Robotplæneklipper test

De 12 udvalgte modeller

Den bedste robotplæneklipper

Worx Landroid M 700

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Intelligent robotplæneklipper til mellemstore haver op til 700 m2
 • plus-circle.svg Hurtigere og mere fleksibel end andre robotplæneklippere på markedet
 • plus-circle.svg Udstyret med Cut to Edge, som sikrer klipning af hele plænen, helt ud til kanten
 • plus-circle.svg Kåret som værende bedst i test hos flere uvildige testsider
Robotplæneklipper til den mellemstore have med mange ujævnheder

Gardena Sileno Life 750 Smart

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Hav fuld kontrol over robotplæneklipperen med Gardena smart App
 • plus-circle.svg SensorCut laver et balanceret klippemønster og sikrer perfekt vedligeholdt plæne
 • plus-circle.svg SpotCutting funktionen klipper græsset på selv de mest besværlige steder
Brugervenlig robotplæneklipper med skånsom klipning

Bosch Indego 400 S+

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Nem og enkel at betjene, da den er brugervenlig i sin opbygning
 • plus-circle.svg Kan selv planlægge den bedste klipning, så du ikke skal røre en finger
 • plus-circle.svg Udviklet med intelligente Logicut-navigationssystem for en effektiv skæreydelse
Den bedste robotplæneklipper for de fleste

Robomow RS615U

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Kraftig og hurtig så den effektivt kan klare plæner op til 3000 m3
 • plus-circle.svg Kontrollér den via app til smartphone med IOS og Android
 • plus-circle.svg Blevet testet ad flere omgange, hvor den klarer sig rigtig godt eller som bedst i test
Den bedste støjsvage robotplæneklipper

Gardena Sileno+ 1600

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg En af de bedste robotplæneklippere, der også har et ultra lavt støjniveau
 • plus-circle.svg Kan selv registrere, hvornår græsset har brug for at blive slået
 • plus-circle.svg Giver ikke grimme striber i græsset og har et optimalt sikkerhedsniveau
Brugervenlig og lydsvag robotplæneklipper

AL-KO Robolinho 500E

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Brugervenlig opbygning, så den er nem at betjene
 • plus-circle.svg Effektiv i drift og med et højt omdrejningstal på 4.000 omdrejninger i minuttet
 • plus-circle.svg Kåret som bedst i test robotplæneklipper hos Råd & Rön og Tænk

Artikel af Amanda Lee Edelstein

En robotplæneklipper en fantastisk investering, da den klarer alt arbejdet, så du kan bruge tiden på noget andet, mens robotplæneklipperen gør din have velplejet. Der findes et hav af forskellige robotplæneklippere på markedet – alle med diverse smarte funktioner, størrelser og priser. Vi har samlet de bedste robotplæneklippere på markedet lige nu for at hjælpe dig med at finde den bedste robotplæneklipper til din græsplæne og dit behov.

Denne test er baseret på resultater fra diverse forbrugertests, heriblandt Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Robotplæneklipperne er altså rangeret efter de bedste bedømmelser og anmeldelser, samt nyttige funktioner og effektivitet. Du vil ikke kunne lade være med at skifte til en robotplæneklipper efter at have læst denne test, da fordelene i forhold til almindelige plæneklippere og cylinderklippere er mange. Vi giver desuden svar på de mest stillede spørgsmål i forhold til robotplæneklippere, og hvordan du bedst plejer din græsplæne i de senere afsnit. 

Den bedste robotplæneklipper

Worx Landroid M 700

Det mener vores produkteksperter

Worx Landroid M 700 er en genial robotplæneklipper, der egner sig godt til de mellemstore haver. Denne robotplæneklipper er vores testvinder, da den er hurtigere og mere fleksibel end andre robotplæneklippere på markedet, og klipper helt ud til kanten. Worx Landroids M-serie er tidligere kåret som bedst i test hos “Aftonbladet” og “Alt om DATA”, hvor den vandt på test kriterierne græsklipning, batterilevetid, kvalitet og brugervenlighed.

Derfor skal du vælge Worx Landroid M 700

Denne Worx Landroid M 700 robotplæneklipper er velegnet til dig med en mellemstor have op til 700 m2. Plæneklipperen har en smart automatisk planlægning, som gør den utrolig nem og simpel at sætte op. Worx Landroid kan tilpasses dine egne behov, så den passer præcist til din hverdag. Du kobler Worx Landroid M 700 til en genial app, hvor den hurtigt kan beregne et optimalt klippeskema ud fra græsplænens størrelse og de forskellige vejrforhold. Du kan nemt vælge indstillinger og dermed altid have kontrol over den via den intelligente app. 

Robotplæneklipperen er udstyret med AIA-teknologi, hvilket gør Worx Landroid yderst hurtig og agil, der let kan klare smalle passager og adskillige typer af arbejdsområder. Den klipper helt ud til græsplænens kant, så du slet ikke skal bekymre dig om at rette til efter Worx Landroid har slået græsset. 

Robotplæneklippere har Bioklip, hvilket betyder, at den spreder det afslåede græs ud på hele plænen frem for at samle det i store klumper. Når den fordeler græsser på hele plænen, tilføjer det ekstra næring til græsplænen, så græsset bliver grønnere.  

Batteri er kompatibel med alle Worx produkter

Du har mulighed for at oplade denne Worx Landroid på adskillige måder, da det medfølgende batteri er kompatibelt med ethvert Worx produkt, som har en 20V batteripakke. Robotplæneklipperen leveres med det følgende tilbehør: ladestation, batteripakke, to samlemuffer, otte skruepløkker, ni knivblade og hele 210 pløkker, samt et afgrænsningskabel på 150 meter.

Landroid Worx M700 har en klippebredde på 18 cm og en klippehøjde på 30-60 mm, som kan justeres. Motoren er uden børster og sensorer, så den kører på samme teknologi, som en elbil. Det er en helt igennem unik egenskab, som er noget du absolut skal opleve. Du får simpelthen ikke en bedre robotplæneklipper end denne.

Produktdetaljer:

 • Arbejdsareal: 700 m2
 • Klippebredde: 18 cm
 • Køretid: 120 minutter
 • Opladningstid: 3 timer
 • Tyverisikring: Indbygget
 • Højdejustering: 30-60 mm
 • Mål: H 20,5 x B 40,4 x L 55,8 cm
 • Vægt: 9 kg
 • Materiale: Plastik
 • Batteritype: Lithium-ion 4.0 Ah
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Intelligent robotplæneklipper til mellemstore haver op til 700 m2
 • plus-circle.svg Hurtigere og mere fleksibel end andre robotplæneklippere på markedet
 • plus-circle.svg Udstyret med Cut to Edge, som sikrer klipning af hele plænen, helt ud til kanten
 • plus-circle.svg Kåret som værende bedst i test hos flere uvildige testsider

Robotplæneklipper til den mellemstore have med mange ujævnheder

Gardena Sileno Life 750 Smart

Det mener vores produkteksperter

Sileno Life 750 Smart robotplæneklipper fra Gardena styres via en app, og er perfekt til de mellemstore og komplekse haver på op til 750 m2. Det skyldes, at modellen kommer til overalt på plænen. Plæneklipperen har fået en god bedømmelse af Forbrugerrådet Tænk, hvor den scorer højest point på dens sikkerhed og brugervenlighed.

Derfor skal du vælge Gardena Sileno Life 750 Smart

Denne smarte robotplæneklipper er velegnet til dig med en mellemstor have med mange hældninger og udfordringer. Sileno Life 750 Smart er nemlig en kompakt og manøvredygtig robotplæneklipper, som er specielt egnet til at trimme hældninger på helt op til 30%, samt smalle korridorer og snævre passager uden nogle problemer. Dette er takket være den smarte CorridorCut-funktion, som klipper smalle passager og blinde ender ned til 60 cm. I enden af en blind ende, vender robotplæneklipperen automatisk og klipper tilbage igen.

Gardena Sileno Life har desuden en SpotCutting-mulighed, som er en klippefunktion, der gør den ideel for svært tilgængelige områder, såsom under en trampolin eller rundt om havemøblerne. Robotplæneklipperen gør altså det hårde arbejde for dig, så du ikke behøver at skulle klippe efter. 

