Opvaskemaskine test (2022) → 12 fremragende opvaskemaskiner

Bosch SKS62E38EU Bordopvaskemaskine

Ved at investere i denne opvaskemaskine fra Bosch, har du mulighed for at få glæden af en opvaskemaskine, selvom du ikke har plads til en almindelig model. Maskinen er nemlig en såkaldt bordmodel og fylder langt mindre end både almindelige og smalle opvaskemaskiner. Alligevel får du en funktionel maskine med god effektivitet og lavt energiforbrug. Derfor skal du vælge en Bosch SKS62E38EU Bordopvaskemaskine Har du ikke helt plads til en almindelig opvaskemaskine derhjemme, men vil stadig rigtig gerne have muligheden for at gøre opvasken lettere for dig selv? Så skal du overveje at investere...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Amanda Lee Edelstein

De fleste hjem er efterhånden udstyret med en opvaskemaskine. Der er da heller ingen grund til, at man skal stå og kæmpe med opvasken i dagligdagen, når en opvaskemaskine kan klare tjansen uden problemer. Og så er der heldigvis ofte opvaskemaskine tilbud hos diverse forhandlere, hvilket gør det muligt at finde frem til en model, der passer til ens egne behov samtidig med, at prisen passer til ens budget.

Men hvis du er lidt i tvivl om, hvilken opvaskemaskine du skal vælge, uanset om du er på jagt efter din første opvaskemaskine eller bare en ny model, så kan du læse med i denne opvaskemaskine test. I denne artikel har vi nemlig samlet de opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i test, så du nemt kan finde frem til den bedste opvaskemaskine for dig.

Det mener vores produkteksperter

Du kan med fordel investere i denne opvaskemaskine fra Bosch, hvis du leder efter den bedste integrerbare opvaskemaskine til dit hjem. Modellen her er ideel selv, hvis I er mange i familien, da den har plads til 14 kuverter. Derudover er den i energiklasse A++ og så er den generelt lydsvag. Maskinen har desuden et hav af programmer og tillægsfunktioner.

Derfor skal du vælge en Bosch SMV68MD02E Serie 6 Integrerbar opvaskemaskine

Hvis du leder efter den bedste opvaskemaskine på markedet, så skal du investere i denne integrerbare model fra mærket Bosch. Med denne opvaskemaskine får du nemlig en god og rummelig model, der har plads til hele 14 kuverter. Maskinen er altså optimal til den lidt større familie eller andre, som bruger deres opvaskemaskinen ofte. Lige netop denne model er i energiklasse A++ og har en tørreevne på A. Du kan derfor være sikker på, at den er effektiv i drift og fungerer efter bedste evne hver gang du benytter den.

Lydsvag og miljøvenlig opvaskemaskine

En af de helt store fordele ved denne opvaskemaskine er, at den generelt er lydsvag. Den har således et lydniveau på 42 dB, så du vil altså aldrig opleve, at den er larmende selv, når den kører på højeste tryk. Du har endda mulighed for at indstille maskinen til et ekstra stille program, hvis du f.eks. vil have den til at køre gennem natten, men ikke ønsker at blive forstyrret. Det laveste lydniveau som maskinen kan køre på hedder 39 dB.

Derudover tager du også et miljøvenligt valg ved at investere i denne model. Dette skyldes naturligvis dens energimærkning, der er den næstbedste på markedet, men også muligheden for at vælge særlige programmer, heriblandt et økoprogram. Maskinen er desuden udstyret med en doseringsassistent og en mængdesensor, så både vand og sæbe er tilpasset indholdet. På den måde vil der ikke være et overforbrug af vand, da du kan tilpasse mængden til indholdet – og samtidig vil sæben blive udnyttet optimalt.

Et hav af gode funktioner

Denne vaskemaskine er udstyret med 8 programmer og fire tillægsfunktioner. Du vil derfor altid kunne finde et program, der passer til dine behov, samt kunne indstille tid, tørring o.l. Maskinen er udstyret med teknologien Open Assist, hvilket betyder, at lågen blot skal have en let tryk for, at den åbner. På den måde behøver du ikke røre ved maskinen, hvis du har beskidte hænder. Derudover åbner den desuden selv, når programmet EcoDrying er afsluttet.

Maskinen er også udstyret med et specialprogram, der fjerner fedt og kalkaflejringer uden problemer. Selv rengøringen af din nye opvaskemaskine vil altså foregå nemt. Derudover er der en elektronisk indikator for, hvornår maskinen mangler salt og afspændingsmiddel. Som en ekstra bonus er maskinen udstyret med teknologien AquaStop, som beskytter mod vandskader i hele maskinens levetid.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm
 • Dybde: 55 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Vægt: 42,3 kg
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Antal programmer: 8 stk 
 • Antal kuverter: 14 stk
 • Stiktype: Schukostik, mulighed for jordtilslutning
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2660 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 266 kWh/år
 • Energiklasse: A++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Et hav af programmer og tillægsfunktioner gør opvasken til en leg
 • plus-circle.svg Lydsvag model, der endda kan indstilles til et ekstra stille program
 • plus-circle.svg Miljøvenligt valg, da den er i energiklasse A++ og kan indstilles til Eco vask
 • plus-circle.svg Stor vaskemaskine med plads til 14 kuverter

Den bedste miljøvenlige opvaskemaskine

Siemens SN436S05IS Underbygningsopvaskemaskine

Det mener vores produkteksperter

Du gør ikke kun noget godt for din egen pengepung, hvis du investerer i denne opvaskemaskine, da maskinen også er god for miljøet. Den har f.eks. en iQdrive motor, hvilket sikrer energibesparende og stillegående motorteknologi, og så er den også vandbesparende. Det er derfor intet under, at modellen er i den bedste energiklasse.

Derfor skal du vælge en Siemens SN436S05IS Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du investerer i denne opvaskemaskine fra Siemens kan du være sikker på at få det optimale ud af din opvaskemaskine ved hver brug. Maskinen har plads til 13 kuverter og så har du endda mulighed for at indstille timer funktionen, så maskinen først sættes i gang, når det passer dig. På den måde kan du time det med, hvornår du kommer hjem igen, så maskinen ikke bare står og venter på tømning hele dagen. Derudover er modellen desuden udstyret med et AquaStop funktion, hvilket automatisk slukker for vandtilførslen i tilfælde af oversvømmelse, så der ikke kommer skader.

God for både miljøet og din pengepung

Ved købet af denne model tager du reelt også et miljøbevidst valg, da maskinen er en miljøvenlig variant. Af den grund hører den til energiklasse A+++, der er den højeste mærkning. Opvaskemaskinen tæller som værende miljøvenlig, da den bl.a. er udstyret med en iQdrive motor, som sikrer et mindre energi- og vandforbrug uden at gå ned på effektivitet. Derudover er maskinen udstyret med en række programmer, hvoriblandt du kan vælge særligt korte programtider og økoprogram for det bedste resultat uden at benytte for meget energi i processen. 

Du vil således både spare penge på din el- og vandregning, selvom dine brugsvaner i forbindelse med brugen af opvaskemaskinen ikke ændrer sig besynderligt. Maskinen gør desuden også rengøringen af den ekstra nem for dig idet, at den er udstyret med et selvrensende filter og funktionen Machine Care, der er et specialprogram, som fjerner fedt og kalkaflejringer i maskinen.

