iRobot Roomba i7 i7150
Det er ingen overdrivelse at kalde iRobot for eksperter inden for robotstøvsugere. Ikke nok med at de var first movers, så laver de ikke andre produkter. Derfor er det heller ikke overraskende, at det netop…
Det er ingen overdrivelse at kalde iRobot for eksperter inden for robotstøvsugere. Ikke nok med at de var first movers, så laver de ikke andre produkter. Derfor er det heller ikke overraskende, at det netop…
Forestil dig et hjem, hvor gulvene altid er rene, og du ikke har rørt en finger. Velkommen til en verden af robotstøvsugere – en game-changer inden for rengøring. Ved hjælp af avancerede teknologier som laserstyret navigation og indviklede sensorer glider disse automatiserede vidundere ubesværet under dine møbler og rundt om forhindringer. Nogle topmodeller har endda selvtømmende funktioner, hvilket yderligere minimerer din involvering i rengøringsprocessen. Selvom de måske ikke erstatter din traditionelle opretstående støvsuger til dybderensning af tæpper, sikrer deres intelligente algoritmer en grundig og effektiv rengøring.
Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.
Vi har nøje evalueret modellerne og tildelt dem en individuel og en samlet score baseret på følgende kriterier: brugervenlighed, navigationseffektivitet, sugeevne på forskellige overflader, evne til at håndtere forskellige forhindringer, samt batteriets drifts- og opladningstid.
Den bedste robotstøvsuger i vores test er iRobot Roomba i7 i7150.
iRobot Roomba i7 i7150 er vores topvalg for 2023. Den udmærker sig med sin præcise iAdapt 3.0 navigation og effektive rengøring på både hårde gulve og tynde tæpper. Den er også forholdsvis lydsvag, med en målt støjniveau på op til 65,2 dB. Med en driftstid på 75 minutter og en opladningstid på 90 minutter, tilbyder den et godt forhold mellem drift og opladning, hvilket gør den til et fremragende valg for de fleste hjem.
Joe Osborne (Senior Technology Editor hos Insider Inc. og robotstøvsuger ekspert) har sammen med TechRadar undersøgt iRobot Roomba 7+, og konklusionen er: “iRobot i7+ er en af Roombas populære modeller. Med den smarte kortlægningsteknologi og integrationen af den digitale assistent er den absolut pengene værd – hvis du kan klare den høje pris. 4,5/5 stjerner.”
Det er ingen overdrivelse at kalde iRobot for eksperter inden for robotstøvsugere. Ikke nok med at de var first movers, så laver de ikke andre produkter. Derfor er det heller ikke overraskende, at det netop er en iRobot, der ligger på førstepladsen i vores test.
Modellen her vinder særligt på sit effektive navigationssystem, sin alsidighed og rengøringsevne.
Hvis du går og overvejer om du skal investere i denne eller i7+ modellen, så er den eneste forskel på de to, at “Clean Basen” medfølger til i7+-modellen. Alle andre funktioner er de samme, men for størst mulig fleksibilitet og bekvemmelighed anbefaler vi i7+-modellen. Med “Clean Basen”, som kan indeholde op til 30 støvbeholderes indhold, tømmer robotstøvsugeren sig selv, når der er brug for det.
Det indbyggede iAdapt 3.0 navigationssystem i denne iRobot Roomba i7 kortlægger en hel etage meget præcist, og husker placeringen af tingene i dit hjem. Ifølge vores undersøgelser fungerer navigationssystemet rigtig godt, og modsat de ældre i5 modeller kan du via smartmapping-funktionen oprette både rengørings- og “Keep-Out” zoner, så du har en bedre kontrol over din rengøring. Med “Keep-Out” zoner kan du i appen markere zoner, du ikke ønsker at robotstøvsugeren skal rengøre. Det kan være små zoner med fx hundeskåle eller større zoner med fx tæpper eller børnenes legeområde.
