Paddleboard Test: 5 bedste paddleboards i test

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Læs med i vores paddleboard test og bliv klogere på de bedste paddleboards lige nu.
Et stand up paddleboard (også kaldet SUP-board) er blevet enormt populært i de senere år.

SUP-board tilbyder noget for enhver – du kan bruge boardet til en afslappende tur ud på søen, hvor du blot nyder stilheden og udforsker naturen. Nogle vælger at dyrke yoga på boardet – såkaldt SUP yoga. Du kan også tage en tur ud på havets bølger i raskt tempo og bruge det som en kilde til ekstra motion.

Hvilket SUP-board du skal vælge, afhænger af, hvordan du ønsker at bruge det. Der findes mange typer af SUP-board, og det kan være svært at navigere i, hvilket du skal vælge.

I denne artikel gennemgår vi nogle af de bedste SUP-board på markedet.

Vi hjælper dig i vores købsguide med at blive klogere på stand up paddling og SUP-board i al almindelighed. I vores sammenligningstabel kan du sammenligne de forskellige produkter.

Fordele
 • pros-icon.svg Godt allround board – fungerer på roligt vand og mindre bølger
 • pros-icon.svg Slidstærk og skridsikker overflade

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Sæt

Dette oppustelige paddleboard fra er et godt all-round board, som hele familien kan bruge til leg i sø og hav om sommeren, men som også fungerer glimrende til mere seriøse ture, hvis du f.eks. padler for at udforske naturen, få motion eller måske endda dyrke yoga.

Det er fordi, at det bredden har en god balance, hvor det ikke er så smalt, at det er svært at manøvrere, men heller ikke så bredt, at det bliver langsomt og klodset.

Det er et oplagt såkaldt ‘touring’-paddelboard – altså et oppusteligt paddleboard til længere ture. Dette SUP-board har en let og stiv konstruktion.

Det har en overflade lavet af det såkaldte Tritech-materiale – det er et 3-lags forstærket materiale, der giver en skridsikker, non slip-overflade, som gør det nemt at holde balancen.

Dette er et oppusteligt SUP-board, og der er en medfølgende pumpe, så du nemt og hurtigt kan pumpe boardet.

Fordele
 • pros-icon.svg Bredere board – god stabilitet til afslappede ture
 • pros-icon.svg Velegnet til begyndere og let øvede

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bestway Hydro Force Huaka’i 10′ SUP Set

Dette Bestway Hydro Force SUP-board er blandt de bedste billige paddleboard på markedet – især når det kommer til oppustelige paddleboards.

Paddleboards varierer, og de oppustelige SUP-boards kommer i forskellige størrelser og bredder, som har meget at sige i forhold til, hvordan de kan bruges.

Dette er både et bredt og tykt board, og derfor egner det sig rigtig godt til folk, der ønsker at øve deres færdigheder på et oppusteligt board og tage nogle forsigtige ture på roligt vand. Bredden giver nemlig god kontrol og ekstra stabilitet. Det gør det også velegnet til dem, der f.eks. gerne vil have hunden med ombord. Igen er der altså tale om et godt allround paddleboard, men som måske læner sig mest mod ture i lavere tempo.

Med den skridsikre overflade på dette tykkere bræt, vil du føle sig stabil og sikker, når du flyder rundt på vandet.

Aqua Marina Monster

bedste premium

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Godt, stabilt SUP-board til øvede sejlere
 • pros-icon.svg Kan bære hele 200 kg – kan bruges af flere på én gang
 • pros-icon.svg Kommer med pumpe og reparationssæt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Aqua Marina Monster

Dette er et stort, oppusteligt SUP-board for folk, der er relativt øvede. Dette allround SUP-board kan sejle hurtigt, og det har en øget stabilitet, som gør, at du kan bruge det, selvom der er godt med bølger i vandet.

SUP-boardet kan bære hele 200 kilo, og det egner sig derfor både til sejlere, der vejer op til 170 kg, ligesom det er et godt SUP-board til familier, der ønsker at være flere afsted på én gang. Dette kan f.eks. være, hvis I bruger paddleboardet til at transportere jer fra A til B.

Det kommer med meget udstyr, heriblandt aftagelige finner, en double action pump med manometer, en delbar paddle af høj kvalitet og et reparationssæt.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Modstår punktering
 • pros-icon.svg Robuste finner
 • pros-icon.svg Kommer med bæretaske til nem transport

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge VidaXL SUP Surfboard Set 360cm

Dette SUP-board er velegnet til læring eller rolig leg og padling på stille vand. Det kommer med specielle højtryksskrueventiler, som gør oppustning og luftudtagning utrolig nemt og hurtigt, og det er derfor den bedste løsning til dig, der ønsker et oppusteligt og meget transportabelt bræt.

