Motionscykel Test: 5 bedste motionscykler i test

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

InShape FB40
TESTVINDER

InShape FB40

InShape FB40 er en fremragende motionscykel til en overkommelig pris. Du får meget motionscykel for pengene. Det magnetiske belastningssystem er uopslideligt og giver en realistisk fornemmelse af modstand. Der er 8 modstandsniveauer, så du kan…

InShape FB40 1
bedst i test

InShape FB40

Tectake Motionscykel med display 2
bedste billige motionscykel

Tectake Motionscykel med display

Kettler Tour 300 3
bedste premium motionscykel

Kettler Tour 300

InShape FB600S 4
bedste kondicykel til øvede

InShape FB600S

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores motionscykelt test, hvis du er på udkig efter en ny motionscykel.
Der er mange forskellige motionscykler på markedet, og det kan virke helt og aldeles uoverskueligt, når man skal ud og anskaffe sig sin første træningscykel. Men vi står klar til at hjælpe dig!

Vi har fundet de fem bedste motionscykler, så uanset om du søger efter foldbare motionscykler eller en cykel med tungere svinghjul, så er du sikker på at finde den rette til dig!

I vores motionscykel-test kigger vi blandt de bedste motionscykler på modstandsniveauet, svinghjulet, indstillingsmuligheder og meget mere. For hvad udgør en veludstyret motionscykel, og er billige motionscykler overhovedet pengene værd?

Det har vi svaret på i vores købsguide, der udstyrer dig med al nødvendig viden for at kunne træffe et oplyst valg, inden du anskaffer dig en. I vores sammenligningstabel lige her får du et enestående og lynhurtigt overblik over alle motionscykler i vores test. Og så er det bare med at komme op på cyklen!

InShape FB40

bedst i test

InShape FB40
Fordele
  • pros-icon.svg Brugervenlig
  • pros-icon.svg 8 modstandsniveauer
  • pros-icon.svg 4 kg svinghjul
  • pros-icon.svg Fylder ikke meget
  • pros-icon.svg Let at samle

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge InShape FB40

InShape FB40 er en fremragende motionscykel til en overkommelig pris. Du får meget motionscykel for pengene. Det magnetiske belastningssystem er uopslideligt og giver en realistisk fornemmelse af modstand. Der er 8 modstandsniveauer, så du kan variere din træning. Den er udstyret med et display, der bl.a. viser hastighed, distance, puls (som måles via håndtaget) og kalorieforbrug.

Takket være tovejsrotationen kan du træde både forlæns og baglæns og også holde pause, hvilket er nyttigt, hvis du godt kan lide intervaltræning. Sædet kan indstilles til at passe i højden. Dens maksimale brugervægt på 100 kilo gør, at den egner sig til de fleste motionister. En alsidig motionscykel, der sørger for behagelig træning.

Tectake Motionscykel med display

bedste billige motionscykel

Tectake Motionscykel med display
Fordele
  • pros-icon.svg Foldbar
  • pros-icon.svg Display
  • pros-icon.svg Tåclips på pedalerne
  • pros-icon.svg Polstret håndtag
  • pros-icon.svg Samlet hurtigt og nemt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge tectake Motionscykel med display

Har du ikke meget plads, men ønsker at dyrke motion hjemme, er en sammenklappelig kondicykel som denne noget for dig. Det er en særlig prisvenlig motionscykel med en maksimal brugervægt på 100 kilo. Med de 8 modstandsniveauer kan du justere modstanden og gøre træningen endnu mere udfordrende. Sædet kan ligeledes justeres, og tåclipsene sørger sammen med den skridsikre trædeflade for, at du ikke glider ud af pedalerne.

Du kan følge din træning på displayet, der både indeholder pulsmåler, hastighedsmåler og kalorietæller. Og når du er færdig med dagens træning, klapper du bare cyklen sammen og pakker den væk igen. Du kan nu bruge gulvpladsen til noget andet, og cyklen står aldrig i vejen. Smart! En brugervenlig motionscykel.

Kettler Tour 300

bedste premium motionscykel

Kettler Tour 300
Fordele
  • pros-icon.svg 15 modstandsniveauer
  • pros-icon.svg 10 træningsprogrammer
  • pros-icon.svg Maks. personvægt på 130 kg
  • pros-icon.svg Styr kan indstilles
  • pros-icon.svg Sæde kan indstilles

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Kettler Tour 300

Går du meget op i din træning, skal din nye motionscykel være denne Kettler Tour 300. Den giver dig nemlig mange muligheder i form af hele 15 modstandsniveauer, så du kan komme op på en høj belastning og får en særlig udfordrende træning.