Smartmapping-funktionen gør også at robotstøvsugeren løbende lærer dit hjem at kende og altid kan finde hjem til ladestationen via sit IR-kamera – også hvis du flytter rundt på dine møbler. Vores erfaring er også at den meget sjældent sætter sig fast fx mellem stoleben og lignende. Hvis det alligevel skulle ske, får du altid besked i appen.
Sugeevnen på 1800 Pascal (Pa) er ikke den højeste i vores test, men grundet navigationssystemet formår modellen her alligevel at støvsuge grundigere end andre modeller. Det er vores erfaring at så snart robotstøvsugeren har kortlagt hjemmet, støvsuger den rummene i lige linjer, og afslutter med at køre langs væggene for at få det sidste med.
I kassen medfølger desuden også en “Dual-Mode Virtual Wall” barriere, som kan sættes op og sikre at robotstøvsugeren ikke overskrider den grænse. Denne er fx særligt god til dig, der ønsker at bruge robotstøvsugeren uden app-styring.
Første gang du sætter støvsugeren i gang, er vores oplevelse, at den vil bruge længere tid på at kortlægge dit hjem, ved hjælp af indbyggede sensorer, og den såkaldte VSLAM-teknologi. VSLAM betyder kort fortalt at robotstøvsugeren bruger optiske sensorer og algoritmer til at beregne og kortlægge dit hjem.
Selvom VSLAM fungerer ganske effektivt, så har vi erfaret at kortlægningen ikke er lige så præcis som ved LiDAR.
Udover iRobots klassiske 3-trins rengøringssystem (de to gummibørster og den stærke sugeevne) har denne i7 model det forbedrede AeroForce-rengøringssystem med en sugeevne, der er 10 gange stærkere end modellerne fra iRobots 600-serie. Ifølge vores undersøgelser betyder den opgraderede sugeevne, at den også er god til hjem med kæledyr, hvor den effektivt opfanger dyrehår på både gulve og tæpper.
Vores erfaringer viser også, at robotstøvsugerens sensorer opfanger større stykker skidt på gulve og tæpper, og kører langsomt hen mod og over dem. Dette er med til at sikre en mere grundig støvsugning, hvor al snavs kommer med.
Støvsugerens gummibørster er lavet med en dobbeltvirkende overflade, så de kan bruges på både hårde gulve, som trægulve og fliser, men også gulvtæpper. Dette er super smart, da man ikke behøver at skifte børster på robotstøvsugeren. Vores erfaring er at “Dual Multi-Surface”- børsterne fungerer rigtig godt på skiftende underlag med både tæpper og hårde gulve.
Her skal du dog være opmærksom på dine tæpper, da vores tests viser, at den ikke er god til bløde og lurvede tæpper. Gummibørsterne kan trække snore ud af tæppet, som kan sætte sig fast i børsterne. Dette kan dog løses ved at oprette en “Keep-Out” zone omkring tæppet, og rengøre det manuelt.
Vi har også erfaret at robotstøvsugeren i nogle tilfælde kan tage fat i tyndere ledninger som fx mobilopladere, hvis de ligger på gulvet.
Det indbyggede HEPA-filter (HEPA: High Efficiency Particulate Air) opfanger op til 99,9% af de mikroskopiske partikler, der findes i støvsugerens udstødningsluft, og som ellers bliver blæst tilbage i dit hjem. Udover at øge rengøringsniveauet er det også allergivenligt.
Robotstøvsugeren bruger ikke poser, men samler i stedet støvet i en rengøringsvenlig plastikbeholder. Beholderens størrelse på 0,4L er standard på størstedelen af modellerne i vores test. Derfor lægger vi den ikke til last, at flere brugeranmeldelser viser, at den skal tømmes som minimum efter hver rengøring, afhængigt af størrelsen på dit hjem.
Dette kan også løses ved at købe den smarte “Clean Base”.
