Pizzaovn Test: 7 bedste pizzaovne i test

Af Miklas Kroager BAdge
Miklas Kroager

Miklas er ansvarlig for den tekniske drift og optimering af Bedsteitest.dk. Læs mere

Ikke alene tilbereder en pizzaovn lækre sprød bund og autentiske hjemmelavet pizza, men den bidrager til en fantastisk udendørs madlavnings oplevelse. Det er derfor at denne specielle ovn har vundet i popularitet blandt husejere. Forestil dig at have en bærbar pizzaovn i din baghave til en varm sammenkomst med dine kære. Hvem elsker ikke en frisk, varm, osteagtig pizza? Samtidig med at få muligheden for at bage en pizza, som i Italien i dit hjem.

Derudover tilbyder trækuls- eller brændefyrede pizzaovne dig den tydelige smag af røg, som er noget, du ikke kan efterligne ved at bruge en indendørs køkkenovn. Der er mange udendørs pizzaovne på markedet, og vi har testet og samlet de bedste pizzaovne, der er værd at investere i. Læs om de udvalgte pizzaovne her.

Ooni Karu 16

Bedste udendørs pizzaovn

Fordele
 • pros-icon.svg Flere brændstof muligheder for maksimal madlavnings alsidighed
 • pros-icon.svg Har høje temperaturer – Når 500°C (950°F) på kun 15 minutter
 • pros-icon.svg Monteret digitalt termometer viser den interne omgivende ovntemperatur
 • pros-icon.svg Stor pizzaovn med kogeområde der passer op til 16-tommer pizzaer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ooni Karu 16 pizzaovn

Vil du have en ægte italiensk pizza lavet af den bedste pizzaovn? Så er det denne pizzaovn du skal investere i. En utrolig alsidig pizzaovn. Den første og eneste pizzaovn, der er ‘anbefalet til husholdningsbrug’ af Associazione Verace Pizza Napoletana, den anerkendte internationale autoritet inden for ægte napolitansk pizza.

Ooni Karu 16 pizzaovn bringer den mest alsidige udendørs madlavningsoplevelse og avanceret teknologi til pizza-festen. Fænomenale store pizzaer, stegt kød, stegte grøntsager eller endda frisk brød. Flammetilbered episke måltider udendørs med træ, kul eller gas. Med flere brændstof muligheder kan du bruge træ og/eller kul til at fremtrylle glæden ved den puristiske pizza oplevelse og en subtil træfyret smag.

Takket være nye design funktioner kan du lave 16-tommer pizzaer, mens du nyder bedre temperaturkontrol, mere brændstofeffektiv luftstrøm, øget ovn isolering og bedre udsyn.

Efter blot 15 minutters forvarmning vil du lave mad ved 500°C, lave flamme tilberedte pizzaer på 60 sekunder, perfekt svejste Tomahawk-steaks, grillede grøntsager og meget mere.

Denne pizzaovn er multifunktionel på mange måder. Nyt ovndør design i fuld glas giver mulighed for at holde øje med kreationerne med ViewFlame-teknologi og opretholder ovntemperaturer takket være forbedret isolering. Man kan styre tilberedningen med øget præcision takket være den fuldt isolerede ovn og det monterede digitale termometer, der viser Ooni Karu 16 intern temperatur i F eller C.

Ooni Karu 16 har optimeret luftstrøm teknik, en kulstofstål skal med en højtemperaturbestandig pulverlakeret finish og mange flere innovationer, der gør denne ovn til den mest avancerede i sin klasse. 

Morsø Forno Udeovn

Bedste udeovn med pizza

Fordele
 • pros-icon.svg Let at tænde og let at varme
 • pros-icon.svg Pizzaovnen er let at rengøre
 • pros-icon.svg Leveres med fastgør bare dele, som du nemt kan sætte sammen og fjerne

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Morsø Forno Udeovn

Du kan nu gøre dit udendørs liv mere behageligt, smukkere, mere eksklusivt og spændende. Morsø Forno er meget mere end en grill. Det er en multifunktions udendørs ovn og grill, der hjælper dig med at tage madlavning udendørs til et nyt niveau.

