Miniovn Test: 7 bedste miniovne (April 2024)

I vores miniovn test har vi nøje udvalgt og gennemgået de 7 modeller, som vi mener er de bedste på markedet. Med afsæt i praktiske tests, ekspertvurderinger og vores egen ekspertise vurderer vi hver ovns effektivitet, brugervenlighed og alsidighed i madlavning. Vores erfarne produkteksperter med deler deres ærlige meninger om, hvilke miniovne der tilbyder den bedste værdi for pengene og hvilke, der falder kort i forhold til forventningerne.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Steba KB 41 ECO bage- og grillovn

Du kan på ingen måde gå galt i byen med denne model fra mærket Steba. De har nemlig udviklet en funktionel miniovn med en brugervenlig opbygning og non-stick belægning for en lettere rengøring. Modellen har…

1
Den bedste miniovn

Steba KB 41 ECO bage- og grillovn

3
Solid miniovn med flere indstillingsmuligheder

OBH Nordica Optimo Miniovn

4
En stor miniovn med varmluft og grill

Steba STDG40 Mini dampovn

5
Den bedste miniovn med kogeplader

Severin TO 2065 Miniovn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne miniovn test kan du læse om de 8 bedste miniovne på markedet netop nu. De udvalgte modeller adskiller sig i opbygning, udseende, funktionalitet og prisklasse, så vi kan garantere, at der er noget for enhver i den nedenstående test. Vores testvinder er en Steba KB 41 ECO bage- og grillovn, og den kan du altid investere i, hvis du mangler en god model til hjemmet eller til at tage med på farten.

Ud over at blive guidet til de bedste miniovne på markedet, kan du også læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i købet af en miniovn i de efterfølgende afsnit. På den måde kan du være sikker på, at du får investeret i den helt rigtige miniovn til dine behov.

Steba KB 41 ECO bage- og grillovn

Den bedste miniovn

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning sikrer en nem betjening
 • pros-icon.svg Udstyret med en non-stick belægning, så rengøringen bliver lettere
 • pros-icon.svg Lav overfladetemperatur garanterer en bedre sikkerhed
 • pros-icon.svg Ingen bekymringer om elregningen – maskinen er energibesparende

Detaljeret gennemgang

Du kan på ingen måde gå galt i byen med denne model fra mærket Steba. De har nemlig udviklet en funktionel miniovn med en brugervenlig opbygning og non-stick belægning for en lettere rengøring. Modellen har desuden en lav overfladetemperatur og virker energibesparende, hvorfor sikkerheden er i top og du ikke skal være nervøs for elregningen.

Derfor skal du vælge en Steba KB 41 ECO bage- og grillovn

Vi vil anbefale dig at investere i vores testvinder i denne miniovn test, da du i så fald vil få en god miniovn, der kan benyttes til mange forskellige retter. Ovnen kan indstilles til bl.a. varmluft og til temperaturer mellem 0 og 230 grader. Den kompakte størrelse gør den pladsbesparende og så kan den indstilles til tre højdeniveauer. Ovnrummet har en kapacitet på 38 liter, så miniovnen er stor nok til at lave mad til en mindre husholdning.

En af de helt store fordele ved denne model er, at den er udviklet med brugervenlighed for øje. Det betyder, at den er let at betjene og indstille efter dine ønsker. Du skal blot vælge program, varmeniveau og tid via de tre monterede drejeknapper. Og føler du ikke lige for at holde øje med maden, så kan du blot sætte en timer direkte på ovnen, som kan indstilles i op til 90 minutter.

Andre fordele ved modellen tæller, at den har indvendig belysning og er udstyret med en non-stick belægning. Dette sikrer et optimalt oplyst ovnrum og at du nemt kan rengøre overfladen, hvis den skulle blive griset til. Derudover har modellen en lav overfladetemperatur, hvilket sikrer, at ingen kommer alvorligt til skade, selv hvis de rører ved produktet, mens det varmer mad.