SensorCut-system sikrer perfekt vedligeholdt græsplæne

Robotplæneklipperen har et indbygget SensorCut-system, som har præcisionsklinger, der ikke laver striber på græsplænen, men i stedet sørger for et balanceret klippemønster og en perfekt vedligeholdt plæne. Du kan desuden selv bestemme klippehøjden, som du nemt selv kan justere. 

Bioklip er også en af robotplæneklipperens mange funktioner, som gør, at de små afklippede græsstrå bliver fordelt på plænen, og dermed virker som naturlig gødning for din græsplæne. Dette fremmer en god vækst og sparer dig oceaner af tid, så du kan bruge tid på andre ting og stadig have den smukkeste, jævne græsplæne.

Gardena Sileno Life 750 Smart kan bruges i alt slags vejr, så du skal ikke vente på godt hver for at komme i gang med klipning af græsset. Lige netop denne model er desuden utroligt støjsvag i drift, da den har et lydniveau på blot 58 dB(A). Du vil altså ikke opleve at blive forstyrret af plæneklipperen, når den går i gang, selv hvis du sidder og slapper af i haven. Det lave støjniveau vil ej heller få dig på kant med dine naboer.

Brugervenlig opsætning af plæneklipperen

Robotplæneklipperen fra Gardena har en rigtig enkel og nem installation, da en programmeringsassistent fører dig gennem en intuitiv menu i løbet af opsætningen. Når du har indtastet plænestørrelse og de foretrukne klippetider, sammensætter robotplæneklipperen hurtigt et klippeskema. Dette programmeres via den tilhørende app.

Den medfølgende afgrænsningsledning bestemmer klippeområdet og sikrer, at robotplæneklipperen kun klipper de indrammede områder. Indbyggede kollisionssensorer garanterer, at maskinen ikke stoppes af naturlige forhindringer i haven. Når man løfter den, sørger sensorerne for, at knivene stopper omgående, så den forhindrer skader. 

Robotplæneklipperen er tyverisikret, så hvis den kommer uden for området, skal den låses op ved hjælp af en PIN-kode. 

Med i købet følger der en smart Gateway basestation, der fungerer som hjertet i den trådløse netværkskommunikation mellem robotplæneklipperen og Gardenas app. Der er også en garage til produktet, så den står i læ, når den ikke er i brug.

Produktdetaljer:

 • Højde: 23 cm
 • Dybde: 58 cm
 • Bredde: 39 cm
 • Klippehøjde: 20 – 50 mm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Klippeareal: 750 m2
 • Vægt: 7,30 kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Hav fuld kontrol over robotplæneklipperen med Gardena smart App
 • plus-circle.svg SensorCut laver et balanceret klippemønster og sikrer perfekt vedligeholdt plæne
 • plus-circle.svg SpotCutting funktionen klipper græsset på selv de mest besværlige steder

Brugervenlig robotplæneklipper med skånsom klipning

Bosch Indego 400 S+

Det mener vores produkteksperter

Denne Indego 400 robotplæneklipper fra Bosch er ideel til små og mellemstore haver op til 400 m2. Robotplæneklipperen får gode bedømmelser fra Forbrugerrådet Tænk, som beskriver den som den eneste robotplæneklipper, der klipper plænen systematisk, samt at den er rigtig skånsom for græsplænen.

Derfor skal du vælge Bosch Indego 400 S+

Denne robotplæneklipper er til dig med en lille til mellemstor have på maksimalt 400 m2. Modellen er ultra nem at betjene, da den er brugervenlig og selv klarer en stor del af arbejdet. Dette resulterer i, at du kun skal gøre et minimum selv for at få en flot og velplejet græsplæne. Og skal du ændre i nogle af indstillingerne eller har præferencer til klipningen, så kan det blot indtaste via en app på telefonen.

Robotplæneklipperen fra Bosch er udstyret med et Logicut navigationssystem, som tilpasser græsslåningen efter din græsplæne. Maskinen finder selv den mest optimale rute og klipper græsset i parallelle linjer. Denne metode er også med til at skåne plænen og er op til 30% hurtigere end ved vilkårlig navigation. SmartMowing funktionen planlægger klipningen ud fra den seneste vejrprognose, og så kan maskinen endda huske op til tre haver på én gang.

Den indbyggede SpotMow teknologi resulterer i, at robotplæneklipperen også kan komme til under havemøbler og andre mindre områder. Disse kan være helt ned til 3 m2. I alt arbejder denne model med en klippebredde på 19 cm og en klippehøjde mellem 30 og 50 mm, som du selv indstiller. Maskinen klipper med bioklip, hvilket resulterer i, at græsset kastes ud i små stykker på plænen, så den kan få ekstra næringsstoffer.

Tyverisikret plæneklipper med høj sikkerhed

Lige netop denne Indego 400 plæneklipper er udviklet med flere sikkerhedssensorer, så der er minimal risiko for tilskadekomst. Maskinen har bl.a. en løftesensor, der sørger for at slukke for knivene, hvis robotplæneklipperen løftes fra jorden. Hvis klipperen vælter eller af anden grund ligger med knivene øverst, vil overslagssensoren slukke for rotationen. Der er også en blokeringssensor, som registrerer forhindringer, så maskinen automatisk kører udenom. Hældningssensoren bliver aktiveret, hvis robotplæneklipperen når en vinkel på 32 grader. 

En anden fordel ved denne model er, at den er tyverisikret. Det betyder, at den kræver en pinkode for at blive aktiveret, hvis den forlader det fastsatte klippeområde. Dette fastsættes ved hjælp af en afgrænsningskabel, som medfølger i købet. Der medfølger også pløkker, kabelholdere og samlemuffer, så du kommer godt fra start.

Robotplæneklipperen er intelligent nok til selv at vende tilbage til sin dockingstation, når batteriet er ved at løbe tør for strøm. Hvis den ikke var færdig med klipningen, vil den fortsætte hvor den slap, når den er blevet opladt.

Produktdetaljer:

 • Batteri: 18V Lithium-ion
 • Batteriladetid: 60 minutter
 • Klippebredde: 19 cm
 • Klippeareal: maks 400 m2
 • Vægt: 7,5 kg
 • Klippehøjde: 30-50 cm
 • Maks. stigning: 27%
 • Anbefalet græshøjde: 3-6 cm
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Nem og enkel at betjene, da den er brugervenlig i sin opbygning
 • plus-circle.svg Kan selv planlægge den bedste klipning, så du ikke skal røre en finger
 • plus-circle.svg Udviklet med intelligente Logicut-navigationssystem for en effektiv skæreydelse

Den bedste robotplæneklipper til små haver

Gardena Sileno City 250

Det mener vores produkteksperter

Bor du i byen eller har du blot en lille have, så er Gardena Sileno City 250 perfekt til dig, da den er ideel til små og komplekse græsarealer. Serien Gardena Sileno City får en god bedømmelse af Forbrugerrådet Tænk, hvor den trækker mest op i forhold til brugervenlighed og sikkerhed. Desuden roser anmeldere den for driftssikkerheden, brugervenligheden og med gode problemløsningsevner.

Derfor skal du vælge Gardena Sileno City 250

Denne robotplæneklipper er ideel til dig med en lille have på op til 250 m2, som ønsker en robotplæneklipper, der er pålidelig og klipper automatisk, stribefrit og utrolig jævnt. Den klipper selv små korridorer og snævre passager uden problemer. Den medfølgende ladestation kan også placeres fleksibelt med næsten ingen restriktioner. 

Når du skal installere din Gardena Sileno City, får du hjælp af en programmeringsassistent. Det kan således ikke blive en nemmere opsætning. Du kan indtaste dine foretrukne klippetidspunkter og din plænestørrelse i den intuitive menu, og så vil Gardena Sileno City automatisk beregne en optimal klippeplan. Klippeplanen kan altid tilpasses eller ændres, hvis det bliver nødvendigt.

