Minihakker Test: 7 bedste minihakkere i test

Af Amanda Lee Edelstein BAdge
Amanda Lee Edelstein

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team... Læs mere

VIS ALLE (2) ANBEFALINGER Button Icon

I denne minihakker test kan du læse om de 8 bedste minihakkere på markedet. Alle modeller er velegnet til at hakke forskellige ingredienser på få sekunder og er generelt et godt valg. Vi har kåret en KitchenAid 0,83 liter Mini foodprocessor som bedst i test, da den er rigtig god for langt de fleste forbrugere, er nem at bruge og har et flot design.

Du kan dog med fordel læse med og se, om en af de andre modeller i testen er bedre egnet til dine behov. Du kan også blive klogere på fordelene ved en minihakker, hvordan du finder det bedste tilbud på minihakkere og meget mere, hvis du læser hele artiklen.

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig minihakker med one-touch betjening og flere indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Fremstillet af BPA fri plast og kniv i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, da alle løse dele tåler en tur i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Elegant design, der passer ind i alle indretningsstile og kan købes i flere farver

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne minihakker fra mærket KitchenAid, hvis du gerne vil have en funktionel minihakker med flere indstillingsmuligheder, så du kan få både grove og fine resultater. Modellen har desuden en opbygning af solide materialer og et elegant design, der vil se pæn ud i alle køkkener.

Derfor skal du vælge en KitchenAid 0,83 liter Mini foodprocessor

Vi har valgt at kåre denne minihakker fra KitchenAid som vores testvinder i denne minihakker test, da den har en kompakt størrelse med sine 830 ml og et design, der passer ind i de fleste køkkener. Faktisk kan du vælge at købe denne minihakker i flere forskellige farver, så du har rig mulighed for både at vælge en farverig eller mere enkel farve alt efter dine præferencer. Modellen fra KitchenAid er altså en variant, der vil passe til de fleste forbrugere.

En anden klar fordel ved denne minihakker er, at den er fremstillet af BPA fri plast og har en kniv i rustfrit stål. Dette sikrer dig en mere miljøvenlig køkkenmaskine, som sagtens kan klare alt fra bløde til hårde ingredienser uden at tage skade. Det er altså lige meget om du vil hakke frugt og grøntsager, saucer, kød eller nødder, så er denne maskine det rette valg. Du kan indstille maskinen til to forskellige hastigheder og så har den også en pulsfunktion. Dette giver dig mulighed for at få både grove og fine resultater, når du benytter minihakkeren.

Du indstiller nemt maskinen via den praktiske og brugervenlige one-touch betjening. Det kræver reelt kun én hånd at betjene maskinen, så du kan sagtens multitaske i køkkenet, mens du hakker indhold i din minihakker. Yderligere fordele ved maskinen er, at den har en praktisk dryp-beholder, så du kan dryppe den rette mængde væske i beholderen undervejs  processen, samt at samtlige løse dele tåler maskinvask. Dette gør rengøringen af minihakkeren langt lettere.

Produktdetaljer

 • Højde: 22,2 cm
 • Dybde: 14,3 cm
 • Bredde: 17,8 cm
 • Farve: Creme, rød, sort, sølv eller hvid
 • Materiale: BPA fri plast og rustfrit stål
 • Effekt: 240 watt
 • Kapacitet: 830 ml

Philips HR1393/90 Minihakker

Bedst i test minihakker

Fordele
 • pros-icon.svg Kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk i 2015 med resultat på 77 %
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, som alle kan være med på
 • pros-icon.svg Udviklet med et kompakt og enkelt design, der ikke fylder eller skiller sig ud
 • pros-icon.svg Udstyret med to knive i rustfrit stål, som forbliver skarpe

Detaljeret gennemgang

Denne minihakker fra Philips er til personer, der ønsker at investere i en enkel og kompakt minihakker, der ikke koster alverden. Du skal ikke engang føle, at du går på kompromis med minihakkerens opbygning eller funktionalitet, da produktet er kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk.

Derfor skal du vælge en Philips HR1393/90 Minihakker

Hvis du nægter at gå på kompromis med din nye minihakker, men heller ikke har det største budget at gøre godt med, så kan du med fordel investere i denne variant fra Philips. Minihakkeren er nemlig kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, hvorfor du roligt kan stole på, at den virker, præcis som den skal. I alt har den fået en bedømmelse på 77 procent ud af 100 mulige. Det er dog især maskinens lydniveau, som ligger på 93,3 dB(A), der trækker ned i anmeldelsen.

