Robotplæneklipper Test: 9 bedste robotplæneklipper i test (2023)

I vores robotplæneklipper test gennemgår vi 9 modeller, som vi mener er markedets bedste. Vi bruger laboratorieresultater, praktiske tests og vores egen ekspertise til at vurdere hver robotplæneklippers installationslethed, batterilevetid, klippeevner, terrænegenskaber og software. Vores erfarne eksperter på området giver deres ærlige bud på, hvilke modeller du skal investere i, og hvilke du skal undgå.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Robotplæneklippere er velegnede til en række forskellige plænekonfigurationer og tilbyder en problemfri installation og programmering. De kører på genopladelige batterier og er lydsvage, så du kan planlægge dem når som helst uden at forstyrre freden i nabolaget. Det er ingen hemmelighed at en robotplæneklipper ikke er billig, og du skal forvente ekstra omkostninger forbundet med avancerede funktioner som vejrsensorer, tyverisikring, trådløse tilslutningsmuligheder og en brugervenlig mobilapp. Modeller, der er designet til store græsplæner med udfordrende terræn som blomsterbede, træer og dekorative elementer, har også en højere pris.

Men der er ingen grund til bekymring. Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.

Fortsæt med at læse, og se de 9 robotplæneklippere, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle størrelser af haver og budgetter

I denne artikel finder du:

 • Testvinder: Den bedste robotplæneklipper i 2023
 • Detaljeret gennemgang af 9 modeller
  • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
 • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
 • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette robotplæneklipper til dit behov

Hvilken er den bedste robotplæneklipper i test 2023?

Vi har sammenlignet modellerne og giver dem en individuel og en samlet score baseret på følgende kriterier: brugervenlighed, installation, klippeevne i forskellige situationer, effektivitet på ujævnheder, hældninger og kapacitet til at klare diverse forhindringer, samt batteriets drifts- og opladningstid.

Den bedste robotplæneklipper i vores test er Husqvarna Automower 310 Mark II. 

Robotplæneren Husqvarna Autmower 310 Mark II er vores bud på den bedste model i 2023. Automower 310 udmærker sig ved at klare sig godt på mange typer af græs og terræn. Den er også den af modellerne, der er bedst til at bevæge sig problemfrit gennem haven. Desuden er den støjsvag (Målt til kun 55 db), og har et sublimt forhold mellem driftstid og opladningstid.

Mikael Lindkvist (Chefredaktör M3, Macworld och PC för Alla, Tech Advisor ) og robotplæneklipper-ekspertt, udtaler følgende; “Jeg har testet nogle billigere maskiner fra konkurrenter i samme klasse som Husqvarna Automower 310, og der er virkelig forskel på at investere i en kvalitetsmaskine som denne og en billig konkurrent fra en aktør med mindre erfaring på området.

6 ting du bør overveje, inden køb af robotplæneklipper Chevron down

  1. Navigationsystem: Når du vælger en robotstøvsuger, er et godt navigationssystem afgørende for at sikre effektiv rengøring. Sørg for at undersøge, om modellen bruger VSLAM, Lidar eller Gyro-teknologi. Den nyeste og mest avancerede teknologi er Lidar, som giver præcis og pålidelig navigation i dit hjem.
  2. Filter: Hvis du er allergiker eller har følsomhed over for luftbårne partikler, bør du være opmærksom på filteret. Kontroller, om robotstøvsugeren har et effektivt HEPA-filter, der kan fange op til 99,9% af partikler større end 0,3 mikron. Det er også en fordel at vælge en model, hvor filtret kan tages ud og vaskes eller udskiftes regelmæssigt for at opretholde optimal ydeevne.
  3. Batteri: Overvej opladnings- og driftstiden for forskellige robotstøvsugere. Hvis dit hjem kræver længerevarende rengøringssessioner, bør du vælge en model med længere driftstid og hurtigere opladningstid. Dette vil sikre, at støvsugeren kan klare hele opgaven uden unødvendige afbrydelser.
  4. Pris: Vælg en robotstøvsuger, der passer til dit budget, samtidig med at du får de nødvendige funktioner og kvalitet. Husk på, at prisen ofte afspejler støvsugerens ydeevne, navigationssystem og holdbarhed. Gennemgå omhyggeligt de tilgængelige modeller, og afvej deres funktioner og omkostninger for at finde den bedste balance mellem kvalitet og pris.
  5. Andre funktioner: Tænk over dine specifikke behov og dit hjemmes indretning, når du vælger en robotstøvsuger. Hvis du har både tæpper og hårde gulve, bør du sikre dig, at modellen er egnet til begge overflader. Hvis du har et travlt liv og ikke altid er hjemme, kan en selvtømmende model være praktisk, da den automatisk tømmer støvbeholderen. Sørg også for at vælge en støjsvag model, hvis du ønsker at minimere støjniveauet under rengøringen.
  6. Ekspert- og forbrugeranmeldelser: Anmeldelser fra eksperter og forbrugere er værdifulde kilder til information. Læs grundigt om andres erfaringer med forskellige robotstøvsugere. Ekspertanmeldelser kan give dybdegående tekniske detaljer og vurderinger, mens forbrugeranmeldelser giver et praktisk indblik i støvsugerens ydeevne i daglig brug. Brug disse anmeldelser som en vejledning til at træffe en informeret beslutning, der passer til dine behov og præferencer.
4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed (og installation)
  4.5
 • Klippeevne
  5
 • Batteri- og driftstid
  4.5
 • På ujævn grund
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg God klippeevne på vådt og langt græs
 • pros-icon.svg God til at registrere og undgå forhindringer
 • pros-icon.svg Klarer sig fint på kuperede plæner og skråninger (op til 40 %)
 • pros-icon.svg Mest støjsvage model i test (55 dB)
 • pros-icon.svg Lang driftstid (60 min)
 • pros-icon.svg Godt forhold mellem drifts- (60 min) og opladningstid (60 min)
Ulemper
 • cons-icon.svg Klipper ikke effektivt kanter tæt på mure, hegn og stakit, da den ikke kan komme tæt nok på.
 • cons-icon.svg Medfølgende afgrænsningskabel har tendens til at gå i stykker, hvilket kan give en ekstra omkostning
 • cons-icon.svg Ingen regnsensor, og du skal derfor selv sørge for, den stopper eller kører tilbage til ladestationen ved regn

Detaljeret gennemgang

Husqvarna er en anerkendt aktør i robotplæneklipperbranchen. Med Automower 310 Mark II får du en maskine, der kombinerer pålidelighed og effektivitet, skræddersyet til den kræsne haveejer.

Denne model er ideel til mellemstore græsplæner på op til 1.000 kvadratmeter, men har kapacitet til at klare op til 1.200 kvadratmeter. I modsætning til den dyrere Husqvarna Automower 405X, der er beregnet til en plæne på 600 kvadratmeter, får du her mere kapacitet for pengene.

Maskinen er ikke kun robust, men også bemærkelsesværdigt støjsvag med et lydniveau på 55 decibel. Det er på niveau med en elektrisk tandbørste og gør, at du roligt kan lade den arbejde om natten og i weekenden, uden at det forstyrrer naboernes fred.

Brugervenlig installation

Installationen er enkel, og alt nødvendigt udstyr medfølger. Selvom denne model kræver lidt mere initial opsætning end GPS-styrede modeller, er det en investering i tid, der hurtigt betaler sig tilbage. Den installeres med et afgrænsningskabel og et guidekabel, hvilket giver dig en højere grad af kontrol over maskinens bevægelser.

Mindre forhindringer som småsten eller ujævnheder er intet problem. Maskinen navigerer nemt omkring dem, hvilket sparer dig for det ekstra besvær med at afgrænse disse områder. Større forhindringer som store træer med rødder, der stikker op af jorden, eller bede, bør afgrænses med et kantkabel.

Indstillingerne kan nemt justeres via den indbyggede LCD-skærm eller Husqvarnas egen app, der tilsluttes via Bluetooth. Selvom nogle modeller som Husqvarna Automower 405X kan stemmestyres via Google Assistent, er denne funktion ikke tilgængelig på 310 Mark II-modellen. I vores erfaring er stemmestyring ofte en “nice-to-have” snarere end en “must-have”. Det er en funktion, der kan være praktisk for tech-savvy brugere, men den grundlæggende funktionalitet lider ikke under dens fravær.

Du har også mulighed for at sætte en 7-dages timer, og du kan programmere plæneklipperen til at klippe græsset op til to gange om dagen. Dette giver dig en høj grad af fleksibilitet og kontrol over, hvordan og hvornår din græsplæne bliver klippet.

Effektivt bevægelsesmønster

Denne model klipper i et tilfældigt mønster, hvilket forhindrer striber og linjer i græsplænen. Dette er en funktion, vi altid har værdsat, da det giver en mere naturlig finish.