Robotplæneklipperen er desuden nem at rengøre. En enkelt sprøjtning med haveslangen er alt, der skal til for at frigøre hus, klinger og hjul grundigt for snavs, støv og græsrester. Ved at opsætte den medfølgende afgrænsningsledning, kan du selv være med til at bestemme klippeområdet. Maskinen vil kun klippe græsset i de indrammede områder. Maskinens følsommme kollisionssensor sikrer, at robotplæneklipperen ikke stopper ved naturlige forhindringer på plænen. Når den bliver løftet op, vil et andet sæt af sensorer stoppe knivene uomgåeligt for at forhindre skader.

Intelligent og støjsvag Gardena robotplæneklipper

Med sine sølle 58 db(A) støjer Gardena Sileno City halvt så meget sammenlignet med andre robotplæneklippere. Du vil således nærmest ikke bemærke, at den er i gang. Produktet er god til at finde ve i havenj, hvilket i høj grad skyldes CorridorCut-funktionen, som klipper smalle passager og blinde ender ned til 60 cm. Vejret er heller ikke en forhindring for den lille smarte robotplæneklipper. Om det er op eller ned af bakke i regn eller sol, så klipper den din plæne lige pænt hver gang. 

SensorControl-funktionen justerer automatisk klippetiden baseret på græsvæksten, så den selv går i gang, når det er vokset op. SpotCutting er en cirkelklippe-funktion, som gør Sileno City perfekt til at klare de besværlige områder, såsom under trampolinen og rundt om alle havemøblerne. Ikke nok med det så er Sileno City også udstyret med en frostsensor, som registrerer temperaturer tæt på frysepunktet og suspenderer klippeplanen for at beskytte din græsplæne.

Sileno City har naturligvis også bioklip-egenskab, som pænt fordeler de små afklippede græsstrå i hele haven, så græsset bliver gødet. Sidst, men ikke mindst, er Sileno City tyverisikret. Kommer robotplæneklipperen uden for sit område, låser den, og kan kun bruges ved hjælp af en PIN-kode.

Få Gardena Sileno City i smart udgave

Lige netop Gardenas Sileno City-serie tilbyder dig at vælge mellem flere forskellige robotplæneklippere. Du kan bl.a. vælge en Gardena Sileno City Smart 500, som minder utroligt meget om den netop beskrevne model. Forskellen på de to maskiner ligger dog i, at Smart 500-modellen kan klare arealer på op til 500 m2, og er udstyret med app-styring. Det gør klipningen endnu lettere.

Produktdetaljer:

 • Arbejdsareal: 250 m2
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Køretid: 65 minutter pr. opladning
 • Maks. plænehældning: 25%
 • Klippebredde: 16 cm
 • Højdejustering: 20-50 mm
 • Længde: 55 cm
 • Ladetid: 60 min
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Perfekt til mindre eller komplekse græsplæner
 • plus-circle.svg Utrolig nem at installere og rengøre
 • plus-circle.svg Yderst støjsvag og tyverisikret

Den bedste robotplæneklipper til store arealer

Grouw 1200 m2 app control

Det mener vores produkteksperter

Grouw robotplæneklipper er til store haver på op til 1200 m2. Robotplæneklipperen får gode anmeldelser for sin effektivitet og fordelagtige prisniveau, samt at den er nemt at installere. Den lever op til forventningerne og virker som den skal. Du har mulighed for at styre robotplæneklipperen via en app på din enhed.

Derfor skal du vælge Grouw robotplæneklipper

Robotplæneklipperen fra Grouw er ideel til store græsplæner på op til 1200 m2. Så har du en stor have, kan du ikke gå galt med denne model. Produktet er desuden simpel i opbygningen og nem at indstille. Den kan køre i cirka halvanden på en fuld opladning, og så kører robotten selv tilbage til opladningsstationen, når den er løbet tør for strøm. Det tager cirka 120 minutter for den at lade fuldt op. Hvis det begynder at regne, kører robotplæneklipperen selv tilbage i ladestationen, så den ikke kører i vådt græs. 

Kan klare komplekse græsplæner og styres via app

Grouw robotplæneklipper kører let gennem smalle passager ned til 60 cm. Den kan også klare stejle stigninger på op til 35% eller 20 grader. Denne robotplæneklipper fra mærket Grouw lader altså ikke disse forhindringer holde den fra at klippe græsset, så du kan roligt stole på, at du altid vil have en jævn og flot græsplæne. Modellen støjer også minimalt, så du nærmest ikke lægger mærke til, den er der.

Robotplæneklipperen har pinkode-sikring, så den kun kan bruges med en pinkode, hvilket er med til at gøre den tyverisikret. Robotten beregner selv den mest optimale rute over plænen, så det skal du ikke bekymre dig om. Hvis du tilgår robotten via app’en, kan du selv ændre og tilpasse, hvilke dage og tidspunkt du ønsker dit græs klippet.

Når du løfter robotplæneklipperen, stopper knivene med det samme, så du trygt kan rykke den til forskellige steder i haven, hvis det er nødvendigt. Med robotplæneklipperen følger der 170 meters afgrænsningskabel, 210 plastpløkker til afgrænsningskablet, 4 metalpløkker til ladestation og 6 knive. 

Produktdetaljer:

 • Batteri: 28V – 3,0 Ah
 • Batteriladetid: ca. 120 minutter
 • Hastighed: 1,2 km/t
 • Plæneareal: 1200 m2
 • Klippehøjde: 20-60 mm
 • Klippebredde: 18 cm
 • Størrelse: 570 x 390 x 260 mm
 • Lyd: 66 dB
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Styres via smartphone app, så du har fuld kontrol, uanset hvor du er
 • plus-circle.svg Kan klare store græsplæner op til 1200 m2
 • plus-circle.svg Programmér robotten og afgræns området, som du ønsker

Den bedste robotplæneklipper for de fleste

Robomow RS615U

Det mener vores produkteksperter

Denne effektive Robomow rs615u robotplæneklipper klarer græsplæner helt op til 3000 m2. Den er blevet testet af bl.a. Forbrugerrådet Tænk i Danmark, hvor den er kåret som bedst i test. Maskinen er også blevet testet i andre nordiske lande, såsom i Norge og Sverige i testmagasiner som Råd & Rön, Aftonbladet og tek.no. Modellen er kraftig og effektiv i drift.

Derfor skal du vælge Robomow RS615U

Med Robomow RS615U robotplæneklipper vil du med garanti opleve fremragende klipperesultater og maksimal ydeevne takket være de ekstra kraftige og topsikrede klinger. Da den er skabt til de helt store græsplæner, har den et stærkere klippesystem og så er den endda hurtigere end mange andre robotplæneklippere. Lige netop denne model sikrer dig en uafbrudt og omhyggelig klipning hver gang – uanset størrelsen på din have.

Udover at køre på normal vis, kan den også køre på Eco-tilstand, som er en energibesparende funktion, hvor robotten kun bruger den nødvendige energi på at klare græsklipningen. Dette er med til at skåne miljøet i sidste ende. TurboMow funktionen kan håndtere ekstraordinært højt græs uden nogle problemer, og den slår automatisk fra, når den ønskede græshøjde er nået.

Unik kantklip og sikkerhed i top

Robotplæneklipperen Robomow RS615U har en unik form for kantklip, hvor maskinen klipper ud over hjulet, hvilket efterlader din græsplæne med en ekstra flot finish. Modellen benytter sig desuden af bioklip, hvor den efterlader de små afklippede græsstrå fordelt pænt på hele plænen. Dette virker som naturlig gødning for græsplænen, og processen er derfor med til at holde plænen mere ernæret, og dermed pænere.

Selvom Robomow rs615u robotplæneklipperen er hurtig og kraftfuld, skal du ikke være nervøs for sikkerhedsniveauet. Dette er nemlig fortsat i top. F.eks. vil klingen på robotten stoppe med det samme, når du løfter den op eller hvis den bliver vendt i en lodret stilling. Klingerne stopper også, hvis støddæmperen registrerer en forhindring. Herefter vil Robomow rs615u automatisk ændre sin køreretning, så den ikke blot går i stå, når den støder på en forhindring. 

Robomow RS615U kan indstilles til børnesikring, så du kan være sikker på, at dine børn ikke får pillet ved den og ændret indstillinger e.l. Du kan også sikre robotplæneklipperen med en personlig pinkode, så den ikke kan bruges, hvis den uheldigvis bliver stjålet. 