Noget der dog især trækker op for denne maskine er, hvor funktionel den er på trods af sin billige pris. Prisen er faktisk så billig, at enhver kan få råd til denne minihakker, uden at det ødelægger hele månedens budgettering. Og selvom minihakkeren er billig, kan du naturligvis stadig både hakke bløde og hårde frugter og grøntsager, kød, nødder, blande saucer eller dressing o.l. Dette skyldes opbygningen med to knive i rustfrit stål.

I alt er der plads til 700 ml i skålen og maskinen arbejder med 450 watt. Selve skålen er fremstillet af plastik med et enkelt sort design. Det er desuden nemt at håndtere minihakkeren, så du får et resultat, der passer til dine behov. Du slipper endda for at kæmpe med opvasken, hvis du køber denne minihakker, da både dens beholder, låg og knivene tåler maskinvask.

Produktdetaljer

 • Højde: 22 cm
 • Dybde: 13 cm
 • Bredde: 12 cm
 • Vægt: 960 gram
 • Farve: Sort
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 450 watt
 • Kapacitet: 700 ml

Cuisinart CH-4 minihakker

En stilren minihakker

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med et stilrent og enkelt design, der passer ind i det moderne køkken
 • pros-icon.svg Kåret som et godt køb hos Forbrugerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Brugervenlig betjening og så er det nemt at holde øje med indholdet undervejs

Detaljeret gennemgang

Denne minihakker fra mærket Cuisinart er ideel til personer, der ønsker en minihakker, som blender ind i det moderne køkken. Modellen er stilren i sin opbygning med en gennemsigtig skål og en base af sølv. Minihakkeren er bedst til blødere ingredienser, da nødder f.eks. virker til at være en udfordring ifølge Forbrugerrådet Tænk.

Derfor skal du vælge en Cuisinart CH-4 minihakker

Betyder dine køkkenmaskiners udseende næsten lige så meget for dig som deres funktionalitet? I så fald kan du udmærket se nærmere på denne model fra Cuisinart. Maskinen er udviklet med tanke for et stilrent design. Det enkle udtryk med en sølvfarvet base og en skål af gennemsigtig plastik får produktet til at passe perfekt ind i moderne hjem. Minihakkeren er endda udviklet med skridsikre fødder, så du kan roligt stole på, at den vil stå fast på bordet frem for at bevæge sig rundt, når den hakker ingredienserne.

Denne minihakker er let at betjene, da den har en brugervenlig opbygning. Du kan således nemt få den til at hakke dine ingredienser, som du ønsker. Du kan desuden let holde øje med indholdet undervejs i hakningen, da skålen netop er gennemsigtig. På den måde kan du hurtigt se, hvornår indholdet er blevet hakket nok. Alle dele af denne maskine, på nær selve basen, tåler maskinvask, hvorfor rengøringen bliver let som en leg.

Alt i alt er dette en yderst god investering, men du skal være opmærksom på, at minihakkeren fra Cuisinart larmer en smule mere end andre maskiner. Maskinen er bl.a. blevet testet hos Forbrugerrådet Tænk, hvor lydtrykket blev målt til 88,4 dB(A) på knusefunktion og 90,4 dB(A), når maskinen skulle mixe, hakke eller emulgere. Derudover har den lidt svært ved at få bugt med nødder. Alligevel har Tænk kåret maskinen som et godt køb, så de andre gode egenskaber trækker den op i den samlede bedømmelse.

Produktdetaljer

 • Højde: 23 cm
 • Dybde: 21 cm
 • Bredde: 14 cm
 • Vægt: 1,5 kg
 • Farve: Sølv
 • Materiale: Plast
 • Effekt: 250 watt

Wilfa MC3B-400S Essential Chop Minihakker

En god minihakker med tre knive og stor kapacitet

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med tre aftagelige knive i rustfrit stål for optimal hakning
 • pros-icon.svg Beholderen har en kapacitet på 1,2 liter, så du kan hakke en del på én gang
 • pros-icon.svg Gennemsigtig opbygning sikrer godt overblik undervejs i processen

Detaljeret gennemgang

Med denne minihakker fra Wilfa kan du på ingen tid få hakket et hav af forskellige ingredienser. Minihakkeren er nemlig udviklet med en skål med en kapacitet på 1,2 liter og så har den tre knive af rustfrit stål til rådighed til at knuse og hakke indholdet. Modellen er desuden let at rengøre efter brug.

Derfor skal du vælge en Wilfa MC3B-400S Essential Chop Minihakker

Det lyder næsten for godt til at være sandt, at du kan få en minihakker med en stor kapacitet til en budgetvenligpris – og at produktet så endda er udstyret med hele tre knive. Men det er altså tilfældet, hvis du investerer i denne minihakker fra mærket Wilfa. Minihakkeren sælges til en pris, som de fleste kan være med på, hvilket gør den attraktiv for de fleste husholdninger. Og så sikrer den store kapacitet på 1,2 liter i beholderen for, at du kan tilberede en del på én gang frem for ad flere omgange.