Produktdetaljer

 • Højde: 33 cm
 • Dybde: 44 cm
 • Bredde: 55 cm
 • Vægt: 12,5 kg
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 2000 watt
 • Ovnvolumen: 38 liter
 • Temperaturindstillinger: Op til 230 grader
 • Inkluderet tilbehør: Grillspyd, emaljeret bageplade, forkromet rist og en krummebakke

Tristar OV-3615 Miniovn

En god og billig miniovn

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, som alle kan få råd til
 • pros-icon.svg Højt sikkerhedsniveau med auto sluk, sikkerhedshåndtag og skridsikre fødder
 • pros-icon.svg Energibesparende model med en 800 watts motor og dobbelt glasdør
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille temperatur op til 230 grader og timer op til 60 minutter

Detaljeret gennemgang

De fleste miniovne koster op omkring 1.000 kroner, men dette gør sig ikke gældende for denne model fra mærket Tristar. Den sælges nemlig til en yderst billig pris – uden at du skal føle, at du går på kompromis med opbygningen. Modellen har en kapacitet på 10 liter og er udstyret med automatisk sluk, timerfunktion og skridsikre fødder. Alt i alt en god maskine.

Derfor skal du vælge en Tristar OV-3615 Miniovn

Har du ikke det største budget at købe en miniovn for? Og skal modellen gerne være så kompakt som muligt, men stadig være af en vis kvalitet? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne miniovn fra Tristar. Først og fremmest sælges modellen til en billig pris. Dette sikrer, at alle kan få råd til modellen – og endda uden at spare op i længere tid. Det er således en god løsning til dig, der vil have en velfungerende model, men er prisbevidst.

Modellen har et ovnrum med en kapacitet på 10 liter, så det er altså ikke den største variant. Den mindre størrelse gør dog miniovnen optimal til personer, der har minimal plads at gøre  godt med. F.eks. er den ideel til kollegieværelser, til at tage med på camping o.l. Ovnen kan både grille, bage og toaste, har over- og undervarme, samt indstillelig temperatur mellem 100 og 230 grader. Du kan altså lave mange ovnretter. Modellen har desuden en timer, der kan indstilles fra 2 til 60 minutter.

En anden klar fordel ved at vælge denne model er, at den har et højt sikkerhedsniveau. Det minimerer risikoen for uheld. F.eks. har modellen autosluk, så den ikke bare brager derudaf, hvis du glemmer at slukke for den. Derudover har den skridsikre fødder, så den står fast under madlavning. Med en lav-energi dobbelt glasdør er der både mindre risiko for, at du brænder dig, og så er denne type opbygning mere energibesparende.

Produktdetaljer

 • Højde: 22,7 cm
 • Dybde: 31,5 cm
 • Bredde: 37 cm
 • Farve: Sort
 • Effekt: 800 watt
 • Ovnvolumen: 10 liter
 • Temperaturindstillinger: Op til 230 grader
 • Inkluderet tilbehør: Et grillstativ, ovnbakke, håndtag og brugsanvisning

OBH Nordica Optimo Miniovn

Solid miniovn med flere indstillingsmuligheder

Fordele
 • pros-icon.svg Vælg frit mellem 6 forskellige funktionsindstillinger, når der skal laves mad
 • pros-icon.svg Kompakt og solidt design med en ovnkapacitet på 19 liter
 • pros-icon.svg Nem at indstille til det enkelte behov via drejeknapper

Detaljeret gennemgang

Denne miniovn er ideel til dig, der gerne vil have en model, som fylder minimalt, men stadig har en god kapacitet. Modellen har et ovnrum på 19 liter, så der er plads til de fleste retter. Derudover kan den indstilles til 6 forskellige funktioner, en temperatur mellem 100 og 240 grader, samt har en timerfunktion, der kan indstilles op til 120 minutter.

Derfor skal du vælge en OBH Nordica Optimo Miniovn

Uanset om du ønsker at lave en hel kylling, en portion flødekartofler eller blot riste brød, så er denne miniovn noget for dig. Modellen har praktisk talt de samme egenskaber som en almindelig ovn, da den kan indstilles til seks forskellige funktioner. Du vælger således selv om indstillingerne skal stå på traditionel ovn, grill, vandbad, opvarmning, optøning eller bagning. Og så vælger du frit temperaturer mellem 100 og 240 grader.

Lige netop denne miniovn er yderst nem at indstille til dine ønsker. Det skyldes, at den er udviklet med øje for brugervenlighed og store drejeknapper. Du skal således blot dreje på knapperne for at vælge mellem modellens indstillingsmuligheder. Så bliver det altså ikke lettere, når du ønsker mulighed for at tilberede mange forskellige retter. I alt er der desuden plads til 19 liter i ovnrummet.