Batteriperformance

Med en driftstid på 60 minutter og en opladningstid på ligeledes 60 minutter, leverer denne model en effektiv og pålidelig performance. Hvis græsset er højere end normalt, kan driftstiden forkortes med cirka 10 minutter. Det betyder, at du får en maskine, der tilpasser sig din haves behov uden at kræve konstant overvågning.

Vores vurdering

Husqvarna Automower 310 Mark II er et fremragende valg for dig med en mellemstor og kompleks have. Den leverer en klippeperformance på niveau med dyrere modeller som Husqvarna Automower 405X, men til en mere overkommelig pris. Hvis du værdsætter en effektiv og næsten lydløs maskine, der kan klare både flade og skrånende terræner med minimal intervention, så er dette valget for dig.

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 1.000 m² Klippebredde i centimeter (cm): 22 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 2 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 5 cm Display: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 40 % Lygter: Nej App-styring: Ja Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 55 dB Opladningstid i minutter (min): 60 min Driftstid i minutter (min): 60 min Spænding i volt (V): 18 V Vægt i kilogram (kg): 9,4 kg Mål (B x D x H): 42 x 59 x 25

Bosch Indego M 700

Bedste billige

4.5
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Brugervenlighed (og installation)
  5
 • Klippeevne
  5
 • Batteri- og driftstid
  5
 • På ujævn grund
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg Grundig klippeevne ved vådt og groft græs
 • pros-icon.svg God til at klare forhindringer
 • pros-icon.svg Lang driftstid (75 min)
 • pros-icon.svg Varierer klipperetning fra gang til gang, hvilket giver et pænere resultat
Ulemper
 • cons-icon.svg Langsom klippetid (mellem 3 og 6 timer for 500 m², inkl. 1 til 2 opladninger)
 • cons-icon.svg Kantkablet og installation er langsomme at sætte op første gang
 • cons-icon.svg Lav bund kan bevirke, at den sætter sig fast og ikke klarer ujævnheder så godt som andre modeller
 • cons-icon.svg Laveste klippehøjde (3 cm) ikke så god som andre modeller i test
 • cons-icon.svg Ikke effektiv til at klippe kanter
 • cons-icon.svg Højt støjniveau (63 dB)

Detaljeret gennemgang

Hvis du søger en robotplæneklipper, der går lige til sagen med manuel styring, er Bosch Indego M 700 et fremragende valg. Den håndterer ubesværet haver op til 700 kvadratmeter og skiller sig ud med en driftstid på 75 minutter, der overgår opladningstiden på blot 60 minutter. Dette er en sjældenhed i vores test og betyder, at du får mere tid på græsplænen og mindre tid i opladeren.

Med en imponerende batteritid på 75 minutter overgår Bosch Indego M 700 konkurrenten Bosch Indego S 500, der kun byder på 60 minutters driftstid. Dette giver dig mere tid til effektiv græsklipning mellem hver opladning. Denne model er også den letteste i vores test, hvilket gør installationen, rengøringen og vedligeholdelsen til en leg.

Selvom den har det højeste støjniveau i vores test, er det faktisk på niveau med en almindelig samtale, målt til 63 decibel. Det er kun en marginal forskel på 8 decibel sammenlignet med vores testvinder. Dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at forstyrre naboerne, selv når den arbejder.

Optimeret navigationssystem

Efter at have installeret kablerne, kan du enten starte Bosch Indego M 700 manuelt eller programmere dens drift. Denne model skiller sig ud med sit lineære bevægelsesmønster, der starter med at klippe kanterne og derefter bruger Bosch’s ‘LogiCut’ smart navigationssystem til at beregne den mest effektive rute. Dette sikrer, at den ikke kører over det samme område to gange, hvilket ikke kun sparer tid men også minimerer slid på din græsplæne.

Mens nogle måske ser det som en ulempe, at denne model ikke kan styres via en app, er det faktisk en styrke for dem, der foretrækker en mere manuel tilgang. Det fjerner også risikoen for tekniske fejl eller forbindelsesproblemer, som kan opstå med app-baserede systemer.

Det lineære bevægelsesmønster er især en fordel, hvis du har en velorganiseret have med klare grænser, og det smarte ‘LogiCut’-system sikrer, at klipningen er jævn og effektiv.

For at holde din Bosch Indego M 700 opdateret, skal du downloade eventuelle softwareopdateringer og overføre dem til en USB-stick, som derefter indsættes direkte i maskinen. Selvom det kan virke gammeldags i en tid med trådløse opdateringer, giver det dig fuld kontrol over, hvornår og hvordan din robotplæneklipper opdateres, hvilket minimerer risikoen for uventede fejl eller nedetid.

Når det kommer til effektivitet, har vi bemærket, at denne model arbejder langsommere end sine konkurrenter. For en have på omkring 500 kvadratmeter skal du forvente en samlet arbejdstid på mellem 3 og 6 timer, inklusive opladning. Men dette er ikke nødvendigvis en ulempe. Hvis du indstiller klippehøjden til den maksimale indstilling, kan du faktisk lette maskinens arbejdsbyrde og potentielt reducere den samlede arbejdstid. Dette er en smart måde at tilpasse maskinens præstationer til din haves specifikke behov.

God til ujævnheder og forhindringer – i begrænset omfang

Selvom Bosch Indego M 700 er designet til at håndtere skråninger op til 27 procent, har vi observeret, at den ikke præsterer optimalt på ujævnt terræn. Faktisk undgår den ofte skråninger, som om de var forhindringer. Hvis din have har stejlere hældninger, vil vi anbefale at se nærmere på alternativer som Husqvarna Automower 310 Mark II, der kan klare op til 40 procent hældning.

Når det gælder vådt eller groft græs, har denne model ingen problemer. Men vær opmærksom på, at den ikke er den bedste til at klippe langt græs. Den klipper græsset ned til en minimumshøjde på 3 centimeter, mens andre modeller kan gå så lavt som 2 centimeter. Dette kan være en afgørende faktor, hvis du foretrækker en lavere græshøjde.

En anden bemærkelsesværdig observation er, at maskinens lave profil gør, at den lejlighedsvis kan sidde fast. Men frygt ikke; den er udstyret med en selvfrigørende funktion. Vi har bemærket, at denne funktion faktisk er effektiv og gør, at maskinen kan fortsætte arbejdet uden menneskelig indgriben. Dette er en nyttig funktion, der minimerer behovet for konstant overvågning.

Vores vurdering

Bosch Indego M 700 er det oplagte valg for dig, der ønsker en simpel, manuel betjeningsoplevelse uden at skulle navigere gennem komplekse apps eller ustabile internetforbindelser. Denne model er særligt velegnet, hvis du har en have på op til 700 kvadratmeter med groft eller vådt græs. Hvis du er budgetbevidst, vil du også sætte pris på, at denne model koster betydeligt mindre end high-end modeller som Stihl RMI 632, uden at gå på kompromis med klippekvaliteten. Dog bør du overveje en anden model, hvis din have har mange skråninger eller hvis du har langt græs, som du ikke klipper regelmæssigt. Sammenfattende er Bosch Indego M 700 perfekt til haveejere, der søger en økonomisk, brugervenlig løsning og som ikke har behov for avancerede funktioner som app-styring.

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 700 m² Klippebredde i centimeter (cm): 19 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 3 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 5 cm Display: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 27 % Lygter: Nej App-styring: Nej Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 63 dB Opladningstid i minutter (min): 60 min Driftstid i minutter (min): 75 min Spænding i volt (V): 18 V Vægt i kilogram (kg): 7,6 kg Mål (B x D x H): 36,4 x 44,5 x 20,2 cm

Stihl RMI 632

Bedste premium

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed (og installation)
  5
 • Klippeevne
  5
 • Batteri- og driftstid
  4.5
 • På ujævn grund
  5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Bredeste klippebredde i test (28 cm)
 • pros-icon.svg Velegnet til store græsplæner (3.000 m²)
 • pros-icon.svg Effektiv og hurtig klipning på al slags græs
 • pros-icon.svg Ingen problemer på stejle hældninger (45 %)
Ulemper
 • cons-icon.svg Kort driftstid (35 min)
 • cons-icon.svg Brugermanual uoverskuelig (omend selve installationen er nem)
 • cons-icon.svg Kører sidelæns ind i ladestationen, hvilket betyder, at der ikke må installeres vægge på ladestationen.

Detaljeret gennemgang

Stihl RMI 632 er en sand mester i alsidighed og tilbyder en række avancerede funktioner, der sætter den i en klasse for sig. Uanset om det er vådt, groft eller langt græs, navigerer denne robotplæneklipper ubesværet gennem det hele. Med en imponerende kapacitet til at dække op til 3.000 kvadratmeter, overgår den konkurrenter som Honda Miimo 310, der max kan klare 1.500 kvadratmeter. Men det stopper ikke her; denne model har den bredeste klippebredde i vores test på hele 28 centimeter.