Vinglas og beholdere er sikre

Denne opvaskemaskine er udstyret med en særlig vinglasholder, der sørger for at fastgøre op til fire glas sikkert i maskinen. På den måde vil dine vin- eller champagneglas med lang stil ikke rykke sig rundt, mens maskinen er i gang – og derfor vil der heller ikke være særlig stor sandsynlighed for, at de går i stykker. Du har også mulighed for at indstille opvaskemaskinen til et program, der netop passer ekstra godt på glas. Brugen af dette program vil både få dine glas til at se pænere ud og få dem til at holde længere.

Du kan også udmærket rengøre alle former for beholdere og køkkenredskaber i denne maskine, da den er udstyret med en særlig hygiejnePlus funktion. Denne teknologi sørger for, at der holdes en høj gennemsnitstemperatur på 70 grader i cirka 10 minutter under den endelige skylning. På den måde får programmet bugt med op til 99,99 procent af alle bakterier. Du skal derfor aldrig være nervøs for, om dit bestik, redskaber eller sutteflasker nu er rene efter vask.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Rustfrit stål
 • Lydniveau: 46 dB(A)
 • Antal programmer: 6 stk 
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2660 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 234 kWh/år
 • Energiklasse: A+++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Miljøvenlig opvaskemaskine, da den både er energi- og vandbesparende
 • plus-circle.svg Mindre rengøring for dig grundet selvrensende filtersystem og specialprogram
 • plus-circle.svg Udstyret med en særlig glasholder, så vinglas o.l. altid står fast
 • plus-circle.svg Mulighed for at justere højden på kurvene grundet VarioFlex kurvesystem

Den bedste integreret opvaskemaskine

Bosch SMV45AX00E Integrerbar opvaskemaskine

Det mener vores produkteksperter

Denne opvaskemaskine fra Bosch er en integrerbar model, som er effektiv i drift og lever op til samtlige forventninger du måtte have til din opvaskemaskine. Maskinen hjælper dig med at spare på energi- og vandforbruget, hvilket både er godt for miljøet og din pengepung. Derudover er den udstyret med en lysindikator, så du altid kan se, når maskinen er i gang.

Derfor skal du vælge en Bosch SMV45AX00E Integrerbar opvaskemaskine

Hvis du leder efter en integrerbar opvaskemaskine, der nemt kan inkorporeres i det moderne køkken, så er du kommet til den helt rette model for dig. Denne maskine er nemlig en integrerbar model, som endda er udstyret med en enkel lysindikator, så du nemt kan se, hvornår maskinen er i gang. Der er plads til i alt 12 kuverter i maskinen, hvilket gør den ideel til alle, der benytter deres opvaskemaskine regelmæssigt. 

Derudover er den desuden miljøvenlig, da den både er energi- og vandbesparende. Af den grund tilhører maskinen også den næstbedste energiklasse, A++. Maskinen har desuden en tørreevne på A.

Brugervenlig opvaskemaskine

I forhold til andre opvaskemaskiner på markedet, så har denne model ikke helt så mange programmer, men det er faktisk én af årsagerne til, at den er mere brugervenlig. Når du skal vælge, hvilken type vask du ønsker, så kan du vælge mellem fem programmer og to tillægsfunktioner. Du har altså stadig rigeligt med mulighed for at indstille maskinen til dine præferencer i forhold til forskellige vaske. Du vil desuden også opleve, at maskinen indikerer, hvornår det er på tide at påføre salt eller foretage en afspænding.

Med denne model har du altid mulighed for at justere overkurven i tre forskellige trin. Det kan endda gøres, selvom maskinen allerede er fyldt. På den måde kan du hurtigt skabe ekstra plads, hvis der er behov for det. Bestikkurven befinder sig desuden i underkurven, hvor den kan rykkes rundt efter behov. Og så er maskinen udstyret med en såkaldt Servolås, hvilket sikrer en nem og smidig åbning og lukning af maskinens dør.

Beskyttelse af glas og porcelæn

Der er ingen grund til, at du skal undgå at vaske glas og sart porcelæn i din vaskemaskine – i hvert fald ikke, hvis du investerer i denne model fra Bosch. Maskinen regulerer nemlig vandets hårdhed, hvis du benytter den særlige glasbeskyttelses funktion. På den måde skal du ikke være nervøs for, at disse sarte materialer går i stykker ved vask.

Derudover hjælper maskinen også med at tilpasse den helt rette mængde vand, sæbe og energi, så der ikke er noget spild på disse områder. Dette vil også gøre vasken bedre for dine køkkenredskaber, glas, tallerkener etc. Fik vi desuden også nævnt, at maskinen er udstyret med AquaStop, som automatisk beskytter mod vandskader?

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm
 • Dybde: 55 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Vægt: 33,6 
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 48 dB(A)
 • Antal programmer: 5 stk 
 • Antal kuverter: 12 stk
 • Stiktype: Schukostik, mulighed for jordtilslutning
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2660 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 258 kWh/år
 • Energiklasse: A++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Integrerbar model udstyret med lysindikator for nem oversigt
 • plus-circle.svg Udstyret med en timer funktion, som lader dig planlægge opvasken
 • plus-circle.svg En del af energiklasse A++ – bl.a. grundet vand- og energibesparende funktioner

Den bedste lydsvage opvaskemaskine

Miele G7100SCUCLST Underbygningsopvaskemaskine

Det mener vores produkteksperter

Ved at investere i denne halvintegrerbare opvaskemaskine fra Miele kan du være sikker på, at du får en støjsvag model, som du på ingen måde vil føle virker støjende, når den er i gang. Maskinen har endda en høj kapacitet på hele 14 kuverter, hvilket gør den ideel til selv en større familie, der normalt hurtigt fylder opvaskemaskinen op.

Derfor skal du vælge en Miele G7100SCUCLST Underbygningsopvaskemaskine

Er du på jagt efter en funktionel opvaskemaskine, der både er miljøvenlig og har en høj brugervenlighed? I så fald er denne maskine lige noget for dig. Du får nemlig her en opvaskemaskine med et særligt funktionelt display, hvor du desuden kan indstille sprog efter behov. Maskinen angiver f.eks. også resttid, så du har mulighed for at planlægge din tid, og giver dig mulighed for at sætte en timer til, hvornår maskinen skal gå i gang. På den måde kan du indstille den til at starte senere, så det passer med, hvornår du er hjemme igen.

Maskinen er desuden en rummelig model med plads til 14 kuverter. Den er altså ideel til selv en større familie. Derudover tilhører den energiklasse A+++, hvilket betyder, at maskinen er miljøvenlig. Det skyldes bl.a. dens evne til at spare på brugen af energi og vand. 

Lyd- og støjsvag opvaskemaskine

En af de helt store fordele ved denne opvaskemaskine fra Miele er, at dens lydniveau ligger på 44 dB. Det er en hel del lavere end flere andre opvaskemaskiner kan bryste sig af og du kan derfor være sikker på, at denne model ikke forstyrrer hele huset, når den er i gang. Du kan endda vælge et program, der er ekstra lydsvagt, hvis du ønsker at mindske lydniveauet mest muligt. Med denne funktion ligger lydniveauet på 40 dB, så du kan faktisk have maskinen kørende i løbet af natten uden problemer.

Du kan naturligvis indstille maskinen til en række gode opvaskeprogrammer, heriblandt Eco, intensiv, skånevask, hurtigvask etc. Uanset hvilket program du vælger, så vil maskinen dog vaske glas og service på en skånsom og effektiv måde. Denne model er desuden også udstyret med funktionerne: AutoOpen tørring, SensorDry, aktiv kondenstørring og Brilliant Glass Care, så selv tørring bliver intet problem.

