Opvasketabs Test: 6 bedste opvasketabs til maskinvask

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Neophos Powerball Classic 77 stk
TESTVINDER

Neophos Powerball Classic 77 stk.

Du kan med fordel investere i disse opvasketabs fra Neophos, hvis du er på udkig efter de bedste opvasketabs på markedet. Neophos’ klassiske opvasketabs er kendt for at fjerne al slags snavs, så opvasken skinner…

Neophos Powerball Classic 77 stk 1
De bedste opvasketabs

Neophos Powerball Classic 77 stk.

Finish Powerball Classic Everyday Clean Lemon Sparkle 100 Tabs 2
De bedste billige opvasketabs

Finish Powerball Classic Everyday Clean Lemon Sparkle 100 Tabs

finish powerball all in one 4
De bedste opvasketabs til afkalkninger

Finish Powerball All In 1 Max Lemon 42 Tabs

Sun Classic Opvasketabs 70 stk 5
De bedste opvasketabs til alle vandhårdheder

Sun Classic Opvasketabs 70 stk.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne opvasketabs test kan du blive klogere på, hvilke opvasketabs der er de bedste på markedet. Vi har nemlig samlet de 7 bedste opvasketabs ét sted, så du nemt kan danne dig et overblik. Vi har kåret Neophos Powerball Classic tabs som testvinder, da disse opvasketabs fjerner snavs, fedt og madrester effektivt og skånsomt på samme tid. Derudover sælges produktet til en budgetvenlig pris.

De andre opvasketabs i testen er dog også investeringen værd, og flere har opnået gode resultater i diverse andre tests. Derudover kan du læse mere om forskellen på klassiske og all-in-one tabs efter gennemgangen af produkterne. Læs med og så lover vi dig, at du kan blive klogere på opvasketabs og finde frem til den bedste variant til din opvaskemaskine!

Neophos Powerball Classic 77 stk.

De bedste opvasketabs

Neophos Powerball Classic 77 stk
Fordele
 • pros-icon.svg Klassiske opvasketabs, der kan få bugt med alverdens snavs og fedt
 • pros-icon.svg Enkle at benytte
 • pros-icon.svg Stor pakning til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i disse opvasketabs fra Neophos, hvis du er på udkig efter de bedste opvasketabs på markedet. Neophos’ klassiske opvasketabs er kendt for at fjerne al slags snavs, så opvasken skinner efter en tur i opvaskemaskinen.

Derfor skal du vælge Neophos Powerball Classic 77 stk.

Hvis du gerne vil være sikker på at få fingrene i nogle gode opvasketabs, som i den grad kan fungere til forskellige maskiner og typer af opvask, så skal du se nærmere på disse klassiske powerballs fra mærket Neophos. Vi har kåret produktet som testvinder i denne opvasketabs test, da de kan fjerne alle former for madrester, snavs og fedt fra dit service. Og dette endda uden at skade eller slide på servicet.

Opvasketabsene er nemme at håndtere og kommer i større pakninger, f.eks. denne indeholdende 77 stk. Du kommer altså til at have opvasketabs til lang tid, hvis du investerer i denne pakke. Derudover sælges de til en budgetvenlig pris, som alle kan være med på. 

Vær gerne opmærksom på, at du opnår de bedste resultater, hvis du benytter disse tabs med Neophos Salt og Afspændingsmiddel. Dette sikrer også, at dit service og glas ikke får pletter eller glaspest med tiden.

Finish Powerball Classic Everyday Clean Lemon Sparkle 100 Tabs

De bedste billige opvasketabs

Finish Powerball Classic Everyday Clean Lemon Sparkle 100 Tabs
Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Velduftende opvasketabs
 • pros-icon.svg Rengør alt service grundigt, men på en skånsom måde

Detaljeret gennemgang

Disse tabs minder en smule om vores testvinder, men disse efterlader dog en duft af citron på servicet. På den måde virker alt dit bestik, glas og service ekstra rent og velduftende. Tabsene rengør dog stadig i dybden. Derudover sælges disse tabs utroligt billigt.