Hvis du har en stor have, der kræver en effektiv og intelligent løsning, er Stihl RMI 632 din go-to model. Den er udstyret med en bump sensor og en række sikkerhedsfunktioner, der gør den til en pålidelig partner i haven. Den har også en unik funktion, der reverserer spinretningen på klippebladet hver gang det tændes og slukkes, hvilket resulterer i en mere ensartet græsplæne.

Suveræn klippeevne giver en flot finish

ChatGPT

Stihl RMI 632 går et skridt videre end blot at følge et afgrænsningskabel; den tilbyder en intelligent klippeplan, der tilpasses din haves unikke dimensioner og layout. Dette er en funktion, du ikke vil finde i mere budgetvenlige modeller som Bosch Indego M 700. Ved installationen foreslår maskinen en klippeplan, som du frit kan tilpasse. Selvom installationen er enkel, kan brugermanualen virke en smule kompliceret.

Stihl RMI 632 tilbyder en specialiseret kantklipningsfunktion, der kan programmeres til at køre op til tre gange ugentligt, hvilket sikrer en pæn finish langs din haves grænser. Denne model skifter også klipperetning på knivene, ligesom Bosch Indego M 700, hvilket resulterer i en mere ensartet klipning. Du kan endda indstille den til at variere startpunkter for at sikre en jævnere græsoverflade.

I vores dybdegående analyse klarede Stihl RMI 632 sig imponerende godt i komplekse områder som blomsterbede og smalle passager. Dog viste den sig at være mindre effektiv nær træer og hegn. En unik fordel er dens evne til at klippe op til 6 centimeter i højden, hvilket er en centimeter mere end de fleste andre modeller i vores test. Skulle den støde på en forhindring som en efterladt sko, stopper den op og ændrer retning, men knivene fortsætter med at rotere. Dette adskiller den fra modeller som Robomow RK1000, hvor knivene stopper helt op ved forhindringer.

Med en vægt på 13,5 kilo er Stihl RMI 632 den mest robuste model i vores test, hvilket kan være en fordel, når det kommer til stabilitet og holdbarhed. Men vær opmærksom på, at denne ekstra vægt kan gøre den mindre manøvredygtig på ujævne overflader.

Når det kommer til støjniveau, ligger den på 62 decibel, hvilket gør den til den næstmest larmende i vores test. Det er dog stadig inden for et acceptabelt niveau og kan sammenlignes med en almindelig samtale.

I vores test har kun tre modeller den luksus at være udstyret med en regnsensor, og Stihl RMI 632 er stolt blandt dem. Denne sensor sikrer, at maskinen enten forbliver i sin ladestation eller vender tilbage til den, hvis den er i gang med at klippe, når regnen begynder. Det er en funktion, der sparer dig tid og besvær, og som også beskytter maskinen mod unødvendig slid.

Når det kommer til styring, tilbyder Stihl RMI 632 både manuel betjening via et brugervenligt panel og en app. Selvom appen er intuitiv, kræver den en del navigation gennem forskellige menupunkter, hvilket kan føles lidt omstændeligt.

En unik finesse er, at frontpanelet kan afmonteres og fungerer som en fjernbetjening. Dette er især praktisk, hvis du ønsker at foretage hurtige justeringer uden at skulle navigere gennem appens menuer.

Batteriperformance

Denne model har en kortere driftstid på 35 minutter sammenlignet med andre modeller i vores test. Det betyder, at Stihl RMI 632 vil skulle oplade oftere, hvilket forlænger den samlede tid det tager at færdigklippe din have. Opladningstiden er på 120 minutter, hvilket er markant længere end driftstiden. Dette kan være en udfordring, hvis du har en større have og ønsker, at hele plænen skal være klippet inden for en kortere tidsramme. Det er vigtigt at overveje, hvis du foretrækker en mere effektiv klippecyklus.

Vores vurdering

Stihl RMI 632 er skræddersyet til haveejere med store, komplekse arealer, der strækker sig op til 3.000 kvadratmeter og inkluderer udfordrende terræn som skråninger op til 45 procent. Hvis du søger en robotplæneklipper, der kan håndtere både omfang og kompleksitet uden at gå på kompromis med klippekvaliteten, er dette din model. Den er særligt velegnet for dig, der ikke nødvendigvis ønsker at dykke ned i en app for hver lille justering, men foretrækker en mere ‘sæt og glem’ tilgang. Med sin brede klippebredde og robuste byggekvalitet er denne model et oplagt valg for dem, der vil have en effektiv og pålidelig løsning til en stor have.

 

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 3.000 m² Klippebredde i centimeter (cm): 28 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 2 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 6 cm Display: Ja Regnsensor: Ja Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 45 % Lygter: Nej App-styring: Ja Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 62 dB Opladningstid i minutter (min): 120 min Driftstid i minutter (min): 35 min Spænding i volt (V): 29 V Vægt i kilogram (kg): 13,5 kg Mål (B x D x H): 73 x 54 x 27 cm

Robomow RK1000

God til plæner med inddelinger

4.5
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed (og installation)
  4.5
 • Klippeevne
  4.5
 • Batteri- og driftstid
  4.5
 • På ujævn grund
  5
Fordele
 • pros-icon.svg God på ujævnt terræn
 • pros-icon.svg God i zoneinddelte haver (programmering af op til 5 zoner)
 • pros-icon.svg Klarer stejle skråninger godt (op til 45 %)
 • pros-icon.svg Forståelig manual, der gør installationen nemmere
 • pros-icon.svg Intuitivt touch-skærm
 • pros-icon.svg Ladestation kan stå i et hjørne
Ulemper
 • cons-icon.svg Lang opladningstid (120 min); dobbelt så lang som driftstid
 • cons-icon.svg Ingen netforbindelse og derfor ingen mulighed for at styre den på afstand
 • cons-icon.svg Bluetooth-forbindelsen rækker ikke langt (under 5 meter)

Detaljeret gennemgang

Robomow RK1000 minder på mange måder om Stihl-modellen. De er begge gode til hældninger på op til 45 procent og klarer sig godt på fugtige plæner og ujævnt terræn. Robomow adskiller sig ved at være egnet til mellemstore græsplæner på op til 1.000 kvadratmeter, hvor Stihl klarer 3.000 kvadratmeter. Den har i modsætning til Stihl-modellen ingen regnsensor, men til gengæld har den en længere driftstid og en højere højdeindstilling. Modsat de andre modeller i denne test kan denne model indstilles til at klare op til 5 zoner og er perfekt, hvis du har en ruminddelt have.

Nem installation – middelmådig appfunktion

Ligesom vores bedst i test, Husqvarna Automower 310 Mark II fungerer Robomow RK1000 med et afgrænsningskabel, og den kører i et tilfældigt mønster. Til forskel fra testvinderen har den ikke brug for et guidekabel for at finde tilbage til ladestationen.

Til gengæld har den ingen wi-fi-forbindelse som eksempelvis Worx Landroid-modellen. Robomow RK1000 er udstyret med bluetooth og kan forbindes til en app. App-styringen virker bedst, når du står tæt på robotplæneklipperen, hvilket er et minus. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at bluetooth-forbindelsen ikke rækker længere end 5 meter. Det er altså ikke muligt at starte den remote uden at have programmeret den inden, eller programmere den uden at befinde dig under 5 meter fra den. Til gengæld er appen intuitiv og touch-displayet hurtigt og nemt at bruge.

God til haver med zoneinddeling

Ligesom de fleste andre robotplæneklippere i testen kører den i et tilfældigt mønster. I modsætning til mange andre modeller er Robomow ideel til anvendelse i haver med flere inddelinger, da det er muligt at programmere den til op til 5 zoner. Til sammenligning kan Worx Landroid L1000 WR147E.1 klare 4 zoner. Ved forhindringer som eksempelvis en sko, stopper robotplæneklipperen og knivene, hvor mange andre modellers knive fortsætter med at rotere. Tests viser, at den derimod ikke er så god til smalle passager og skarpe hjørner, fordi den skal dreje skarpt og hjulene derved har tendens til at beskadige græsplænen det sted, den vender. Her kan det være nødvendigt at tilpasse afgrænsningskablet. Omvendt viser de kraftige hjul sig i undersøgelser at være gode til våde og ujævne græsplæner.

Modsat Stihl-modellen har denne ingen regnsensor. Når det regner, skal du altså manuelt sætte den til at køre tilbage til sin ladestation eller forhindre den i at køre afsted i regnvejr. Den klarer sig i tests ligeså godt som Stihl på hældninger op til 45 procent. Og i modsætning til Stihl RMI 632 kan Robomow-modellens ladestation stå i et hjørne og har ikke brug for meget plads til at køre ind for at lade op.

Robomow RK1000 angives fra producentens side at kunne klare langt græs op til 10 centimeter. Det klarer den også fint, men erfaringen med produkter er, at den er bedst på en højdeindstilling lavere end 10 centimeter.

