PC skærm test (2021) → De 4 bedste computerskærme netop nu

1
Dell P2720DC 27 tommer skærm

Du kan ikke gå galt i byen med denne skærm fra Dell. Størrelsen på 27 tommer sikrer dig en optimal størrelse og med IPS panelteknologi kan du være sikker på at få en bredere betragtningsvinkel og skarpere farvegengivelse. Opløsningen er i topklasse, hvorfor du kan benytte denne PC skærm til alle formål, heriblandt gaming og videoredigering. Derfor skal du vælge en Dell P2720DC 27 tommer skærm Hvis du nægter at gå på kompromis med din…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Dell P2720DC 27 tommer skærm
Elgiganten.dk
HP EliteDisplay E202 20 tommer Skærm
Ikke på lager
ASUS 37 tommer Skærm Designo Curve MX38VC
CompuMail
Lenovo 27 tommer Skærm Legion Y27gq-20
ComputerSalg A/S

I denne PC skærm test kan du nemt finde frem til den bedste computerskærm til dine behov. Vi har sørget for at inddrage nogle forskellige typer af PC skærme, så der burde være noget til ethvert formål i testen. Vores testvinder er en Dell P2720DC 27” skærm, da den passer til de fleste formål og sælges til en overkommelig pris. Du kan dog med fordel læse med for at finde den helt rette model til dig.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal fokusere på i købet af en PC skærm og hvad de tekniske termer konkret betyder, så kan du læse mere om dette i afsnittene efter gennemgangen af de udvalgte produkter.

Dell P2720DC 27 tommer skærm – Den bedste PC skærm

Du kan ikke gå galt i byen med denne skærm fra Dell. Størrelsen på 27 tommer sikrer dig en optimal størrelse og med IPS panelteknologi kan du være sikker på at få en bredere betragtningsvinkel og skarpere farvegengivelse. Opløsningen er i topklasse, hvorfor du kan benytte denne PC skærm til alle formål, heriblandt gaming og videoredigering.

Derfor skal du vælge en Dell P2720DC 27 tommer skærm

Hvis du nægter at gå på kompromis med din kommende skærm, men stadig gerne vil have den til en fordelagtig pris, så vil vi anbefale dig at investere i vores testvinder i denne PC skærm test. Produktet er udviklet af Dell og er helt generelt en skærm, der kan bruges til de fleste formål. Det er fuldstændig lige meget, om du kun ønsker at arbejde med én skærm eller ønsker at have flere til rådighed på én gang – denne model kan sagtens klare tilslutningen eller opgaven alene. Skærmen har desuden en optimal størrelse på 27 tommer.

Solid skærm med høj opløsning og god fleksibilitet

Denne PC skærm er udviklet med et IPS panel med høj QHD 1440 pixels opløsning. Panelteknologien er med til at garantere dig klarere farver og en bredere betragtningsvinkel. Skærmen er udviklet til at være flimmerfri og med en særlig ComfortView funktion. Denne funktion er med til at reducere op til 60 procent af de skadelige udledninger af blåt lys fra skærmen, hvorfor du vil opleve en mindre belastning på dine øjne.

En af de helt store fordele ved at vælge denne PC skærm er, at den er fleksibel i sin opbygning. Det betyder, at du kan dreje, vippe, rotere og justere skærmen til dine behov. Den kan bl.a. ændre skærmtilt mellem 21 og -5 grader, ændre skærmhældning mellem 90 til -90 grader eller indstille skærmen til 13 forskellige højdejusteringer. Dette hjælper dig til en bedre oplevelse bag skærmen, da du får den bedste komfort.

Skærmen overholder diverse nye lovbestemmelser og miljøstandarder. Den holder bl.a. Energy Star certificering, som garanterer dig en strømbesparende skærm, og er EPEAT registreret, hvor det er relevant. Derudover er den RoHS kompatibel og TCO certificeret. Modellen har desuden en PowerNap funktion, der nedtoner skærmens styrke og sætter den i dvale, når den ikke benyttes.

Produktdetaljer

 • Højde: 36,4 cm
 • Dybde: 4,3 cm
 • Bredde: 61,1 cm
 • Vægt: 4,9 kg
 • Skærmtype: LED-baggrundsbelyst LCD-skærm / TFT aktiv matriks
 • Standard opløsning: QHD 2560 x 1440 ved 60 Hz
 • Formatforhold: 16:9 (1600 x 900 pixels)
 • Indbygget udstyr: USB 3.0 hub, HDMI, DisplayPort
 • Energiklasse: A+
Det kan vi lide:
 • Udviklet med QHD 1440p opløsning og IPS panel for ultra høj billedkvalitet
 • Flimmerfri skærm og ComfortView funktion, der mindsker udledninger af blåt lys
 • Du har mulighed for at tilpasse skærmen i højde, vinkel o.l. til dine behov
 • Er miljøvenlig, da den tilhører energiklasse A+ og holder Energy Star certificering

HP EliteDisplay E202 20 tommer Skærm – Den bedste ergonomiske PC skærm

Det er klart en fordel at investere i en PC skærm, der kan indstilles til dine behov i forhold til højde, tilt, vinkel o.l. Det skyldes, at du så er sikker på, at du altid vil sidde komfortabelt ved skærmen. Du får netop en ergonomisk og fleksibel PC skærm, hvis du investerer i denne fra HP, som desuden har en blændfri skærmbelægning og en hurtig responstid.

Derfor skal du vælge en HP EliteDisplay E202 20 tommer Skærm

Hvis du leder efter en fleksibel PC skærm, der kan garantere dig en optimal komfort, når du sidder foran skærmen, så vil vi anbefale dig at investere i denne skærm fra HP. Du har mulighed for både at justere højde, pivot og tilt, samt dreje skærmen. Dette sikrer dig en ergonomisk skærm, der kan indstilles til enhver bruger. Tiltvinkel ligger mellem -5 og 25 grader, mens både rotationsvinklen og drejevinklen er 90 grader. Skærmen kan indstilles til en højdejustering på op til 150 millimeter.

HD opløsning og lav responstid

Ud over det ovenstående har produktet en VESA-monteringsinterface på 100 x 100 millimeter. Modellen fylder 20 tommer, så du har en stor nok skærm til at klare de fleste opgaver. Du går desuden ikke på tilbud med skærmens opløsning eller opbygning, da dette er en HD+ IPS-skærm. I alt har den en standard opløsning på 1600 x 900 ved 60 Hz og et formatforhold på 16:9. Du er garanteret en optimal farvegengivelse og kontrast med denne skærm. Dette skyldes både de ovenstående forhold og at den er udviklet med en farvesupport på 16,7 millioner farver.

Andre fordele ved denne PC skærm tæller, at den har en lav responstid på 7 ms. Dette gør det muligt for dig at skifte mellem faner på ingen tid, hvorfor du sagtens kan have flere åbne på samme tid, uden at være bekymret for skærmens effektivitet og visning. Skærmbelægningen er desuden blændfri, så du kommer ikke til at knibe øjnene sammen eller overanstrenge dem, når du sidder ved computeren. Dette er altså en af de bedste skærme på markedet i dag.

Vælg mellem flere OSD sprog

Du vælger selv, hvilket OSD sprog du vil indstille maskinen til. Du kan frit vælge mellem kinesisk (både traditionelt og forenklet), japansk, fransk, italiensk, tysk, spansk, portugisisk, hollandsk og engelsk. Vi må også hellere huske at nævne, at denne PC skærm både holder certificering for at være bæredygtig og energibesparende. Den holder nemlig certificering fra Energy Star, TCO Certified Displays 7 og TCO Certified Edge Displays. Med i købet følger der desuden et VGA kabel, DisplayPort kabel og et USB kabel – alle med en længde på 1,8 meter.

Produktdetaljer

 • Højde: 29,6 cm
 • Dybde: 4,9 cm
 • Bredde: 47,9 cm
 • Vægt: 2,8 kg
 • Skærmtype: LED-baggrundsbelyst LCD-skærm / TFT aktiv matriks
 • Standard opløsning: 1600 x 900 ved 60 Hz
 • Formatforhold: 16:9
 • Indbygget udstyr: USB 2.0 hub type A og B, HDMI, DisplayPort og VGA (HD-15)
 • Energiklasse: A
Det kan vi lide:
 • Mulighed for at justere display positionen til dine behov for bedre komfort
 • Skærmen har en responstid på 7 ms, hvilket sikrer en høj effektivitet
 • Udviklet med en skarp og klar farvegengivelse og kontrastforhold
 • Er bæredygtig og energibesparende med TCO og Energy Star certificering

ASUS 37 tommer Skærm Designo Curve MX38VC – Den bedste computerskærm med kurvet design og moderne teknologier

Denne computerskærm fra mærket Asus adskiller sig en smule fra andre gode computerskærme på markedet. Skærmen er nemlig ekstra stor skærm med sine 37 tommer og så er den udviklet med et kurvet design. Den er udviklet med de nyeste teknologier, en hurtig responstid og har den fremragende billedgengivelse uanset formålet.

Derfor skal du vælge en ASUS 37 tommer Skærm Designo Curve MX38VC

Leder du efter en funktionel og større skærm, der gerne skal kunne benyttes til en lang række formål? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne fremragende model fra Asus. Skærmen har en lidt anderledes opbygning end andre computerskærme, da den er kurvet. Det betyder, at du får en mere fuldendt skærmoplevelse, hvor du kan se alle dele af skærmen ligeligt på samme tid. Med en 2.300R krumning er synsfeltet nemlig generelt større og mere udvidet. Skærmen har desuden et formatforhold på 21:9, hvilket er større end normalt.

En PC skærm til alle formål

Du kan benytte denne PC skærm til alle formål, da den er udviklet med en højere opløsning end flere andre computerskærme på markedet. Opløsningen hedder 3840 x 1600 pixels i QHD+, hvilket sikrer dig en bedre billedkvalitet end med en FullHD model. Kontrastforholdet ligger på 1000:1, farvesupporten på 1,07 milliarder farver og så har skærmen en responstid på 5 ms. Alt i alt får du altså en god skærm i høj kvalitet, der sikrer den bedste opløsning. Og netop af den grund kan du benytte produktet som en gaming skærm, til at se film, redigere billeder o.l. Det er kun dig selv, der sætter grænser.

Der er ej heller nogen grund til at være nervøs for, at du sidder for længe ved denne skærm om dagen, da den er udviklet til at passe på dine øjne. Dette skyldes et flimmerfrit LED lys og et blålysfilter. Tilsammen aflaster og skåner disse teknologier øjnene.

Computerskærm med gode teknologier

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at vælge denne skærm. På minus siden er, at skærmen fylder en del mere end andre modeller, fordi den er så stor og bred, men til gengæld behøver du kun én skærm, selv når du ønsker at have mange faner / programmer åbne på én gang. Fordelene ved denne computerskærm overvinder derfor helt klart de enkelte ulemper.

Andre fordele ved produktet tæller nemlig, at der er indbyggede stereo højtalere i skærmen, hvorfor du ikke behøver at tilslutte eksterne højtalere for at nyde musik, tale med dine venner e.l. Derudover har skærmfoden en indbygget Qi plade, der gør det muligt for dig at oplade din telefon, iPad e.l., mens du sidder foran skærmen, uden brug af ledninger. Der er mange andre fordele ved denne skærm og vi kan derfor kun anbefale dig at investere i den, da den er et godt valg.

Produktdetaljer

 • Højde (med stander): 49 cm
 • Dybde (med stander): 23,9 cm
 • Bredde (med stander): 89,6 cm
 • Vægt (med stander): 9,9 kg
 • Skærmtype: LED-baggrundsbelyst LCD-skærm / TFT aktiv matriks
 • Standard opløsning: Ultra WQHD 3840 x 1600 ved 75 Hz
 • Formatforhold: 21:9
 • Indbygget udstyr: USB 3.0 hub, USB-C 3.1 upstream / DisplayPort, Audio Line ind, DisplayPort, HDMI, trådløs oplader
 • Energiklasse: B
Det kan vi lide:
 • Stor skærm med krumning sikrer dig et udvidet synsfelt og funktionel skærm
 • Fremragende opløsning på QHD+ 3840 x 1600 pixels for optimal kvalitet
 • Er udviklet til at passe på øjnene med flimmerfri- og blålysfilter skærm
 • Udviklet med en række højteknologiske egenskaber, der understøtter oplevelsen

Lenovo 27 tommer Skærm Legion Y27gq-20 – Den bedste gaming skærm

Med denne PC skærm fra Lenovo skal du aldrig være nervøs for, at du går på kompromis med billedkvaliteten, når du sidder ved computeren. Dette gælder, uanset om du gamer, ser film eller blot arbejder online. Skærmen er udviklet med en høj opdateringshastighed, hurtig responstid og Nvidia G-Sync understøttelse, så du altid har den bedste oplevelse.

Derfor skal du vælge en Lenovo 27 tommer Skærm Legion Y27gq-20

Hvis du er på jagt efter den bedste PC skærm til gaming, så vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne fine skærm fra Lenovo. Lige netop denne skærm adskiller sig fra andre modeller på markedet ved at have en yderst høj opdateringshastighed og lav responstid. Faktisk har produktet en responshastighed på blot 1 ms, hvilket er utrolig lavt. Du får altså nærmest ikke en hurtigere skærm, hvilket også er årsagen til, at den er særligt velegnet til gaming. Du kan dog også sagtens benytte skærmen til andet arbejde online eller til at se film og serier på. Det er helt op til dig.

Brugertilpasset ergonomi

Ud over alt det ovenstående, der ellers allerede sikrer dig en velfungerende computerskærm, så er denne model også udviklet med Nvidia G-Sync understøttelse. Dette sikrer, at du ikke oplever screen tearing, når du er i gang med et spil. Skærmen er udviklet med 1000:1 statisk kontrast og 3.000.000:1 i dynamisk kontrast. Derudover har den en understøttet opløsning på QHD 2560 x 1440 pixels og er omkranset af et diagonalt TN LED panel.

Du har desuden mulighed for at indstille denne PC skærm til dine behov, da den har en justerbar opbygning. Du kan således indstille højden med op til 13 cm eller tilte skærmen mellem 22 og -5 grader. Den har også en skærmhældning på op til 15 grader, 90 graders drejning og en 170 graders betragtningsvinkel.

Produktet holder en del certificeringer, hvorfor du kan stole på, at det vil leve op til dine forventninger i brug. F.eks. holder det TUV Rheinland Eye Comfort-, CCC-, RoHS- og China Energy Standard Tier 2 certificering. Med i købet følger der et HDMI kabel, DisplayPort kabel, USB Type A til B kabel (alle på 1,8 meter) og et strømkabel.

Produktdetaljer

 • Højde: 36,8 cm
 • Dybde: 6,3 cm
 • Bredde: 61,4 cm
 • Vægt: 4,3 kg
 • Skærmtype: LED-baggrundsbelyst LCD-skærm / TFT aktiv matriks
 • Standard opløsning: QHD 2560 x 1440 ved 165 Hz
 • Formatforhold: 16:9
 • Indbygget udstyr: USB 3.0 upstream (Type B), USB 3.0 downstream, USB 3.0 downstream med batterioplader 1.2, HDMI, DisplayPort, hovedtelefon / mikrofon kombostik
 • Energiklasse: C
Det kan vi lide:
 • Ideel PC skærm for gamere grundet høj hastighed og mindre lagging
 • Udviklet med en responstid på blot 1 ms
 • Mulighed for at tilpasse skærmens ergonomi til dine egne behov
 • Holder en række certificeringer, så du kan være sikker på dens funktionalitet

Guide til køb af PC skærm

I de nedenstående afsnit kan du blive klogere på, hvordan du finder den bedste PC skærm til dig, og hvordan denne PC skærm test egentlig er udført. Dette burde klæde dig bedre på i købet. Derudover kan du også læse lidt om gode tilbehørsdele til din computer, så du får den bedste oplevelse, når du sidder foran skærmen.

Sådan finder du den bedste PC skærm til dig

Det kan være lidt svært at finde hoved og hale i, hvad der skal fokuseres på i købet af en ny PC skærm. Heldigvis er vi her for at hjælpe dig godt på vej. Du kan således herunder læse om nogle af de vigtigste parametre og egenskaber for en PC – altså dem du skal holde øje med inden du kaster dig over den første og bedste skærm du finder.

 • Responstid: Først og fremmest skal du se nærmere på skærmens respinstid. Responstiden henviser til skærmens evne til at opdatere i brug – og den skifter meget fra skærm til skærm. Nogle arbejder med en responstid på 5 eller 7 ms, mens andre arbejder meget hurtigere. Du skal især være opmærksom på at købe en model med en lav responstid, hvis skærmen skal benyttes til gaming. Det skyldes, at en skærm med lav responstid gør det nemmere at spille hurtigt bevægende spil
 • Hertz (Hz): Hertz (forkortes normalt blot Hz) henviser til det antal af billeder, der vises per sekund, når din skærm opdateres – f.eks. mens du ser en video eller spiller spil. For mange vil 60 Hz være fint, men hvis du skal bruge  skærmen til konkurrencespil, vil du nok gerne have lidt flere Hz
 • Opløsning: Vi vil altid anbefale dig at holde et vågent øje med skærmens opløsning. En høj skærmopløsning sikrer dig nemlig mod pixelering – og du vil helt generelt få bedre billedkvalitet. Du skal minimum gå efter en opløsning på 1080 pixels (altså full HD), men den må meget gerne være højere, hvis din computer kan trække det
 • Paneltype: Skærmens panel har en indvirkning på elementer som betragtningsvinkel, kontrast, farvegengivelse o.l. Et IPS panel vil være optimalt for de fleste, da det sikrer en god billedkvalitet og fin responstid. Du burde dog gå efter et TN panel, hvis skærmen primært skal benyttes til gaming, da TN panelet sikrer en hurtigere reaktionsevne og skarpere billedgengivelse. Du går dog en smule på kompromis med betragtningsvinklen. Skal du arbejde mere grafisk på din computer, vil et VA panel være at foretrække, da det sikrer en høj billedkvalitet. Med et VA panel er responstiden dog mindre end TN panelet
 • Format: De fleste PC skærme har et 16:9 format, hvilket er optimalt til de fleste formål. Dog kan det bredere format 21:9 være oplagt, hvis du har brug for et bredere skærmbillede, når du sidder ved computeren. Derudover kan du også tænke lidt over faconen på din skærm – altså om du ønsker en flad eller buet skærm
 • Tilslutningsmuligheder: Dobbelttjek altid, hvilke typer af stik der kan tilsluttes til din nye skærm. Dette har en betydning for, hvad du kan forbinde til computeren. F.eks. skal den gerne have minimum en USB, HDMI og DisplayPort indgang
 • Ergonomi: Uanset om du bruger lang tid foran computeren eller kun sidder der engang imellem, så er det vigtigt, at du sidder godt. Du kan være sikker på, at du får en højere komfort, hvis skærmen kan justere i forhold til højde, tilt, drejning o.l. Og derfor vil vi anbefale dig at gå efter en ergonomisk skærm, der kan indstilles efter behov
 • Skærmens størrelse: Gør dig gerne nogle overvejelser om, hvor stor en skærm du ønsker. Ønsker du en 20 tommers skærm eller måske en 35 tommers skærm? Det kommer meget an på dine egne ønsker, hvad du skal gå efter – og hvor meget plads du har på skrivebordet

Mangler du noget tilbehør til din computer?

For at fuldende din oplevelse foran din nye computerskærm, uanset om du arbejder ved computeren, ser videoer, redigerer billeder eller gamer, er det en fordel at have noget godt udstyr til rådighed. F.eks. er det en rigtig god ide at investere i en velfungerende computermus, så du bedre kan styre mellem programmer og faner. For at finde den bedste og mest funktionelle computermus, vil vi anbefale dig at læse vores test af gaming mus, som du finder her.

Og er du typen, der nægter at gå på kompromis med din lydoplevelse, når du sidder foran skærmen? I så fald skal du have fingrene i et optimalt headset. Det kan du læse meget mere om i vores test af headset.

Sådan er denne PC skærm test udført

Der findes et hav af gode PC skærme på markedet, hvorfor det har været svært at finde frem til de 4 bedste PC skærme, som vi har med i denne test. Vi har dog sørget for at undersøge markedet grundigt for at få en fornemmelse for udvalget, samt rådført os med andre testkilder / -magasiner for at finde frem til de helt rette PC skærme. Vi har også inddraget forbrugernes anmeldelser af de enkelte PC skærme, da det jo trods alt er forbrugerne, der bedst ved, hvad der fungerer i praksis.

Du vil opleve, at de ovenstående bedste PC skærme i denne test adskiller sig en smule fra hinanden. Det er et helt bevidst valg fra vores side, da vi håber at kunne ramme flere behov med vores udvalg. Vores mål har derfor været at inddrage de bedste computerskærme til forskellige formål.

FAQ

Hvilken PC skærm er den bedste?

I denne test har vi kåret en  Dell P2720DC 27” skærm som bedst, da den sælges til en overkommelig pris og har en opbygning, der kan benyttes til de fleste formål. Læs med og find den rette til dig.

Hvad koster en PC skærm?

Prisen på en PC skærm skifter meget fra produkt til produkt. Du kan sagtens få en fin en til et par hundrede kroner, men du skal lidt højere op for at få en rigtig god skærm med lav responstid.

Hvor stor skal en PC skærm være?

Størrelsen på en PC skærm kommer an på dine egne behov. Nogle foretrækker en stor skærm, mens andre foretrækker en mindre variant. Derudover vil nogle gerne have mere end én skærm til rådighed.