De mange træningsprogrammer sørger for en særdeles effektiv træning, for der er hele 10 programmer at vælge imellem. Derudover er den udstyret med et display og pulsmåler. Cyklen er den tungeste i vores test, men til gengæld har den en maks personvægt på 130 kilo, hvilket betyder, at den egner sig til tungere mennesker samtidig med at give mere modstand. Både styr og sæde kan indstilles, så den passer præcis til dig. En meget komfortabel motionscykel i stabil og robust konstruktion.

InShape FB600S

bedste kondicykel til øvede

InShape FB600S
Fordele
  • pros-icon.svg 2 transporthjul
  • pros-icon.svg Computer
  • pros-icon.svg Justerbart sæde
  • pros-icon.svg Justerbart styr
  • pros-icon.svg 8 modstandsniveauer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge InShape FB600S

En glimrende motionscykel, hvorpå både styr og sæde kan indstilles, så du uden problemer finder den optimale position at cykle i. Det 6 kg svinghjul giver god modstand, og med de 8 modstandsniveauer er du sikker på at blive udfordret på alle de store muskelgrupper. Den er udstyret med en brugervenlig træningscomputer, der måler tid, hastighed, distance, puls og ODO (den trænede distance for alle træningspas), og så tæller den også, hvor mange kalorier, du forbrænder.

En scan-funktion sørger for, at displayet skifter mellem de forskellige funktioner, så du hele tiden kan holde øje med de forskellige målinger. De 2 transporthjul gør det nemt at flytte cyklen rundt i huset. Løft blot i den ene side, og træk eller skub cyklen derhen, hvor du gerne vil have den. Da den har en maks. brugervægt på 120 kilo egner den sig også til tungere mennesker, der ønsker en særlig skånsom træning.

Tunturi Cardio Fit B30

bedste lette motionscykel med magnetisk modstand

Fordele
  • pros-icon.svg Sadlen kan indstilles vertikalt
  • pros-icon.svg Display
  • pros-icon.svg Svinghjul på 6 kg
  • pros-icon.svg Nem at samle
  • pros-icon.svg Kompakt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Tunturi Cardio Fit B30

De fleste af os sidder mange timer foran computeren, og derfor er det smart at have en motionscykel ved hånden, som du hurtigt kan hoppe op på. Og Tunturi Cardio Fit B30-motionscyklen er dejlig lydsvag, så du ikke forstyrrer kollegaer i kontoret ved siden af eller larmer for meget derhjemme. Det er en god motionscykel med magnetisk bremsesystem, der er medvirkende til at give dig en skånsom træning. Svinghjulet på 6 kilo og de 8 modstandsniveauer giver dig masser af udfordringer. På cyklen sidder der et display, så du kan holde øje med tid, distance, hastighed, puls og forbrændte kalorier. Sadlen kan indstilles vertikalt, så du kan finde en komfortabel siddeposition.

Guide

Sådan vælger du den bedste træningscykel

Motionscykler er en smart måde at motionere derhjemme. Når vejret er for koldt, for varmt, eller det styrtregner, er en motionscykel fantastisk til at vedligeholde sin form og motionere derhjemme.

En anden fordel er, at du sparer tid på transport til og fra træningscentret, og så bestemmer du selv, hvornår du vil træne. Du kan endda vælge at se fjernsyn imens, for en funktionel motionscykel er som regel også yderst behagelig at sidde på.

Og så er det ovenikøbet også en virkelig effektiv måde at forbrænde kalorier på. Derudover træner du både styrke og udholdenhed samt koordination og smidighed, når du træner på en motionscykel.

Samtidig er det en skånsom træningsform, der egner sig til ældre mennesker og mennesker, der skal genoptræne efter sportsskader, da man modsat andre sportsarter som for eksempel løb undgår hårde stød, når man cykler. Og uanset hvor hård træning, du ønsker at opnå, findes der en cykel til dig.

Der er faktisk ingen ulemper!

Når det er sagt, er det vigtigt at finde den rette motionscykel til dit behov.

