Mikrobølgeovn Test: De 7 bedste mikroovne

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn
TESTVINDER

Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn

Der er ingen grund til at styre uden om denne elegante mikrobølgeovn fra Samsung, hvis du nægter at gå på kompromis med din nye investering. Vi har kåret modellen som testvinder i denne mikrobølgeovn test,…

Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn 1
Den bedste mikrobølgeovn

Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn

Sharp R-642BKW Fritstående mikroovn 2
Den bedste billige mikrobølgeovn

Sharp R-642BKW Fritstående mikroovn

Electrolux EMM21000W 5
Den bedste lille mikrobølgeovn

Electrolux EMM21000W

Siemens HF15M541 6
En god mikrobølgeovn med vægtautomatik

Siemens HF15M541

Morphy Richards MR-511502 7
En brugervenlig mikrobølgeovn

Morphy Richards MR-511502

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne mikrobølgeovn test kan du læse om de 8 bedste modeller, så du hurtigt kan finde frem til den bedste mikrobølgeovn for dig. Vi har kåret en Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn som vores testvinder i denne test, da den udmærker sig på parametrene effektivitet, indbyggede funktioner og programmer, udseende og pris.

Du kan dog heller ikke gå galt i byen med de andre produkter på listen, så du kan frit vælge den rigtige variant for dig. I artiklen kan du også læse om, hvordan du finder det bedste mikroovn tilbud og bedst muligt rengør din maskine.

Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn

Den bedste mikrobølgeovn

Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn
Fordele
 • pros-icon.svg Tilbered en lang række af madvarer med forudindstillede programmer
 • pros-icon.svg Fremstillet med en keramisk emalje, der virker antibakterielt og beskytter mod ridser
 • pros-icon.svg Udstyret med en særlig funktion, der kan opløse lugte i maskinen
 • pros-icon.svg Elegant udseende, der kan passe ind i ethvert køkken

Detaljeret gennemgang

Der er ingen grund til at styre uden om denne elegante mikrobølgeovn fra Samsung, hvis du nægter at gå på kompromis med din nye investering. Vi har kåret modellen som testvinder i denne mikrobølgeovn test, da den kan tilberede en lang række retter, er udstyret med keramisk emalje, er fri for lugt og generelt bare er en ideel maskine til enhver husstand.

Derfor skal du vælge en Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn

Leder du efter en fremragende mikroovn, som fungerer upåklageligt og har et elegant design? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne mikrobølgeovn fra Samsung. Modellen er udviklet med en tidløst og dog eksklusivt design, som du i den grad gerne vil have stående fremme på køkkenbordet. Designet gør sådan, at maskinen både formår at blende ind og skille sig ud på samme tid.

Derudover er denne model udviklet med en række forudindstillede programmer, som hjælper dig med at tilberede enhver ret. Du kan f.eks. både lave kyllingefileter, grillet laks, grød o.l. i maskinen. Maskinen kan naturligvis også opvarme mad – og dette sker uden at madvarerne bliver kedelige i smagen eller udseendet. Lige netop denne variant er også udviklet med en dampkogningsfunktion, så du kan endda også tilberede dampkogt mad direkte i din mikrobølgeovn, hvis du investerer i denne model fra Samsung.

Lugtfri Samsung mikrobølgeovn med keramisk belægning

En anden klar fordel ved denne mikrobølgeovn er, at den er udviklet med en belægning af keramisk emalje. Dette er med til at beskytte ovnens inderside mod ridser og så gør det også siderne lettere at rengøre. Derudover har denne type emalje også en antibakteriel effekt, hvilket sikrer en bedre hygiejne i maskinen. For at beskytte siderne, er det muligt at slå rotation fra i maskinen. På den måde bliver der plads til selv store tallerkener.