God sikkerhed

Med denne opvaskemaskine kan du slappe helt af, da sikkerheden er i top. F.eks. er der et waterproof system indbygget, som sikrer, at der ikke kommer vandskader. Maskinen er nemlig udstyret med en dobbeltmagnet ventil, som automatisk lukker for tilførslen af vand, hvis den ene ventil pludselig er defekt.

Derudover sørger maskinen for at give kontrolmeldinger i displayet, når filteret skal skifte. Du kan også nemt lukke døren til maskinen, da den er udviklet med en særlig ComfortClose teknologi. Som en ekstra bonus er produktet udstyret med en børnesikring, så der ikke sker uhensigtsmæssige ulykker, når forældrene ikke er i nærheden.

Produktdetaljer

 • Højde: 80,5 cm
 • Dybde: 57 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Vægt: 48,5 kg
 • Farve: Rustfrit stål
 • Lydniveau: 44 dB(A)
 • Antal programmer: stk 
 • Antal kuverter: 14 stk
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2492 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 213 kWh/år
 • Energiklasse: A+++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Lydsvag model med kun 44 dB på normale vaske og 40 dB på lydløs vask
 • plus-circle.svg Stor kapacitet med plads til 14 kuverter
 • plus-circle.svg Skånsom over for miljøet – sparer både på energi- og vandforbruget

Til dig, der ønsker en smal opvaskemaskine

Siemens SR456S00TS Underbygningsopvaskemaskine

Det mener vores produkteksperter

Denne opvaskemaskine fra mærket Siemens er ideel til dig, der gerne vil spare lidt på, hvor meget din opvaskemaskine fylder uden, at der er behov for at gå på kompromis med kvalitet og effektivitet. Maskinen er nemlig en smal model, som dermed fylder mindre, men den har nu stadig plads til 10 kuverter og er i energiklasse A+++.

Derfor skal du vælge en Siemens SR456S00TS Underbygningsopvaskemaskine

Er du på jagt efter en smal opvaskemaskine, så den ikke fylder helt lige så meget som andre modeller i bredden? Det er heldigvis netop, hvad du får, hvis du investerer i denne model fra Siemens. Maskinen er nemlig en del smallere i bredden end andre modeller, men du går nu stadig ikke ned på hverken effektivitet eller funktionalitet. På trods af den lille størrelse har denne maskine nemlig en kapacitet på 10 kuverter, et lavt lydniveau og er en del af energiklasse A+++. 

Derudover er maskinen udviklet med adgang til 6 programmer og 3 tillægsfunktioner, så der er rig mulighed for, at dine forskellige materialer nok skal blive ordentligt rene – uanset om du ønsker dette skal ske hurtigt, ekstra skånsomt eller ved høj varme.

Effektiv i drift med fremragende egenskaber for tørring

Ved købet af denne maskine får du en umådelig effektiv model, der f.eks. selv regner ud, hvor meget vand, der skal benyttes til maskinen ud fra mængden af indhold. Derudover har den automatisk dosering af sæben, så alle dele i maskinen bliver lige rene. Du finder desuden en bestikskuffe øverst, hvilket giver dig bedre mulighed for at benytte den nederste kurv til andre ting. Overkurven er desuden justerbar i tre niveauer, så du kan tilpasse den efter behov.

En stor fordel ved denne maskine er, at den er udstyret med duoPower. Det betyder, at maskinen er udstyret med en dobbelt spulearm med to vanddyser, der krydser hinanden. På den måde er du sikret en komplet vandfordeling i overkurven, hvilket giver et mere effektiv resultat – på alt servicet frem for kun noget af det. Maskinen vil endda tørre al service hurtigt, da den er udstyret med den unikke Zeolith tørrings funktion. Zeolit er et naturligt mineral, som kan absorbere fugt. På den måde bliver fugten omdannet til varme, hvilket sikrer en hurtigere og mere effektiv tørring.

Nem installation og rengøring

Vi må også hellere pointere, at det er relativt nemt at installere denne opvaskemaskine til dine behov. Du kan f.eks. altid indstille de bagerste ben fra fronten, så vinklen på din maskine passer helt perfekt i hjemmet. Derudover er opvaskemaskinen desuden udstyret med børnesikring. På lågen er der en mekanisk børnesikring, mens der er en elektronisk variant på panelet. Dit barn kan altså ikke bare lige åbne lågen eller starte maskinen.

Derudover slipper du desuden også let uden om rengøring med denne model. Den er nemlig udstyret med både et selvrensende filtersystem og specialprogrammet Machine Care, som hjælper med at fjerne fedt og kalkaflejringer fra maskinen. Du får desuden besked om, hvornår opvaskemaskinen har brug for salt eller afspændingsmiddel, da den selv informerer om dette via en elektronisk indikator. 

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 44,8 cm
 • Vægt: 41,24 kg
 • Farve: Rustfrit stål
 • Lydniveau: 44 dB(A)
 • Antal programmer: 6 stk 
 • Antal kuverter: 10 stk
 • Stiktype: Schukostik, mulighed for jordtilslutning
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2660 liter
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 188 kWh/år
 • Energiklasse: A+++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Smal opvaskemaskine med god kapacitet
 • plus-circle.svg Udviklet med Zeolith tørring, hvilket sikrer hurtigere og mere effektiv tørring
 • plus-circle.svg Maskinen larmer ikke unødvendigt meget grundet lavt støjniveau
 • plus-circle.svg Høj energiklasse (A+++) sikrer lavt energi- og vandforbrug

Til dig, der ønsker en energivenlig opvaskemaskine

Electrolux ESZ69310SX Underbygningsopvaskemaskine

Det mener vores produkteksperter

Der er ingen grund til at funktionalitet og miljøvenlighed ikke kan gå hånd i hånd. Det gør det netop med denne maskine fra Electrolux, da modellen er i energiklasse A+++, men samtidig er fuldt ud funktionel og har en høj effektivitet. Modellen vil således sikre dig et minimalt energi- og vandforbrug, selvom du ikke går på kompromis med kvaliteten på noget tidspunkt.

Derfor skal du vælge en Electrolux ESZ69310SX Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du leder efter en energivenlig opvaskemaskine, der samtidig har en stor kapacitet, så behøver du vist ikke lede videre, da denne model er lige noget for dig. Opvaskemaskinen har nemlig en kapacitet på 15 kuverter og en god effektivitet, så al service bliver rengjort optimalt. Som en ekstra bonus har modellen kun et lydniveau på 42 dB, hvilket sikrer dig en støjsvag model, som ikke forstyrrer hele huset, når den er i gang.

Derudover tilhører denne opvaskemaskine energiklasse A+++, hvilket er den bedste på markedet. Du kan således stole på, at du får en energivenlig maskine, der ikke bruger for meget strøm – både når den står standby og er i brug. Produktet er endda også miljøvenligt grundet denne høje energiklasse, så det er ikke kun et godt køb for din pengepung, men også for miljøet.

Pletfri rengøring

En anden fordel ved denne opvaskemaskine fra Electrolux er, at den altid efterlade dit service fri for pletter. Du får således ultimativ rengøring af indholdet af maskinen – uanset hvor grisset det er, når det sættes i. Maskinen er nemlig udviklet med både en SprayZone funktion og SatelliteClean teknologi. SprayZone funktionen sørger for, at alt vaskes af servicet via brugen af et kraftigt vandtryk. Vandtrykket kan således nemt fjerne både madrester, fedtpletter og elementer, der er brændt på servicet helt uden at benytte iblødsætning. SatelliteClean indikerer, at der er en dobbeltroterende arm i maskinen, som konstant ændrer spulevinkel for at rengøre alle dele lige godt.