Derfor skal du vælge Finish Powerball Classic Everyday Clean Lemon Sparkle 100 Tabs

Hvis du forsøger at finde frem til de bedste billige opvasketabs, så kan du udmærket kaste blikket efter disse tabs. I pakningen får du nemlig hele 100 opvasketabs til cirka samme pris som flere andre pakninger, selvom disse normalt indeholder færre tabs. Det kan derfor sagtens betale sig at investere i disse tabs fra Finish (også kaldet Neophos).

Med disse tabs kan du være sikker på, at servicet altid er velduftende efter en tur i opvaskemaskinen. De efterlader nemlig en skøn duft af citron, som virker dejligt forfriskende. Derudover kan du være sikker på, at de fjerner selv genstridige madrester og fedt, men dog uden at skade servicet. Rengøringen er altså yderst skånsom.

Miele Ultra All in 1 Tabs 60 stk.

All in 1 Miele opvasketabs

Fordele
 • pros-icon.svg Passer perfekt til alle Miele opvaskemaskiner
 • pros-icon.svg All-in-1 med afspændingsmiddel, salt, glasbeskyttelse og QuickPowerWash
 • pros-icon.svg Gode for miljøet, da de er uden fosfat og pakket i vandopløselig folie

Detaljeret gennemgang

Med disse opvasketabs kan du få strålende rent service, uanset hvor snavset det er, når det sættes i opvaskemaskinen. Produktet er en all-in-1 løsning, så du ikke skal tænke på andre tilkøb. Derudover er tabsene gode for miljøet, da de er fri for fosfat.

Derfor skal du vælge Miele Ultra All in 1 Tabs 60 stk.

Hvis du har en opvaskemaskine fra Miele stående derhjemme, så kan du med fordel investere i disse opvasketabs. De er nemlig særligt velegnet til brug i Miele opvaskemaskiner, hvor de sikrer strålende resultater, selv hvis servicet er ekstremt beskidt. Du kan derfor roligt stole på, at alle former for snavs og fedt vil blive fjernet med disse opvasketabs.

Selvom pakningen ikke indeholder helt så mange opvasketabs som de to forrige produkter, “kun” 60 stk, så er de alligevel klart investeringen værd. Tabsene er nemlig en all in 1 løsning, der både indeholder glasbeskyttelse, QuickPowerWash, salt og afspændingsmiddel. Du skal således aldrig ud og tilkøbe disse ting igen, hvis du benytter Mieles tabs.

Derudover er disse opvasketabs skånsomme over for miljøet, da de er udviklet uden brugen af fosfat. De er også pakket i vandopløselig folie frem for plastik. Du skal derfor ikke smide en masse plastik ud, når du benytter disse tabs.

Finish Powerball All In 1 Max Lemon 42 Tabs

De bedste opvasketabs til afkalkninger

finish powerball all in one
Fordele
 • pros-icon.svg Ideel opvasketabs til fjernelse af afkalkninger på glas
 • pros-icon.svg Har fået en god anmeldelse af Forbrugerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Sikrer et velduftende service

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i disse all in one opvasketabs, kan du være sikker på, at du får bugt med afkalkninger fremover. Tænk har testet produktet og kåret det som et godt køb i testen. Produktet fjerner selv genstridige og indtørrede madrester, samt garanterer velduftende service.

Derfor skal du vælge Finish Powerball All In 1 Max Lemon 42 Tabs

Vil du gerne investere i nogle tabs, der både er velduftende, effektive i brug og som forhindrer og fjerner afkalkninger på dine glas? I så fald skal du investere i disse tabs fra mærket Finish (også kendt som Neophos i Danmark). Deres opvasketabs garanterer dig en effektiv opvask, som dog samtidig er skånsom over for dit service. Produktet fjerner selv genstridige og indtørrede madrester.

Disse opvasketabs er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, som giver dem en overordnet god anmeldelse. Produktet bliver især rost for dets egenskaber i forbindelse med fjernelse af tågepletter og kalkaflejringer på glas, hvor tabsene er blandt de bedste. 

Dog er prisen en smule høj for disse opvasketabs og så er de parfumerede. Dette er dog en fordel, hvis du foretrækker en frisk og velduftende opvaskemaskine, da citrus duften i den grad vil få både service og opvaskemaskine til at virke renere.

Sun Classic Opvasketabs 70 stk.