Mål

Hvad er det, du gerne vil opnå med din træning? Vil du gerne have en intensiv træning, eller vil du bruge en almindelig motionscykel som genoptræning eller til at få lidt motion i ny og næ?

Cykler du ikke så meget, og er motionscyklen en måde for dig at få rørt dig lidt en gang imellem, kan du sagtens nøjes med en mere enkel motionscykel uden for mange programmer og med mindre modstand.

Er du dog øvet, og cykler du i forvejen meget og vil gerne bruge motionscyklen som erstatning til racercyklen på de dage, hvor det regner, eller som supplement til anden træning, kan det godt svare sig at investere i en tungere cykel med mere modstand, flere modstandsniveauer og måske også med indbyggede træningsprogrammer.

Budget

Alt fra de billigste motionscykler til de dyreste – der findes mange forskellige prisklasser, men også mange forskellige egenskaber og funktioner. Funktioner og egenskaber går ofte hånd i hånd med prisen for motionscyklen. Det kan altså godt svare sig at investere flere penge i en tung cykel, hvis du bruger den meget og gerne vil have en med mange modstandsniveauer.

Plads

Det næste, der er vigtigt at overveje er, hvor cyklen skal stå. En robust kondicykel til den hårde træning vil også ofte fylde mere end en let og sammenklapbar og nemt transporterbar motionscykel. Skal cyklen bruges i et rum, der også har andre funktioner, kan det være en stor fordel at vælge en foldbar motionscykel, du nemt kan gemme af vejen. Foldbare træningscykler er typisk lettere. Tjek også, om cyklen har hjul under, for en solid motionscykel vejer generelt mere, og skal du flytte rundt på den, er det virkelig vigtigt, at den har hjul under.

Hvem bruger cyklen?

Da en motionscykel er en skånsom motionsform, kan der jo være flere i husstanden, der gerne vil bruge den. Er det tilfældet, er det vigtigt at finde en cykel, hvis sæde kan indstilles. Det kan også være en fordel, hvis styret kan indstilles, så I er sikre på at sidde korrekt. En forkert indstillet motionscykel kan nemlig give problemer med ryggen eller forårsage skader, og det er jo absolut ikke meningen.

Har du svært ved at komme op på en cykel, fordi du er skadet eller er blevet opereret eller lignende, vælg da en cykel med lav indstigning og også gerne en tungere kondicykel, så den ikke kan vælte, hvis du støtter dig til den.

Type modstand

Motionscykler findes med tre forskellige typer modstand.

  1. manuelt magnetisk
  2. elektronisk magnetisk
  3. induktion
Manuel magnetisk

Mange motionscykler har manuel modstand, da det er nemt at bruge. Ved manuel modstand har cyklen et håndtag, som du skruer på for at justere bremsen. Når du gør det bremses svinghjulet af en magnet, der flyttes tættere på svinghjulet, når du øger modstanden.

Manuel modstand er både billigere, mere holdbar og mere lydsvag og derfor velegnet til kondicykler til brug derhjemme, så du ikke larmer og forstyrrer resten af husstanden og kan se fjernsyn eller lytte til radio samtidig med, at du træner.

Elektronisk magnetisk

Elektronisk justerbar magnetmodstand fungerer i princippet på samme måde, som manuel magnetisk modstand. Forskellen er, at du ved elektromagnetisk modstand ikke manuelt indstiller modstanden på et håndtag. I stedet justeres modstanden på den indbyggede computer på motionscyklen. En sådan model kræver selvsagt mere teknik, og motionscykler med indbyggede computere er derfor ofte også dyrere.

Fordelen ved denne type modstand er, at du som regel vælger et program på computeren, og så justerer programmet modstanden efterhånden, som du gennemfører træningsprogrammet. Du skal altså kun koncentrere dig om at cykle.

Induktion

Induktionsbremsesystemet justeres ligeledes via et træningsprogram på en computer. Forskellen på elektronisk magnetmodstand er, at modstand med induktion måles mere præcist i watt. Derfor bruges denne type modstand for det meste af professionelle atleter og øvede motionister, men også til genoptræning efter skader.

En professionel motionscykel vil typisk have mange programmer, være tung og dermed også en mere stabil motionscykel, der yder mere modstand end almindelige motionscykler. Sådanne cykler egner sig til brug i firmaer og fitnesscentre.