Indholdet af maskinen bliver naturligvis ikke kun rengjort i dybden, men også tørret ordentligt igennem, så det kan komme direkte op i skabet. Dette skyldes den indbyggede AirDry teknologi, som via en naturlig luftstrøm får tørret alle materialer. Lågen åbner således ca. 10 cm ved programmets afslutning, hvorefter luften kan cirkulere ned i maskinen.

Brugervenlig opbygning

Modellen har en yderst brugervenlig opbygning, så du skal ikke bekymre dig om at læse 500 guides til brugen af din nye opvaskemaskine. Du får f.eks. et symbol baseret betjeningspanel, hvor alle symboler er tydelige. På den måde kan du nemt få et overblik over, hvilke programmer og funktioner, du kan vælge mellem. Derudover kan du udmærket indstille dit personlige favoritprogram, så du med bare ét klik fremover kan vælge det.

Lige netop denne opvaskemaskine arbejder med en såkaldt EnergySmart Sensorstyret mængde- og vandautomatik. Det betyder kort sagt, at maskinens energi- og vandforbrug automatisk tilpasses til den enkelte opvask ud fra mængden af indhold. Du har også mulighed for at indstille maskinen til et AutoFlex program, da den i så fald selv regulerer temperaturen og tilsmudsningsgraden af servicet, hvorefter den tilpasser temperaturen til niveauet.

Produktdetaljer

 • Højde: 82 cm
 • Dybde: 58 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Farve: Rustfrit stål
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Antal programmer: 6 stk 
 • Antal kuverter: 15 stk
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 3080 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 241 kWh/år
 • Energiklasse: A+++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Energieffektiv model, der både sparer på vand og energi, samt er miljøvenlig
 • plus-circle.svg Stor kapacitet på hele 15 kuverter
 • plus-circle.svg Yderst effektiv rengøring af al service – selv hvis det er særligt snavset

Det mener vores produkteksperter

Ved at investere i denne opvaskemaskine fra Bosch, har du mulighed for at få glæden af en opvaskemaskine, selvom du ikke har plads til en almindelig model. Maskinen er nemlig en såkaldt bordmodel og fylder langt mindre end både almindelige og smalle opvaskemaskiner. Alligevel får du en funktionel maskine med god effektivitet og lavt energiforbrug.

Derfor skal du vælge en Bosch SKS62E38EU Bordopvaskemaskine

Har du ikke helt plads til en almindelig opvaskemaskine derhjemme, men vil stadig rigtig gerne have muligheden for at gøre opvasken lettere for dig selv? Så skal du overveje at investere i en mini opvaskemaskine som denne fra Bosch. Modellen er nemlig udviklet i en størrelse, der udmærket kan stå på et bord i køkkenet frem for at optage en masse skabsplads. 

Maskinen er endda udviklet med en energibesparende og stillegående motorteknologi. Det betyder, at du får en god effektivitet selvom det er en lille model, men at du også samtidig ikke bliver alt for forstyrret af din opvaskemaskine, når den er i brug. Denne model har nemlig et lydniveau på 49 dB. Derudover er den energivenlig og benytter kun op til 8 liter vand per driftsgang. 

Stor fleksibilitet

En kæmpe fordel ved denne mini opvaskemaskine, ud over at den langtfra fylder lige så meget som en almindelige model, er, at den er yderst fleksibel. Du kan således selv bestemme, hvordan dit service skal opbevares i den. F.eks. er den udstyret med et fleksibelt kurvesystem, en variabel bestikkurv og kophylder, så du helt selv kan bestemme, hvordan du vil have tingene stillet i din maskine. Der er desuden kapacitet til 6 kuverter i maskinen.

Derudover er der automatisk tilpasning af både vand og energi ud fra mængden af indhold grundet ActiveWater teknologien. Dette sikrer også et bedre resultat og er med til at gøre din regning mere overskueligt, da der ikke opstår spild brug af el eller vand. Derudover tilpasser maskinen sig selv til typen af opvaskemiddel, så du kan benytte lidt forskelligt efter behov. Samtidig har du mulighed for at benytte en timer funktion, hvor du kan sætte maskinens start til en gang i fremtiden – mellem 1 time og 24 timer.

Enkel vedligeholdelse

Det skal jo helst være så let som muligt med en opvaskemaskine og det har Bosch da netop også haft for øje ved fremstillingen af denne model. Du får således en maskine, der har indbygget afkalkningsteknik og et selvrensende filtersystem, der er tre-lags med bølget mikrofilter. Derudover har maskinen også elektroniske indikatorer for, hvornår der mangler salt eller en omgang med afspændingsmiddel.

Maskinen er desuden også udstyret med funktionen AquaStop, hvilket mindsker risikoen for vandskader. Og så har den diverse programmer, så du kan vælge lige dét, der passer til det pågældende service – f.eks. finder du et særligt program til vask af glas, der især er velegnet til vin- og champagneglas, da programmet er ekstra skånsomt. Derudover har denne lille opvaskemaskine også funktionen ExtraDry, hvilket sikrer dig en grundig tørring af al servicet.

Produktdetaljer

 • Højde: 45 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Bredde: 55,1 cm
 • Farve: Stål
 • Lydniveau: 49 dB(A)
 • Antal programmer: 6 stk 
 • Antal kuverter: 6 stk
 • Stiktype: Schukostik, mulighed for jordtilslutning
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2240 liter (8 liter pr driftsgang)
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 174 kWh/år
 • Energiklasse: A+
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fylder langt mindre end en almindelige opvaskemaskine
 • plus-circle.svg Kan stå på et bord eller hvorend i hjemmet det passer grundet den lille størrelse
 • plus-circle.svg Fleksibelt kurvesystem sikrer en god udnyttelse af pladsen
 • plus-circle.svg Udviklet med energibesparende og stillegående motorteknologi

Den bedste billige opvaskemaskine

Samsung opvaskemaskine DW60M9550UW

Det mener vores produkteksperter

Det kan være dyrt at købe en opvaskemaskine, men der er ingen grund til at kaste flere penge end højst nødvendigt efter købet – især ikke, når du kan få en god model til en budgetvenlig pris. Det er netop, hvad du får med denne model fra Samsung. Maskinen har en stor kapacitet, har et hurtigt program til dagligdagen og tørrer effektivt indholdet.

Derfor skal du vælge en Samsung opvaskemaskine DW60M9550UW

Du behøver ikke at skulle betale en halv bondegård for at få råd til en ordentlig og effektiv opvaskemaskine. Med denne model fra Samsung kan du til en overkommelig pris få bestilt en fremragende variant hjem. Maskinen har en stilren opbygning og en stor kapacitet, da der er plads til 14 kuverter. Lige netop denne model er således ideel til personer, der hurtigt for fyldt beholderen op, såsom børnefamilier.

Hurtig og effektiv opvaskemaskine

Du vil med garanti blive glad for denne opvaskemaskine, da den både er yderst effektiv og klarer arbejdet på ingen tid. Maskinen er bl.a. udstyret med en særlig Water Wall teknologi, som sikrer optimal rensning af enhver genstand i opvaskeren. Dette sker via en effektiv og jævn højtryksspuling af indholdet. Du kan desuden altid justere på både den øverste og nederste skuffe, hvilket skaber plads til genstande af varierende størrelse.