Maskinen er udviklet med en funktion kaldet Deodorisation, som fungerer ved at opløse lufte i mikrobølgeovnen. Dette er med til at skabe en bedre hygiejne i maskinen og garanterer, at lufte fra tidligere tilberedninger ikke sætter sig på andre anretninger. Du kan desuden benytte maskinen til at varme tallerkener op, hvis nogle retter er klar til servering før andre. På den måde har alt den rette temperatur, når det placeres på spisebordet.

Produktdetaljer:

 • Højde: 29,7 cm
 • Dybde: 42,8 cm
 • Bredde: 51,7 cm
 • Vægt: 14,5 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 1000 watt
 • Ovnrum netto: 28 liter

Sharp R-642BKW Fritstående mikroovn

Den bedste billige mikrobølgeovn

Sharp R-642BKW Fritstående mikroovn
Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, som de fleste kan være med på
 • pros-icon.svg Er udstyret med 8 automatiske tilberednings- og optøningsfunktioner
 • pros-icon.svg Kan benyttes til at grille madvarer
 • pros-icon.svg Nem betjening via touch LED display

Detaljeret gennemgang

Du behøver ikke at have den helt store pengepung frem fra lommen, hvis du vælger at investere i denne mikrobølgeovn fra mærket Sharp. De har udviklet en model, der virker ganske fint i drift, men ikke koster helt så meget, som andre gode modeller på markedet. Maskinen har 8 automatiske tilberedningsfunktioner og kan benyttes til grill.

Derfor skal du vælge en Sharp R-642BKW Fritstående mikroovn

I denne test har vi også set os om efter en billig mikrobølgeovn, så du ikke skal spare op i lang tid for at få råd til en ny mikroovn. Du kan derfor med fordel investere i denne model fra Sharp, hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, da deres mikrobølgeovn sælges til en budgetvenlig pris. Maskinen har en ideel størrelse til en mindre husholdning, da ovnrummets kapacitet er 20 liter.

Du kan nemt betjene denne maskine, da den har en brugervenlig opbygning. Alle funktioner betjenes via det integrerede LED display med touch funktion og du kan nemt skifte mellem de to tilberedningstrin: optøning og almindelig mikroeffekt. Maskinen er udstyret med et digitalt minutur, så du kan holde øje med tiden, mens du kokkererer, og så er der også en elektronisk timer, som du kan indstille i op til 99 minutter og 50 sekunder.

Mikrobølgeovn med grill funktion

Denne mikroovn kan praktisk talt kaldes for en 2-i-1 maskine, da den ikke kun kan foretage sig almindelige mikrobølgeovns opgaver. Du kan nemlig vælge at benytte maskinens indbyggede grill funktion, så du kan få lækkert kød, grøntsager o.l., selv om vinteren. Programmet bruner maden og gør overfladen sprød.

Der er dog mange muligheder med denne maskine, da den kan indstilles til 11 forskellige effekttrin. Derudover er den udstyret med 8 automatiske tilberednings- og optøningsfunktioner, heriblandt et popcorn program, så du altid kan få ideelt tilberedte popcorn. 

Maskinen har en energibesparelsesfunktion, så den koster ikke alverden, selvom du har den stående til en stikkontakt på fast basis. Derudover er den udstyret med en børnelås, så ingen små pilfingre kan lave ulykker omkring produktet. Og som en ekstra bonus er modellen fremstillet med en indvendig coating, der beskytter overfladerne.

Produktdetaljer:

 • Højde: 25,8 cm
 • Dybde: 35,8 cm
 • Bredde: 43,9 cm
 • Vægt: 11,4 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 800 watt (grilleffekt 1000 watt)
 • Ovnrum netto: 20 liter

Miele M 6012 clst

En premium mikrobølgeovn

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med 7 effekttrin og 17 automatiske programmer for nem tilberedning
 • pros-icon.svg Memoryfunktion sikrer, at du kan optøe, tilberede og gratinere retter på ingen tid
 • pros-icon.svg Kan indstilles til Quick funktion, så maden varmes på ingen tid
 • pros-icon.svg Opbygning i rustfrit stål sikrer nem rengøring og et flot udseende

Detaljeret gennemgang

Der er flere gode grunde til at investere i denne mikrobølgeovn fra Miele. Først og fremmest er den udstyret med 17 automatiske programmer, som du kan benytte til at tilberede et hav af gode opskrifter. Derudover har den en memory- og varmholdningsfunktion, samt børnesikring for ekstra sikkerhed. Designet i rustfrit stål gør det nemt at rengøre maskinen.