De bedste opvasketabs til alle vandhårdheder

Sun Classic Opvasketabs 70 stk
Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes i alle slags vandhårdheder
 • pros-icon.svg Køb flere pakninger og spar mange penge på købet
 • pros-icon.svg Pakket i vandopløselig film, så du mindsker forbruget af plastik

Detaljeret gennemgang

Det kan være lidt svært at finde frem til de helt rigtige opvasketabs til den vandhårdhed, der er i dit område. Heldigvis kan du blot investere i disse Classic Opvasketabs fra mærket Sun, og så skal du aldrig bekymre dig om dét problem igen.

Derfor skal du vælge Sun Classic Opvasketabs 70 stk.

Du kan udmærket investere i disse opvasketabs fra mærket Sun, hvis du leder efter nogle varianter, der kan tåle alle former for vandhårdheder. Det kan disse opvasketabs nemlig. Det betyder også, at uanset vandets hårdhed, så vil produktet vaske servicet effektivt. Du slipper derfor for både fedt, snavs, madrester etc., når du benytter dig af disse tabs.

I en pakning er der 70 stk i til en billig pris, men det er muligt at købe flere pakninger direkte hos forhandleren, hvor du opnår yderligere rabat. Det kan derfor godt betale sig at købe en del på én gang, hvis du har plads til at opbevare tabsene derhjemme.

Vær gerne opmærksom på, at produktet er pakket i vandopløselig film, hvilket gør, at du sparer på plastikken. Du burde dog ikke røre ved pakken med våde hænder, da det før filmen til at opløses.

Ecover opvasketabs all in one

De bedste miljøvenlige opvasketabs

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet af plantebaserede ingredienser, men er stadig effektiv mod snavs
 • pros-icon.svg Æske er fremstillet af genanvendt pap
 • pros-icon.svg Produktet er ikke testet på dyr

Detaljeret gennemgang

Disse opvasketabs fra Ecover adskiller sig en del fra de andre modeller på listen. De er nemlig produceret af plantebaserede ingredienser og leveres i en æske af genanvendt pap. Det kan altså konkludere, at dette produkt har miljøet for øje.

Derfor skal du vælge Ecover opvasketabs all in one

Hvis du går op i miljøet og bæredygtighed, så vil du sikkert gerne undgå at benytte dig af skadelige opvasketabs. Heldigvis kan du blot vælge disse miljøvenlige opvasketabs fra mærket Ecover, og så er du garanteret en bedre mavefornemmelse, når du fremover benytter din opvasker. 

Selve tabsene er udviklet af nedbrydelige og plantebaserede ingredienser, som rengør i dybden uden at skade servicet. Du får således optimal bugt med alt fra snavs og madrester til fedt. Tabsene er en all-in-one løsning, så du skal ikke bekymre dig om at tilføje afspænding eller salt til din maskine.

Derudover er produktet ikke testet på dyr og leveres i en æske fremstillet af 100 % genanvendt pap. Du vælger selv, om du vil have en pakning med 22 eller 68 tabs – og så kan du altid vælge deres classic tabs, hvis du gerne vil have nogle uden salt og afspænding.

Guide

Find det bedste opvasketabs tilbud

Der er flere faktorer, som du gerne skal tænke ind, når du er på jagt efter et godt tilbud på opvasketabs. Det er nemlig ikke nok blot at sammenligne de forskellige priser, da de fleste pakninger indeholder en forskellig mængde af opvasketabs. Du skal således i stedet udregne prisen per tab frem for at sammenligne prisen per pakning.

F.eks. vil en pakning med 85 opvasketabs til 115 kroner koste 1,35 kroner per opvasketab, mens en pakning med 60 opvasketabs til 115 kroner vil koste 1,91 kroner per opvasketab. Det er naturligvis ikke en kæmpe forskel, men de 60 øre kan nu stadig betyde en verden til forskel, hvis man har et småt budget.

Når du har fundet frem til de rigtige opvasketabs for dig, så kan du altid holde øje med, om produktet sælges billigere hos diverse online forhandlere. I så fald er der blot flere penge at spare på købet, hvis du finder dine ønskede opvasketabs til tilbudspris. Nogle gange kan det også sagtens betale sig at købe flere pakninger på én gang, da det hos nogle online forhandlere resulterer i en større rabat.