Du behøver ikke nødvendigvis at holde øje med indholdet, når der laves mad. Du kan nemlig blot bruge miniovnens timerfunktion, som vil give lyd fra sig, når indholdet har fået den indstillede tid. Timeren kan sættes i op til 120 minutter. Denne model vil passe perfekt ind i dit køkken, uanset hvor meget plads du har at gøre godt med. Den er nemlig kompakt i størrelsen og så vil det sorte og enkle design sikre, at den let blender ind. Den lille størrelse sikrer, at modellen ikke optager for meget plads i dit køkken.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort
 • Effekt: 1380 watt
 • Ovnvolumen: 19 liter
 • Temperaturindstillinger: Op til 240 grader
 • Inkluderet tilbehør: Bageplade og rist

Steba STDG40 Mini dampovn

En stor miniovn med varmluft og grill

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med 49 programmer, som du frit kan vælge mellem til madlavning
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte damp, varmluft, optøningsfunktion, grill m.fl.
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på 40 liter med 4 hyldeniveauer
 • pros-icon.svg Indbygget lys i ovnen og timerfunktion på op til 7 timer

Detaljeret gennemgang

Denne miniovn har en stor kapacitet og et hav af indstillingsmuligheder. Du kan således udmærket investere i denne model fra vores miniovn test, hvis du nægter at gå på kompromis med din ovns opbygning, blot fordi den gerne må være mindre end en almindelig ovn. Modellen har bl.a. damp, grill, varmluft og auto programmer.

Derfor skal du vælge en Steba STDG40 Mini dampovn

Hvis du gerne vil have fingrene i en miniovn med et hav af indstillingsmuligheder, så skal du se nærmere på denne variant fra mærket Steba. De har udviklet en model med hele 49 autoprogrammer, som du frit kan vælge mellem, når der skal laves mad. Det er fuldstændig lige meget, hvilken ret der skal kokkereres, da du kan indstille ovnen til så meget forskelligt, at du altid vil få et optimalt resultat. Du kan bl.a. vælge mellem damp, bagning, grill, varmluft, optøning, dehydrering m.fl.

Denne miniovn er altså nok en af de mest funktionelle i vores miniovn test. Men dens funktionalitet stopper ikke ved de mange indstillingsmuligheder og programmer. Du kan f.eks. benytte dig af modellens timerfunktion, der er lige dét mere brugbar end den hos andre miniovne, da denne kan indstilles i op til 7 timer. Så uanset om du varmer noget hurtigt eller giver det lang tid i ovnen, er den indbyggede timer ideel at benytte sig af.

Fik vi desuden nævnt, at du kan kombinere nogle af programmerne for at få det fulde udbytte af ovnens indstillinger? Med en kombiovn som denne vil du altså på intet tidspunkt føle, at du går på kompromis, blot fordi du har valgt en model, der er mindre end en traditionel ovn. Der er endda rigeligt med plads i ovnrummet, da den har en nettovolumen på 40 liter. Modellen er udstyet med fire hyldeniveauer, indvendigt lys og en vandtank til dampfunktionen på 1450 ml. Derudover leveres den med både drejespyd, bagerist og to emaljeret bageplader.

Produktdetaljer

 • Højde: 44 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Bredde: 52,5 cm
 • Vægt: 21,5 kg
 • Farve: Sort og sølv
 • Effekt: 2100 watt
 • Ovnvolumen: 40 liter
 • Temperaturindstillinger: Op til 230 grader
 • Inkluderet tilbehør: Drejespyd, emaljeret huller bageplade, emaljeret bageplade, krummebakke og rist

Severin TO 2065 Miniovn

Den bedste miniovn med kogeplader

Fordele
 • pros-icon.svg Miniovn med to kogeplader sikrer større fleksibilitet og pladsbesparelse
 • pros-icon.svg Mulighed for at bruge ovn og den mindske kogeplade på samme tid
 • pros-icon.svg Sælges til en fordelagtig pris med tanke på modellens funktionalitet
 • pros-icon.svg Leveres med flere tilbehørsdele, der sikrer en lettere madlavning

Detaljeret gennemgang

Med denne miniovn fra mærket Severin kommer du aldrig til at føle, at du mangler noget i køkkenet. Modellen er nemlig ikke blot en ovn, men et helt minikomfur, da den er udstyret med to kogeplader på toppen. Du kan altså både lave mad i ovn og på pande / i kasserolle. Andre fordele ved modellen er, at den har flere tilbehørsdele og en timerfunktion.