Derfor skal du vælge en Miele M 6012 clst

Nægter du at gå på kompromis med dit kommende mikroovn køb? I så fald vil vi anbefale dig at kaste blikket efter denne model fra Miele. Virksomheden har udviklet en flot og funktionel mikrobølgeovn, der vil leve op til samtlige forventninger, som du måtte have til din nye maskine. Det er nemlig kun dig selv, der sætter grænser for, hvad der kan tilberedes i denne mikrobølgeovn.

I alt kan maskinen indstilles til 7 effekttrin og 17 automatiske programmer, der giver mulighed for at tilberede en lang række af lækre retter. Med de forudindstillede programmer skal du kun gøre et minimum selv. Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, så kan du dog altid indstille et længere programforløb, da maskinen kan huske op til tre trin grundet den indbyggede memory funktion. På den måde kan du f.eks. sætte maskinen til først at optøe en ret, derefter tilberede den og til sidste gratinere den. Så bliver det vist ikke lettere at lave mad!

Godt sikkerhedsniveau

Det er naturligvis også stadig muligt at varme mad på ingen tid med denne mikroovn, hvis tingene skal gå lidt stærkt. Du skal blot indstille modellen på Quick mikrobølgeovn funktionen og trykke på startknappen X antal gange, hvorefter maskinen opvarmer maden i 30, 60, 120 etc. sekunder. Du kan altid justere på de forprogrammerede tidsværdier, hvis behovet skulle opstå.

Derudover er modellen udviklet med en børnesikring, der aktiveres med et tryk på én knap. Herefter bliver al utilsigtet aktivering forhindret og du skal derfor ikke være nervøs for, at andre i husholdningen forstyrrer maskinens program. Det smarte ved denne maskine er desuden, at den er udstyret med en sikkerhedsafbrydelse. Den vil således automatisk slukke, når den maksimale driftstid er overskredet.

Med i købet følger der et låg til afdækning af maden, en kogepund, grillrist og en gourmet plade. Rengøring af maskinen, både udenpå og indeni, er desuden let, da modellen har en opbygning i rustfrit stål.

Produktdetaljer:

 • Højde: 30,5 cm
 • Dybde: 42,2 cm
 • Bredde: 52 cm
 • Vægt: 16,5 kg
 • Farve: Rustfrit stål
 • Effekt: 900 watt
 • Ovnrum netto: 26 liter

Caso MCG30 Chef

Stor mikrobølgeovn med varmluft

Fordele
 • pros-icon.svg pros ]
 • pros-icon.svg Udviklet med varmluftsteknik – indstil maskinen til niveauer mellem 110 og 200 grader
 • pros-icon.svg 9 automatiske programmer, hvoraf flere er kombi programmer
 • pros-icon.svg Ovnrum i rustfrit stål for god varmefordeling og let rengøring
 • pros-icon.svg Sælges til en overkommelig pris med tanke på produktets funktionalitet

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne mikrobølgeovn fra Caso, giver du dig selv mulighed for at benytte din nye investering til mange formål. Denne model kan nemlig både benyttes som en traditionel mikroovn, til grill tilberedning og med varmluft. Den har endda også en forvarme funktion og 9 automatiske programmer. Derudover har maskinen en stor ovnkapacitet.

Derfor skal du vælge en Caso MCG30 Chef

Hvis du leder efter en mikrobølgeovn med varmluftsfunktion, så kan du med fordel kaste blikket på denne model fra mærket Caso. Mikroovnen er udviklet med en ny varmluft teknik og med en forvarme funktion, hvilket giver dig mulighed for at tilberede en lang række retter. Maskinen kan indstilles til 10 forskellige varmluftsniveauer mellem 110 og 200 grader.

