Overvågningskamera Test: 4 bedste kameraer til overvågning

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hjemmet bør være den trygge base, hvor man til enhver tid kan føle sig sikker og beskyttet. Med et overvågningskamera kan du sørge for netop dét. Vi har taget et kig på valgmulighederne på markedet og gransket eksperternes vurderinger. Derudfra har vi udvalgt de 4 bedste overvågningskameraer på markedet lige nu.

I vores test gør vi dig klogere på fordele og ulemper ved hver model og giver dig overblik over deres specifikke features i vores sammenligningsmodel.

I vores købsguide kan du blive meget klogere på netop dit behov for overvågning, så du er rigtigt godt klædt på til at at investere i den daglige sikkerhed på den hjemlige arena i form af et moderne overvågningskamera, der passer til netop dine behov.

Google Nest Cam

bedste udendørs overvågningskamera

Fordele
 • pros-icon.svg Kvalitet matcher pris
 • pros-icon.svg Skarpe billeder dag og nat.
 • pros-icon.svg Lækkert design.
 • pros-icon.svg Mange funktioner.
 • pros-icon.svg Nem at installere kameraet uden ledning
 • pros-icon.svg Overvågningskamera med app

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Google Nest Cam

Med sine super skarpe billeder og mange overbevisende funktioner kan det avancerede overvågningskamera Google Nest Cam ubesværet måle sig med – og overstråle – de fleste overvågningskameraer til udendørs brug.

Med Google Nest Cam får du et udendørs wifi kamera i et elegant design og med gratis app, hvorfra du kan få overblik. Google Nest Cam stikker positivt ud blandt markedets øvrige udendørs overvågningskameraer med billeder i utrolig høj opløsning. Det kan til enhver tid registrere bevægelse udenfor via den altid årvågne bevægelsessensor.

Det pålidelige overvågningskamera har desuden indbygget mikrofon med virkelig god lyd. Der er gode muligheder for at kommunikere med dem, der kommer til din hoveddør. Om det er postbuddet, svigermor eller måske katten, der er alene hjemme.

Google Nest Cam tilbyder livevisning døgnet rundt og der er mulighed for at se 3-timers hændelsesbaseret historik. Google Nest Cam sørger desuden for, at optagelser gemmes på sd kort. Så kan du følge med, uanset hvor i verden du er. Det eneste minus er den knapt så brugervenlige app.

TP-Link Tapo C310

bedste billige overvågningskamera udendørs

Fordele
 • pros-icon.svg Godt til prisen
 • pros-icon.svg Overblik via app til mobilenhed.
 • pros-icon.svg 30 meters nattesyn.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge TP-Link Tapo C310:

Leder du efter et driftsikkert overvågningskamera, som ikke dræner budgettet, er  TP-Link Tapo C310 et glimrende valg. Det pålidelige overvågningskamera er blandt de bedste til prisen, når det gælder udendørs overvågning.

Det konkurrencedygtige overvågningskamera er blandt de bedste og billigste muligheder i danske og internationale webshops. Du får rigtig meget for pengene. Det prisdygtige overvågningskamera registrerer bevægelse uden problemer og har indbygget mikrofon og indbygget højttaler, så du nemt kan instruere pakkebuddet om, hvor han skal lægge pakken.

Selve kameraet med det genopladelige batteri understøtter diverse smart systemer som Google Home og Amazon Alexa. Det er et velfungerende overvågningskamera med en tilknyttet app, som gør det nemt at tjekke registreret bevægelse på din telefon.

TP-Link Tapo C310 overvågningskamera har nattesyn på op til 30 meter, så du har overblik over bevægelser i hele indgangspartiet.

Arlo Pro 3

bedste premium udendørs overvågningskamera

Fordele
 • pros-icon.svg Komplet overvågning med mulighed for at tilkoble mange smart tjenester.
 • pros-icon.svg Fantastisk billedkvalitet i høj opløsning (2560 x 1440)
 • pros-icon.svg trådløst kamera
 • pros-icon.svg Integreret belysning med spot

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Arlo Pro 3:

Eksperternes favorit blandt de bedste overvågningskameraer er Arlo Pro 3. Det trådløse overvågningskamera er kåret som testvinder  og “editors choice” hos mange online magasiner og tager sejren hjem i de fleste overvågningskamera test.

Det er især på grund af de skarpe optagelser i blændende hd kvalitet og utrolig høj opløsning, Arlo Pro 3 begejstrer i sammenligning med andre trådløse kameraer. Derudover byder Arlo Pro 3 på mange udvalgte specifikationer. Ikke mindst fantastiske videooptagelser i 2K og HDR, et fremragende natkamera med den integrerede spotbelysning og en super intelligent bevægelsesdetektion. Desuden er der indbygget højtaler og mikrofon.