Derudover er minihakkeren udviklet med tre knive i rustfrit stål, hvilket både sikrer en god holdbarhed for maskinen og en gennemført hakning hver gang. Det er endda muligt for dig at tage knivene ud, så du kan nøjes med én eller to knive i beholderen, hvis du vil hakke noget mere groft. Lige på dette punkt adskiller denne variant sig altså fra andre minihakkere på markedet.

Maskinen er udviklet med en beholder af glas, hvilket resulterer i, at du nemt kan holde øje med indholdet undervejs i hakningen. Beholderen tåler desuden maskinvask, så den er let at rengøre efter brug. Derudover kan du nemt betjene maskinen, da der blot skal trykkes på en stor tænd- og slukknap, som du finder på toppen af låget.

Det enkle design med en glasbeholder og sølv / sort top gør det muligt at have denne minihakker stående fremme i ethvert køkken.

Produktdetaljer

 • Højde: 17,3 cm
 • Dybde: 19,3 cm
 • Bredde: 30 cm
 • Vægt: 1,69 kg
 • Farve: Sølv og sort
 • Materiale: Glas, plastik og stål
 • Effekt: 400 watt
 • Kapacitet: 1,2 liter

Bosch MMR08A1 Minihakker

En multifunktionel og billig minihakker

Fordele
 • pros-icon.svg Billig minihakker som alle kan få råd til
 • pros-icon.svg Kan benyttes til både hakning og piskning af diverse ingredienser
 • pros-icon.svg Udviklet med robuste dele: f.eks. tåler bægeret både mikrobølgeovn og maskinvask
 • pros-icon.svg Udviklet af en blanding af kunststof og BPA fri plastik

Detaljeret gennemgang

Denne minihakker fra Bosch har multifunktionelle egenskaber, men alligevel skal du ikke være nervøs for, at den koster dig alverden. Produktet sælges nemlig til en billig pris, selvom den kan bruges til mange formål. Alle aftagelige dele kan gå i opvaskemaskinen, hvilket letter rengøringen betragteligt. Ja, faktisk kan bægeret også tåle mikrobølgeovn.

Derfor skal du vælge en Bosch MMR08A1 Minihakker

Har du ikke det største budget at gøre godt med, når det kommer til købet af din nye minihakker? I så fald vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne model fra Bosch. For selvom vi har nævnt andre billige modeller i denne test indtil videre, så kan du ikke gå galt i byen med denne helt billige variant. Og som en ekstra fordel, går du på ingen måde på kompromis med minihakkerens kvalitet og opbygning, selvom du får den til en billig pris.

Minihakkeren har en opbygning af BPA fri plast og kunststof. Du kan således roligt tilberede din mad i beholderen uden at være nervøs for skadelige kemikalier e.l. Bægeret af kunststof har en kapacitet på 800 ml, så der er god plads til flere typer af ingredienser, og så kan den tåle både en tur i mikrobølgeovnen og opvaskemaskinen. Det samme gælder for modellens universalkniv af rustfrit stål, der også kan komme i opvaskemaskinen. Dette letter rengøringen efter brug af minihakkeren.

Lige netop denne minihakker er dog en multifunktionel maskine, hvilket betyder, at den ikke kun kan bruges til at hakke diverse ingredienser. Med i købet følger der en røreskive, som kan sættes i maskinen frem for universalkniven. Med denne skive bliver det let som en leg for dig at piske væsker sammen i maskinen, f.eks. fløde, æg, flydende dejblandinger o.l.

Modellen er desuden udviklet med en moment afbyder for en højere sikkerhed og indbygget kabelomvikling, så den er lettere at opbevare. Og så behøver du ikke kun lytte til vores ord om, at denne model er investeringen værd. Den er nemlig kåret som et godt køb af Forbrugerrådet Tænk.

Produktdetaljer

 • Højde: 25 cm
 • Dybde: 19,5 cm
 • Bredde: 19,5 cm
 • Vægt: 1,25 kg
 • Farve: Hvid
 • Materiale: BPA fri plast, rustfrit stål og kunststof
 • Effekt: 400 watt
 • Kapacitet: 800 ml

OBH Nordica Quick 6721 Blender

Kompakt minihakker med højt sikkerhedsniveau

Fordele
 • pros-icon.svg Et enkelt design og den kompakte størrelse sikrer, at den ikke fylder alverden
 • pros-icon.svg Højt sikkerhedsniveau i form af sikkerhedsmekanisme og skridsikre fødder
 • pros-icon.svg Et lavt energiforbrug på 120 til 150 watt
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Med denne minihakker skal du ikke bekymre dig om, at maskinen er usikker i drift eller flytter sig rundt på bordet, da den har et højt sikkerhedsniveau. Den er f.eks. udstyret med skridsikre fødder, så den forbliver på plads ved brug. Derudover har den et lavt energiforbrug, enkelt design og er kompakt i sin størrelse.