Derudover er det også muligt at benytte varmluft i kombination med mikroovns- eller grillfunktionen. I alt kan produktet indstilles til 9 automatiske programmer, hvoraf 6 af dem er kombinationsprogrammer mellem mikroovn, grill eller varmluft. Dette sikrer en stor fleksibilitet, så du kan tilberede alle de retter du lyster på lige præcis den måde, som du foretrækker dem.

Mikrobølgeovn med stor ovnkapacitet

Du kan desuden sagtens lave med til en del mennesker på en gang med denne maskine, da den har en ovnkapacitet på 30 liter. Der er således god plads i mikroovnen. Dette produkt er alt i alt en god investering for dig, der hellere vil benytte en mikroovn i den daglige madlavning frem for en traditionel ovn. Denne variant fylder trods alt også en del mindre.

Mikrobølgeovnen er udviklet med en sound on og off funktion, så den ikke forstyrrer hele husholdningen, når der kokkereres. Derudover har den indvendig belysning og et digitalt display med urvisning, så du altid kan holde øje med tiden. Den indvendige opbygning er fremstillet af rustfrit stål, som er med til at fordele varmen jævnt og også sikrer en lettere rengøring af maskinens indvendige overflader. Maskinen har desuden en yderst elegant overflade og udseende, der vil passe godt ind i de fleste køkkener, men især i den moderne variant.

Produktdetaljer:

 • Højde: 30 cm
 • Dybde: 42 cm
 • Bredde: 54 cm
 • Vægt: 18,4 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 900 watt (grilleffekt 1200 watt, varmluft effekt 2250 watt)
 • Ovnrum netto: 30 liter

Electrolux EMM21000W

Den bedste lille mikrobølgeovn

Electrolux EMM21000W
Fordele
 • pros-icon.svg Lille kapacitet på 18,5 liter, som passer ideelt til den mindre husholdning
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning sikrer en nem optøning og opvarmning af diverse retter
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Denne mikroovn fra Electrolux er både brugervenlig i sin opbygning og koster ikke alverden. Derudover har den et lille ovnrum med en kapacitet på 18,5 liter. Det er derfor en ideel investering for dig, der er på jagt efter en enkel mikrobølgeovn, og som ikke har behov for en masse ekstra funktioner. Modellen kan dog både optø og varme samtlige madvarer.

Derfor skal du vælge en Electrolux EMM21000W Fritstående mikroovn

Vil du gerne have fingrene i en enkel, lille og brugervenlig mikroovn? I så fald skal du se nærmere på denne model fra Electrolux. De har udviklet en model med en lidt mindre ovnkapacitet end de andre mikroovne på denne liste. Kapaciteten lyder på 18,5 liter, så du har stadig god plads til at varme mange retter.

Maskinen tilbyder et let alternativ til traditionel madlavning, da den både kan optø og opvarme diverse retter på ingen tid. Du skal derfor ikke sætte alverdens tid af til madlavning, hvis du har denne mikrobølgeovn stående i hjemmet. Det er desuden let at betjene denne model, så du kan få indstillet det rigtige program hver gang. Indstillingerne styres via de betjeningsvenlige drejeknapper.

En billig mikrobølgeovn

Det kan godt være, at denne maskine ikke er udstyret med en lang række teknologier, men til gengæld sælges den til en budgetvenlig pris, som de fleste kan betale. Den er derfor en ideel investering for dig, der ikke har de helt store forventninger til din maskine, ud over at den skal kunne optø og varme retter hurtigt. Dét kan den dog også, da den kan indstilles til fem effekttrin og valgfri tid mellem 0 til 35 minutter. Det indbyggede minutur fortæller desuden, hvornår retten er færdig.

Display er udstyret med ur og timer og selve ovnen er oplyst af indbygget ovnbelysning. Inde i ovnen finder du en drejetallerken på 27 cm, der sørger for god varmefordeling af maden. Der vil således ikke være ét sted på tallerkenen, der får mere varme end andre.