Derudover viser vores undersøgelser, at den klarer ca. 60m2 på de 75 minutters driftstid. Hvis du har et større hjem, vil det altså betyde, at den skal oplade 90 minutter mellem hver cyklus. Alligevel er forholdet mellem driftstiden på 75 minutter og opladningstiden på 90 minutter bedre end størstedelen af modellerne i denne test.
Vores vurdering af i7 7550 modellen fra iRobot er, at det er en god allround model, der passer godt til hjem på mellem 60-120m2.
I følge tests er robotstøvsugeren meget grundig på både gulve og tynde gulvtæpper, og har ingen problemer med skiftende underlag.
Støjniveauet ligger i middelklassen, men hvis du primært bruger den når du ikke er hjemme, er det ikke et problem.
Det velfungerende navigationssystem, den tilhørende app og især “Keep-Out” zonerne er vores favoritfeatures ved denne robotstøvsuger, og vores vurdering er også, at de er primær årsag til, at i7-modellen her fortjener vores førsteplads.
Modellen har dog også begrænsninger. Det vil fx kræve mange “Keep-Out” zoner for dig, der har mange fritliggende ledninger og pelsede gulvtæpper, som den ellers kan ødelægge.
Hvis du fx har et større hjem eller kæledyr, er det ifølge vores undersøgelser et minus, at robotstøvsugeren ikke kommer med en “Clean Base”, fordi det betyder, at du skal tømme støvbeholderen meget ofte. Minusset kan dog løses ved at vælge i7+-modellen med tilhørende “Clean Base”.
Neato Robotic Botvac D8 Connected er en middelklasse-robotstøvsuger med LiDAR-navigation, indstillinger for sugeevne og lavt støjniveau. Den er designet til at være effektiv på hårde overflader og kommer i et “hjørne-venligt” D-formet design, som gør den bedre til at rengøre hjørner end andre runde modeller.
Det er ikke navigationssystemet Neato Robotic Botvac D8 Connected adskiller sig på. Den bruger det bedste LiDAR-system og kortlægningsfunktionen i sig selv er derfor rigtig god. Til gengæld har den nogle andre begrænsninger. Hvor eksempelvis Roborock S7 kan huske helt op til 4 etager, så husker denne model bare 1, hvilket gør den uegnet til hjem med flere etager.
Dertil viser tests at den ikke opdaterer det færdige kort jævnligt. Hvis du fx har haft en reol stående et bestemt sted og flytter den, så kører den stadig forbi den nu tomme plads uden at støvsuge. Det er derfor nødvendigt at oprette et nyt kort, så robotstøvsugeren skal starte forfra med kortlægningen.
Selvom modellen kommer godt rundt i dit hjem, så viser tests desværre at den har lettere ved at sætte sig fast end de andre testede modeller pga. sin størrelse. Vær også opmærksom på ledninger eller legetøj på gulvet, da den også har tendens til at sætte sig fast i dem.
I appen kan du de samme ting som ved de andre modeller med No-Go-zoner, virtuelle vægge og planlagt rengøring. Men vores analyser viser at No-Go-zonerne desværre ikke er lige så effektive som ved de andre testede modeller.
Generelt set er det vores vurdering at appen ikke er lige så brugervenlig som de andre modeller i vores test, og både virtuelle vægge og zoner skal opdateres ofte for at være sikker på at de bliver overholdt. Når det er sagt, så er den testet til at klare rengøringen rigtig godt, så hvis du ikke har noget imod at opdatere appens funktioner jævnligt, er det ikke det største problem.
Neato Robotic Botvac D8 Connected er bedst på hårde gulve, hvor den fjerner 98%-100% af alt skidt i eco-mode (den svageste sugestyrke). Tæpper klarer den middelmådigt, men langt bedre end fx IRobot Roomba J7+-modellen, som prismæssigt er en smule dyrere. Denne fjerner mindst 34% på tynde tæpper, hvor iRobot J7+ var nede på 11%.