Derfor skal du vælge Severin TO 2065 Miniovn

Leder du reelt efter et minikomfur, da din ovn gerne må være udstyret med kogeplader? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne minivon fra Severin, da den netop er udviklet med to kogeplader på toppen. Dette sikrer dig en større funktionalitet og fleksibilitet, da du kan tilberede flere retter end med en traditionel miniovn. Faktisk er det muligt både at have noget i ovnen og tilberede på den mindste kogeplade på samme tid.

En anden klar fordel ved denne model er, at den er brugervenlig i sin opbygning. Det er således nemt at indstille den til dine behov. Derudover har produktet et stilrent design, hvilket sikrer, at denne model er flot at have stående fremme. Du skal således ikke føle, at du skal gemme den væk, når du får gæster. Modellens kogeplader er fremstillet af glaskeramik, så de kan holde til lidt af hvert.

Du skal ikke have alverdens penge op ad lommen for at få råd til denne model. Prisen er nemlig relativt budgetvenlig, når man tænker på, hvad den egentlig kan. Du giver praktisk talt det samme for dette minikomfur, som du ville give for en almindelig miniovn. Og så har denne model endda en optimal kapacitet i ovnrummet på 30 liter. Med i købet følger der både et roterende grillspyd, bageplade, ovnrist og en krummebakke, der gør rengøringen lettere. Du kan altid benytte dig af den indbyggede timerfunktion, når maden skal have længere tid.

Produktdetaljer

 • Højde: 35 cm
 • Dybde: 42 cm
 • Bredde: 50 cm
 • Vægt: 13,4 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 1000 til 2500 watt
 • Ovnvolumen: 30 liter
 • Temperaturindstillinger: Op til 230 grader
 • Inkluderet tilbehør: Bageplade, bagerist, krummebakke og rotisserie

Albaline ALBA45 Miniovn

En brugervenlig miniovn til en almindelig husholdning

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig og enkel opbygning sikrer nem styring af indstillingerne
 • pros-icon.svg Kapacitet på 45 liter gør den egnet til husholdninger på 2 til 3 personer
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre de to varmelegemer uafhængigt af hinanden

Detaljeret gennemgang

Denne miniovn er relativ enkel i sin opbygning, hvorfor den vil passe ind i de fleste hjem. Modellen er desuden brugervenlig, hvilket sikrer, at du får det fulde udbytte af din ovn, da den er nem at indstille til det enkelte formål. Faktisk er den udstyret med to separate varmelegemer, som kan styres individuelt. Kapaciteten på 45 liter er optimalt til 2-3 personer.

Derfor skal du vælge en Albaline ALBA45 Miniovn

Hvis du gerne vil investere i en miniovn, der nemt kan indstilles, uden at man skal stå med næsen i en brugsmanual, så vil vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra Albaline. Produktet er udviklet med en relativ enkel opbygning og simple drejeknapper med symboler, hvilket sikrer en høj brugervenlighed. Dette er også med til at resultere i, at du kan få det optimale ud af din nye miniovn.

Med en kapacitet på hele 45 liter skal du desuden ikke føle, at du går på kompromis, blot fordi du har valgt en mindre variant. Modellen kan sagtens lave mad til en husholdning på 2 til 3 personer. Den er altså oplagt til en mindre familie, hvor pladsen er sparsom. Miniovnen opbygning sikrer, at den fylder så lidt som muligt. På den måde kan du bedre skabe plads til andre ting i dit køkken.

I alt kan miniovnen indstilles til en temperatur på 230 grader. Der er altså rig mulighed for at tilberede en lang række retter. Derudover er den udstyret med to separate varmelegemer. Det ene sidder i bunden og det andet i toppen. Disse to varmelegemer kan styres individuelt af hinanden, og du kan derfor have én temperatur i toppen af ovnen og en anden i bunden, hvis du ønsker at tilberede flere retter på én gang. Der medfølger desuden både en bradepande, rist og gribetang i købet.