Produktdetaljer:

 • Højde: 28,7 cm
 • Dybde: 42,2 cm
 • Bredde: 48,5 cm
 • Vægt: 13,2 kg
 • Farve: Hvid
 • Effekt: 800 watt
 • Ovnrum netto: 18,5 liter

Siemens HF15M541

En god mikrobølgeovn med vægtautomatik

Siemens HF15M541
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med automatisk vægt- og temperaturindstilling for samtlige programmer
 • pros-icon.svg Kompakt design gør det lettere at finde plads til modellen, da den ikke fylder meget
 • pros-icon.svg Mulighed for at vælge mellem 7 forudindstillede programmer og 5 effekttrin

Detaljeret gennemgang

Det bliver nemt for dig at optø og varme mad i denne mikroovn fra Siemens, da den er udstyret med syv forudindstillede programmer og automatisk indstiller vægt og temperaturer efter indholdet i maskinen. På den måde får du gode resultater hver gang du skal varme eller optø en ret i din mikrobølgeovn.

Derfor skal du vælge en Siemens HF15M541 Fritstående mikroovn

Vil du gerne gøre optøning og opvarmning af retter så nemt som muligt for dig selv? I så fald skal du kaste blikket på denne model fra Siemens, da de har udviklet en mikroovn, der selv vejer indholdet og indstiller temperaturen efter det. Den automatiske vægt- og temperaturindstilling er tilgængelig i alle maskinens syv programmer, så du er garanteret gode resultater ved enhver tilberedning.

Uanset om der skal opvarmes, optøes eller gøres begge dele, så er dette produkt ideelt. Du kan nemlig roligt stole på, at maden bliver tilberedt hurtigt, da du frit kan vælge mellem fem tilgængelige effekttrin. Du kan desuden let indstille program ved at benytte dreje- og trykknapperne på maskinen.

En kompakt mikrobølgeovn

Som beskrevet fylder denne mikroovn ikke alverden, da den er udviklet med tanke for et kompakt design. Alligevel skal du dog ikke være nervøs for, at der ikke er plads til både store og små anretninger, da maskinen har en rummelig ovnvolumen på 17 liter. Selvom dette er mindre end med andre mikroovne, så er det stadig en fin størrelse til mindre husholdninger.

I ovnrummet finder du en drejetallerken på 24,5 centimeter, som garanterer en jævn fordeling af varmen, da retten kommer til at dreje rundt inde i mikroovnen. Denne model er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk i 2018, hvor de har rost maskinen for dens sikkerhedsniveau, støjniveau og energiforbrug. Den får også gode bemærkninger på rengøring af ovnrummet.

Produktdetaljer:

 • Højde: 29 cm
 • Dybde: 35,1 cm
 • Bredde: 46,1 cm
 • Vægt: 13 kg
 • Farve: Rustfrit stål eller hvid
 • Effekt: 800 watt
 • Ovnrum netto: 17 liter

Morphy Richards MR-511502

En brugervenlig mikrobølgeovn

Morphy Richards MR-511502
Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med autofunktioner og digitalt display, der er let at betjene
 • pros-icon.svg Timerfunktion, der både kan indstille tilberedningstid og udskyde start
 • pros-icon.svg Kan benyttes til at optø, opvarme og tilberede retter
 • pros-icon.svg Vælg mellem automatisk vejning af indhold eller manuel indtastning ift. optøning

Detaljeret gennemgang

Med denne mikrobølgeovn kan du være sikker på, at du får det optimale ud af din nyindkøbte maskine. Modellen er nemlig en multifunktionel variant, der både kan optø, opvarme eller kokkerere diverse retter. Maskinen har en kapacitet på 20 liter og er desuden udstyret med en timerfunktion med udskydelse, så du kan sætte maskinen klar på forhånd.