Vores vurdering

I Robomow RK1000 får du en effektiv robotplæneklipper. Dens størrelse på 51 x 64 x 30 centimeter fylder og kan gøre det svært for den at komme igennem smalle steder. Desuden er dens opladningstid dobbelt så lang som driftstiden på 60 minutter. Det betyder, at den skal køre i omkring 2 timer hver dag for at holde en plæne på 500 kvadratmeter ved lige.

Har opladningstiden ingen betydning for dig, vil du få glæde af denne robotplæneklipper, hvis du har en ujævn plæne med hældninger på op til 45 procent. Den er især et godt valg til ruminddelte, åbne haver, hvor den vil slå græsset effektivt og efterlade plænen med en flot finish.

 

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 1.000 m² Klippebredde i centimeter (cm): 21 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 2 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 10 cm Display: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 45 % Lygter: Nej App-styring: Ja Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 60 dB Opladningstid i minutter (min): 120 min Driftstid i minutter (min): 60 min Spænding i volt (V): 18,15 V Vægt i kilogram (kg): 10,3 kg Mål (B x D x H): 51 x 64 x 30 cm

Husqvarna Automower 405X

Bedst til komplekse haver

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  1
 • Brugervenlighed (og installation)
  4
 • Klippeevne
  4.5
 • Batteri- og driftstid
  4.5
 • På ujævn grund
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Kan anvendes med stemmestyring, så du ikke behøver stå ved siden af den
 • pros-icon.svg Lavt design og derfor bedre til at komme ind under lave havemøbler og buske
 • pros-icon.svg Gode indstillingsmuligheder i appen til komplekst indrette haver
Ulemper
 • cons-icon.svg Har sværere ved at klippe langt græs på laveste indstilling
 • cons-icon.svg Skal startes manuelt efter en “fridag”
 • cons-icon.svg Kort driftstid (50 min)

Detaljeret gennemgang

Husqvarna Automower 405X lægger sig prismæssigt mellem vores premium model og bedst i test, Husqvarna Automower 310 Mark II. Og de to Husqvarna minder da også meget om hinanden. De har samme klippebredde- og højde og kan begge klare en stigning på op til 40 procent. Husqvarna Automower 405X-modellen adskiller sig ved at være til et mindre areal. Og så kan du bruge denne model med stemmestyring.

Små forskelle fra Husqvarna Automower 310 Mark II-modellen

De to modeller adskiller sig eksempelvis fra hinanden ved, at Husqvarna Automower 405X har en kortere klippetid på 45 til 50 minutter, hvor 310 Mark II har en driftstid på 60 minutter. Producenten sælger denne model som egnet til 600 kvadratmeter, men vores undersøgelser viser, at den kan klare op til 720 kvadratmeter. Det er 280 kvadratmeter mindre end 310 Mark II. Til gengæld er 405X-modellens design 1 centimeter lavere. Det betyder, at den er bedre til at komme ind under lavere buske og havemøbler.

Hvor Husqvarna Automower 310 Mark II bruger bluetooth til at forbinde til appen, kan du styre Husqvarna Automower 405X via Google Assistent. Den eneste anden model i vores test, der også har denne mulighed, er Worx Landroid. Og så er Husqvarna Automower 405X den eneste model i vores test, der har lygter.

God til komplekse haver

Appen giver dig mange indstillingsmuligheder. Du kan på et kort i realtid følge med i, hvor robotplæneklipperen har været, og hvor den er i det øjeblik, du kigger. Det er også i appen, at du kan programmere og skræddersy klipningen, så det passer til din have. Du kan for eksempel programmere den til at slå græsset i forskellige dele af plænen i forskellige højder. Du kan også indstille den til at springe bestemte steder over.

Den klarer sig godt på alt slags græs og har kun problemer med at klippe på laveste indstilling, når græsset er højt. Det kan du løse ved at sætte den på en højere indstilling. Til gengæld efterlader denne model ingen græstotter, hvilket kan være tilfældet med andre robotplæneklippere. Denne model formår at klippe græsset tæt på forhindringer. Modsat mange modeller i vores test skal du indstille klippehøjde på kontrolpanelet eller i appen og ikke på en drejeknap. Højdeindstillingerne er nummererede og ikke angivet i en måleenhed. Det er et minus, fordi du skal have styr på, hvilket trin svarer til hvilken højdeindstilling.

Vores vurdering

Husqvarna Automower 405X til mellemstore haver er den anden dyreste model i vores test, men du får med denne fuld kontrol over klipningen. Du kan i appen skræddersy dens klipning, hvilket gør den ideel til dig, der har en komplekst indrettet have med bede, forhindringer og skråninger på op til 40 procent. Det er altså en rigtig god allround-model. Derudover kan du bruge den med stemmestyring, hvorimod mange andre modeller bruger bluetooth, der kræver, at du befinder dig i nærheden af plæneklipperen.

Da den er udstyret med lygter, kan den også køre, når det er mørkt, og du befinder dig i haven. Vil du have en meget lydsvag robotplæneklipper til at køre om natten, anbefaler vi testvinderen, Husqvarna Automower 310 Marks II, der har et lydniveau på 55. I sammenligning har Husqvarna Automower 405X et lydniveau på 59 decibel.

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 720 m² Klippebredde i centimeter (cm): 22 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 2 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 5 cm Display: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 40 % Lygter: Ja App-styring: Ja Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 59 dB Opladningstid i minutter (min): 60 min Driftstid i minutter (min): 45-50 min Spænding i volt (V): 18 V Vægt i kilogram (kg): 9,7 kg Mål (B x D x H): 45 x 61 x 24 cm

Bosch Indego S 500

Bedste robotplæneklipper til små plæner

4.3
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3.5
 • Brugervenlighed (og installation)
  4.5
 • Klippeevne
  4
 • Batteri- og driftstid
  4.5
 • På ujævn grund
  5
Fordele
 • pros-icon.svg God og hurtig på langt græs
 • pros-icon.svg Installationen og indstillinger nemme at gå til
 • pros-icon.svg Godt forhold mellem opladnings- (60 min) og driftstid (60 min)
 • pros-icon.svg Intuitiv app, der er nem at betjene
Ulemper
 • cons-icon.svg Efterlader små uklippede steder (finder dem generelt næste gang, den kører ud)
 • cons-icon.svg Installationen tager lang tid
 • cons-icon.svg Sensorer ikke effektive, i stedet for at køre udenom forhindringer har den tendens til at køre ind i dem først.
 • cons-icon.svg Problemer med forhindringer skal løses manuelt og kan ikke løses i den tilhørende app.
 • cons-icon.svg Har tendens til at sætte sig fast ved ujævnheder.
 • cons-icon.svg Hvis den sætter sig fast, skal den igennem en kalibreringsprocess, hvor den kører tilbage til afgrænsningskablet.

Detaljeret gennemgang

Hvis du gerne vil have en robotplæneklipper, der imiterer bevægelsesmønstret på en manuel plæneklipper, er denne model et godt bud. Bortset fra, at denne robotplæneklipper planlægger det hele for dig, så du slipper!

Du får de samme funktioner som på storebroren Bosch Indego M 700, men til en lavere pris. Og hvorfor også betale mere, hvis du har en mindre have og ikke har behov for en robotplæneklipper til mange kvadratmeter. Her får du en model, der er perfekt til have på op til 500 kvadratmeter.

Navigationssystem – intelligent planlægning

På samme måde som Bosch Indego M 700 gør denne model brug af en kalibreringsproces, hvorefter den planlægger klipningen alt efter plænens størrelse. Det betyder, at du ikke behøver skemalægge klipningen manuelt. Modsat alle andre modeller i vores test bevæger Bosch-modellerne sig i lige parallelle linjer. Den kører en anden vej hver gang, så græsset slides mindst muligt.

Den kører flere gange for at få det hele med, hvilket bidrager til at holde plænen ren. I grundige tests fremgår det, at der nogle gange godt kan være enkelte steder, den ikke har fået med. Til gengæld viste tests også, at den ved næste klipning klippede de “oversete” steder.

Tests viste ligeledes, at den grundet sin lave bund har tendens til at sætte sig fast de steder, hvor haven ikke er plan. Du kan undgå dette ved at tilføje lidt jord for at udfylde huller og uregelmæssigheder. Den udmærker sig ved at klare fugtigt og groft græs uden problemer. Den kan også klare højt græs, men er langsommere end andre modeller. Dette kan løses på samme måde som ved Indego M 700-modellen ved at sætte klippehøjden højere til at starte med.

Forskelle mellem Bosch Indego S 500 og Bosch Indego M 700

Bosch Indego S 500 er beregnet til små plæner med et maksimalt areal på 500 kvadratmeter, hvor Indego M 700 klarer 200 kvadratmeter mere. Indego S 500 har en kortere driftstid på 60 modsat de 75 minutters driftstid hos Indego M 700.

