TEST: 3 bedste robotstøvsugere til hundehår

Af Mari BAdge
Mari

Om Mari Hejsa! Mit navn er Mari, og jeg er en af skribenterne på denne side. Jeg har altid været nørdet med, hvordan ting er sammensat, og hvordan de fungerer....

2
Bedste billige

iRobot Roomba i3 i3154

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find den bedste robotstøvsuger til hundehår i denne test, hvor vi undersøger vi 3 populære robotstøvsugere, der garanterer dig mere sofatid og mindre gulvrengøring. Vi stiller skarpt og kigger på funktioner som suge- og navigationsevne, og så vender vi også en omgang fordele og ulemper ved hvert produkt.

En travl hverdag med firbenede venner i hjemmet kan godt være lidt af en udfordring når det kommer til støvsugning. Overalt er der hundehår og din ugentlige rengøring holder ikke længe før hytten igen er overfyldt med pels. Det er derfor du skal have en robotstøvsuger til hundehår. Men det skal ikke være en hvilken som helst. Næh nej, det skal være én, der passer specielt til dig og til gulvene i dit hjem. Vi har haft fingrene i 3 effektive robotstøvsugere i forskellige prisklasser, som alle egner sig til hjem med husdyr. Derudover har vi sammensat en købsguide som vi runder artiklen af med – så det bliver nemmere for dig at vinke farvel til den traditionelle støvsuger og sige goddag til din nye robotstøvsuger!

iRobot Roomba J7

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig med en fremragende kortlægningsfunktion
 • pros-icon.svg Rigtig god på både hårde gulve og på tæpper
 • pros-icon.svg Har indbygget P.O.O.P funktion – ja, du læste rigtigt, denne robot styrer udenom eventuelle efterladenskaber fra din hund
 • pros-icon.svg Undviger snildt mindre ting som for eksempel sokker, kabler og futsko
 • pros-icon.svg Exceptionel sugeevne – her får du en robotstøvsuger der virkelig kan fjerne dyrehår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge iRobot Roomba J7

Leder du efter en robot, der kan støvsuge gulvet så alle hundehår forsvinder rub og stub, og som i øvrigt også undgår at køre ind i ting du har glemt at samle op? Ja så er denne Roomba J7 til dig! Som om dette ikke var nok, så filmer og sender den billeder til din smartphone, skulle et uidentificérbart objekt pludselig være dukket op på gulvet. Og alt afhængigt af dine personlige indstillinger, kan den slukke for selve støvsugningen når den bevæger sig mellem forskellige rum – lækker detalje! Her har vi fat i en intelligent robotstøvsuger med en effektivitet i topklasse, der intet andet efterlader end rene gulve fri for alskens skidt og snavs. Så har du fældende kæledyr i huset, er dette klart en af de bedste robotstøvsugere du kan få fingrene i!

iRobot Roomba i3 i3154

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Har en systematisk navigation der støvsuger dine gulve bane for bane
 • pros-icon.svg Er udstyret med Dual Multi-Surface gummibørster og en ultra-stærk sugeevne – kan suge støv og hundehår som du sjældent har set det før
 • pros-icon.svg Forskellige sensorer sørger for at den ikke sætter sig fast under møbler eller i smalle hjørner
 • pros-icon.svg Kan indstilles så den fokuserer ekstra på de steder i dit hjem hvor der er brug for en grundigere støvsugning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge iRobot Roomba i3 i3154

Budgetvenlig og grundig – her kommer endnu en effektiv robotstøvsuger til dig med kæledyr i hjemmet! Med denne iRobot model kan du fjerne støv og hundehår hver eneste dag uanset om du er hjemme eller ej. Dette er en god robotstøvsuger, der nemt klarer alle hårde overflader, og som suger stødt derud af i op til 75 minutter på en fuld opladning. Med denne robotstøvsuger får du standardindstillinger og en rigtig god sugeevne. Du skal dog være forberedt på at det kan blive nødvendigt at give robotten et skub i ny og næ (robottens systematiske navigation er ikke så god til eventuelle forhindringer). Alt i alt en udmærket robotstøvsuger, som er god til mindre hjem uden for mange smalle hjørner og

Roborock S7 Plus

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Kan skifte mellem støvsugning og gulvvask mens den kører – tidsbesparende rengøring når det er bedst
 • pros-icon.svg Fantastisk sugeevne der snildt snupper alle støvpartikler og hundehår
 • pros-icon.svg Er støjsvag i forhold til andre robotstøvsugere
 • pros-icon.svg Er nem at indstille med en smartphone app og lige så nem at betjene
 • pros-icon.svg Har gummibørster så den kan støvsuge gulvtæpper ret effektivt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Roborock S7 Plus

Hold på hat og briller for denne Roborock S7 Plus kan både støvsuge, moppe og styre udenom diverse genstande. Her er du således garanteret en robot, der kan støvsuge hundehår på alle overflader og i alle hjørner med et flot og tilfredsstillende resultat. Det er i øvrigt sådan en type robotstøvsuger du bekymringsfrit kan lade køre mens du er væk hjemmefra (eller om natten for den sags skyld) – blandt andet fordi den er så ‘klog’ at den løfter moppen, så snart den ruller op på et gulvtæppe. Du kan altså sagtens lade moppen sidde i ved almindelig støvsugning, og det er klart en ekstra bonus. Med et super godt kortlægningssystem og mange funktionelle indstillinger som planlagt rengøring af bestemte rum, vil S7 robotten være et glædeligt input i alle hjem hvor hyppig gulvrengøring er nødvendig.