Produktdetaljer

 • Højde: 42 cm
 • Dybde: 43,5 cm
 • Bredde: 58,5 cm
 • Farve: Sort og sølv
 • Effekt: 2000 watt
 • Ovnvolumen: 45 liter
 • Temperaturindstillinger: Op til 230 grader
 • Inkluderet tilbehør: Bradepande, rist og gribetang

Wilfa Brase EMC-3000W Bordkomfur / Miniovn

Kombinationsovn med kogeplader og ovnrum

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for både at betjene ovn og kogeplader for et fuldendt måltid
 • pros-icon.svg Adskiller sig fra de andre modeller i testen ved at være hvid i farven
 • pros-icon.svg Kan indstilles til temperaturer op til 275 grader

Detaljeret gennemgang

Denne miniovn fra Wilfa minder en smule om produkt nr. 5 i denne miniovn test. Modellen er nemlig ikke blot udstyret med et optimalt ovnrum, men også med to kogeplader. Dette resulterer i, at du både kan lave mad i ovn og på pande, hvis du investerer i denne variant. Modellens har et lidt retro design i hvid og to varmeelementer i ovnen.

Derfor skal du vælge et Wilfa Brase EMC-3000W Bordkomfur / Miniovn

Mangler du en velfungerende miniovn, der dog samtidig er udstyret med kogeplader på toppen? Så skal du se nærmere på denne model fra mærket Wilfa. De har nemlig udviklet en miniovn, der har to keramiske kogeplader, så du ikke kun kan tilberede mad i ovnen, men også stege eller varme kød, sovs og andet tilbehør. Du slipper altså for at spise dåse- og mikroovnsmad, hvis du investerer i denne model.

Dette minikomfur er udviklet med et varmeelement i både top og bund af ovnen, hvilket er med til at sikre en bedre tilberedning. Derudover har du mulighed for at benytte både ovn og de kogepladerne på samme tid. Det kan du langt fra med alle andre modeller med denne opbygning, da flere kun har strøm og effektivitet nok til ovn eller kogeplade. Modellen har desuden en temperaturvælger og du kan således nemt indstille temperaturen efter retten. Temperaturen kan komme helt op på 275 grader.

Lige netop denne models design adskiller sig en smule fra de andre modeller i vores miniovn test. Den har nemlig ikke et decideret stilrent design, som flere af de andre varianter, men virker derimod en smule retro i opbygningen. Dette kan dog være en af fordelene ved produktet, hvis den skal installeres i en ældre campingvogn e.l. I så fald vil den ikke skille sig for meget ud. Og bare rolig – modellen virker optimalt, selvom designet er lidt ældre.

Produktdetaljer

 • Højde: 33 cm
 • Dybde: 34 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Vægt: 19,3 kg
 • Farve: Hvid
 • Effekt: Mellem 1000 og 1500 watt
 • Ovnvolumen: 20 liter
 • Temperaturindstillinger: Op til 275 grader
 • Inkluderet tilbehør: Stegerist og bradepande

Guide

Sådan vælger du den bedste miniovn

Er du i tvivl om, hvordan du vælger den bedste miniovn, som passer til dine behov? I så fald er der ingen grund til at fortvivle. Vi guider dig nemlig gennem købet af de bedste miniovne herunder, hvor du kan få hjælp til, hvad du skal fokusere på i købet. I de efterfølgende afsnit kan du desuden læse mere om, hvordan du vedligeholder din miniovn og hvordan denne test er udført.

Formål: Først og fremmest skal du vælge en miniovn ud fra, hvad det primære formål med modellen er. Skal den blot benyttes til enkel madlavning en gang imellem eller skal den helst kunne tilberede et hav af retter, da du regner med at bruge den til den daglige madlavning? Denne overvejelse giver dig et praj om, hvor funktionel en model du skal have fingrene i

Miniovn eller kombinationsmodel: Når du alligevel er i gang med at overveje modellens formål, kan du også tænke lidt over, om du ønsker en enkel miniovn eller en kombinationsmodel – f.eks. en variant, der både er udstyret med ovn og kogeplader. For hvis du ønsker at kunne lave sovs, stege kød, koge tilbehør e.l., så kræver det en model med kogeplader ovenpå

Størrelse: Tænk over, hvor meget plads du kan sætte af til din nye miniovn. Skal det være en lille miniovn eller må den godt fylde en smule mere? Det kan være rigtig ærgerligt at investere i en for stor eller lille miniovn, da det vil blive et irritationsmoment i længden

Kapacitet: Kapacitet i ovnrummet og modellens størrelse hænger til en vis grad sammen, men du kan sagtens få en kompakt miniovn med en medium til stor kapacitet, der altså ikke fylder alverden. Skal der kun laves mad til en eller to personer, kan du nøjes med en miniovn med en lille kapacitet. Er I derimod en større husholdning kræver dog nok en model med mere end 30 liter ovnkapacitet