Brættet er designet med en perfekt kurve, der gør det mere stift og stabilt i søen eller på havet.

Sidst, men ikke mindst, er det punkteringsbestandigt, hvilket betyder, at du kan tage det med på stranden og ramme ind i sten og andre skarpe genstande, uden det nødvendigvis punkterer med det samme.

Fordele
 • pros-icon.svg Stabilt board perfekt til rolige og lange rejser
 • pros-icon.svg Justerbar paddle
 • pros-icon.svg Skridsikker belægning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bestway Hydro-Force Aqua Glider SUP Paddleboard 10’6

Dette er et komplet sæt bestående af et af Bestways yderst holdbare SUP-boards samt en padle, en håndpumpe, en rygsæk, en spiralline, to aftagelige finner og et reparationssæt.

Det er velegnet til tursejlads og lange, rolige rejser, da det har en bredde på 79 centimeter og en tykkelse på 12 cm – altså gode specifikationer for et board, som både skal være hurtigt og stabilt.

Den medfølgende padle er justerbar og kan forlænges op til to meter, så du kan vælge den padlestil, som du ønsker.

Det er et yderst transportabelt bræt, i det det kan pakkes ned i en lille, medfølgende rygsæk. Tag det med til stranden eller søen og pump det hurtigt op – så er du klar til en lang og afslappende tur på vandet.

Guide

Sådan vælger du det bedste SUP-board

Mellem de mange paddleboards, der eksisterer på markedet i dag, er det svært at finde ud af, hvad du skal vælge.

SUP-boards er blevet utroligt populære indenfor de senere år. Meget af populariteten skyldes formentlig, at de er sjove at bruge og relativt nemme at gå til for hele familien. Samtidig er SUP-boards meget alsidige, når det kommer til deres anvendelsesmuligheder: De kan bruges til hurtige ture på store bølger eller et roligere tempo med hunden. Og modsat f.eks. et surfbræt kræver de fleste paddleboards ikke de store færdigheder og ej heller bølger eller andre særlige vejrforhold, før man kan bruge dem.

Men den store popularitet betyder også, at markedet for disse brædder boomer, og det kan være svært at finde ud af, hvilket paddleboard du skal vælge.

Vi forsøger i denne købsguide at gøre dig klogere på moderne paddleboards og hjælpe dig med at finde ud af, hvilke ting, du skal være opmærksom på, før du foretager dit køb.

Oppusteligt eller solidt stand up paddle-board?

Der findes grundlæggende to typer paddle-board: Et oppusteligt eller et solidt. Det ene er ikke bedre end andet, men de er forskellige og egner sig bedst til forskellige ting.

Har du et solidt SUP-paddleboard, er det f.eks. meget velegnet til at bruge på havet. Det er fordi, at dit board bedre kan tolerere slag fra sten og andet, hvis det ikke er oppusteligt. Det er også mere stabilt, når det begynder at bølge, og vandet bliver lidt mere voldsomt. Her kan det bedre stå imod.

Til gengæld vil et solidt SUP-paddleboard ofte være tungere og sværere at transportere.

Er dit paddleboard oppusteligt, vil du have meget nemmere ved at opbevare det. Sådan et board kommer nemlig som regel i et komplet sæt med en pumpe og rygsæk, og du kan tage luften ud af det og pakke det helt sammen og nemt opbevare det i små steder – f.eks. en lejlighed, i bagagerummet i din bil og så videre.

De bedste sup-boards til dig, der ønsker at have fart på og bevæge dig rundt på havet i uroligt vand, er formentlig de solide.

Funktionalitet

Du kan købe brede boards, smalle boards, solide boards, oppustelige boards og meget mere.

Et paddleboard kommer i mange afskygninger, og de er hver især ergonomisk designet til særlige aktiviteter. De kommer med forskellige længder, bredder og design-stile for at øge funktionaliteten indenfor en given aktivitet.

 • Touring-paddleboard: Et paddleboard, der bærer ‘touring’-mærkatet, er som regel velegnet til lange distancer over stille vand, men giver dig også mulighed for at skære igennem mere uroligt vand uden problemer. De har som regel en længere spids for at øge hastigheden, men de er samtidig bredere end et racer-board, så du ikke skal kæmpe med at holde balancen i lang tid ad gangen.
 • Racer-paddleboard/Race SUP-board: Er dit paddleboard et racer-board, er det bygget til maksimal hastighed. Disse paddleboards er typisk lange, tynde og lavet til at være meget agile og nemme at styre rundt. Du skal regne med at betale over 7000 kr. for et racer-paddleboard af god kvalitet.
 • Yoga-paddleboard: Kombinér paddleboard og yoga. Et yoga-paddleboard er længere og bredere end et typisk paddleboard, så du bedre kan balancere, når du øver de forskellige yogastillinger. På selve boardet vil området til dine fødder som regel også fylde mere, så du har godt med plads til at bevæge dig på.
 • Fisker-paddleboard: Et fisker-paddleboard er ligesom et yoga-paddleboard på den måde, at det er længere og bredere, så du bedre kan holde balancen. De har typisk også fordybninger på selve brættet, der øger balancen ved hjælp af et lavere tyngdepunkt. Og så har de flere ringe, som du kan sætte dit fiskergrej fast på.
 • Flerpersoners-paddleboard: De fleste paddleboard kan bære mellem 100 og 130 kg. Nogle kan bære mere, og disse er som regel ret store og brede – de kan være helt op til seks meter lange.

Pumpe til stand-up paddleboards

Er dit board oppusteligt, vil det højst sandsynligt komme med en pumpe. Men der er stor forskel på kvaliteten på pumper til paddleboards, og dermed hvor nemt det er at få luft i brættet.

Den mest almindelige type manuelle pumpe, der kan komme med dit paddleboard, er typen med en enkelt cylinder, som sender luft ind i boardet, hver gang du trykker på håndtaget. Med en sådan pumpe er der ingen modstand, når du trækker håndtaget tilbage til startpositionen – men det vil heller ikke sende luft i brættet.

Du kan få en mere effektiv manuel pumpe til dit paddleboard, som har en ‘dual action’-funktion – det betyder, at den sender luft ind i brættet når du trykker ned i pumpen, såvel som når du trækker op. Det kan halvere tiden, det tager at fylde luft i dit paddleboard.

Der findes en del pumper på markedet i dag, som har begge funktioner.

Dobbeltcylinder-pumpe

Du kan også få en pumpe til dit SUP-board med to cylindre frem for blot én. Her pumpes boardet nemt og hurtigt op med den rette mængde luft. Især i starten går det hurtigt med at puste boardet op, men som lufttrykket i paddleboardet stiger, bliver én af cylindrene slået fra.

Hagen ved en sådan pumpe er, at de ofte er meget tunge og fylder en del, hvilket samlet set giver et mindre transportabelt stand up paddle-board-sæt.

Det betyder også, at vi generelt anbefaler en pumpe med en enkelt cylinder. Du kan ikke selv vælge, hvilken pumpe der følger med dit board, så du er nødt til at have det med i dine overvejelser, når du vælger et paddleboard-sæt.

Automatisk pumpe

En anden mulighed er helt at undgå en manuel pumpe og i stedet vælge en automatisk. En 12-volts elektrisk SUP-pumpe er et køb, du vil blive glad for, når du har prøvet at pumpe et board manuelt et par gange. Disse kan ofte få strøm fra din bil eller en transportabel strømkilde.

Du vil langt bedre kunne nyde turen med dit paddleboard, hvis du ikke skal bruge en masse tid og energi på at pumpe det op. Det vil formentlig betyde, at du kommer til at bruge boardet mere.

Der findes mange dårlige elektriske pumper på markedet, så kig efter en anerkendt model, der får gode anmeldelser, så du ikke oplever, at du spilder dine penge.

SUP-selen

Du har måske ikke tænkt over det, men dit SUP-board kan hurtigt svømme ret langt væk, hvis du falder af det. Derfor er en snor eller sele, der sidder fast på boardet, en fuldstændig essentiel del til dit SUP-sæt. Snoren, der sidder fæstnet til brættet, kommer med et bånd – typisk i velcro – som du sætter rundt om anklen, så du sidder sammen med dit bræt.

Snorene kan være snoede eller helt lige. Generelt bør du bruge de snoede til roligt vand, fordi det betyder, at de ikke kommer i vejen, når du padler, ligesom de heller ikke trækker i vandet. Hvis du skal ud på havet og måske surfe, skal du derimod undgå de snoede snore, da de har en elastik-effekt, der gør, at boardet kan blive skudt tilbage i hovedet på dig selv, hvis du falder. Her anbefales de helt lige snore altså.

FAQ

Hvilket paddleboard er bedst i test?

Det bedste paddleboard i test er Bestway Hydro-Force Aqua Cruise, som er godt til allround brug og har en slidstærk og skridsikker overflade. Læs resten af testen for mere info om testvinderen og de øvrige modeller.

Skal jeg vælge et oppusteligt eller solidt paddleboard?

Et oppusteligt board er nemt at opbevare og transportere, mens et solidt board er velegnet til brug i havet og andre steder, hvor vandet er mindre roligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×