App-styret robotplæneklipper med justerbar klippehøjde

Robomow RS615U er nem og enkel at installere, da den har fleksible installationsmuligheder, som er yderst intuitive. Du kommunikerer med robotplæneklipperen via en app på din smartphone eller anden enhed, og i app’en kan du også kan indstille den til flere forskellige køreindstillinger. Du har bl.a. mulighed for at justere klippehøjden mellem 20 og 80 mm, så du kan få den længde på græsset, som du foretrækker. For en nem og fejlfri plæneklipning, følger det både PowerWheels og RoboGrips med robotplæneklipperen. 

Du skal ikke være tilbageholdende med at lade robotplæneklipperen køre, mens du er hjemme eller på sommerdage, hvor alle er ude i deres haver. Lige netop denne variant er nemlig udviklet med en lydstyrke på omkring 72 dB, hvorfor den hverken vil forstyrre dig eller naboerne, når den er i gang. Fik vi også nævnt, at maskinen har en indbygget regnsensor, der resulterer i, at robotplæneklipperen automatisk vil køre tilbage til sin ladestation, mens det regner. Når regnen er ovre, begynder maskinen sin rute igen.

Maskinen er desuden blevet testet af forbrugermagasiner som Råd & Rön og Tænk, så du kan roligt stole på, at den er investeringen værd. 

Produktdetaljer:

 • Højde: 31 cm
 • Bredde: 66 cm
 • Knivdiameter: 56 cm
 • Klippebredde: 56 cm
 • Vægt: 20,2 kg
 • Dybde: 73,5 cm
 • Højdejustering: 20-80 mm
 • Køretid: 55-70 minutter
 • Ladetid: 90-110 minutter
 • Maks plænehældning: 36%
 • Batteritype: 26V Lithium
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Kraftig og hurtig så den effektivt kan klare plæner op til 3000 m3
 • plus-circle.svg Kontrollér den via app til smartphone med IOS og Android
 • plus-circle.svg Blevet testet ad flere omgange, hvor den klarer sig rigtig godt eller som bedst i test

En ideel robotplæneklipper til komplekse haver

Stiga Autoclip M5

Det mener vores produkteksperter

Stiga M5 robotplæneklipper er perfekt til haver på omkring de 500 m2. Forbrugerrådet Tænk beskriver robotplæneklipperen som effektiv og med et rigtig godt klipperesultat, da den kommer rundt i alle hjørner, selv i det mere komplekse haver. Den scorer også højt på dens brugervenlighed, samt på kvalitet af konstruktionen af selve robotten og knivene. 

Derfor skal du vælge Stiga Autoclip M5

M5 robotplæneklipperen fra Stiga kan benyttes i have af forskellig størrelse – både de mindre og mellemstore haver. Du skal dog ikke vælge denne robotplæneklipper ud fra, hvor stor din have er, men fordi den er særligt egnet til komplekse haver. Så har du flere steder med hældning og en del forhindringer i haven, er denne Autoclip M5 fra Stiga en oplagt investering.

Du har mulighed for at anvende og installere denne robotplæneklipper til dine behov ved hjælp af Bluetooth teknologi og en tilhørende app på telefonen. Du kan til enhver tid ændre og tilpasse de indtastede oplysninger, f.eks. ønskede klippetidspunkter. Du har altså fuld kontrol over din robotplæneklipper. Modellen er udstyret med en autoclip funktion, som klipper i 50 minutter per klippecyklus i op til to separate områder af græsplænen, og så kan klippehøjden justeres fra 25 til 60 mm. Maskinen er god til smalle passager, da den har et lille kompakt design.

Manøvredygtig og robust robotplæneklipper

Robotplæneklipperen er udstyret med en regnsensor, som betyder, at den kører tilbage i sin ladestation, når sensorerne registrerer regn. Når regnen er ovre, starter den igen fra hvor den slap. Vi kan anbefale dig at placere ladestationen et fladt og tørt sted, så robotten er i læ, når den oplader.

Produktet er udstyret med drejbare hjul, hvilket er med til at sikre optimal smidighed og stor manøvredygtighed. Den kan således klare alt fra stejle hældninger på op til 45% til mindre passager, så ingen forhindringer er for store for denne robot. Maskinen er udstyret med en specialfremstillet kniv, der efterlader græsset flot klippet og jævnt på alle områder, som den kører over.

Det er dog vigtigt at fjerne forhindringer, såsom nedfaldne grene og sten fra græsplænen, da det kan skade robotplæneklipperen. Modellen er målt til et lydniveau mellem 65 og 72 dB(A), så du skal ikke bekymre dig om, at den larmer eller forstyrrer hverken dig eller din nabo for meget. Robotplæneklipperen er udstyret med en pinkode, så det kun er dig, der kan bruge den. Pinkoden resulterer desuden i, at maskinen er ubrugelig for tyven, hvis den bliver stjålet.

Ikke det bedste sikkerhedsniveau

Vi må hellere huske at nævne, at du skal være lidt mere varsom, hvis du investerer i denne robotplæneklipper i forhold til andre modeller. Det skyldes, at maskinen ikke har det højeste sikkerhedsniveau. F.eks. har den i nogle tests ikke registreret en opsat fodattrap. Du skal altså undgå at rende rundt i haven, mens robotplæneklipperen er i gang for en ekstra sikkerheds skyld.  

Produktdetaljer:

 • Maks- arbejdsområde: 500 m2
 • Batteritype: Lithium
 • Klippebredde: 25 cm
 • Klippehastighed: 25 meter i minuttet
 • Højde: 252 cm
 • Længde: 537 cm
 • Bredde: 420 cm
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Lydsvag og med regnsensor
 • plus-circle.svg Styres via en Stiga app, hvor du kan tilpasse indstillinger, hvor og når du vil
 • plus-circle.svg Kan klare hældninger op til 45%, smalle korridorer og tætte passager

Den bedste støjsvage robotplæneklipper

Gardena Sileno+ 1600

Det mener vores produkteksperter

Denne robotplæneklipper gør det let som en leg for dig at vedligeholde en pæn og jævn græsplæne. Robotplæneklippere fra mærket Gardena er generelt nogle driftssikre og stabile maskiner, men niveauet tages højere med Sileno+ maskinerne, da de er kraftfulde og sikrer den mest støjsvage klipning af græsset.

Derfor skal du vælge Gardena Sileno+ 1600

Du skal investere i denne Gardena robotplæneklipper, hvis du gerne vil have en effektiv og dog støjsvag maskine til haven. Sileno+ støjer halvt så meget som dens konkurrenter, da den har et lydniveau på blot 60 dB(A). Det betyder, at du aldrig mere skal være nervøs for, at din plæneklipning vil irritere naboerne, uanset hvor tæt i bor på hinanden. Du kan altså sagtens klippe græsset selv tidligt om morgenen, hvis du vil have det overstået inden du går i gang med andet arbejde i haven.

Lige netop denne robotplæneklipper kan klare al slags vejr, så den kan klippe i både regnvejr og ved høj sol uden at tage skade. Det betyder, at du altid vil have en velbevaret græsplæne, selv i regnfulde perioder, hvis du investerer i denne Gardena Sileno+. Maskinen er desuden yderst effektiv i drift og kan klare haver på en størrelse op til 1600 m2.

SensorControl og SpotCutting

Robotplæneklipperen fra Gardena er udstyret med SensorControl, som er et intelligent system, der automatisk justerer klippetiden baseret på græsvæksten. Du skal altså ikke sætte den igang eller selv vurdere, hvornår det er tid til at slå græsplænen igen. Det gør robotten for dig. 

Modellen er også udstyret med SpotCutting. Dette er en teknologi med cirkelklippe-funktion, som gør Sileno+ ideel til selv svært tilgængelige områder, såsom under dine havemøbler og trampolinen. Maskinen gør alt det hårde arbejde for dig. Med afgrænsningsledningen bestemmer du selv det område, den skal klippe i, og sikrer, at den kun klipper de indrammede områder. Robotplæneklipperens højfølsomme kolisionssensorer gør, at robotten ikke stoppes af naturlige forhindringer i haven. Hvis den bliver løftet, vil et andet sæt af sensorer sørge for, at knivene stopper med det samme, så du undgår skader. 