Derfor skal du vælge en OBH Nordica Quick 6721 Blender

Du kan med fordel investere i denne minihakker fra OBH Nordica, hvis du gerne vil have en billig minihakker, der samtidig har et højt sikkerhedsniveau. Modellen sælges nemlig til en budgetvenlig pris, men er nu stadig udviklet med både en indbygget sikkerhedsmekanisme og skridsikre fødder. Disse funktioner er ellers ofte noget, man finder på lidt dyrere minihakkere. Begge dele er med til at sikre en større sikkerhed, når du benytter maskinen. F.eks. sørger de skridsikre fødder for, at maskinen ikke bevæger sig under hakningen.

Modellen er udviklet med aftagelige knive af rustfrit stål, hvilket betyder, at du kan få glæde af din minihakker i lang tid, da disse knive ikke sådan lige bliver sløve. Knivene kan både skære igennem større og mindre ingredienser, uanset om de er hårde eller bløde. Dette er især en af de egenskaber, som Forbrugerrådet Tænk lægger vægt på i deres anmeldelse af produktet. De giver faktisk modellen en score på 63 procent og klassificerer den som et godt køb.

Man må da også indrømme, at denne minihakker er ideel til de fleste husholdninger og køkkener. Den er kompakt i størrelsen og vil derfor ikke fylde alverden. Det enkle design i sort eller hvid får den til at blende ind i alle typer af køkkener. I alt har beholderen en kapacitet på 400 ml, så du har stadig rigeligt med plads til at hakke diverse typer af indhold. Derudover benytter maskinen kun 120 til 150 watt ved brug og så kan de aftagelige dele i form af knive, låg og skål tåle at gå i opvaskemaskinen.

Produktdetaljer

 • Højde: 19 cm
 • Dybde: 14 cm
 • Bredde: 11 cm
 • Vægt: 810 gram
 • Farve: Sort eller hvid
 • Materiale: Plastik og rustfrit stål
 • Effekt: 150 watt
 • Kapacitet: 400 ml

Zyliss Easy Pull Minihakker

Den bedste minihakker med snor

Fordele
 • pros-icon.svg Manuel minihakker med nem betjening via håndtag
 • pros-icon.svg Mulighed for at blende alle slags madvarer
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, da både skål og blad tåler maskinevask
 • pros-icon.svg Er udviklet med non-slip bund, så den ikke rykker sig ved brug

Detaljeret gennemgang

Denne minihakker adskiller sig fra de andre modeller i denne test ved at være en manuel variant. Det betyder, at du skal bruge egen hånd- / armkraft for at få knivene til at køre rundt. Dette giver dig naturligvis en smule mere arbejde, men sikrer også, at resultatet bliver præcis som du ønsker det.

Derfor skal du vælge en Zyliss Easy Pull Minihakker

Er du på udkig efter en manuel minihakker? I så fald skal du investere i denne variant fra mærket Zyliss. Modellen adskiller sig nemlig fra de andre modeller i denne minihakker test ved at skulle styres ved hjælp af håndkraft frem for at have en mekanisk del, der sætter gang i knivene. Denne minihakker er altså udviklet til dig, der ikke nødvendigvis behøver elektroniske redskaber i køkkenet, men er ok med, selv at skulle arbejde lidt.

Easy Pull minihakkeren fra Zyliss er udviklet i et patenteret design, som giver dig fuld kontrol over hakningen af indholdet. Du trækker blot i et håndtag og så kan du få hakket indholdet, præcis som du ønsker. Du vælger selv, om indholdet skal hakkes, blendes eller pureres. For et grovhakket resultat skal du blot hive i håndtaget 3 til 5 gange, men et finthakket resultat kræver 8 til 10 træk. Det præcise antal kommer dog an på indholdet og hvor blødt eller hårdt det er.

Du kan tilberede alverdens ingredienser i din manuelle minihakker. F.eks. kan du tilberedes salsa og diverse dressinger, mixe ingredienser til cocktails eller blende ingredienser til supper i maskinen. Minihakkeren er udviklet med to knive, der rokeres rundt, og så har den en kapacitet på 750 ml. Både bladene og den gennemsigtige skål kan tåle at komme i opvaskemaskinen efter brug.