Begge modeller har bluetooth og opdateringer skal ske via USB. Ønsker du mulighed for at forbinde den til nettet, bør du vælge Indego S+ 500-modellen.

Vores vurdering

Mindre plæne bør også betyde lavere pris. Du får med denne Bosch Indego S 500 en autonom og intelligent plæneklipper, der bortset fra ujævnheder klarer sig godt på al slags græs. Og så koster den omkring 2.000 kroner mindre en Indego M 700.

En ulempe er, at displayet på denne model modsat de andre modeller i vores test ikke er dækket af en klap og derfor risikerer at blive ridset under brug. Den har også det højeste lydniveau på 63 decibel. Men da 63 decibel lydmæssigt ikke er meget mere end en almindelig samtale mellem to mennesker, er det stadig et lavt lydniveau.

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 500 m² Klippebredde i centimeter (cm): 19 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 3 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 5 cm Display: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 27 % Lygter: Nej App-styring: Nej Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 63 dB Opladningstid i minutter (min): 60 min Driftstid i minutter (min): 60 min Spænding i volt (V): 18 V Vægt i kilogram (kg): 7,6 kg Mål (B x D x H): 36 x 47 x 21 cm

AL-KO Robolinho 1150 W

Bedste batteritid

4.1
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed (og installation)
  3.5
 • Klippeevne
  4.5
 • Batteri- og driftstid
  4
 • På ujævn grund
  4
Fordele
 • pros-icon.svg God wi-fi-forbindelse også ved længere afstand
 • pros-icon.svg Nem installation på tilhørende app
 • pros-icon.svg Giver et smukt, uniformt resultat på vådt, langt og tørt græs
 • pros-icon.svg Lang driftstid (100 min)
 • pros-icon.svg Mulighed for mere præcise højdeindstillinger (2,5-5,5 cm)
Ulemper
 • cons-icon.svg Middelmådig app, da du skal bruge lang tid på at programmere de enkelte indstillinger
 • cons-icon.svg Manualen ikke tilpasset modellen,  hvilket betyder, at der er uoverensstemmelser mellem plæneklipperen og manualens indhold.
 • cons-icon.svg Begrænset antal programindstillinger, så du kan risikere at skulle ændre i dine faste indstillinger
 • cons-icon.svg Ikke muligt at vælge forskellige startsteder manuelt på plæneklipperen

Detaljeret gennemgang

Ligesom testvinderen har denne model samme drift- og opladningstid, bortset fra at AL-KO Robolinho 1150 W kan køre 40 minutter længere end Husqvarna Automower 310 Mark II. Det vil sige, du samlet set får 100 minutters driftstid. Den har desuden en god internetforbindelse, så du modsat andre modeller kan styre den på afstand.

Klipperevne – god til højt græs

AL-KO Robolinho 1150 W er beregnet til 1.000 kvadratmeter, hvilket er samme arbejdsareal som testvinderen. Den er sammenlignet med Husqvarna Automower 310 Mark II ikke lige så god til at klare hældninger. Den markedsføres som en robotplæneklipper, der kan håndtere hældninger på op til 45 procent. Af praktiske tests fremgår det, at den ikke formår at klare hældninger af denne art. Den har dog ingen problemer med stigninger på under 30 procent.

Til gengæld giver den et flot snit og klipper plænen godt, uanset om den er våd eller tør. Den udmærker sig ved at klare langt græs uden problemer. I modsætning til eksempelvis Bosch Indego M 700 får du fra starten et jævnt klipperesultat og behøver ikke justere klippehøjden, hvis græsset er langt. Den adskiller sig fra alle andre modeller i vores test, ved at du kan indstille klippehøjden i halve centimetre. Den laveste indstilling er 2,5, hvilket er en halv centimeter mere end den lavest mulige indstilling hos andre modeller i vores test, eksempelvis Husqvarna Automower 310 Mark II. Den højeste indstilling er 5,5 centimeter.

Hjulene klarer sig mindre godt på ujævne plæner. Du kan løse dette ved at købe større hjul beregnet til kuperede plæner.

God internetforbindelse, mangelfuld appfunktion

Internetforbindelsen på denne model er god og rækker langt. Den kan bruges sammen med Amazon Alexa.

En grundig analyse af appfunktionen viste, at appen ikke lever op til andre modellers egenskaber. Det tager lang tid at programmere de enkelte indstillinger. Du er nødt til at indstille dagene enkeltvis, modsat Husqvarna Automower 310 Mark II, hvor en dags indstillinger kan kopieres over til næste dag.

Appen har et begrænset antal indstillingsmuligheder. Du kan ikke vælge en midlertidig indstilling, men vil automatisk foretage ændringer i dine faste indstillinger. Det er en ulempe, hvis du eksempelvis skal på ferie og ønsker at deaktivere bestemte handlinger.

Robotplæneklipperen kan programmeres til at starte fra forskellige steder i haven, men denne indstilling er ikke tilgængelig i appen, og skal vælges manuelt på plæneklipperens kontrolpanel.

Vores vurdering

Robotplæneklipperen giver dig en smukt klippet græsplæne. Den fungerer bedst på plæner med mindre stigninger og begrænsede ujævnheder, men er rigtig god til alle andre situationer. Er appfunktionen en vigtig del for dig, anbefaler vi testvinderen, Husqvarna Automower 310 Mark II, da dens app er mere overskuelig og nemmere at bruge.

Til gengæld har AL-KO Robolinho 1150 W en lang batteritid. Ligesom Husqvarna Automower 310 Mark II har denne model samme opladnings- og driftstid. Men hvor testvinderen har en driftstid på 60 minutter, får du med denne model 100 minutter – altså 40 minutter mere! Taget i betragtning at de begge er beregnet til et arbejdsareal på 1.000 kvadratmeter og AL-KO Robolinho 1150 W tilmed er den billigste robotplæneklipper i vores test, gør at den er svær at sige nej til.

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 1.000 m² Klippebredde i centimeter (cm): 22 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 2,5 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 5,5 cm Display: Nej Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 45 % Lygter: Nej App-styring: Ja Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 62 dB Opladningstid i minutter (min): 100 min Driftstid i minutter (min): 100 min Spænding i volt (V): 25 V Vægt i kilogram (kg): 10,1 kg Mål (B x D x H): 44 x 62,5 x 29 cm

Honda Miimo 310

Bedste til varierende klippemønstre

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Brugervenlighed (og installation)
  5
 • Klippeevne
  4
 • Batteri- og driftstid
  4
 • På ujævn grund
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kort opladningstid (30 min)
 • pros-icon.svg Klipper græsset til en pudderagtig konsistens, der er ideel som gødning til plænen
 • pros-icon.svg Valgfrit klippemønster, som kan indstilles efter behov
 • pros-icon.svg God til stigninger (45 %)
Ulemper
 • cons-icon.svg Kort driftstid (30)
 • cons-icon.svg Tilkobling besværlig
 • cons-icon.svg Ingen app-styring, så alt skal indstilles på selve robotplæneklipperen

Detaljeret gennemgang

Du får med denne Honda Miimo 310 en kraftig robotplæneklipper, der er udstyret med en særlig effektiv mulch-funktion, så du samtidig giver din græsplæne den rette gødning. Den har i modsætning til mange andre modeller ingen appfunktion, så du skal indstille den manuelt på robotplæneklipperen. Til gengæld egner den sig til større arealer på op til 1.500 kvadratmeter, og du kan vælge mellem varierende klippemønstre, så resultatet bliver endnu flottere.

Navigationsmønster

Ligesom Husqvarna Automower 310 Mark II kan du indstille Honda Miimo 310 til at klippe kanter to gange om ugen og få den til at starte på forskellige steder i haven. Du kan på kontrolpanelet vælge mellem en automatisk eller en manuel funktion.

De automatiske funktioner giver dig valgmuligheden mellem tre forskellige bevægelsesmønstre: lige linjer, tilfældig og blandet, hvor andre modeller i testen kører med enten det ene eller andet system. Som den eneste model i vores test har den en særskilt spiralfunktion til områder på plænen med tykkere græs eller totter. I denne funktion kører den rundt i cirkler for at komme igennem det tykke græs.

Til gengæld viser tests, at denne model har tendens til at gå over kanttråden, hvorefter den manuelt skal hentes og sættes inden for dens afgrænsede område igen.

Dens indstillingsmuligheder er mere avancerede end på AL-KO Robolinho 1150 W-modellen. Du kan programmere den til at starte på forskellige tidspunkter om dagen og vælge to arbejdsgange om dagen, fx morgen eller aften. De andre modeller i vores tests kører ved samme hastighed, men på denne model kan du vælge mellem en hurtig og en langsommere funktion. Vil du have den til at arbejde om natten, er der mulighed for en stillefunktion.

Alle indstillingerne skal foretages direkte på kontrolpanelet. Denne model har ingen internetforbindelse eller app-styring.

