Mobil Test: Anmeldelse af 5 bedste mobiler

I denne mobil-test forsøger vi at klæde dig på til at vælge en ny mobil. Uanset om det er batteriet, kameraet på mobiltelefonen eller dens skærm, du går mest op i, er der en model til dig.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Telefonerne udvikler sig konstant, og derfor er det også et svært marked at navigere i. Vi har udvalgt nogle af markedets bedste mobiler og gennemgået deres fordele og ulemper med henblik på at give dig et overblik over, hvilke specifikationer du kan forvente fra de forskellige prisklasser.

Vi har også lavet en købsguide, hvori du kan finde gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, før du vælger din næste mobiltelefon. Og i vores sammenligningsmodel kan du sammenligne de forskellige produkter, som vi tester.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg God skærm 
 • pros-icon.svg God batterilevetid
 • pros-icon.svg Godt Android-styresystem
 • pros-icon.svg Gode kameraer med mulighed for 4K optagelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så god processor som andre modeller på markedet
 • cons-icon.svg Kommer med 15V-oplader, selvom den understøtter 25V-oplader

Detaljeret gennemgang

Dette er testens bedste smartphone og en fremragende telefon, der kommer med en lang række nyttige features.

Fra et godt kamera – eller faktisk fire, som hver især understøtter 4K-optagelse – til et godt batteri, der understøtter hurtig opladning samt en nyere version af Android-styresystemet, som er særligt optimeret til Samsung – denne kan hamle op med mange af de bedste mobiltelefoner på markedet.

Den har også en flot skærm i AMOLED-typen med en refresh rate på 90 Hz, hvilket giver flydende animationer og et klart billede med høj skarphed. Skærmen er i øvrigt belagt med Gorilla Glass for ekstra beskyttelse.

Dens kameraer tager fantastiske billeder – også i dårligt lys. Og så har den en relativt god batterilevetid.

Sidst, men ikke mindst har den det flotte, luksuriøse design, som Samsung efterhånden har gjort sig bemærket for.

På baggrund af disse features kårer vi denne som den bedste mobiltelefon blandt alle telefoner i vores test.

Fordele
 • pros-icon.svg Gorilla-glass på skærmen for øget holdbarhed
 • pros-icon.svg Skærmen er stor og har flotte farver og høj lysstyrke
 • pros-icon.svg Understøtter 3.5 mm jack og microSD
Ulemper
 • cons-icon.svg Meget begrænset lagerplads
 • cons-icon.svg Ikke så hurtig opladning 
 • cons-icon.svg Ikke det bedste kamera til svagt lys

Detaljeret gennemgang

Dette er den bedste billige mobil i vores test og endnu en af de gode Android-telefoner, som Samsung producerer til ikke ret mange penge.

Telefonen kunne have et bedre kamera, da den nogle gange kæmper med at tage flotte, skarpe billeder under dårlige lysforhold. Dette er et kompromis, man ofte må indgå, når man køber de billigere telefoner – kameraet er ikke altid det bedste.

Men det er ikke sikkert, at det er vigtigt for netop dig – og heldigvis er det en god telefon på mange andre punkter, som betyder noget for de fleste: Kameraet holder ret længe på en fuld opladning, den har en stor skærm med klare farver og lysstyrke, så du nemt kan se, hvad der foregår på, og den har et holdbart design.

Dertil er der mulighed for at sætte et microSD-kort i telefonen, ligesom den understøtter 3.5 mm jack-stik og derfor er kompatibel med alle former for højttalere og headset. Dette er noget, der ellers mangler fra mange telefoner i dag – ingen af Apples produkter, som er lanceret i nyere tid, understøtter f.eks. dette.

Er du praktisk anlagt, og vil du have en ny mobiltelefon, der ikke koster alverden, men som leverer på de punkter, hvor det betyder noget – så er denne et godt valg.

Fordele
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Leverer meget flotte billeder under alle lysforhold
 • pros-icon.svg God ydeevne
 • pros-icon.svg Gode stereo-højttalere
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke stor forskel fra iPhone 12, som fås billigere

Detaljeret gennemgang

IPhone 12 Pro kommer med det flotte og eksklusive design, som er meget inspireret af den tidligere model, iPhone 5 – et design som også var højtelsket af mange. Det skyldes formentlig den stilrene ramme i rustfrit stål, de tynde kanter om skærmen og den blanke glas-overflade på bagcoveret.

Men det er ikke kun designet, som gør dette til en af de bedste telefoner på markedet. Som med de fleste iPhones har denne et utroligt godt kamera og en af de bedste processorer, en telefon kan have, hvilket betyder, at den er lynhurtig, og at du næppe kommer til at opleve, at den fryser eller bliver langsom.

De 128 GB kan være tilstrækkeligt for nogen, men det kan måske blive lige i underkanten for andre. Det kommer an på, hvordan du bruger din telefon, og hvor meget du benytter dig af iCloud, som lader dig gemme dine billeder og anden data i skyen.

Telefonen understøtter 5G og udover at tage gode billeder, optager den også video i særdeles høj kvalitet.