Vi må også hellere lige nævne, at denne model er udviklet med en non-slip bund, hvilket sikrer en optimal stabilitet, når du benytter minihakkeren. Du skal altså ikke være nervøs for, at den skyder rundt på bordet, når du trækker i håndtaget.

Produktdetaljer

 • Højde: 11,5 cm
 • Diameter: 13 cm
 • Farve: Hvid og rød
 • Materiale: Plastik og rustfrit stål
 • Effekt: Ingen – kører ved håndkraft
 • Kapacitet: 750 ml

Se 2 tidligere anmeldte produkter

 • Cuisinart CH-4 minihakker Chevron down

  Produktet er udgået

  Fordele
  • pros-icon.svg Udviklet med et stilrent og enkelt design, der passer ind i det moderne køkken
  • pros-icon.svg Kåret som et godt køb hos Forbrugerrådet Tænk
  • pros-icon.svg Brugervenlig betjening og så er det nemt at holde øje med indholdet undervejs

  Detaljeret gennemgang

  Denne minihakker fra mærket Cuisinart er ideel til personer, der ønsker en minihakker, som blender ind i det moderne køkken. Modellen er stilren i sin opbygning med en gennemsigtig skål og en base af sølv. Minihakkeren er bedst til blødere ingredienser, da nødder f.eks. virker til at være en udfordring ifølge Forbrugerrådet Tænk.

  Derfor skal du vælge en Cuisinart CH-4 minihakker

  Betyder dine køkkenmaskiners udseende næsten lige så meget for dig som deres funktionalitet? I så fald kan du udmærket se nærmere på denne model fra Cuisinart. Maskinen er udviklet med tanke for et stilrent design. Det enkle udtryk med en sølvfarvet base og en skål af gennemsigtig plastik får produktet til at passe perfekt ind i moderne hjem. Minihakkeren er endda udviklet med skridsikre fødder, så du kan roligt stole på, at den vil stå fast på bordet frem for at bevæge sig rundt, når den hakker ingredienserne.

  Denne minihakker er let at betjene, da den har en brugervenlig opbygning. Du kan således nemt få den til at hakke dine ingredienser, som du ønsker. Du kan desuden let holde øje med indholdet undervejs i hakningen, da skålen netop er gennemsigtig. På den måde kan du hurtigt se, hvornår indholdet er blevet hakket nok. Alle dele af denne maskine, på nær selve basen, tåler maskinvask, hvorfor rengøringen bliver let som en leg.

  Alt i alt er dette en yderst god investering, men du skal være opmærksom på, at minihakkeren fra Cuisinart larmer en smule mere end andre maskiner. Maskinen er bl.a. blevet testet hos Forbrugerrådet Tænk, hvor lydtrykket blev målt til 88,4 dB(A) på knusefunktion og 90,4 dB(A), når maskinen skulle mixe, hakke eller emulgere. Derudover har den lidt svært ved at få bugt med nødder. Alligevel har Tænk kåret maskinen som et godt køb, så de andre gode egenskaber trækker den op i den samlede bedømmelse.

  Produktdetaljer

  • Højde: 23 cm
  • Dybde: 21 cm
  • Bredde: 14 cm
  • Vægt: 1,5 kg
  • Farve: Sølv
  • Materiale: Plast
  • Effekt: 250 watt
 • OBH Nordica Quick 6721 Blender Chevron down

  Produktet er udgået

  Fordele
  • pros-icon.svg Et enkelt design og den kompakte størrelse sikrer, at den ikke fylder alverden
  • pros-icon.svg Højt sikkerhedsniveau i form af sikkerhedsmekanisme og skridsikre fødder
  • pros-icon.svg Et lavt energiforbrug på 120 til 150 watt
  • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

  Detaljeret gennemgang

  Med denne minihakker skal du ikke bekymre dig om, at maskinen er usikker i drift eller flytter sig rundt på bordet, da den har et højt sikkerhedsniveau. Den er f.eks. udstyret med skridsikre fødder, så den forbliver på plads ved brug. Derudover har den et lavt energiforbrug, enkelt design og er kompakt i sin størrelse.

  Derfor skal du vælge en OBH Nordica Quick 6721 Blender

  Du kan med fordel investere i denne minihakker fra OBH Nordica, hvis du gerne vil have en billig minihakker, der samtidig har et højt sikkerhedsniveau. Modellen sælges nemlig til en budgetvenlig pris, men er nu stadig udviklet med både en indbygget sikkerhedsmekanisme og skridsikre fødder. Disse funktioner er ellers ofte noget, man finder på lidt dyrere minihakkere. Begge dele er med til at sikre en større sikkerhed, når du benytter maskinen. F.eks. sørger de skridsikre fødder for, at maskinen ikke bevæger sig under hakningen.