Effektiv mulch-funktion

Ud over de mange indstillingsmuligheder adskiller den sig også ved at klippe græsset til en pudderagtig konsistens. Denne model er udstyret med tre knive monteret på en plade, der roterer 2.500 omdrejninger i minuttet. Knivene er skarpe og klipper græsset så småt, at det udgør den ideelle gødning til græsplænen. De hurtige omdrejninger og de skarpe knive kombineret med, at robotplæneklipperen arbejder ofte og kun klipper lidt ad gangen, giver dig det fint klippede græs. Det klippes så småt, at det falder ned mellem det eksisterende græs og ikke kan ses modsat mange andre modeller, hvor det afklippede græs bliver liggende i klumper. For at få det fulde udbytte af denne funktion, bør du nedjustere højden gradvist.

Vores vurdering

Honda Miimo 310 er ikke en billig robotplæneklipper og placerer sig som den andendyreste model i vores test. Men du får også en velplejet plæne. De mange indstillingsmuligheder og mulige bevægelsesmønstre er ideelle til større græsplæner, og denne model kan klare op til 1.500 kvadratmeter. Erfaringen med produktet er, at batteriet er besværligt at udskifte. Du er nødt til at skille robotten ad for at få adgang til batteriet. Det kan altså være nødvendigt at få en professionel til at gøre det.

Den har ingen app-styring eller internetforbindelse. Driftstiden er også den korteste i vores test. Den har en samlet driftstid på 30 minutter, mens opladningstiden er den samme. Hvis du ikke har noget imod, at den kører mange gange og i kortere tid ad gangen end andre modeller på markedet, kunne denne model være den helt rette robotplæneklipper for dig.

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 1.500 m² Klippebredde i centimeter (cm): 22 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 2 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 6 cm Display: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 45% Lygter: Nej App-styring: Nej Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 62 dB Opladningstid i minutter (min): 30 min Driftstid i minutter (min): 30 min Spænding i volt (V): 22 V Vægt i kilogram (kg): 11,4 kg Mål (B x D x H): 55 x 64 x 29 cm

Worx Landroid L1000 WR147E.1

Med to udskiftelige batterier

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed (og installation)
  4.5
 • Klippeevne
  4
 • Batteri- og driftstid
  4
 • På ujævn grund
  3.5
Fordele
 • pros-icon.svg Installationen tager tid, men er ligetil og nem
 • pros-icon.svg Klarer sig godt på skråninger (op til 35 %)
 • pros-icon.svg Bedste driftstid i test (120 min)
 • pros-icon.svg Kortere opladningstid (75 min) end driftstid
 • pros-icon.svg Regnsensor, modsat de fleste andre modeller i testen
Ulemper
 • cons-icon.svg Kantklipperfunktionen ikke effektiv, 5 centimeter uklippet græs
 • cons-icon.svg Ikke så god på våde og kuperede plæner; hjulene har tendens til at dreje rundt om sig selv
 • cons-icon.svg Dens lave konstruktion gør, at den har lettere ved at sætte sig fast

Detaljeret gennemgang

Denne Worx Landroid-robotplæneklipper har den bedste driftstid i vores test. Hvor Husqvarna Automower 310 Mark II kan køre i 60 minutter, kan denne model samlet set klare op til 120 minutter. Den kan altså klippe større flader på én gang. Ideel til mellemstore haver og store plæner op til 1.000 kvadratmeter med mindre skråninger på op til 35 procent.

Navigering og klippeevne

Denne Worx Landroid har samme system ved forhindringer som Stihl RMI 632, der ved forhindringer stopper og vender om, mens knivene bliver ved med at rotere. Ved andre modeller som eksempelvis Robomov RK1000 stopper knivene også deres rotation. Til gengæld har denne model en særskilt pindsvinebeskyttelse.

Den klarer sig godt på tørt og vådt græs, men udviste problemer ved kørsel i kuperet terræn og en våd plæne. Dens konstruktion er lav, og bunden har derfor svært ved at komme over bump og ujævnheder. På fugtigt græs viste den sig i tests ofte at sætte sig fast, da hjulene ikke kan få fat og skabe friktion. De stopper ikke med at dreje, hvilket risikerer at ødelægge plænen. Hvor Husqvarna Automower 310 Mark II er god til at vriste sig fri og arbejde videre, har Worx Landroid-modellen brug for hjælp til at komme fri.

Worx Landroid L1000 er designet med en kantklipperfunktion. Vores undersøgelser viste, at denne ikke er effektiv. Den efterlader et stykke græs på omkring 5 centimeter fra kanten, der forbliver uklippet, hvilket er et minus.

Nice to have

To modeller i vores test er udstyret med regnsensor, og Worx Landroid er én af dem. Du kan også tilslutte den en app via bluetooth ligesom på de fleste andre modeller i vores test. Worx Landroid adskiller sig ved, at du også kan bruge stemmestyring med både Amazon Alexa og Google Assistant. Hos andre modeller i testen, der fungerer med stemmestyring, er det kun muligt at bruge én type stemmestyring. Dens støjniveau er det samme som på Bosch-modellerne og dermed det højeste i testen. Det ligger på 63 decibel.

Som den eneste model i vores test følger der to batterier med. Dette giver dig en samlet driftstid på 120 minutter, modsat mange andre modeller, der ligger på omkring 60 minutter.

Vores vurdering

Worx Landroid er en god robotplæneklipper i mellemprisklassen til mellemstore plæner. Den er til dig, der gerne vil have din robotplæneklipper til at køre i længere tid ad gangen. Det får du med denne robotplæneklipper, da der følger et ekstra genopladeligt batteri med, så du kan udskifte det første, når det er tomt. Den giver dig også mere frihed, da du kan bruge både app- og stemmestyring.

Er din plæne kuperet, anbefaler vi Stihl RMI 632 til en have på 3.000 kvadratmeter, da den klarer sig bedre i tests på våde plæner og ujævnheder.

Type: Robotplæneklipper Arbejdsområde i kvadratmeter (m²): 1.000 m² Klippebredde i centimeter (cm): 18 cm Minimum klippehøjde i centimeter (cm): 3 cm Maksimal klippehøjde i centimeter (cm): 6 cm Display: Ja Regnsensor: Ja Programmering: Ja Maksimale hældning i procent: 35 % Lygter: Nej App-styring: Ja Alarm: Ja Lydniveau i decibel (dB): 63 dB Opladningstid i minutter (min): 75 min Driftstid i minutter (min): 120 min Spænding i volt (V): 20 V Vægt i kilogram (kg): 12 kg Mål (B x D x H): 43 x 62 x 24 cm

Sådan vurderer og udvælger vi produkter Chevron down

Vores erfarne områdeeksperter gør et stort arbejde ud af at udvælge de allerbedste produkter til test.

Vores vurderingskriterier er:

 • Præstation i fysiske  tests
 • Produkttests fra anerkendte ekspertkilder og forbrugermagasiner, både nationalt og internationalt
 • Kundeanmeldelser
 • Produktspecifikationer og egenskaber

Baseret på data fra disse kriterier sammenligner vi en række af, hvad vi vurderer er de bedste produkter til forskellige behov.

Guide Sådan vælger du den bedste robotplæneklipper

 
Husqvarna-Automower-310-Mark-II.png

Husqvarna Automower 310 Mark II

Bosch-Indego-M-700.png

Bosch Indego M 700

Stihl-RMI-632.png

Stihl RMI 632

Robomow-RK1000-transformed.png

Robomow RK1000

Husqvarna-Automower-405X.png

Husqvarna Automower 405X

Bosch-Indego-S-500.png

Bosch Indego S 500

AL-KO-Robolinho-1150-W-transformed.png

AL-KO Robolinho 1150 W

Honda-Miimo-310.png

Honda Miimo 310

Worx-Landroid-L1000-WR147E.1.webp

Worx Landroid L1000 WR147E.1

TestScore TestScore
Info
4.6
star star star star star
4.5
star star star star star
4.8
star star star star star
4.5
star star star star star
3.8
star star star star star
4.3
star star star star star
4.1
star star star star star
4.0
star star star star star
4.0
star star star star star
Type Robotplæneklipper Robotplæneklipper Robotplæneklipper Robotplæneklipper Robotplæneklipper Robotplæneklipper Robotplæneklipper Robotplæneklipper Robotplæneklipper
Arbejdsområde i kvadratmeter (m²) 1.000 m² 700 m² 3.000 m² 1.000 m² 720 m² 500 m² 1.000 m² 1.500 m² 1.000 m²
Klippebredde i centimeter (cm) 22 cm 19 cm 28 cm 21 cm 22 cm 19 cm 22 cm 22 cm 18 cm
Minimum klippehøjde i centimeter (cm) 2 cm 3 cm 2 cm 2 cm 2 cm 3 cm 2,5 cm 2 cm 3 cm
Maksimal klippehøjde i centimeter (cm) 5 cm 5 cm 6 cm 10 cm 5 cm 5 cm 5,5 cm 6 cm 6 cm
Display Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja
Regnsensor Nej Nej Ja Nej Nej Nej Nej Nej Ja
Programmering Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Maksimale hældning i procent 40 % 27 % 45 % 45 % 40 % 27 % 45 % 45% 35 %
Lygter Nej Nej Nej Nej Ja Nej Nej Nej Nej
App-styring Ja Nej Ja Ja Ja Nej Ja Nej Ja
Alarm Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Lydniveau i decibel (dB) 55 dB 63 dB 62 dB 60 dB 59 dB 63 dB 62 dB 62 dB 63 dB
Opladningstid i minutter (min) 60 min 60 min 120 min 120 min 60 min 60 min 100 min 30 min 75 min
Driftstid i minutter (min) 60 min 75 min 35 min 60 min 45-50 min 60 min 100 min 30 min 120 min
Spænding i volt (V) 18 V 18 V 29 V 18,15 V 18 V 18 V 25 V 22 V 20 V
Vægt i kilogram (kg) 9,4 kg 7,6 kg 13,5 kg 10,3 kg 9,7 kg 7,6 kg 10,1 kg 11,4 kg 12 kg
Mål (B x D x H) 42 x 59 x 25 36,4 x 44,5 x 20,2 cm 73 x 54 x 27 cm 51 x 64 x 30 cm 45 x 61 x 24 cm 36 x 47 x 21 cm 44 x 62,5 x 29 cm 55 x 64 x 29 cm 43 x 62 x 24 cm
Brugeranmeldelser 4.5 3 4.5 4 1 3.5 4.5 3 4
Brugervenlighed (og installation) 4.5 5 5 4.5 4 4.5 3.5 5 4.5
Klippeevne 5 5 5 4.5 4.5 4 4.5 4 4
Batteri- og driftstid 4.5 5 4.5 4.5 4.5 4.5 4 4 4
På ujævn grund 4.5 4.5 5 5 5 5 4 4 3.5
Tjek billigste pris Set til 10.889 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 6.498 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Johannes Fog På lager
Set til 20.995 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 10.340 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 13.599 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 5.099 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
10-4 På lager
Set til 6.396 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Staypro På lager
Set til 7.995 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager

Robotplæneklippere har efterhånden været på markedet i et stykke tid, og det er en virkelig smart måde at klippe græsset på. Modsat en almindelig græsslåmaskine klarer den hele græsklipningen selv, så du slipper og i stedet kan tage dig af de sjovere opgaver i haven.

Teknologien udvikler sig hele tiden, så de fleste robotklippere nu klarer sig på de fleste typer plæner og haver. Har du en helt almindelig, lille og flad plæne, vil de forskellige robotplæneklippere i vores robotplæneklipper test være et godt valg.

Der er dog forskel på, hvor godt de egner sig til hældninger, forhindringer, og om den kan klippe græsset, både når det er vådt og tørt. Og du skal naturligvis også være opmærksom på, hvor mange kvadratmeter den er fremstillet til.

I vores test fik du præsenteret de bedste robotplæneklippere, mens vi i købsguiden går i dybden med de forskellige parametre.

Navigationssystem

Selv om en robotplæneklipper er udstyret med kunstig intelligens, er det stadig en maskine, der skal fodres med data. Når du sætter den ned på plænen, er det nødvendigt for den at vide, hvor stort arbejdsområdet er, og hvordan arealets indretning er.

Derfor skal arbejdsområdet som det første afgrænses. Der findes overordnet set to måder at installere en robotplæneklipper.

Installation med afgrænsningskabel

Den mest gængse metode er at lægge et afgrænsningskabel, også kaldet en kanttråd. Alle modellerne i vores test installeres med denne metode, og det er også den installationsmetode, du vil se, på de fleste robotplæneklippere

Afgrænsningskablet kan enten lægges oven på græsset og fastgøres med pløkker eller graves ned. Du kan også få en professionel installatør til at gøre arbejdet for dig. De har som regel en maskine, der automatisk lægger kablet.

Arbejdet er ikke kompliceret, men du skal være minutiøs og overholde producentens anvisninger, da robotten ellers kan blive forvirret. Som regel skal afgrænsningskablet lægges i en afstand på cirka 30 centimeter fra kanten og placeres rundt omkring din have. Den skaber en usynlig barriere for robotplæneklipperen, så den ved, hvor din grund stopper.

Nogle modeller, som eksempelvis Husqvarna Automower 310 Mark II, kan programmeres til at køre over kanttråden, så den også klipper kanten så meget som muligt.

At grave kablet ned kræver naturligvis mere arbejde. Når du lader robotplæneklipperen tage turen første gang, vil du hurtigt se, om kablet skal justeres nogle steder.

Kablet skal også lægges om forhindringer som træer, svømmebassiner, sandkasser og så videre.

Installation med afgrænsnings- og guidekabel

Denne installationsmetode hører med ind under ovennævnte opsætning med kanttråd. Forskellen er, at du ved denne installation, ud over at lægge et afgrænsningskabel, også lægger et guidekabel. Guidekablet guider, som navnet også antyder, robotplæneklipperen til at køre den hurtigste vej tilbage til ladestationen.

Installation med GNSS-satellitsignaler

Der findes nu også modeller uden afgrænsningskabel. De er i stedet udstyret med GNSS-satellitsignaler, der hjælper din robotplæneklipper med at navigere rundt i haven. Modsat modeller med kanttråd, skal du med en robotplæneklipper med GPS ikke grave eller lægge et kabel.

Det fungerer ved, at den under første kørsel kortlægger plænen samt eventuelle forhindringer og derefter beregner den bedste rute.

Bevægelsesmønster

Mange robotplæneklippere kører vilkårligt rundt på plænen, og formår på den måde at klippe al græsset. Stihl-modellen er et eksempel på en model, der arbejder med et tilfældigt bevægelsesmønster. Bosch-modellerne beregner derimod et mønster og kører i et systematisk mønster og i lige linjer.

Der er fordele og ulemper ved begge dele. Det tilfældige mønster betyder, at du undgår striber i plænen. I modsætning hertil betyder den mere strategiske fremgang, at den bruger mindre tid på at slå plænen, fordi den ikke kører hen over samme sted flere gange. Græsset slides derfor også mindre.

Navigering om forhindringer

Når først arbejdsområdet er afgrænset, kan din robotplæneklipper startes (husk, den skal være fuldt opladet).

Her er der forskel på, hvordan de arbejder. Nogle modeller skal først kalibreres, det vil sige, udføre en mapping af området, hvor den undervejs registrerer eventuelle forhindringer. Bosch Indego S 500 gør eksempelvis brug af denne teknologi.

Andre kan startes med det samme. Testvinderen, Husqvarna Automower 310 Mark II, har ikke behov for at kalibreres. Den er udstyret med indbygget sensor, der registrerer eventuelle forhindringer undervejs. Når den støder ind i dem, vil den finde en vej udenom. Ved mange modeller kan du angive forhindringer og mappe haven i en appfunktion, som eksempelvis hos Husqvarna Automower 310 Mark II.

Har du mange forhindringer i form af lave møbler er en lav og lille robotplæneklipper at foretrække. Det kunne eksempelvis være Husqvarna Automower 405X.

Dækningsareal – Hvor meget kan den klippe?

De forskellige robotplæneklippere er egnet til forskellige arealer. Når du kigger på en robotplæneklipper, vil der altid være angivet, hvor mange kvadratmeter den kan slå. Der vil også typisk stå, om den er beregnet til en lille, mellemstor eller stor plæne.

Vi har lavet en lille oversigt til dig, så du får en fornemmelse af, hvad de forskellige kvadratmeter svarer til.

Op til 500 m² = lille plæne

Op til 1.000 m² = mellemstore haver

Over 1.000 og op til 2.500 m² = større areal og parklignende plæne.

Har du en lille plæne, vil Bosch Indego S 500 altså være helt perfekt. Op til 1.000 kvadratmeter er flere af modellerne i vores test egnede, herunder også testvinderen, der sågar kan klare op til 1.200 kvadratmeter.

Har du en have på over 1.500 kvadratmeter, er Stihl-modellen det rigtige valg.

Batteritid

En robtoplæneklipper indeholder typisk et lithium-ion-batteri, der er både let og genopladeligt. Batteriets levetid afhænger af, hvor godt du passer på din robotplæneklipper. Det er for eksempelt vigtigt at tage den ind om vinteren, da batteriet ikke kan tåle ekstrem kulde. Du skal regne med, at lithium-ion-batterier kan oplades mellem 500 og 1.000 gange, hvorefter det skal skiftes ud.

Drifts- og opladningstiden varierer på de forskellige robotplæneklippere. AL-KO Robolinho 1150 W har en drifts- og opladningstid på 100 minutter, mens de hos testvinderen ligger på 60 minutter. Hos Bosch Indego M 700 er der forskel på de to. Den har en længere driftstid end opladningstid, mens det hos Robomow RK1000 er omvendt.

Da du ikke selv skal sørge for at oplade din robotplæneklipper, er det måske ikke af betydning for dig. Men det er godt at vide, hvor lang tid den kan forventes at arbejde.

Worx Landroid har i modsætning til de andre modeller to genopladelige batterier, så du efter behov kan indsætte et nyt oplades batteri, hvis det første er løbet tør.

Klippeevne

Når man taler om klippeevne, kigger man på, om den kan klippe græsset, når det er vådt og tørt, og om den kan klare forskellige højder.

Robotplæneklippere er udstyret med tre eller fire knive monteret på en skive, der roterer, når den starter. Honda Miimo 310 arbejder for eksempel med 2.500 omdrejninger i minuttet, der klipper græsset meget småt. Det afklippede græs bliver liggende på plænen og fungerer herefter som gødning.

Når det drejer sig om klippehøjden, er der også forskel på, hvor godt de klarer sig. AL-KO Robolinho 1150 W er meget god til at klippe selv langt græs kort. På andre modeller er det nødvendigt at starte med en højere indstilling og så gradvist nedjustere højden for at få et flot resultat. Det er derfor vigtigt at kigge på de enkelte modellers egenskaber.

Terræn – Hvordan er din græsplæne?

En græsplæne er sjældent helt flad og jævn. Der vil som regel være nogle ujævnheder og skråninger, omend de kan være små.

Testvinderen slår græsset på stejle hældninger op til 40 procent. Bosch Indego M 700 er designet til en hældning på op til 27 procent, men er ikke så effektiv på skråninger. Har din have hældninger, er det altså nødvendigt at finde en model, der kan håndtere dem.

Det samme gælder ujævnheder i terrænet. Testvinderen har eksempelvis ingen problemer med ujævnheder, mens Bosch Indego M 700 har tendens til at sætte sig fast, fordi den har en lav bund.

Nice to have

At klippe dit græs bliver nemmere med en robotplæneklipper. Og nogle funktioner kan gøre det endnu nemmere.

Tyverisikring

En robotplæneklipper slår græsset, selvom du ikke er hjemme. Medmindre du programmerer den til andet.

Det er derfor rart at vide, at den har en slags indbygget tyverisikring. Der er forskellige typer tyverisikringer. En alarm vil på mange modeller begynde at hyle, hvis nogen løfter robotplæneklipperen. Husqvarna Automower 310 Mark II har eksempelvis en sådan løftesikring. Bosch Indego M 700 har tilmed en pinkode, så en fremmed ikke kan bruge kontrolpanelet.

App

En appfunktion giver dig mulighed for at betjene plæneklipperen via mobiltelefonen i stedet for på dets display. Ofte er der her mulighed for at indstille forskellige programmer, som at at skemalægge ugedagenes klipning. Du vil her også kunne inddele haven i forskellige zoner, hvis din robotklipper har denne funktion. Robomow RK1000 kan eksempelvis programmeres til 5 zoner, mens Worx Landroid L1000 WR147E.1 kan programmeres til 4.

Regnsensor

En regnsensor vil sørge for, at din robotplæneklipper kører tilbage i ladestationen, når det begynder at regne. Den sørger ligeledes for, at den ikke kører ud, når det regner. Ikke alle modeller har en regnsensor. De fleste kan arbejde på våde plæner, men græsset bliver ikke klippet lige så pænt. Derfor bør du generelt ikke klippe det i regnvejr. Når den ingen regnsensor har, er du nødt til manuelt at bede den om at køre til ladestationen eller deaktivere den. I vores test har både Stihl- og Worx-modellern en regnsensor.

Kantklipper-funktion

Det varierer, hvor gode modellerne er til at klippe kanter. Husqvarna Automower 310 Mark II kan eksempelvis programmeres til at køre et stykke over kanttråden, så kanterne også bliver klippet. Worx-modellen har en decideret kantklipper-funktion. Det er værd at tjekke, hvordan de individuelle modeller håndterer kanter, hvis du ikke vil risikere at skulle ud og klippe dem manuelt bagefter.

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er bedst i test?

Den bedste robotplæneklipper i test er Husqvarna Automower 310 Mark II. Det er en god brugervenlig robotplæneklipper, der kan klare op til 1.200 kvadratmeter. Den takler fugtige plæner lige så godt som tørt, og er tilmed den mest støjsvage model i vores test.

Kan man få robotplæneklipper uden kanttråd?

Ja, du kan få en robotplæneklipper, der fungerer uden afgrænsningskabel. Den vil i så fald være udstyret med en GPS.

Hvordan virker en robotplæneklipper uden afgrænsningskabel?

En robotplæneklipper, der ikke bruger afgrænsningskabel, vil gøre brug af GNSS-satellitsignaler for at navigere.

Hvad for en robotplæneklipper skal man vælge?

Blandt de forskellige robotplæneklippere bør du vælge den, der lever op til dine krav om klippeevne og terræn.

Hvad er bedst Gardena eller Husqvarna?

Begge brands er kendte og laver gode robotplæneklippere. I vores test er Husqvarna bedst i test og ikke en Gardena-robotplæneklipper. Det gælder om at finde en græsrobot, der lever op til de krav, du har til den, og som passer til din plæne.

Kan robotplæneklipper stå ude om vinteren?

Ligesom en almindelig plæneklipper bør opbevares vinteren over, skal en robotplæneklipper også tages ind om vinteren. Batteriet kan ikke tåle ekstreme temperaturer og tager skade af kulde (og ekstrem varme).

Hvad koster det i strøm at bruge en robotplæneklipper?

De forskellige robotplæneklippere har forskellige drifts- og opladningstider, så det afhænger af din valgte model. I gennemsnit skal du dog regne med omkring 125 kroner om måneden i driftsomkostninger.

Hvor mange timer skal en robotplæneklipper køre om dagen?

Det afhænger af plænens størrelse og dine personlige præferencer. De forskellige robotplæneklippere arbejder desuden ikke med samme hastighed. Du kan gå ud fra, at den som minimum skal arbejde et par timer om dagen.

Hvor lang tid holder et batteri til robotplæneklipper?

Hos de forskellige robotplæneklippere i vores test varierer driftstiden fra 30 til 100 minutter.

Hvor lang tid holder en robotplæneklipper?

Selve robotplæneklipperen kan holde i mange år. Du skal dog regne med på et tidspunkt at skulle udskifte batteriet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Versus.com Chevron down

  Versus.com er en global sammenligningsside, der gør det muligt at sammenligne stort set alle produkter inden for tech, hus og have, over et bredt spektrum af parametre.

  Vi har blandt andet sammenlignet de to husqvarna-modeller i vores test. Se sammenligningen her

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske Forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. De har testet 41 produkter i deres store test, som du kan læse her

  • Robomow RK1000 – “Meget god”
  • Husqvarna Automower 405x – “Meget god”
  • Stihl RMI 632 – “MEget god”
  • Honda Miimo 310 – “ Meget god”
 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. Råd & Rön har testet 49 robotplæneklippere. Læs hele testen her

  • Robomow RK1000 – “Bäst i test”
  • Husqvarna Automower 310 Mark II
  • Stihl RMI 632
  • Bosch Indego S 500
  • Husqvarna Automower 405x
  • AL-KO Robolinho 1150 W
  • Honda Miimo 310
 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. Which har testet 25 robotplæneklippere. Læs den fulde test her

  • Husqvarna Automower 310 Mark II – “Best buy”
  • Bosch Indego M 700 – “Best buy”
  • Bosch Indego S 500
 • Flag Bestrobotlawnmover.com Chevron down

  Best Robot Lawn Mower er en amerikansk side specialiseret i robotplæneklippere. Her tester og anmelder de løbende nye modeller. de har blandt andet anmeldt Husqvarna automower 310 mark ll. Læs anmeldelsen her

  De har også testet 10 forskellige modeller. Læs testen her

 • Flag Zoneoutillage.fr Chevron down

  Zoneoutillage.fr er en fransk side dedikeret til værktøj og udendørsliv. De har blandt andet testet og anmeldt Stihl RMI 632-modellen. Læs den fulde test her

 • Flag Lesnumeriques.com Chevron down

  Lesnumeriques er endnu en fransk side, som tester og anmelder alt indenfor tech og husholdningsapparater. Vi har brugt deres anmeldelse af Robomow rk-1000, som du kan læse her

 • Flag PCMag.com Chevron down

  PCMag er en engelsk side med fokus på teknologi. De tester selv produkterne i deres egne laboratorier og anmelder både apps, systemer og tekniske produkter. Vi har brugt deres anmeldelse af Honda Miimo-hrm-310. Læs testen her

 • Flag Smarthomeassistent Chevron down

  Smarthomeassistent er en tysk testside men anmeldelser og tests af tech-produkter til husholdingen. De har blandt andet sammenlignet Bosch Indego S500 og S700. Se sammenligningen her

×