Osteskærer Test: 6 bedste osteskærere

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

5
Billig osteskærer

Fiskars Inspiration ostehøvl

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis du elsker ost, ved du at en ordentlig osteskærer er dybt nødvendigt – og alt efter hvilke oste man er til, kræver det typisk også forskellige slags osteskærere. Derfor har vi samlet 7 af de bedste osteskærere. De er i forskellige prisklasser og skiller sig ud fra hinanden. Den bedste osteskærer er fra Hardanger Bestikk, fordi kvaliteten er i top og osten sidder ikke fast på overfladen, men læs mere for at finde den osteskærer, der passer til dit køkken.

I denne osteskærer test har vi samlet 7 forskellige osteskærere, som alle har hver sine kvalifikationer. Vi har fokuseret på de forskellige osteskærers funktionalitet, kvalitet og pris, og så du kan finde ud af, hvilken osteskærer, der er den bedste for dig, og hvilken type osteskærer du skal bruge. Leder du f.eks. en med justerbar tykkelse, hvor osten ikke klæber sig til overfladen eller en osteskærer, som også kan bruges til andre fødevarer? Læs mere om hvordan du vælger den rigtige osteskærer nede i artiklen. 

Hardanger Bestikk Ostehøvl

Bedste ostekærer

Fordele
 • pros-icon.svg Ostehøvlen er beregnet til hårde oste
 • pros-icon.svg Osten klæber ikke fast på overfladen
 • pros-icon.svg Høj kvalitet og den findes i flere forskellige farver

Detaljeret gennemgang

Denne ostehøvl var den første i hele verden, og i dag er den stadig en af de førende på markedet. Den er designet af den norske designer Björklund, som producerer flere forskellige produkter i dag, men er kendt for sin høje kvalitet. Björklund var oprindeligt en møbelsnedker, og opfandt den perfekte ostehøvl med inspiration fra træhøvlen.

Derfor skal du vælge Hardanger Bestikk Ostehøvl

Der var selvfølgelige flere forskellige osteskærer på markedet, men det bare ikke af denne slags, som i dag er en meget udbredt osteskærer, som specielt er til at skære i hårde oste.

Ostehøvlen er lavet i en høj kvalitet, og selve ostehøvlen er lavet med en unik blanding af rustfrit ståk, krom og nikkel, som gør at osten ikke klæber sig fast til høvlen efterfølgende. Med andre ostehøvle er det et kendt problem, at osten sidder fast, men ikke med denne. 

Ostehøvlen er også lavet med et plastikhåndtag, som er behageligt at holde på. Desuden findes ostehøvlen i mange forskellige farver, så har du en yndlingsfarve, kan du lede efter den. 

Stelton Original osteskærer

Premium osteskærer

Fordele
 • pros-icon.svg Flot og stilren osteskærer
 • pros-icon.svg Dobbeltstrengede osteskærer med ostegaffel på toppen
 • pros-icon.svg En del af en større designserie fra Stelton

Detaljeret gennemgang

Stelton er et anerkendt dansk mærke indenfor isenkram, og er specielt kendt for at lave nogle designikoner som f.eks. deres termokande. Her har de lavet en osteskærer af stål, som vil pryde ethvert ostebord. 

Derfor skal du vælge Stelton Original osteskærer

Denne osteskærer er designet af Peter Holmblad, og er en helt klassisk osteskærer, men med et flot og stilrent design, og den er fremstillet af rustfrit stål, så kvaliteten er i top. Det er muligt at skære skiver i to forskellige tykkelser, da det er en dobbeltstrenget osteskærer. Den indgår i design-serien ‘Original’, så ønsker du flere forskellige ting til køkkenet i samme serie, er det en mulighed. Du kan f.eks. godt købe en flad osteskærer i samme serie, da man typisk har brug for begge typer af osteskærer i skuffen – specielt, hvis du godt kan lide forskellige slags ost. 

Der sidder også en ostegaffel på toppen, så du nemt kan få fat på osten.

Prisen er også en del højere end en ‘normal’ osteskærer, men den holder i mange år og har en lang levetid – samt et flot design. Det er desuden også muligt at både skrue, ostegaffel og strenge som reservedele, hvis der skulle ske noget med den. 

