Overfræser Test: 5 bedste overfræserer i test (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert
TESTVINDER

Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert

Du kan med fordel investere i denne overfræser model fra mærket Bosch, hvis du gerne vil være sikker på at få en fuldt funktionel overfræser bestilt hjem. Vi har kåret modellen som bedst i denne…

Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert 1
Den bedste overfræser

Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert

Makita overfræser 900W RP0900J m/kuffert 2
Den bedste letvægts overfræser

Makita overfræser 900W RP0900J m/kuffert

Festool overfræser 1400W OF 1400 EBQ-PLUS 230V 574341 m/kuffert 3
Til dig, der ønsker en professionel overfræser

Festool overfræser 1400W OF 1400 EBQ-PLUS 230V 574341 m/kuffert

Ryobi Overfræser R18TR-0 5
Den bedste overfræser til detaljer og kantprofiler

Ryobi Overfræser R18TR-0

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kan du læse om de bedste overfræsere på markedet. Vi har kåret en Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE som vinder af vores overfræser test. Det skyldes bl.a. at den er yderst effektiv i drift og har en høj brugervenlighed. På listen finder du dog ud over testvinderen også 5 andre fremragende overfræsere, som uden tvivl vil leve op til dine forventninger.

Efter gennemgangen af de bedste overfræsere, kan du læse om relevante tilbehørsdele til din overfræser og blive guidet til, hvordan du finder det bedste overfræser tilbud.

Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert

Den bedste overfræser

Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert
Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv overfræser, der kan klare de fleste opgaver grundet en kraftfuld motor
 • pros-icon.svg Udstyret med spånbeskyttelsesskærm, så du ikke kommer til skade under arbejdet
 • pros-icon.svg Udviklet med et ergonomisk design for højere arbejdskomfort
 • pros-icon.svg Indbygget spindelstop gør det let at skifte mellem fræser typer

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne overfræser model fra mærket Bosch, hvis du gerne vil være sikker på at få en fuldt funktionel overfræser bestilt hjem. Vi har kåret modellen som bedst i denne overfræser test, da den er yderst effektiv, er billig i pris og kommer med en lang række ekstra tilbehør. Derudover er du garanteret høj komfort under arbejdet.

Derfor skal du vælge en Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert

Hvis du leder efter en yderst effektiv overfræser, der ikke koster alverden, så er denne model fra Bosch lige noget for dig. Maskinen er udstyret med en kraftfuld motor og arbejder med stor præcision uanset hvilke træmaterialer, der arbejdes med. I alt arbejder maskinen med en driftseffekt på hele 1200 watt, har et omdrejningstal på mellem 11.000 og 28.000 omdrejninger i minuttet og har en maksimal slaglængde på 55 mm.

En billig overfræser til alle slags opgaver

Denne overfræser er udstyret med et Bosch-Electronis indstillingshjul og hastighedskontakt, der gør det muligt for dig at tilpasse maskinen til materiale. På den måde vil du opnå den ideelle kraft, uanset hvilken type opgave, der skal løses. Modellen er desuden udviklet med et indbygget spindelstop, som gør det muligt at skifte fræser på ingen tid.

Maskinen er også designet med et Bosch SDS system, som sikrer en enkel montering af kopiringen uden brug af værktøj. Med en kopiring kan du skære præcist efter skabeloner uden problemer.

Med i købet følger der værktøjsholder, centreringsstift, kopiring, notfræser, 3 stændetænger, gaffelnøgle, parallelanslag og en sugeadapter. Vær gerne opmærksom på, at der ikke medfølger en kuffert til maskinen.

Ergonomisk opbygning for en god arbejdskomfort

En anden fordel ved at benytte denne maskine er, at den er udvilket med et ergonomisk design. Håndtaget er f.eks. udstyret med soft grip, der sikrer fuld kontrol og komfort. Samtidig er modellen let i vægt, hvilket gør arbejdet mindre anstrengende – selv hvis du arbejder i en længere tidsperiode.

Du er desuden beskyttet mod fritflyvende spåner, da maskinen er udstyret med en gennemsigtig spånbeskyttelsesskærm. Derudover er der også mulighed for at tilslutte en støvsuger, så du undgår støv under arbejdet.

Produktdetaljer

 • Vægt: 3,4 kg
 • Driftseffekt: 1200 watt
 • Maksimalt omdrejningstal, ubelastet: Op til 28.000 omdrejninger i minuttet
 • Maksimal slaglængde: 55 mm

Makita overfræser 900W RP0900J m/kuffert

Den bedste letvægts overfræser

Makita overfræser 900W RP0900J m/kuffert
Fordele
 • pros-icon.svg Letvægts model gør det lettere at arbejde med maskinen over længere tid
 • pros-icon.svg Brugervenlig maskine i et kompakt design
 • pros-icon.svg Kan benyttes til de fleste opgaver grundet maskinens effektivitet

Detaljeret gennemgang

Det skal helst være så let som muligt at arbejde med sin overfræser. Af den grund kan du med fordel investere i en letvægts model som denne overfræser fra det japanske mærket Makita. Med sin kun 2,6 kg kan du nemlig udmærket stå og arbejde med maskinen i lang tid uden at anstrenge kroppen. Og så er den endda brugervenlig og kan klare mange opgaver.

Derfor skal du vælge en Makita overfræser 900W RP0900J m/kuffert

Skal arbejdet helst være så let som muligt, når du skal være kreativ? I så fald skal du kaste blikket på denne overfræser fra mærket Makita, som netop garanterer, at arbejdet bliver let som en leg. Det skyldes bl.a., at maskinen er let i vægt med sine kun 2,6 kg og er udviklet som en kompakt maskine. 

Modellen kan således klare en lang række forskellige arbejdsopgaver, men det endda helt uden, at du skal arbejde hårdt for det. Maskinen er nemlig effektiv i drift med et højt omdrejningstal. Du får desuden altid et præcist resultat grundet en to-søjlet føring. Maskinen er også udstyret med revolveranslag i tre forskellige positioner.

Nem udskiftning af overfræser jern

Du skal langt fra stå og bøvle med at skifte fræsejern mellem opgaverne, hvis du investerer i denne maskine. Lige netop denne variant kan nemlig udmærket placeres på hovedet, når fræsejernet skal skifte, så du bedre kan komme til. 

For at højne komfortniveauet yderligere er maskinen udviklet med et gummibelagt greb. Dette sikrer desuden også et mere sikkert greb, så du har bedre kontrol over maskinen under arbejdet.

Med i købet følger der et parallelanslag, udsugningstuds, gaffelnøgle på 13 mm, spændenøgle 22 og en kuffert. Du har altså alt hvad du skal bruge lige ved hånden – og så kan du endda tage din overfræser med på farten, hvis behovet skulle opstå.

Produktdetaljer

 • Højde: 21,7 cm
 • Længde: 25,6 cm
 • Bredde: 11 cm
 • Vægt: 2,6 kg
 • Driftseffekt: 900 watt
 • Maksimalt omdrejningstal, ubelastet: Op til 27.000 omdrejninger i minuttet
 • Dybdeindstilling: 0 til 35 mm

Festool overfræser 1400W OF 1400 EBQ-PLUS 230V 574341 m/kuffert

Til dig, der ønsker en professionel overfræser

Festool overfræser 1400W OF 1400 EBQ-PLUS 230V 574341 m/kuffert
Fordele
 • pros-icon.svg Professionel maskine i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille fræsedybden ned til en tiendedel milimeter
 • pros-icon.svg Opsuger op til 99 % af støvet under arbejdet

Detaljeret gennemgang

Hvis du nægter at gå på kompromis med dit værktøj, så skal du investere i denne overfræser fra mærket Festool. Denne model er nemlig en af de bedste overfræsere på markedet, og kan benyttes af både professionelle håndværkere og gør-det-selv typer med øje for høj kvalitet. Under arbejdet vil du endda undgå op til 99 % af støvet.

Derfor skal du vælge en Festool overfræser 1400W OF 1400 EBQ-PLUS 230V 574341 m/kuffert

Betyder det meget for dig, at din maskine er i høj kvalitet og kan klare enhver type opgave med fremragende arbejdsresultater? Hvis dét er tilfældet, så skal du investere i denne overfræser fra mærket Festool. Modellen hører til i toppen overfræser-klassen og kan benyttes af både professionelt arbejde eller til gør-det-selv manden hjemme i værkstedet.

Høj sikkerhed

Ud over generelt at være en maskine i høj kvalitet, så yder denne overfræser også en høj sikkerhed undervejs i arbejdet. F.eks. undgår du op til 99 procent af støvet under arbejdet med fræsning af kanter, da maskinen er udstyret med en spånfanger og støvkappe. Derudover er overfræseren udviklet med en hurtigbremse og MMC elektronik, der sikrer en høj sikkerhed. 

Der er desuden også taget højde for brugerkomforten, så du kan arbejde med din maskine i længere tid ad gangen uden at overbelaste dig. Maskinen har bl.a. en stabil bundplade, der sikrer en god komfort og styring af maskinen under alle opgaver. 

Du kan nemt skifte fræser type via en vippekontakt og skraldemekanisme. Derudover kan du skifte kopiring uden brugen af værktøj.

Modellen kan let indstilles til en fræsedybden på helt ned til en tiendedel milimeter og så kan du endda tage den med på farten, da der medfølger en kuffert i købet.

Produktdetaljer

 • Vægt: 4,5 kg
 • Driftseffekt: 1400 watt
 • Maksimalt omdrejningstal, ubelastet: Op til 22.500 omdrejninger i minuttet
 • Maksimale fræserdiameter: 63 mm
 • Diameter spændetang: 6 til 12,7 mm

Dewalt DCW604N-XJ 18V overfræser

Den bedste batteridrevne overfræser

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en kulløs motor, der er yderst effektiv og kan holde i mange år
 • pros-icon.svg Mulighed for at skifte mellem de fem justerbare dybdeindstillinger
 • pros-icon.svg Altid optimal belysning under arbejdet grundet indbygget LED lys

Detaljeret gennemgang

Denne overfræser fra mærket Dewalt er en batteridreven model, som benytter sig af en kulløs motor og variabel hastighedskontrol. Modellen kan indstilles til fem justerbare dybdeindstillinger. Derudover har den en høj brugervenlighed og komfort, så arbejdet bliver så ligetil som muligt. Den indbyggede LED lampe giver desuden god belysning.

Derfor skal du vælge en Dewalt DCW604N-XJ 18V overfræser

De batteridrevne værktøjsmaskiner er ekstremt populære og det er der ikke noget at sige til. Med en sådan maskine skal du ikke tænke på påfyldning af brændstof eller tilslutning til en stikkontakt. Hvis du leder efter en god batteridreven overfræser, så vil vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra mærket Dewalt.

Denne roste overfræser er udviklet i et kompakt design med en høj brugervenlighed og -komfort. Du kan således være sikker på, at du let kan håndtere maskinen og få det optimale ud af dens egenskaber helt uden at overanstrenge dig i processen. Vær dog gerne opmærksom på, at der ikke medfølger batteri eller lader i købet.

Flere indstillingsmuligheder med denne lille overfræser

Overfræseren er udstyret med en kulløs motor, som giver ekstra kraft og effektivitet. Du kan således arbejde med flere materialer og stadig få et præcist resultat. Modellen er udstyret med variabel hastighedskontrol og kan indstilles til fem justerbare dybdeindstillinger. Derudover sikrer funktionen soft start, at der ikke sker utilsigtede bevægelser, når du starter maskinen – og du vil således også have fuld kontrol over maskinen helt fra start. 

Maskinen er også udstyret med dobbelte LED lamper, som sikrer en god belysning af arbejdsområdet. På den måde kan du altid se, hvor du er kommet til og hvordan arbejdet tager sig ud, mens du er i gang. Modellen er udviklet med spindellås, som sikrer et hurtigt og nemt tilbehørsskifte.

Med i købet følger der en 8 mm spændetang, 17 mm skruenøgle, centreringskegle, 17 mm styrebøsning, overfræser med dykbase, fast base, fast støvudsugningsbase, støvudsugnings-dykbase, parallel skærm med styreskinner (dykbase) og en parallel skærm (fast base). Du har således alt, hvad du skal bruge lige ved hånden.

Produktdetaljer

 • Vægt: 4,8 kg
 • Driftseffekt: 18 volt
 • Maksimalt omdrejningstal, ubelastet: Op til 25.500 omdrejninger i minuttet
 • Arbejdsdybde / bevægelse: 55 mm
 • Skære diameter: 30 mm

Ryobi Overfræser R18TR-0

Den bedste overfræser til detaljer og kantprofiler

Ryobi Overfræser R18TR-0
Fordele
 • pros-icon.svg Stabil opbygning og mulighed for finjustering af dybde for præcise snit
 • pros-icon.svg Udstyret med LED lys, så du altid har god belysning, når du arbejder
 • pros-icon.svg Højt maksimalt omdrejningstal sikrer en effektiv maskine

Detaljeret gennemgang

Med en base i aluminium for ekstra stabilitet kan du være sikker på, at denne overfræser fra Ryobi giver et optimalt udgangspunkt for at lave præcise snit i forbindelse med kantprofiler og detaljer i træ. Modellen er desuden udviklet med en finjustering af dybde, så alle snit bliver helt som de skal være. Derudover er der integreret LED lys i maskinen.

Derfor skal du vælge en Ryobi Overfræser R18TR-0

Hvis du leder efter den bedste overfræser til at lave detaljer i træ eller kantprofiler, så skal du have fingrene i denne model fra mærket Ryobi. Det særlige ved denne model er nemlig, at den er udviklet med en base i aluminium, som giver en ekstra stabilitet. Derudover har du mulighed for at finjustere dybden, så du kan opnå endnu mere præcise snit i dine materialer.

Maskinen er en batteridreven model, som med et 5,0 Ah batteri kan fræse op til 22 meter i fyrretræ. Overfræserens effektivitet kommer også til udtryk i den omdrejningstal, hvor den kan komme op på 29.000 omdrejninger i minuttet uden belastning.

Indbygget LED lys

Denne maskine har et integreret LED lys, så du altid har optimal belysning, når du arbejder. Du skal således ikke være nervøs for, at du står i vejen for lyset med din krop eller at du ikke kan se resultatet godt nok uden at fjerne maskinen. 

Med i købet følger der både spændehylde á 6 og 6,35 mm, samt en ligeskærer på 6,35 mm og parallelanslag.

Produktdetaljer

 • Vægt: 1,7 kg
 • Driftseffekt: 18 volt
 • Maksimalt omdrejningstal, ubelastet: Op til 29.000 omdrejninger i minuttet
 • Klingestørrelse: 6 mm

Guide

Overfræser tilbehør

En overfræser kan benyttes til forskellige formål og i flere materialer. De fleste overfræseren leveres allerede med en del ekstra udstyr, så du kan benytte maskinen til forskellige opgaver med det samme. Alligevel kan det dog sagtens tænkes, at du får brug for andet tilbehør for at få det optimale ud af din overfræser.

I dette afsnit kan du læse om nogle tilbehørsdele, som er gode at have til sin overfræser. Det vil i hvert fald hjælpe dig med at få et mere præcist resultat, når du arbejder.

Fræsejern til overfræser

Det kan være lidt svært at finde hoved og hale i, hvilket fræsejern man skal investere i – og hvilke der passer bedst til de opgaver, man nu end har gang i. Forvirringen skyldes først og fremmest, at der findes et hav af forskellige overfræsere på markedet rent udseendemæssigt, men reelt kun to typer af fræsejern. Du kan altså vælge mellem et fræsejern med eller uden kugleleje, men disse adskiller sig i størrelsen og udseende. Af den grund er det helt op til dig selv, hvilken variant du ønsker til lige netop din opgave.

Fræsejern med kugleleje

Et fræsejern med kuglelege, også kaldet et kantfræsejern, anvendes primært til fræsning langs en kant. Det skyldes, at kuglelejet hjælper dig med at følge materialets kant, så skæringen bliver præcis. Du skal således kun indstille den ønskede fræsedybde, når du benytter et fræsejern med kugleleje.

Fræsejern uden kugleleje

Et fræsejern uden kugleleje sikrer en mere fri skæring, da de kan dykkes ned over alt i materialet. Det kræver dog en del mere kontrol at benytte et fræsejern uden kugleleje. For at gøre arbejdet en smule lettere for dig selv, kan du med fordel investere i forskellige hjælpemidler, der holder lidt styr på fræseren.

Det bedste fræsejern sæt

Det er altid en god ide at sikre, at man kan arbejde lidt fleksibelt, hvis man regner med at benytte sin maskine til flere forskellige formål og opgaver. Netop af den grund kan du også udmærket investere i et overfræser sæt, så du både får fræsejern med og uden kugleleje. CMT Overfræsesæt med 8 stk K8 er et godt bud, da sættets dele er i høj kvalitet, da de består af hårdmetal. Denne opbygning gør værktøjet resistent over for slitage og fræsejernene kan derfor holde i mange år.

Derudover er sættet et universalsæt, der kan benyttes til de fleste opgaver med udskæring af profiler.I CMT overfræsersættet finder du bl.a. en hulkelfræser, kantfræser, lige fræser og rundingsfræser.

Overfræser bord – få en stationær overfræser

Hvis du allerede ejer en håndoverfræser, men egentlig gerne vil have en stationær overfræser, så kan du med fordel investere i dette overfræserbord fra mærket CMT. Bordet er nemlig beregnet til opspænding af en håndholdt overfræser.

Dette overfræser bord kan både benyttes af den professionelle håndværker og gør-det-selv håndværkeren. Med i købet følger der en bordplade i fenol, eloxerede aluminiumsdele, et vinkelanslag og stilbart sideland. Du har mulighed for at benytte bordet sammen med alle håndfræsere fra mærkerne Bosch, Festool, Makita, Metabo m.fl. Der kan dog maksimalt anvendes værktøjer med en diameter på op til 90 mm.

Overfræser skabelon

For at gøre arbejdet så nemt som muligt for dig selv, så kan du med fordel benytte dig af forskellige skabeloner i dit arbejde. Med skabeloner at skære efter, behøver du heller ikke at klare alle opgaver i frihånd.

En skabelon variant der er pengene værd er en Festool Arbejdspladeskabelon APS 900/2. Dette er nemlig en robust fræseskabelon, som er fremstillet i aluminium. Modellen kan benyttes til alle overfræser maskiner med kopiring og passer til hjørne- og pladesamlinger med en dybde på op til 90 cm, samt til fræsejern med en diameter på 14 mm.

Der findes dog et hav af forskellige skabeloner på markedet, så du kan udmærket gå på jagt efter en anden type skabelon, hvis du ønsker en anden variant.

Overfræser kopiring

En kopiring er en tilbehørsdel, der hjælper dig med at fræse præcist langs en skabelon. Det er især en fordel at benytte en kombination af en kopiring og en skabelon, hvis du skal fræse mange ens emner. I så fald kan du i hvert fald være sikker på, at emnerne ligner hinanden. Det er nemlig ikke sikkert, at resultatet bliver lige så ensartet, hvis du foretager det i frihånd.

Du kan med fordel benytte et fræsejern med kugleleje, når du skal benytte kopiring og skabeloner. Vær opmærksom på, at kuglestyret gerne skal sidde foroven. Undervejs i fræsningen kører kopiringen således langs skabelonens kant. Dette resulterer i, at den overfører formen til materialet.

Der er flere aspekter, som du skal tage med i overvejelsen af, hvilken kopiring du skal bruge. F.eks. skal du være sikker på, at kopiringens rør er store nok til at fræserjernet kan køre ubesværet rundt – og så skal der også tages hensyn for afstanden mellem kopiringen og fræsejernet.

Sådan finder du det bedste overfræser tilbud

Prisen på en overfræser varierer meget alt efter, hvilken model du er interesseret i. Det kan dog udmærket tænkes, at du gerne vil have en overfræser i god kvalitet, men simpelthen ikke har råd til at give fuld pris for den. I så fald kan du med fordel gå efter vores testvinder, en Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert, på den ovenstående liste over de bedste overfræsere, da den faktisk er en helt del billigere i pris end flere andre modeller.

Hvis du allerede har fundet frem til din foretrukne overfræser, men synes prisen er lidt pebret, så er der dog også håb forude. Det eneste du skal gøre for at finde et godt overfræser tilbud er nemlig bare at holde øje med diverse online forhandleres hjemmesider. For hvis du venter med at slå til før produktet er på tilbud, så kan der være en hel del penge at spare. Husk desuden også at sæt forhandlernes priser op mod hinanden, så du er sikker på at få din nye overfræser til den bedste pris.

FAQ

Hvilken overfræser er bedst?

I denne overfræser test har vi kåret en Bosch overfræser 1200W POF 1200 AE 060326A100 u/kuffert som den bedste i test. Modellen er effektiv i drift, brugervenlig og koster ikke alverden. Du kan dog med fordel se, om en af de andre modeller passer bedre til dig.

Skal jeg købe noget særligt tilbehør til min overfræser?

De fleste overfræsere leveres med en række forskellige tilbehørsdele, så du har oftest en stor del af det du skal bruge, når du får produktet hjem. Det kan dog sagtens tænkes, at du har brug for mere fleksibilitet og så kan du altid gå på jagt efter andre tilbehørsdele.

Hvor finder jeg gode overfræser tilbud?

Du finder de bedste overfræser tilbud hos diverse online forhandlere, når de har tilbud på værktøj og maskiner. Du kan med fordel undersøge, hvilken model der passer bedst til dig for så derefter at holde øje med om modellen kommer på tilbud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×