Anden nyttig viden i denne opvasketabs test

Det virker måske relativt ligetil at købe opvasketabs, men du vil faktisk opnå et langt bedre resultat, hvis du lige overvejer købet en smule mere. Det kan således godt betale sig at bruge tid på at finde de helt rette opvasketabs til din opvaskemaskine og overveje parametrene vandhårdhed, mængde af snavs etc. i valget af opvasketabs.

Forskellen mellem klassiske og all-in-one opvasketabs

I dette afsnit kan du læse om forskellen mellem klassiske og all-in-one opvasketabs, så du kan blive klogere på, hvilke du burde vælge fremover. Der er nemlig både fordele og ulemper ved begge varianter.

Klassiske opvasketabs

De klassiske opvasketabs er ofte den billigste løsning. De har en simpel opbygning, men vasker nu stadig med fuld effektivitet. Der er således ikke den store forskel på rengøringsniveauet for klassiske og all-in-one opvasketabs. Du skal dog huske at købe både maskinsalt og afspændingsmiddel til din opvaskemaskine, hvis du benytter klassiske opvasketabs, da de ikke indeholder dette.

All-in-one opvasketabs

Hvis du gerne vil slippe for at skulle tænke på maskinsalt og afspændingsmiddel, så er all-in-one opvasketabs en god løsning for dig. Disse produkter er nemlig komplette løsninger, der indeholder maskinsalt, afspændingsmiddel og i visse tilfælde også glasbeskyttelse e.l. All-in-one kapsler indeholder dog samme type af vaskeaktive stoffer og enzymer som klassiske tabs.

Vær gerne opmærksom på, at fidusen ved all-in-one tabs fortabes, hvis vandets hårdhed er høj i din kommune. I så fald er der nemlig behov for yderligere maskinsalt og afspændingsmiddel, hvorfor du stadig skal ud og tilkøbe disse produkter.

Andre alternativer

Du kan også vælge at benytte diverse former for gel og pulver til din opvaskemaskine, hvis du hellere vil have mulighed for selv at dosere mængden af maskinopvaskemiddel. Dette kan dog godt være en smule dyrere i længden end brugen af tabs. Til gengæld kan du lettere tilpasse mængden til, hvor snavset maskinen og benytte produktet til genstridige madrester, snavs, fedt etc. ved håndvask.

Står du og mangler en ny opvaskemaskine?

De rette opvasketabs er afgørende for, at du opnår en ren opvask hver gang. Dog har selve opvaskemaskinen også en indflydelse på, hvor ren servicet bliver. Det skyldes, at opvaskemaskinen med tiden vil virke mindre godt, hvis ikke den bliver vedligeholdt optimalt. Har du derfor forsøgt dig med flere forskellige opvasketabs uden at se en forbedring i renligheden, så er det nok et tegn til, at din opvaskemaskine skal skiftes ud.

Vi guider dig godt på vej til købet af din nye opvaskemaskine i vores store opvaskemaskine test. I artiklen kan du læse om de bedste opvaskemaskiner på markedet, samt få gode råd til, hvordan du vælger den rette maskine for dig.

FAQ

Hvilke opvasketabs er bedst i test?

I testen har vi kåret Neophos Powerball Classic som bedst i test, da de kan bekæmpe snavs, madrester og fedt effektivt uden at skade servicet. Derudover sælges de til en budgetvenlig pris. De andre tabs i denne test er dog også klart investeringen værd.

Skal jeg vælge klassiske eller all-in-one opvasketabs?

Det er helt op til dig selv, om du foretrækker klassiske opvasketabs eller varianter med all-in-one. Fordelen ved de klassiske er, at du selv bestemmer mængden af afspænding, salt o.l., men med all-in-one skal du ikke til at tilkøbe nogle af disse produkter.

Hvor meget koster opvasketabs?

Prisen på opvasketabs afhænger lidt af, hvilken type du investerer i. Nogle er yderst billige, hvor du kan købe mellem 70 og 100 tabs til knap 100 - 150 kroner, mens andre ligger til samme pris for færre tabletter. Du skal gerne regne med omkring 1 til 3,5 - 4 kroner per tab.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×