Riskoger test (2021) → Din guide til de 6 bedste riskogere på markedet

1
Hamilton Beach Digital Simplicity

Hamilton Beach er et af de største brands inden for køkkenapparater i USA, og derfor er det slet ikke mærkeligt, at de har lavet en utrolig god og effektiv riskoger, som fortjener titlen som bedst i test riskoger. De har fokus på kvalitet, funktionalitet og innovative løsninger. Som mange af de andre riskogere i denne riskoger test, så kan denne også bruges til andet end kun at tilberede ris. Derfor skal du vælge Hamilton Beach…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Hamilton Beach Digital Simplicity
Kitchentime DK
Gastroback Design Pro 42518
ComputerSalg A/S
Tristar RK-6127
Homeshop.dk
Lékué Quinoa og riskoger
KitchenOne.dk
Sage BRC600 The Risotto Plus™
ComputerSalg A/S
OBH Nordica Versatile riskoger
Bilka.dk

Der findes ikke noget værre end at brænde sine ris på eller under tilberede dem, og sker det også tit for dig, så bør du overveje at anskaffe dig en riskoger. En riskoger kan tilberede ris helt perfekt, og uden det store arbejde for dig.

I denne artikel har vi samlede nogle af de bedste riskogere på markedet, og så har mange af modellerne endda flere funktioner end bare muligheden for at koge ris. Så uanset om du leder efter en enkel og god riskoger eller en multifunktionel riskoger, kan du læse om dem i denne riskoger test. Til sidst i denne test kan du også læse om hvilke til du skal være opmærksom på inden du køber din riskoger.

Hamilton Beach Digital Simplicity – Bedste riskoger

Hamilton Beach er et af de største brands inden for køkkenapparater i USA, og derfor er det slet ikke mærkeligt, at de har lavet en utrolig god og effektiv riskoger, som fortjener titlen som bedst i test riskoger. De har fokus på kvalitet, funktionalitet og innovative løsninger. Som mange af de andre riskogere i denne riskoger test, så kan denne også bruges til andet end kun at tilberede ris.

Derfor skal du vælge Hamilton Beach Digital Simplicity

Med denne riskoger kan du tilberede en stor portions ris, da selve gryden har en volume på 4,75 liter, hvilket svarer til, at du kan tilberede mellem 2 og 20 dl utilberedte ris på én gang. Det er temmelig meget, og bør være nok til en stor familie.

Du indstiller gryden ved at trykke på det nemme panel i fronten af maskinen. Panel giver dig et fint overblik over maskinens funktioner, og du kan se hvor lang tid, der er tilbage før dine ris er færdige. Der er forskel på ristyper, og det kan du også læse mere om nederst i denne artikel, men det har Hamilton Beach også taget højde for, og derfor er der får et program til hvide ris og fuldkornsris.

Funktionen med den udskudte start er smart til dig, som gerne vil sætte ingredienserne over, og så starter maskinen selv når du ønsker det. Du kan f.eks sætter ingredienserne over om morgen inden du går ud af døren, sætte den udskudte start til når du ønsker, at maskinen skal gå i gang med at tilberede risene, og så er der mad når du kommer hjem fra arbejdet. Det bliver ikke nemmere. Den udskudte start-funktion kan sættes til helt op til 15 timer inden maden skal bruges.

Uanset om du bruger den udskudte tidsfunktion eller ej, så sætter riskogeren automatisk ‘hold varm’-funktionen på, når både tilberedningstiden og trækketiden er overstået. Herefter slukkes den automatisk.

En førsteklasses dampkoger

Riskogeren er udstyret med forskellige funktioner og programmet, og udover at kunne tilberede forskellige typer af ris, så kan den også koge pasta, grøntsager og meget mere. Derfor medfølger der også en dampindsats, hvor grøntsagernes lægges i. Herefter er det bare at vælge ‘steam’-programmet, og så har du lækre og sprøde grøntsagerne, der er klar til servering. Det er en god idé at tilberede sine grøntsager på denne måde, da det grøntsagerne beholder flere af sine næringsstoffer end hvis de bliver kogt.