Gardena Sileno+ robotplæneklipperen har også en bioklip-funktion, der fordeler de små afklippede græsstrå på hele plænen, hvilket giver naturlig gødning til græsset, så du er sikret en sund og jævn græsplæne. Robotplæneklipperen har en køretid på 65 minutter og lader op i 60 minutter.

Produktdetaljer:

 • Højdejustering: 20-50 mm
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Bredde: 51 cm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Arbejdsareal: 1600 m2
 • Vægt: 9,8 kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg En af de bedste robotplæneklippere, der også har et ultra lavt støjniveau
 • plus-circle.svg Kan selv registrere, hvornår græsset har brug for at blive slået
 • plus-circle.svg Giver ikke grimme striber i græsset og har et optimalt sikkerhedsniveau

Kompakt og effektiv robotplæneklipper

LandXcape 400 m2

Det mener vores produkteksperter

LandXcape robotplæneklipperen er en kompakt model, der især er velegnet til mindre haver. Den får en god bedømmelse af Forbrugerrådet Tænk med højeste point for brugervenligheden, sikkerheden, kvaliteten af konstruktionen, samt programmeringen.

Derfor skal du vælge LandXcape 400 m2

Denne robotplæneklipper fra mærket LandXcape er nem at betjene og indstille til dine behov og ønsker. Den er nemlig brugervenlig i sin opbygning og let at finde hoved og hale i. Derudover er denne model yderst kompakt i størrelsen, hvilket gør det muligt for den at komme rundt i selv de mest trange kroge. Den kan nærmest komme til overalt, hvilket bl.a. også skyldes den smalle klippebredde på 16 cm.

Med bare et enkelt tryk, går maskinen i gang med klipning af græsset. Den klarer opgaven effektivt og uden de store problemer, uanset udformningen af din græsplæne. Robotplæneklipperen er udstyret med den smarte bioklip-funktion, som efterlader de afklippede græsstrå over hele græsplænen, som en slags naturlig gødning, hvilket er utrolig godt for din græsplæne. 

Smart klippeteknologi

LandXcape robotplæneklipperen er udstyret med en patenteret klippeteknologi, der sikrer en nem passering på selv en smal sti. Stejle skråninger er desuden intet problem, da den virker på skråninger på 25%. Med løfte- og væltesikkerhedshedssensorene stopper knivene med at rotere øjeblikkeligt, så du trygt kan flytte robotten rundt. Den er også udstyret med en stødsensor. Modellen har et lydniveau på 65 dB(A), hvilket resulterer i en nogenlunde støjsvag klipning. 

Maskinen trimmer smalle sider på plænen ved kanter og genstande, så du ikke skal tænke på at trimme efter. Når den er færdig med græsslåningen, kører den automatisk tilbage til dens ladestation. Robotplæneklipperen har et display til indstilling af pinkode, så det kun er dig, der kan bruge den. Hvis den bliver stjålet, kan den ikke blive benyttet uden at kende din personlige pinkode. 

Der medfølger de følgende genstande i købet: batteripakke med oplader og opladningsbase, tre knive, tre skruer, et 100 meter langt afgrænsningskabel, 130 hæfteklemmer, sekskantnøgle, to målebånd samt syv søm.

Produktdetaljer:

 • Hastighed: 2800/min
 • Arbejdsareal: 400 m2
 • Batteritype: 20V max
 • Højdejustering: 20-60 mm
 • Maksimal hældning: 25%
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Lavt støjniveau, så den ikke virker forstyrrende, når den kører rundt
 • plus-circle.svg Udstyret med bioklip for naturlig gødning til græsset
 • plus-circle.svg Indbyggede sensorer garanterer optimal sikkerhed

Brugervenlig og lydsvag robotplæneklipper

AL-KO Robolinho 500E

Det mener vores produkteksperter

Denne robotplæneklipper fra AL-KO er en effektiv plæneklipper, der både er brugervenlig i sin opbygning og lydsvag i drift.. Robotplæneklipperen er blevet kåret som “Bedst i Test 2019” af Forbrugerrådet Tænk. Den anerkendte svenske forbrugerrådsorganisation Råd & Rön har kåret robotplæneklipperen som årets “Bra Köp 2020” i en omfattende test af robotplæneklippere til privat brug.

Derfor skal du vælge AL-KO Robolinho 500E

Du behøver ikke blot at stole på vores ord for, at denne robotplæneklipper fra mærket AL-KO er investeringen værd. Modellen er nemlig kåret som et godt køb af både Tænk og Råd & Rön. Robolinho 500E er blevet testet ad flere omgange hos både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, og de er begge enige i, at maskinen lever op til alle forventninger. Den får således “gode” eller ”meget gode” resultater på samtlige parametre i deres test af robotplæneklippere.

Det er muligt at få glæde af denne robotplæneklipper, uanset om du har en almindelig have eller en græsplæne med en mere kompleks opbygning. Maskinen finder let rundt på plænen, og sørger for at komme godt ind i hjørner, ved kanter og klipper derudover tæt omkring forhindringer. 

Når batteriet er ved at være fladt, kører Robolinho robotplæneklipperen selv hjem til ladestationen og lader op. Batteriet med Lithium-ion teknologi sikrer en hurtig opladning uden memory-effekt, samt lang levetid. Men robotplæneklipperens “Home”-knap, skal du blot trykke en enkelt gang på den og så afbryder den klipningen.

Høj brugervenlighed

Helt overordnet set er denne robotplæneklipper brugervenlig i sin opbygning. Det betyder, at du let kan tage maskinen i brug. Du skal blot installere ladestationen, fastgøre afgrænsningskablet i plænen med jordsømmene, taste de ønskede tider ind for græsslåning, og så er den klar til brug. Robotplæneklipperen har et overskueligt display, der gør den nem at programmere. Du kan selv indstille, hvornår græsset skal slås ved at indtaste de ønskede dage og tidspunkter. Du kan også justere klippehøjden med et enkelt greb, uden brug af værktøj.

Hjulene på robotplæneklipperen har kraftige profildæk, som gør den til en fremragende klatrer. De 2 motorer trækker hjulene med et dækmønster, som bider sig fast i underlaget og klatrer op ad stigninger på op til 45%. 

Helt unik for denne robotplæneklipper er det dobbelte bioklipsystem med vendbare knive, som er fremstillet af specialhærdet stål, der skiftevis kører højre og venstre om, og derfor forbliver skarpe over længere tid. Bioklip sikrer dig et perfekt resultat, som reducerer belægninger af afklippet græs under skjoldet. Du skal ej heller til at fjerne det afklippede græs fra din græsplæne.

Produktdetaljer:

 • Batteritype: Lithium-ion
 • Batterispænding: 20V
 • Batterikapacitet: 2,25 ah
 • Plæneareal: 500 m2
 • Klippebredde: 20 cm
 • Klippehøjde: 20-55 cm
 • Maks. stigning: 45%
 • Vægt: 7,6 kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Brugervenlig opbygning, så den er nem at betjene
 • plus-circle.svg Effektiv i drift og med et højt omdrejningstal på 4.000 omdrejninger i minuttet
 • plus-circle.svg Kåret som bedst i test robotplæneklipper hos Råd & Rön og Tænk

Intelligent robotplæneklipper til den mellemstore have

Bosch Indego M+ 700 Connect robotplæneklipper

Det mener vores produkteksperter

Indego M+ 700 Connect robotplæneklipper fra Bosch er både intelligent og selvstændig. Det er den perfekte løsning til dig, der ønsker en smuk plæne uden besvær. Produktet kan klare arealer på op til 700 m2, og er derfor ideel til mellemstore græsplæner.

Derfor skal du vælge Bosch Indego M+ 700

Denne Bosch Indego robotplæneklipper er en intelligent model, da den selv beregner den mest effektive klipperute ved hjælp af LogiCut teknologien, så du sparer tid og strøm. Det betyder også, at du ikke skal bekymre dig om alt for meget i forbindelse med klipning af græsset. Funktionen SmartMowing analyserer den seneste vejrprognose til at planlægge klipning på det helt rigtige tidspunkt. Robotplæneklipperen skifter klipperetning for hver klippesession, så den ikke efterlader spor, men blot en sund og frodig plæne.