Kæledyrshår er den også god til og fjerner 87-100% afhængigt af overflade. Så hvis du har tæpper og kæledyr er denne et rigtig godt valg. Som den eneste model i vores test er denne specielt designet til at komme rundt i hjørner og ifølge vores analyser kommer den rent faktisk godt rundt i hjørner og kanter.
Det er vores vurdering at du får meget for pengene med Neato Robotic Botvac D8 Connected. Modellen er en god all-round robotstøvsuger med LiDAR-navigation for ca. halvdelen af prisen af de øvrige modeller i testen, så den er yderst konkurrencedygtig på prisen. Derfor er den rigtig god til dig, der ønsker en god robotstøvsuger uden at bruge mange penge på den.
Hvis du ønsker et stærkt navigationssystem og kan leve med et mindre effektivt planlægningsværktøj i appen, så får du altså en robotstøvsuger med gode rengøringsevner til en rigtig god pris.
Robotsstøvsugeren fra Danske Neatsvor er for dig, der ønsker en kraftig sugestyrke, moppefunktion og en vindende app-funktion. Samtidig er den ideel for dig med flere etager.
Vi har personligt haft fornøjelsen af at teste Neatsvor X650 Pro-modellen igennem 6 uger. Derfor er følgende produktanmeldelse baseret på vores egne tests.
Som de fleste andre modeller i vores test navigerer Neatsvor X650 pro via LiDAR-teknologi. Modellen er hurtig til at lave en kort og kører herefter i lige linjer gennem hvert rum. Den er god til at registrere større møbler uden at bumpe ind i dem, men desværre sidder sensoren så højt, at den i vores test blev ved med at overse hundens vandskål på trods af at den er 6 cm høj.
Via appen kan man nemt indstille en no-go zone men det er værd at bemærke at zonerne minimum skal være 1×1 meter – det er en stor zone for en hundeskål, og en klar ulempe, da der er et stort område, der ikke bliver rengjort.
Dertil oplevede vi at modellen flere gange havde problemer med et af vores dørtrin. Neatsvor garanterer at modellen kan klare dørtrin på 1,5 cm, men skriver også at den bør kunne klare op til 2 cm. Vores dørtrin på 1,7 cm satte den sig fast på flere gange, men ikke hver gang.
Appen er nem og intuitiv at bruge og gemmer på flere lækre funktioner som timer-indstilling, blæserstyrke, no-go zoner, rumrengøring, historik og fjernstyring. Modsat flere andre modeller gik installeringen af appen og parringen med støvsugeren let som en leg.
Som den eneste model i vores test kan Neatsvor X650 Pro gemme op til 5 etager, så den er ideel til dig, der bor i et hjem med mange etager.
Med 6000Pa har Neatsvor X650 Pro den højeste sugestyrke i vores test, sammen med Ecovacs Deebot Ozmo T8. Roborock S7+ har den næsthøjeste sugestyrke på 2500Pa, så Neatsvor ligger 3500Pa højere. Dette ses b.la. på modellens evne til at opsamle dyrehår, hvor den i vores tests klarer sig rigtig godt, og får det hele med.
Den klarer uden problemer at opsamle både havregryn og sand fra gulvet, dog har den grundet sin højde på 8,5 cm lidt problemer med at komme under lave møbler. Vores test viste også, at den, som de fleste robotstøvsugere i test, har svært ved at få det hele med i hjørnerne. Ved at sætte den til at støvsuge samme areal en gang til, fik den dog det meste med.
En anden ting, der er værd at fremhæve ved denne model, er dens store støvbeholder. Med plads til 650ml er den den næststørste i test, kun overgået af Neato robotic botvac d8 connected, der kan indeholde 700ml. I vores test støvsugede vi et areal på 40 m2 4 gange med flere dages mellemrum, før beholderen skulle tømmes. Et kæmpe plus i vores bog!