Derudover kan du indstille maskinen til syv forskellige programmer alt efter behovet. Du kan også gøre arbejdet endnu nemmere for dig selv og simpelthen lade maskinen bestemme, hvilket program, der skal benyttes. Opvaskemaskinen fra Samsung er nemlig udviklet til selv at kunne bedømme det korrekte program ud af indholdet. Du kan også altid benytte dig af funktionen Daily Cycle, som er et rengøringsprogram, der kun tager 55 minutter. Det er derfor oplagt at benytte i hverdagen, når opvaskemaskinen kun indeholder bestik, tallerkener o.l., som er almindeligt snavset efter brug.

Maskinen er også udstyret med en Air Flow tørring, der sikrer optimal og hurtig tørring af al indholdet i opvaskemaskinen. Systemet fungerer ved, at lågen automatisk åbner, når maskinen er færdig med vask, så den overskydende fugt og damp kan fordampes. Dette skaber en bedre luftcirkulation i maskinen.

Lydsvag i drift

En anden fordel ved denne model er, at den er lydsvag i drift. Du får således en opvaskemaskine med et lydniveau på kun 42 dB. Det betyder, at du sagtens kan sætte opvaskemaskinen over i løbet af aften, da den ikke vil virke forstyrrende. Derudover skal du ikke være bange for at få klager fra naboerne om en støjende maskine. 

Opvaskemaskinen er desuden en del af energiklasse A++, hvilket betyder at den er energieffektiv. Du får således en maskine, der er med til at holde både dit vand- og strømforbrug nede. En energieffektiv opvaskemaskine er desuden også mere skånsom over for miljøet end en maskine med energimærke under A++.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,7 cm
 • Dybde: 55,5 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Vægt: 45 kg
 • Farve: Hvid eller stål
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Antal programmer: 7 stk 
 • Antal kuverter: 14 stk
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2716 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 237 kWh/år
 • Energiklasse: A+++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg God pris på trods af fuld funktionalitet
 • plus-circle.svg Udstyret med Air Flow funktion for hurtig tørring af indholdet
 • plus-circle.svg Maskinen kan selv finde frem til det bedste program

Den bedste opvaskemaskine med mulighed for WiFi tilslutning

Siemens SN477S06TS Underbygningsopvaskemaskine

Det mener vores produkteksperter

Denne opvaskemaskine fra Siemens er til den moderne køber, da den er i en klasse for sig med et hav af fremragende funktioner. F.eks. har du mulighed for at betjene din nye maskine via en app på telefonen, hvis du tilslutter den til dit WiFi. Derudover har modellen en lang række af programmer tilgængelig og så er den lydsvag i drift.

Derfor skal du vælge en Siemens SN477S06TS Underbygningsopvaskemaskine

Vil du gerne have en lidt mere moderne opvaskemaskine? Så er denne model fra Siemens en ideel variant til dig. Maskinen er nem udviklet til den moderne køber, da den har et stilrent design i rustfrit stål og en yderst højteknologisk opbygning. F.eks. har du mulighed for at tilslutte din maskine til hjemmet WiFi og downloade en app, så du herefter kan styre maskinen via app’en. Så bliver det vist ikke lettere at sætte opvaskeren i gang.

Maskinen er ideel til den lidt større familien, da den har en kapacitet på 14 kuverter. Derudover tilhører den energiklasse A+++, hvilket sikrer dig en miljøvenlig opvaskemaskine, som både er vand- og energibesparende. På den måde gør brugen af denne maskine noget godt for din pengepung uden, at det går ud over naturen og miljøet.

Brugervenlighed i højsæde

Du vil hurtigt opleve, at denne maskine ikke kun er effektiv i drift, men også er utroligt brugervenlig. Maskinen er bl.a. udstyret med et højopløst TFT display, hvor du får et nemt overblik over alle aktive program informationer. Derudover er der installeret to blå LED pærer i toppen af maskinen, som spreder et behageligt lys, når du åbner lågen. Lyset tænder helt automatisk ved åbningen af lågen og slukker, når lågen lukkes igen. Det står altså ikke og brænder uden grund.

Maskinen er også udstyret med en række markeringer i blå, der viser, hvor du kan justere diverse kurveindstillinger. Faktisk er den øverste kurv udstyret med en særlig mekanisme, der gør, at man kan flytte rundt på selv en fyldt overkurv uden problemer. Og så er der mulighed for at benytte en tredje kurv med en fleksibel indretning, hvis du føler behovet for det. Der er også rigelig plads og inddelinger til at stille glas, både almindelige og vinglas, så de altid står stabilt. 

Højteknologisk opvaskemaskine

Ud over de ovenstående funktioner, så er denne model udstyret med 7 programmer og 5 tillægsfunktioner, så du altid kan få den rengøring du ønsker. Derudover tørrer maskinen med såkaldt Zeolith tørring, hvilket sikrer en hurtigere og mere effektiv tørring af hele maskinens indhold. Maskinen har desuden en doseringsassistent og vil automatisk tilpasse sig til typen af opvaskemiddel. Du kan også altid indsætte maskinen til at starte på et senere tidspunkt, da den funktionelle timer gør det muligt for dig at indstille tidsforvalget mellem 1 og 24 timer.

Denne opvaskemaskine vil via en elektronisk indikator informerer dig om, hvornår det er på tide at påfylde mere salt eller benytte afspændingsmiddel. Den har desuden et selvrensende filtersystem og indbygget afkalkningselektronik. Og for at de mindre i familien ikke kan komme til skade i dét sekund du kigger væk, så er modellen også udstyret med en mekanisk børnesikring på lågen.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Rustfrit stål
 • Lydniveau: 41 dB(A)
 • Antal programmer: 7 stk 
 • Antal kuverter: 14 stk
 • Stiktype: Schukostik, mulighed for jordtilslutning
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2660 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 237 kWh/år
 • Energiklasse: A+++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Mulighed for at tilslutte opvaskemaskinen til WiFi og styre den via en app
 • plus-circle.svg Lavt lydniveau for en mere støj- og lydsvag model
 • plus-circle.svg Udstyret med en række teknologier, der gør opvasken lettere, bedre og hurtigere
 • plus-circle.svg Høj brugervenlighed i samtlige funktioner

Til dig, der ønsker en fritstående og lille opvaskemaskine

Smeg LVFABPB2 Fritstående opvaskemaskine

Det mener vores produkteksperter

Du kan med fordel investere i denne fritstående opvaskemaskine fra mærket Smeg, hvis du ønsker en lidt mere retro opvaskemaskine. Den blå farve og unikke opbygning sikrer dig en opvaskemaskine, som skiller sig ud fra andre. Derudover får du mulighed for at placere maskinen lige netop dér, hvor du føler for det, da den ikke skal være under et bord.

Derfor skal du vælge en Smeg LVFABPB2 Fritstående opvaskemaskine

Flere og flere opvaskemaskiner udvikles efterhånden som integrerbare eller indbyggede modeller, men der findes heldigvis stadig en række gode fritstående modeller på markedet. En af de helt gode af slagsen er denne model fra Smeg. Denne opvaskemaskine fylder ikke alverden, men har stadig plads nok til 13 kuverter. Den kan altså udmærket benyttes af både et par eller en større familie.