Bosch Indego robotplæneklipperen er udviklet til at kunne styres via en app, så du har mulighed for at justere diverse indstillinger, hvis du har andre præferencer. Maskinen opdaterer automatisk, når der er en ny opdatering tilgængelig, så den er altid opdateret med de nyeste funktioner. Robotplæneklipperen understøtter desuden Amazon Alexa, så du kan bede Indego om at klippe, holde pause eller vende tilbage til ladestationen ved at snakke til den. Du kan også kontrollere Bosch Indegos status ved at spørge, hvor Indego befinder sig. 

Energibesparende og effektiv robotplæneklipper

Robotplæneklipperen fra Bosch er udstyret med kulfrie motorer, hvilket er med til at spare energi, forbedre effektiviteten og sikre robotplæneklipperen en lang levetid. Du kan dog roligt stole på, at maskinen effektivt klarer klipningen, da den kører med 40 cm i sekundet og har en klippebredde på 19 cm. Maskinen har en SpotMow funktion, der gør det muligt for den at klippe græs på områder ned til 3 m2. Dette giver mulighed for at komme til under f.eks. havemøbler. Du skal ej være nervøs for klipning af havens skråninger, da maskinen kan klare hældninger på op til 27 procent.

Andre fordele ved Bosch Indego M+ 700 tæller, at den selv laver kompostering af det afklippede græs, og at den er udstyret med en tyverialarm og pinkode. Den vil således advarer, hvis den fjernes fra området og kan ikke bruges uden den rette pinkode.

Med Bosch Indego M+ 700 Connect får du også en ladestation, skruer til ladestation, med umbrakonøgle, lynnetdel, en kabelforbinder, 240 pløkker og et afgrænsningskabel på 175 meter.

Produktdetaljer:

 • Batteridriftstid: 75 min.
 • Maks. stigning: 27%
 • Støjemission: 63 dB
 • Volt: 18V
 • Klippehøjde: 30-50 mm
 • Klippebredde: 19 cm
 • Klippeareal: 700
 • Vægt: 7,10 kg
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg LogiCut kortlægger plænen og klipper i effektive parallelle linjer
 • plus-circle.svg Styring via app for enkel og praktisk betjening
 • plus-circle.svg SpotMow gør det muligt at klippe små arealer, fx under havemøbler

Vandafvisende robotplæneklipper med flere klippemønstre

LawnExpert W1 500 Wi-Fi

Det mener vores produkteksperter

Denne robotplæneklipper er effektiv og god til små haver på op til 500 m2. LawnExpert har en nem og enkel betjening, som også fungerer på dansk. En af de helt store fordele ved denne model er, at du selv kan vælge klippemønster og startpunkt for klipningen. Maskinen er desuden vandafvisende, så du skal ikke være nervøs for, om den kan holde til vejret.

Derfor skal du vælge LawnExpert W1 500 Wi-Fi

Robotplæneklipperen fra LawnExpert er en smart plæneklipper, som selv sørger for at vende tilbage til ladestationen, når den er færdig med opgaven eller hvis det begynder at regne, som den kan bestemme ved hjælp af dens regnsensorer. Maskinen er IPX4 godkendt, hvorfor den godt kan tåle regn, så du skal ikke være nervøs for, at den tager skade i dårligt vejr. Ladestationen kan også tåle vand, så den kan tilsluttes en udendørs stikkontakt, uden at være overdækket.

Robotten har et intuitivt display, som gør det nemt at sætte op, og hvor du kan skemalægge klipningen. Du kan også ændre sprog, få adgang til statusser, fejlmeldinger o.l. via displayet. Det er dog også muligt at få adgang til disse informationer via en app. En særlig fordel ved at vælge denne type robotplæneklipper er, at det er muligt for dig at vælge et specifikt klippemønster. Du kan vælge mellem fire forskellige klippemønstre: Zig-zag, spiralmønster, et vilkårligt mønster, hvor plæneklipperen kører i den rute, der giver mest mening i forhold til dens beregninger, eller kantklip, hvor den sikrer, at alle kanter også bliver trimmet.

Lang levetid og mulighed for at inddele haven i zoner

Denne robotplæneklipper er udstyret med et lithium-ion batteri, hvilket sikrer en lang levetid for maskinen. Du skal derfor ikke bekymre dig for meget over, at den skal have skiftet batteri e.l. for ofte. Sikkerheden er desuden i top, da den bl.a. stopper med at dreje knivene rundt, hvis du løfter den op. 

Du har mulighed for at indstille startpunktet for klipningen, hvis du vil have klippet græsset på lidt forskellige måder. Det er muligt at vælge flere vinkler at starte i, samt at inddele græsplænen i forskellige zoner. På den måde kan du have en hovedzone og flere sub-zoner, så robotklipperen kan prioritere de enkelte zoner. Derudover benytter maskinen sig af bioklip, der fungerer som naturgødning til græsplænen.

Produktdetaljer:

 • Maks. plænehældning: 30%
 • Højde: 24 cm
 • Bredde: 35,5 cm
 • Længde: 50 cm
 • Lydniveau: 65 dB
 • Arbejdsareal: 500 m2
 • Ladetid: 2,5 timer
 • Køretid: op til 2,5 timer
 • Højdejustering: 25-55 mm
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fremhævede fordele:
 • plus-circle.svg Vælg selv klippemønster og startpunkt
 • plus-circle.svg Udstyret med regnsensor og er vandafvisende – selv opladeren er IPX7 godkendt
 • plus-circle.svg Forbind til din smartphone, hvor du kan følge og styre plæneklipperen

Hvordan virker en robotplæneklipper?

En robotplæneklipper er en moderne og højteknologisk version af en græsslåmaskine, men den største forskel er, at robotplæneklipperen gør det selv, så du sparer masser af tid på at slå græsset.

Langt de fleste robotplæneklippere fungerer ved, at man lægger et afgrænsningskabel ned i jorden, der hvor du gerne vil have, at græsset skal slås. Kablet er en ledning, som skal et par centimeter ned i jorden, men den kan også lægges i overfladen af plænen. Hvis du gerne vil holde klipperen væk fra plantebed og buske, kan du også afgrænse dem. Det er muligt at finde en robotplæneklipper uden kantledning, hvis du gerne vil undgå at skulle bruge tid på at sætte kablet op i haven.

Installation af robotplæneklipperen

Når du har købt din robotplæneklipper, skal den installeres og monteres i haven. Det kan være forskelligt fra robotplæneklipper til robotplæneklipper, hvordan den skal opsættes, så vi vil anbefale dig at følge de medfølgende instrukser. Helt generelt starter du med at vælge en placering til ladestationen, gerne et sted i siden af haven. Placér derefter afgrænsningskablet rundt om haven og om blomsterbed og buske. Nogle robotplæneklippere har et guidekabel, som du kan bruge til at komme helt ned til fjerne og besværlige steder i haven. Dette skal ligeledes graves ned eller lægges oven på plænen.

Afgrænsningskablet og guidekablet skal til sidst kobles til ladestationen. Derefter skal du installere selve robotplæneklipperen. Her skal du indtaste de ønskede klippetidspunkter, klippehøjde o.l., så den passer til dit behov. Når din robotplæneklipper er installeret, kan du fremover blot læne dig tilbage i lænestolen og nyde din veltrimmede, flotte og jævne græsplæne.

Installationen er altså slet ikke så besværlig, som mange tror. Mange robotplæneklippere har instruktionsvideoer på den tilhørende hjemmeside, så du nemt kan se præcist hvordan det skal gøres. Langt de fleste robotplæneklippere har den funktion, at de selv finder tilbage til ladestationen, når de er ved at løbe tør for strøm. Og så optager de ofte arbejdet igen, når de er blevet opladt.

