Råkostmaskine Test: Anmeldelse af de 6 bedste

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Tefal Fresh Express+ MB755GTR Foodprocessor

Denne råkostmaskine fra Tefal er en god investering for de fleste, hvilket også er en af årsager til, at vi har kåret modellen som bedst i test. Modellen er yderst brugervenlig og har flere indstillingsmuligheder,…

1
Den bedste råkostmaskine

Tefal Fresh Express+ MB755GTR Foodprocessor

2
Mini og elektrisk råkostmaskine

WMF Kitchen Minis Salad to-go Råkostjern

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne råkostmaskine test kan du læse om de bedste råkostmaskiner og foodprocessorer. Alle modellerne er funktionelle i drift og leveres med forskellige typer af tilbehør. Vil du gerne have en velfungerende model, der passer til de flestes behov, kan vi anbefale dig at investere i vores testvinder: en Tefal Fresh Express+ MB755GTR Foodprocessor.

Der er flere overvejelser, som du gerne skal gøre dig før du blot kaster dig over den første og bedste råkostmaskine, du ser. Dette kan du læse mere om i de efterfølgende afsnit, hvor vi guider dig i valget af råkostmaskine og til den bedst mulige vedligeholdelse af en sådan maskine.

Tefal Fresh Express+ MB755GTR Foodprocessor

Den bedste råkostmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning sikrer en bedre og hurtigere betjening af maskinen
 • pros-icon.svg Leveres med fem tromler i farvekoder for fleksibel brug
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug med en motor på blot 200 watt
 • pros-icon.svg Stort forsyningsrør sikrer, at du ikke skal skære grøntsagerne i skiver først

Detaljeret gennemgang

Denne råkostmaskine fra Tefal er en god investering for de fleste, hvilket også er en af årsager til, at vi har kåret modellen som bedst i test. Modellen er yderst brugervenlig og har flere indstillingsmuligheder, da der medfølger fem forskellige tromler. Forsyningsrøret er desuden så stort, at du ikke behøver at skære de fleste grøntsager på forhånd.

Derfor skal du vælge en Tefal Fresh Express+ MB755GTR Foodprocessor

Ved at investere i denne råkostmaskine fra mærket Tefal, kan du være sikker på, at du får en model, der lever op til alle forventninger. Det kan godt være, at modellen ikke ser ud af meget ved første øjekast, men det med garanti en variant, som du vil blive glad for at have til rådighed. Den er nemlig brugervenlig i sin opbygning, hvorfor du hurtigt kan sætte dig ind i brugen. Og dermed vil det også få mest muligt ud af maskinen.

Med i købet følger der fem tromler, der kan bruges til forskellige formål. Tromlerne er endda farvekodede, hvilket gør det nemt at vælge den helt rette til den enkelte grøntsag og formål. De sættes nemt fast i maskinen og kommer også af uden problemer. Der leveres et groft rivejern, fint rivejern, ekstra fint rivejern, bølgekniv og en fin slicer som tromler til maskinen, så du kan klare enhver type opgave.

Fik vi desuden nævnt, at du ikke skal bekymre dig alt for meget om at skulle skære frugter og grøntsager til før du kommer den i maskinen? Røret er nemlig relativt bredt, så de fleste ingredienser kan sagtens komme hele ned i maskinen. Dette sparer dig for en del tid under madlavningen. Som en ekstra bonus benytter denne enhed sig blot af en 200 watts motor, hvilket sikrer et minimalt strømforbrug og så står den optimalt fast på bordet for en bedre sikkerhed.