Riskogeren har også en funktion, der hedder ‘heat/simmer’, som kan bruges til at varme eller simre, og derfor er der flere muligheder med denne riskoger.

Rengøringen af ryden foregår nemt og enkelt, da gryden er aftagelig, så du kan løfte den op, og vaske den i opvaskemaskinen eller i hånden. Gryden har en non stick belægning, som modvirker, at risene eller andet sætter sig fast i bunden af gryden eller brænder på.

Som tilbehør medfølger der – ud over dampindsatsen – både en målekop og ske med.

Hamilton Beach giver en garanti på helt op til 5 år på denne riskoger – de ved godt, at de har produceret en maskine af god kvalitet.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 700 watt
 • Kapacitet: 4,75 liter
 • Tilbehør: Rismål, risskål, serveringsske og dampindsats.
 • Farve: Rustfrit stål
 • Vægt: –
Det kan vi lide:
 • Tilbered mellem 2 og 10 dl utilberedte ris i denne riskoger
 • Program til både hvide og fuldkornsris
 • ‘Udskudt start’-funktion helt op til 15 timer før du skal bruge risene

Gastroback Design Pro 42518- Enkel riskoger med dampfunktion

Denne riskoger fra Gastroback er en enkel og effektiv riskoger, som sørger for, at dine ris bliver perfekt tilberedt.

Riskogeren har fået gode anmeldelser fra tidligere kunder, som siger, at den er brugervenlig, effekt og kan bruges til mere end bare at koge ris.

Derfor skal du vælge Gastroback riskoger

Dette er en 5 liters gryde, hvor du har mulighed for at tilberede over ca. 1,8 liter ris, og det tager ca. 25 minutter for maskinen at tilberede helt perfekte kogte ris. Du slipper for at brænde dine ris på eller over tilberede dem. Desuden sikrer en riskoger også, at alle næringsstofferne bliver bevaret.

Du har også mulighed for at tilberede dine grøntsager i riskogeren, da der medfølger en dampindsats, hvor grøntsagerne kan ligge. Riskogeren har også et program beregnet til at dampe grøntsager, og her gælder det ligeledes at mange af næringsstofferne bliver bevaret. Du kan også bruge dampindsatsen til at tilberede f.eks. laks.

Maskinen har faktisk også et helt bestemt grød-program, så elsker du at eksperimentere med forskellige former for grød eller mangler du en sikker metode til at lave grød, hvor du ved, at den ikke brænder på, så er riskogeren noget for dig.

Non stick belægning sikrer, at risene ikke sidder fast

Selve tilberedningen af risene foregår nemt og hurtigt, og giver dig muligheden for at lave resten af middagen klar. Du har også mulighed for at lave risene noget tidligere end resten af maden, da riskogeren har en ‘hold varm’-funktion, som sikrer, at dine ris forbliver varme indtil resten af maden er klar.

Udover det enkle design, så er selve gryden lavet med en non stick belægning, som sikrer, at risene – eller grøntsagerne – ikke brænder sig fast til gryden. Den har også en autosluk-funktion, så den slukker efter noget tid – det kommer an på, om man har slået ‘hold varm’-funktion til eller ej. Der er selvfølgelig også beskyttelse mod overophedning.

Som tilbehør til denne Gastroback riskoger, så medfølger der en skål, ske, steamer til grøntsagerne og et målebæger til risene, så du nemt kan måle, hvor meget ris du skal koge.

Ledningen har en længde på 1,2 meter.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 450 watt
 • Kapacitet: 5 liter
 • Tilbehør: Rismål, risskål, serveringsske, rustfrit stål dampindsats.
 • Farve: Rustfrit stål
 • Vægt: –
Det kan vi lide:
 • Tilbered dine grøntsager i riskogeren
 • Funktion til tilberedning af grød
 • ‘Hold varm’-funktion og autosluk

Tristar RK-6127- Billigste riskoger

Tristar er kendt for at lave gode og billige køkkenapparater, og her har de lavet en helt simpel riskoger til dig, som vil have perfekte ris uden at skulle bruge tid på det. Dette er den billigste riskoger i denne test, men det er ikke ensbetydende med, at den er dårlig.

