TEST: Robotstøvsuger med gulvvask – 3 bedste i test (Maj 2024)

Af Mari BAdge
Mari

Om Mari Hejsa! Mit navn er Mari, og jeg er en af skribenterne på denne side. Jeg har altid været nørdet med, hvordan ting er sammensat, og hvordan de fungerer....

Xiaomi Viomi S9 2
Bedste billige

Xiaomi Viomi S9

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Få overblikket når vi i denne bedste robotstøvsuger med gulvvask test undersøger de mest populære robotstøvsugere, der er på markedet lige nu. Vi dykker ned i udvalgte specifikationer og kigger blandt andet på fordele og ulemper i forhold til den indbyggede moppefunktion, samt de forskellige robotters navigationssystem og generelle brugervenlighed.

Du er nået dertil i livet, hvor det er blevet tid til en robotstøvsuger. Det skal være slut med almindelige støvsugere og gulvvask med moppe, for det giver ondt i ryggen – og så er det i øvrigt også spild af tid.

Du vil have en robotstøvsuger der kan vaske gulv. Og det skal være nu.

Heldigvis for dig har vi gransket markedet og fundet 3 forskellige robot-gulvvaskere, der passer til ligeledes forskellige budgetter og behov.

Samtlige produkter har indbygget moppefunktion og er populære i både danske og udenlandske forretninger.

Vi runder artiklen af med en købsguide, hvor vi har samlet de vigtigste overvejelser du bør gøre dig inden du investerer i en robot-gulvvasker til dit hjem.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan støvsuge og moppe på én gang – fed feature!
 • pros-icon.svg Kan indstilles til at rengøre bestemte rum på bestemte tidspunkter
 • pros-icon.svg Har en exceptionelt stærk sugekraft
 • pros-icon.svg Klarer nemt et stort arbejdsareal – rengører boliger på over 300 kvadratmeter uden problemer
 • pros-icon.svg App-styret og med indbygget overvågningskamera

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ecovacs Deebot Ozmo T8 Aivi

Fra din smartphone kan du styre denne robotstøvsuger med moppefunktion uden at skulle bekymre dig om at have ryddet op først. Ja, det er nemlig rigtigt, denne laban undviger selv meget små genstande her og der og går – i modsætning til mange andre robotstøvsugere – ikke i stå, når et objekt er i vejen.

Denne runde model er desuden lav nok til at nå ind under både senge og sofaer, og den undviger sågar også tæpper når gulvvaskfunktionen er slået til.

Den suger og vasker derudaf i hele 3 timer på en fuld opladning (det er ret lang tid), og klarer nemt forskellige gulvtyper.

Klart en af de bedste robotgulvvaskere på markedet lige nu – også i hjem med hunde og katte!

Xiaomi Viomi S9

Bedste billige

Xiaomi Viomi S9
Fordele
 • pros-icon.svg Knap så støjende som andre robotstøvsugere
 • pros-icon.svg Den tilhørende app er let at indstille
 • pros-icon.svg Støvsugeren opdaterer kortlægningen af husets rum hver gang den kører
 • pros-icon.svg Kan klatre over både dørtrin og lister der har godt med højde

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Xiaomi Viomi

Skal du have klaret den lette rengøring mens du foretager dig andre praktiske ting i huset, så er denne Xiaomi robotgulvvasker til dig! Med en nem betjening og en upåklagelig sugeevne får du her en robotstøvsuger med moppefunktion til en aldeles favorabel pris.

Rigtig god til hjem på op til 95 kvadratmeter med hårde gulve som træ og klinker.

Fordi den er noget mere brugervenlig end mange andre robotstøvsugere, vil den være oplagt til alle typer (for eksempel ældre pensionister), der kan være lidt overvældet af digital teknologi.

Her har vi fat i en robotstøvsuger med moppe, som snildt kan klare støvsugningen og den lettere gulvvask i hjem uden rod på gulvet.

Ecovacs Deebot T9 +

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Innovativ robotstøvsuger med opdaterede TrueMapping og TrueDetect teknologier – langt mere præcis end tidligere Ecovas modeller
 • pros-icon.svg Indbygget luftfrisker – holder dit hjem friskt selv længe efter rengøringen
 • pros-icon.svg Ekstra stærk sugeevne og lang køretid – her er du sikret rene gulve uanset overflade
 • pros-icon.svg Automatisk tømning – tømmer sig selv i opladningsdocken
 • pros-icon.svg Moppefunktionen roterer frem og tilbage og er en super opgradering fra tidligere Ecovacs modeller

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ecovacs Deebot T9 +

Var du imponeret over de foregående Ecovacs robotter, så falder du bagover når du ser hvad denne fætter er i stand til. Her får hele gulvarealet en mildest talt imponerende rengøring. Alt fra madrester på køkkengulvet, krummer, hundehår og støvbolde udryddes effektivt mens der opmærksomt styres uden om alle tænkelige genstande som du ikke har fået fjernet.

Ecovacs har næsten overgået sig selv med dette pragteksemplar af et teknologisk udstyr, som kan både støvsuge og vaske gulve til et stort rundt 10 tal. Robotten regulerer i øvrigt sugeevne alt efter, hvilken gulvflade den kører på – wauw! Her får du klaret rengøringen på alle slags gulvflader med den nyeste teknologi inden for robotgulvvaskere. Vi er fans!