Sugestyrken kan indstilles på 4 niveauer; stille, normal, kraftig og max. Bemærk at lydstyrken stiger tilsvarende. Vi målte den til 60-65dB på still niveau og helt op til 80dB på max.
Neatsvor er en såkaldt 2-i-en model, der kan støvsuge og moppe på samme tid. Det er her værd at bemærke at den store støvbeholder skal erstattes af vandtanken på 350 ml, og der er herefter kun en mindre støvbeholder, hvilket betyder at den skal tømmes oftere under rengøringen.
Dertil er moppefunktionen uden sonisk teknologi og derfor ikke brugbar til reel rengøring eller skrubning af gulvet. Den overgår altså ikke Roborock S7+ modellen, der har sonisk moppefunktion.
Det er vores erfaring er moppen ikke bliver særligt våd og derfor ikke vasker gulvet men efterlader en fugtig stribe. Derfor vurderer vi at den er god som en overfladisk vask af gulvet, som får de sidste mikropartikler med, støvsugeren måske ikke har opsamlet.
Modsat Roborock S7+ hæver modellen sig ikke automatisk fra gulvet når den kører over tæpper. Dog bliver moppen meget lidt våd, så medmindre du har meget sarte tæpper, vil dette ikke være et problem.
Til gengæld er vandtanken på Neatsvor-modellen 50 ml større og modellen tørrer selv moppen efter endt rengøring.
Neatsvor X650 Pro er en ægte power-model. Der er fuld smæk på sugeevnen, stor støvbeholder, god navigation og en brugervenlig appfunktion. Derfor vinder den pladsen som vores premium model. Som navnet antyder er ‘premium’-pladsen forbeholdt produkter som prismæssigt er dyrere end fx testvinderen men hvor der er kælet ekstra for funktionerne. Det må vi sige der er med Neatsvor X650 Pro.
Grundet den høje sugeevne og kapacitet i støvbeholderen, er den ideel til dig med kæledyr og små børn, der slæber sand ind. I vores tests klarede Neatsvor sig rigtig godt ved både dyrehår og mindre snavs som sand.
Selvom det er en 2-i-1-model med moppefunktion kan den, ligesom Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI, ikke erstatte manuel gulvvask. Neatsvor X650 Pro har ikke sonisk teknologi og efterlader blot en fugtig stribe på gulvet, men til en overfladisk vask er modellen udmærket.
Prismæssigt ligger modellen i mellemklassen i vores test, og det er vores vurdering at du får rigtig meget for pengene. Særligt sugeevnen er i verdensklasse.
Denne model er for dig, der ønsker en effektiv robotstøvsuger med moppefunktion og et smart navigationssystem med LiDAR-teknologi. Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI er én af de første på markedet, der gør brug af det avancerede TrueDetect SD-navigationssystem.
Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI er udstyret med den nyeste LiDAR-teknologi til at kortlægge dit hjem. Derudover vil vi fremhæve den for sin evne til at identificere objekter og navigere uden om dem. Her adskiller den sig virkelig fra sine konkurrenter. Modsat Ecovacs Deebot Ozmo T8-modellen så er AIVI-versionen opgraderet med et True-Detectkamera foran, som filmer objekter mens robotstøvsugeren kører, så den endnu lettere kan rengøre omkring møbler og ting dit hjem. Hvor konkurrerende modeller uden kamera kører ind i møblerne indtil den finder en vej uden om, opdager Ecovacs-modellen objekter på lang afstand, og kan derfor bedre komme forbi dem uden at ændre sin rute.
Ifølge tests navigerer robotstøvsugeren effektivt rundt i dit hjem. Kortlægningen er præcis og den kører i lige linjer mens den undgår ting, der ligger på gulvet. Modsat Irobot Roomba i7-modellen, er denne model rigtig god til at undgå ledninger på gulvet.
Robotstøvsugeren fra Ecovacs har en gennemsnitlig sugeevne på 2000PA, og i vores analyse får den ros for sin rengøringsevne. Det er dog værd at fremhæve, at den klarer sig væsentligt bedre på hårde gulve end gulvtæpper.