Et minus vil være, at den ikke adskiller sig meget fra tidligere modeller som iPhone 12 eller iPhone 11 Pro, selvom prisen er betydeligt højere. Dette er værd at have med i overvejelserne.

Apple iPhone SE 64 GB

bedste kompakte

Fordele
 • pros-icon.svg 5G-kompatibel
 • pros-icon.svg Modtager stadig de nyeste iOS-opdateringer
 • pros-icon.svg God byggekvalitet og kompakt – ligger godt i hånden
 • pros-icon.svg Fingeraftryksscanner
Ulemper
 • cons-icon.svg Gammelt design

Detaljeret gennemgang

Dette er den bedste telefon til dig, der ønsker noget kompakt, som bare virker, som er god til at tage billeder og som kører flydende – også når den bliver fyldt lidt op.

Iphone SE er Apples billigere og mindre model til dem, der leder efter netop disse ting, men som ikke er interesseret i at få alt det nyeste og det bedste fra topmodellerne, som er væsentligt dyrere.

Med Apples styresystem, iOS, kan man være sikker på at blive holdt opdateret med de nyeste og smarteste software-teknologier på smartphone-markedet. I hvert fald hvis telefonen understøtter de nyeste opdateringer – og det er netop, hvad denne gør. Det er til trods for, at den er flere år gammel og væsentligt billigere end de helt nye modeller.

Dette er uden tvivl den bedste iPhone til dig, der ønsker et kompakt, billigt og pålideligt produkt.

Apple iPhone 11 64 GB

bedste budget-iPhone

Fordele
 • pros-icon.svg Stærk A13-processor
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Dobbelt-kamera med ultra-wide-angle lens
Ulemper
 • cons-icon.svg Lille skærm

Detaljeret gennemgang

Hvis du ønsker, at din næste mobil skal være en iPhone med alle de lækre features, der følger med – godt design, god skærm, et hæderligt kamera – men uden den skal op og koste omkring 10.000 kroner, så kan det være en idé at investere i én af de ældre modeller.

Og netop iPhone 11 er et godt bud på en model, der rammer en god balance mellem at være til at betale, men uden at blive så outdatet, at den føles gammel. Sandheden er, at der ikke er en gigantisk forskel fra iPhone 11 til iPhone 12, som er omtalt længere oppe. Selvfølgelig er design og kamera ikke lige så godt – men stadig godt nok til mange. Og når det kommer til ydeevne, stabilitet og brugervenlighed, kan denne hamle op med mange af de nyere Android-modeller på markedet.

Den har dobbelt kamera, batteriet holder meget længe og processoren er kraftfuld. Det er alt, hvad mange mennesker ønsker sig i en mobiltelefon, og denne kommer til omkring en tredjedel af prisen på en af de nye topmodeller fra Apple.

Guide

Sådan vælger du den bedste mobil

Hvis der er et marked, som kan være forvirrende at orientere sig på, så er det markedet for nye mobiltelefoner. Producenterne har skabt en god forretning i at udgive konstante opgraderinger af deres modeller, som i højere eller mindre grad har nye features.

I nogle tilfælde kan man blive i tvivl om, hvad den store forskel egentlig er på den næste mobil i serien fra Apple eller Samsung, mens der i andre tilfælde er substantielle forandringer, som er pengene værd at investere i.

Vil man afkode deres markedsføring og foretage et godt køb, når man vælger mobiltelefoner, kræver det, at man sætter sig godt ind i feltet.

Og det er netop, hvad vi har gjort, hvorfor vi nu kan levere dig denne købsguide, som forhåbentlig klæder dig på til at købe en ny telefon, du vil være glad for i lang tid. En del af det er selvfølgelig også at være bevidst om dine egne behov og præferencer.

Batterilevetid

Der er stor forskel på, hvor længe batteriet holder på de forskellige mobiler. Dette er en vigtig faktor for mange. Nogen holder i over et døgn, mens andre skal lades op midt på dagen. Det afhænger også af, hvor meget du bruger den.

Vær opmærksom på denne forskel mellem modeller og find en, der passer til dine behov.

Lagerplads

Du kan få telefoner med 64 GB lagerplads i den lave ende og 1 TB i den høje. Nogen kan klare sig med lidt plads – f.eks. hvis de bruger iCloud eller andre tjenester til at opbevare filer og billeder i skyen. Andre ønsker ikke dette og vil være bedst tjent med en model, der har mindst 256 GB.

Skal du optage video i høj kvalitet eller download mange apps (særligt spil), anbefales det, at du vælger en model med 512 GB eller mere.

Kameraet

Telefonen har overtaget kameraets rolle, når det kommer til at tage billeder. Det er en af de ting, som mange af os bruger vores telefon allermest til.

Kameraet er også et af de områder, hvor du vil mærke stor forskel fra smartphone til smartphone. De bedste iPhone-modeller har generelt nogle af de bedste kameraer på markedet, men også Samsung og andre smartphone-producenter er begyndt at komme godt med.

Det er blevet normalt med modeller, der har tre kameraer eller mere – nogle har hele fem kameraer. De forskellige kameraer har naturligvis forskellige funktioner.

Standardlinse

Dette er det mest almindelige kamera, og du finder ikke en mobiltelefon, der ikke har det. Det sidder på bagsiden af telefonen og kan tage billeder med eller uden zoom.

Vidvinkel-/ultravidvinkelkamera

Denne linse er mere udbredt blandt de bedste mobiler – dem, der er lidt dyrere – men den findes i stigende grad også på mellemklasse-modellerne. Den bruges til at tage bredere billeder – så f.eks. gruppebilleder, landskaber og billeder af bygninger/arkitektur.

Telefotolinse

En telefoto-linse giver mulighed for at tage fotos med x2 eller x3 zoom. Det særlige ved telefoto-linsen fremfor et almindeligt kamera, der er zoomet ind, er, at den bevarer mere af kvaliteten. Den er kort sagt god til at fange billeder af ting, der er langt væk.

Samsung har lavet deres egen form for zoom, som de kalder ‘hybrid optic’, og som kan fungere som et alternativ.

Makrolinse

Denne linse giver dig mulighed for at tage close-up billeder af ting som insekter, planter og andet med relativt høj detaljegrad. De har dog ikke altid så højt et megapixel-tal og heller ikke autofokus. Nogle modeller, f.eks. fra Samsung, tilbyder dog telefoner med en makrolinse på 5MP.

Dybdesensor

Denne linse kan i sig selv ikke bruges til at tage fotos – i stedet hjælper de standardlinsen med at fange mere dybde i billederne.

Hvor mange kameraer skal du bruge?

Det kommer an på dine behov – det er en god idé at gennemgå de forskellige linser og deres brugsmuligheder, før du vælger en ny mobiltelefon. Samsung og iPhone laver ofte modeller med mange og gode linser, men de er også lidt dyrere og måske ikke nødvendige for dig. Det er én af de ting, der får prisen på telefonen til at skyde i vejret, så det er også en faktor, du bør overveje nøje.

Skærmen

Størrelse

Igen er dette noget, der kommer an på præferencer og behov. Nogle ønsker en skærm, der er så stor som mulig, fordi det giver en bedre oplevelse, hvis man f.eks. bruger telefonen til at se film, browser meget på internettet og sociale medier eller redigerer billeder og video. De fleste nye telefoner kommer da også med væsentligt større skærme, end man så for nogle år siden, fordi det i mange tilfælde er praktisk.

Hvis du derimod er en person, der ikke bruger din telefon til meget andet end at tale, skrive sms’er og tjekke sociale medier og e-mails sporadisk, kan det være, at du hellere vil have en mindre model, som ikke fylder så meget, er mere kompakt og måske også har bedre levetid på batteriet.

De helt små modeller ligger på 4 til 5 tommer, mens de største er på 6 tommer eller over.

Type af skærm – AMOLED, OLED eller LCD?

AMOLED, OLED og LCD repræsenterer de tre typer af skærme, som du generelt vil finde på mobiltelefoner. De har alle deres fordele og ulemper.

AMOLED-skærme er generelt af højere kvalitet med bedre farver og kontraster. Sorte farver er dybere og flottere end på en LCD-skærm. AMOLED-skærme kan i nogle tilfælde også bruge mindre batteri, fordi teknologien fungerer ved at slukke for pixels, der ikke bliver brugt – dette er f.eks. sorte farver. Ulempen ved en AMOLED-skærm er, at den som regel kun er at finde på topmodellerne fra f.eks. Samsung. Ikke engang Apple-modellerne kører med AMOLED-skærme. De er meget dyre, og det afspejles også i prisen på telefonen. Samtidig har de ikke lige så god visibilitet udendørs i dagslys.

Telefoner med LCD-display er som regel billigere. Nogle af fordelene ved LCD-skærme er, at de har bedre lysstyrke og er lettere at se, deres farver er mere virkelighedstro og du kan bedre se skærmen fra forskellige vinkler. Ulempen er, at de som regel er tykkere og dermed giver en tykkere telefon, de vejer mere og så bruger de også mere batteri.

Sidst i kategorien er OLED-skærmen, som især er brugt af Apple på deres iPhones. den er en mellemting – bedre billede end LCD-skærme, men ikke ligeså godt som på AMOLED.

Skal du bruge din mobiltelefon til at se film eller game, eller bruger du den generelt meget til visuelle ting som YouTube og sociale medier, kan det være en god idé at vælge en god skærm som AMOLED eller OLED. Bruger du den til mindre visuelt krævende opgaver (e-mails, opkald, beskeder), vil LCD være tilstrækkeligt.

FAQ

Hvilken mobiltelefon er bedst i test?

Den bedste mobil i test er Samsung Galaxy A52, som både har skærm, batteri og kameraer af høj kvalitet.

Hvad er bedst af Samsung og Apple?

Dette er helt op til personlig præference. En stor forskel er deres styresystemer og den brugeroplevelse, de giver. Har du flere Apple-produkter, kan de som regel arbejde sammen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×