Produktdetaljer

 • Højde: 27,5 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Bredde: 16 cm
 • Vægt: 1,45 kg
 • Farve: Rød og beige
 • Effekt: 200 watt
 • Antal indstillinger: 1 stk
 • Indkluderet i købet: Groft rivejern, fint rivejern, ekstra fint rivejern, bølgekniv og en fin slicer

WMF Kitchen Minis Salad to-go Råkostjern

Mini og elektrisk råkostmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt model, der dog formår at give de store maskiner kamp til stregen
 • pros-icon.svg Kan indstilles til to hastighedstrin og benyttes med flere indsatser
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, da alle dele tåler maskinvask og høj sikkerhed
 • pros-icon.svg Leveres med pladsbesparende opbevaringsboks, to-go boks og stor åbning

Detaljeret gennemgang

Der er et hav af fordele ved at investere i denne råkostmaskine fra mærket WMF. Først og fremmest er modellen lille og kompakt i størrelsen, hvilket sikrer, at du nemt kan opbevare den og have den med på farten. Den leveres med en praktisk to-go box, kan tåle maskinvask og er af høj kvalitet. Derudover har den flere indstillingsmuligheder til rådighed.

Derfor skal du vælge et WMF Kitchen Minis Salad to-go Råkostjern

Vil du gerne have en råkostmaskine, der er nem at have med på farten og opbevare? Så skal du kaste blikket på denne mini model fra WMF. For selvom denne maskine er mindre end de fleste andre på markedet, så lever den op til de samme forventninger som du måtte have til en almindelig størrelses variant. Den kan klare en masse forskellige ingredienser og med et stort påfyldningshul skal du ikke engang skære dem i små stykker på forhånd.

Modellen er udviklet med WMF Perfect Cut teknologi, der gør det muligt at skære, rive, raspe o.l. forskellige ingredienser – uanset om de er hårde eller bløde. Der medfølger desuden fem Cromargan indsatser i købet, som du nemt kan skifte mellem via et greb på den udvendige kant af produktet. Du har mulighed for at vælge mellem to hastighedstrin, så du kan få et perfekt resultat hver gang.

En af de helt store fordele ved at vælge denne mini råkostmaskine er, at den har et lavt energiforbrug på blot 150 watt og at alle komponenter kan tåle maskinvask. Dette sikrer en let rengøring. Der medfølger desuden en to-go box med integreret dressingbeholder, så du kan hælde ingredienserne direkte i boksen. Så bliver det ikke lettere at lave frokost to-go. Skålen er naturligvis BPA fri.

Produktdetaljer

 • Højde: 29 cm
 • Dybde: 18,5 cm
 • Bredde: 8,5 cm
 • Vægt: kg
 • Farve: Rustfrit stål og sort
 • Effekt: 150 watt
 • Antal indstillinger: 2 stk
 • Indkluderet i købet: 5 stk rivetilbehør og to-go salatboks med dressingbeholder

KitchenAid Råkostjern til standmixer

Det bedste råkostjern til din KitchenAid maskine

Fordele
 • pros-icon.svg Tre tromler i henholdsvis grov, mellemfin og snitte form
 • pros-icon.svg Passer perfekt til en KitchenAid køkkenmaskine og er nem at sætte på plads
 • pros-icon.svg Kan benyttes til en lang række ingredienser

Detaljeret gennemgang

Dette er ikke som sådan en hel råkostmaskine i sig selv. I stedet er det en tilbehørsdel til en KitchenAid køkkenmaskine, der gør det muligt for dig at rive forskellige ingredienser. Der medfølger tre forskellige tromler i købet, så der burde være en rivedel til ethvert formål. Du kan bruge råkostjernene til mange typer af ingredienser.

Derfor skal du vælge et KitchenAid Råkostjern til standmixer

KitchenAid tromler frem, når det kommer til køkkenmaskiner. Men selvom der findes mange forskellige varianter at vælge imellem med mange indbyggede funktioner, så kan det altid betale sig at få endnu flere tilbehørsdele til rådighed. Hvis du allerede ejer en KitchenAid køkkenmaskine, eller kraftigt overvejer at købe en, så kan du med fordel investere i denne tilbehørsdel. På den måde vil du nemlig få mulighed for at rive forskellige ingredienser uden problemer.

I alt medfølger der tre tromler i dette tilbehørspakke. Du får både en mellemfin og grov tromle, samt en snittetromle, så du kan lave små skiver også. Dette gør det muligt for dig at skære alt fra gulerødder til kartofler, men du kan naturligvis bruge rivedelene til en lang række andre ingredienser. Det er i realiteten kun dig selv, der sætter grænserne.