Derfor skal du vælge en Morphy Richards MR-511502

Hvis du er på jagt efter en brugervenlig mikroovn, der gerne må have et lidt anderledes design og skille sig ud fra alle andre mikrobølgeovne på markedet, så kan du udmærket vende blikket mod denne model fra mærket Morphy Richards. Denne variant er først og fremmest designet i en retro stil, der får modellen til at skille sig ud, men stadig vil se flot ud på ethvert køkkenbord.

Derudover har denne variant en brugervenlig opbygning, der sikrer en optimal udnyttelse af alle maskinens indstillingsmuligheder. Det er nemt at justere på indstillingerne via de fem trykknapper og en enkelt drejeknap. Og så er maskinen udstyret med otte forudindstillede programmer, der hjælper dig med at tilberede f.eks. pizza, pasta, grøntsager o.l. til perfektion. Maskinen kan både optø, opvarme og tilberede retter.

Mikrobølgeovn med timer funktion

En af de helt store fordele ved denne mikrobølgeovn er, at den er udstyret med en timerfunktion, der fungerer på to måder. Du kan bl.a. benytte timerfunktionen til at indstille tilberedningstiden, som kan sættes til op til 95 minutter. På den måde kan maden passe sig selv, som blev det tilberedt i en almindelig ovn. Derudover kan timerfunktionen også benyttes til at indstille en forsinket start på maskinen. På den måde starten madlavningen først, når det passer dig. Denne funktion kan indstilles til op til 24 timer, så du kan altså forberede måltidet op til et døgn før.

En anden funktionel egenskab ved denne mikrobølgeovn er, at den indbyggede defrost funktion selv kan udregne, hvor lang tid et måltid skal bruge for at tø op. Du kan således sætte en skål med frossent indhold i maskinen og selv få den til at udregne optøningstid. Du kan dog også gøre dette manuelt, hvis du foretrækker det.

I alt har denne mikrobølgeovn en kapacitet på 20 liter, hvilket er rigeligt til selv en lidt større husholdning. Derudover er den udstyret med en roterende glasplade på 25,5 centimeter, som sørger for, at alle dele af indholdet i mikroovnen bliver tilberedt ligeligt.

Produktdetaljer:

 • Højde: 25,5 cm
 • Dybde: 36 cm
 • Bredde: 43 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Farve: Rød, creme eller sort
 • Effekt: 800 watt
 • Ovnrum netto: 20 liter

Guide

Find det rette produkt til dig i denne mikrobølgeovn test

Det kan være svært at finde frem til den helt rette mikrobølgeovn, hvis du egentlig ikke er sikker på, hvad du skal kigge efter. Af den grund giver vi dig her vores bud på de 5 ting, som du primært skal være opmærksom på i købet af en mikroovn.

Størrelse og kapacitet

Først og fremmest burde du gøre dig nogle overvejelser om, hvor meget din nye mikrobølgeovn reelt må fylde og hvor stor en kapacitet du ønsker, at dens ovnrum er udstyret med. Når du har fundet frem til den ønskede størrelse og kapacitet, vil du have lettere ved at begrænse udvalget. Derudover kan du også være sikker på, at du faktisk bestiller en model hjem, der passer til dine behov – og altså hverken er for stor eller lille i forhold til dét, du regner med at benytte den til.

Design og opbygning

Du skal også gerne gøre dig nogle tanker om designet. Foretrækker du en stilren model eller en, der skiller sig ud? Har du en foretrukken farve? Skal den være udstyret med et digitalt / touch display eller foretrækker du manuelle dreje- og trykknapper?
Ud over disse overvejelser, så skal du også tænke over, om du ønsker din mikrobølgeovn som en fritstående eller integreret model. En fritstående variant står fremme på bordet (eller andet sted i køkkenet) og kan rykkes rundt efter behov. En integreret model bliver bygget ind i et møbel, f.eks. et skab, og kan ikke flyttes. Til gengæld optager denne sjældent lige så meget plads som en fritstående model.