Lige netop denne fritstående opvaskemaskine er desuden en del af energiklasse A+++. Det gør modellen til en energibesparende opvaskemaskine, som også har et lavt vandforbrug i forhold til flere andre maskiner. Du tager altså både et godt valg for miljøet og for din egen pengepung ved at investere i denne opvaskemaskine. Modellen er desuden udviklet med en særlig AquaStop funktion, der automatisk vil slukke for vandtilførslen, hvis der skulle opstå abnormaliteter, f.eks. oversvømmelse e.l. På den måde vil mængden af vand og dermed omfanget af skader blive begrænset.

Retro design

Du kan være sikker på, at din opvaskemaskine vil skille sig ud fra de fleste andre modeller, hvis du investerer i denne type fra Smeg. Modellen er nemlig først og fremmest en virkelig pæn fritstående maskine og så har den et yderst retro design. Du kan således også stole på, at maskinen vil give et pift til hjemmet – uanset hvor du har den stående. For du bestemmer jo trods alt selv, hvor du vil have modellen stående, når det er en fritstående model. Den behøver således ikke nødvendigvis at stå i køkkenet eller under et bord. Det er kun dig selv, der sætter grænserne.

Denne type opvaskemaskine kan bestilles hjem i tre forskellige farver: en pastel lyseblå, beige eller i sort. Du bestemmer altså selv, hvor prangende din nye opvaskemaskine skal være. Og selvom maskinen har et retro design, så kan du dog stadig roligt stole på, at den rengør med den højeste effektivitet og har et par moderne funktioner. Den er således udstyret med funktionen ‘udskudt start’. Du kan altså planlægge opvasken efter din egen tidsplan, så maskinen f.eks. først starter senere på dagen, så den er færdig til du kommer hjem e.l.

Optimalt spulesystem

Der er absolut ingen grund til at være nervøs for, om denne opvaskemaskine vil gøre diverse service ordentligt rent. Den er nemlig udviklet med det såkaldte Planetarium Washing System, som er et funktionelt og effektivt spulesystem. I dette system er der placeret en skive på vaskearmens akse, som skaber en planetarisk bevægelse, når maskinen er i gang. Den unikke vaskearm roterer på to akser og i modsat retning, hvilket resulterer i et tæt spulemønster. Du vil altså opnå en grundig rengøring af alt indhold i opvaskemaskinen hver gang, da den står for en mere intensiv vaskeproces med dette indbyggde spulesytem.

Som en ekstra bonus har denne model et lydniveau på 45 dB, hvilket er relativt lavt. Du vil således også få en lydsvag opvaskemaskine, som ikke forstyrrer hele huset, når den er i gang.

Produktdetaljer

 • Højde: 88,5 cm
 • Dybde: 62,7 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Lyseblå, beige eller sort
 • Lydniveau: 45 dB(A)
 • Antal programmer: stk 
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Stiktype: Schukostik, mulighed for jordtilslutning
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2520 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 232 kWh/år
 • Energiklasse: A+++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg En fritstående opvaskemaskine giver mere frihed i forhold til valg af plads
 • plus-circle.svg Lille og retro model, der i den grad skiller sig ud fra andre
 • plus-circle.svg Optimalt spulesystem, der sikrer, at alt indhold i maskinen rengøres grundigt

En god opvaskemaskine 45 cm

AEG FFB62400PW Underbygningsopvaskemaskine

Det mener vores produkteksperter

Med denne opvaskemaskine fra AEG får du en smal model med en bredde på kun 45 cm. Den er derfor ideel til personer, der ikke har alt for meget plads i køkkenet at give af eller som bare ikke har brug for en stor opvaskemaskine. Du har mulighed for at tilpasse delene i maskinen til dine behov og så kan du altid sætte den til at køre på et lydsvagt program.

Derfor skal du vælge en AEG FFB62400PW Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du leder efter en fremragende opvaskemaskine med en smallere bredde end traditionelle modeller, så skal du se nærmere på denne maskine fra AEG. Denne model er nemlig en smal variant med en bredde på kun 45 cm. Alligevel får du dog rigeligt med plads i maskinen, da den har en kapacitet på 9 kuverter. Der er endda rig mulighed for tilpasning af pladsen indeni, da maskinen er udstyret med både foldbare tallerkenrække og en løftbar kurv. På den måde kan du både lave plads til mindre og større service.

Maskinen er en del af energiklasse A++, hvilket sikrer dig en god og velfungerende maskine, der endda også har et lavt el- og vandforbrug. Derudover er modellen udstyret med bl.a. en timer og en time saver funktion. Du kan således indstille maskinen til at starte senere for, at det passer bedre med dine planer, så den er færdig, når du kan tømme den. Du kan også sørge for, at programmet hurtigere bliver færdig, hvis du har travlt.

Grundig vask og tørring

Du er garanteret en grundig vask og tørring af al service, hvis du investerer i denne opvaskemaskine fra AEG. Maskinen er nemlig udstyret med en satellit sprøjtearm, hvilket sikrer en bedre spredning af vandet. På den måde vil samtlige dele blive rengjort i dybden uanset hvilket program du har sat i gang. Faktisk er maskinen også udstyret med særlige avancerede sensorer, der automatisk justerer tid, temperatur og vandmængde efter, hvor snavset fyldningen er. Du får altså optimale vaskeresultater hver gang.

Derudover er dette produkt også udviklet med en særlig AirDry teknologi, som benytter sig af en mere naturlig lufttørring. Dette sker ved, at maskinen automatisk åbner lågen med ca. 10 cm efter endt program. På den måde vil der komme en naturlig luftstrøm, som sikrer en hurtigere og mere effektiv tørring. Du skal desuden ikke tænke for meget på, hvornår maskinen har brug for salt og afspænding, da en indikator vil informere dig om dette.

Sikker for glas og porcelæn

Det kan nogen gange føles som at løbe en risiko, når man sætter glas og porcelæn i sin opvaskemaskine. Man ved trods alt aldrig, hvordan de bliver rengjort eller står i maskinen, mens den er i gang. Heldigvis kan du slappe helt af på det punkt med denne AEG opvaskemaskine, da den er udstyret med særlige SoftSpikes. Disse består af en række gummi pigge, der sikrer, at hverken glas eller porcelæn kan bevæge sig rundt under vasken – eller hvis du rykker rundt på kurven inden du sætter maskinen i gang.

Du har desuden også mulighed for at benytte dig af et unik glasprogram, hvis du gerne vil passe ekstra godt på dine glas. Derudover kan du også tilkøbe en glasholder til f.eks. vin- eller champagneglas, hvis du gerne vil have ekstra sikkerhed, når det kommer til disse glastyper.

Produktdetaljer

 • Højde: 82 cm
 • Dybde: 57,5 cm
 • Bredde: 44,6 cm
 • Farve: Hvid 
 • Lydniveau: 45 dB(A)
 • Antal programmer: 6 stk 
 • Antal kuverter: 9 stk
 • Stiktype: Schukostik, mulighed for jordtilslutning
 • Årligt vandforbrug i gennemsnit: 2775 liter 
 • Årligt energiforbrug i gennemsnit: 197 kWh/år
 • Energiklasse: A++
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Smal opvaskemaskine med en bredde på kun 45 cm
 • plus-circle.svg Effektiv vandfordeling grundet højteknologisk spulesystem for en bedre rengøring
 • plus-circle.svg Maskinens opbygning sikrer god støtte for glas og porcelæn

Hvilke opvaskemaskiner kan jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige opvaskemaskiner, og det er naturligvis helt op til dig selv, hvilken variant du ønsker at have stående i dit hjem. Du kan f.eks vælge modeller med både brede og smalle opbygninger, en række teknologier eller mere enkle maskiner, i en lang række farver etc. 

