også en vigtig overvejelse. De traditionelle støvsugere er udstyret med en pose, som skal skiftes hver gang, den er fyldt. Som regel har posen en kapacitet på 4-5 liter, men det kan variere.

Vælger du en støvsuger med pose skal du huske at skifte posen, hver gang det er nødvendigt. Ellers mindsker støvsugeren sin sugekraft. Det betyder også, at du skal sørge for at indkøbe poserne, så du altid har dem på lager. I længden kan det blive til mange poser, hvilket man også skal have med i tankerne rent økonomisk.

En støvsuger med pose er nok den mest hygiejniske måde at rengøre på, da alt støv opsamles i posen, som efterfølgende blot smides ud. Du undgår således støv, der farer rundt, når du skal tømme støvsugeren. En anden fordel ved støvsugeren med pose er, at luftgennemstrømningen som regel er bedre. Dog betyder det også, at filteret har en større tendens til at stoppe til. Der er altså både fordele og ulemper.

Støvsugere fra Miele uden pose kan være en lettere løsning. Du skal nemlig aldrig tænke på at købe nye poser og skifte den gamle ud. Du skal derimod blot tømme støvsugeren støvbeholder i skraldespanden. Beholderen kan som regel ikke indeholde lige så meget som støvsugerposer, og det kan være en god ide at tømme beholderen jævnligt.

Hvis man er allergisk over for støv kan denne løsning dog være mindre behagelig, da man ved tømning af beholderen risikere at komme i kontakt med støvet. Nogle støvsugere er dog udstyret med en særlig smart funktion, der sikrer kontaktløs tømning af beholderen. Dette kan du kigge efter.

En fordel ved den poseløse løsning er også, at sugeevnen ikke falder i takt med, at beholderen fyldes op, hvilket ellers kan være tilfældet for de traditionelle støvsugere med pose. En sidste fordel, som vi vil nævne, er, at det desuden bliver nemmere at finde tabte genstande i den lille beholder sammenlignet med en lukket pose.

Sugeevne

Støvsugere fra Miele har som regel en rigtig god sugeevne, og modellerne fra Miele kan som regel også indstilles i forhold til sugeevne. Det betyder, at du kan vælge at køre med turbo sugeevne de steder, hvor der er mest beskidt, og med almindelig eller eco-funktion i resten af huset.

Uanset er det i hvert fald vigtigt at vælge en støvsuger fra Miele med en optimal sugeevne, der passer til dit behov. Måske har du kæledyr, og her er det vigtigt at vælge en støvsuger, som kan klare de genstridige hunde- eller kattehår uden problemer.

Støvsugerens sugeevne måles ofte i mm vandsøjle eller Pascal (Pa). Her er det et udtryk for, hvor meget undertryk maskinen kan præstere, når motoren kører.

Lydniveau

En anden egenskab at være opmærksom på er støvsugeren støjniveau. Dette måles som regel i Decibel (dB), og Miele har ofte angivet dette i støvsugerens specifikationer. De fleste støvsugere larmer mellem 65-80 dB, hvilket betegnes som almindeligt støjende modeller. Hvis du er på jagt efter en støjsvag model, bør du kigge efter en støvsuger fra Miele med et støjniveau på under 70 dB. Dem som vi har vurderet som bedst i test er alle almindeligt støjende niveauer, der ligger mellem 75 og 80 dB, men Miele producerer også støjsvage modeller.

Rækkevidde

Påtænker du at vælge en støvsuger med ledning, bør du gøre dig nogle overvejelser omkring ledningens længde, hvilket har noget at sige i forhold til rækkevidden. Miele støvsugere har som regel en ledningslængde på 6 til 10 meter, som nævnt. Rækkevidden findes du ved at lægge selve støvsugerslangen til – det angiver altså hvor langt du kan nå med støvsugere.

En ledningslængde på 8,5 m kan nå omkring 12 m. Du bør altså overveje størrelsen på dit hus og placering og antallet af stikkontakter, når du skal vælge en støvsuger fra Miele.

Ekstraudstyr

Miele producerer en masse ekstraudstyr til din støvsuger også. Som regel har Miele vedlagt noget ekstraudstyr sammen med støvsugeren, hvilket gør det nemt altid at nå, når du er i gang med støvsugningen. Det kan være en god ide at undersøge mængden af ekstraudstyr. Er der alt det, som du skal bruge? Eller måske du har behov for at købe noget ekstra ved siden af? Hvis du har husdyr kan det være en god ide at vælge en støvsuger med et særligt turbo-mundstykke til kæledyrshår.

FAQ

Hvilken Miele støvsuger er bedst i test?

Den bedste Miele støvsuger i test er Miele Complete C2 PowerLine. Den har en yderst god sugeevne, som kan justeres, og så er denne støvsuger fra Miele udstyret med både teleskoprør og AirClean-filter, hvilket gør den til bedst i test. Desuden får du den til en rigtig god pris.

Hvor mange watt skal en støvsuger være på?

Reglerne i dag lyder, at en støvsuger maksimalt må være 900 watt. Dette er ifølge EU's ecodesign-krav til støvsugere. Hvis du ønsker en energieffektiv støvsuger fra Miele, bør du gå efter en støvsuger på 750 watt eller derunder.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×