  Modellen er udviklet med aftagelige knive af rustfrit stål, hvilket betyder, at du kan få glæde af din minihakker i lang tid, da disse knive ikke sådan lige bliver sløve. Knivene kan både skære igennem større og mindre ingredienser, uanset om de er hårde eller bløde. Dette er især en af de egenskaber, som Forbrugerrådet Tænk lægger vægt på i deres anmeldelse af produktet. De giver faktisk modellen en score på 63 procent og klassificerer den som et godt køb.

  Man må da også indrømme, at denne minihakker er ideel til de fleste husholdninger og køkkener. Den er kompakt i størrelsen og vil derfor ikke fylde alverden. Det enkle design i sort eller hvid får den til at blende ind i alle typer af køkkener. I alt har beholderen en kapacitet på 400 ml, så du har stadig rigeligt med plads til at hakke diverse typer af indhold. Derudover benytter maskinen kun 120 til 150 watt ved brug og så kan de aftagelige dele i form af knive, låg og skål tåle at gå i opvaskemaskinen.

  Produktdetaljer

  • Højde: 19 cm
  • Dybde: 14 cm
  • Bredde: 11 cm
  • Vægt: 810 gram
  • Farve: Sort eller hvid
  • Materiale: Plastik og rustfrit stål
  • Effekt: 150 watt
  • Kapacitet: 400 ml

Guide til køb af en minihakker

I denne minihakker test har vi gennemgået en række af de bedste minihakkere på markedet, som alle kan være med til at give en hjælpende hånd i køkkenet. Men det hjælper dig ikke muligvis ikke tættere på beslutningen om, hvorvidt du burde investere i en minihakker, hvad du skal være opmærksom på i købet, hvad forskellen på en minihakker og en foodprocessor er o.l. spørgsmål.

Forhåbentlig kan du dog, ved at læse nedenstående afsnit, få svar på alle de spørgsmål, som du måtte have omkring købet af en minihakker og hvorfor det er en god maskine at have til rådighed i køkkenet.

5 fordele ved en minihakker

Er du stadig ikke helt overbevist om, hvorvidt du skal investere i en minihakker eller ej? I så fald er du kommet til det helt rigtige afsnit, da vi her giver dig 5 gode grunde til at investere i en minihakker. De nedenstående fordele burde altså overbevise dig om, at minihakkeren er et redskab, der ikke kan undværes i køkkenet, hvis du vil gøre det nemt for dig selv.

En minihakker fylder ikke alverden i køkkenet

En af fordelene ved at vælge en minihakker over en lang række andre køkkenmaskiner er, at minihakkeren ikke optager særlig meget plads. Ja, man kan faktisk argumentere for, at de fleste minihakkere er pladsbesparende. Af den grund er de nemme at opbevare og deres kompakte størrelse sikrer også, at du kan have dem stående fremme, hvis du har plads på køkkenborde.

Det er endda muligt at få minihakkere med en kapacitet på både under 500 ml og over 1 liter, så der er faktisk både “store” og “små” minihakkere at vælge imellem. På den måde kan enhver forbruger finde frem til en minihakker, der passer til deres behov, uden at skulle afsætte alt for meget plads i køkkenet. Den lille størrelse gør det også langt lettere at benytte maskinen, da det ikke kræver alverdens opsætning.

De fleste minihakkere sælges til en budgetvenlig pris

Som du har kunne se i den ovenstående test og gennemgang af produkterne, så sælges en lang række minihakkere til en budgetvenlig, eller direkte billig, pris. Du behøver derfor ikke at sætte et kæmpe budget af for at få råd til en minihakker. Dette betyder, at selv folk der lever på et stramt budget kan få glæde af en minihakker. Og det endda uden at gå på kompromis med maskinens opbygning eller funktionalitet.

Minihakkere kan benyttes til en lang række formål

Du kan ikke blot benytte din minihakker til at hakke diverse ingredienser. Flere modeller kan sagtens benyttes til at purére, piske, blende e.l. ud over at hakke. Derudover vil de fleste minihakkere, i hvert fald dem der er beskrevet i denne test, kunne klare både hårde og bløde ingredienser. Af den grund kan du både benytte minihakkeren til nødder, krydderier, frugt, grønt, kød, saucer, væsker o.l.

Kort sagt har de fleste minihakkere multifunktionelle egenskaber, uanset om de kun har én hastighedsindstilling eller flere. Du kan derfor få afsindig meget glæde af at have denne type maskine til rådighed, når du arbejder i køkkenet.