Tests viser at den fjerner 95% af større stykker snavs på et hårdt gulv og 45% på tynde gulvtæpper. Ved mindre snavs var fordelingen 100% og 68%. På tykke gulvtæpper klarer modellen sig bedre end Roborock S7-modellen mens de klarer sig lige godt på hårde gulve.
Det er også værd at fremhæve at den klarer sig rigtig godt når det kommer til dyrehår. Her fjerner den 95-98% afhængigt af overflade. Til sammenligning fjernede Roborock S7 maximalt 87% dyrehår og helt ned til 40% på tæpper.
Vores research har vist at moppefunktionen er mindre god end støvsugerfunktionen. Modsat Roborock S7, har denne ikke sonisk teknologi og skrubber ikke gulvet. Tests viser at den efterlader en meget tynd film af vand på gulvet og derfor kræver det, at den kører over pletterne flere gange før de fjernes. Så hvis du ønsker en meget grundig gulvvask, er denne model ikke for dig.
Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI kan lige som konkurrerende modeller tilknyttes Google Assistant og Google Alexa, men den adskiller sig fra sine konkurrenter ved at have en indbygget stemmeassistent. Så hvis du ikke har de andre, kan du alligevel styre robotstøvsugeren med din stemme.
Det lave støjniveau på helt ned til 56db er også værd at fremhæve. Det er et af de laveste i denne test og gør at den er lettere at bruge mens du er hjemme.
Modellen registrerer selv skiftende underlag og justerer sugestyrken herefter. Tests har også vist at robotstøvsugeren selv kører udenom tæpper, når moppefunktionen er sat til, så du ikke skal bekymre dig om at oprette No-Go-zoner og virtuelle vægge. Selvom funktionen umiddelbart er smart, så kan den også være en ulempe fordi du ikke kan støvsuge dine tæpper i samme rengøringscyklus, som du kan med Roborock S7, som i stedet hæver moppen over tæppet.
Det er vores vurdering at Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI er en god 2-i-1-model til dig med kæledyr og hårde gulve. Den kan ikke erstatte den manuelle gulvvask, da moppefunktionen ikke er lige så effektiv, som fx Roborock S7+, der bruger sonisk teknologi. Derfor anbefaler vi den ikke til hjem med børnefamilier, hvor der må forventes flere pletter. Prisen er gennemsnitlig for robotstøvsugere af denne type, hvor de fleste kan være med.
Rengøringsevnen er mindre god på tæpper, særligt tynde, så hvis du fx har væg-til-væg tæpper, er denne model ikke for dig.
Den er også for dig der har tendens til at have mange ting liggende på gulvet, da den med sin True-Detect-teknologi har let ved at navigere udenom og lave alternative ruter.
Robotstøvsugeren Roborock S7+ er ideel til dig, der gerne vil have en model med moppe og fleksible indstillingsmuligheder.den eneste forskel på S7 og S7+-modellen, at den kommer med en “Clean Base”-station.
Med Roborock S7+-modellen kan du støvsuge og vaske gulv på samme tid. Sugehovedet sidder forrest og opsamler støv og skidt, hvorefter den soniske moppe skrubber gulvet. Modsat de tidligere Roborock S-versioner, som også kommer med gulvmoppe, er funktionen opgraderet med sonisk teknologi i S7-serien. Det betyder at vibrationerne skrubber gulvet op til 3000 gange i minuttet.
Ifølge tests er den soniske moppefunktion særligt god til indtørrede pletter på hårde gulve, som modeller uden funktionen skulle køre over flere gange for at få med.