Brugervenlighed

For at være sikker på, at du får det optimale ud af din mikrobølgeovn, så vil vi anbefale dig at gå efter en brugervenlig model. Det skal helst være let at tilgå de forskellige funktioner og at indstille tilberedningstid, så tilberedning via mikroovnen ikke bliver en forhindring og et irritationsmoment. Du kan altid søge efter videoer af mikroovnen i brug, hvis du er i tvivl om, hvor let den er at betjene.

Indbyggede funktioner

Du kan sagtens få fingrene i en enkel mikrobølgeovn, der blot kan genopvarme mad, hvis du ikke ønsker en multifunktionel model. De fleste moderne mikrobølgeovne er dog udviklet med diverse funktioner og programmer, der skal give flere muligheder i din tilberedning af mad og gøre processen lettere. Hvis du gerne vil have en funktionel mikroovn, kan vi anbefale dig som minimum at se efter de nedenstående egenskaber.

 • Optøning, opvarmning, tilberedning: Som beskrevet kan man sagtens finde en mikroovn, der kun opvarmer madvarer. Det kan dog være en god ide som minimum at investere i en model, der både kan optøe og opvarme, så du har mulighed for at spise madvarer fra fryseren, selv hvis du har glemt at tø dem op på forhånd.
  Hvis du gerne vil bruge din mikrobølgeovn som erstatning for en almindelig ovn eller bare gerne vil have større fleksibilitet i tilberedningen af mad, så kan du udmærket gå efter en model, der også kan tilberede retter direkte i mikroovnen.
 • Forudindstillede programmer: Det er altid en god ide at se på, hvilke forudindstillede programmer mikroovnen er udstyret med. Disse skal gerne passe til dit forbrug. Et program som grill eller varmluft vil således være optimalt, hvis du vil tilberede retter i ovnen, mens et optimalt opvarmningsprogram for diverse retter vil være at foretrække, hvis du primært benytter maskinen til opvarmning af allerede tilberedte madvarer.
  Hvis du vil gøre det let for dig selv, kan du også med fordel gå efter en maskine, der selv indstiller tilberednings- / optøningstid efter indholdets vægt. På den måde får du den rette tilberedning / optøning hver gang.
 • Timer: Uanset om du ønsker en enkel mikroovn eller en multifunktionel model, så skal du gerne gå efter en variant med indbygget timer. På den måde får du besked, når programmet er færdigt og behøver ikke at holde alt for meget øje med retten. Nogle modeller har desuden mulighed for udskudt start, så du kan sætte maskinen til at begynde tilberedning på et senere tidspunkt via en timerfunktion.

Pris

Den sidste overvejelse, som vi vil anbefale dig, er, at tænke over, hvilken pris du er komfortabel med at betale for din nye mikroovn. Der findes nemlig både dyre og billige modeller på markedet, som sikkert vil kunne leve op til dine forventninger. Det er derfor helt op til dig selv, hvad du ønsker at spendere på en mikroovn – så længe du er realistisk med, hvad du kan forvente af din maskine ud fra prisen.

Rengøring af mikrobølgeovn

Det er heldigvis nemt at gøre sin mikrobølgeovn ren. Det kræver ikke andre midler end blot en smule vand og sæbe. Du kan altså godt vinke farvel til alle gode husmoderråd og skrappe rengøringsmidler, når det kommer til rengøringen af din mikrobølgeovn. I mange tilfælde kan det være nok at benytte en fugtig klud med lidt sæbe på til at rense både yder- og indersiden af mikroovnen. Dette gør sig især gældende, hvis du foretager en nedtørring af din mikrobølgeovn med jævne mellemrum. I så fald når madrester ikke at brænde sig fast på overfladerne.

Har du derimod været uheldig og fået “sprunget” nogle madvarer inde i mikroovnen eller er det bare længe siden, at du har rengjort din model, så er der også håb for en let rengøring. Du skal nemlig blot sætte en dyb tallerken eller skål med stor omkreds fyldt med vand ind i mikroovnen. Herefter starter du ovnen på en høj effekt i cirka ét minuts tid. Dampen fra vandet vil få madresterne til at løsne sig, så du kan tørre dem af med en fugtig klud. Efter dette burde overfladen være skinnende ren igen.