Herunder kan du læse mere om de gængse typer af opvaskemaskiner med udgangspunkt i maskinens størrelse og opbygning. På den måde kan du få et bedre overblik over, hvilken type opvaskemaskine, der vil passe godt ind i dit hjem.

Indbyggede / integrerbare opvaskemaskiner

Denne type opvaskemaskine er meget almindelig og installeres normalt under et køkkenbord. Du har mulighed for at få en maskine med en helt enkel front eller en front, der falder i ét med resten af køkkenet. Du vælger altså selv, om det skal være tydeligt, hvor din opvaskemaskine befinder sig eller om den skal være en smule ‘skjult’.

For de integrerbare eller indbyggede opvaskemaskiner findes betjeningspanelet ofte på toppen af lågen, så det ikke er synligt i dagligdagen. Flere af disse modeller har desuden et integreret lys, der indikerer, hvornår maskinen er i gang, så du ikke kommer til at åbne for lågen, mens maskinen kører et program.

Halvintegrerbare opvaskemaskiner

De halvintegrerbare opvaskemaskiner minder meget om indbyggede modeller, da de også befinder sig under køkkenbordet. Med disse modeller vil du dog have betjeningspanelet foran maskinen. Af den grund går disse typer ikke på samme måde i et med resten af køkkenet. Derudover har de ofte et lidt andet udtryk end de indbyggede opvaskemaskiner.

Fritstående opvaskemaskiner

Selvom de integrerbare modeller er meget populære blandt forbrugerne, så kan du dog stadig vælge at købe en fritstående opvaskemaskine, hvis du hellere vil have en model, der ikke befinder sig under køkkenbordet. En fritstående opvaskemaskine kan stå, hvor du vil – med den betingelse, at den stadig skal kunne blive tilsluttet de rigtige stikkontakter og afløb. Du har altså mere frihed til selv at bestemme, hvor din opvaskemaskine skal stå, hvis du investerer i en fritstående model.

Derudover er en fritstående opvaskemaskine udviklet med et komplet design, da den jo skal se flot ud fra alle vinkler. Du får således en maskine, der har en flot beklædning på både fronten, toppen og på siderne. Ofte vil du også kunne få disse typer af opvaskemaskiner i forskellige farver, så de kan være med til at friske hjemmet op.

Størrelsen på din opvaskemaskine

Der er ingen grund til, at du ikke kan få en opvaskemaskine, selvom pladsen i hjemmet er en smule trang. Du kan nemlig både investere i smalle modeller, som har et smallere breddemål end de almindelige maskiner, eller en opvaskemaskine, der kan stå på bordet.

Den almindelige opvaskemaskine

En traditionel opvaskemaskine har en bredde på ca. 60 cm. Du kan få disse modeller i samtlige af ovenstående typer, så det er helt op til dig selv, hvilken du foretrækker.

Den smalle opvaskemaskine

Hvis du har et mindre hus, lejlighed eller bare et småt køkken, så kan det være svært at finde plads til en opvaskemaskine. Det kan dog også bare være, at du gerne vil have en mindre model, da du ikke fylder helt så meget i din opvaskemaskine af gangen. Uanset hvad årsagen er til, at du gerne vil have en mindre model end en almindelig opvaskemaskine, så kan du udmærket investere i en smal opvaskemaskine. 

Disse modeller er normalt ca. 45 cm i bredden i modsætning til den traditionelle bredde på 60 cm. Med en smal opvaskemaskine vil du altid ikke skulle sætte lige så meget plads af i bredden til din nye maskine.

Den høje opvaskemaskine

Hvis dit køkken har en anden højde end normale køkkener, så kan det godt være, at du skal se efter en opvaskemaskine, der er højere i højden end andre modeller – i hvert fald, hvis køkkenbordet er højere end normalt. Det vil trods alt se pænere ud, hvis din opvaskemaskine er direkte under køkkenbordet frem for, at der er et underligt mellemrum mellem de to overflader.

Opvaskemaskinen til bordet

Det er langt fra alle, der har plads eller behov for en reel vaskemaskine – uanset om den er normal i bredden eller en smallere model. Hvis du er en af dem, der gerne vil have en opvaskemaskine, men ikke har plads til den under køkkenbordet eller bare ikke har behov for en stor model, da du ikke regner med at benytte opvaskemaskinen særlig ofte, så kan du med fordel investere i en opvaskemaskine til bordet.

En sådan model er praktisk talt en mini opvaskemaskine, der placeres ovenpå køkkenbordet frem for under det. Du bestemmer også ofte selv, om du vil have maskinen tilkoblet som en permanent løsning eller en manuel løsning, hvor du kan koble den fra og til efter behov. Fordelen ved en mini opvaskemaskine er, at den er ideel til 1 til 2 personers hverdagsforbrug og giver mulighed for at have en opvaskemaskine, selvom der ikke er så meget plads i hjemmet.

Tilslutning og montering af opvaskemaskine

Ved købet af en ny opvaskemaskine, kan du vælge, om du selv ønsker at stå for tilslutning og montering eller om du hellere vil benytte en professionel til jobbet. Du må i realiteten gerne tilslutte og montere din opvaskemaskine selv, hvis du ønsker det, så længe maskinen er klar til installation. Samtidig skal alt i dit hjem være gjort klar til monteringen af en opvaskemaskine, hvilket det dog er, hvis du skal udskifte den gamle model med en ny.

selv monterer opvaskemaskinen, hvis alt er klar til installation i forvejen. Installationen skal overholde myndighedernes forskrifter, og det er dit ansvar som ejer, at den også gør det.

Sådan monterer du din opvaskemaskine selv

Hvis du vælger at montere din opvaskemaskine uden professionel hjælp, så skal du være helt sikker på, at du overholder alle myndighedernes forskrifter. Samtidig skal alle dele til installationen være gjort klar på forhånd i købet af maskinen, så installationen er så enkel for dig som forbruger som muligt. Husk gerne, at det er dit ansvar, at alt forløber som det skal og sidder rigtigt til. Du kan derfor risikere at få bøvl med forsikringen, hvis ikke installationen er foretaget korrekt.

Når det er sagt, så er det ikke overdrevet svært at montere en ny opvaskemaskine, hvis du kender lidt til processen og maskinen er klar til direkte installation. Herunder kan du læse mere om den gængse måde at montere en opvaskemaskine på. Vi vil dog gerne pointere, at processen kan skifte lidt fra model til model, så husk at tjekke op med den variant du har købt via brugsanvisningen.

 • Sluk for vandtilførslen, så du ikke risikerer, at der opstår vandskader under arbejdet.
 • Sørg for at afmontere den gamle opvaskemaskine og fjern den, så der er plads til den nye maskine.
 • Tjek altid på forhånd om ledningerne og slanger er som de skal være. Hvis der mangler nogle dele må du ikke gå videre med monteringen!
 • Husk at montér både afløbs- og tilløbsslange. Afløbsslangen skal sidde på det afløb, hvor du fjernede slangen fra den gamle opvaskemaskine.
 • Brug gerne en slangeklemme til at fastgøre slangen korrekt.
 • Hvis din opvaskemaskine skal stå under en bordplade, så skal du huske at fastgøre en dampspærre under bordpladen, hvis der ikke allerede er en. På den måde mindsker du risikoen for, at der opstår mug, skimmelsvamp o.l.
 • Herefter kan du skubbe din opvaskemaskine på plads. Hvis den er fritstående skal du bare stille den, hvor det passer dig, men hvis den skal under en bordplade, så er det vigtigt, at du skubber den ordentligt ind uden, at nogen ledninger kommer i klemme.
 • Husk at justere din opvaskemaskine, så den står i vater. Dette gøres ved at justere højden på maskinens ben. Hvis dit gulv er en smule skævt, så kan det godt være, at nogle af benene skal være højere / lavere end andre.
 • Fastgør din nye opvaskemaskine med skruer i begge sider.
 • Sæt vandslangen til under køkkenvasken ved hanen og sørg for, at der er strammet godt til, så intet vand kan fosse ud.
 • Sæt stikket til opvaskemaskinen i, tænd for strøm og vand og tjek at alt fungerer som det skal. Du kan med fordel sætte et vaskeprogram i gang, mens du tjekker at alt fungerer optimalt.