Ved at bruge denne udeovn vil du kunne tilberede velsmagende og alsidige retter. Morsø Forno, vandt “Interior Innovation Award for Outdoor Products” ved den tyske IIA Award 2013.

Støbejerns konstruktion skaber et ideelt miljø til tilberedning af en række forskellige fødevarer. Man kan stege, bage eller grille – kød, fisk, skaldyr, brød eller grøntsager smager alle lækkert. Man kan også bage lækre pizzaer, fordi ovnens design fungerer på samme måde som en autentisk pizzaovn.

Ud over at være et vidunderligt visuelt omdrejningspunkt for enhver gårdhave eller havemiljø, vil du også nyde godt af den varme, som ovnen skaber på køligere aftener. Det brede, lavloftede brændkammer producerer optimal strålevarme og masser af plads til, at brænde kan skubbes til side, når det er tid til at lave mad.

Til denne udendørs pizzaovn skal der blot bruges træ og lightere for at få det til at fungere. Saml stykker af træ i bunden af ​​bagestenen og top den med mindre stykker for lettere afbrænding. Tænd den og lad den brænde igennem i 20 minutter. Brænd ikke fyrretræ, da det indeholder harpiks, der skaber gift i damp. Lad det brænde i 15 minutter mere, og det er klar til brug. Med denne morsø forno pizzaovn udeovn kan du få knasende sprød pizzabund året rundt.

Sage SPZ820

Bedste pizzaovn med el

Fordele
 • pros-icon.svg Sage kommer med en række forudindstillede tilberedning funktioner
 • pros-icon.svg Varmebeholder og sikker brug
 • pros-icon.svg Laver autentisk pizza

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Sage SPZ820

Sage SPZ820 er den første bordovn i hjemmet, der når 400°C og tilbereder en autentisk træfyret pizza på kun 2 minutter. Det replicerer de tre typer varme, der genereres af en murstens ovn – ledende, strålende og konvektiv.

Sage’s Element iQ-systems algoritmer styrer kraften til hvor og hvornår det er nødvendigt for at opnå den optimale tilberednings ydelse. Innovativt hulrum design, der bruger sensorer, PID-temperaturkontrol og optimeret deflektor teknologi. Systemet justerer, hvilke varmeelementer, der er tændt og styrken af ​​hver for at sikre, at pizzaen er tilberedt til perfektion.

Den naturlige kordieritsten opvarmes hurtigt og jævnt for at opretholde den korrekte temperatur, og tilbereder pizzabunden til den ønskede lækker og sprøde bund, med den rigtige mængde kul til den klassiske smagsgivende træpiller. Varmeforstærket parabolske reflektorer maksimerer effektiviteten af ​​de øverste varmeelementer ved at reflektere energien på skorpen.

Integreret dæk til dør-design flytter pizzaen tættere på elementerne og gør den let at læsse og losse. Denne pizzaovn fra Sage fordeler varmen jævnt, er en brugervenlig pizzaovn der laver de bedste hjemmelavede pizzaer. Man kan fuldt tilpasse hvordan ovnen fungerer. Den manuelle tilstand giver dig mulighed for individuelt at styre dæk- og top temperaturer og vælge, hvilke varmeelementer der er i drift. Vælg den ideelle varme konfiguration: Vælg Crust Only for at opnå leopardpletter på en pizza i napolitansk stil eller Even Heat for andre pizza typer, hvor toppings, ost og dej er jævnt brunet. 

Ooni Fyra

Bedste træ pizzaovn

Fordele
 • pros-icon.svg Laver sprød og lækker pizza
 • pros-icon.svg Meget lidt rod eller spild
 • pros-icon.svg Aftagelig og rengør bar keramisk plade
 • pros-icon.svg Aske opsamlet for nem bortskaffelse
 • pros-icon.svg Nem at opbevare

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ooni Fyra

Skorsten Ooni Fyra pizzaovn bruger ikke brænde eller gas, i stedet bruger den træpiller, der føres gennem en tragt ind i ovnen, så når den er tændt, er der ingen komplikationer ved at håndtere flammerne, eller hvordan man holder den i gang.

Brændstof poserne er nemme at transportere og kommer i en genlukkelig pose, så der er mindre chance for at få dem fugtige – fantastisk, hvis du ønsker at tage din pizzaovn på camping eller rejse.

Ooni Fyra er designet til optimal varme, hvilket kombineret med træpillers naturlige effektivitet resulterer i en ekstraordinær madlavnings oplevelse, maksimal brændetid og minimalt energispild. Plus Ooni Fyra har gjort pizzaovnen ultra-bærbar på kun 10 kg.

Den geniale pillebeholder føres automatisk gennem hårdt træpiller for ubesværet madlavning. Klar til brug på 15 minutter. Ooni Fyra når temperaturer op til 500°C, og tilbereder autentisk stenbagt pizza i napolitansk stil på kun 60 sekunder. Træpiller Ooni Fyra pizzaovn laver sprøde pizzaer.

Selvom Ooni Fyra ikke kommer med et cover, så er det en udendørs pizza ovn der kan den modstå rimelige vejrforhold. Men med dens let transportable, lette/kompakte natur og aftagelige komponenter, kan den nemt opbevares i et skur eller på en garage hylde, når den er helt afkølet, hvilket tager op til to timer.

Cozze Pizzaovn

Bedste pizzaovn med gas

Fordele
 • pros-icon.svg Tilberede autentisk pizza derhjemme
 • pros-icon.svg Bedste pizzaovn til gas
 • pros-icon.svg gas billig pizzaovn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Cozze Pizzaovn

At lave en pizza i din Cozze pizzaovn er altid en sjov oplevelse og resulterer i en professionelt tilberedt pizza. Hvad er nøglen? Designet!

I modsætning til mange andre pizzaovne er Cozze pizzaovnen designet på en sådan måde, at pizzaen nyder jævnt fordelt varme på tværs af tre sider. De tre gasrør sikrer en af ​​de bedste varmefordelinger på markedet for bærbar gas pizzaovn.

Cozze pizzaovnen er udstyret med to tændrør, som gør det nemmere at antænde gassen, mens den lette adgang til gasregulatoren på siden af ​​ovnen regulere varmen så let som muligt. Pizzaovn på gas er nemt og er blevet det nye i den moderne verden. Lav din egen pizza på kun 2 minutter. Gas cozze pizzaovn er hurtig til tilberedning af pizza udendørs. Med bred åbning og bagesten er ovnen nem at betjene og giver god plads til store pizzaer op til 34 cm. Ovnen er klar til brug cirka 20 minutter efter at den er tændt.

Du kan hurtigt bage lækre pizzaer til store selskaber, eller bare din familie. Ovnen kan nemt transporteres, så du kan bruge den på altan, terrasse eller campingtur. Cozze pizzaovnen kommer med en solid LFGB-godkendt cordierit pizzasten. Ovnen kan tilsluttes to typer gas: camping gaspatroner eller almindelige gasflasker. Regulator medfølger ikke. Hvis du ønsker at bage pizzaer så skal du have fat i denne populære cozze pizzaovn. 

Ariete 0909 Pizzaovn

Bedste hjemmelavet pizza

Fordele
 • pros-icon.svg Kommer med 5 forskellige indstillinger
 • pros-icon.svg Kompakt pizzaovn
 • pros-icon.svg Giver lækker træfyret madlavning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ariete

Den elektrisk pizzaovn fra Ariete bager pizzaen på kun 4 minutter! Den nye Ariete pizzaovn har en ildfast bund og med 1200 Watt effekt, giver den mulighed for at nå den perfekte temperatur til tilberedning af pizza og focaccia, ligesom i en rigtig brændeovn.

Den er hurtig, kompakt og ideel til frisk eller frossen pizza. Det er en hurtig tilberedning ved høj temperatur, som giver mulighed for at kopiere den samme metode som brændefyrede ovne, og på kun 4 minutter får du perfekt tilberedning til træpiller perfekt pizza og 2 minutter til frysepizza.

Det har aldrig været nemmere og hurtigere at nyde pizza derhjemme. Nyd duften af ​​autentisk napolitansk pizza fuld af farver, dufte og smage.

Ariete pizzaovn leveres komplet med timer og 5 temperaturindstillinger, hvilket betyder, at den også er ideel til at tilberede tærter, ristede sandwich, fyldte kager, som i en traditionel elektrisk ovn. Pizzaovnen forbedrer sin ydeevne med en højkvalitets ildfast stenplade med en diameter på 30 cm, og med en maksimal temperatur på 400 grader. 

Emerio PO-115984 Pizzaovn

Bedste pronto pizzaria pizzaovn

Fordele
 • pros-icon.svg Smart pizzaovn til hele familien
 • pros-icon.svg rustfrit stål
 • pros-icon.svg funktionelt og skulpturelt møbel
 • pros-icon.svg Let at bruge
 • pros-icon.svg Har et dobbelt varmesystem

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Emerio PO-115984

Emerio PO-115984 er en pizzaovn med en speciel håndlavet kuppel, der bliver mindre varm. Dette gør den ideel til børnefamilier, da man kan indkluderer hele slænget i madlavning, og gøre det sjovt mens man lærer.

Med denne nye form for pizzaovn kan man bage lækre pizzaer perfekt på 5 til 7 minutter med en effekt på 1200 watt. Hygge og mad går sammen takket være dette design.

Ovnen er nem at bruge, og den kan lave individuelle pizzaer til fire til seks personer. Den kan også bruges til at lave minipizzaer flere gange ved blot at putte dej og toppings gennem de store koøjer og derefter på bagepladen.

Dette er den perfekte pizzaovn til både professionelle og wannabe-kokke. Den praktiske dejskærer gør det nemt at give dejstykkerne den rigtige størrelse. Derudover tåler spalterne opvaskemaskine.

Den aftagelige non-stick kogeoverflade, fem sorte spatler og en enkelt rustfri stålspatel, gør pizza lavningen til en leg!

Fremstillet af TableTop Chefs vejer 7 kg. Pizzaovnen er kompakt og kan placeres på enhver køkkenbordplade.

I forbindelse med rengøring bør man kun rengøre lagen i hånden. For resten af ​​ovnen skal man sørge for at bruge en fugtig klud til at tørre alt snavs af apparatet. Sten- eller non-stick bradepanden skal have en mere grundig rengøring. Denne pizzaovn er ret nem at opbevare. Typisk tager det cirka femten minutter at køle af, hvorefter man kan lægge det tilbage i emballagen. Dog er den helt æstetisk og vil ligne et rigtigt stykke kunst i køkkenet. En ny funktion er den håndlavede terracotta-kuppel, der er krediteret for at tilføje smag til enhver pizza. Ovnen har også en aftagelig kogeplade.

Guide

Hvad er en pizzaovn?

Der er tre typer af pizzaovne, som begge bruger træ, el eller gas til brændstof. Brændefyrede murstens ovne – det måske mest kendte eksempel er den klassiske italienske murstensovn. Den varme, der kræves til madlavning, kommer fra afbrænding af træ inde i ovnrummet.

Gasfyrede pizzaovne – disse består af et metal kammer med et isoleret varmeelement i bunden og små huller i bunden, så gasser kan trænge ind. Disse skaber nok varme til at tilberede pizzaer ved strålevarme alene. En anden type pizzaovn bruger trækul som brændstofkilde; denne stil kan producere flammer, der giver pizzaer fremragende smag, men den producerer ikke nok varme til at tilberede pizzaerne hurtigt.

Hvordan tilbereder jeg en pizza i en pizzaovn?

Det indre af en pizzaovn er normalt omkring 345°C, når ovnen er varm nok, giver det en sprød pizza. Dette skyldes, at den høje temperatur skaber forkulning på dejen før dens topping, hvilket fanger smag og saft indeni. Den utilstrækkeligt opvarmede dej vil have rå sektioner i midten eller blot være gummiagtig, så man skal passe på ikke at overkoge bunden, mens man venter på, at ostetopping smelter. Der er flere bage stile afhængigt af hvilken type ovn du bruger: Dæk – opvarmning kommer nedefra, der fanger sukker mellem overfladen af ​​skorpen og stengulvet. Brændefyret – opvarmning kommer både nedefra og ovenfra på grund af det kammer, den er placeret i. Bedst sælgende træfyrede pizzaovn giver et ekstra smagsboost fra den intense varmekilde på gulvet.

Hvordan vælger du den bedste pizzaovn?

Uden for prisen er den største faktor at overveje, når du køber en pizzaovn, brændstofkilden. Hver ovn drives af enten propan, trækul eller træpiller, der opvarmer ovnens indre. Inden du vælger en udendørs pizzaovn, skal du beslutte, hvilken varmekilde der passer til dig.

Ovnens keramiske pizzasten kan, når de opvarmes, holde meget høje temperaturer, hvilket giver din pizza en flot kul i bunden. Den vigtigste differentiator er varmekilden, og hvordan den påvirker tilberedningen på toppen af ​​pizzaen. Uden en høj temperatur får du ikke den prikkede fjeldørred kendt i branchen som “leoparding”.

Du vil også gerne tænke på størrelsen af ​​selve ovnen. De fleste udendørs pizzaovne kan lave pizzaer, der er omkring 12 tommer i diameter, men nogle kan lave større 16 tommer pizzaer, som kan være den bedre mulighed, hvis du ønsker at brødføde en flok.

Brændstoftype og smag
De fleste konventionelle kogeapparater bruger gas eller elektricitet som deres vigtigste varmekilde. Ovne, der er drevet af gas, brænder ved en meget højere temperatur sammenlignet med elektriske ovne. De fleste mennesker foretrækker at vælge pizzaovne, der bruger træ som deres vigtigste ildkilde, fordi det producerer de høje temperaturer, der er nødvendige for tilberedning af pizzaer.

At grille din yndlingspizza på en gasgrill giver ikke de samme resultater som at tilberede den over et brænde bål. Smagen af ​​maden tilberedt i traditionelle brændefyrede ovne er bedre end den, der tilberedes med konventionelle ovne. Det er vigtigt at vælge en ovn, der har justerbare riste, så du kan hæve og sænke dem alt efter, hvad du vil lave mad.

Elektriske pizzaovne opvarmes hurtigere sammenlignet med konventionelle ovne, men tager meget længere tid, før de når deres maksimale temperatur. Gasdrevne pizzaovne opnår fuld temperatur på kun 10 minutter, mens kul tager endnu mindre tid. Træfyrede murstens ovne har brug for næsten en time for at blive varme nok til at lave pizzaer, selvom det giver en jævn opvarmning, der forhindrer afbrænding af skorper og sikrer, at din mad smager fantastisk.

Design
Der er to typer ovne: udendørs og indendørs pizzaovn. Udendørs pizzaovne kan kun bruges udendørs, hvilket betyder, at du ikke kan placere dem inde i dit hus. Indendørstypen kan placeres både indendørs og udendørs. Du bør overveje den ledige plads i dit køkken, før du beslutter dig for, hvilken type du skal købe. Hvis du ikke har plads nok, så er det tilrådeligt at vælge en elektrisk eller kuldrevet ovn, der ikke kræver meget plads under opbevaring.

Dør og udluftning
Du skal bruge en pizzaovn, der har en låge, der kan åbnes og lukkes, når du laver mad. De bedste pizzaovne bør have låger, der er lavet af rustfrit stål, kobber eller aluminium. Deres hovedformål er at justere luftstrømmen og skabe en tæt forsegling for at spare på varmen og forhindre røg i at slippe ud.

Temperaturkontrol er meget vigtig ved tilberede pizza; du vil ikke brænde din pizza på eller varme den for lidt, fordi du ikke kunne åbne ovndøren på det rigtige tidspunkt. Det er tilrådeligt ikke at vælge en pizzaovn med et stort ventilationssystem, da det kan føre til ujævn forbrænding af mad og dårlig smag. Populære pizzaovne kommer med et godt udluftningssystem, så man kan bage pizza med sprød bund.

Pris
Prisen på ovnen bør tages i betragtning, hvis du leder efter en model, der kan passe til dit budget derhjemme. Elektriske og gasdrevne pizzaovne har en tendens til at koste mere end de andre modeller, selvom de er mere bekvemme at bruge. Udendørs pizzaovne koster mere sammenlignet med indendørs modeller; prisen afhænger også af størrelsen på ovnen og om du vælger den med eller uden stativ.

Brugervenlighed
Hvis du har tænkt dig at lave flere pizzaer på en dag, kan du spare tid i køkkenet ved at købe en ovn, der er nem at bruge. Ovne med termostater tilbyder normalt bedre temperaturkontrol, mens selvrensende ovne ikke kun sparer din tid, men også holder dit køkken rent hele tiden. Du bør også overveje at købe pizzaovne, der er alsidige nok til at tilberede andre fødevarer, såsom brød blandt andre. Med disse faktorer i tankerne, vælg en passende ovn til dit brug og nyd at lave lækre pizzaer!

Hvilket materiale er bedst til en pizzaovn?

Selvom du gerne vil vælge en pizzaovn, der er overkommelig, skal den også være holdbar nok til at modstå de høje temperaturer, der er nødvendige for tilberedning af pizzaer. Når pizzaovnen opvarmes kræver det materiale modstand.

Pizzaovne fås hovedsageligt i tre hovedtyper; murstens ovne, kamado-grill og metaltråd ovne. Murstens pizzaovne foretrækkes bredt af de fleste på grund af deres holdbarhed, overkommelige priser og evne til at holde på varmen med minimalt brændstofforbrug.

Kamado-grill er normalt dyre, men de har blæsere, der gør dem i stand til at holde på varmen mere effektivt sammenlignet med pizzeriaer af mursten eller metaltråd. De kan også rumme mange pizzaer, hvilket gør dem ideelle til kommerciel ovn. På den anden side er metaltråd ovne den mest overkommelige mulighed, men de er relativt svære at kontrollere, da varme slipper ud gennem store ventilationsåbninger.

Hvad er den normale tilberedningstid?

Den tid, det tager at lave din mad, afhænger af den type pizzaovn, du vælger, selv om nogle modeller kan bruges til både indendørs og udendørs brug. Pizzaovne lavet af mursten tager omkring 20 minutter eller mindre at varme op, men de skal bruge omkring en time, før de er klar til at rumme pizzaer på én gang. Kamado-grill er allerede varm, når den købes; du kan placere dine pizzaer i disse pizzaovne umiddelbart efter at have købt dem. Metaltråd pizzaovne giver en jævn varmefordeling, hvilket sikrer, at dine pizzaer er jævnt tilberedt.

Hvad kan man tilberede i en pizzaovn?

Pizza er den mest populære ret tilberedt i en pizzaovn, men det er muligt at bage en lang række andre fødevarer. Selv bagning af brød og desserter kan gøres med en lille smule kreativitet.

Brød: Alt du behøver er en pande med sider og en ovnhandske til at trække stenen ud for nem fjernelse. Bare husk, at tingene tilberedes hurtigere ved højere temperaturer, så hold øje med din mad, mens den tilberedes!

Ruller og croissanter: Kom dejen i muffinsforme eller kugler dem, inden de lægges på bagepapir. Toppings som ost og krydderurter skal lægges ovenpå dejkuglerne før tilberedning.

Brownies, småkager og kager: Gør almindelige brownie- og småkagedej til “rustikke” desserter ved at duppe dem flade med en spatel for at lave en tynd skorpe. Du kan også tilberede desserter i ramekins eller flanforme for hurtigere tilberedningstid og mere attraktive resultater.

Hvad er fordelene ved at eje en pizzaovn?

Det er en oplevelse for hele familien at bage pizza, og du kan nørde totalt med det. Hvilken type dej, skal man lave? Hvilken type gær, hvor meget mel, hvilken slags mel, hvor lang hæve tid? Jeg kunne blive ved! Vi er ikke en gang noget til tomatsovsen eller toppingen.

Udover, at det er hyggeligt med familien, så kan du også blive så dygtig, at du selv når italienerne til sokkeholderne. Hvor varm skal ovnen være, for at få den sprøde bund, hvor lang skal bage-tiden være osv.

Desuden er en pizzaovn er også et flot design til hjemmet, og kan bruges til udendørs brug til de hyggelige aftener med varme og lækker mad.

Rengøring af ildfast stenovn?

Brug aldrig sæbe og vand til at rense din sten; skrab i stedet eventuelle rester væk med en plastik skraber. Hvis du ikke fjerner overskydende mad stykker før tilberedning, kan de brænde fast på overfladen. Når dette sker, vil det være svært at fjerne dem, uanset hvor meget du prøver. Undgå at bruge skuresvampe, da disse kan ridse overfladen af ​​din sten

Generelt vil du være i stand til at holde din ovn i god stand ved at rengøre udvendig og indvendig efter hver brug. Start med at fjerne al aske og sod fra undersiden af ​​ovnen. Når du er færdig, skal du bruge en børste til at rense eventuelle rester af mad med en bagepulver pasta.

Når du er færdig med at rengøre dit apparat, skal du tørre det af med et fugtigt håndklæde og derefter skrubbe og skylle stenen af. Da stenen er den eneste del, der kommer i kontakt med mad, bliver du nødt til at rense den regelmæssigt.

Er pizzaovne det værd?

Hvert år bruger en husstand mange penge på at bestille pizza.

En pizzaovn appellerer til de folk, der er særlige omkring deres dej opskrift; alle har deres yndlings type sauce, ost, kød eller veggie toppings. Selvom du køber de samme typer pizza hver gang, er det stadig aldrig det samme, som kunsten i at skabe den selv.

Det kan spare dig penge at have en selv.

Det tager lidt tid at lære, hvordan du bruger din ovn korrekt, og det er her, mange anmeldelser af pizzaovne er nyttige. De kan give dig en idé om, hvilken slags madlavningsevner der kræves for forskellige mærker og modeller, så du ikke får nogen ubehagelige overraskelser, når du endelig får din ovn. Så længe du ikke forventer professionelle resultater med det samme, er der ingen grund til, at det ikke skal betale sig at eje en pizzaovn, da det er en kunst der skal læres i sig selv.

Det er endnu mere værd, hvis du kan lide at være vært for fester derhjemme og vil sikre dig, at alle går derfra med et godt indtryk af de gode oplevelser de havde. Ved at tilberede flere pizzaer i forvejen kan du servere flere personer på én gang eller have mad klar, som gæsterne kan spise, når de ankommer.

Pizzaovne er også perfekte til at lave “fastfood”, fordi dej, sauce og toppings kan tilberedes på forhånd. Du skal blot tilberede dejen lige før du lægger den på den forvarmede pizzasten/jerngryde bund, lyn steg kødet eller grøntsagerne, og top den med ost.

Pizzaovne er en fantastisk investering at foretage uanset dit budget, madlavningsevner eller antallet af mennesker, som du regelmæssigt er vært for i dit hjem. Så længe du ved, hvad du skal kigge efter i en pizzaovn, er det muligt at eje en model, der vil give en livslang nydelse og gode minder.

Kommerciel vs hjemme pizzaovn

Mange hjemmekokke foretrækker pizza bagt hjemme i stedet for købt på restauranter af flere grunde: De kan spare penge ved at købe store ingredienser og lave deres egen dej. De kan tilpasses med en bred vifte af toppings, selv dem, der ikke er almindelige på restauranter, behøver ikke at socialisere med andre gæster eller vente på et bord i myldretiden.

Derudover bruger de fleste hjemme pizzaovne elektriske varmeelementer, hvilket betyder, at de ikke kræver dyre gasinstallationer. I modsætning hertil gør mange kommercielle pizzeriaer udstrakt brug af træfyrede murstensovne, fordi: Det er nemmere at styre madlavning processen, når du arbejder med brænde i stedet for en elektrisk varmeovn. Pizza tilberedt i den har bedre smag og tekstur på grund af den intense varmekilde og gløder på gulvet. Det kræver mindre tid og kræfter end at vente på, at et gasdrevet komfur når høje temperaturer.

Kommercielle pizzaovne kan være ret dyre, især hvis de er gasdrevne. Priserne på andre typer varierer meget afhængigt af hvilket mærke du kigger på, men det er muligt at finde pizzaovne af god kvalitet til under 2000 kr. En anden type kommerciel pizzaovn er transportbånd ovnen, som roterer pizzaer, så de tilberedes jævnt uden at kræve manuelt arbejde. Disse er foretrukket i storkøkkener, fordi de frigør tid og energi, mens de stadig producerer store mængder pizzaer hver time.

Opbevaring af pizzaovn

Opbevaring af din pizzaovn på et tørt sted kan hjælpe med at forhindre revner i stenen. Sørg for at bruge et stativ af træ, plastik eller metal, når du opbevarer dit apparat, så det ikke kommer i direkte kontakt med jorden. Hvis du ikke har plads nok inde i dit hjem til at opbevare din ovn, kan du overveje at leje en opbevaringsenhed til dette formål, eller købe en pizzaovn der klæder udendørs området og tåler alt slags vejr.

Hvilket slags træ skal man bruge til sin pizzaovn?

Mange pizzaovne kommer med en indbygget træskuffe, der gør det nemt at tilføje træstykker. Du skal dog sørge for, at træsorten er egnet til madlavning og ikke er nødvendig til varme alene. Æble- og kirsebærtræ er typisk ideelle, da de udsender mindre røg end andre typer; dog kan det være nødvendigt at tjekke med producenten afhængigt af hvilken ovn du har.

Andet udstyr skal du bruge til at lave pizzaer

De fleste af pizzaovne kommer med deres eget udstyr eller et skovlignende værktøj designet til at glide pizzaen ind og ud af ovnen. Forsøg ikke at lave pizza uden en. Det anbefales, at man holder sig til udstyret, der følger med ovnen, da de har den rigtige størrelse til madlavning området. Man skal også bruge et pizza bræt til at trække sin pizza ud og vende den, mens den koger, så man kan få en pæn, jævn kulør.

En anden ting, der kan være værd at investere i, er et infrarødt eller laser termometer til at måle temperaturen på din sten. Man vil have en, der kan måle temperaturer op til 1.000 grader F, hvis man planlægger at lave tærter i napolitansk stil.

Der hører sjældent et bord med til pizzaovnen, men er en fremragende investering, til dem der ønsker at køre stilen hjem, og undgå sorte pletter rundt omkring fra et varmt område. Et bord til en pizzaovn hører oftest ikke med, men kan købes separat til en rigtig god pris.

FAQ

Den bedste pizzaovn er Ooni Karu 16 pizzaovn, da den er alsidig og kommer med flere brændstofkilder, der gør man kan skifte varmeenhed.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×