Det er også værd at fremhæve, at vandtankens størrelse har fået en opgradering. Den er på 300ml, hvor de ældre S5-modeller er på 140 ml, den skal derfor fyldes op færre gange. Vær opmærksom på, at vores erfaring er at robotstøvsugeren kun må fyldes med vand uden rengøringsmidler
Roborock S7+ kan via ultralyd registrere tæpper og hæve moppefunktionen fra gulvet, så tæppet kun støvsuges. Du slipper dermed for at indrette No-Go-Zoner eller at opdele rengøringen i støvsugning og gulvvask.
Vores analyser viser dog, at du skal være opmærksom, hvis du har meget høje lurvede tæpper, da robostøvsugeren ikke kan hæve sig højt nok, og derved risikerer du alligevel at tæppet bliver fugtigt. Medmindre du har meget sarte tæpper, vurderer vi ikke at det vil være et problem, da moppen ikke er meget våd.
Med sit PreciseSense LiDAR-navigeringssystem scanner robotstøvsugeren sine omgivelserne og kortlægger dit hjem. Den husker op til 4 etager, så det er også en robotstøvsuger til dig med et stort hjem.LiDAR-teknologien er det mest avancerede lasernavigationssystem til robotstøvsugere, og vores erfaring er at kortlægningsfunktionen fungerer rigtig godt. Robotstøvsugeren laver en effektiv og grundig kortlægning af dit hjem første gang den kører og kommer godt ud i hjørner og kanter.
Ligesom på IRobot i7-modellen kan du herfra også inddele dit hjem i No-Go-zoner, men du kan også sende den til de forskellige rum og indstille tæppefunktionen.
Vores erfaring er også, at den nemt programmeres fra app’en, hvor du også kan sætte støvsugeren igang, hvis du ikke er hjemme. Det er dog et minus, at app’en endnu ikke findes på Dansk.
Sugestyrken på 2500PA er den kraftigste i vores test, og den burde derfor være mere velegnet til dyrehår. På baggrund af tests er den bedst til at opsamle dyrehår på hårde gulve, hvor den på tæpper har sværere ved det, og efterlader klumper af hår. Generelt har den udfordringer og hårene har en tendens til at sætte sig fast i gummibørsterne. Derfor vil vi ikke anbefale den til dig med kæledyr.
Når det er sagt, så klarer den almindelig rengøring rigtig godt på hårde gulve, hvor den støvsuger 94-100% snavs. Vores analyser viser dog at den klarer sig en smule bedre på tykke tæpper end tynde, hvor den får hhv. 68% og 66% af skidtet med.
Det er værd at bemærke at modellens støjniveau på 67 DB er en del højere end de andre modeller i testen (grundet sugestyrken), og vores erfaring er også at den er larmende, særligt på gulvtæpper, hvor sugestyrken ofte skal være på sit højeste.
En af vores yndlingsfeatures på denne model er, at du kan inddele de forskellige rum i tider og 4 forskellige rengøringsstyrker. Dette er særligt smart, hvis du vil støvsuge værelset mens du ved teenageren ikke er hjemme, eller at bryggerset er meget beskidt og kræver en ekstra grundig rengøring.
Robotstøvsugeren kan indstilles på 4 forskellige programmer til støvsugning og gulvvask. Hvis du fx gerne vil støvsuge når børnene er lagt i seng, så kan du bruge “Quiet-Mode”.
Du kan også indstille den til at vaske gulvet flere gange i samme cyklus, så du er helt sikker på et rent gulv.
Opladningstiden er dobbelt så lang som driftstiden, og den skal oplade i hele 6 timer når batteriet er kørt fladt. Ifølge vores analyse er den lange driftstid på 180 minutter ikke helt nok til at gøre op for ladetiden, hvis du har et hjem på 200m2 eller mere. Hvis du ikke har noget imod at inddele din rengøring over et par dage, er det dog ikke et problem.
Vores vurdering er at Roborock S7+ modellen er en af de absolut bedste robotstøvsugere med moppefunktion. Den soniske moppefunktion gør at den har lettere ved at fjerne svære og indtørrede pletter og gør det hurtigere end andre modeller.