Derfor skal du vælge Tristar RK-6127

Riskogeren fra Tristar er ikke fyldt med alle mulige funktioner, men i stedet gør den dét den skal; koge ris helt perfekt uden du skal bekymre dig om at de brænder på. Med det samme at risene er færdige, så skifter Tristar automatisk over til ‘hold varm’-funktionen, så de er klar når resten af maden er klar. Ved ‘hold varm’-funktionen beholder riskogeren en varme på mellem 70 og 75 grader, hvilket holder dine ris varme i timevis.

Med Tristar RK-6127 kan du lave helt op til 10 portioner ris, så uanset om i er en utrolig stor familie eller om du får gæster på besøg, så bør den kunne lave nok ris. Riskogeren kan selvfølgelig også lave mindre portioner, så du sætter bare det antal portioner over, som du skal bruge. Selve gryden har en kapacitet på 1,5 liter.

Aftagelig gryde med nonstick belægning

Dette er en utrolig brugervenlig riskoger, som er en kæmpe hjælp på de dage, hvor det skal gå en smule hurtigere. Det eneste du skal det er at tilføje ris og vand til riskogeren og starte den.

Den er også udstyret med en beskyttelse for tørkogning, hvilket er en sikkerhed for dig, men det sikrer også at risene ikke brænder på. Det samme gør den aftagelige gryde, som er beklædt med en non stick belægning, som gør, at dine ris ikke klistrer til bunden af gryden, rengøringen er nemmere og dine ris brænder ikke på.

Det er også muligt at fjerne gryden, hvilket gør rengøringen endnu nemmere.

Designet er enkelt og praktisk med et gennemsigtigt låg, så du altid har kontrol over hvad der sker nede i gryden, og du behøver ikke at løfte låget og slippe alt varmen ud. Den står på 4 fødder, hvilket også sikrer at den ikke bliver varm under.

Med i pakken medfølger der en risske, som du kan bruge til at dreje rundt i risene, og et målebæger. Når du ikke bruger tingene, kan de nemt opbevares nede i gryden.

Desuden findes denne riskoger også i en mindre størrelse og en større, men Tristar RK-6127 har en god middel størrelse, som passer til en stor familie, der får gæster på besøg. Du kan selvfølgelig også altid lave en mindre portion ris.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 500 watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Tilbehør: Risske og målebæger
 • Farve: Rustfrit stål
 • Vægt: –
Det kan vi lide:
 • Lav op til 10 portioner med ris
 • Beskyttelse for tørkogning
 • Nem rengøring

Lékué Quinoa og riskoger – Bedste riskoger til mikroovnen

Denne riskoger skiller sig ud fra de andre i denne riskoger test, fordi den er beregnet til at komme i mikroovnen, og så bliver det vidst ikke lettere. Desuden kan du også tilberede andet i den f.eks. quinoa, havregrød, couscous, perlebyg eller spelt.

Derfor skal du vælge Lékué Quinoa og riskoger

Hvis du ønsker perfekte ris hver gang, men ikke har plads til en riskoger på køkkenbordet eller i køkkenskabet, så er dette en god løsning til dig, hvis du har en mikroovn. Riskogeren fra Lékué er fremstillet af silikone, og den består af to dele; en grøn og en hvid.

Riskogeren har en kapacitet på 1 liter, og kan lave op til hvad der svarer til 4 portioner på en gang.

I den hvide beholder kommes risene, quinoaen eller andre korn ned sammen med vand, herefter skal den grønne top på og så skal den ind i mikroovnen. Risene skal ca. have 12 minutter i mikroovnen, og du behøver ikke holde øje med dem, så du kan lave resten af maden klar. Når risene er færdige i mikroovnen skal de lige stå og dampe af med det grønne låg på. Herefter skal du dreje rundt med dem, og hvis der stadig er noget vand tilbage, men risene er perfekte, så kan du bruge det grønne låg som en ris, og nemt hælde vandet ud.

Smart termo-funktion

Med i pakken medfølger der også en oversigt over kogetider til forskellige korntyper, så du nemt kan finde ud af, hvor meget f.eks. perlebyg skal have. Det gør det nemt for dig uanset hvad du skal tilberede.