Westmark Ostehøvl

osteskærer med rulle

Fordele
 • pros-icon.svg Osteskærer til mellemhårde oste
 • pros-icon.svg Bestemt selv tykkelsen på skiverne
 • pros-icon.svg 5 års garanti

Detaljeret gennemgang

Ostehøvlen fra Westmark skiller sig en del ud fra de andre på markedet, da den er formet som et ‘T’, og lavet af aluminium. Det er dog en super god ostehøvl, og mange som prøver den ønsker ikke andre end den fremover. 

Derfor skal du vælge Westmark Ostehøvl

Der er flere praktiske og funktionelle fordele ved denne osteskærer. Først og fremmest, er den fremstillet af aluminium med strenge af rustfrit stål, hvilket gør dem meget robuste og mine personlige erfaringer viser også, at de er er sværere at knække en de osteskærer med normale strenge. 

Westmark osteskærer er lavet med en rulle, hvilket gør det nemt at få den igennem mellemhårde oste, og fordelen er, at du selv kan bestemme tykkelsen på skiverne. Jo hårdere du presser osteskæren ned i osten jo tykkere bliver skiven, og omvendt selvfølgelig. Så er I flere i familien, der elsker ost, men hvor tykkelsen på osteskiverne ikke skal være den samme, er denne osteskærer en god løsning. 

Westmark tilbyder 5 års garanti på produktet, hvilket er en god indikator for, at kvaliteten er helt i orden! 

Osti 822 Ostehøvl

Klassisk osteskærer med ostegaffel

Fordele
 • pros-icon.svg Dobbeltstrenget osteskærer
 • pros-icon.svg På toppen sidder en ostegaffel, så du nemt kan tage osten over på din tallerken
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Osti er et dansk mærke, som har produceret ostehøvle i over 50 år, og har tidligere vundet  design awards for deres osteskærer. I forbindelse med deres 50 års jubilæum, lavede de denne helt klassisk ostehøvl. 

Derfor skal du vælge Osti 822 Ostehøvl

Denne osteskærer er dobbeltstrenget, hvilket betyder, at den har to strenge på hver side. Den ene sidder lidt længere fra midten end den anden, hvilket gør, at du kan skære to ost i to tykkelser. Tykkelsen på skiven kan variere meget fra ost til ost, da det typisk kommer an på hvor kraftig smagen er, og selvfølgelig ens egne præferencer. Derfor kan det være meget praktisk, at det er muligt at skære osteskiver i to tykkelser. 

Skulle en af strengene gå i stykker, kan de nemt udskiftet med nye, som du kan købe på nettet eller i din lokale isenkræmmer. 

Som en smart ekstra detalje, er der en ostegaffel på spidsen af ostehøvlen, som bruges til at fange osten med.
Osti har ønsket at lave en god osteskærer af høj kvalitet, og derfor er den lavet 100% af rustfrit stål, og den ligger ergonomisk godt i hånden. På håndtaget kan du også se Osti’s logo. Desuden er osteskæren nem at rengøre, da den tåler opvaskemaskine. 

Fiskars Inspiration ostehøvl

Billig osteskærer

Fordele
 • pros-icon.svg God pris til en fornuftig kvalitet
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Findes i to farver

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en billig osteskærer, er denne model fra fiskars et godt bud. Den har en utrolig god og lav pris, og den

Fiskar er de sidste par år blevet en mere fremskreden spiller i isenkram-branche, da de har lavet flere produkter til en god pris med en god og holdbar kvalitet. 

Derfor skal du vælge Fiskars Inspiration ostehøvl

Osteskæreren fra Fiskars har et meget enkelt design, og er lavet af rustfrit stål med et håndtag af plastik, hvilket gør det behageligt at holde på den. Den er en del af serien ‘Inspiration’ fra Fiskars. 

Rengøring er nem, fordi den kan tåle at komme i opvaskemaskinen, så du ikke skal tænke mere på det. 

Modellen findes i to farver; vinrød eller gul, så er det jo bare om at vælgen, hvilken farve, der passer bedst til køkkenet. Den egner sig specielt til dig, som ikke bruger en ostehøvl særlig meget. 

Kitchen Craft MasterClass

Justerbar ostehøvl

Fordele
 • pros-icon.svg Kan skære skiver i forskellige tykkelser
 • pros-icon.svg Ergonomisk designet til at ligge godt i hånden
 • pros-icon.svg Egnet til mellemårde og hårde oste

Detaljeret gennemgang

Ostehøvlen fra KitchenCraft indgår i den større serie ‘MasterClass’, hvilket gør det muligt at købe mange forskellige køkkenredskaber til dit køkken, som er ens og hvor du dermed også kender kvaliteten af dem. Dette er ikke ligefrem en traditionel ostehøvl, men den er funktionel praktisk og ligger godt i hånden – og den har en meget fornuftig pris, ligesom resten af ‘MasterClass’-serien. 