Husk desuden også at rengøre det roterende fad i bunden af mikrobølgeovnen og de tilhørende dele, hvis din maskine er udstyret med en sådan en. Ofte kan disse blot vaskes op i hånden. Det er også en god ide at vaske maskinens døråbning – både glasset, kanterne, håndtaget o.l. Dette kan også gøres med en fugtig klud og lidt sæbe.

Find det bedste mikrobølgeovn tilbud

Der findes både dyre og billige mikrobølgeovne på markedet og derfor er det langt fra umuligt at finde frem til en god model, der passer til dine behov. Man kan dog godt komme til at falde for en variant, der er lidt dyrere end det fastsatte budget. I så fald skal du på jagt efter et godt mikrobølgeovn tilbud, så du kan spare lidt penge på den endelige regning.

Det er heldigvis ikke så svært at finde frem til et godt tilbud på mikroovne. Det eneste det kræver er lidt tålmodighed og en internetforbindelse. Du finder nemlig de bedste mikrobølgeovn tilbud hos online forhandlerne. De presser gerne priserne i bund med jævne mellemrum, hvor der kan være mange penge at spare. Det kan derfor anbefales at sammenligne priser online og være klar til at slå til, når det rette tilbud / pris melder sig.

Kan man benytte en mikrobølgeovn som ovn?

Flere mikrobølgeovne er det man kalder kombiovne. Det betyder, at de reelt både kan benyttes som en ovn og som en mikroovn. Med disse modeller er det muligt at optø, genopvarme og tilberede diverse retter (udvalget af retter skifter fra model til model, da det afhænger af produktets indbyggede funktioner og programmer). Af den grund kan en mikrobølgeovn være en rigtig fin løsning til personer, der ikke har plads i hjemmet til en almindelig størrelses ovn, da den fylder mindre, men stadig er funktionel i tilberedelsen af retter.

En mikrobølgeovn vil dog sjældent kunne leve helt op til den varme og effekt man får med en almindelig ovn. Det er altså en fin løsning, men ikke en ideel løsning, da ovnen stadig er at foretrække ved tilberedelsen af større retter. En ovn kan trods alt varme større retter og endda flere retter på samme tid – det kan man ikke i en mikrobølgeovn, da de har en for lille kapacitet.

Overvejer du at investere i en almindelig indbygningsovn til dit hjem? I så fald vil vi anbefale dig at læse vores store indbygningsovn test. I artiklen bliver du guidet til de bedste ovne på markedet, samt får vejledning til, hvordan du finder den bedste variant til dine behov. Du kan også læse mere om, hvad forskellen på en dampovn og en almindelig ovn er – eller blive klogere på almindelige ovnes rengøringsfunktioner. Alt i sammen i vores artikel om indbygningsovne.

FAQ

Hvilken mikrobølgeovn er den bedste?

I denne test har vi kåret en Samsung MS28J5255UB Fritstående mikroovn som værende bedst i test, da den er effektiv i drift med mange gode funktioner og programmer. De andre modeller i testen er dog også investeringen værd, så læs med og find den rette for dig!

Kan man købe en mikrobølgeovn med varmluft?

Du kan sagtens finde en mikrobølgeovn med varmluft. Du skal dog være opmærksom på, at effektiviteten af funktionen skifter meget fra model til model. Hvis du vil være sikker på at få en god model med varmluft, skal du investere i Caso MCG30 Chef Fritstående mikroovn

Hvad koster en mikrobølgeovn?

Prisen på en mikrobølgeovn skifter, afhængigt af hvilken model du vælger at investere i. Du kan sagtens finde en lidt billig model til et par hundrede kroner, men disse vil ofte have en meget enkel opbygning og funktionalitet. En kombi-model koster lidt mere, men er ikke dyr.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×