Alt i alt er Arlo Pro 3 et af de mest avancerede trådløse kamera systemer, markedet kan byde på. Det elegante overvågningskamera Arlo Pro 3 har wifi forbindelse og er kompatibelt med mange smart tjenester. Man kan nemt  tilkoble kameraet telefonen og få tilsendt knivskarpe optagelser, så man kan følge med langt hjemmefra.

Eufy Indoor Cam 2K

bedste indendørs overvågningskamera

Fordele
 • pros-icon.svg God kvalitet til prisen
 • pros-icon.svg Høj brugervenlighed.
 • pros-icon.svg Godt overblik via app.
 • pros-icon.svg Nemt at installere

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Eufy Indoor Cam 2K:

Sæt strøm til dit overvågningskamera og hent en app. Så er du klar til at sikre en tryggere hverdag med dit wifi overvågningskamera Eufy Indoor Cam 2K. Leder du efter et prisbilligt overvågningskamera med bevægelsessensor, er det en god mulighed.

Eufy Indoor Cam 2K er et fornuftigt valg, hvis du ikke vil bruge en formue på at sikre dig mod indbrudstyve. Det tager kun et par sekunder at koble sig på kameraet via app. Derfra kan du nemt styre dit overvågningskamera, der sagtens kan være med i konkurrencen om at være bedste indendørs overvågningskamera i forhold til prisen.

Du får meget for pengene med dette overvågningskamera med optager, som byder på mange andre funktioner. Vælger du et overvågningskamera fra Eufy Indoor Cam 2K, er du sikret fine billeder og god lyd, både i højtaler og mikrofon. Kameraet har genopladeligt batteri, og billederne lagres nemt på sd kort.

Guide

Sådan vælger du det bedste overvågningskamera

Man kan aldrig være for forsigtig, better safe than sorry. For mange er det udgangspunktet for at træffe valget om at installere et eller flere overvågningskameraer i hjemmet. Har man allerede været så uheldig at opleve, at tyve er brudt ind og har rodet hele boligen igennem, kan et overvågningssystem være en kærkommen løsning til at skabe fornyet tryghed.

Listen over gode overvågningskameraer er lang og derfor kan det være svært at træffe det rigtige valg der passer til ens behov. Herunder hjælper vi dig på vej med en købsguide til alle de aspekter, du skal være opmærksom på inden du træffer dit valg.

Brug

Hvor meget og hvor lidt overvågning er der brug for? Hvad er formålet med at installere et overvågningskamera? Handler det primært om beskytte dig og din husstand mod tyveri og indbrud? Eller handler det mest om at hold lidt øje med, at børnene ikke går i kagedåsen, når de er alene hjemme?

Der findes overvågningskameraer til de fleste formål og behov, små og store. Derfor skal du som det første finde frem til, hvad du overhovedet har brug for og i det hele taget foretrækker. Og om du skal bruge ét eller flere kameraer.

Udendørs eller indendørs

Hvad skal du holde øje med som det vigtigste? Nogle typer kameraer er udelukkende til enten udendørs eller indendørs brug, mens andre mere avancerede modeller af overvågningskameraer kan bruges både ude og inde. Der er for eksempel også store forskelle på hvor langt – og hvor godt – de forskellige modeller og mærker kan se i mørke. Og dermed hvor gode billeder og optagelser du får.

Opløsning

Hvor skarpt skal det være? Du skal overveje, hvor god en billed- og videokvalitet du reelt har brug for til at overvåge dit hjem. Er det fint nok, at ikke alle detaljer står fuldstændig skarpt, eller har du faktisk brug for kompromisløs kvalitet og knivskarpe optagelser, hvor du ikke går glip af en eneste detalje?

Sikkerhed

Hvor godt er du selv og dine informationer beskyttet mod hackerangreb fra kriminelle? Det handler jo om tryghed, på alle måder. Derfor er det selvfølgelig vigtigt på forhånd at danne sig et overblik over, hvordan de forskellige modeller beskytter dine oplysninger, så du er godt sikret mod ikke at blive udsat for identitetstyveri eller at blive hacket på anden vis.

Funktioner

Skal dit overvågningssystem kunne kommunikere med andre smart-tjenester, som for eksempel Google Home og Amazon Alexa? Og har du brug for tovejskommunikation i form af både integreret højttaler og ditto mikrofon, så du kan se og tale direkte med dem, der kommer til din hoveddør, mens du ikke er hjemme? Kender du dit behov, og ved du, hvilke funktioner har du har du brug for?

Er derfor eksempel en tilhørende app, og er den avanceret eller simpel at bruge? Det er vigtigt, at appen er nem nok at bruge for dig og matcher dine teknologiske skills og forståelse for IT. Kun på den måde får du den fulde værdi af dit overvågningskamera. Der er ingen grund til at betale mange penge for avancerede funktioner, du måske ikke har brug for eller forstår at bruge.

Belysning

Er der spotbelysning ved udendørs bevægelse, og hvor langt rækker det?Kan du se, hvad der foregår i mørket? Forskellige modeller og mærker af kameraer og overvågningssystemer tilbyder vidt forskellige kvaliteter af billeder og optagelser, alt efter skarpheden og rækkevidden af den integrerede spotbelysning.

Pris

Hvad har du brug for, og hvor meget er du parat til at betale for det? Antallet af funktioner, opløsning og billedkvalitet, mulighederne for tovejskommunikation, design – det hele hænger selvfølgelig sammen med prisen. Derfor skal du starte med at gøre op med dig selv på forhånd, hvor mange penge du er indstillet på at trække op af lommen til formålet.

Wifi

Hovedparten af modeller på markedet fungerer via hjemmets wifi og skal derfor ofte placeres tæt på routeren for at fungere bedst muligt. Det betyder også, at dit overvågningskamera er sårbart i forhold til, hvor stabil din netforbindelse er. Undersøg derfor gerne om der er backup funktioner eller om kameraet holder op med at optage når der er udfald i nettet.

Wireless

Betegnelsen betyder ikke altid, at der IKKE er brug for en stikkontakt. Det skal du være opmærksom på. Det er selve forbindelsen til internettet, der er trådløs. Derfor kan det være smart at anskaffe sig en model med batteri i stedet. Så skal du til gengæld bare huske at skifte og genoplade.

Design

Diskret eller markant? Hvad passer bedst til din smag og æstetik? Du kan satse på at sende et stærkt budskab, der er til at få øje på, og afskrække tyvene. Omvendt kan du også tiltrække dem, fordi du sender et signal om, at du har mange værdigenstande, der skal beskyttes. Det kan være et argument for et overvågningskamera, der blender mere naturligt ind i omgivelserne.

Er det værd at anskaffe sig et overvågningskamera?

Hvert år bliver mange danske husstande udsat for indbrud. Mange af dem forbliver uopklarede sager i politiets arkivskabe, og stjålne ejendele af både økonomisk og sentimental værdi dukker aldrig op igen og er mistet for altid.

Samtidig beretter mange, der har oplevet indbrud, om ubehagelige psykiske efterveer. Om hvordan det føles som et overgreb, at fremmede har invaderet ens hjem og privatsfære og rodet i tingene. Tankerne kan være svære at håndtere, når man pludselig ikke føler sig helt så tryg i sit eget hjem.

Anskaffelsen af et eller flere overvågningskameraer er en af mulighederne for at genetablere trygheden og føle sig beskyttet. Både i forhold til at få opklaret forbrydelsen, fanget tyvene og finde frem til tyvekosterne. Men også for at afskrække eventuelle indbrudstyve på forhånd og forebygge fremtidige indbrud.

Flere overvågningskameraer tilbyder også funktioner som ansigtsgenkendelse, så du kan se at fx dine børn er kommet sikkert hjem fra skole.

Indendørs overvågningskameraer giver også mulighed for at holde øje med børn eller kæledyr der er alene hjemme, så du sikrer dig at de har det godt.

Ulemper ved overvågningskamera

Et overvågningskamera er desværre ikke en garanti for at undgå ubudne gæster i hjemmet. Nogle tyve vil se et overvågningskamera som et tegn på, at du har mange værdier du forsøger at beskytte

Du skal også være opmærksom på dine naboer. Der er regler for krænkelse af privatlivet og du må ikke filme ind på deres grund uden tilladelse, ligesom du heller ikke må filme andres samtaler uden tilladelse. Hvis du ikke er opmærksom på dette når du opsætter dit overvågningskamera kan du risikere at blive sagsøgt.

FAQ

Hvilket udendørs overvågningskamera er bedst i test?

Det bedste overvågningskamera i test er Google Nest Cam. Kameraet udmærker sig via sine mange funktioner og uovertrufne billedkvalitet. Læs hele artiklen for flere detaljer om det lækre kamera.

Hvor meget data bruger et overvågningskamera?

Det er meget forskelligt, alt efter mærke og model. Efterhånden kører de fleste nyere modeller over hjemmets wifi og bruger derfor slet ikke data.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×