Synes du processen virker lidt for omfattende? Du har heldigvis altid mulighed for at få hjælp af en professionel. Flere online forhandlere tilbyder endda levering og montering, så du både får leveret din nye maskine og monteret den uden problemer. Derudover vil flere også tilbyde at tage din gamle maskine med, så du ikke skal stå og bøvle med den.

Vedligeholdelse og rensning af opvaskemaskine

Hvis du gerne vil forlænge levetiden på din opvaskemaskine, så skal du gerne sørge for at vedligeholde den med jævne mellemrum. Dette sker bl.a. ved rensning af maskinen, foretage en afkalkning og huske at hælde salt og afspænding på maskinen, når der er behov for det.

Nogen moderne opvaskemaskiner er udstyret med et selvrensende filter, så du ikke skal tænke på, at tømme det. Hvis din maskine ikke indeholder et selvrensende filter, så skal du dog huske på at rense det ind imellem for at fjerne snavs og madrester. Du kan med fordel bare vaske filteret rent med sæbe og vand.

Det kan også være en god ide at rense opvaskemaskinens spulearme, når du alligevel er i gang med en afkalkning og rensning af filteret. Du kan nemlig godt risikere at nogle madrester har sat sig fast i spulearmene, hvilket kan skabe en belastning på pumpen i længden, som så er med til at slide på den. Nogle opvaskemaskiner har, ligesom med det selvrensende filter, et specifikt rengøringsprogram, som klarer hele denne type af vedligeholdelse. Hvis det er tilfældet for din maskine, så kan du udmærket sætte dette program i gang med jævne mellemrum for at få fjerne eventuelle madrester fra maskinen – også selvom du ikke umiddelbart kan se dem, når du kigger ind i maskinen.

Afkalkning af opvaskemaskine

Vasker din opvaskemaskine ikke længere servicet så grundigt som den plejede? I så fald kan det være et tegn på, at maskinen har brug for en afkalkning. En opvaskemaskine har brug for at blive afkalket, da kalken i vandet kan sætte sig på maskinens varmelegeme, hvis ikke niveauet holdes nede. Med kalk på varmelegemet begynder maskinen at varme langsommere, hvilket både vil resultere i brugen af mere energi ved en vask, samt være med til at slide ekstra på opvaskemaskinen. 

Mængden af kalk i vandet skifter fra kommune til kommune, men det kan være en god ide at afkalke sin opvaskemaskine cirka én gang om måneden. På den måde er du sikker på, at maskinen fungerer efter bedste evne. Du foretager hurtigt en afkalkning ved at benytte dig af særligt afkalkningsmiddel. Her kan du både vælge mellem flydende midler eller specielle afkalkningstabs til opvaskemaskiner.

Citronsyre opvaskemaskine

Hvis du gerne vil have et alternativ til afkalkning med flydende midler eller afkalkningstabs, så kan du altid benytte dig af citronsyrepulver. Citronsyren skal direkte i sæbedispenseren, hvorefter du kører et vaskeprogram igennem (uden indhold). Du kan med fordel køre endnu et program efterfølgende for at sikre dig, at alle rester er vasket ud af maskinen. Nu burde den være klar til at vaske dit service grundigt igen.

Hvad må ikke komme i opvaskemaskinen?

En opvaskemaskine er yderst praktisk, da du i så fald ikke selv behøver at stå og kæmpe med opvasken til daglig. Der er til gengæld enkelte ting, som helst ikke må komme en tur i opvaskemaskinen. De skal i stedet vaskes op i hånden med almindeligt sæbe og en opvaskebørste. Herunder kan du læse, hvilket ting du helst ikke skal komme i opvaskemaskinen.

 • Køkkenknive: De fleste køkkenknive risikerer desværre at blive sløve, hvis de vaskes i en opvaskemaskine. Dog indeholder flere moderne køkkenknive et højt indhold af krom, hvilket gør, at de bedre kan tåle en tur i opvaskemaskinen. Vi vil dog fraråde det alligevel, da det er ærgerligt at ødelægge kniven bare for at slippe for opvasken.
 • Køkkenredskaber af træ: Både træskeer, knive med træskaft o.l. burde du undgå at smide i opvaskemaskinen. Nogle varianter kan sikkert udmærket tåle det, men du risikerer, at produkterne bliver ødelagt over tid. F.eks. kan træet knække, se falmet ud eller decideret gå i opløsning.
 • Fine glas: Fint glas, såsom krystalglas eller glas med dekorationer, og porcelæn er udsat i en opvaskemaskine. De kan f.eks. udvikle glaspest eller blive forvredede. Hvis du skal vaske disse typer glas i opvaskemaskinen, så skal du være sikker på, at din model har en særlig skånsom vask til lige præcis glas, hvor temperaturen ikke er for høj.
 • Stegepander og gryder: Det kan virke som en god beslutning at smide gryder og pander i opvaskemaskinen, da du så slipper for mere opvask. Problemet er bare, at du risikerer, at overfladen ændrer udseende ved maskinvask. Samtidig kan brugsegenskaberne blive nedsat ved regelmæssigt vask i opvaskemaskine.
 • Genstande af aluminium, kobber, dårligt rustfrit stål o.l.: Igen må vi pointere, at dette råd ikke gælder alle modeller, da nogen produkter produceres i høj kvalitet og derfor godt kan tåle en tur i opvaskemaskinen. Man ser dog ofte, at produkter af disse typer af materialer bliver ødelagt ved at blive maskinvasket.
 • Plastbeholdere: Det er langt fra alle plastbeholdere, der kan tåle maskinvask. Du skal derfor være sikker på, at dine beholdere i plast kan tåle varmen eller kun vaske dem ved lave temperaturer.

FAQ

Hvilken opvaskemaskine er den bedste?

Denne test kan konkludere, at en Bosch SMV68MD02E Serie 6 Integrerbar opvaskemaskine er den bedste opvaskemaskine på markedet netop nu sådan helt generelt. Hvis du leder efter en særlig type opvaskemaskine findes der dog også et hav af andre gode maskiner.

Hvor meget vedligeholdelse kræver en opvaskemaskine?

Det kommer lidt an på, hvilken type opvaskemaskine du køber, hvor meget vedligeholdelse den kræver. Hvis du vælger en af modellerne fra denne liste kan du dog slippe afsted med minimal vedligeholdelse, da de fleste selv klarer størstedelen.

Hvad koster en opvaskemaskine?

Prisen på en opvaskemaskine veksler meget alt efter, hvilken model og mærke du foretrækker. Helt generelt kan du dog udmærket finde en god model til omkring 5.000 kroner, men du kan også spendere lidt mere og få en variant med flere funktioner.

Din produktekspert

Amanda Lee Edelstein

Author