Spar tid med din minihakker

Som nævnt i afsnittet om minihakkeres størrelse, så er det nemt og hurtigt at finde sin minihakker frem fra skabet eller skuffen, snitte / skrælle ingredienser groft og lade minihakkeren klare resten af arbejdet. Det er altså tidsbesparende at benytte en minihakker til diverse opgaver i køkkenet. Og så slipper du da også for selv at stå og skulle hakke hver eneste ingrediens. Dette giver dig mulighed for at fokusere på andre dele af madlavningen.

Det er nemt at rengøre de enkelte dele i en minihakker

For de fleste minihakkere gælder det, at de aftagelige dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Dette letter rengøringen betragteligt, hvorfor det at de løse dele kan gå i opvaskemaskinen burde være noget du prioriterer i købet af din minihakker. Det er trods alt langt lettere at sætte delene i opvaskemaskinen og lade den klare arbejdet frem for at skulle stå og vaske både beholder, låg og knive af i hånden. Dette er dog kun en fordel, hvis du rent faktisk har en opvaskemaskine.

Det skal du være opmærksom på i købet af din minihakker

Der er nogle forskellige parametre, som du med fordel kan overveje og holde øje med i købet af din nye minihakker. Dette vil hjælpe dig til at tage det rigtige valg og få bestilt en minihakker, der passer til dine behov. Læs om de vigtigste egenskaber og parametre herunder:

 • Kapacitet: Du skal gerne holde øje med minihakkerens beholderkapacitet, da dette giver dig en indikation på, hvor meget du kan tilberede på én gang, når du benytter maskinen. Nogle minihakkere har en stor kapacitet på +1 liter, mens andre ligger omkring 400 milliliter. Det er naturligvis helt op til dig selv, om du vil prioritere en stor, lille eller mellem minihakker. Det vigtigste er blot, at det passer til dine behov
 • Funktionalitet: Regner du med at benytte din minihakker på daglig basis og til en lang række opgaver? Så skal du være sikker på, at du får fat i en funktionel model. Dette kan både gøre sig gældende i forhold til mængden af knive, hvor mange indstillingsmuligheder minihakkeren er udstyret med, om der er en pulsfunktion o.l. Du kan med fordel overveje på forhånd, om du ønsker at prioritere en model med mange indstillingsmuligheder eller blot én til to forskellige hastigheder
 • Brugervenlighed: Vi vil anbefale dig at prioritere en brugervenlig minihakker, da du ellers risikerer at lægge den i et skab og aldrig benytte den igen, hvis maskinen er for svær at finde hoved og hale i. De fleste minihakkere kan dog betjenes med blot én hånd og har en enkel opbygning
 • Vægt: Hvis du ikke regner med at have din minihakker til at stå fremme på køkkenbordet, så kan det være en god ide at holde øje med maskinens vægt, før du investerer i den. For hvis den skal bæres fra skab til bord med jævne mellemrum, så skal du gerne have fingrene i en model, der ikke vejer alt for meget. Ellers bliver det blot til gene for dig at skulle rykke på maskinen
 • Pris: Prisen har naturligvis en vigtig rolle at spille i købet af enhver type af køkkenmaskine. Af den grund vil vi anbefale dig at lægge et budget på forhånd for, hvad du er villig til at give for din minihakker. Skal den være af ultra høj kvalitet med mange indstillingsmuligheder og egenskaber, så skal du nok forvente en højere pris end en maskine med en mere enkel opbygning
 • Materiale: For at være sikker på, at du får en mininhakker af høj kvalitet (uanset dens pris), så skal du holde et vågent øje med, hvilken type materiale maskinen, dens beholder og knivene er fremstillet af. Det er klart at foretrække en robust maskine med en beholder af BPA fri plast eller glas, samt knive i rustfrit stål
 • Design: Der findes en lang række forskellige minihakkere på markedet, hvoraf nogle er meget enkle i deres design og andre skiller sig mere ud. Det er helt op til dine præferencer, hvad du foretrækker, men det kan være optimalt at gøre sig nogle overvejelser over, om du vil have en enkel og moderne minihakker, en mere farverig model eller måske en retro variant. På den måde ved du også bedre, hvilke modeller du kan udelukke, når du kigger på modellerne online

Ud over ovenstående så skal du også gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du ønsker en manuel eller elektrisk minihakker. De fleste modeller på markedet er elektriske, hvilket betyder, at de har en motor, der får knivene til at køre rundt. Du kan således tænde og slukke for maskinen. Med en manuel minihakker er det dig selv, der står for, at knivene

føres rundt. Dette gør du ved hjælp af håndkraft, da du skal hive eller trykke på et håndtag.