Motionscykler har typisk enten manuel eller elektronisk belastning. Forskellen er, at du ved manuel belastning, selv drejer på en knap eller et håndtag for at øge belastningen. Ved elektronisk belastning øger du den ved brug af computeren på kondicyklen.

Hvor tungt bør svinghjulet være?

Det afhænger af, hvem der bruger cyklen og til hvad. Kort sagt giver et let svinghjul også let modstand, mens et tungt svinghjul giver mere modstand.

Bruger du den til genoptræning eller let træning, bør du have en cykel med et lettere svinghjul, det vil sige et svinghjul på cirka 6 kilo. Er du dog øvet og cykler generelt meget eller er du selv tungere, så bør du vælge en motionscykel med et svinghjul på 7-8 kilo og opefter for at få en bedre modstand.

Et tungt svinghjul giver generelt set også et jævnt tråd, og så er cyklen også mere lydsvag jo tungere svinghjulet er.

I mange produktbeskrivelser vil du se betegnelsen ‘flywheel’. Det er den engelske betegnelse for svinghjul.

Funktioner

Der er flere forskellige funktioner på motionscykler. Alle cykler i vores test er udstyret med et display, men der er naturligvis mange andre motionscykler på markedet.

Bluetooth

Nogle har også bluetooth. Du bør vælge en træningscykel med bluetooth, hvis du gerne vil anvende et trådløst pulsbælte under træningen. En anden fordel ved bluetooth er, at du kan opkoble motionscyklen til din mobil eller tablet og bruge en app til træningen.

Montering og vedligeholdelse

Spænd efter, så den står stabilt. Sørg for at tjekke den for løse dele.

Det er også en god idé at tørre den af for sved, hver gang du har brugt den. Især hvis du sveder meget.

Investér eventuelt i en måtte, som du kan lægge under cyklen, når du bruger den. For det første beskytter du på den måde dit gulv mod ridser og mærker – det er specielt hensigtsmæssigt, hvis du har trægulv – og så står den også mere stabilt på en måtte. Det betyder også, at du sveder ned på måtten og ikke ned på gulvet, så du ikke skal til at vaske gulv bagefter også.

Hvordan indstiller man sin motionscykel korrekt?

Sørg som det første altid for, at cyklen står stabilt og sikkert. Den må ikke stå og vippe.

En motionscykel har som regel et meget behageligt sæde, da det ofte er bredere og blødere end på en almindelig cykel. Men det skal trods alt indstilles til at passe til dig, så når du først har sikret dig, at cyklen står stabilt, indstiller du som det næste sædet, så det passer i højden. Sadlen kan indstilles på de fleste motionscykler.

Sædet bør være på samme højde som din hofte. Du skal undgå at skulle strække benene for langt og heller ikke være for tæt på pedalerne. Når dine ben er bøjede, skulle de gerne være i en vinkel på omkring 15 grader, så passer højden til dig.

Styret kan på nogle motionscykler justeres frem og tilbage. På andre kan det tilpasses i højden. Ved nogle kan det ikke direkte indstilles, men vippes, så det passer. Køber du en cykel, hvor styret ikke kan justeres, er det vigtigt, at den eksisterende indstilling passer til dig.

Ikke alle modeller har et styr, der kan justeres. Men styret bør sidde sådan, at du ikke skal strække armene for langt frem og heller ikke sidde med helt krum ryg.

Prøv dig frem og se eventuelt på dig selv i spejlet, så du kan se, hvordan din ryg er, når du sidder på cyklen. En god motionscykel er én, der er behagelig at bruge. Føles det forkert, er motionscyklen højst sandsynligvis også indstillet forkert.

FAQ

Hvilken motionscykel er bedst i test?

Den bedste motionscykel i test er InShape FB40. Det er en billig motionscykel, der egner sig til de fleste. Den har et praktisk display og måler både hastighed, distance og puls. Det 4 kg svinghjul giver god modstand. En robust motionscykel til den gennemsnitlige motionist.

Hvordan indstiller man sin motionscykel korrekt?

Træningscyklen skal stå på en plan flade og ikke kunne vippe. Sædet bør være i samme højde som din hofte. Når du cykler og dine knæ er bøjede, bør vinklen være på 15 grader. Styret må ikke sidde for langt fra kroppen, så du skal strække dig efter det. Det skal være behageligt i ryg og skulder at sidde på cyklen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×