Det er desuden nemt at montere denne tilbehørsdel på din KitchenAid maskine, så du skal ikke være nervøs for, at du skal stå og bøvle med delen før du kan bruge den optimalt. Den klikkes praktisk talt bare på plads.

Har du endnu ikke fundet frem til den helt rette køkkenmaskine? I så fald kan du med fordel læse vores test af køkkenmaskiner her på siden. I artiklen guider vi dig til de bedste modeller, hvoraf flere af dem er fra mærket KitchenAid, som denne tilbehørsdel passer til.

Produktdetaljer

 • Farve: Hvid og sølv
 • Tre tromler: en mellemfin, en grov og en snittetromle

Magimix CS 5200 XL foodprocessor

En testvinder foodprocessor

Fordele
 • pros-icon.svg Kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk i 2018
 • pros-icon.svg Stor kapacitet og bred tragt sikrer en nem tilberedning af alle ingredienser
 • pros-icon.svg Leveres med mange tilbehørsdele, så alt er til rådighed fra start af

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke bekymre dig om en enkelt ting, når du benytter dig af denne foodprocessor. Den er udviklet med en stor kapacitet, en bred tragt så du kan hælde hele frugter og grøntsager i maskinen og leveres med en række tilbehørsdele, så du har alt du skal bruge til rådighed fra starten af. Derudover har den en solid opbygning, der sikrer, at den holder i mange år.

Derfor skal du vælge en Magimix CS 5200 XL foodprocessor

Vil du ikke blot have en råkostmaskine, men måske endda en lidt mere funktionel variant, der kan benyttes til flere formål? I så fald skal du investere i denne foodprocessor fra mærket Magimix. De har udviklet en klarer sig godt i test på flere parametre. Ja, faktisk klarer modellen sig så godt, at den er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. Du behøver således ikke blot at stole på vores ord for, at denne maskine er investeringen værd, når man vil have en lidt mere fancy model.

Foodprocessoren fra Magimix har en kapacitet på hele 3,7 liter og en effektiv induktionsmotor, der kører på 1100 watt. Du kan altså klare samtlige typer af opgaver i køkkenet med denne model. En ekstra bonus ved lige netop denne variant er, at den leveres med en lang række tilbehørsdele. Dette sikrer, at du får det fulde udbytte af maskinen – og at du ikke selv skal ud og købe delene efterfølgende.

Med i købet får du en XL tragt, så du ikke behøver at skære ingredienserne i mindre stykker før de kommer i maskinen. Derudover medfølger der et låg, metalkniv, blendermix-ring, æltekniv, æggehvidepisker, citruspresser, spatel, opbevaringsboks, miniskål og en opskriftsbog. Du får naturligvis også snittejern med til modellen – både en på 2 og 4 mm. Modellen kan indstilles til ét hastighedstrin og en pulse funktion.

Produktdetaljer

 • Farve: Hvid
 • Kapacitet: 3,7 liter
 • Effekt: 1100 watt
 • Antal indstillinger: 1 stk + pulse funktion
 • Indkluderet i købet: Låg, XL-tragt, metalkniv, blendermixring, æltekniv, æggehvidepisker, 2 mm. snitte/rivejern, 4 mm. snitte/rivejern, citruspresser, spatel, opbevaringsboks, miniskål, opskriftsbog og 3 skåle

Bosch MCM3501M Foodprocessor

Multifunktionel og billig råkostmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Èn maskine til mange formål – og så sælges den endda til en billig pris
 • pros-icon.svg Samtlige dele tåler maskinvask, hvilket sikrer en nem rengøring
 • pros-icon.svg Der medfølger et hav af tilbehørsdele, så du kommer godt fra start – bl.a. en blender
 • pros-icon.svg Kåret som et godt køb af Forbrugerrådet Tænk

Detaljeret gennemgang

Hvordan lyder ideen med én maskine til alle formål? Hvis det lyder som en god løsning for dig, så vil vi anbefale dig at investere i denne foodprocessor fra Bosch. Modellen er multifunktionel og kan således bruges til over 50 forskellige funktioner og formål. Derudover sælges den endda til en budgetvenlig

Derfor skal du vælge en Bosch MCM3501M Foodprocessor

Har du ikke det største budget at købe en køkkenmaskine / råkostmaskine for? Der er ingen grund til panik, da du blot kan investere i denne model fra Bosch. Med tanke på maskinens funktionalitet og hvor mange dele der følger med, er det helt utroligt, at den kan blive solgt til så budgetvenlig en pris. Det er altså helt sikkert en af de bedste produkter på markedet, som også er den mest prisvenlige.

Denne maskine er ideel til alle opgaver i køkkenet. Der er nærmest ikke den opgave, som du ikke kan løse med maskinen. Den har mere end 50 funktioner, hvilket bl.a. skyldes alle de ekstra tilbehørsdele, der medfølger i købet. F.eks. kan modellen både raspe, snitte, hakke, blende, male, kværne og mikse. Så det er lige meget, om du skal arbejde med grøntsager, kød, kaffebønner e.l. – denne model skal nok kunne klare ærterne.

Maskinen er udviklet med en MultiLevel6 kniv med tre blade, som sørger for optimal hakning af indhold. Du kan dog altid benytte dig af blenderkanden på 1 liter, mixerforsatsen, den vendbare raspskive eller snitteskive, røreskiven, stopperen, minihakkeren eller dejværktøjet. Og så kan du hælde alle de ordnede ingredienser over i en røreskål af kunststof på 2,3 liter, som har et matchende låg. Du skal på intet tidspunkt bekymre dig om rengøringen, da samtlige dele kan gå i opvaskemaskinen. Så bliver det altså virkelig ikke lettere for dig.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv
 • Kapacitet: røreskål 2,3 liter, blenderkande 1 liter
 • Effekt: 800 watt
 • Antal indstillinger: 2 stk
 • Indkluderet i købet: Låg, røreskål på 2,3 liter, blenderkande på 1 liter, mixerforsats i kunststof, vendbar raspskive, røreskive, vendbar snitteskive, stopper, universalkniv, minihakker, tilbehørsholder og dejværktøj

KitchenAid Artisan Foodprocessor

En retro råkostmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Robust konstruktion og høj effektivitet sikrer dig en velfungerende maskine
 • pros-icon.svg Leveres med mange forskellige tilbehørsdele for fuld funktionalitet
 • pros-icon.svg Plastikdelene er fremstillet af BPA fri plast

Detaljeret gennemgang

Selvom denne model har en retro opbygning, så skal du dog ikke føle, at du går på kompromis med dens effektivitet. Den kan benyttes til et hav af formål og leveres med mange tilbehørsdele. Derudover har den en robust konstruktion, er støjsvag i drift og samtlige plastikdele er udviklet med BPA fri plast.

Derfor skal du vælge en KitchenAid Artisan Food Processor

Denne køkkenmaskine fra KitchenAids Artisan serie kan bruges til et hav af forskellige formål. Det er altså en multifunktionel maskine, som du med garanti vil få glæde af som hjælper i køkkenet. Du kan indstille maskinen til forskellige hastigheder og endda tilslutte en lang række tilbehørsdele for at få det optimale ud af maskinens egenskaber. Som en ekstra bonus er den effektiv i drift, men samtidig støjsvag, så det ikke er ulideligt at være i nærheden af den, når den er i brug.

Modellen er bl.a. udviklet med et ExactSlice system. Dette indeholder en justérbar snitteplade med et udvendigt håndtag, så du kan ændre indstillinger undervejs. Du kan vælge mellem 6 forskellige tykkelser mellem 1 og 6 mm. Derudover har maskinen også et helt sæt til udskæring af tern, hvor der også en en snitteplade og riveplade. Yderligere er der tre plader, så du kan rive alt mellem en fin og grov rivning.

Både låg og knivblade har ultratætsluttende silikoneforsegling for at sikre en optimal sikkerhed ved brug af maskinen. Alt tilbehør kan opbevares i en medfølgende boks, så det ikke ligger fremme rundt om i køkkenet. Med i købet følger de desuden ikke blot én men hele tre skåle i størrelserne 4, 2,4 og 1 liter. Alle tre er fremstillet af BPA fri plast. Derudover finder du et stort påfyldningsrør på maskinen, samt et piskeris, dejblad og en citruspresser.

Produktdetaljer

 • Højde: 45,7 cm
 • Dybde: 24,8 cm
 • Bredde: 30,4 cm
 • Vægt: 13,6 kg
 • Farve: Rød, hvid eller sort
 • Effekt: 650 watt
 • Kapacitet: Leveres med tre skåle på hhv. 4, 2,4 og 1 liter
 • Antal indstillinger: Variabel hastighed
 • Indkluderet i købet: 3 skåle i forskellige størrelser, justerbar snitteplade, 3 riveplader, piskeris, citruspresser m.m.

Guide

Sådan vælger du den bedste råkostmaskine

I de nedenstående afsnit kan du få svar på en masse spørgsmål om råkostmaskiner. Du kan blandt andet læse mere om, hvordan du vælger den rette model for dig, hvad forskellen er på en lille og stor råkostmaskine og hvordan du bedst muligt rengør din råkostmaskine efter brug. Så læs med og bliv klogere – ikke kun på hvordan du vælger en model, men også hvordan du får mest muligt ud af din maskine.

Før vi bevæger os videre til de andre afsnit, vil vi dog gerne lige bruge lidt plads på at beskrive, hvilke parametre du især skal holde øje med i købet af en råkostmaskine:

 • Formål: Først og fremmest skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvad formålet er med råkostmaskinen – altså hvad du regner med at benytte den til. Dette vil nemlig give dig en fornemmelse for, hvad du har brug for for en maskine. Har du blot brug for at få revet et par gulerødder i ny og næ, så er der ingen grund til at gå efter en maskine med 50 forskellige tilbehørsdele og egenskaber. Regner du derimod mod, at din nye maskine skal være en fast hjælper i køkkenet og bruges til mange opgaver, så er det bare med at finde en model, der både kan hakke, snitte, rive m.m.
 • Størrelse: Når du har fundet ud af, hvilket formål maskinen primært skal benyttes til, kan du også bedre få en fornemmelse for, hvad der er realistisk at håbe på i forhold til maskinens størrelse. En multifunktionel model med rigtig mange indstillingsmuligheder og dele vil naturligvis fylde en del mere end en enkel model.
 • Kapacitet: Maskinens størrelse og dens kapacitet hænger i de fleste tilfælde sammen. Af den grund er du også nødt til at overveje, hvor lille en model du overhoved burde vælge, hvis du regner med at skulle kunne lave meget indhold på én gang. Husk gerne, at nogle modeller kommer med flere skåle / beholdere, hvorfor der både er mulighed for at klare store og små opgaver
 • Udseende: Hvis du blot regner med at gemme din råkostmaskine væk i skabet, når den ikke er i brug, så er udseendet måske ikke et vigtigt punkt. Det er det dog, hvis du ønsker at have din model stående fremme på køkkenbordet. I så fald må der gerne være fokuseret lidt på et elegant og flot design. Om du foretrækker en enkel model i en kraftig farve eller en stilren variant i rustfrit stål, er naturligvis helt op til dig
 • Effektivitet: Hold gerne et vågent øje med modellens effektivitet, så du kan være sikker på, at den faktisk kan klare forskellige opgaver og ingredienser. Det nytte trods alt intet, hvis den ikke har en kraftfuld nok motor til at hakke hårde grøntsager. Derudover er det også en fordel at se på, hvilke hastighedsindstillinger maskinen har, så du ved, hvor meget du kan ændre på denne. Nogle modeller har blot én hastighed, mens andre har variable hastighedstrin, pulse funktion o.l.
 • Påfyldningsrør: Det er altid en god ide at holde øje med størrelsen af påfyldningsrøret. For skålkapaciteten kan være nok så stor, men hvis du ikke kan få grøntsager, frugter o.l. ned i den uden at skulle skære dem i mindre stykker, så mister det lidt sin funktion. Du skal jo helst undgå at skulle forberede så meget som muligt, når du benytter dig af en råkostmaskine
 • Sikkerhed: Sørg gerne for at prioritere en model med et godt sikkerhedsniveau. Dette kan være, at maskinen ikke starter, hvis ikke delene er monteret korrekt, at der er silikonebelægning mellem delene, låget lukket helt tæt m.fl. Alle sådanne egenskaber vil sikre, at der er mindre risiko for, at nogen kommer til skade undervejs
 • Rengøring: Det er optimalt at holde øje med, om modellen er nem at rengøre før man blot kaster sig over den første og bedste model man ser. Det skyldes, at du højst sandsynligt vil undgå at bruge maskinen helt så meget, hvis den er besværlig at rengøre. Heldigvis kan mange råkostmaskiner og deres tilbehør tåle maskinvask, så rengøring burde ikke være et stort problem ved de fleste modeller
 • Tilbehørsdele: Det er altid godt at gå efter en model med tilbehørsdele, men antallet er ikke helt så afgørende – det handler jo nærmere om, hvad du at have til rådighed. Et par rivejern i forskellige størrelser og en snittetromle burde nok være et minimumskrav, men antallet af andre tilbehørsdele afhænger af dine behov og ønsker
 • Prisklasse: Du kan få råkostmaskiner i mange forskellige prisklasser. Ofte vil prisen blive dyrere, alt efter hvor mange tilbehørsdele der medfølger. Men det er muligt at få en rigtig god maskine til en budgetvenlig pris, hvis du vil have pengene til at række til mest muligt (se bare vores billige model i ovenstående test). Det kan godt betale sig at sætte et budget på forhånd og eventuelt sætte en grænse for, hvor mange penge der skal bruges på maskinen. Det kan bl.a. være med til at give dig et indblik i, hvad du kan forvente af maskinen. Med et fastsat budget vil du heller ikke føle, at du har brugt for mange penge i sidste ende

Stor eller lille råkostmaskine?

Du kan vælge mellem flere typer af maskiner, når der skal hakkes, snittes, skæres o.l. De mindre modeller kaldes ofte for råkostmaskiner, da deres primære formål er at skære grøntsager og frugter. Nogle af disse varianter kan dog også sagtens benyttes til skæring af nødder, ost, chokolade o.l. fødevarer. Med råkostmaskiner afhænger en del af deres funktionalitet af, hvor mange udskiftelige tromler de har til rådighed.

Vil du have en model med mange flere indstillingsmuligheder, så skal du have fat i en større model – ofte kaldet en foodprocessor. Disse kan i realiteten klare det samme stykke arbejde som en råkostmaskine, men de klarer bare opgaven i større skala. Derudover vil foodprocessorer også kunne benyttes til lidt flere formål, hvorfor det er en god allround køkkenmaskine. Dog vil en foodprocessor fylde mere i skabet eller på køkkenbordet, hvorfor du kun skal vælge en sådan model, hvis du har brug for en maskine, der kan lidt mere end en almindelig og enkel råkostmaskine.

Råkostmaskine med håndsving

Er du ikke så meget for ideen om en elektrisk råkostmaskine? I så fald er der ingen grund til panik, da du blot kan gå efter en manuel model. Med en sådan variant skal du godt nok selv stå for en del af arbejdet, da du ikke kan overlade det hele til maskinen, som du kan med de elektriske modeller. Til gengæld skal du ikke bekymre dig om tilslutning af maskinen, og så har du selv fuld kontrol over processen.

Du kan finde flere forskellige modeller, når det kommer til manuelle råkostmaskiner eller lignende varianter. Nogle kan styres via håndsving, så ingredienser stadig placeres i maskinen, mens andre kræver, at du selv klarer størstedelen af arbejdet. Hvis du ikke har noget imod at klare en stor del selv, så kan du med fordel investere i et mandolinjern. Du kan læse om de bedste mandolinjern her.

Rengøring af en råkostmaskine – de fleste kan gå i opvaskemaskinen

Som nævnt tidligere er det relevant at prioritere en råkostmaskine, der er nem at rengøre. Det skyldes, at de skal rengøres efter hver brug for at fjerne bakterier og snavs. Det vil i den grad gå ud over din madlavning og hygiejne i køkkenet, hvis du ikke skyller og vasker modellen op efter hver brug. Det er dog ofte nok at skylle beholderen og skærene med rent vand, hvis du skal klare to eller flere ingredienser lige efter hinanden.

Hvis du gerne vil gøre det så nemt som muligt for dig selv, så kan du prioritere en model, der kan tåle maskinvask (hjælper naturligvis kun, hvis du har en opvaskemaskine i hjemmet). I så fald skal du ikke bekymre dig om at rengøre de forskellige dele, men kan i stedet blot lægge dem i opvaskemaskinen.

En god råkostmaskine kan holde i mange år

Hvis du sørger for at investere i en solid og god råkostmaskine, samt at rengøre den efter hver brug, så kan du få glæde af den i mange år fremover. Denne type maskine vil nemlig sjældent blive så slidt, at den går i stykker efter et par år – i hvert fald ikke hvis du passer på den. Dette gælder også, selvom du bruger den på næsten daglig basis. Der er desuden en del producenter, som tilbyder X antal års garanti på motor og de forskellige dele.

Netop fordi en råkostmaskine kan holde i mange år, så skal du gerne vælge en model, der ikke blot passer til dine behov nu, men også til dem du muligvis får i fremtiden. Der er jo trods alt ingen grund til at skulle købe en ny maskine senere hen, hvis den du køber nu fortsat er velfungerende. Er du i tvivl om, hvilke behov du får i fremtiden, kan du prioritere en maskine, hvor du kan tilkøbe forskellige tilbehørsdele. Så kan du altid gøre maskinen mere funktionel med tiden.

Mangler du andre funktionelle køkkenmaskiner?

Selvom en råkostmaskine og foodprocessor kan klare rigtig mange opgaver, så er det ikke den eneste type funktionelle maskine, man kan købe til køkkenet. F.eks. kan du også få rigtig stor glæde af en stavblender, når der skal laves supper og saucer eller en håndmixer, når der skal bages.

Vi har testet og skrevet guides til utroligt mange forskellige køkkenmaskiner, så du kan blot søge her på siden for at finde frem til den type, som du står og mangler i køkkenet.

Sådan er denne råkostmaskine test udført

Til udarbejdelsen af denne råkostmaskine test har vi blandt andet søgt inspiration hos diverse testkilder og læst en lang række forbruger anmeldelser af diverse produkter. På den måde har vi fundet frem til, hvilke modeller der ikke blot klarer sig godt i test, men også fungerer optimalt hjemme hos forbrugerne.

Vi har så vidt muligt forsøgt at inddrage forskellige typer af råkostmaskine. Du skal således ikke blive overrasket, hvis vores modeller adskiller sig en del fra hinanden. Vi vil nemlig gerne være sikre på, at der er noget for enhver forbruger i vores tests.

FAQ

Hvilken råkostmaskine er bedst i test?

Vi har kåret en Tefal Fresh Express+ MB755GTR Foodprocessor som bedst i test. Modellen er velegnet til de fleste forbrugere, da den har funktionelle egenskaber. Læs med og find den rette til dig.

Hvad koster en råkostmaskine?

Prisen på en råkostmaskine svinger utroligt meget fra model til model. Nogle koster blot et par hundrede kroner, mens andre koster flere tusinde kroner. Det afhænger af, hvad du forventer.

Hvad er forskellen på en råkostmaskine og en foodprocessor?

En råkostmaskine er ofte mindre end en foodprocessor. Derudover vil den kunne bruges til flere formål, men stadig ikke helt så mange som en foodprocessor. Til gengæld er råkostmaskinen ofte billigere.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×