Overvejelser inden du vælger robotplæneklipper

I den ovenstående robotplæneklipper test er du blevet guidet til de bedste robotplæneklippere på markedet. Det giver dig dog ikke nødvendigvis en bedre indsigt i, hvad du skal være opmærksom på i købet, og hvordan du udvælger den bedste robotplæneklipper til dine behov. Det kan du til gengæld læse mere om i punkterne herunder, hvor vi giver dig gode råd med på vejen:

 • Kapacitet ift. græsareal: Alle robotplæneklippere er bygget efter, hvor stor en en græsplæne de kan klippe. Det er derfor vigtigt, at du er undersøger din græsplænes størrelse inden du køber en robotplæneklipper. På den måde kan du være sikker på, at du får købt en model, der passer optimalt til størrelsen af din have
 • Klippebredde: Det skifter fra model til model, hvor bredt den kan klippe. Nogle maskiner arbejder med en klippebredde på omkring 15 cm, mens andre er meget bredere. Jo bredere en klippebredde, jo hurtigere vil klipningen foregå. Det kan derfor være oplagt at kigge efter en bred klippebredde, hvis du har en stor græsplæne. Skal maskinen kunne komme til på små områder, skal den ikke være for bred i opbygningen
 • Klippehøjde: Mange robotplæneklippere giver dig mulighed for at justere klippehøjden. Dette giver dig mulighed for selv at bestemme looket for din græsplæne – altså om den skal være helt kort, have højt græs eller hvordan. Det er oplagt at gå efter en maskine med en klippehøjde 15-60 mm, da det giver dig god fleksibilitet i valget
 • Brugervenlighed: For at sikre, at maskinen er nem at installere og betjene, vil vi anbefale dig at gå efter en brugervenlig robotplæneklipper. På den måde kan du også let komme i gang med brugen af din nye robot
 • Støjniveau: Robotplæneklippere støjer generelt en hel del mindre end almindelige plæneklippere. Det skyldes i høj grad, at de kører på batteri. Alligevel kan det godt betale sig at holde et vågent øje med støjniveauet, så du får fingrene i en model, der ikke virker alt for forstyrrende
 • App-styring: Nogle robotplæneklippere har en tilhørende app, hvorfra du kan styre, installere og kontrollere din plæneklipper. Robotplæneklippere, der klipper meget store arealer, har ofte en lokations-funktion, så du kan se hvor den befinder sig på appen. App-styring giver dig en større fleksibilitet
 • Indbyggede teknologier og sensorer: Det er oplagt at holde et vågent øje med, hvilke teknologier og sensorer din robotplæneklipper er udviklet med. Som nævnt flere gange, findes der mange forskellige robotplæneklippere, og derfor kan du nærmest altid finde en variant, der lever op til dine forventninger i forhold til egenskaber. De rette teknologier og sensorer kan også være med til at sikre et højere sikkerhedsniveau
 • Tyverisikring: Det er ikke helt billigt at investere i en robotplæneklipper, og derfor er de desværre også ret populære at stjæle. Heldigvis er de fleste robotplæneklippere udstyret med en tyverialarm af forskellig art. Nogle låser maskinen med en pin-kode, som kun du kan åbne, mens andre er udstyret med en decideret alarm
 • Beskyttelse: Om vinteren skal robotplæneklipperen opbevares indendørs, da især batteriet og elmotoren ikke har godt af frost. Hvis du har en opvarmet garage eller en kælder, er dette et oplagt sted at opbevare i de kolde vintermåneder. Du kan også læse mere om et hus til en robotplæneklipper, som den kan stå i læ under i løbet af forår, sommer og efterår, herunder

Hvor meget strøm bruger en robotplæneklipper?

Det skifter fra robotplæneklipper til robotplæneklipper, hvor meget strøm de bruger. Af den grund kan det godt betale sig at tjekke dette efter, inden du kaster dig over den bedste robotplæneklipper du ser. Du skal især holde øje med opladningstid og batterilevetid for at finde ud af, hvilken robotplæneklipper det kan betale sig at investere i – rent strømforbrugsmæssigt.

Hus til robotplæneklipper

For at beskytte robotplæneklipperen bedst muligt mod vind og vejr, er det en god idé at investere i et såkaldt hus eller garage til maskinen. Garagen fungerer som en overdækning til robotplæneklipperen, så den er beskyttet mod vind og vejr, når den sidder til opladning og ikke er i brug. Du skal især være opmærksom på, at der findes forskellige størrelses garager til robotplæneklippere, hvorfor det er vigtigt, at du finder én, der passer til din robotplæneklipper.

Gardena garage

Gardenas robotplæneklippere kommer i forskellige størrelser. Af den grund skal du gå efter en Gardena garage til Sileno City, hvis du har en af de mindre Sileno City modeller, hvorimod en Gardena garage til Sileno Life er mere optimal til de større modeller fra denne producent.

Worx garage

Har du en Worx Landroid robotplæneklipper, er Worx garage til Landroid bedst til denne model. Den skærmer effektivt plæneklipperen og kan nemt placeres overalt i haven.

Bosch garage

Bosch garage til Indego er den ideelle løsning, hvis du ejer en Bosch Indego robotplæneklipper. Denne type garage er nem at montere, og så er den fremstillet af materialer af høj kvalitet, så du kan være sikker på, at den afskærmer din klipper bedst muligt.

Øvrige garager

Nogle huse til robotplæneklippere er udviklet til at kunne bruges på tværs af modeller og mærker. Er din plæneklipper f.eks. under eller i størrelsen L63 x D:56 x H31 cm, vil en Palram garage være en fin investering.

En Biohort Charly garage er særligt velegnet til robotplæneklippere i størrelser op til B58 x L70 x H49 cm. Lige netop denne garage er desuden udviklet med et foldbart låg, så du nemmere kan få adgang til din robotplæneklipper.

Hvis din robotplæneklipper er omkring målene B80 x D61,4 x H45,3 cm, vil den smarte Grouw overdækning være helt ideel for dig. Den er i pulverlakeret stål og med et tag i mørkt tonet polycarbonat.

Hvad er bioklip og hvorfor det en fordel?

Bioklip er en form for klipningsmetode. Plæneklipperen er udviklet til at skabe luftstrøm under skjoldet, hvilket hvirvler græsset mere rundt, så det afklippede græs bliver skåret i helt små stykker. Herefter bliver de spredt rundt på græsplænen efterhånden som robotten bevæger sig frem. De små græsstrå lægger sig i bunden af plænen, hvor de bliver omsat til næring. Græsset fungerer altså som en form for “gødning” til plænen, så den kommer til at se endnu mere velplejet ud i længden. Fordelen ved bioklip er altså, at du er fri for at skulle bruge spilde tid på at samle græsset op efter græsslåningen, samt at det er en alternativ måde at gøde græsset på.

Det er vigtigt, at du sætter robotplæneklipperen til at klippe græsset oftere, når den har bioklip-egenskaben – gerne 1-2 gange om ugen i vækstperioden fra marts til oktober. Græsset skal nemlig rodes igennem jævnligt, da det afklippede græs kan risikere at ligge og mugne, og så vil du ende med ekstra mos i bunden i stedet.

Sådan holder du din græsplæne sund og flot

Selvom du kan vælge mellem mange forskellige robotplæneklippere, så er det relativt universelt, hvad du skal gøre for at vedligeholde din græsplæne bedst muligt. Det kan du læse mere om i de nedenstående afsnit.

Græsslåning

Mange tror, at det er nemmere at holde haven pæn, hvis man udelukkende planter græs i hele haven. Det kræver dog meget arbejde at vedligeholde en græsplæne. For det første er det vigtigt at slå græsset 1-2 gange om ugen i vækstsæsonen fra midt i marts til sidst i oktober. Græsset skal helst ikke klippes kortere end 3 til 4 centimeter, da denne længde vil holde plænen mere livskraftig, hvorfor den bliver mere modstandsdygtig mod mos og ukrudt.

Det kan derfor ikke betale sig at klippe græsset endnu kortere, så du kan vente længere med at klippe græsset. Meget korte græsstrå svækker rodnettet, og det kan resultere i grimme gule pletter på græsplænen, samt mere mos og ukrudt. Det vil bare kræve ekstra tid i sidste ende, fordi du skal luge ukrudt og mos oftere.

I for- og efteråret anbefales det ikke at klippe græsset kortere end 4 centimeter, da de lidt længere strå har bedre mulighed for at udnytte de få soltimer, samt beskytter det bedre plænen mod frost.