Food processor versus minihakker

Den største forskel på en food processor og en minihakker er deres størrelse. En minihakker er nemlig i en vis grad blot en mini foodprocessor. Der er således flere fordele ved at vælge både den ene og anden variant. F.eks. er minihakkeren bedst til dig, der ikke skal hakke en særlig stor mængde ingredienser ad gangen, mens foodprocessoren er ideel til personer, der skal hakke større mængder mad på én gang. Foodprocessoren har nemlig en større beholder, hvorfor der er plads til mere indhold.

Den generelt større størrelse som en food processor har er både en fordel og en ulempe. Det er en fordel i den forstand, at du kan hakke mere indhold på én gang, der er mulighed for at indstille maskinen til flere indstillingsmuligheder, du kan også snitte madvarer med en foodprocessor o.l. Ulemperne tæller dog, at maskinen er sværere at opbevare i et skab, hvorfor den nok skal stå fremme på køkkenbordet. Derudover kan nogle modeller være lidt sværere at rengøre. Disse to sidstnævnte aspekter er nogle af de største fordele ved at vælge en minihakker over en foodprocessor, da minihakkeren kan opbevares og er nem at rengøre.

Det kommer altså meget an på dine egne behov, om du skal vælge en minihakker eller en foodprocessor. Gør derfor gerne op med dig selv, om du ønsker at prioritere en større maskine med flere indstillingsmuligheder eller en maskine der er lille i størrelsen, nem at opbevare og rengøre, som samtidig kan udføre et fint job i forhold til at hakke mindre ingredienser.

Stavblender med minihakker

En anden køkkenmaskine, du udmærket kan bruge til en række af de samme formål som din minihakker, er en stavblender. En stavblender kan nemlig også både blende, hakke og snitte diverse ingredienser. Fordelen ved en stavblender er, at den hurtigt klarer opgaven med at blende indholdet til en puré-lignende tilstand. Derudover kan den benyttes direkte i en gryde eller skål, hvilket gør det muligt for dig at hakke og blende større mængder mad på én gang.

Hvis du vil vide mere om stavblendere og måske finde den bedste stavblender med minihakker, så vil vi anbefale dig at læse vores test af stavblendere. I artiklen finder du al nyttig viden om denne type maskine.

Find det bedste minihakker tilbud

Du skal generelt ikke frygte købet af en minihakker, da de fleste modeller sælges til en fornuftig pris. Det er altså ikke svært at finde en minihakker, der passer til dit budget. Alligevel kan det godt tænkes, at du falder for en af de lidt dyrere modeller, som vi har introduceret dig for i ovenstående test – og hvad gør du så?

Jo, den bedste måde at finde en minihakker til en god pris er ved at sammenligne priser mellem de forskellige forhandlere online. På den måde er du sikker på, at du køber maskinen til den bedste pris. Men hvis prisen generelt er lidt for høj i forhold til dit budget, så skal du vente med at slå til, til forhandleren sætter maskinen ned i pris i forbindelse med et godt tilbud. Dette kræver lidt mere tålmodighed, men sikrer også, at du ikke behøver at gå på kompromis med din nye minihakker og stadig har råd til den.

Sådan er denne minihakker test udført

Til udarbejdelsen af denne test har vi rådført os med andre testsiders resultater og fundet frem til forbrugernes anmeldelser af de enkelte produkter, for at finde ud af, hvilke der generelt set er de bedste minihakkere på markedet. Vi har så vidt muligt forsøgt at finde en række forskellige maskiner, så der er noget for enhver smag. F.eks. finder du både maskiner med mange omdrejninger i minuttet, nogle som kan knuse isterninger, andre som kan rumme små mængder grundet deres kompakte størrelse og meget mere. Alle modeller er dog et godt valg, da de er funktionelle og kan benyttes til flere formål.

FAQ

Hvilken minihakker er bedst i test?

I denne test har vi kåret en KitchenAid 0,83 liter Mini foodprocessor som den bedste minihakker. Alle modeller i testen er dog investeringen værd, så læs med og fin den rette til dig.

Hvad er fordelene ved en minihakker?

De fleste minihakkere kan benyttes til flere formål. F.eks. kan de både hakke, knuse, blende og purére diverse ingredienser. Minihakkere fylder desuden mindre end andre køkkenmaskiner.

Hvad er forskellen på en minihakker og en foodprocessor?

En minihakker er generelt en mindre maskine end en foodprocessor, men den kan stadig hakke forskellige ingredienser. Derudover er minihakkeren mindre og nemmere at rengøre efter brug.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests: