Moccamaster Test: De 8 bedste modeller

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Moccamaster KBG962AO

Hvis du ønsker en perfekt kop kaffe hver gang, så er dette maskinen, der kan levere den. Det er en premium Moccamaster, hvor de har kombineret den velkendte kvalitet, stilrene og brugervenlighed. Det behøver nemlig…

1
Bedste Moccamaster

Moccamaster KBG962AO

2
Billigste Moccamaster kaffemaskine

Moccamaster HB931 AO

3
Moccamaster med termokande

Moccamaster KBGT741 Termo

6
Elegant Moccamaster i ridsefast aluminium

Moccamaster CD-011 AO

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er intet bedre end god kaffe om morgen eller når du mangler lidt energi, og god kaffe – det kan faktisk være svært at finde. Moccamaster er den ukronede mester inden for filterkaffe. De har produceret kaffemaskiner gennem flere generationer, og vundet mange konkurrencer og priser. I denne Moccamaster test gennemgår vi 7 forskellige kaffemaskiner fra Moccamaster, så du kan finde den der passer bedst til dit hjem.

Det kan være svært at finde en ny kaffemaskine, men Moccamaster går ikke ned på kvaliteten. Derfor er alle deres maskiner godkendt af European Coffee Brewing Centre, som sikrer, at du får en rigtig god kop kaffe hver evig eneste gang du bruger maskinen. 

Alle deres maskiner er også håndlavet og samles i Holland, hvor hver eneste maskine bliver testet inden den sendes ud til forbrugerne, så de er sikre på, at hver Moccamaster kaffemaskine er af højeste kvalitet. 

Bryggeprocessen er også helt unik for alle Moccamaster kaffemaskinerne – de mener nemlig, at de har fundet opskriften på verdens bedste kaffe.

Moccamaster KBG962AO

Bedste Moccamaster

Fordele
 • pros-icon.svg Findes i flere flotte farver
 • pros-icon.svg 2 varmelegemer, som varmer vandet op og holder din kaffe varm
 • pros-icon.svg Blanderør i kanden, der sørger for en god og ensartet kaffe

Detaljeret gennemgang

Hvis du ønsker en perfekt kop kaffe hver gang, så er dette maskinen, der kan levere den. Det er en premium Moccamaster, hvor de har kombineret den velkendte kvalitet, stilrene og brugervenlighed. Det behøver nemlig slet ikke være besværligt for at lave en rigtig god kop filterkaffe derhjemme. 

Derfor skal du vælge Moccamaster KBGC982AO

Denne Moccamaster kan lave 10 kopper kaffe på 6 minutter, og vandbeholderen har en kapacitet på 1,25 liter, og skal altså fyldes for hver gang du laver 10 kopper kaffe. 

Modellen egner sig specielt til den private husholdning, som går op i at få en god kvalitetskaffe, som er brygget helt perfekt. 

Nogle kaffemaskine er bare ikke flotte, men det er lykkes Moccamaster at lave en flot, klassisk og stilren kaffemaskine, som man gerne vil have stående på sit køkkenbord. Den findes endda i forskellige farver; hvid, sort, polised silver, antracit og rød. Der bør altså være en farve, der passer til dit køkken! 

Det er en kunst at brygge en god kop kaffe, og det kræver bl.a. at maskinen kan varme vandet op til den rette temperatur, hvor det lykkes at få den gode aroma ud af bønnerne. Med har to separate varmelegemer, sørger det ene varmelegeme for at varme vandet op til 92-96 grader, og herefter kommes det varme vand over kaffen. Den rette temperatur er vigtigt, når der brygges kaffe, og herefter kommes vandet over kaffen, som et brusehoved og ikke bare en enkelt stråle. Det har stor betydning for kaffens aroma. 

Læs mere om hvordan Moccamaster er lykkes med, at lave kaffemaskiner, som kan brygge perfekt kaffe, længere nede i denne artikel. 

Maskinens andet varmelegeme holder kaffen varm på den rette temperatur.  

Kanden er lavet af glas, og for at sikre, at kvaliteten af kaffen er helt i top, så sidder der et blanderør i kanden. Blanderøret sørger for, at du får en perfekt kop kaffe. Kanden har også drypstop, så du kan nemt og hurtigt serverer kaffe direkte fra kanden uden, at den drypper. 

Sikkerheden skal naturligvis også være i top, og derfor har maskinen autosluk funktion, så den slukker automatisk efter 40 minutter. Varmelegemet slukker altid når vandtanken er tom, og det øger sikkerheden og nedsætter dit strømforbrug. 

Det giftigste for en kaffemaskine er kalk, og derfor er det vigtigt, at du vedligeholder maskinen. Moccamaster anbefaler, at deres maskiner skal afkalkes efter 40 brygninger, men du kan selvfølgelig også gøre det inden. 

Der er 5 års garanti på bryggeenheden, men der er ikke garanti på kanden eller plastikdelene. Hvis du registrerer produktet inde på deres hjemmeside, så får du 10 års garanti. 

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 1,25 liter
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja  
 • Antallet af varmelegemer: 2 
 • Effekt: 1450 watt 
 • Garanti: 5 år 

Moccamaster HB931 AO

Billigste Moccamaster kaffemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg God filterkaffemaskine til en god pris
 • pros-icon.svg Holde kaffen varm med det ekstra varmelegeme
 • pros-icon.svg Automatisk drypstop og autosluk

Detaljeret gennemgang

Denne kaffemaskine er den billigste i ‘Moccamaster’-familien, men du behøver ikke at være bekymret for kvaliteten, da den lever op til de samme kvalitetskrav som resten af kaffemaskinerne fra Moccamaster. 

Forbrugerrådet Tænk har givet denne kaffemaskine gode karakterer, og den får bl.a. ros for den gode smag og brugervenligheden. 

Derfor skal du vælge Moccamaster HB931 AO

Moccamaster har gjort utrolig meget ud at at kunne brygge den helt perfekte kaffe, og der er mange små faktorer, som er med til at gøre den helt store forskel, og som faktisk de færreste konkurrenter er lykkes med. Hvis du ønsker at læse mere om kaffe-nørderi og hvorfor Moccamaster gør det så godt, kan du læse mere om det længere nede i denne artikel. 

Den høje kvalitet på smagen gælder i øvrigt alle deres modeller, så selvom denne Moccamaster model er billigere end mange af de andre Moccamaster modeller, så er smagen stadig den helt samme, høje kvalitet. 

Maskinen kan brygge 10 kopper kaffe, og vandtanken har en kapacitet på 1,25 liter.

Den har 2 varmelegemer til at varme både vandet op til den rette temperatur, og for at kunne holde kaffen varm bagefter. De to varmelegemer er også grunden til den høje effekt på 1520 watt, og at det er muligt at brygge 10 kopper kaffe på kun 6 minutter. 

Det eneste sted, hvor maskinen får middelkarakterer af Forbrugerrådet Tænk er ift. strømforbruget. De synes den bruger en smule for meget strøm, hvis man vil holde kanden varm i længere tid. De fleste andre kaffemaskiner har ikke denne funktion, og derfor vil strømforbruget være lavere hos dem helt automatisk.

Designmæssigt ligner den også en traditionel moccamaster model med en ophængt filtertragt, og en glaskande, så det ligner bestemt ikke en billig model. 

Der er selvfølge også både automatisk drypstop og autosluk. Drypstop sørger for at du nemt og hurtigt kan hælde af kanden uden den drypper, og maskinen slukker automatisk efter 40 minutter uden aktivitet eller hvis vandtanken er tom. 

Ligesom alle andre kaffemaskiner fra Moccamaster, har den en garanti på 5 år, og du har mulighed for at øge den til 10 år, hvis du registrerer dig inde på Moccamasters hjemmeside. 

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 1,25 liter
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja  
 • Antallet af varmelegemer: 2 
 • Effekt: 1520 watt

Moccamaster KBGT741 Termo

Moccamaster med termokande

Fordele
 • pros-icon.svg Kaffen brygges direkte ned i termokanden
 • pros-icon.svg Blandearmen søger for, at du får den bedste smagsoplevelse af din kaffe.
 • pros-icon.svg Simpel og nem maskine

Detaljeret gennemgang

Denne Moccamaster model har designet som en klassisk Moccamaster-maskine, men kaffen bliver brygget direkte ned i en termokande, så du kan holde kaffen varm. Den har fået rigtig gode anmeldelser fra kunder, som netop lægger vægt på, at det er dejligt, at den kan holde kaffen varm i lang tid.

Derfor skal du vælge Moccamaster KBGT741 Termo

Det er et kendt problem for mange kaffe-drikkere, at kaffen bliver kold inden den er drukket færdig, og specielt hvis du har en stor kaffemaskine, men kun skal lave en kop til dig selv. Hvis du ønsker at lave en stor kande kaffe, som kan holde sig ud varm ud over dagen, så er det denne Moccamaster, som du er ude efter. Det tager maskinen 6 minutter at brygge ti kopper kaffe, og den brygger kaffen direkte ned i termokanden. 

Maskinen er nem og enkel at bruge, da den kun har en knap, som bruges til at tænde og slukke maskinen. Vandtanken skal fyldes, og den har en kapacitet på 1,25 liter, hvilket svarer til ti kopper kaffe. Den har også automatisk drypstop, og blanderøret sikrer, at kaffen blandes godt ud i hele kanden, så du får det bedste ud af din kaffe. Der medfølger også et serveringslåg til kanden

Moccamaster KBGT741 Termo er af rustfrit stål, og det samme er termokanden. Kvaliteten, designet og brugervenligheden er den samme som på deres andre kaffemaskiner. Den har

Når det kommer til rengøring og vedligeholdelse, så anbefaler Moccamaster, at den afkalkes efter maximalt 40 brygningerne. For at øge sikkerheden samt nedsætte strømforbruget, så slukker varmeelementer automatisk, når vandtanken er tom. 

Der medfølger en termokande, men det er muligt at tilkøbe flere, hvis der er brug for det. 

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 1,25 liter
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja  
 • Antallet af varmelegemer: 1
 • Effekt: 1450 watt 

Moccamaster Cup-one

Kaffemaskine til en kop kaffe

Fordele
 • pros-icon.svg Samme gode brygningsmetode, som de andre maskiner fra Moccamaster
 • pros-icon.svg Lille og elegant maskine til det lille køkken, campingvognen, båden eller et lille kontor
 • pros-icon.svg To medfølgende porcelænskrus

Detaljeret gennemgang

Med denne elegante Moccamaster kan du lave en kop kaffe, og er dermed mest egnet til dig, som bor alene eller med få andre eller hvis du er den eneste kaffedrikker i huset. Den laver nemlig kun en kop kaffe, men der medfølger to kopper. 

Derfor skal du vælge Moccamaster Cup-one

Det tager kaffemaskinen 4 minutter at lave en kop kaffe, og kaffen bliver lavet med kærlighed, ligesom deres andre modeller. Vandet varmes op til 92-96 grader, og herefter brygges det ud over kaffen, hvilket giver den endelig kop kaffe en temperatur rundt 80-84 grader. Dét er en perfekt temperatur på en kop kaffe.

Med denne maskine behøver du altså ikke være afhængige af om, der er andre i husstanden, som vil have en kop kaffe! 

På de to medfølgende porcelænskrus sidder der en sort dobbelt isolerende silikonering, som både hjælper med at holde på varmen og sikre, at du har et godt greb. 

Moccamaster Cup-one fylder ikke særlig meget, og derfor kan der være plads til den i et lille køkken, i en campingvogn, på en båd eller på kontoret. Desuden findes maskinen også i flere flotte farver, så du kan finde din yndlingsfarve.

Vandbeholderen har en kapacitet på 330 ml, hvilket svarer til en kop kaffe, så vandbeholderen skal fyldes regelmæssigt, hvilket også er bedst for maskinen. Maskinen brygger 330 ml. filterkaffe på 4 minutter 

Maskinen har autosluk, så den slukkes automatisk når beholderen er tom. 

Når du køber denne kaffemaskine, så medfølger – udover kopperne – en lille æske med kaffefiltre, som passer til maskinen, samt en rengøringsbørste til at rense filteret.

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 330 ml. 
 • Drypstop: Nej
 • Autosluk: Ja  
 • Antallet af varmelegemer: 1
 • Effekt: 1090 watt 

Moccamaster CD Grand AO

Stor kaffemaskine til en stor familie eller kontor

Fordele
 • pros-icon.svg Kan brygge 20 kopper kaffe på 7 minutter
 • pros-icon.svg Mulighed for justering af varmen på varmepladen
 • pros-icon.svg Skiller sig designmæssigt ud fra de andre Moccamastere

Detaljeret gennemgang

Hvis en kaffemaskine med en beholder på 1,25 liter ikke er nok, er denne kaffemaskine måske interessant . Den har en beholder på 1,8 liter, hvilket giver mulighed for at lave flere kopper kaffe på en gang.

Derfor skal du vælge Moccamaster CD Grand AO

Moccamaster CD Grand AO er en smule større end Moccamasters traditionelle kaffemaskiner, og så er I en større kaffedrikkende familie, ejer du en lille restaurant eller sidder du på et mindre kontor, så er maskinen noget for jer. 

Den kan brygge 1,8 liter kaffe på 7 minutter, og det svarer til 20 kopper kaffe. 

Selvom I er en stor familie eller sidder på et mindre kontor, så er det ikke sikkert, at 20 kopper kaffe bliver drukket med det samme. Derfor holdes kaffen selvfølgelig varm ved hjælp af det dobbelte varmelegeme, og du har også mulighed for at justere varmen. 

I stedet for det traditionelle Moccamaster-design, så er denne kaffemaskine rund. Selve designet kaldes for ‘Clement design, som stadig har et klassisk og stilrent look, som deres andre maskiner. Den har dog et ridsefast aluminiumskabinet, så den kan sagtens tåle at blive brugt meget og den er let at rengøre. 

Farven hedder Polised Silver, og er den klassiske farve fra Moccamaster. Bryggemetoden og kvaliteten er selvfølgelig helt den samme som alle deres maskiner. 

European Coffee Brewing Centre har også godkendt denne maskine, hvilket garanterer en god kop kaffe. 

Kaffen bliver blandet perfekt ved hjælp af det medfølgende blanderør, som sikrer en ensartet servering, så du får det bedste ud af kaffen, men du skal være opmærksom på, at den bruger en speciel type filter, da filtrene skal være en del større end de traditionelle filtre. 

Med i pakken er der en kaffemåler, men den er en smule større end traditionelle kaffemålere. Derfor kan du med fordel gå efter at 5 mål giver 8 stærke kopper, og 4-4,5 mål giver 8 mellemstærke kopper. 

Hvis maskinen ikke bruges i 40 minutter, så slukker den af sig selv, så du sparer på strømmen. 

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja  
 • Antallet af varmelegemer: 2
 • Effekt: 2470 watt 

Moccamaster CD-011 AO

Elegant Moccamaster i ridsefast aluminium

Fordele
 • pros-icon.svg Anderledes design end de klassiske Moccamaster modeller
 • pros-icon.svg Kaffemaskine af høj kvalitet og udført af slidstærke materialer

Detaljeret gennemgang

Dette er den mindre model af kaffemaskinen ovenover, men designet er næsten det samme. CD står for ‘Clement design’, og Clement er ham, der startede Moccamaster med intentionen om at lave en kaffemaskine, der bryggede den bedste kaffe. 

Derfor skal du vælge Moccamaster CD-011 AO

Designet er mere rundt og udført af ridsefast aluminium, som er nemt at rengøre, men resten er stort set det samme. Den kan nemlig brygge 10 kopper kaffe på 1,25 liter, og det tager 6 minutter. 

Der er automatisk drypstop, så du nemt kan justere mængden af kaffe du brygger, og  Autosluk funktionen sørger for at maskinen slukker efter 40 minutter, eller hvis vandtanken er tom for vand, så sikkerheden er i orden. 

Hvis du vil læse mere om Moccamasters detaljerede bryggeproces, så kan du læse om det længere nede i denne artikel. Blanderøret, som sidder nede i kaffen har stor betydning for, at du kan opnå den bedste smagsoplevelse. 

Der er også to separate varmeelementer, som varmer vandet op til de rette 92-96 grader og det andet holder din kaffe varm ved den optimale temperatur, som er ca. 84 grader. Funktionen er perfekt til dig, som vil holde kaffen varm, og ikke kan drikke det hele på en gang f.eks. hvis du bor i et hus med flere kaffedrikkende, men de står forskelligt op. 

Automatisk drypstop og autosluk funktion er to gode egenskaber, som du ikke vil være foruden.

Rengøring og afkalkning af maskinen er afgørende, for at den kan holde i mange år. Derfor skal den afkalkes efter max 40 brygninger. Læs mere om hvordan det gøres længere nede i denne artikel. 

Der er garanti på 5 år, men registrer dig på deres hjemmeside og få 10 års garanti. Bare det viser, at Moccamaster er lavet af gode og slidstærke materialer, som holder i mange år 

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 1,25 liter
 • Drypstop: Ja
 • Autosluk: Ja 
 • Effekt: 1520 watt 

Moccaserver

Bedste Moccamaster til restauranten eller caféen

Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på 3,6 liter kaffe
 • pros-icon.svg Forsynet med varmelegeme på toppen
 • pros-icon.svg Modellen fås også med automatisk vandforsyning

Detaljeret gennemgang

Denne model fra Moccamaster er til industrielt brug. Det vil sige enten en restaurant eller en café, som har brug for at servere kaffe til mange på en gang. Den kan nemlig lave 128 kopper kaffe i timen. 

Derfor skal du vælge Moccaserver

Moccaserver er designet til at være utrolig slidstærk, så du kan stole på maskinen selv når det går rigtig hurtigt, og der skal leveres mange kopper kaffe over disken. Hele Moccamasters cateringserie er udviklet specielt til restauranter og caféer, og kvaliteten er derfor i top.

Kaffemaskinen kan brygge 1,8 liter på 7 minutter, og der medfølger to kander af glas, hvilket giver 3,6 liter kaffe til rådighed. Da maskinen er udstyret med varmelegeme både på toppen og i bunden, så kan begge kander holdes varme, så kaffen altid er klar, når kunden køber sin kop kaffe. vandbeholderen har en kapacitet på 16 liter, hvilket svarer til, at den kan lave 128 kopper kaffe i timen. 

Siden det er en industriel kaffemaskine, så kan du også få modellen med direkte vandforsyning, så du ikke skal bruge tid på at fylde vandbeholderen op. 

Ift. sikkerhed, er der ikke autosluk, da det er en maskine, der er beregnet til at blive brugt en hel dag. Da det er en maskine som sælges til virksomheder, er der kun 2 års garanti, da den bliver brugt på en anden måde end til private hjem. 

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 16 liter
 • Drypstop: Nej
 • Autosluk: Nej
 • Antallet af varmelegemer: 3
 • Effekt: 2360 watt 

Melitta Excellent 5.0

Billig kaffemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Vandtank med niveauafmærkninger
 • pros-icon.svg Aroma Premium teknologi, som sørger for fremragende filterkaffenydelse
 • pros-icon.svg Smart afkalkningsindikator

Detaljeret gennemgang

Dette er en ny model fra Melitta, som også er et anerkendt kaffemaskine brand, som har lavet kaffe i mange år. Det er en filterkaffemaskine, som også er certificeret af ECBS, som kan stå indenfor kaffens gode smag.

Derfor skal du vælge Melitta Excellent 5.0

Melitta Excellent 5.0 kan brygge 10 kopper kaffe på en fyldt vandtank, som kan indeholde 1,25 liter. Vandtanken er smarte niveauafmærkninger, så hvis du skal lave færre kopper kaffe, kan du nemt se, hvor meget vand der skal i tanken. 

Kaffemaskinen er produceret med fokus på at lave en billig kaffemaskine, men som ikke går på kompromis med den gode kaffesmag, og derfor er kaffemaskinen også certificeret af ECBS (European Coffee Brewing Centre) og Guldbønnemærket, som indikerer, at man får en god kop kaffe fra den maskine. 

For at få det meste ud af bønnerne, har maskinen aromakontrol, så du får den bedste kaffesmag – også selvom du skal brygge små mængder af kaffe

Kaffemaskinen har mange smarte funktioner bl.a. en afkalkningsindikator, så du nemt kan se, hvis den skal afkalkes. Kalk er typisk det, som tager livet af de fleste kaffemaskiner. Det er derfor vigtigt, at du husker at afkalke den – og specielt når den selv siger fra.

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 1,25 liter 
 • Drypstop: Nej
 • Autosluk: Ja
 • Effekt: 1525 watt

Guide

Sådan vælger du den bedste Moccamaster

En Moccamaster er et ikon inden for kaffebrygning, men maskinen i sig selv er utrolig simpel. Maskinen er brugervenlig og har et enkelt design, men så laver den utrolig god filterkaffe. Modellerne ligner dog meget hinanden, og derfor har vi lavet en lille guide, så du kan se, hvilke funktioner, som er vigtige hos din nye kaffemaskine. 

 • Kaffemaskinen kapacitet: Moccamaster laver kaffemaskiner i alle slags størrelser, og du kan altid se, hvor mange kopper maskinen kan lave. De traditionelle kaffemaskiner har en kapacitet på 1,25 liter, hvilket svarer til 10 kopper kaffe
 • Drypstop og autosluk funktion: Sikkerhed er vigtig, og derfor er Moccamasters maskiner udstyret med autosluk, så den slutter efter 40 minutter eller når vandtanken er tom. 
 • Varmelegeme: De fleste moccamaster har 2 varmelegemer for at holde kaffen varm, så hvis I ikke drikker en hel kande kaffe på en gang, så holdes kaffen varm. Moccamaster maskinen med termokande har selvfølgelig ikke 2 varmelegemer, da den jo ryger ned i en termokande, som du kan tage med dig hen på din arbejdsplads. 
 • Kvalitet til prisen: I denne test har vi gennemgået mange Moccamaster modeller og enkelte andre modeller for at vise dig forskellen. Moccamaster ligger i den dyre ende af markedet, men til gengæld får du også høj kvalitet til prisen. Kaffemaskinen er lavet til at holde i flere år, og af nogle gode, slidstærke materialer. Pris og kvalitet følger tit hinanden
 • Kaffemaskinens bryggemetode: Bryggemetoden har stor betydning for hvordan kaffens aroma kommer frem – altså hvordan din kaffe kommer til at smage. Længere nede kan du læse om hvorfor nogle kaffemaskiner bare er bedre end andre og Moccamasters bryggemetode

Hvorfor er nogle kaffemaskiner bedre en andre?

Der er flere ting, som skal gå op i en højere enhed for at brygge den perfekte kaffe, og det er lykkes Moccamaster at finde den helt rigtige formel: 

 • Temperaturen på vandet skal være korrekt og præcis mellem 92-96 grader
 • Pre-infusion: Kaffepulveret skal gennemvædes korrekt
 • At gennemløbshastighed er tilpasset mængden af kopper der skal laves
 • Blanderøret sørger for at kaffe bliver ensartet

Moccamasters brygningsproces

Brygningsprocessen på Moccamasters kaffemaskiner er unik, og dét er den, som gør, at Moccamaster kan lave så god en kaffe. Derfor forklare jeg yderligere punkterne ovenover, som er de vigtige elementer.

Temperaturen på vandet skal være mellem 92-96 grader, fordi det er netop denne temperatur, der formår at trække de lækre smagsstoffer ud af bønnerne. Hvis vandet er koldere lykkedes det ikke helt korrekt, og hvis vandet er varmere kan man risikere at brænde kaffen, hvilket giver en mere bitter smag.

En anden ting, som også er unik ved Moccamasters kaffemaskine er, at de minimum har 1520 watt, hvilket er en del mere end mange af konkurrenterne. Det skyldes varmelegemet, som varmer vandet op til den rette temperatur inden for en bestemt tidsgrænse, så selve brydningstiden kun tager mellem 4 og 6 minutter, som er det kaffe-eksperterne mener, at det gyldne tal for at brygge den perfekte kaffe.

Pre-infusion, som det så pænt hedder når kaffepulveret gennemvædes. Ret unikt, gør Moccamaster dette helt i starten, så det er muligt at trække den lækre aroma ud af bønnerne. Dette gøres ved, at maskinen sprøjter vand over bønnerne som et brusehoved. I de billige kaffemaskiner gøres dette typisk kun ved hjælp af en enkelt stråle, hvilket ikke opnår den optimale effekt.

Moccamaster har også sørget for, at gennemløbshastighed er tilpasset mængden af kopper der skal laves, og så bliver kaffen blandet korrekt, da der er en indbygget tragtfunktion, som blander kaffen imens den bliver brygger. Der er også rørepind nede i kanden, som sørger for, at kaffen altid smager ensartet.

Det er alle disse små ting, som gør at en kop kaffe bare smager bedre fra en Moccamaster.

Vedligeholdelse, rengøring og afkalkning af Moccamaster

Afkalkning er utrolig vigtigt for en kaffemaskine, da kalk er direkte gift for en kaffemaskine. Derfor anbefaler Moccamaster, at man afkalker sin maskine efter 40 brygninger, og det kan gøre på forskellige måder, men det er nemt.

Nogle Moccamaster modeller har en indbygget kalkindikator, hvor du nemt kan se, når det er tid til afkalkning, men når den lyser, så er det også et signal på, at det skal ske hurtigt.

Du kan afkalke din Moccamaster med Moccamasters rengøringsprodukter, men hvis du ikke ønsker at bruge dem, kan du også som guiden nedenunder:

 • En halv liter eddikesyre og en halv liter vand hældes sammen ned i maskinens vandtank
 • Kør en normal brygning og lad maskinen stå lidt, så afkalkningen kan køle lidt
 • Rengør maskinen grundig – du kan med fordel vende maskinen på hovedet så alt det overskydende vand løber ud. Det er også en god idé at køre den igennem med vand en enkelt gang inden du brygger en ny kande kaffe.

Reservedele til moccamaster

Moccamaster har gjort det nemt at købe reservedele til maskinen, så du ikke behøver at smide maskinen ud, hvis noget går i stykker. Det kan jo ske, at man taber glaskanden på gulvet eller en plastikdel går i stykker, og desuden er det også blevet mere populært, at man ønsker at reparerer brugte ting i stedet for at smide dem ud.

Moccamaster kande

Alle Moccamasters kaffemaskiner leveres med ægte glaskander, og derfor kan de ske, at den gør i stykker, selvom de er lavet af noget specielt stærkt glas. Du kan derfor købe forskellige slags kander alt efter hvilken maskine du har, så husk at køb den rette kande til netop din maskine.

Filterholder til Moccamaster 

Det kan være svært at opbevare filtre til kaffemaskinen, derfor kan du købe filterholdere fra Moccamaster. De kan også nemt blive væk i skuffen eller overskygge andre ting i skuffen Derfor er det filterholder en god og billig investering.

Du kan også købe en ny filterholder til selve kaffemaskinen, som er lavet af plastik. Den kan jo også gå i stykker efter f.eks. ti års brug.

Garanti på Moccamaster kaffemaskiner

Som standard er der 5 års garanti på Moccamasters produkter, men du har mulighed for at få 10 års garanti på din Moccamaster kaffemaskine, hvis du tilmelder dig inde på deres hjemmeside. Det gøres nemt og hurtigt.

Vær også opmærksom på, at der er garanti på bryggeenheden – altså ikke løsdele såsom kander og plastdele.

Historien om Moccamaster

Moccamaster blev etableret i 1964 af Gerard Clement Smit, og han havde drømmen om, at producere en kaffemaskine, som kunne brygge verdens bedste kaffe. I dag ligger fabrikken i Holland, hvor kaffemaskinerne også i dag bliver produceret i hånden. Herefter bliver hver enkelt maskine også testet inden de sendes ud.

Gerard indgik et samarbejde med Det Europæiske Coffee Brewing Centre (ECBC) og Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) for at skabe en kaffemaskine af høj kvalitet, som brygger en fantastisk kaffe, og kort tid efter udkom den første Moccamaster.

Herefter fortsatte han med at udvikle maskinen, for at gøre den brugervenlig og sikker. Han har også tilføjet nogle simple, men smarte funktioner f.eks. varmelegemet, som holder kaffen varm og automatisk drypstop.

Et sjovt lille fact er, at kaffemaskinerne blev i starten lavet af plastik, men i 1980’erne besluttede man at producere dem i aluminium i stedet, og i dag bliver de stadig produceret af ridse beskyttet aluminium.

Designet har gennem tiden heller ikke ændret sig særlig meget, og man kan nemt se om kaffemaskinen kommer fra Moccamaster. De kendte moccamaster farver gør dem også let til kendelige, og så passer de ind i mange forskellige køkkener.

Sådan er denne moccamaster test udført

Denne test indeholder flere forskellige moccamaster modeller, så du nemt og hurtigt kan se forskellen. Vi har indsamlet informationer fra Moccamaster og de forskellige forhandler, men vi har også undersøgt internationale test og undersøgt hvad kunderne mener om de forskellige modeller. Desuden har jeg også selv en ret stor viden inden for området efter at have arbejdet i køkkenbranchen i mange år.

FAQ

Hvilken Moccamaster er bedst?

I denne Moccamaster testvinder Moccamaster KBGC962AO bedst i test, fordi det er en god premium kaffemaskine til en god pris. Den har alle de rigtige funktioner til at lave en rigtig god kop kaffe.

Skal jeg vælge en Moccamaster med termokande?

Hvis du ikke drikker kaffen hurtigt, men godt kunne tænke dig en kaffemaskine, som kan brygge en stor portion og holde den varm, så skal du have en Moccamaster med termokande. Den høje kvalitet og lækre aroma er selvfølgelig den samme som de andre Moccamaster modeller.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×