Det er desuden vigtigt at holde kanten på græsplænen afklippet, da den hurtigt kan få en græsplæne til at se rodet ud. Denne græskant vil vokse ind i bedene med tiden, så det er nødvendigt at skære kanterne 1 til 2 gange i løbet af en sæson. Du kan også lægge fliser rundt i kanten, hvilket gør det lettere at holde en pæn græskant. Dette afhænger naturligvis af din have, og om der overhovedet er mulighed for at lægge fliser i kanten af græsset. Husk også at bruge en græstrimmer til at slå græsset, der hvor plæneklipperen ikke kan nå.

Luftning

En vertikalskærer også kaldet plænelufter skærer lodrette snit ned i din græsplæne og giver luft til græsset. Samtidig river den mos, ukrudt og gammelt græs med op og efterlader en sundere plæne.

Vanding

Det er ikke nødvendigt at vande græsplænen, når græsset bliver græsset gult og vissent i sommerens tørkeperioder, da det grønne græs kommer igen, når der kommer regn. Dog, hvis du gerne helt vil undgå, at græsset visner og bliver gult, så skal græsset helst vandes allerede inden, at det begynder at blive gult. Rådet lyder, at man skal vande sjældent, men grundigt – og gerne med 20 mm vand ad gangen. Det kan anbefales at bruge opsamlet regnvand til havevandingen, så du undgår, at vandregningen løber op i sidste ende.

Gødning

De fleste robotplæneklippere fås med bioklip, som gøder græsset under græsslåningen. Hvis din plæneklipper derimod ikke har bioklip, skal du finde en alternativ måde at få gødet dit græs på, for at holde den sund og grøn. Der findes en del metoder, heriblandt organisk, uorganisk, kalk og urea.

Organisk gødning

Organisk gødning kommer ofte fra heste, køer eller høns. Man kan få mange organiske gødninger til græsplæner i pilleform. Organiske gødning er, i modsætning til kunstgødning, langtidsvirkende og skal kun spredes én gang i sæsonen, eksempelvis i april.

Kunstgødning

Uorganisk gødning er kunstgødning, som også kaldes NPK-gødning. Dette står for blandingsforholdet mellem nitrogen eller kvælstof, fosfat og kalium, hvilket har en betydning for, hvor godt gødningen virker på græsset. N-P-K-blandingen anbefales at være henholdsvis 12-5-14 eller 14-3-18, så der er meget kvælstof og kalium, men blot en lille del fosfat. Kunstgødning har en korttidsvirkning, og det er derfor bedst at gøde i mindre mængder flere gange gennem sæsonen, eksempelvis i april, maj, juni og juli.

Kalk

Græs trives dårligt i jord, der har en for sur pH-værdi, og her kan kalk hjælpe. Kalk hæver jordens pH-værdi og giver græsset bedre vækstbetingelser, så der ikke kommer meget mos. Marts eller april er det bedste tidspunkt at kalke på.

Urea

Urea bruges til at gøre græsset grønnere hurtigt, da det indeholder kvælstof, som hurtigt bliver optaget gennem græsstråene og græsrødderne. Man skal dog være varsom med urea, da det har et meget højt indhold af kvælstof. Du skal maksimalt bruge 1 kg urea per 100 m2 græsplæne.

Fjern blade

Om efteråret kan græsplænen blive dækket af et tykt lag blade, hvis du har store træer i din have. Det er vigtigt at rive disse blade sammen og smide dem i komposten eller under buske. Disse blade skaber nemlig en høj luftfugtighed på plænen, hvilket kan skabe gode betingelser for dannelsen af skimmelsvampe, som angriber græsplanterne.

Hvis det kun er få blade, der ligger rundt omkring på plænen, behøver du ikke rive dem sammen. Du kan i stedet lade din plæneklipper køre over dem, så de bliver klippet i små stykker, hvorefter de bedre kan formulde.

Robotplæneklipper test 2021

Vil du gerne have fingrene i en af de robotplæneklippere, der tæller som de bedste på markedet? I så fald skal du lade dig inspirere af en robotplæneklipper test som denne. Der findes mange forskellige robotplæneklipper test, så du har rig mulighed for selv at vælge mellem en mere overordnet variant som vores eller en mere dybdegående test for et enkelt mærke.

Worx robotplæneklipper test

Du kan ikke gå galt i byen med en Worx robotplæneklipper, da de helt generelt har en solid opbygning og er funktionelle i drift. Det kan du blot se ved at kigge på vores testvinder i denne robotplæneklipper test. Det er netop en Worx Landroid model, der optræder som den bedste blandt en lang række plæneklippere på tværs af mærker.

Grouw robotplæneklipper test

I denne robotplæneklipper test har du kunnet læse om en god Grouw robotplæneklipper med en stor kapacitet. Vil du gerne se andre gode modeller fra mærket Grouw, vil vi anbefale dig at lægge vejen forbi deres hjemmeside eller finde en specifik robotplæneklipper test, der tager udgangspunkt i produkter fra Grouw.

Husqvarna Automower

I denne test har vi ikke inkluderet en robotplæneklipper fra Husqvarna, men det betyder ikke nødvendigvis, at de ikke har nogle gode modeller. Faktisk har du mulighed for at vælge en Husqvarna Automower til lige præcis dine behov, da de har et bredt udvalg af modeller. Nogle Husqvarna Automowere er velegnet til små haver, mens andre er udviklet til store arealer. Hvis du investerer i en Husqvarna Automower kan du forvente en robotplæneklipper, der kommer til alle vegne, også ved trange områder eller stejle skråninger. Produkterne fra Husqvarna er desuden kompatible med app, vejrtimer, assisteret navigation og afgiver kun lav støj.

Hvilken plæneklipper skal jeg vælge?

Det er helt op til dig, hvilken plæneklipper du ønsker at investere i. Vi har alle hver vores præferencer til maskinen, og derfor kan flere modeller godt tælle som værende de bedste robotplæneklippere. Vi vil dog anbefale dig at vælge en af modellerne i vores robotplæneklipper test, da du så kan være sikker på, at du får en god model, der rent faktisk lever op til forventningerne. Ved at tage udgangspunkt i rådene fra afsnittet “Overvejelser inden du vælger robotplæneklipper”, skal du nok kunne finde den rette variant for dig. Hvis din have er meget stor er en robotplæneklipper måske ikke tilstrækkelig, her kan du med fordel overveje at investere i en havetraktor i stedet for.

LÆS OGSÅ: Vores store test af højtryksrensere

Mangler du andre maskiner til haven?

Som haveejer får man hurtigt opbygget en hel maskinpark til vedligeholdelse. Plænen er langt fra det eneste der skal passes og nogle gange er der brug for grovere maskiner til at gøre det hårde arbejde. Står du og vil fjerne store buske eller mindre træer for at få mere plads i haven, så skal du f.eks. overveje at investere i en buskrydder.

Når de store træer tager for meget af lyset på din grund, så kan det hjælpe at save nogle af de største grene af. Den slags opgaver tærer virkelig på armkræfterne, så her er en motorsav altså guld værd.

I løbet af sommeren har min bøgehæk det med at blive lidt for livlig og derfor nogle gange til gene for de forbipasserende på fortorvet, så min hækkeklipper er hurtigt blevet en uundværlig del af mine havemaskiner. Den kommer i brug flere gange over sommeren og så bruger jeg den også til at trimme de mindre buske inde i haven.

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er bedst til din have?

Det afhænger meget af din græsplænes størrelse og om robotplæneklipperen har de funktioner, der passer til din type have. Vi anbefaler Worx Landroid M700 robotplæneklipper. Læs hele testen for at finde den, der passer bedst til netop din have.

Hvad koster en robotplæneklipper?

Gode plæneklippere kan bestilles hjem i forskellige prisklasser. Du kan sagtens finde en velfungerende model til under 3.000 kroner, men de fleste koster omkring 5.000 kroner eller højere.

Hvordan styres en robotplæneklipper?

De fleste robotplæneklippere styres enten via en app eller ved at indstille maskinen direkte på dens display. Du vælger selv, hvad du vil gå efter. App-styring giver dig større fleksibilitet.

Hvorfor er det godt at have en robotplæneklipper med bioklip?

Bioklip er en metode, der klipper græsset i helt små stykker. På den måde benyttes det afklippede græs til at give næring til plænen. Du skal ikke samle græsset op, når der bruges bioklip.

Din produktekspert

Amanda Lee Edelstein

Author