Udseende: Hold et vågent øje med modellens udseende – det skal trods alt gerne være en model, som du kan holde ud at kigge på, hvis den skal stå fremme

Effekt: Effektiviteten fortæller bl.a. noget om modellens energiforbrug. Det kan godt betales sig at gå efter en model med et lavt forbrug, da du i så fald kan spare lidt penge på elregningen. Dette er muligvis ikke så afgørende, hvis modellen ikke står til på fast basis

Temperatur: Nogle modeller har en justerbar temperatur på maksimalt 200 grader, mens andre kan komme op omkring 300 grader. Det er værd at overveje, hvilke retter du regner med at skulle bruge ovnen til, så du ved, hvilke temperaturudsving din miniovn som minimum skal have

Ekstra tilbehør og funktioner: Hvis du vil have ekstra fordele ved din miniovn, skal du vælge en model med flere forskellige indstillingsmuligheder og tilbehør. Det er helt op til dig selv, hvad du vil prioritere, da det skifter fra person til person, hvad man vil få mest gavn af. Langt de fleste vil dog få glæde af en timerfunktion, et optimalt sikkerhedsniveau og tilbehør i form af en bageplade og / eller rist

Vedligeholdelse af miniovn

For at være sikker på, at din miniovn kan holde i mange år, er du nødt til at vedligeholde den med jævne mellemrum. Faktisk minder denne vedligeholdelse en del som den af en almindelig ovn. Du skal sørge for at rengøre ovnrummet regelmæssigt, så snavs og madrester ikke får brændt sig fast. Derudover er det også en god ide at rengøre de forskellige tilbehørsdele og modellens ventilatorer, så de kan yde det optimale niveau.

Sådan er denne miniovn test udført

Til udarbejdelsen af vores miniovn test har vi bl.a. søgt inspiration hos andre testkilder for at få en fornemmelse for, hvilke modeller der gennem de seneste år har klaret sig godt i test. Derudover har vi læst en lang række anmeldelser af forskellige produkter. Dette har givet os et indblik i, hvilke modeller der ikke blot har klaret sig godt i miniovn test, men også er optimale, når de tages i brug af forbrugeren. Det er trods alt vigtigst, at en miniovn er nem at betjene for forbrugeren og virker godt i daglig drift for, at den kan klassificeres som en god investering.

Vi må desuden hellere påpege, at vi så vidt muligt har forsøgt at inddrage forskellige typer af miniovne. Du vil derfor opleve, at modellerne adskiller sig i funktionalitet, opbygning, prisklasse o.l. Dette skyldes, at vi gerne vil have, at der skal være noget for enhver forbruger i vores tests.

Almindelig ovn versus miniovn

En miniovn er blot en mindre ovn. Der er efterhånden udviklet så meget på området, at du får den helt samme funktionalitet, blot i en mindre skala. Det er en oplagt investering, hvis du lider af pladsmangel i hjemmet eller gerne vil have mulighed for at lave ordentlig mad, når du er på campingferie e.l.

Der er dog også andre løsninger end lige en miniovn, hvis du ikke har alverdens plads derhjemme. En anden god løsning er en indbygningsovn, da denne fylder mindre end en almindelig ovn. Du kan læse mere om de bedste indbygningsovne i vores test her.

Skal det blot være nemt at varme mad op eller poppe popcorn, så kan du i stedet for en miniovn investere i en mikrobølgeovn. Vi har naturligvis også skrevet om de bedste modeller inden for denne kategori. Læs vores mikrobølgeovn test her.

FAQ

Hvilke miniovn er bedst i vores miniovn test?

Vi har kåret en Steba KB 41 ECO bage- og grillovn som bedst i test, da den passer perfekt ind i de fleste køkkener og i den grad vil leve op til forbrugernes forventninger. Læs med og find en til dig.

Hvad koster en miniovn?

Prisen på en miniovn svinger en del. Du kan sagtens finde en god miniovn til under 500 kroner, se blot den billige model i denne test, men nogle koster dog også en del mere.

Kan jeg få en miniovn med kogeplader?

Ja, der findes miniovne på markedet, der er udstyret med kogeplader på toppen, så du kan tilberede endnu flere retter. Du kan læse om de to bedste varianter med kogeplader i denne artikel.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×