Teknologien der bruges til navigationssystemet er den bedste på markedet, og kombinationen af dette, samt den forbedrede soniske moppefunktion er årsagen til at Roborock S7+ fortjener pladsen som bedste med moppefunktion.
Den er ideel til dig, der ønsker fleksible og hurtigere muligheder for rengøring, da du kan indstille rum og rengøringstyper, samtidig med mulighed for at støvsuge og vaske gulvet på samme tid.
Denne iRobot Roomba er en kompetent støvsuger med god rengøringsevne, der gør den daglige rengøring til en leg, særligt for dig med kæledyr.
Selve navigationssystemet i Irobot Roomba J7+ er baseret på Gyro-teknologi. Gyroskop-teknologien består af en sensor, der kan afstandsbedømme tingene i dit hjem, men teknologien er langt fra lige så avanceret som LiDAR. Derfor er det heller ikke overraskende, at test viser at kortlægningsfunktionen ikke er lige så præcis, som på de andre modeller i vores test, og at den kræver flere ture før kortet er helt lagt.
En feature der er værd at fremhæve er den særlige P.O.O.P-funktion (pet owner official promise), som garanterer at robotstøvsugeren ikke kører over efterladenskaber fra kæledyr. Vores undersøgelser viser at denne funktion fungerer særligt godt. Robotstøvsugeren opdager efterladenskaberne på lang afstand via det indbyggede kamera, og kører udenom.
Vær dog opmærksom på, at kameraet også registrerer andre ting, der ligger på gulvet og kører langt uden om dem, hvilket kan give en mindre grundig rengøring.
Teknologien lægger sig op ad Ecovacs True-Detect men hvor tests viser, at modellen fra Ecovacs kører tættere på objekterne ved rengøring, så er den ikke i stand til at identificere efterladenskaber.
Denne model støvsuger helt op til 97% af dyrehårene på hårde gulve og 37% på tæpper. Det er ikke lige så meget som iRobot i7+-modellen på tæpper, men stadig over gennemsnittet. Kombineret med P.O.O.P-funktionen, er denne det bedste valg til kæledyrsejere.
Sugestyrken i modellen er ikke opgivet af iRobot selv, men ifølge vores undersøgelser er den ikke så kraftig som de øvrige i denne test. Når det kommer til tests, så klarer denne model sig også dårligere. På hårde gulve opsamler den 88% af de større stykker snavs og 93% af de små. På tynde tæpper opsamler den helt ned til 11% små stykker snavs. Selvom den klarer sig bedre på tykke tæpper med hhv. 65% og 17%, så viser tests at den har svært ved at komme op over tykkere tæpper uden at folde dem. Til gengæld har den let ved at komme under sofaer og lave reoler.
Forholdet mellem opladning og driftstid er det bedste i vores test. Hvis støvsugeren ikke når hele hjemmet på én tur, kommer den hurtigt i gang igen, med en opladningstid på bare 102 minutter.
Med helt ned til 57,5db, er modellen én af de mest støjsvage i vores test, kun overgået af Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI med 56db, hvilket skal tilskrives den lave sugestyrke. Men hvis du primært ønsker dig en robotstøvsuger til at tage det værste skidt, samt kæledyrshår, så er denne et udmærket valg.
Vi vurderer at iRobot Roomba J7+ er særligt god til dig med kæledyr. Tests viser at den uden problemer navigerer uden om efterladenskaber og den er også god til dyrehår. Særligt på hårde gulve og tynde tæpper.
Den er et godt valg til dig, der ikke ønsker at gå og rydde op, før du sætter den i gang, da den er testet til nemt at køre udenom både legetøj, vasketøj og ledninger.
Hvis du ønsker en mere all-round robotstøvsuger med en stærk sugeevne, er denne ikke valget for dig. Sugestyrken og navigationssystemet taget i betragtning, så ligger prisen i den høje ende (det højeste i vores test), og det er vores vurdering, at du får mere for pengene ved at vælge en model som Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI.