Pulsur Test: Anmeldelse af 4 bedste pulsure

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

2
Nemt og overskueligt display til nybegynderen

Sigma iD.GO pulsur

3
Ideelt til flere forskellige sportsgrene

Garmin vívoactive 3

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er de seneste år blevet mere og mere almindeligt at benytte pulsure til at måle på sin træning. Flere træningsprogrammer er sågar udarbejdet efter pulsen, hvorfor det er et vigtigt parameter at have i betragtning, når man dyrker sin yndlingssport. Der er til gengæld stor forskel på de enkelte modeller samt mange ure med dedikerede sportsprogrammer, hvorfor det kan være svært at danne sig et overblik. Her i testen kan du læse om 5 af de bedste pulsure på markedet. Testvinderen er Garmin 245 Music, men de andre modeller tilbyder også mange spændende funktioner til meget forskellige priser.

Garmin Forerunner 245 Music

Det bedste pulsur

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Pulsmåler til at måle din træning så du får det maksimale ud af din tid.
  • pros-icon.svg Mulighed for at måle på flere sportsgrene herunder løb, cykling og svømning m.m.
  • pros-icon.svg Mange målinger der rækker ud over alm. træning herunder stressniveau og body battery
  • pros-icon.svg Måling af mange forskellige parametre inkl. nuværende distance, hastighed og samlet distance

Detaljeret gennemgang

Der er mange fordele ved at investere i denne Forerunner 245 Music fra Garmin. Først og fremmest er det et yderst funktionsrigt pulsur, der er udstyret med mange gode teknologier til måling af din træning heriblandt en pulsmåler. Modellen kan bl.a. give mange gode detaljer om din træning herunder statistik, træningsbelastning og mange andre ting.

Derfor skal du vælge Garmin Forerunner 245 Music

Er du ude efter et pulsur, der kan måle stort set alle de parametre, du måtte ønske, så kan du med rette investere i dette lækre pulsur fra Garmin. Produktet har mange forskellige teknologier, der sikrer en god måling af din træning. Når du dyrker din yndlingssport, så har du mulighed for at måle på mange forskellige ting herunder distance, nuværende hastighed, gennemsnitshastighed, vo2 max m.m. Uret giver også mulighed at holde øje med din træningsbelastning i forskellige træningsformer.

Højteknologisk pulsur

Som udgangspunkt er det primært et løbeur med en pulsfunktion, men det kan derudover også bruges til måling af andre sportsgrene herunder cykling, svømning i pool og med mulighed for at tilføje flere. Dette pulsur hjælper dig til en optimal måling af dine resultater og belastning, men også hvad du kan forvente at præstere. Det kan derfor give et realistisk indblik i din krops helbred, og hvad du kan forvente af din træning. Music i titlen dækker over, at der er indbygget hukommelse og dermed mulighed for, at du kan høre musik, podcasts eller andet. Derudover er det den eneste forskel fra det alm. Garmin 245.

En ny smart funktion er, at det kan måle kroppens generelle stressniveau og det såkaldte body battery, der dækker over kroppens simulerede energi i løbet af dagen. Du har derudover mulighed for benytte dig af Garmin Coach funktionen, der er en gratis indstilling, som hjælper dig med at lægge de bedste træningsplaner. Til kvinder kan det også måle din menstruationscyklus. Dette betyder ikke, at det er et pulsur beregnet til kvinder, men det tilbyder bare nogle ekstra muligheder for det kvindelige køn.

Måling samt mange andre smarte funktioner

Forerunner 245 er generelt fyldt med alverdens funktioner til måling af diverse sportsgrene, så du aldrig føler, at du går på kompromis, hvis du investerer i dette lækre pulsur. Dette gælder ikke kun de ovenstående funktioner, men også alle dens ekstra funktioner, der går ud over måling af selve træningen. Produktet er f.eks. udstyret med en GPS, der giver mulighed for at se sin rute på et lille kort efterfølgende og besvare beskeder, da det kan kobles til telefonen.

Uret giver også mulighed for at informere dig, hvis der er sket en ulykke eller andet i nærheden af dig samt give information om din lokation, hvis du skulle komme ud for et uheld. Det kræver, at du har din smartphone i nærheden, og den er parret med dit ur.

Modellen er selvfølgelig med en svedafvisende rem, der gør det muligt at træne i selv meget hårde træningspas uden at skulle være nervøs for uret. Du kan altid vælge en svedrem i den farve, der passer til dig, da den fås i mange forskellige farver. Derudover er skærmen yderst robust og kan klare det meste.

Produktdetaljer:

  • Mål (b*h*d): 42,3 mm., 42,3 mm., 12,2 mm.
  • Opløsning: 240 x 240 pixels
  • Batteri: 6 timers GPS og musik, 24 timer som GPS, 7 dage som smartwatch
  • Hukommelse: Op til 500 sange
  • Vægt: 38,5 g
  • Håndleds størrelse: 127 – 204 mm.

Sigma iD.GO pulsur

Nemt og overskueligt display til nybegynderen

Fordele
  • pros-icon.svg Nem og enkel visning af din foretrukne sport
  • pros-icon.svg Let og ligetil at betjene
  • pros-icon.svg Meget lang batterilevetid
  • pros-icon.svg Visning af din hjertefrekvens

Detaljeret gennemgang

Dette pulsur er oplagt til dig, der lige er startet med at træne. Sigma ID.Go tilbyder et stort display, der giver et godt overblik over de mest nødvendige funktioner, så du nemt og enkelt kan monitorere din puls og træning. På den store skærm kan du let se din træning, når du løber, cykler eller dyrker anden form for sport.

Derfor skal du vælge Sigma iD.GO pulsur

Dette ur er som skabt til motionisten, der lige er startet med at træne og er ude efter en let visning af sine informationer hele tiden. Det store display er med til at gøre det nemt at få alle dine informationer, så du kun skal koncentrere dig om at cykle eller løbe frem for at tænke på at skifte mellem diverse indstillinger på uret. Når du dyrker motion er der et pulsbælte, der følger med, som du kan benytte til at overvåge din puls. 

Derudover indeholder pulsuret forskellige funktioner til at måle din hjertefrekvens såsom EKG og hjerterytme. Uret kan også bruges som stopur.

ID.GO pulsuret er meget enkelt og ligetil, da det kun indeholder 3 funktioner og en enkelt stor knap. ID.GO vil derfor ramme mange, der ikke gider at bruge lang tid på at rode med diverse indstillinger. 

Enkelt og overskueligt

Alle informationer vises på skærmen med store bogstaver, så du har et godt overblik.

Batterilevetiden varer gennemsnitligt 2 år, så der er masser batteri at give sig i kast med. Løber du tør for batteri, kan det let skiftes med en skruetrækker. 

Det indeholder ikke lige så mange funktioner som dyrere ure, til gengæld er det meget nemt at bruge, og med den store skærm gives der et godt overblik. Det betyder også, at det er et godt ur at købe, hvis du gerne vil hurtigt i gang, da det kan fåes til en rimelig pris.

Produktdetaljer:

  • Mål (b*h*d): 32,7 mm., 41,2 mm., 12,3 mm.
  • Batteri: 2 år.
  • Farve: Sort
  • Analog signal

Garmin vívoactive 3

Ideelt til flere forskellige sportsgrene

Fordele
  • pros-icon.svg Meget funktionsrigt pulsur til måling af mange forskellige sportsgrene
  • pros-icon.svg Mange muligheder udover selve træningen herunder betaling og søvnregistrering
  • pros-icon.svg Skridttæller der kan omregne antal skridt i andre sportsgrene f.eks. svømning
  • pros-icon.svg Lækkert design i rustfrit stål der fint kan fungere til hverdagsbrug

Detaljeret gennemgang

Dette pulsur fra Garmin er pakket med rigtig mange nyttige funktioner til mange forskellige sportsgrene såsom løb, svømning, styrketræning m.m. Vivoactive 3 indeholder pulsmåler indbygget i håndleddet og derudover et væld af andre data, du kan måle på. Det tæller bl.a. tid, distance, kalorier m.m. og mange andre ting udover selve træningen. 

Derfor skal du vælge Garmin vívoactive 3

Pulsuret er tiltænkt som et multisportsur, der henvender sig til både motionisten og den mere krævende atlet, der har store krav til funktionalitet og brugervenlighed. Det indeholder 15 forudinstallerede sportsaktiviteter, der inkluderer løb, fitness, svømning, cykling, golf m.m. Ligesom andre aktivitetsure så indeholder dette pulsur også en indbygget skridttæller, der endda automatisk medregner dine skridt fra løbeturen eller omregner svømmeturen til antal skridt. Det gør, at du får mest præcise billede af dine aktiviteter i løbet af dagen.  

Når du måler din sport, kan du ved hjælp af GPS se alt fra tid, distance, nuværende hastighed, gennemsnitshastighed, vo2-max m.m. Når du har uret med i svømmehallen eller anden pool vælges blot banens længde og derefter begynder uret at tælle distance, tempo, tidsforbrug og hviletid. I Garmin Connect kan du se detaljeret data fra din svømmetur. 

Uret er med touchscreen og en knap på højre side, hvilket gør betjeningen nem og ligetil. Derudover har det en scrollfunktion på venstre side, der gør det dejligt intuitivt at bladre mellem de forskellige sportsgrene. 

Måling af mange sportsgrene og meget andet

Vivoactive 3 er tiltænkt til sportsentusiasten, der gerne vil måle på et væld af forskellige sportsgrene. Ligesom det forrige fra Garmin så rummer dette pulsur også mange funktioner, der rækker ud over selve træningen. Det omfatter bl.a. Garmin pay funktionen, der gør det muligt at betale kontaktløst, ligesom vi kender det fra almindelige dankort. 

Af andre smarte funktioner er der bl.a. mulighed for at registrere sin søvnrytme i løbet af natten, hvor du i Garmin Connect kan se en graf over din søvn. Derudover kan du se indgående opkald eller beskeder gennem smart notifikationer.  

Remmen indeholder en quickfit funktion, der gør det muligt, at skifte remmen nemt og hurtigt eller vendes om. Det betyder, at du kan skifte til en læderrem, hvis du ønsker det. Uret kommer i sølv og rustfrit stål og med et generelt rigtig lækkert design.

Produktdetaljer:

  • Mål (b*h*d): 43,4 mm., 43,4 mm., 11,7 mm.
  • Opløsning: 240 x 240 pixels
  • Hukommelse: Op til 500 sange
  • Batteri: 6 timers GPS og musik, 13 timer som GPS, 7 dage som smartwatch
  • Vægt: 43 g 
  • Materiale: Rustfrit stål 

Garmin Forerunner 35

Enkel og præcis angivelse af din træning

Fordele
  • pros-icon.svg Let og ligetil måling af den daglige træningstur
  • pros-icon.svg Håndledsbaseret pulsmåling der gør det nemt at måle pulsen til din ønskede aktivitet
  • pros-icon.svg Mulighed for at måle på dine foretrukne parametre såsom tid, distance, hastighed m.m.
  • pros-icon.svg Meget præcis angivelse af de daglige antal skridt

Detaljeret gennemgang

Er du ude efter et pulsur, der kan måle dine træningsdata på en nem og enkel måde, så kan dette Garmin Forerunner 35 være det helt rigtige for dig. Det kommer med indbygget pulsmåler og GPS, der giver dig mulighed for måle din distance, hastighed og kalorieforbrug m.m. Udover træningsfunktionerne så er der bl.a. søvnregistrering og besvarelse af beskeder.

Derfor skal du vælge Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 35 er til dig, der søger et pulsur, der kan måle de mest nødvendige funktioner. Det har indbygget GPS, så du kan måle hvor langt, og hvor hurtigt du løber, samt selve ruten du løber. Pulsen måles via håndleddet, der sidder på bagsiden. Det vises i realtid og er lige så præcist som en brystrem. Der er også mulighed for at meget præcist angive dit daglige antal skridt og dit kalorieforbrug. Der er flere forudindlæste sportsprofiler herunder løb, indendørs, cykling og anden konditionstræning. 

Du kan ligesom de andre Garmin ure synkronisere dine data via Garmin Connect både manuelt og automatisk og se alle dine træningsinformationer derinde. Dér kan du også deltage i udfordringer og dele dine fremskridt, når du opfylder dine mål. Til selve træningen er der gode muligheder for variation, da du bl.a. kan indstille uret til intervaltræning, og det så vil guide dig igennem, hvornår dine intervaller starter og slutter.

Enkel og præcis aktivitetsmåling samt meget andet

Ligesom de 2 andre Garmin ure, har du også mulighed for at få indgående opkald og beskeder direkte på uret. Har du et headset med mikrofon, kan du også besvare opkald uden at skulle have fat på telefonen. Det er også muligt at bevare forbindelsen med familien under selve træningen, da der er en live tracking funktion, så de kan følge dig i realtid.

Forerunner 35 kan også oplyse dig om, hvor mange timer du sover i løbet af natten. Det kræver, at du forbinder uret til din mobil via Bluetooth for at få et overblik over antal timer, du har sovet dybt samt kvaliteten af din søvn.

Uret fås i 4 forskellige farver herunder blå, sort, hvid og grøn, så der burde være en version til de fleste. Selve designet er meget enkelt og stilrent.

Produktdetaljer:

  • Mål (b*h*d): 35,5 mm., 40,7 mm., 13,3 mm.
  • Opløsning: 128 x 128 pixels
  • Batteri: 13 timer i træningstilstand / 9 dage som smartwatch
  • Vægt: 37 g.

Guide

Guide til valg af pulsur

Der findes rigtig mange pulsure på markedet, og det kan derfor være svært at få overblikket over, hvad du bør tage højde for,, når du overvejer at købe et pulsur. 

  • Indbygget GPS: Stort set alle pulsure nu til dags har indbygget GPS, der gør det muligt at registrere sin træning herunder distance, tid, min/km, hastighed m.m., uden at du har behov for en ekstern sensor monitoreret. Først og fremmest er det væsentligt at gøre sig klart, hvor vidt det er nødvendigt med en indbygget indbygget  pulsmåler eller du kan nøjes med en brystrem/pulsbælte. 

Vælger du et ur med pulsbælte, vil du få måling af kalorieforbrug, uanset hvilken model du vælger. Når vi begynder at se på måling af pulsen, Bluetooth og Wi-Fi funktioner, det er dér, der begynder at vise sig nogle forskelle mellem de enkelte modeller. 

  • Bluetooth: Mange nye ure har mulighed for opkobling til smartphone via Bluetooth, hvilket gør det nemt at uploade dine træningsdata de enkelte producenters programmer. Det indebærer muligheden for at bruge uret til at acceptere/afvise opkald, læse mails, SMS’er og andre pushbeskeder såkaldte smartwatchfunktioner. 
  • Træning: Når du bruger uret til din daglige træning, så er smartwatchfunktionerne sjældent afgørende. Går du til gengæld du meget op i at optimere din træning så kan nogle af de avancerede træningsfunktioner, som flere af de dyre ure har, have stor værdi. Her er der tale om funktioner som løbekadence, løbedynamik og VO2-max estimering, restitutionsanbefalinger m.m. I dag fås flere ure med pulsmåling direkte på håndleddet, så man undgår brugen af et brystbælte.
  • Ekstra funktioner: Det er vigtig at gøre op med sig selv, hvilke behov du har til pulsuret i forhold til måling af din træning og evt. opkobling til din telefon. Skal du benytte dit ur sammen med din smartphone, er det vigtigt at den har Bluetooth. Skal du kun benytte pulsuret til måling af din daglige træning samt puls, så kan du sagtens undvære disse ekstra funktioner. Det er klart, at jo flere funktioner det enkelte ur har, jo dyrere er det også. Derfor er der mange penge at spare ved en mere simpel version, som Sigmas.ID.GO, hvorimod flere af Garmins ure og Samsung SM-R600 koster en del mere.

Forskellen på pulsur, aktivitetsur og sportsur

Kort fortalt indebærer et pulsur muligheden for at registrere sin puls og et aktivitetsur indebærer muligheden for at registrere sine daglige antal skridt, kalorier og søvn. Et sportsur tilbyder diverse forudinstallerede programmer til at måle på flere forskellige sportsgrene. 

Det kommer derfor meget an på, hvilke behov du har til dit ønskede ur, og hvorvidt du kan klare dig med en mere simpel version for i så fald er der mange penge at spare.

Pulsur: Finder du det motiverende at måle på din puls, mens du dyrker din sport og derigennem få et indblik i, hvor hårdt du belaster din krop, så kan det være godt at se efter et pulsur.  Er du er i gang med at træne op til en større træningsmæssig udfordring og finder det motiverende med en masse data, så kan du have behov for et dyrere pulsur. 

Aktivitetsur: Har du et ønske om et ur, du kan bruge til at måle dine skridt og kalorier til at få en sundere hverdag og ikke har intentioner at tage ud at løbe, cykle eller dyrke anden sport. I så fald giver det god mening for dig at nøjes med et billigere aktivitetsur.

Sportsur: Løber du, svømmer eller cykler eller ønsker et ur, du kan bruge til at måle på mange forskellige sportsgrene, så kan det være smart at gå efter et mere rendyrket sportsur. Et sportsurs vigtigtigs funktion er GPS, der giver mulighed for at måle på din hastighed, distance, tid, min/km og meget mere.

Uanset hvilket ur du overvejer at købe, er der flere ting, der er gode at have i tankerne:

Størrelse: Har størrelsen på uret en afgørende betydning, så kan det være smartere at gå efter et aktivitetsur, da de som regel er mindre og mere diskrete. 

Batteri: Har du et ønske om et ur, der har en lang batterilevetid, så kan det være, at du skal se efter et aktivitetsur, da de fleste har en god batteritid.

Design: Har designet en væsentlig betydning, skal man være opmærksom på, at pulsure og sportsure kan have et lidt lidt sporty, stort og robust udseende. Der er dog også nogle ure, der ligner alm. armbåndsure. 

Pulstræning i kombination med løbetræning

Når man løber, kan det være vanskeligt at beregne sin ønskede hastighed eller pace (min/km), da det kan variere meget af vind, temperatur, bakker og andre forhold. 

For at få et præcist billede af den ønskede træningsintensitet, kan det derfor være fordelagtigt at træne efter puls, da det tager højde for alle de relevante faktorer. 

Pulsen kan derfor være god at bruge som indikator, da den tilpasser sig de enkelte forhold på det givne træningspas.

Det betyder, at det er afgørende om, hvorvidt du løber en lang rolig tur, intervaller, restitutionsløb eller andet, da du vil skulle løbe i et specifik pulszone. Derfor vil træningen være bestemt i forhold til, hvilken pulszone der er mest optimal ved den enkelte tur.

For at kunne benytte sig af det, er det nødvendigt at kende sin maxpuls, og hvilken intensitet der løbes ved det enkelte træningspas. I praksis betyder det,, at træningspasset vil ligge imellem 2 pulsværdier f.eks. løber man typisk lange rolige ture (hvilket er fordelagtigt frem mod langdistanceløb) med omkring 60 – 80% af ens maksimale puls, afhængig af distance 

og formålet med træningen. 

Her er et kort oprids af de enkelte pulszoner og de procentsatser af makspulsen, der passer  til den enkelte træning: 

  • Rolig træning: Løb i zone 60 – 79% karakteriseres som rolig træning. Det skal føles meget let og vil typisk være opvarmning, afjog, pause-løb mellem intervaller, restitutionsture og lange rolige ture. Det giver ikke den store effekt og har et lavt energiforbrug.
  • Moderat træning: Moderat træning ligger mellem 80 – 87%. Denne træning vil primært være længere ture, hvor der skal kunne snakkes rimeligt ubesværet. Denne form for træning har en god konditionsbærende effekt. 
  • Hård træning: Træning i zone 88 – 93% er meget hård træning og er med til at styrke hjerte og lunger. Det gavner udholdenheden og forbedrer den aerobe kapacitet (konditionen), dvs. at man får en bedre ilttransport til musklerne og bedre bortskaffelse af affaldsstoffer. Så høje procentsatser er selvsagt hård træning, der er med til at gøre kroppen bedre i stand til at kunne udnytte fedt som energikilde ved højere hastigheder. For mange løbere vil mælkesyregrænsen ligge i denne zone. Træning ved og over denne grænse medfører bl.a., at man bliver bedre i stand til kunne løbe hurtigere ved sin anaerobe tærskel. 
  • Meget hård træning: Meget hård træning karakteriseres som 94 – 100% og kan kun udføres i kortere perioder med indlagte pauser. Træningen er med til at give en bedre ilt- og energitransport i muskulaturen, øge blodvolumen, og antallet af ilttransporterende røde blodlegemer i blodet. Derudover vænnes kroppen til at løbe ved højere hastigheder og dermed forbedre løbestilen, så den bliver mere kraftfuld og effektiv. Det gør, at man opnår en mere økonomisk løbestil ved lavere hastigheder. Inden træning i denne zone bør man varme grundigt forinden og planlægge en lang restitutionstid efter træningen. 

FAQ

Hvilket pulsur er det bedste?

Testvinderen er Garmin 245 Music, der er et yderst funktionsrigt pulsur. Når alt kommer til alt kommer det an på brugerens behov, om hvorvidt man finder det nødvendigt med den store pakke af muligheder, der findes i de dyrere ure eller kan nøjes et mere simpelt pulsur.

Hvilket funktioner skal et pulsur være udstyret med?

Er det vigtigt for dig, at der er indbygget pulsmåler eller kan du nøjes med et pulsbælte? Vil du bruge uret til at måle på din træning, så er GPS en vigtig egenskab at have. Ønsker du også at forbinde uret til din telefon, så er Bluetooth en vigtig funktion at tænke over.

Hvad koster et aktivitetsur?

Priserne på modellerne i denne test varierer alt fra nogle hundrede kroner til over et par tusinde kroner. Derfor er det svært at give en gennemsnitspris, da den afhænger meget af hvilke ekstrafunktioner, du finder nødvendige.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×