Der er flere fordele ved, at riskogeren er fremstillet af silikone, fordi den kan tåle at gå i opvaskemaskinen, så du slipper for at stå og rense din gryde ren.

Den kan faktisk også tåle temperaturer helt ned til -20 grader og op til 100 grader, så har du brug for at fryse risene ned, er det også en mulighed. Desuden egner den sig også til servering af risene, da den hvide beholder er fin og neutral i designet, og det grønne låg sørger for at varmen ikke slipper ud. Riskogeren har en nemlig en let termofunktion, som holder risene varme i længere tid.

Så bliver det bedst ikke nemmere, at få perfekt tilberedte ris hver gang.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: –
 • Kapacitet: 1 liter
 • Tilbehør: Kogebog og oversigt over kogetider
 • Farve: Hvid og grøn
 • Vægt: 0,6 kg.
Det kan vi lide:
 • Tilbereder ris, quinoa, perlebyg og andet hurtigt i mikroovnen, så du får perfekte ris
 • Medfølgende oversigt over kogetider
 • Tåler opvaskemaskine og fryser

Sage BRC600 The Risotto Plus™ – Bedste riskoger til risotto

Elsker du risotto, men synes det kan være en smule krævende, at man skal dreje rundt i den hele tiden for at undgå, det brænder på og for at få en cremet risotto? Så kan du nemt få dig en bedste ven for livet i denne riskoger.

Sage indgik for nogle år siden et samarbejde med den kendte kok Heston Blumenthal, og sammen har de lavet en række maskiner, som har til formål at gøre det nemmere og smartere for dig i køkkenet.

Derfor skal du vælge Sage BRC600 The Risotto Plus™

Riskogeren fra Sage er smuk og elegant, og blandt andet fremstillet af rustfrit stål, hvilket giver det flotte look. Den minder om en traditionel gryde i udseendet, men det er både en ris,- risotto,- og en slow cooker i én køkkenmaskine.

Det er også en maskine med en god kapacitet på 3,7 liter, hvilket svarer til 10 kopper ris og 20 kopper kogte ris. indergryden har en non stick belægning og den er PFOA-fri. Indergryden tåler også opvaskemaskine. Håndtagene har en CoolTouch funktion, så de ikke bliver så varme at holde om.

Den har et gennemsigtigt låg, så du kan nemt følge med og se hvordan det går – uden at skulle løfte låget og dermed slippe varmen ud. Låget er desuden lavet af hærdet glas med en dampventil, og det tåler også opvaskemaskine

Som sagt ligner den en helt normal gryde, men den har et lille panel for enden, hvor du kan styre og vælge hvilket program du skal bruge alt efter hvad du skal lave.

Sage BRC600 har også en aftagelig ledning, så du kan tage den af og serve hele gryden på bordet. Den er også nem at rengøre, da selve gryden kan tages op af riskogeren og dermed vaskes.

Denne riskoger er meget mere end bare en riskoger, fordi den har 5 programmer og andre smarte funktioner.

Hvilket program skal jeg vælge?

Der findes hele 5 forudindstillede programmer, hvilket gør at du kan bruge maskinen til meget mere end bare risotto. Den har selvfølgelig et risotto-program, hvor du kan lave autentisk og cremet risotto uden at du skal røre i gryden i 40 min. Det bliver vist ikke nemmere at lave risotto! Under omrøring tilføres risene bobler, hvilket fremmer frigivningen af stivelsen, så du opnår den cremede risotto. Efter dette program slukker den, men holder retten varm i 30 min.

Med sauté-programmet er det muligt at svitse dine ingredienser til risottoen f.eks risene eller svampene. Du kan selvfølgelig også svitse ingredienserne til en anden gryderet, fordi programmerne ‘slow cook’ og ‘high’ kan bruges til tilberedning af andre gryderetter. Så efter du har svitset ingredienserne til din gryderet, slår du over på ‘slow cook’ eller ‘high’ – alt efter hvor længe dit ret skal simre.

Det sidste program er selvfølgelig, at den kan bruges som en helt normal riskoger, så du kan få helt perfekt tilberede ingredienser.

Som et prik over i’et, har den selvfølgelig også en ‘hold varm’-funktion, så du kan holde gryderetten, risene eller risottoen varm til spisetid. ‘Hold varm’-funktion kan holde retterne varme i op til 5 timer!

Som tilbehør medfølger der også en dampindsats, og maskinen har også en damp-funktion, så du nemt kan dampe grøntsager, fisk og skaldyr.

Så er du ude efter en riskoger, som kan lige lidt mere end de andre på markedet, så er det denne riskoger, som du bør tage et ekstra kig på.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 760 watt
 • Kapacitet: 3,7 liter
 • Tilbehør: Rismål, serveringsske, rustfrit stål dampindsats.
 • Farve: Rustfrit stål
 • Vægt: 3,7 kg.
Det kan vi lide:
 • Lav nemt risotto uden omrøring
 • 5 forudindstillede programmer
 • ‘Hold varm’-funktion

OBH Nordica Versatile riskoger – Multifunktionel riskoger

OBH Nordica er kendt for at lave praktiske køkkenapparater til en god pris. Her har de lavet en riskoger, som giver dig dig mulighed for at lave ris til perfektion hver gang, og du behøver ikke engang bruge tid på at tjekke til risene. Derudover kan maskinen også en række andre ting f.eks at dampe laks.

Selvom den har flere funktioner end en riskoger, så er prisen meget fornuftig.

Derfor skal du vælge OBH Versatile riskoger

Denne riskoger kan også en del mere end bare at koge ris, og den har 5 programmer i alt; hvide ris, brune ris, linser, grød, suppe og damp-funktion. Du skal bare vælge programmet, og så styrer programmet resten – uden din hjælp. Så denne riskoger er en hjælp til hele køkkenet. Det er også muligt at tilberede flere ting på én gang i riskogeren. Der medfølger nemlig en dampindsats, så imens den er i gang med at koge risene, kan den også tilberede grøntsager eller laks i dampindsatsen.

Du styrer riskogeren ved hjælp af det smarte display, som sidder på låget af riskogeren. Her kan du vælge mellem de forskellige programmer, og se hvor lang tid der er tilbage før risene er kogt. Riskogeren har også en stor kapacitet, da den kan rumme helt op til 5-6 portioner uanset om du tilbereder grød, linser eller ris.

Du kan endda sætte risene over flere timer inden de skal være færdige, fordi den er udstyret med en ‘udskudt start’-funktion, så du sætter bare tidspunktet for, hvornår risene skal være kogt. Derefter kan den også holde risene varme ved hjælp af ‘hold varm’-funktionen i op til 12 timer.

Den har også automatisk sluk, så du skal ikke være bekymret for at risene brænder på eller den står og tørkoger.

Nem og enkel rengøring

Denne riskoger fra OBH Nordica skiller sig en del mere ud i designet end de andre modeller, da den ikke ligner en traditionel gryde. Den har et firkantet look, og den sorte farve gør riskogeren elegant. Skålen, som er nede i riskogeren, skiller sig også ud fra de andre modeller. Den er nemlig kugleformede, hvor den i de andre modeller er en traditionel gryde. Det kugleformede design sammen med revolutionerende teknologi sikrer en optimal varmecirkulation, så du altid får det perfekte resultat.

Selve riskogeren har også et håndtag, så du kan nemt flytte rundt på den – den egner sig specielt til køkkenet i campingvognen, da den ikke fylder særlig meget, men har mange funktioner.

Gryden som sidder nede i riskogeren er fremstillet med en smart non stick belægning, som sikrer, at maden ikke sidder fast i bunden af gryden. Rengøringen er også hurtigt overstået, da den kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Som tilbehør er der også en suppeske, risske og et målebæger, som passer til resten af designet. Desuden medfølger der også et opskriftshæfte, hvor du kan lade dig inspirere af lækre opskrifter, og se hvor nemt det kan være at lave med denne multifunktionelle riskoger.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 350 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Tilbehør: Risske, suppeske, målebæger, dampindsats og opskriftshæfte
 • Farve: Sort
 • Vægt: 4,4 kg.
Det kan vi lide:
 • Damp grøntsager eller laks imens risene koger
 • ‘Udskudt start’-funktion og ‘hold varm’-funktion
 • Revolutionerende teknologi for en optimal varmecirkulation

Guide til valg af den bedste riskoger til dig

For at hjælpe dig på vej, har jeg samlet nogle af de ting, som du skal være opmærksom på når du vælger din næste riskoger. Som du har læst, kan en riskoger være meget mere end bare en riskoger, da de fleste riskogere har flere forskellige funktioner. Derfor har jeg lavet denne lille guide til dig med alle de ting du skal holde øje med når du køber en riskoger;

 • Kapacitet: Når du skal ud og vælge en riskoger er det vigtigt, at se på kapaciteten, da det har betydning for, hvor meget ris du kan lave på én gang. Der er modeller som har kapacitet på 1 liter og andre som har helt op til næsten 4 liter. Når du vælger model er det vigtigt, at du undersøge hvor meget ris den kan tilberede – bare fordi den har en kapacitet på 4 liter, er det ikke sikkert, at den kan lave 4 liter ris, men det er typisk volumen på selve maskinen
 • Pris: Normalt hænger pris og kvalitet sammen, og det gælder selvfølgelig også med riskogere, men i dag har flere producenter valgt at tilføje flere funktioner til riskogeren, for at gøre den mere alsidig, og det kan give en forskel i prisen ift. de riskogere, som bare er riskogere. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker en riskoger eller en multifunktionel riskoger
 • Non stick belægning: Det er vigtigt at gryden har non stick belægning, da risene ellers kan risikere at sidde fast eller brænde på. En non stick belægning gør også, at gryden er nemmere at rengøre. De fleste gryder i denne riskoger test kan tåle at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen endnu nemmere.
 • ‘Hold varm’-funktion: Dette er en funktion, som jeg er sikker på, at du kommer til at elske. Nogle modeller har nemlig den mulighed, at de kan holde risene varme efer de er kogt færdig, så de er klar til servering. Det er forskelligt fra model til model alt efter hvor lang tid den kan holde risene varme. I nogle tilfælde er det helt op til 12 timer.
 • Medfølgende tilbehør: Du bør altid notere dig hvilket tilbehør der medfølger til de forskellige modeller – der kan nemlig være stor forskel. Typisk medfølger der et målebæger og ske, så du nemt kan måle risene af og røre rundt i dem med skeen. Andre modeller har også en dampindsats med, hvilket gør, at du kan dampe grøntsagerne
 • Funktioner og programmer: Riskogere har fået flere og flere funktioner og programmer, hvilket gør dem mere alsidige, så når du skal ud og vælge din næste riskoger, så bør du overveje hvilke funktioner du har brug for. Skal den også kunne dampe grøntsager og fisk? skal den kunne lave suppe eller have specielle programmer til grød? Hver model kan noget forskelligt

Sådan er denne riskoger test udført

Denne riskoger test gennemgår 6 af de bedste riskogere på markedet, hvor vi kigger på kapaciteten, kvaliteten og effektiviteten af de forskellige modeller.

Vi har indsamlet information fra de forskellige forhandlere, producenter og test, og vi ser på kundetilfredshed ved at gennemgå anmeldelser fra tidligere kunder.

FAQ

Hvilken riskoger er bedst i test?

I denne test er Hamilton Beach Digital Simplicity den bedste riskoger, fordi den gør riskogningen endnu nemmere såsom udskudt start og forskellige programmer til fuldkorn og hvide ris. Læs hele artiklen for at finde den bedste riskoger til dig.

Bør jeg vælge en riskoger med dampindsats?

Det giver dig en mulighed for at bruge den til mere end bare at koge ris, og grøntsagernes vitaminer bliver også bibeholdt ved at dampe dem. Du kan også bruge dampindsatsen til at tilberede f.eks. laks.

Bør jeg vælge en multifunktionel riskoger?

Det kommer helt an på hvad du ønsker at bruge riskogeren til. Med en multifunktionel riskoger har du mulighed for at tilberede andre typer af mad f.eks. fisk og grøntsager.