Guide

Sådan vælger du den bedste robotstøvsuger til hundehår

Støvsugning er i sig selv en hovedpine for mange og med en firbenet ven med pels i husstanden, bliver denne ‘støvsugningshovedpine’ ikke ligefrem mindre. Almindelige støvsugere er både gode og grundige, men de sparer dig hverken for tid eller overskud i din travle hverdag. Det gør en robotstøvsuger til gengæld og har du aldrig ejet en, kan du godt begynde at glæde dig!

En god robotstøvsuger til hundehår

Der findes forskellige robotstøvsugere til hundehår, og når du skal vælge en der passer til lige præcis dit hjem, er der naturligvis nogle overvejelser du bør gøre dig. Vi gennemgår herunder nogle af de vigtigste faktorer, vi mener du bør have in mente inden du sætter jagten ind efter en ny robotstøvsuger.

Gulvene i dit hjem

Som med enhver robotstøvsuger skal du tænke over, hvilke slags gulve robotstøvsugeren skal rulle på. Mange modeller klarer nemt glatte og hårde gulve, mens nogle er bedre til tæpper end andre er. Ligeledes bør du overveje størrelse og form; er der tale om større kvadratformede rum uden forhindringer eller er der hjørner og mange møbler, der skal styres udenom? Har du eksempelvis et hjem med mange forhindringer, får du mest ud af en robotstøvsuger med et godt navigationssystem og eventuelt også med et indbygget kamera.

Enkelte modeller (som for eksempel Roborock S7 Plus i denne test) har også moppefunktion, så hvis du er ude efter en mere grundig rengøring af gulvene i dit hjem, kan en robotstøvsuger med gulvvask være en mulighed for dig.

Prisniveau og navigationssystem

Robotstøvsugere findes i alle prisklasser. Du skal dog vide, at pris og navigationssystem typisk hænger sammen når det gælder robotstøvsugere. Billige modeller er ikke fintfølende som mere avancerede modeller er, og du kan derfor regne med, at en billigere robotstøvsugere stort set altid vil kræve at du fjerner alle ting fra gulvet. Og at du muligvis også skal hjælpe robotten fri af og til – ganske enkelt fordi den er gået i stå over et bordben eller i et hjørne. En mere avanceret robotstøvsuger vil have en indbygget sensor, som gør at den kan undvige diverse genstande når den navigerer rundt.

Lydniveau

Du kender lyden fra din almindelige støvsuger, og ved hvor forstyrrende den kan være. Så har du tænkt dig at være hjemme mens robotstøvsugeren er i gang, vil du blive glad for en model med et lavt støjniveau. Og selvom mange robotstøvsugere larmer knap så meget som en almindelig støvsuger, er støjniveauet værd at tage i betragtning. Dertil kommer også, hvorvidt du vil skåne din hund for larmen – dens høresans er trods alt meget skarpere end din.

Filter i robotstøvsugeren

For robotstøvsugere er det altid smart med et vaskbart filter. Så kan du være sikker på at skidt og støvpartikler kan fjernes ordentligt. Sørg gerne for, at robotstøvsugeren har et HEPA filter, så selv de mindste støvpartikler fanges. HEPA filtre sørger desuden også for, at luften der blæser fra robotstøvsugeren er helt ren og støvfri.

Robotstøvsugerens børstetype

Alle robotstøvsugere er udstyrede med børster, der sammen med maskinens sugeevne har betydning for dens effektivitet. Flere robotstøvsugere til hundehår er udstyrede med gummibørster. Disse er særligt effektive når det drejer sig om at få suget alle hundehårene op, hvad enten det er på et gulvtæppe eller et hårdt gulv.

Styring af robotstøvsugeren

Er det din første robotstøvsuger, du lige nu er på jagt efter kan det være en fordel at gå efter én med nemme indstillinger – eksempelvis med en fjernbetjening med en simpel menu. Så kan du styre maskinen på afstand, men uden at være afhængig af en app. Apps er smarte, men kan for nogle være overvældende at bruge.

FAQ

Hvilken robotstøvsuger er bedst til hundehår?

Den bedste robotstøvsuger til hundehår i denne robotstøvsuger test er iRobots Roomba J7! Med et kraftigere sug end gennemsnittet og et navigationssystem i topklasse, kan denne robot fjerne hundehår bedre end de fleste!

Hvor høje dørtrin kan en robotstøvsuger klare?

Det kan variere hvor høje dørtrin en robotstøvsuger kan klare, men de fleste robotstøvsugere ruller snildt over dørtrin på op til 2 centimeter.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×