Derfor skal du vælge Kitchen Craft MasterClass Justerbar Ostehøvl

Denne ostehøvl skiller sig også ud fra de andre på markedet, da det er en traditionel ostehøvl, men med en rulle. Dette unikke design af rustfrit stål gør det muligt at skære skiver i forskellige tykkelser, så dem der elsker ost, kan få en tyk skive, og dem som ikke vil have for meget, kan få en tyndere skive. Du ændrer tykkelsen på skiven ved at justere skiven. 

KitchenCraft har også valgt at placere nogle ‘lufthuller’ i ostehøvlen, hvilket gør det nemmere for osten at slippe den. Nogle ostehøvl har nemlig tendens til at osten hænger fast, men det vil du ikke være ud for med denne ostehøvl. 

Ostehøvlen egner sig specielt til mellemhårde og hårde oste – den er også god til oste, der har samme konsistent som f.eks. parmesan. 

Du skal dog være opmærksom på, at den ikke tåler opvaskemaskine, så rengøringen skal se i hånden. 

Guide

Sådan vælger du den bedste ostehøvl 

Hvis du er i tvivl om hvilken osteskærer du skal vælge, kan du læse mere om osteskærer og hvad du skal være opmærksom på inden du køber din næste osteskærer. Bruger du en osteskærer ofte og elsker du ost, er det specielt vigtig, at du vælger den rigtige. 

 • Hvilken type osteskærer har du brug for? Der er forskel på hvilken osteskærer du skal bruge alt efter hvor hård din ost er. 
  Hvis du har en blød ost, kan du bruge en ostekniv eller en normal kniv fra dit køkken, men med det samme, at din ost er mellemhård eller hård, skal du bruge en osteskærer
 • Justerbar tykkelse: Med nogle osteskærer er det muligt at lave skiver i forskellige tykkelser. Det kan dog varierer om det er noget du selv skal justere eller om det handler om hvor meget vægt du lægger på osteskæreren. Er du en familie med forskellige holdninger til ost – nogle vil have tynde og andre vil have tykke skiver, kan du med fordel købe osteskærer, hvor det er muligt at justere tykkelsen. 
 • Dobbeltstrenget osteskærer: Med de dobbeltstrengede osteskærer har du også mulighed for at skære skiver af ost i to forskellige tykkelser. 
 • Materiale: Det bedste materiale til en osteskærer er rustfrit stål, og det som de fleste osteskærer er lavet af. Der findes også nogle i plastik, men de er ikke lige så skarpe eller holdbare som osteskærere i rustfrit stål. 
 • Rengøring: Hvis det er vigtigt for dig, at osteskæreren skal kunne tåle opvaskemaskine, skal du tjekke dette.
  Sådan er denne osteskærer test udført 

Vi har udvalgt disse 7 osteskærer ved at kigge på deres anmeldelser fra kunder, deres funktion, kvaliteten og til sidst produktets pris. Det er alle sammen vigtige faktorer, når man skal finde sin næste osteskærer. Desuden er testen også skrevet på baggrund af mine egne erfaringer, som både isenkræmmer og osteelsker – jeg ved hvor vigtig det er, at have en rigtig godt osteskærer. 

Osteskærer på tilbud

Du kan selvfølgelig være heldig og finde en god osteskærer på tilbud, men du bør ikke udelukkende se på prisen.

FAQ

Hvilken er den bedste osteskærer?

Den bedste osteskærer er i denne test Hardanger Bestikk Ostehøvl, fordi det er en klassisk ostehøvl af utrolig god kvalitet, og osten slipper overfladen nemt. Der findes dog flere gode osteskærer i testen, så find den der passer bedst til dig

Hvilke type osteskærer skal jeg vælge?

Der findes forskellige slags osteskærer, og det kommer helt an på om din ost er mellemhård eller hård. Derfor kan det være en fordel at have flere forskellige osteskærer i huset. Læs mere om det i artiklen

Skal de skære skiver i forskellige tykkelser?

Hvis du leder efter en osteskærer, hvor du kan skære skiver i forskellige tykkelser kan du enten gå efter en justerbar osteskærer, en dobbeltstrenget osteskærer eller osteskærer med rulle - læs mere om det i artiklen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×