Guide

Sådan vælger du den bedste robotstøvsuger med gulvvask

Efterhånden har flere hjem gjort teknologiske produkter som robotstøvsugere til en del af husholdningen. Og læser du med her, er det højst sandsynligt fordi du lige nu overvejer at investere i en af slagsen – og endda en, der også kan klare gulvvasken.

Men hvordan finder du så lige præcis den, der passer til dine behov? Læs med i det følgende, hvor vi har samlet nogle tjeklistepunkter, som vil gøre det meget nemmere for dig at vælge den rigtige robotstøvsuger med gulvvaskfunktion til din rengøring derhjemme.

Gulvene i dit hjem og dit budget

Ja, hvordan er gulvene i dit hjem – har du masser af tæpper her og der eller er det mest glatte gulve med eksempelvis træ, klinker og vinyl?

Er der mange hjørner og kroge eller er der tale om store åbne rum med længder?

Når du går efter en robotstøvsuger med indbygget moppefunktion, skal den selvfølgelig kunne moppe dine gulve, men den skal også gerne kunne støvsuge effektivt på de steder i dit hjem, hvor der er både tæpper og hjørner.

De fleste robotstøvsugere kan snildt klare gulvtæpper, så længe det ikke er med lange og tykke frynser. Ligeledes har de fleste robotstøvsugere en relativt stærk sugeevne, så medmindre du køber en meget billig robotstøvsuger, kan du sagtens regne med at sugeevnen fungerer upåklageligt. I forhold til navigation i et hjem med kroge og hjørner; anskaf dig en robotstøvsuger med et særligt effektivt kortlægnings- og navigationssystem, så er du på den sikre side.

Dette leder os frem til de forskellige priser, der er på robotstøvsugere med gulvvask vs. dit budget. Det er sådan, at prisen stort set altid vil afspejle kvaliteten når det gælder robotstøvsugere. Jo billigere en robotstøvsuger er, jo ringere vil den også være i forhold til features, funktioner og ikke mindst dens AI design (kunstig intelligens).

For eksempel vil en billigere robotstøvsuger næppe være sat op til at køre på WiFi ligesom dens navigationssystem (herunder kortlægning) kan være tvivlsomt.

Sidstnævnte kan for eksempel betyde, at robotten går i stå hver gang den støder på et objekt eller et hjørne – eller at den ikke kan køre over selv de laveste dørtrin.

Brugervenlighed og funktioner

Er du god til avancerede apps med eller foretrækker du en så simpel installationsguide som muligt?

Der kan være forskel på, hvor brugervenlig en robotstøvsuger er, og hvor nem den er at få i gang.

Dertil kommer eventuelle præferencer i forhold til digitale assistenter; skal din robotstøvsuger være kompatibel med Siri (google assistant) eller Alexa (amazon alexa)?

Det kan også være, at det er helt ligemeget, fordi du alligevel aldrig kommer til at bruge disse. Husk på, at jo flere funktioner en robotstøvsuger har, jo mere indviklet vil installationsguiden også være.

Areal, oprydning og husdyr

Hvor stort er dit hus eller din lejlighed? De fleste robotstøvsugere har en relativt lang arbejdstid og vil snildt kunne rengøre gulve i hjem på op til 200 kvadratmeter uden at skulle oplades (og de fleste kører i øvrigt selv tilbage til deres opladningsdock når batteriet er ved at løbe tør). Så medmindre du har et kæmpe hus med et ubegrænset arbejdsareal, er robottens batteritid ikke noget du behøver bekymre dig om.

Nogle robotter undviger alt og alle mens andre går i stå når de støder på en genstand. Robotter med solide AI-funktioner vil typisk styre let og behændigt udenom ting mens de støvsuger og vasker – men de koster altså også det mere.

Har du hund eller kat i hjemmet, vil det være oplagt at gå efter en robotstøvsuger, der er specielt udviklet til hjem med husdyr.

Generelt om robotstøvsugere

En robotgulvvasker er en god investering for dig, der med jævne mellemrum har brug for en let rengøring af gulvene i hjemmet. Hvad støvsugningen angår kan du som udgangspunkt forvente imponerende resultater med en robotstøvsuger.

Hvad gulvvask angår, skal du altså ikke regne med, at din robotven kan fjerne genstridige pletter.

En robotstøvsuger med moppefunktion kan sagtens vaske gulvet, men er der meget beskidt, er det altså knofedt du skal bruge.

Af de 3 produkter i denne test er de faktisk kun Ecovacs Deebot T9 +, der har en nogenlunde moppefunktion.

Overordnet set vil en robotstøvsuger dog være genial til at holde gulvet fri for lettere urenheder – og har du små børn og husdyr, vil du højst sandsynligt blive meget glad for en robot til at klare gulvene regelmæssigt.

FAQ

Hvilken robotstøvsuger med gulvvask er bedst i test?

Den bedste robotstøvsuger med gulvvask i vores test er Ecovacs Deebot Ozmo T8 Aivi! Her får du en støvsuger med imponerende sugeevne og en gulvvasker, der klarer det meste, i én og samme maskine.

Hvad koster en god robotstøvsuger?

En god robotstøvsuger med gulvvaskfunktion vil typisk koste fra omkring de 3.000,- kr og opefter. Jo flere avancerede funktioner du ønsker, jo mere vil robotstøvsugeren koste.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×